|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
20.7.2012 9:11:57   
pijica
pozdravljene

sem nova na portalu, oz. sem se samo zato prijavila ker sem odkrila vašo temo!

in sicer imam 1m starega dojenčka z obojestranskim ekvinovarusom, in s skrajšanimi ahilovimi tetivami! pri nas se je začelo mavčenje pri starosti 3 dni in sicer v tistem času pri nas ni bilo otopeda specializiranega za to ker je bil na dopustu tako da so mu 4 mavce delali mavčarji sami in ni bilo glih koristi, kar sem vedela takoj ker mali ni nič zajokal! pred dvema tednoma smo le dočakali ortopeda in je res super ampak smo 5. mavec morali šteti kot njegov 1. ker prej ni b ilo učinka...je kar grozno bilo slišat glede na vse muke ki smo jih vsi preživljali in še vročina kot je bila! sedaj imamo potem 2. mavec s tem da smo prejšnjega morali prečasno odstraniti zaradi poplavitve prstkov oz. cela nogica je bila modra in otečena, ker naš malček zelo rad papca in mu je zmanjkalo prostora v mavcu! po končanih mavcih bo omenjen ortoped opravil operacijo kjer bo podaljšal ahilovi tetivi in sicer v lokalni anesteziji, oz. vsaj tako je rekel!

ker vas nisem uspela brati za nazaj, mali je namreč precej jokavi, vas prosim če mi lahko opišete te mittchel čeveljce in še ene ki sem na hitro zasledila, kaj je to kje se naroči...ker nam so rekli za opornice DENNIS BROWN! katere so boljše, v čem je razlika? sem sicer zelo obupana, in iščem informacije kjerkoli najdem kaj...hvala vam vnaprej, vsaki minimalni nasvet je dobrodošel

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
20.7.2012 12:30:53   
Veronika*
Kot prvo ti svetujem, da začnete hoditi k ortopedu v Ljubljano, torej na polikliniko, ker samo tam res obvladajo Ponset_ijevo metodo zdravljenja. To, da so tvojemu malemu mavčarji sami delali gips, je nedopustno! Tudi operacija, čeprav je kratka, ni preprosta, in je potrebno imeti izkušnje, da je pravilno opravljena. Če si malo prebereš starejše zapise, boš videla, da mamice v glavnem nimajo nič dobrega povedati o Mariboru, Valdoltri itd.

Več ti napišem kasneje, zdajle sem na kratko s časom.

< Sporočilo je popravil Veronika* -- 20.7.2012 12:32:27 >

(odgovor članu pijica)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
20.7.2012 17:11:28   
pijica
veronika

hvala za nasvet, in vem da to ni bilo prav kar so delali, ampak zdaj je drugače ker smo dobili ortopeda in še en pride drugi teden ki dela v zagrebu samo s temi otroci, tako da ga bosta potem skupaj operirala, in imata oba kar dobre izkušnje,....zdaj ko smo prišli pod njuno okrilje, mu gre že na boljše, in ta dohtar mu je zdaj že 2x mavčil in vse lepo razložil, tako da sem zdaj bolj mirna! sem srečala že 3 pare kjer imajo otroci take nogice, in imajo vsi trije otroci še samo opornice, nogice pa že lepo oblikovane! zato me pa zanima kaki čeveljci so tisto omenjeni, če so boljši od DENNIS BROWN?hvala za vsako vašo minutko in nasvet!

(odgovor članu pijica)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
20.7.2012 18:16:55   
Veronika*
Dva tipa čeveljčkov maš, Markellove, ki se jih dobi pri nas in stanejo slabih 70€, eni otroci jih zelo slabo prenašajo, pa tudi precej težko jih je natakniti na nogice, drugi so Mitchellovi, ki jih lahko naročiš na strani http://www.c-prodirect.co.uk/, so dragi, okrog 200 €, so pa veliko udobnejši za otroka, pa tudi neprimerno lažje se obujejo.

