Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 7.9.2010 22:04:52
MC09
No jaz sem pekla in pojedli smo tudi samo bilo je preveč zbito, sem delala samo s polnozrnato pirino moko. Res nisem jaz za te zadeve. Tak da če ima kira res ajnfah recept prosim, drugače se ne grem več .
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 7.9.2010 22:29:26
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: MC09 No jaz sem pekla in pojedli smo tudi samo bilo je preveč zbito, sem delala samo s polnozrnato pirino moko. Res nisem jaz za te zadeve. Tak da če ima kira res ajnfah recept prosim, drugače se ne grem več .
En namig: jaz sem goljufala in kombinirala pirino moko s klasično krušno - nič zbito ne pride
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 22.9.2010 12:05:33
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
absolutno premalo je 1 žlica semen , jaz dam eno pest. Tako konkretno. Danes imam za malico različico z lešniki in rozinami... Hope ti ki si v điru, kaj uporabljaš amarant ?
Zgleda, da ima večina otrok isto foro - moj tudi obožuje kruh v obliki mufinčkov. Sploh za njega , dam kruh v kakšen poseben papir (od mufinov)
Kaj je to . Očitno ne
Danes sem jih spet naredila. Dala 100g ajdove moke (poparila), ostalo pirino. Ker ni bilo jogurta doma, sem dala žlico filadelfije, žličko kokosove masti in dober dcl več radenske. Not sem še sipala mak. NJami. Zdaj še sam eksperimeniramo
Sem šla zdaj čekirat kaj je to amarant in komaj čakam jutri šoping . Sam zdaj mi povej ali moram bit na kaj posebi pozorna pri peki s tem .
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 22.9.2010 12:10:42 >
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 22.9.2010 12:07:38
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: justgirl
A to je 1/2 kg polnozrnate pirine moke za tale recept za kruh? ali bele (presejene) pirine moke? Tale recept za naan kruhke (lahko so tudi polnjeni) je (slightly) podoben tvojemu ;) http://www.favoritecook.com/bread/aloo-naan/ Tudi krasna zadeva.. yum yum
Tile kruhki so dobri, sam sem se jih 2 leti jedla, da mi še zdaj čez ušesa gledajo
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 6.10.2010 7:52:16
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
absolutno premalo je 1 žlica semen , jaz dam eno pest. Tako konkretno. Danes imam za malico različico z lešniki in rozinami... Hope ti ki si v điru, kaj uporabljaš amarant ?
Zgleda, da ima večina otrok isto foro - moj tudi obožuje kruh v obliki mufinčkov. Sploh za njega , dam kruh v kakšen poseben papir (od mufinov)
Kaj je to . Očitno ne
Danes sem jih spet naredila. Dala 100g ajdove moke (poparila), ostalo pirino. Ker ni bilo jogurta doma, sem dala žlico filadelfije, žličko kokosove masti in dober dcl več radenske. Not sem še sipala mak. NJami. Zdaj še sam eksperimeniramo
Sem šla zdaj čekirat kaj je to amarant in komaj čakam jutri šoping . Sam zdaj mi povej ali moram bit na kaj posebi pozorna pri peki s tem .
Zakaj popariš ajdovo moko ? Tle na primorskem se ajda malo uporoblja , jaz jo le kot kašo (gobe, piščanec) , ker moka mi ima okus po, po ...nevem sterilnem.
Amarant - ga imam doma , sem ga skuhala kot proso - bljeks. Mi mi okej. Sem ga pa jedla zmletega (moko) v kruho pa mi je bil zanimiv okus.
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 8.10.2010 16:49:21
Hope2
Tak me je učila mama, babica (prekmurje). Zakaj ne vem, ampak okus in struktura pride drugače. Malo vroče vode čez moko, potem pa razdrobiš z vilico na čist male drobtince in zmešaš z drugo moko
Amarant- Še vedno ga samo gledam v trgovini .
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.10.2010 16:50:46 >
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 8.10.2010 17:35:01
bumerang
Ajdovo moko se vedno popari z vrelo vodo, nekaj zaradi okusa, ker pride drugačen, boljši, nekaj pa zaradi tega, ker je kruh bolj rahel. Pa koruzno tudi pravijo, da pride kruh manj trd in drobljiv ampak vedno pozabim sprobat razliko.
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 20.2.2013 7:17:29
Poka
Hope2 ful dobra slikca v avatarju, tak kot da bi sebe gledala
BTW, kaj mislite z eksotičnimi recepti, to mislite zdrave recepte? Jaz jih sicer pečem, pa vedno pozabim kje imam recept in katerega sem uporabila, ampak imam pa en recept, ki pa ni za najbolj zdrav kruh, pridejo pa ven fenomenalne žemljice.
Daš pa 300 ml vode 1 celo jajce v vodo 2 čž soli 60 g masla
20 g mleka v prahu 120 g navadne in 480 g krušne moke (lahko pa 600 g bele) 90 g sladkorja v prahu
pol kvasa
Kvasev narediš d avzameš stran mal vode in sladkorja in moke.
Potem to zamesiš kar v krušnem aparatu - ali ap na roke, saj ej vseeno. N aroke mora dvakrat vzhajat.
Potem razdeliš testo na 60 g krogljice in oblikuješ štručke. Te vzhajaš na pladnju še 30 minut. Potem namažeš z rumenjakom in malo mleka in posuješ s sirom. Pečeš 15 minut v pečici na 190 stopinj.
V bistvu je njami... Škoda ker je iz bele moke in s sladkorjem, ampak za tu in tam...
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 20.2.2013 10:42:07
nyna84
Jaz sem v soboto prvič delala kruh po receptu Emilije Pavlič (je izdala knjigo Mamica, nauči me kuhati). Kruh je odličen, še včeraj zvečer sem ga jedla, nič suh in trd, se ne drobi - zakon, res!
Gre pa tako: moko čim večkrat preseješ dodaš sladkor in sol po okusu in premešaš opariš z vročo vodo (ne šparat!) dodala sem še jajce in olivno olje čisto na koncu kvas zdrobiš v lonček z malo mlačne vode, premešaš in brez vzhajanja dodaš moki. Količina kvasa: 1 kocka zadostuje za 4 kg bele moke ali 3 kg polbele moke ali 2 kg polnozrnate moke. Vse skupaj zmešaš in pregneteš, nato oblikuješ v pekač po želji (jaz sem oblikovala buhteljne) Počakaš nekaj časa, da se malo vzhaja, nato daš peči v hladno pečico (na 220°C, ko testo dobi zarumenelo skorjico, se zniža na 160°C). Pekla sem 45 minut.