bela.kava
|
IZVIRNO SPOROČILO: Wendy Ampak mi smo odrasli, se bomo že nekako prigrizli skozi ... kaj pa otroci, vajine punčke B.K., ki nekje tam doli čakata na mamico in očija?? dontvori, jaz ne grem nikamor ... meni je vseeno če traja tole še kakšno leto al dve, čakam že skoraj leto in pol na njiju, torej leto gor ali dol ... midva sva precej vzdržljiva, večji otroci rabijo starše najbrž še bolj kot majhni, če spodaj mislijo, da je starost problem, potem me niso slišali ko sem jim jasno povedala, da je vseeno koliko dolgo čakamo na njiju ... sem pa slišala za podoben primer z nekim parom iz Italije, s tem, da je bila njihova ambasada uspešnješa in so zelo hitro končali postopek in to uspešno ... naša ambasada pa čaka na odgovor na že drugo poslano noto (je pa tudi Slovenija manjša kot Italija in je vprašanje kakšni interesi se prepletajo) jaz sem konec novembra zaprosila za pomoč mk premiera, ministra in namestnika z Ministrstva za delo in soc. politiko ... očitno neuspešno ... se je pa štirinajst dni za tem cela ekipa omenjenih naslikala v dom 11 oktober v Skopju z donacijo, premier je doniral 10 000 evrov svojega denarja (ki ga je dobil s tožbo proti nekomu, ki je grdo govoril o njem), direktorica (ozioma tista, ki jo nadomešča, saj je direktorica na bolniški) pa je ob tem pela hvalospev kako ministrstvo čudovito skrbi za otroke brez strašev in biser od biserov, za otroke čudovito skrbijo, saj gredo vsako leto na počitnice, letovanje in zimovanje ... ja to bo to, to je to kar najbolj rabjo sirote brez strašev ... dejstvo, da je odraščanje v instituciji skrajna varianta za otroke, nikogar ne zanima ... samo da imamo sporazume in konvencije, jupi
|