(odgovor članu pijica)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.7.2012 14:25:08   
pijica
a tako...no meni so povedali samo za tisto varianto za 70 eur...kako hitro pa prerastejo ene čeveljce? se lahko mogoče kaki rabljeni nabavijo oz. kje?

(odgovor članu pijica)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.7.2012 17:01:32   
Veronika*
Menda jih prerastejo v treh, štirih mesecih.

Mojca prodaja Markellove čeveljčke velikosti 0 (se mi zdi) za 25 €, jaz prodajam velikost 00 in gibljivo opornico. Ko boste imeli zadnji gips, zmeri malemu nogico, da ugotovimo, katera velikost čeveljčkov bi bila primerna zanj, pa se bomo zmenile. user posted image

< Sporočilo je popravil Veronika* -- 27.7.2012 17:02:42 >

(odgovor članu pijica)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.7.2012 17:26:05   
pijica
stanje pri nas ni glih rožnato, ker smo mogli 2x prekiniti z mavčenjem, ker so mu nogice zelo zatekle...nevem zakaj se mu to dogaja sedaj ko ima že 8. mavec, ker prej tega ni bilo...! no sedaj ima 3.mavec po ponsetiju! mislim pa da potem sledi tenotomija...ali kdaj so vaše malčke operirali?

sem pa zdaj podrobno pregledala markell in mittchel čeveljce in se mi nedvomno bolj dopadejo mittchel, ampak so res dragiuser posted image !tako da če mi boste res pomagale, bi prvo probali to cenejšo varjanto, in če ne bo funkcioniralo bomo nabavili tiste dražje...! kaj pa mittchelovih nobena ne prodaja?? koliko pa je točna cena? nisem glih dobra v angleščini, tako da si niti ne predstavljam kako bi jih naročila preko spleta...ni nobenega uvoznika pri nas?

mi je pa tako hudo pri srcu...tolikokrat se spomnim kako bi blo če nebi rabli tega imet,..no verjetno bi bilo potem prelepouser posted image ! je pa najhuje ko mu mavčijo...ker mali tako joka, jaz imam pa zvezane roke, in mu nikako ne morem pomagati....komaj se zadržim da ne bruhnem v jok tam!user posted image user posted image user posted image hvala za pomoć 100x

(odgovor članu pijica)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.7.2012 18:19:18   
Veronika*
stanje pri nas ni glih rožnato, ker smo mogli 2x prekiniti z mavčenjem, ker so mu nogice zelo zatekle...nevem zakaj se mu to dogaja sedaj ko ima že 8. mavec, ker prej tega ni bilo...!

Očitno mu naredijo pretesen mavec. Jaz še vedno mislim, da bi bilo bolje, če greste v Ljubljano.

mislim pa da potem sledi tenotomija...ali kdaj so vaše malčke operirali?

Naš je bil star 11 tednov, ko so ga operirali. Prej je imel šest ali sedem mavcev, zadnje oblike mavca mu niso mogli narediti, ker petka ni šla v pravi položaj. Po operaciji je bilo kul, zadnji mavec pa nosijo cca. tri tedne.

kaj pa mittchelovih nobena ne prodaja?? koliko pa je točna cena? nisem glih dobra v angleščini, tako da si niti ne predstavljam kako bi jih naročila preko spleta...ni nobenega uvoznika pri nas?

Mislim, da nihče ne prodaja Mitchellovih, naš jih bo nosil še en lep čas. Točna cena je 246 € s poštnino vred. C-pro direct je edini uvoznik teh čeveljčkov v Evropi. Če bo treba, ti lahko pomagam naročiti. user posted image

Pa še to - čim prej daj na csd vlogo za dodatek za nego otroka. Če ti odobrijo (kar ti najbrž bodo), dobiš 100 € na mesec za eno leto.

