|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 15:51:17   
pety78
Jaz ne bi šla. A so zmešani?


Težko je sedaj otroku reči, da ne bi šli. user posted image Bi pa v bodoče vam vsaj informativne cene dali, saj lahko dobijo informativne ponudbe. user posted image


_____________________________



(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 16:06:57   
jajula
men se zdi kar drago.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 16:07:09   
ljupka
Sam je tko če so vsi za pa sam eden ne obvelja večina!Te popolnoma razumem in imaš prav!

Moj sinko je šel lani na zaključni izlet na Lj grad!Šli smo on,mlajša sestrica in jaz!Vsak mesec smo dajal v hranilnico po 5 €,tako da za vstopnino je bilo,voden ogled gradu in ena predstava,sladoled,za vse je šlo iz hranilnice!Edino avtobus sem plačala 12€!Hrana in pijača je bila iz nahrptnika!Smo pa iz okolice NM!

Jutri gre sinko s prvim razredom v ZOO v Zagreb in smo dal samo 15 kun za vstopnino in še 100 kun ,da bo imel za sladoled v nahrptnik hrano in pijačo!
Avtobus bo pa potem in verjetno ne bo več kot 5 €,ker ni nič dle kot LJ!


(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 16:30:54   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Težko je sedaj otroku reči, da ne bi šli. user posted image


točno v tem je bistvo. Izgleda, da že v vrtcu veljajo ista pravila kot npr. pri maturancu, kjer so cene tud noro zasoljene, a otroku pač ne moreš rečt, da ne more it user posted image . Žalostno.


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 16:59:17   
polma
120 eur...user posted image user posted image user posted image ...160 eur smo mi dali za 5 dni šole v naravi v OŠ. Ja, tudi jaz bi bla jezna...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 16:59:21   
ronja
Meni se zdi ogromno in bi vzgojiteljicam lepo po pravici povedala, da nima nič proti in bi rada, da gremo zraven, vendar pa si tretjino moje plače pač ne moremo privoščit za en dan. In bi se zmenila, da pridemo sami tja, oni pa naj nam za tistih 60 evrov pokrijejo vstopnice za Zoo (saj bi jim še precej ostalo, pa bi ju sama pripeljala (samo mi smo blizu). Če je glavni strošek kosilo, pa s prevozom ne bi komplicirala in bi samo rekla, da ne bomo šli tam na kosilo. Potem bi spekla najbolj luškane mini mafinčke, jih okrasila v razne pikapolonice in levčke in druge živali, spekla še kake mini kruhke al pa mini hotdoge in vzela s sabo eno frajersko deko, ki bi jo mogoče doma kaj porisale z živalmi ali pa kako drugače naredile "priložnosti primerno" in rekla tamalim: "zdaj grejo ostail v oštarijo, kjer se je treba lepo obnašat, je drago in moraš sedet pri miru, jest pa to, kar ti prinesejo, (kar ni nujno vedno dobro). Mi gremo pa rajši na svoj piknik, pogledat kozoroge, pa bomo jedli živalce iz kruha in eno sladko presenečenje, kaj pravita?" In bi šla do tiste kučice, ki jo imajo v ZOo prav za te namene (vsaj tako izgleda) in tam lepo razgrnila vse dobrote na tisto deko in dvomim, da bi se moji mali počutili kaj fejst prikrajšani, ker pač nista s sovrtčani v oštariji za 100E. Včasih rabiš samo malo domišljija. Če se smiliš sam sebi pred gostilno, kako je drugim fajn, da si lahko privoščijo bit not ali pa če si not in seštevaš, kako zdaj po tvoje grlu gre 100E za neko prekislo solato in nisi nič kaj dobre volje, svojim otrokom po moje ne narediš ne vem kaj dobrega. Če si lahko privoščiš in z užitkom greš in ko se vračaš domov, si rečeš: "saj je bilo drago, ampak se je splačalo", super. Če si ne moreš, si pač najdeš druge možnosti, vedno je kakšna, vsaj dokler so otroci mali - pri najstnikih to težje, ker je glavna družba in tudi ne smejo met občutka, da so reveži... Mali otroci pa na svet ne gledajo skozi denar in jim bo mogoče piknik na prostem precej bolj všeč kot pa kosilo v fensi restavraciji.

