Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:07:40
uškinamama
kjava, ...nimam recepta tle...v glavnem in grobem, izdolbeš paneton, tako da ostane cca. 2 cm roba, tisto kar si izdolbel zmešaš z rumom in vaniljevim sladoledom , napolneš paneton in daš v zmrzovalnik. Ko dobim točen recept ti ga napišem.
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:08:49
kjava
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
kjava, ...nimam recepta tle...v glavnem in grobem, izdolbeš paneton, tako da ostane cca. 2 cm roba, tisto kar si izdolbel zmešaš z rumom in vaniljevim sladoledom , napolneš paneton in daš v zmrzovalnik. Ko dobim točen recept ti ga napišem.
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:10:12
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
pa ti si skor hujša ko štacune do božiča še 2 mesca, v štacunah že prvi okraski, ti pa z božičnim pecivom
Točno to, kako se ne bi zmotil . Vmes še noč čarovnic, praznik, pa miklavž..... Ta naslov pa se bo do božiča itak izgubil in bomo še 100x spraševali kaj speči
Napovednik tem za naslednje tri mesece: 1. Kaj kupiti sinu od moževe sestrične za miklavž? 2. Kaj kupiti sestrični in njenemu psu za božič? 3. Ali je potrebno obdariti sosedove mulce za novo leto? 4. Kaj bomo pekle za čez novoletne praznike? 5. Božična večerja 6. Do kdaj bodo vaši otroci pokonci za silvestrovo (na to temo pričakujem vsaj zaklepanje, če že ne brisanje. Tu si pozabila omeniti ali peljat otroke na ognjemetin ali ga podojiti v tem času ali počakat da domov pridete(da ne bodo že zdaj zaklenli temo ) 7. Hujšamo zares, začetek 01.01.2010 8. ...in moja najljubša..Dohodnina 2009
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:10:42
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Felicita, marcipan je pa oduren. Prav pojem odurnosti. Blek!
hehe, z marcipanom je tko - al ga obožuješ (jest) al ga pa vidt ne morš (ti). vmesne poti po mojih izkušnjah ni... še nisem srečala koga, ki bi mu blo vseeno za marcipan kakorkoli, no, brez marcipana zame ni decembra in kjava ne, če ti čokolada z marcipanom ni všeč potem pomoje brezveze da ga uporabljaš... ker če ti ni, ti ni
uškinamama - svetoven seznam
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:13:33
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Felicita, marcipan je pa oduren. Prav pojem odurnosti. Blek!
hehe, z marcipanom je tko - al ga obožuješ (jest) al ga pa vidt ne morš (ti). vmesne poti po mojih izkušnjah ni... še nisem srečala koga, ki bi mu blo vseeno za marcipan kakorkoli, no, brez marcipana zame ni decembra
Ojej. Smo se že zadnjič pogovarjali od marcipana in je ne vem katera rekla, da si kupi celo uno klobaso tega marcifakingpana in celega poje potem. Zdaj grem pa bruhat.
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:22:53
uškinamama
DIFFICOLTA': Bassissima (se ci riesco io...) PREPARAZIONE: 4 ore DOSI: 8 persone
INGREDIENTI:
1 Panettone
250g di Gelato alle creme (es. cioccolato)
350g di Panna montata
1 bustina di Zucchero vanigliato
1 grappolo di uva
2 melagrane
PREPARAZIONE:
Togliete l'involucro di carta che avvolge il panettone delicatamente.Tagliate la calotta superiore del panettone e svuotatelo accuratamente aiutandovi con coltello e cucchiaio. Sbriciolate il contenuto e unitelo al gelato precedentemente reso spumoso con un cucchiaio. Farcite il panettone con l'impasto e chiudete la calotta che avete tolto. Mescolate con le fruste la panna e lo zucchero vanigliato e con questo composto ricoprite tutto il panettone. Guarnite con chicchi d'uva e melagrana e mettete in congelatore (almeno 3 ore) fino al momento di servire.
CONSIGLIO:
Il ripieno del panettone deve essere fatto esclusivamente con gelato alle creme (cioccolato, nocciola, crema, torroncino ecc.) e non con gelati alla frutta. Se non amate le decorazioni alla frutta potete usare smarties, scaglie di cioccolato, praline che trovate già confezionate.
Tile bodo pa pravi -14 dag masla -14 dag sladorja (najbolje v prahu, ker se ti kristalni ponavadi ne stali med peko) -14 dag mletih orehov ali mandljev (jaz dam še kako deko več ) - ščepec soli -po želji 1 žlica ruma -po želji cimet (slednje dvoje paše ob božičnih praznikih)
-marelična marmelada -čokoladna glazura
Testo omesiš, malo daš v hladilnik počivat. Nato razvaljaš na približno 0,3-0,5 cm debelo, z korački za šnopc (premer 3-4cm) izrežeš kroge. Kroge spečeš (spečejo se zelo hitro in ne čakaš da so rjavi, ker potem niso sočni), ohladiš. En krogec namažeš z marmelado, z drugim krogecom pokriješ. Nato pa ta piškot še namažeš s čokoaldno glazuro. Po želji posuješ mrvice
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 15:11:26
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
Originalni išlerji so polnjeni s čokolado, ne z marmelado.
Ne, ni res . Na madžarskem se maže z marmelado, kje pa j ebila včasih čokolada , takrat še vedeli niso kaj je čokolada. Išlerji pa prihajajo daleč daleč nazaj
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.10.2009 15:13:27 >