(odgovor članu pijica)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.7.2012 21:42:22   
pijica
veronika koliko je pa zdaj star vaš fant in kako so nogice?

kaj vse rabim za ureditev soicalne pomoči za nego bolnega otroka? sem že nekaj poizvedovala ampak nisem dobila popolnih podatkov!


jaz si mislim da je pri nas problem, da se mali res hitro redi (v enem mesecu se je zredil za 1700g) ker je bila nogica čisto stisnjena noter, ampak mi je zdravnik rekel da ni to krivo...mu pa res vedno podlagamo nogice da jih ima v luft !

sem pa zdaj žalostna, ker je zdravnik odšel na dopust...nas je sicer prepustil drugemu, ki je baje tudi super, ampak imamo menjavo mavca komaj 9 dni od prejšnjega mavčenja, kar pa je za našega velikana po mojem predolga doba...


uf, to je pa kar nekaj denarja...:( in sramotno da tega ne krije zavarovalnica...

sem pa takoj vedela da ima prekratko ahilovo tetivo, ker ima res gubo zadaj in petico tako gor podvihano:(

no, če bi katera prodajala mittchelove čeveljce bi bila prva v vrsti,...

(odgovor članu pijica)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.7.2012 23:22:28   
mojca_
Pijica... včlani se še na ekvinovarus hrvatska na facebooku:
http://www.facebook.com/groups/188307907890063/

Mogoče tam kdo prodaja rabljene mitchellove čevlje. Mi jih bomo tudi še kar nekaj časa nosili in pa naš ima kar velike nogice, tako da smo začeli kar s številko 2. Markellove, ki jih ne rabimo pa imamo številko 1 pa če si v stiski z denarjem, ti jih tudi dam- itak nimam kaj z njimi :)


(odgovor članu pijica)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.7.2012 23:26:49   
mojca_
Veronika, kako se pa kaj obnesejo Mitchellovi čevlji?

Pri nas je prav super. Zdaj jih nosimo samo še ponoči pa čez dan ko spi pa še ko se zbudi, malo potegnemo - cca 16 ur. Mali se je super navadil. Je postala kar neka rutina. Ko je utrujen, je prav vesel, ko mu začnem obuvat čeveljce, ker ve, da gremo potem spat :)

Nogice pa tudi zgledajo v redu. Sicer pa res nimam s čem primerjat, ker smo imeli obojestranski ekvinovarus.

Natalija3 - sedem operacij in nešteto gipsov?? A to vam je delal dr.Antolič ali v Kranju?

(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
28.7.2012 7:34:47   
kreslincica
Zdravo!
Mi smo bili v četrtek na pregledu v Ljubljani. Naročeni smo za sprejem ta četrtek, v petek bo operiran. Končno! Smo se pa kar dva tedna "lovili" z Ljubljano, da smo lahko uskladili pregled. Tako da zdaj po eni strani komaj čakam, da bo teh gipsanj konec, po drugi me pa seveda skrbi za malega in vse skupaj.
Ali operirajo obe nogici naenkrat, na isti dan, ali vsako posebej? In ali hodite po operaciji na kontrole v Ljubljano?
Mojca in Veronika, za odkup Markellovih čeveljčkov se vama bom oglasila, ampak šele, ko bom vedela pravo velikost - najbrž čez kakšen mesec, ko mu odstranijo zadnje gipse user posted image . Šele če se ne bodo obnesli, pa bomo poskusili še z Mitchelovimi.
Aja, včeraj sem dobila odločbo s centra - dodeljena pomoč za eno leto. K vlogi pa sem priložila samo fotokopijo izvidov, na odgovor pa sem čakala točno 6 tednov.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
28.7.2012 8:40:19   
Veronika*
veronika koliko je pa zdaj star vaš fant in kako so nogice?

V ponedeljek bo star štiri mesece. Nogica je zdaj v pravilnem položaju, v primerjavi z zdravo pa izgleda bolj tako-tako. Opazno manjša je, bolj debela in na zunanjem delu gležnja ima nagubano "odvečno" kožo. Upam, da bo z rastjo vse skupaj postalo manj opazno.

kaj vse rabim za ureditev soicalne pomoči za nego bolnega otroka?