Kot so že napisale, je drago, pa ni drago...ali vas je 5. Mi smo šli zadnjič v Vočji Potok (3 odrasli in 2 otroka, ampak otroka sta bila zastonj), pa smo za prevoz porabili 30€, za vstopnino 20€, za kosilo 25€ (3 solate 2 pomfija in pijača) in za notranja igrala 10€ + balon 6€. Zdaj pa računaj. En parurni izlet oz. šetnja po parku nas je stala 86€, pa smo šle z lastnim prevozom in otroci so bili povsod zastonj. Pri vas pa niste, pa še avtobus morate plačat, tako da za 5-člansko družino je to kar povprečna cena. Tako pač danes je.

Pa saj ni treba, da imaš povsod vse! Od kod ta logika: vse ali nič? Volčji potok je zelo zelo lep in se ga splača videt, si pa tudi mi ne bi mogli privoščit 86 E zato. Smo šli sami (bencin ni bil dosti, ker smo iz Lj in imamo dizla, ki malo žre), družinska vstopnica je bila 12 E, ker imava Piko kartico in je nekaj popusta, za kosilo smo si sabo vzeli domače kruhke in neko sladkarijo, pa vodo za pit, na kaka posebna igrala nismo šli, ker je tudi zastonjskih ogrooomno, smo pa dali ROnjo jahat (1,5 E), da je videla, kako je to in se mi zdi, da če gre otrok na eno tako stvar (poleg vseh ostalih, zastonjskih), da je vseeno nekaj doživel. Itak sta si najbolj zapomnili koze in zajce, hehe. porabili smo vsega skup 20E, po moje, pa smo se imeli vsi 4je super.

Je pa res, da pri nas tudi ne dajo nobenih cen ven, šele na položnici jo vidišuser posted image . Kar se mi ne zdi prav, sploh ker je recimo bila cena za lutkovno prestavo (grejo peš) večja kot pa ko smo šli sami (pa imajo valjda skupine čez teden zjutraj) precej ceneje... Tak da meni je to vse skup malo sumljivo, ampak ker je samo denar, se ne sekiram in ne prcam, da ne bi potem kdo male postrani gledal zato - dokler si lahko privoščimo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 17:21:30   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz ne bi šla. A so zmešani?

Pa otroku je gost ena jasa, kakšne igrce, prijateljčki, starši, smeh, hec ...

Mnei je to čisto tu mač, kar si zmiljujejo zadnje čase.


POdpis. Mi ne bi šli.

Je pa tako, kot jaz vedno pravim, da če imaš 5-člansko družino, je navadno to skoraj še enkrat večji strošek, kot če ste trije. In to čisto na vseh področjih. Enako kot zapraviš skoraj še enkrat več elektrike, vode, hrane, pač vsega, enako imaš kompletne stroške položnic in dodatnih dejavnosti večje. IN to pač z odločitvijo, da boš imel več otrok sprejmeš in se včasih tudi odpoveš določenemu luksuzu v zameno zanje (česar vsaj meni ni nikdar žal, ker mi en obisk enega živalskega vrta ni primerljiv z biti vsak dan z njimi, jih gledati ko plezajo po drevesih, hodijo s prijatelji na žure, karkoli že počno ali skupaj počnemo radi). Večji kot so otroci, večje stroške imaš. To je pač dejstvo. Velika družina je draga reč.

