|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pordnišnica Novo mesto
10.8.2011 22:44:00   
cokolada**
waw, kako pa to, da je tako pridno spal??user posted image  sem mislila, da vsi dojenčki tako jokajo po porodu tako kot naš!!
ah, bom mogla prebolet. sicer ne delam panike, ko se doma joka, samo ko pomislim za nazaj kako je bilo, me je kar groza. ker pol ure je res dolga... šivala me je pa ena specializantka, in je šlo bolj počasi vse skup, nisem mela raztrganin razen prerezanja presredka, tako da bi mi jo konec koncev lahko tudi meni v naročje dali zdaj ko tako razmišljam...

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: pordnišnica Novo mesto
11.8.2011 12:43:31   
lenčy
spal je zaradi kao težkega poroda, čeprav meni v treh urah ni bilo tako hudouser posted image prvo noč je res skos spal... bom bila pa pozorna pri naslednjem porodu, res je hudo, da malo bitje, ki je bilo ves čas v maminem trebuhu, joka sam v topli posteljici...

(odgovor članu cokolada**)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: pordnišnica Novo mesto
11.8.2011 14:23:11   
cokolada**
kaj pa naj bi bilo narobe, da je bil težek porod-upam, da ne spašujem preveč? a si dobila kakšna protibolečinska sredstva, ta tudi otroka uspavajo? jaz nisem imela nič in sem si tako razlagala, da je dete v stresu ker je zunaj trebuha, razumljivo ... ja, dobra šola za naprej tudi za druge bodoče mamice, upam! če je očka pri porodu, se mi zdi čisto naravno, da pestuje dete med šivanjem, seveda če to želi in mu ni neprijetno biti zraven...

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: pordnišnica Novo mesto
11.8.2011 14:39:21   
mamicaaa
Sama sem sicer rodila v Mariboru in je ati tudi moral zapustiti porodno sobo, ko so me šivali, tamala pa je bila ta čas v postlci zraven mene. Tako, da to očitno ni praksa samo v NM.

_____________________________

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu cokolada**)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: pordnišnica Novo mesto
11.8.2011 21:25:18   
lenčy
da je bil težak porod, so rekle sestre na oddelku, niti ne vem zakaj. da kao zato tko spi. se pa ni hotel spuščat in so mi pritisnili na trebuh, mogoče zato. zame osebno ni bilo tako hudo, šivi so mi bli od vsega najbolj boleči. ja res je praksa za naprej, se strinjam.

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: pordnišnica Novo mesto
2.11.2011 13:33:51   
vijolica2
A gre mogoče katera v začetku januarja roditi v NM?

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: pordnišnica Novo mesto
22.11.2011 12:25:00   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

A gre mogoče katera v začetku januarja roditi v NM?


Ne, ampak konec januarja user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: pordnišnica Novo mesto
31.12.2011 15:14:10   
vijolica2
Mene še loči 14 dni od uradnega PDP-ja...:) in grem v nm roditi...upam, da bo vse v redu in da bom zadovoljna. Pa da premagam strah user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: pordnišnica Novo mesto
4.1.2012 12:46:33   
vijolica2
Sedaj me je malo strah ratalo, ko ste ene napisale da sestre na oddelku niso najbolj prijazneuser posted image Saj sem prvorodka in nisem vešča z otroci in me panika grabi kako se bom znajdla z malo štručkouser posted image . Kaj če ga ne bom znala pomiriti? Tisoč vprašanj se mi poraja v glavi in me moriuser posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: pordnišnica Novo mesto
4.1.2012 13:10:13   
lily32
Pomiri se. Vse smo bile enkrat prvorodke. Ko imaš prvič tisto drobceno bitje v rokah, se ti zdi, da se ti bo polomilo, a videz vara. Nam je v šoli za starše rekla: »Pomislite, kakšno pot je moral otrok dati skozi, ko se je prebijal skozi porodni kanal, da se je rodil, a mu nič ne manjka. Torej se mu tudi v vaših rokah ne bo nič zgodilo.«user posted image

Pravijo, da se z rojstvom otroka rodi mama in res je tako, čeprav se ti pred tem zdi, da ne boš nič znal, se vsega naučiš. Vsak dan kaj novega.

Kar se pa tiče osebja na oddelku. V vseh  porodnišnicah je nekaj sester prijaznih in nekaj neprijaznih. Vseeno sprašuj, vse kar te zanima. Če ti ne bo šlo z dojenjem, previjanjem, prosi za pomoč. Vedno znova, naj te ne bo sram.  Zato so tam.  Nekateri  ti bodo odgovorili prijazno, drugi mogoče malo manj, a si ne ženi  k srcu, mogoče imajo le slab dan.


(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: pordnišnica Novo mesto
4.1.2012 14:31:39   
vijolica2
Ful hvala lily za te besede Mi veliko pomenijo. Res upam, da se bom znajdla in da bodo šli tisti dnevi v P hitro mimo.