Fotokopije vseh izvidov od ortopeda, jaz sem priložila še tisto obvestilo s podatki o otroku, ki ga dobiš v porodnišnici za ginekologa, pediatra in osebnega zdravnika.

jaz si mislim da je pri nas problem, da se mali res hitro redi (v enem mesecu se je zredil za 1700g)

Kaj pa vem, naš se tudi hitro redi, porodno težo je podvojil pri dobrih treh mesecih, pa nismo imeli nikoli težav z mavci.

ampak imamo menjavo mavca komaj 9 dni od prejšnjega mavčenja

Jao, mavec se mora menjati na 5-7 dni. Pojdite v Ljubljano, resno ti pravim, da vam ne bodo kaj zašuštrali.

Veronika, kako se pa kaj obnesejo Mitchellovi čevlji?

Conversion kit je prišel kar hitro, 11 dni je trajalo, pa skoraj nobenega šraufanja ni bilo treba, nastavki so že sestavljeni, samo pritrdiš jih na opornico in nastaviš kote. Zdaj imamo neprimerno manj težav, čeveljčke mu obujem z lahkoto, petka sicer še ni čisto dol, ampak veliko bolje kot v Markellovih, še vedno pa vztrajno vleče gor petko zdrave nogice. Krasno je, ker lahko pri previjanju odstranim opornico, sploh ne morem prehvaliti kombinacije Mitchell-Dobbs. Malemu sva dala kar originalno Dobbsovo opornico in se je izkazalo, da ni pretežka zanj, z velikim veseljem dviga nogice visoko v zrak. Tudi na bok se je začel obračati in se mi zdi, da se kljub čeveljčkom čisto pravilno razvija.

(odgovor članu pijica)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
28.7.2012 9:05:22   
mojca_
Se strinjam z Veroniko - pojdite v Ljubljano. Tudi naš se je hitro redil in nasploh hitro rasel. Zadnji gips smo imeli gor 3 tedne pa ni bilo problemov. Dr.Antolič je le strokovnjak in jaz ne peljem malega k nikomur drugemu več kot k njemu.

Jaz se zdaj s petko niti ne obremenjujem več. Na začetku sem se pa grozno - še sploh ko smo imeli še Markellove čevlje... Je pa bilo res iz tedna v teden boljš, zdaj po skoraj 3 mesecih je pa brez problemov in je petka (kadarkoli sploh pogledam) lepo dol.

Vsem v tolažbo - nam je zdaj vse skupaj že taka rutina. Mali se že od 4mesecev in pol obrača s hrbta na trebuh, pri 5. se je začel se s trebuha na hrbet - s štango ali brez. Je prava vrtavka in za moje pojme se rzavija super - še celo bolje kot njegov starejši bratec, ki ni imel nobenih problemov z nogicami. Je pa bilo ZELO hudo na začetku s temi gipsi, pa operacija...

Kreslinčica, jaz sem se tudi kar veselila operacije. Zato, da bo čimprej za nami. Ampak to je za njih res taka rutinska operacija. Za nas starše je grozno... ampak če pomisliš, kaj bo otroku prinesla, vse odtehta.

(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
10.8.2012 12:36:58   
Veronika*
Mali se že od 4mesecev in pol obrača s hrbta na trebuh, pri 5. se je začel se s trebuha na hrbet - s štango ali brez. Je prava vrtavka in za moje pojme se rzavija super

Aleksej bo v sredo imel štiri mesece in pol in se tudi že obrača s hrbta na trebuh, čisto majčkeno mu še manjka do popolnega obrata. Opornica ni nobena ovira, mali prav rad telovadi z njo, pri previjanju pa zdaj z rokicami vleče paščke od čeveljčkov.