Drugo dejstvo je pa to, da v polovici slovenskih krajev ta reč tako ali tako ne bi šla skozi, ker je predraga. Kdorkoli že organizira vse skup, se ni potrudil niti za popuste - pa vem, da jih ZOO ima, ker sama organiziram včasih reči za tam in sem brala njihove spletne strani, pa vem tudi, da vrtci in šole imajo navadno enega prevoznika, s katerim imajo navadno dogovorjene tudi vožnje s popustom, da ne govorim, da imajo nekaj voženj na leto za sindikalne reči čisto zastonj. Kot tretje pa se hrana lahko dobi za par eurov, ali pa za 20, če se ne potrudiš, odvisno koliko energije vložiš v stvar.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 19:04:31   
mamica2009
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Meni se zdi ogromno in bi vzgojiteljicam lepo po pravici povedala, da nima nič proti in bi rada, da gremo zraven, vendar pa si tretjino moje plače pač ne moremo privoščit za en dan. In bi se zmenila, da pridemo sami tja, oni pa naj nam za tistih 60 evrov pokrijejo vstopnice za Zoo (saj bi jim še precej ostalo, pa bi ju sama pripeljala (samo mi smo blizu). Če je glavni strošek kosilo, pa s prevozom ne bi komplicirala in bi samo rekla, da ne bomo šli tam na kosilo. Potem bi spekla najbolj luškane mini mafinčke, jih okrasila v razne pikapolonice in levčke in druge živali, spekla še kake mini kruhke al pa mini hotdoge in vzela s sabo eno frajersko deko, ki bi jo mogoče doma kaj porisale z živalmi ali pa kako drugače naredile "priložnosti primerno" in rekla tamalim: "zdaj grejo ostail v oštarijo, kjer se je treba lepo obnašat, je drago in moraš sedet pri miru, jest pa to, kar ti prinesejo, (kar ni nujno vedno dobro). Mi gremo pa rajši na svoj piknik, pogledat kozoroge, pa bomo jedli živalce iz kruha in eno sladko presenečenje, kaj pravita?" In bi šla do tiste kučice, ki jo imajo v ZOo prav za te namene (vsaj tako izgleda) in tam lepo razgrnila vse dobrote na tisto deko in dvomim, da bi se moji mali počutili kaj fejst prikrajšani, ker pač nista s sovrtčani v oštariji za 100E. Včasih rabiš samo malo domišljija. Če se smiliš sam sebi pred gostilno, kako je drugim fajn, da si lahko privoščijo bit not ali pa če si not in seštevaš, kako zdaj po tvoje grlu gre 100E za neko prekislo solato in nisi nič kaj dobre volje, svojim otrokom po moje ne narediš ne vem kaj dobrega. Če si lahko privoščiš in z užitkom greš in ko se vračaš domov, si rečeš: "saj je bilo drago, ampak se je splačalo", super. Če si ne moreš, si pač najdeš druge možnosti, vedno je kakšna, vsaj dokler so otroci mali - pri najstnikih to težje, ker je glavna družba in tudi ne smejo met občutka, da so reveži... Mali otroci pa na svet ne gledajo skozi denar in jim bo mogoče piknik na prostem precej bolj všeč kot pa kosilo v fensi restavraciji.

Kot so že napisale, je drago, pa ni drago...ali vas je 5. Mi smo šli zadnjič v Vočji Potok (3 odrasli in 2 otroka, ampak otroka sta bila zastonj), pa smo za prevoz porabili 30€, za vstopnino 20€, za kosilo 25€ (3 solate 2 pomfija in pijača) in za notranja igrala 10€ + balon 6€. Zdaj pa računaj. En parurni izlet oz. šetnja po parku nas je stala 86€, pa smo šle z lastnim prevozom in otroci so bili povsod zastonj. Pri vas pa niste, pa še avtobus morate plačat, tako da za 5-člansko družino je to kar povprečna cena. Tako pač danes je.

Pa saj ni treba, da imaš povsod vse! Od kod ta logika: vse ali nič? Volčji potok je zelo zelo lep in se ga splača videt, si pa tudi mi ne bi mogli privoščit 86 E zato. Smo šli sami (bencin ni bil dosti, ker smo iz Lj in imamo dizla, ki malo žre), družinska vstopnica je bila 12 E, ker imava Piko kartico in je nekaj popusta, za kosilo smo si sabo vzeli domače kruhke in neko sladkarijo, pa vodo za pit, na kaka posebna igrala nismo šli, ker je tudi zastonjskih ogrooomno, smo pa dali ROnjo jahat (1,5 E), da je videla, kako je to in se mi zdi, da če gre otrok na eno tako stvar (poleg vseh ostalih, zastonjskih), da je vseeno nekaj doživel. Itak sta si najbolj zapomnili koze in zajce, hehe. porabili smo vsega skup 20E, po moje, pa smo se imeli vsi 4je super.

