|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
25.2.2010 11:36:37   
Poka
Jaz jemljem Elevit. Vsebuje dvakrat več folne kot tifol. In še nekaj drugih vitaminov. Ker nisem imela ravno redne prehrane, zdaj poskušam jesti čim več sveže zelenjave, večkrat na dan ipd., ampak jaz še nisem (no, ne vem) noseča. V enem od člankov piše, da naj bi ženske skozi celo rodno dobo jemale folno kislino. Nič ne škodi, ker so vitamini, če pa jemlješ po navodilih eno na dan, pa tudi ni nevarnosti predoziranja.


(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
9.3.2010 10:56:55   
Shilou
Pozdrav.  Sama dober mesec dni jemljem tifol tabletke, saj delava na user posted image .  Se mi zdi, da mi je potem malo slabo, ampak ni nevem kakšne sile. Sem si brala, da punce bolj hvalijo elevit. Nevem no,... Sama sem se odločila, da bom kar pri tifol-u ostala, ko pa zanosim pa bom elevit jemala.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
22.3.2010 14:44:41   
Luna*
Shilou jaz sem tudi jemala tifol, ker sem končala s KT. Sedaj sem bila nekaj bolana in sem prešaltala na Elevit...groza. Take prebavne motnje, da ni za povedat. Ampak to piše v navodilih pod stranske učinke (nekoga zapira, nekoga odpira  user posted image  ). Tako, da moraš probat sama kaj ti odgovarja in kaj ne. Brezzveze da trpiš neke stranske učinke, če ti ni treba (ker so tudi ostali produkti na trgu). Vsaka od nas je svojevrstna in kot taka tudi različno odreagira na zdravila.

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
18.4.2010 22:40:21   
soncica01
jaz sem jemala elevit 3 mesece pred načrtovano nosečnostjo, preden smo sploh začeli delati na tem, potem sem kar hitro, v petem mesecu jemanja elevita zanosila in ga po nasvetu ginekologinje jemala tudi celo nosečnost do poroda. Otroček je povsem zdrav, upam, da je elevit tu kaj pomagal ;))) in če bom še 1x zanosila, bom jemala enako (razen če se ginekologinja odloči drugače iz kakšnih drugih razlogov).

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
7.5.2010 22:29:26   
~Minnie~
Tudi jaz sem ravno začela z jemanjem Elevita in se po njem dobro počutim - za enkrat ne občutim nobenih stranskih učinkov.
Nisem še noseča.

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
2.6.2010 10:26:32   
majamajch
Pozdravljene punce,

sem čisto nova na forumu, malo se še iščem, ma upam da se bom znašla...
s fantom se odločava za naraščaj, no, res je da sva komaj en mesec na tem delala, tako da...no, zamina pa me če je katera jemala, jemlje tiste šumeče tablete B kompleks in folna kislina, ki se jih kupi v Hof..(smem napisat?)...no in vsebujejo ravno tako 600 mikrogramov folne?
Sama to jemljem že nekaj časa, ne zaradi možne zanositve, ker sem pač imela probleme s trzanjem mišic pa mi je b vitamin manjkal.
To namreč sprašujem zaradi tega, ker mi je po vsakih plastičnih tabletah slado (jih želodec ne prenese) te šumečke pa so prav okusne in fajn, pa poceni, manj kot 1€ pa jih je notri 20...
No, zanima me, če s tem zaužijem dovolj folne kisline za možno bebico?

Najlepša hvala in lep pozdravček z obale;)

_____________________________

LP majch

(odgovor članu ~Minnie~)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
2.6.2010 11:37:55   
lily32
Dobdrodošla med nami! Dnevni odmerek naj bi bil  0,4 mg folne kisline. Če ti odgovarjajo, verjetno OK, da z njimi nadaljuješ. Pa pridno user posted image user posted image , da boš čim prej zagledala user posted image  

