|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neotesan kuža :(
29.10.2009 9:50:02   
TopsiT
kajalin, upam, da ne zameriš, ampak bi kar tvojo temo izrabila za nekaj vprašanj.
Zanima me, ali lahko v pasjo šolo vpišeš psa, ki je star 3 leta?
Morda kdo ve, če, kje šolajo starejše pse, okolica ljubljana v smeri zasavja.
Imamo namreč malo neotesanko, maltežanko, razvajeno, za kar smo sami krivi, popolnoma. V večini je ubogljiva, le pri obiskih se vsa ubogljivost neha. Ko zazvoni zvonec je kot podivjana in tudi skače na ljudi, dokler sama nima dost, to lahko včasih traja tudi 5 min. Nekako ne vem, kako naj jo odvadim tega skakanja. Je lepo vidit, da te je nekdo vesel, ko prideš domov, ko bi se to veselje dalo kako omejit brez skakanja. Morda kakšen nasvet.  

Hvala za vaše odgovore.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: neotesan kuža :(
29.10.2009 10:00:58   
CUKRČEK
Mene tud zanima, se bom mal "uštulila" vmes, kakšen je ta prijem , da psa podrediš? Pa kako psa odvadit skakanja po ljudjeh in rinjenja v ljudi?

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu TopsiT)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: neotesan kuža :(
29.10.2009 10:13:31   
kajalin*
Sanosan,točno tako kot si napisala.
danes je tretji dan,pa še kr drži....res pa da vztrajam pri svojem,sem dosledna in pozorna na to kako se obnaša.Naj povem,da se je kr umiril in je res ratal priden user posted image

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: neotesan kuža :(
29.10.2009 10:53:34   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: sanosan

kajalin, samo tako naprej, brez popuščanja in kmalu boste imeli čisto normalnega socializiranega in prijaznega psa. Ko psa enkrat postaviš na svoje mesto v družini in se tega držiš, postane vse tako enostavno.


Se podpišem. Super lastnica si, kar vztrajaj!

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: neotesan kuža :(
29.10.2009 12:00:18   
Arwenko
Prosim noben naj takšnih prijemov ne izvaja sam, samo in zgolj v izjemnih primerih in z usposobljeno osebo in seveda če res ne gre drugače. V nasprotnem primeru boste prvič naredili več škod kot koristi, drugič se vam lahko prokelto maščuje in konča s kakšnim ugrizom.

Za Ljubljano in okolico se obrnite na KD Krim, imajo največ izkušenj in zelo dobre inštruktorje. Tudi posebno skupino zavetiščarjev, kjer so večinoma starejši psi s težavami. Ne se odločat za kakšno klasično šolo, ker vam ne bodo znali pomagat. KD Krim vpište v google in ga boste našli.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: neotesan kuža :(
29.10.2009 14:33:00   
TopsiT
Hvala za odgovor.

Se bomo pozanimali.

LP

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: neotesan kuža :(
1.11.2009 20:01:39   
kajalin*
Glede skakanja,je meni svetoval naj mu nastavim koleno,in se bo hitro naveličal,in res nehal je skakati .
verjetno se da vsakega psa zrihtat čeprav starejši k je težje je.

(odgovor članu TopsiT)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: neotesan kuža :(
11.12.2009 21:08:33   
Splišni
Kajalin, super tole brat. No, verjamem, da je bilo tebi malo manj super, ampak vseeno - tale tvoj pes eje eni ful hecen. Pa ka kiha, če kaj noče, praviš. Pa da se je skihal tisti dan.
No, vsaka čast, da si šla z njim do strokovnjaka, res. Da si nekaj naredila.
A zdaj ste še v redu, kuža uboga?