Je pa res, da pri nas tudi ne dajo nobenih cen ven, šele na položnici jo vidišuser posted image . Kar se mi ne zdi prav, sploh ker je recimo bila cena za lutkovno prestavo (grejo peš) večja kot pa ko smo šli sami (pa imajo valjda skupine čez teden zjutraj) precej ceneje... Tak da meni je to vse skup malo sumljivo, ampak ker je samo denar, se ne sekiram in ne prcam, da ne bi potem kdo male postrani gledal zato - dokler si lahko privoščimo.





vSE LEPO IN PRAV KOT SI NAPISALA. vENDAR KOSILO JE REZERVIRANO TAKO ZA ODRASLE(9 €) KOT ZA OTROKE(7,10 €) TAM NEKJE NA POTI, BREZ DA BI STARŠI TO POTRDILI, ALI BOMO JEDLI ALI NE, IN ŠE TOČNO DOLOČENO JE, KAJ JE ZA JESTI. MI KOMOT ZDRŽIMO EN DAN Z SENDVIČI, NI PROBLEM,AMPAK TU JE VSE DOLOČENO, BREZ DA BI MI STARŠI SE KAR KOLI PREJ STRINJALI.


_____________________________

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 19:15:44   
mate0ja
a zdej bodo pa še v JAVNIH VRTCIH diskriminirali manj premožne. A se oni zavedajo kaj vse lahko kupiš s 120 eur? To je skoraj za cel mesec hrane. A zdej nej pa starši od ust trgajo, da otroci ne bodo imeli občutka manjvrednosti? Pa ne moreš že dvo, tri, pet letnike delit na to ali mu starši lahko privoščijo kapitalistične štose ali ne. Jest osebno bi šla ravnateljici razložit, da so pretiravali z vsem in da niste bili natančno seznanjeni s stroški, ki si jih ta trenutek ne morete privoščiti. Ne morejo se oni kar odločit. Sej vem, da je težko zaradi otrok, ki se veselijo in težko pričakujejo, da se med sabo pogovarjajo in da je grozno težko gledat žalostne učke, ko si jim podrl sanje. Vendar ... Vsaka stvar ima svojo mejo.

A ste kje podpisali, da denarja iz sklada, ki je namenjen izletu ne boste zahtevali nazaj? Oziroma da ga ne morate dobiti?


_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 19:24:46   
benika
vSE LEPO IN PRAV KOT SI NAPISALA. vENDAR KOSILO JE REZERVIRANO TAKO ZA ODRASLE(9 €) KOT ZA OTROKE(7,10 €) TAM NEKJE NA POTI, BREZ DA BI STARŠI TO POTRDILI, ALI BOMO JEDLI ALI NE, IN ŠE TOČNO DOLOČENO JE, KAJ JE ZA JESTI. MI KOMOT ZDRŽIMO EN DAN Z SENDVIČI, NI PROBLEM,AMPAK TU JE VSE DOLOČENO, BREZ DA BI MI STARŠI SE KAR KOLI PREJ STRINJALI.


To ste si pa sami krivi. Starši bi se morali prej pozanimati o natančnem poteku izleta ter o stroških in kaj plačilo sploh zajema. Če bi se starši prej uprli kosilu, verjemi, da ga ne bi bilo. In kosilo je drago, predrago! Nategnili so vas na celi črti. Sama delam v gostinstvu in dobro vem, koliko stanejo kosila. Jaz na to sigurno ne bi pristala.

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 19:27:24   
emaa
Poleg zasoljene cene, bi me zelo motilo, da je kosilo rezervirano za tako ceno, ki je zelo visoka, moj otrok ne poje za 7€, pa še to ne je vsega (pa jesta veliko stvari, sam v gostilni pa ne marata vsega). Verjetno je pa še pijača zraven za plačat. Zdaj mi ni jasno kaj izlet stane 120€ plus tistih 60€ iz sklada, kamor ste čez leto dajali torej 180€ za vas pet ali je teh 120€ s tistim denarjem iz sklada in je treba doplačat še 60€. V vsakem primeru je drago, sploh hrana. 

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 19:28:56   
mamica2009
IZVIRNO SPOROČILO: benika

vSE LEPO IN PRAV KOT SI NAPISALA. vENDAR KOSILO JE REZERVIRANO TAKO ZA ODRASLE(9 €) KOT ZA OTROKE(7,10 €) TAM NEKJE NA POTI, BREZ DA BI STARŠI TO POTRDILI, ALI BOMO JEDLI ALI NE, IN ŠE TOČNO DOLOČENO JE, KAJ JE ZA JESTI. MI KOMOT ZDRŽIMO EN DAN Z SENDVIČI, NI PROBLEM,AMPAK TU JE VSE DOLOČENO, BREZ DA BI MI STARŠI SE KAR KOLI PREJ STRINJALI.


