Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
Glej, jaz sem bila dojena do 9. meseca (je mami zaradi zdr. razlogov morala nehat), pa sem bila veliko bolna, brata pa ni dojila niti enkrat, ker dojke sploh povohat ni hotel. Brat je od mene starejši 11 let in takrat ni bilo tako kot danes, ko imaš na policah enih 10 različnih vrst adaptiranega mleka. Takrat se je v lekarni dobila ena vrsta, druga varianta je bila pa mleko v prahu. Nobenega od teh ni sprejel tako, da bi se od tega zadosti najedel in primerno napredoval. Tako je malo kombinirala eno in drugo mleko, pri 4. mesecih pa je morala začeti z GH, ker je začel še tisto minimalno količino mleka, ki ga je popil, zavračat. Brat ni bil nikoli bolan. Samo kakšen blažji prehlad, pa še to šele ko je začel hoditi v šolo. Se je pa ljubezen do mleka vrnila malo pred puberteto. Takrat je šel tudi po liter in več mleka na dan, k sendviču pa obvezno še pol litra jogurta. 
ampak vsak po svoje! Naš je star 13m pa se še doji pa kokr kaže se bo tud do 3 leta! Sam,da so naši otroc zadovoljni to je najbolj važn,a ne???