|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 12:54:29   
twetka
Držim pesti za vse nas.

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 14:07:15   
Hope2
Spermiogram pri moškem se lahko spremeni. Lahko sam od sebe že naslednji mesec ali čez 3 mesece. Lahko pa k temu tudi propomorejo določeni dodatki. Če ni genska napaka ali kaka bolezen iz otroštva, rak... potem lahko moški izboljša spermo. To pa je: z antioksidanti, Q-encimom, cinkom, l-arginine, l-carnitine. Slednji 3 so celo znanstveno dokazani za izboljšanje sperme. Jesti mora vsaj 3 mesece. V tem času pa se odvsetuje kajenje in alkohol. Na trgu obstajajo že prav tablete, ki vsebujejo vse te sestavine, namenjene za te težave, lahko pa se kupi posamezno in uživa

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 14:27:55   
spaghetek
Hope2... lahko vplivas na kolicino, ne mores pa uplivati na to koliko so mobilni in linearni... vsaj ne dovolj, da bi se kaj drasticno spremenilo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 14:40:43   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: spaghetek

Hope2... lahko vplivas na kolicino, ne mores pa uplivati na to koliko so mobilni in linearni... vsaj ne dovolj, da bi se kaj drasticno spremenilo.

ne, ne gre samo za količino, ampak tudi mobilnost, gibljivost, hitrost. Za lienarnost pa sploh nimam pojma kaj je touser posted image

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 14:46:32   
Hope2
*Alkohol je strup za moško reproduktivnost. Če moši v daljpšem obdobju zaužije večje količine alkohola, lahko to vpliva na plodnost. Na žalost testi raziskav kažejo, da škodljivi učinki alkohola niso zanemarljivi tudi v primeru, če moški pije alkohol občasno.


**Vitamin B12 – njegovo pomanjkanje tudi igra pomembno vlogo v plodnosti. Poglejmo kako: bistven factor je substanca, ki je potrebna za vsrkavanje vitamina B12. Ko želodčna sluznica ne vsebuje dovolj lastnega izločka, je pomanjkanje vitamina B12 lahko vzrok marsikakšni želodčni težavi. Načeloma lahko to povzroči neplodnost pri obeh spolih, moških in ženskah. V neki raziskavi je bilo dokazano, da so z injekcijami vitamina B12 izboljšali plodnost.


**Vitamin C je bil dolgo zelo pomemben za plodnost. V zadnjih letih pa se še bolj zavedamo njegove uničevalne moči nad prostimi radikali, ki prispevajo k razvoju mnogih motenj oziroma okvar. Torej vitamin C pomaga ščititi spermo proti poškodbam, ki jih povzročajo prosti radikali.
Več raziskav je pokazalo, da vitamin C, ne samo da povečuje število spermijev, temveč izboljšuje več različnih merjenj kvalitete spermijev. Laboratorijska terapija z vitaminom C nima omejitev. V neki raziskavi je sodelovalo 30 neplodnih toda drugače fizično zdravih moških. Dva meseca so prejemali 1 g vitamina C dnevno. Po dvomesečni terapiji so vse njihove žene zanosile, pri čemer nobena od žena v podobni skupini (možje niso prejemali ničesar), ni zanosila.


* Cink je eden od najpomembnejših prehrambenih mineralov ki pripomorejo k moški plodnosti. Nivo cinka v semenski plazmi (tekočina v kateri plavajo spermiji) je direktno povezan z mobilnostjo spermijev in pomanjkanje cinka zmanjšuje oboje: število spermijev in količino semenske tekočine. Poleg tega so ugotovili, da imajo moški v katerih izlivu ni živih spermijev in tudi tistih, ki imajo majhno število spermijev, v semenski plazmi nizek nivo cinka.

Več kliničnih poskusov je dokazalo, da je prisotnost cinka zelo pomembna za moško plodnost. V neki raziskavi je sodelovalo 14 moških z nerazložljivo nizkim številom spermijev (manj kot 40 milionov/ml). 4 mesece so prejemali po 220 mg cinkovega sulfata dnevno. Po štirih mesecih se je pokazalo občutno povečanje števila spermijev, povečanje gibljivosti spermijev in povečanje količine semenske tekočine – kar je bilo dovolj, da sta dve ženi zanosili.


Rezultati ostalih raziskav pri moških z operativnim posegom pri diagnozi varikokele (zabrazgotinjeni semenovodi) kažejo na to, da dodajanje cinka poveča možnosti za uspeh. V tej, kasnejši raziskavi se je pokazalo, da se je pri moških s težavami v plodnosti in ki so prejemali dodatni odmerek cinka, povečalo število in mobilnost semena. Z drugimi besedami: kvaliteta sperme se je izboljšala le v primeru, da je bil opravljen operativni poseg in terapija z dodajanjem cinka.


Našteti enostavni, poceni in varni prehrambeni dodatki lahko velikokrat pomagajo neplodnim parom, da postanejo ponosni starši, hkrati pa lahko upajo na uspešnejše terapije za zdravljenje neplodnosti.


• Vitamin C – Agrumi, sveže sadje, rdeča, zelena in rumena zelenjava (s čezmernim kuhanjem uničimo prisotnost vitamina C).
• Vitamin B – Neoluščene žitarice, orehi, zrnje strošnic, jetra, srce, ledvice, pivski kvas, pšenični kalčki, zelena zelenjava, mleko, jajca, arašidi, otrobi, gobe, krompir, banane, melasa, soja, ovčja jetra, surovo sočivje, lešniki, mandeljni (s predolgim kuhanjem se uničijo koristne sestavine).
• Cink – Otrobi, jajca, orehi, čebula, školjke, polži, raki, sončnična semena, pšenični kalčki, neoluščena pšenica.

• Neplodnost pri moških
Jemanje dodatka koencima Q10 je lahko učinkovito pri moški idiopatski astenozoospermiji zaradi vpliva na motihondrijsko biokinetiko in njegovih anatioksidantnih lastnosti. Po šestih mesecih jemanja se je izboljšala mobilnost spermijev in našli so višje vrednosti koencima Q10 v semenskih tekočini in v samih spermijih.

L-Arginin
Študije kažejo, da povzroči podvojitev spermijev in sperme, izboljša plodnost (tudi moškim z nizko število spermijev ali slabo mobilnost spermijev).

http://www.holisticonline.com/remedies/infertility/inf_men_nutrition.htm


saj lahko malo še ti poguglaš za več info. Sem pa že povdarila, da se ne da,če je genska napaka, ali kaka bolezen



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 13.1.2010 14:53:13 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 14:54:03   
Hope2
http://www.fertilinet.com/male.htm

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
14.1.2010 14:34:32   
spaghetek
Medva sva oba na vitaminih ze skoraj eno leto. Ne kadiva in redko pijeva alkohol. Prehranjujeva se vecinoma zdravo in imava zmerno aktivno zivljenje. Edino, kar se mi zdi da bi lahko biu kljucni faktor pri mojem mozu je stres, saj ima zelo stresno sluzbo, ki jo koncuje konec januarja (in gre v drugo, ki je veliko manj stresna), tako da upam, da se bo kaj zgodilo v parih mesecih.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kaj način spanja v postelji pove o partner...
photo
Spita s partnerjem/-ko tesno drug ob drugem ali vsak na svoji strani postelje? Spita v 'stoličko/žličko' ali s hrbtom dr...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?