(odgovor članu majamajch)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
2.6.2010 15:15:39   
koala
Jaz sem prd zanositvijo jemal Tifol, ko pa sem zanosila sem mi je bilo po njem še bolj slabo, zato sem zamenjala za Centramed Mami, potem sem zaradi večje vsebnosti folne kisline začela jemati Elevit, vendar mi je čisto zbrkal prebavo (ko sem ga nehala jemati so težave izginile) zato sem od četrtega meseca nosečnosti in potem še ves čas dojenja jemala NeoVin.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
4.6.2010 19:16:26   
ninchi9
Jaz jemljem Elevit in nimam kakšnih stranskih učinkov. Začela sem ga jemati takoj, ko sem zagledala plus. Je pa res, da je velika tableta in jo je včasih problem pojest, še posebej, če ti je user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
17.6.2010 15:27:46   
anity_1
Pozdravljene,

tudi jaz sem nova tukaj.. Z mojim boma na otroku začela delati čez 3 mesece. Zdaj še pojem zadnji paket KT, potem pa bom tudi jaz začela jemati folno kislino. Sem pa nekje zasledila, da obstajajo neke nove tablete, ki vsebujejo folno kislino in še zraven neke vitamine. Pozna katera? Ste se o tem, katero folno kislino jemat(elevit, tifol...), pogovarjali z G? Ali ste se to kar same odločile?

Lp

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
17.6.2010 20:05:08   
Monstera
anity_1 jaz sem ji sama rekla, ali naj to jemljem ali ne, pa je rekla, da lahko. Lahko tudi enkrat na dva dni, če ti je predrago, saj da zanosiš lahko traja in traja. Jaz imam Tifol, ko bom zanosila pa bom prešaltala na Elevit, ki ima še vse ustrezne vitaminčke. Tifol je 0krog 6 eur, Elevit pa 10.

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
19.6.2010 7:34:07   
anity_1
Ko že govorimo o folni kislini, se še vedno odločam, s katero obliko folne kisline bom začela. Prosila bi vas, punce, če bi napisale, katero folno kislino jemljete, koliko folne kisline ima v sebi, če ima katere vitamine in minerale, koliko tablet je v eni škatli in koliko tista škatlica tudi stane? Prosim.. Najprej sem se spomnila na vas, ker te dni nimam časa, da bi hodila po lekarnah in to spraševala. Pa še lažje je, da bo tukaj zbrano to.

Hvala že vnaprej!

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
20.6.2010 9:06:02   
Monstera
Sem hotela copy/paste iz lekarnar.com pa je tabelica in je ne pripne lepo, vse razmeče. Tako da pojdi na lekarnar in vpiši iskano zdravilo pa ti najde vse kar je v njem. Tifol stane 6,81 in ima samo folno kislino. Elevit 10,70 Centrum pa 10,09 pa imata še vitaminčke. Osebno sem mnenja, da dokler ne zanosim je Tifol čisto ok. To lahko jemlješ dolgo časa, pa sploh še ne zanosiš, ni pa ravno poceni hec, Lahko pa tudi eno na dva dni pa tudi cenovno bolje skoz prideš. Ko bom pa zagledala + bom pa začela jemat Elevit, ker ima še vse potrebne vitaminčke.

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
20.6.2010 18:32:39   
anity_1
O super, Monstera, hvala.. Sem iskala samo po googlu in nisem našla kaj dosti.. Bom pogledala na lekarnar.com.



(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
20.6.2010 21:22:15   
anity_1
Malo sem pregledala izdelke, ki vsebujejo folno kislino. In sem zdaj malo zmedena: koliko folne kisline bi naj dobila v sebe ženska, ki načrtuje otroka in koliko potem v nosečnosti? In še to: kateri pomembni vitamini in minerali so pomembni pred nosečnostjo in v nosečnosti? Prosim, če katera ve.. Pri vsakem izdelku imajo namreč nekaj napisano zraven in nekje piše, da bi naj ženska, ki želi zanosit, jemala vsaj 600 mg folne kisline dnevno, drugje da 200, nekje pa piše, da je pravlna doza 400.. Pa sem malo zmedena user posted image Vem, da se folna kislina izloči sama, ampak me vseeno zanima.. 

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
22.6.2010 11:44:10   
Srčekgirll
Jst sm jemala v prvi nosečnosti in predenj sm zanosila prvič od Centrum Materna, Centramed mami in Tifol, v drugi pa Centramedn mami na začetku pol mi je pa G rerkel da naj kar Elevit. Vsi so bli ok, dobro sm jih prenašala, saj nekatere ne.