Po novem smo tudi mi pri dr. Antoliču, ki je resnično daleč najboljši.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
21.8.2012 8:30:57   
ttjlz
Tudi jaz se s petko ne obremenjujem več in sedaj ko je nogica malo zrasla, tudi petka lepo sede. Naš ima Markellove čevlje in jih super prenaša. Na začetku sem se ful sekirala, ker so ga malo žulili in petka kar nekaj časa ni sedla (pribl. mesec in pol). Sedaj pa je vse ok. Tako, da vsem staršem, ki ste še ''''pred opornicami'''', toplo priporočam, da se čim manj obremenjujete, ker se se s časoma vse uredi.otroci so prlagodljivi, mi starši smo tisti, ki kopmliciramo, ker pač ne vemo kako se otrok počuti, zakaj joče... pri nas se je izkazalo, da razen prvi teden, nikoli ni jokal zaradi opornic! Naš Lovro sedaj nosi oprnice dva meseca in pol, nikoli jih ni imel 23
ur dnevno, vedno med 16 in 18 ur. Nogica se mi v primerjavi z zdravo zdi lepa, tudi zdravnica v razvojni je bila navdušena, vseeno pa nestrpno čakamo na pregled pri dr. Antoliču konec septembra.
Mojca_ vi ste že imeli pregled po treh mesecih nošenja?

< Sporočilo je popravil ttjlz -- 21.8.2012 8:32:43 >

(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
21.8.2012 11:49:18   
mojca_
Tudi mi po dobrih treh mesecih nosimo čevlje približno 16 ur dnevno. Nogice zgledajo super, tudi peta prav lepo sede. Pregleda še nismo imeli, ga imamo tudi mi šele septembra.


(odgovor članu ttjlz)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
11.9.2012 21:19:55   
mojca_
No, sicer se zdaj odvija debata naprej na facebooku, ampak vseeno moram napisati še tukaj. Če je kdo na novo in se še odloča, kam bi se šel zdravit - POJDITE V LJUBLJANO v ponedeljek k dr.Antoliču!!!! Pa ni važno, od kje ste. Tako bodo nogice zagotovo pozdravljene strokovno v najkrajšem možnem času.

Z ostalimi bolnicami je grozno veliko slabih izkušenj in ni za tvegat, tudi če izgleda zdravnik v redu!!!!!!!!!!!

Še nakrat dajem povezavo na facebook skupino, če se želi še kdo pridružiti:
http://www.facebook.com/groups/381458938579900/

Tam je lažje debatirati, pa tudi slikice nogic, čevelčkov itd. objavljamo.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
19.9.2012 23:12:03   
Češnja
Mene pa zanima to, ko si napisala, če se je kdo na novo, da naj gre v Ljubljano v ponedeljek k dr. Antoliču. A se ni potrebno nič naročit prej? Lahko kar prideš z napotnico ali so kakšne čakalne dobe za otroke? Hvala in lep pozdrav vsem.
Maja

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
20.9.2012 9:08:35   
mojca_
Mi smo šli v ponedeljek z urgentno napotnico in so nas kar vzeli. Dvomim, da koga zavrnejo pa tudi če je le navadna napotnica. Bil pa je slučaj, da je bil ponedeljek, ko dela dr.Antolič.

Dr.Antolič ima tudi zasebno ambulanto, pregled stane cca 70€. Če bi bila zdaj na začetku pa s tem, kar vem zdaj, bi šla raje k njemu v zasebno ambulanto, kot pa h kakemu drugemu ortopedu! Pa ne stojimo dobro z denarjem, ampak bi vzela magari kredit samo da dobi otrok dobro zdravljenje.

Drugače pa greš verjetno samo na prvi pregled plačljivo, naprej pa te že naroči v ponedeljek. Tako se je zgodilo eni mamici.

