_katja_
|
Mornin' poli*: kako je šel izpit? Super da gre Tanja tako lepo na WC. CSD: ja tole preverjajo, mene ko sem imela pa dvakrat vpisan isti dohodek pa ne. Sem zdaj napisala pritožbo, upam, da dobim denar nazaj. Po vsej logiki, bi ga morala. Ampak bomo videli. Andromeda: zate pa držim pesti, da bo opravljen mojsoncek: ne ženi si k srcu, res ni vredno. Samo včasih je pa tko, da ti seže do srca. Ampak probaj odmislit... sončnica: veliko zdravja obema z Nikom! Pri nas vse normalno...Jaka je nehal piskat, Nace pa tudi manj kašlja med spanjem, tako da je včeraj tudi spal v vrtcu. Jaz imam danes vaje na faksu, tko da se zdele malo pripravljam. Peljem Jakca k mami v varstvo, potem na faks in potem še hitro en giro po City parku. Včeraj sem spet pekla piškote....iz božične Jane. Super dobri, lepi in SIMPL: Božični hlebčki 3 jajca 250 g kokosove moke 120 g čokolade v prahu 100g zmletih orehov 250 g sladkorja v prahu Iz beljakov naredimo sneg. Zmešamo rumenjake, kokos, čokolado, orehe in sladkor. Na koncu dodamo še sneg beljakov. Iz mase naredimo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu. Zložimo jih na peki papir ter od 5 do 8 minut pečemo pri 200oC, dokler ne razpokajo. Tele sem pa zadnjič. Tudi dobri in simpl iz Božične Jane: Nürnberški medenjaki Penasto umešamo 2 majhni jajci s 125 g sladkorja in med mešanjem dodajamo: ščep muškatnega oreščka, pol čajne žličke mletih klinčkov, pol čajne žličk mletega cimeta, dve kaplji esence grenkih mandljev (nisem dala), nekaj kapljic rumove arome in nekaj kapljic limonine esence (dala malo limonine arome). 125 g mletih mandljev, 125 g olupljenih in seseklanih mandljev (dala sem 100g mletih mandljev, ostalo mlete orehe), 125 g na drobno narezanih kandiranih limoninih lupin t.i. citronat (dala sem mešanico kandiranega sadja). Majhne kupčke testa polagamo na papir v pekaču. Pečemo 20 minut na 180oC. Aja pa Panetone sem včeraj pekla in je ratal. mmmm..... Lep dan...zdej sam še dva dni, potem pa vikend z lepim vremenom...wiiiiiiiiiiiiiii K