Verjamem ja da se skoraj vsem prvorodkam roji tisoč stvari po glavi, jaz sem pa še posebej takšna da premlevam o stvareh vnaprej, kar ni vedno dobro. In potem si ustvarim nek film v glavi (ponavadi slabši) in me je potem strah.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: pordnišnica Novo mesto
4.1.2012 15:06:15   
olimia
vijolica2, lily32 ti je lepo povedala/napisala
sama sem šla prvič tudi malo v strahu rodit, saj veš prvorodka... pa ni bilo panike.
k sreči se lahko pohvalim, da sem bila pri obeh porodih zadovoljna tako v porodni kot na oddelku, vendar sem prvič videla tudi nesramnost nekaterih sester na oddelku, ko jih je moja cimra nekaj spraševala.
pa ne bom o tem, zakaj je prišlo do tega, lahko pa rečem, čeprav je to le moje mnenje, da je bila tudi cimra nekoliko ''kriva'' za nesramnost sestre.

Naj ti povem, da sem sama tudi v drugo veliko spraševala, predvsem tudi zato, ker dojenje nekako ni steklo, potem je bil pa še ta mal len za jest in sem tudi mislila, da bo katera sestra bolj osorna, ampak ni bilo hudo.

Vprašaj, kar te zanima. Zato so tam, da ti pomagajo... če ti ena ne bo odgovorila, pa drugo vprašaj, saj se jih običajno več vrti v sobi.
Želim ti čimbolj mirno nosečnost do konca, lahek in hiter porod in dobro ekipo tako pri porodu kot na oddelku!

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: pordnišnica Novo mesto
4.1.2012 15:55:38   
vijolica2
Hvala punce za te besede. ste me pomirile... user posted image Tako...še 9 dni me loči od PDP user posted image

LP

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: pordnišnica Novo mesto
5.1.2012 10:33:37   
lenčy
hm tole nesramnost sm js doživela, ker sem imela probleme z dojenjem in sta mi sm dve znali pomagati, ostale pa so otroka vzel in mu dale umetno mleko, čeprav so videle, da mi je teklo vn. zato ti svetujem, da le vztrajaj in jim pozvoni kadarkoli boš kaj rabila in to karkoli. vglavnem, če bo dete jokalo, mu nekaj ne paše, verjetno bo lačen, zato ga kar pristavljaj. sj ti bo šlo, samo vztrajaj in srečno.

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: pordnišnica Novo mesto
5.1.2012 11:08:35   
caramel
Jaz imam iz novomeške porodnišnice prekrasne izkušnje - tako v porodni sobi (moja babica je bila Tanja) kot na oddelku. Sestre so zelo prijazne - pripravljene tako pomagati kot tudi izreči kakšno besedo vzpodbude ali tolažbe. Jaz sem se s tamalo kar hitro znašla, sem pa parkrat potrebovala pomoč pri dojenju. Kljub temu, da je bila nedonošenka, s samo pristavitvijo ni bilo problemov. Je bila pa tak zaspanček, da je sama predvsem ponoči nisem uspela obdržati pokonci, da bi vsaj malo pojedla. Tako da so mi sestre pomagale z žgačkanjemuser posted image , pa nikoli nisem imela občutka, da bi jim bilo takšno sodelovanje odveč.

Moram pa posebej pohvaliti tudi njihovo strokovnost. Pri hčerki so opazile znake, ki bi lahko kazali na možgansko okvaro. Čeprav se je to zgodilo sredi noči so zelo hitro reagirale in poklicale zdravnico, ki naju je premestila v LJ. Na srečo so bili vsi problemi le posledica nedozorelosti možganov zaradi nedonošenosti in so izzveneli sami od sebe, če pa temu ne bi bilo tako, pa bi k učinkovitemu zdravljenju pripomogla prav zgodnja terapija.

Tako da le brez strahu. Seveda pa se moraš zavedati, da so tudi babice in sestre le ljudje. In tako kot pri vseh ostalih, najlepši odziv dosežeš s prijaznostjo.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: pordnišnica Novo mesto
5.1.2012 15:16:15   
vijolica2
Hvala punce za te besede. Ja se strinjam da kakpen si ti do niih so tudi one, in seveda imajo tudi one slab dan.
Tako da upam, da vam bom tudi jaz lahko poročala o lepih izkušnjah. Danes sem imela CTG in zadnji pregled pri G. In če se do 13.1. nič ne začne dogajati morava v P. Potem pa predvidevam da bodo oni naprej vodili kako treba. Seveda, pa hočem počakati da dobim svoje popadke, če bo le mogoče.
Drugače je pa G rekel danes da je zelo živahno deteuser posted image Upam, da ko pride na svet, da bo priden in ubogal mamicouser posted image Pa upajmo da se bova ujela z dojenjem.

Ja upam, da jim nebo odveč če jih pokličeš za pomoč.
Koliko pa je nosečk v eni sobi?