(odgovor članu Češnja)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
20.9.2012 9:17:45   
mojca_
Pa še eno opozorili za vse iz Mb - dr.Merc se je še pred kratkim učil v Lj gipsanja. Ko je pomagal dr. Antoliču pri našem otročku, mu ni šlo najbolje. Istočasno pa je že sam gipsal IN izvajal tenotomije v Mb. Neuspešno! En otroček, ki ga je zdravil dr.Brodnik v kombinaciji z dr.Mercom, je šel po 12. gipsu v Ljubljano k dr.Antoliču. Zaenkrat zdravljenje začenja znova, najbrž bo potrebna še ena tenotomija. Torej - ne tvegajte in ne pustite, da izvajajo poskuse in učenje na vaših otrocih!

V Mb so mamici rekli (po 12 gipsih in tenotomiji!), da bo potrebno še gipsanja, še ena tenotomija, verjetno še kakšna hujša operacija... Otrok je imal atipično obliko in je niso znali zdravit, ker so potrebni prilagojeni gipsi. Šla je k dr.Antoliču, zaenkrat so začeli z zdravljenjem od začetka, bomo videli, kako bo šlo. Jaz upam, da ne bo potrebna spet cela serija 5-7 gipsov.

V Šempetru pri Novi Gorici tudi NE priporočam zdravljenja! Znanka se je tam zdravila cca pol leta - neuspešno. Šele nato so odšli v LJ, kjer so malemu končno pozdravili nogice. Mali še vedno nima takih nogic, kot jih je imel naš po 3 mesecih!

Primerov je še, bodo same mamice z izkušnjami še kaj napisale. Kadarkoli zdravljenje odstopa od povprečne sheme - 5-7 gipsov, tenotomija, 3 tedne gipsov ne oklevajte in pojdite v Lj po drugo mnenje, magari k dr.Antoliču v zasebno ambulanto. Če se pa le da pa takoj v Lj. Čeprav če bomo vsi navalili tja, bo res kmalu potrebno predhodno naročanje :)))


(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
20.9.2012 11:23:37   
Veronika*
Jaz sem dobila napotnico že v porodnišnici, tudi naročili so me kar oni. Napotnico sicer lahko dobiš tudi pri pediatru, čakalnih vrst pri ortopedu ni, ker je treba zdravljenje začeti takoj, v glavnem dobijo otročki gips že v prvem tednu po rojstvu.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
23.9.2012 23:34:31   
mojca_
Pozdravljeni še enkrat vsi skupaj!

Nekaj staršev, ki smo v skupini na facebooku, nas je spisalo pismo ministru in pa zdravstveni zavarovalnici. Gre se zato, da bi nakup čevljev krilo zavarovanje. Pisali smo za Mitchellove čevlje.
Da bi nas jemali bolj resno, se bomo v pismo tudi vsi podpisali. Zanima me, ali bi se kdo od tukaj pridružil oz. podpisal zraven, naj mi čimprej sporoči na ZS ali pa napiše tukaj na forum.

Hvala :)


(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
28.9.2012 20:09:01   
anitamar
Lep pozdrav vsem skupaj!
Sem nova na forumu. Imam 10-mesečnega sina z ekvinovarusom levo. Pred dvema tednoma so mu naredili tenotomijo v Ljubljani (dr. Brecelj), zdaj pa smo že v opornicah Denis Brown, katere presenetljivo dobro prenaša. Kolko časa ste po tenotomiji nosili opornice celih 24 ur? Jaz bi se tudi pridružila za podpis pri kritju stroškov opornice.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
28.9.2012 20:15:12   
mojca_
Živjo anitamar!

Če imaš facebook, se nam pridruži na facebook skupini http://www.facebook.com/groups/381458938579900/

Tam lahko podpišeš (in seveda najprej prebereš) pismo za ministrstvo in zavarovalnico. Mislim, da še ni poslano, bo pa verjetno naslednji teden.

Če nimaš facebooka, sporoči in bova kontaktirali preko e-maila.

Opornice se pa nosi 23 ur dnevno 3 mesece oz. do naslednje kontrole, ko ti bo dr.Brecelj povedal, ali lahko preidete na nočni režim nošenja. Super, da jih prenaša dobro!

(odgovor članu anitamar)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?