_____________________________

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
22.6.2010 20:39:53   
anity_1
Jaz sem si ravno danes kupila šumeče tablete B vitaimin in folna kislina, vsebuje pa 600 um folne kisline, kar je kar dosti, ane? Torej bo to zdaj pred nosečnostjo čist ok.. Sem pa kupla v Hoferju za 0,99 evra, upam, da bo tudi dobro učinkovalo.. Vam javim, kako bo moje telo sprejelo malo večjo količino folne.. Začnem jo jemat v petek.



(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
23.6.2010 10:36:35   
anity_1
Ravno malo prej sem prebrala, da tudi ena pije te tablete iz hoferja - vitamin b in folna kislina. Videla pa sem tudi, da je odstotek priporočenega dnevnega vnosa pri vseh b vitaminih, prav tako tudi pri folni kisli 300. Torej je v eni tableti 3 × več, kot pa priporočajo. Za folno kislino sem prebrala, da se izloča sama. Kaj pa ostali vitamini iz skupine B? Ve katera? Da ne bi slučajno dobila hipervitaminoze..

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
24.6.2010 14:04:00   
DeVilla
Ali ima kakšna izkušnje, če bi poleg Elevita jemala še šumeče tabletke z Magnezijem, za pomirjanje živcev in rahlih krčev? 
Elevit sicer ima v sebi magnezij (100 mg), dnevna potreba pa znaša 12,3 do 20,6 mmol (300 do 500 mg) ( po informacijah na strani http://www.donatmg.net/indikacije-magnezij.php).

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
24.6.2010 18:42:03   
anity_1
DeVilla, po moje, če izbereš takšne tablete, ki imajo v sebi magnezija nekje 200 mg, ni problem. Ker je to vse skupaj dnevno prav 300 mg (tolk, kot bi naj bila dneva potreba). Mislim pa, da bi bilo fajn pregledat še ostale sestavine, da ne bi vnesla preveč kakšnih vitaminov. Mene vedno skrbi malo ta hipervitaminoza.. 

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
26.6.2010 19:10:41   
DeVilla
oj,
hvala za odgovor. Sem tako naredila, da zjutraj vzamem Elevit, proti večeru pa še stopim magnezijevo šumečko. To zdaj delam tretji dan in se mi zdi, da sem ok. Samo še počivat moram več, ker imam na momente težak trebuh da je joj... user posted image

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
30.6.2010 16:15:52   
trmica
Jaz sem nedolgo nazaj brala članek z dr. B.Pintar in je povedala, da je najbolje samo folna kislina. Ker dejansko žensko telo ves čas potrebuje folno kislino. Takrat ko sta user posted image je že kar pozno. Do predoziranja baje ne more priti, saj se presežek folne kisline sam izloči iz telesa. To pa ne velja za druge vitamine!!!

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
4.7.2010 18:13:25   
smeška83
Centramed mami, a se še trudimo zauser posted image Nobenih stranskih učinkov, le več energije imam, se mi zdiuser posted image

(odgovor članu trmica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
8.8.2010 18:22:44   
LucRezia
Meni je ginekolog že pred zanositvijo svetoval jesti Elevit, sem ga jemala, zanosila in po nuhalni opustila (saj je dete imelo zaraščeno hrbtenico).
Sedaj pa, ko mi proti koncu nosečnosti miškolinček vse vitamine in minerale pobere - mi je ginekolog predpisal železo, jemljem tudi šumeče tablete magnezija (proti krčem) - pa sem se pri ginekologu pozanimala še, če lahko zraven jem še kakšne tablete. Pa mi ponovno svetuje, da jemljem Elevit (mogoče na dva dni) - razlog pa je, da so to edini tableti, ki ne vsebujejo joda.
Nisem si še pogledala kaj je z jodom narobe... grem pa takoj mal po netu pobrskat!


(odgovor članu smeška83)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Tifol, Elevit, Centrum?
20.8.2010 10:04:00   
macane
Jaz definitivano prisegam na Centrum izdelke oziroma centrum materno. izdelek ni imel nobenih stranskih učinkov.

lp



(odgovor članu LucRezia)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?