Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

, pa je kljub temu pridobivala na teži in jedla na vsake 2 ali tri ure. Postopno je kasneje v drugem mesecu začela povečevati količino popitega mleka. Zdaj smo na 150 ali 180ml vode, plus merice AM (torej obrok cca. 170 ali 200ml) pa je stara skoraj 6 mesecev.
.Saj niso vsi enaki. Eni rabijo več, drugi manj. Mene je P nadrla, ko sem na pregledu, ko je bila mala stara 2 meseca, povedala, da poje od 130 do 150 ml na obrok. Da je to definitivno preveč. Jaz pa vem, da če sem ji dala manj, je hotela več..
Moja je jedla na 3-5 ur, pa še to po 90, 100 ml.
, ker po določenih tabelah bi naj pojedel 90ml, ampak če mu dam toliko, bo čez pol ure vreščal kot ne vem kaj. Enostavno se ne držim tabel in mu dam pač kolikor hoče. Ko je sit, je sit. Pa če je to 120ml ali 140ml. Očitno rabi več kot nekateri. Tako da... res niso vsi otročički enaki, in ene mamice se sekirajo, ker nočejo jest oziroma pojedo premalo, druge pa se obremenjujemo s tem, da otrok preveč poje za svojo starost....