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: neotesan kuža :(
10.7.2013 15:11:45   
Sandra91
Hojla!
Tudi jaz imam podobne. Moj pes je majhen, havanski bišon star 4 leta in preprosto ni za v javnost. Ne le to, niti v prisotnosti obiska ne sme biti, ker je preprosto nemogoč, vsakega neznanca naskoči in se ''pari z njegovo nogo'', brez izjeme! Domačih sicer ne, razen babice. Igra s psi odpade - naskoči tudi njih. Uboga, ko smo mi zraven (takrat ve, da ne sme v spalnico, ne sme skoz vhodna vrata), kakor hitro pa nas ni ali mu obrnemo hrbet, oddrvi. Na sprehodu se redko odziva na klic, poskusila sem ga podkupiti s priboljški, nič. Kar gre. Zapodi se za vsako mačko; ko gre pes mimo ograje, znori, vpije, skače po ograji...
Poskusila sem že vse našteto. Npr. Razume ukaz ''ne''. in npr. neha naskakovat. Za nekaj minut. Škropljenje z vodo, nasilno odrivanje, ignoriranje, pribiljšek ob koncu neželjenega obnašanja, aktivnost (tudi 10 km tekanja ob kolesu ga ne utrudi dovolj, da ne bi ponorel/naskakoval). Kadar ga zmotiš pri ovohavanju česarkoli ali ko sem ga v preteklosti poskušala odnesti izpod babičine mize, pod katero se je v neubogljivosti skrival, me je konkretno šavsnil, ostala mi je nekajcentimetrska. Tega sicer več ne ponavlja in gre izpot mize, kadar rečem ''grema''.

Moj študentski žep žal ne premore kakšne kvalitetne pasje šole (sem iz Maribora), nimam namreč niti štipendije. Ob mojem zahtevnem študiju ni možno neko konkretno študentsko delo. Ko bom zaposlena, bom vsekakor pripravljena odšteti za pasjo šolo in upam, da to razumete. Pred 4 leti je bila situacija z družino drugačna, zato se je tudi finančno stanje spremenilo in je v glavnem vse na meni, preden me napadete v smislu ''zakaj si si sploh omislila psa''. Pri svojih 18 letih sem bila osamljena in zaželela sem si družbe, zdaj se mi pa to maščuje. Nikdar še nisem videla tako neubogljivega, trmastega, neučljivega psa, pa poznam veliko lastnikov psov, ki nimajo z njimi težav.
Upoštevala sem tudi VSAK nasvet, ki vključuje zagotavljanje dominance nad psom, od postavitev meja, do sprehodov (hoja ob nogi ali za mano), pri vratih grem najprej jaz noter, nato pes, pes ne spi pri nas, ne dajemu mu za jesti iz mize. Ne vem več, kaj naj storim :(

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: neotesan kuža :(
10.7.2013 15:23:14   
nyna84
Poskusi na Pozor, priden pes user posted image

Sicer pa tudi mene zanima, kako kaj naučiš par let starega psa.
Naš je tudi zbezljan, ne glede na to, koliko se giba. In uboga samo, dokler ga imamo na dosegu. Včasih imam občutek, da se nam prav smeje, ko mu nič ne moremo. user posted image user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Sandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: neotesan kuža :(
11.7.2013 9:38:48   
asyka
Sandra91 moj nasvet glede tvojega kužka je takšen. Če ne uboga odpoklica, ko ste na sprehodu, ga enostavno ne spuščaj. Nekateri psi odpoklica nikoli ne dojamejo in zato pač zanje odpade spuščanje. Če se ti zdi, da zato kuža nima dovolj svobode, si namesto tistega 2 meterskega povodca, kupi flexi, ki kužku omogoča malo več svobode, pa tudi tebi potem ni potrebno iti "lulat in kakat za vsak grm z njim user posted image . Naš kuža ima flexi, in z njim občuti čisto dovolj svobode. Spuščen je le občasno, ko se presodi, da res ni nobene nepredvidljive situacije. Je namreč agresiven do drugih psov.

Naskakovanje bi mogoče rešila kastracija, predvidevam, da ni kastriran. Pesjana pač zelo močno mečejo hormoni in bi naskakoval vse vprek. Tud naš naskakuje, sicer samo druge psičke zunaj, ponavadi je sicer tako, da ga potem psičke same odženejo in se naprej lepo igrajo, če pa je preveč vsiljiv je igra z drugim psom v trenutku končana. Kastracija tudi ni tako draga, sploh pri majhnem psu in si jo lahko zagotovo privošči tudi tvoj študentski žep.

Psa poizkusi kdaj tudi miselno zaposliti. Ni vse v fizični aktivnosti. Njegovi možgani ne počnejo nič. Poizkusi ga učiti tačko, ali kakšen drug trikec. Pri mnogih psih to pomaga.

Tudi učenje starejšega psa je možno, nas je star 9 let pa se še vedno nauči trikec.

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?