To ste si pa sami krivi. Starši bi se morali prej pozanimati o natančnem poteku izleta ter o stroških in kaj plačilo sploh zajema. Če bi se starši prej uprli kosilu, verjemi, da ga ne bi bilo. In kosilo je drago, predrago! Nategnili so vas na celi črti. Sama delam v gostinstvu in dobro vem, koliko stanejo kosila. Jaz na to sigurno ne bi pristala.



Zakaj je vse tako drago?Seveda zato, da lahko vzgojiteljice, ki jih je 6, lahko grejo zastonj. Dvomim da one kaj plačajo.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 19:30:25   
mamica2009
IZVIRNO SPOROČILO: emaa

Poleg zasoljene cene, bi me zelo motilo, da je kosilo rezervirano za tako ceno, ki je zelo visoka, moj otrok ne poje za 7€, pa še to ne je vsega (pa jesta veliko stvari, sam v gostilni pa ne marata vsega). Verjetno je pa še pijača zraven za plačat. Zdaj mi ni jasno kaj izlet stane 120€ plus tistih 60€ iz sklada, kamor ste čez leto dajali torej 180€ za vas pet ali je teh 120€ s tistim denarjem iz sklada in je treba doplačat še 60€. V vsakem primeru je drago, sploh hrana. 


120 € JE CELOTEN IZLET, OZ.PREVOZ IN KOSILO, Z TISTIM DENARJEM, KI SMO GA ČEZ LETO PRIVARČEVAI.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 19:54:53   
lana38
Teh 120 eur je za 5 oseb, če sem prav razumela. Torej na enega 24 eur, kar pa ni drago. Če gre samo otrok in en starš, je to potem 48 eur in ti še 12 eur iz sklada vrnejo. Samo vstopnina v ZOO je 6,5 eur za odraslega in 3,5 eur za predšolskega otroka, torej 13 uer za 2 odrasla in 10,5 za 3 otroke.
LP

< Sporočilo je popravil lana38 -- 11.5.2010 19:57:59 >


_____________________________

lana38

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 20:07:12   
Dashenka
Teh 120 eur je za 5 oseb, če sem prav razumela. Torej na enega 24 eur, kar pa ni drago.


Ja, se strinjam.
24 ur po glavi za vstopnino + prevoz + kosilo je popolnoma normalna cena za tak izlet.
Če pa nekaterim v vrtčevski skupini to predstavlja finančni problem ne razumem, zakaj se niste zmenili za kakšno drugo, cenovno bolj sprejemljivo varianto.

Mi bomo leto imeli ponovno celodnevni piknik, na eni full luštni lokaciji. Lani ni manjkal nihče.
Zbrat moramo 150 EUR za najem prostora kar znese cca 10 EUR po familiji.

Vso hrano in pijačo prinesemo sami - po lastnem okusu.



(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Tak sem jezna
11.5.2010 20:17:16   
rija
Meni se zdi to blazno drago.

Je pa res, kot je že ena napisala, da se niste vnaprej zmenili za ceno vsega.
Ma to je isto, kot da pokličeš mojstra, ti prepleska celo stanovanje, potem te mazne na polno, pa tuliš naslednji mesecuser posted image

Jaz vem, da bi me cene definitivno zanimale in tudi vem, da bi mogoče edina vprašala....ker me res ni sram...



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Tak sem jezna
12.5.2010 13:54:18   
Nika v službi
Samo še enkrat ponovim, kar sem rekla. Zgrešeno na celi črti od začetka dalje. Res izredno težko razumem starše, da se o takih zadevah nič ne pomenijo na sestankih v vrtcu, da ne vprašajo, zahtevajo pojasnila, predkalkulacijo, ipd. Madonca, mi smo pravo pogodbo podpisali za 3 dni kmetije (ki je, mimogrede 90€), kjer je vse opredeljeno - pogoji plačila, odpovedi, imamo poseben sestanek pred odhodom in ne vem kaj še, termine in okvirne cene smo vedeli že septembra lani (gredo konec maja). Za vse dejavnosti izven vrtca, ki zahtevajo večje finančne vložke, so nas v vrtcu dolžni seznaniti in starši se s pogoji moramo strinjat, sicer zadeva odpade. Prva pot je po moje mnenju do vaše predstavnice sveta staršev. Če ne zaleže, pa potem naprej do ravnateljice. Vsaj vloženega denarja ne smeš izgubiti.

Sicer pa naj vam bo to šola za prihodnje.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?