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: pordnišnica Novo mesto
5.1.2012 17:08:52   
caramel
Jaz sem bila v dvoposteljni sobi, ampak sem cimro dobila šele zadnjo noč (v porodnišnici sva bili 7 dni). Sem pa bila sama zato, ker je bila tamala nedonošena in so mi to lahko omogočili ker porodnišnica ni bila polna.

Če boš potrebovala pomoč kar brez strahu pozvoni, sicer pa sestre tudi vsake toliko časa pokukajo v sobe in vprašajo, če kaj potrebuješ.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: pordnišnica Novo mesto
6.1.2012 12:24:20   
olimia

IZVIRNO SPOROČILO: caramel

Jaz sem bila v dvoposteljni sobi, ampak sem cimro dobila šele zadnjo noč (v porodnišnici sva bili 7 dni). Sem pa bila sama zato, ker je bila tamala nedonošena in so mi to lahko omogočili ker porodnišnica ni bila polna.

Če boš potrebovala pomoč kar brez strahu pozvoni, sicer pa sestre tudi vsake toliko časa pokukajo v sobe in vprašajo, če kaj potrebuješ.


Ja, sobe so dvoposteljne, razen dveh (mislim da 14 in 15) - tu so po tri nosečke notri, kadar je gneča. So pa ti dve sobi tudi nekoliko večji od ostalih.

In res, pozvoni, vprašaj - naj te ne bo strah. Mojega malega so tudi one zbujale za hranjenje, ker je bil lenušček in zaspanček, pa ni napredoval kot bi moral. Pa so mi zelo pomagale, da so ga zbudile in mu niso dajale umetnega mleka, ker sem svojega imela dovolj. Pristavljaj, veliko pij, počivaj in imej same pozitivne misli, pa bo šlo.

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: pordnišnica Novo mesto
6.1.2012 12:39:13   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: olimia


IZVIRNO SPOROČILO: caramel

Jaz sem bila v dvoposteljni sobi, ampak sem cimro dobila šele zadnjo noč (v porodnišnici sva bili 7 dni). Sem pa bila sama zato, ker je bila tamala nedonošena in so mi to lahko omogočili ker porodnišnica ni bila polna.

Če boš potrebovala pomoč kar brez strahu pozvoni, sicer pa sestre tudi vsake toliko časa pokukajo v sobe in vprašajo, če kaj potrebuješ.


Ja, sobe so dvoposteljne, razen dveh (mislim da 14 in 15) - tu so po tri nosečke notri, kadar je gneča. So pa ti dve sobi tudi nekoliko večji od ostalih.

In res, pozvoni, vprašaj - naj te ne bo strah. Mojega malega so tudi one zbujale za hranjenje, ker je bil lenušček in zaspanček, pa ni napredoval kot bi moral. Pa so mi zelo pomagale, da so ga zbudile in mu niso dajale umetnega mleka, ker sem svojega imela dovolj. Pristavljaj, veliko pij, počivaj in imej same pozitivne misli, pa bo šlo.


Hvala

Upam,da se vam javim z lepimi spomini na porodni blok in oddelek user posted image Pa da se bom znajdla. user posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 6.1.2012 12:44:43 >

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: pordnišnica Novo mesto
10.1.2012 18:50:27   
monita
nimam pohvale za to P, tak da resnično upam da grem maja v Lj

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: pordnišnica Novo mesto
11.1.2012 10:17:22   
vijolica2
Živjo,

rada bi vas vprašala, če ste dobile kakšne tablete-plin med porodom za lajšanje bolečin, ali ste rodile čisto brez vsega??

Hvala

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: pordnišnica Novo mesto
11.1.2012 10:25:57   
lenčy
preden je začelo res bolet, me je vprašala za protibolečinsko inekcijo pa sm jo najprej zavrnila ampak potem mi jo je dala. med porodom sem dobivala še kisik amapk ne vem točno zakaj. vem, da mi je šla maska na živce in je nisem hotla pa mi je moj rekel, da moram zaradi otroka. ker vem, da je enkrat nekaj piskalo, mogoče ni sinko dobival kisika. no in to je bilo vseuser posted image

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: pordnišnica Novo mesto
11.1.2012 10:33:06   
phelps
Kaj pomenijo ti piski ctg-ja? Meni je konstantno nekaj tulilo in piskalo, zato je porodničar izključil zvok user posted image Pupa je bila popolnoma zdrava 9/10/10


< Sporočilo je popravil phelps -- 11.1.2012 10:35:43 >


_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: pordnišnica Novo mesto
11.1.2012 10:39:00   
lenčy
ja ctg je skos neki piskal to je res. pa včasih sploh delal ni, tko da je moral moj neki vtikat v štekar, da je še enkrat prižgal. ampak takrat ko sm js masko dobila, je nekaj drugega piskalo oz. bolj glasno. zdj ni več važno, glavno da je moj mišek zdrav.

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: pordnišnica Novo mesto
11.1.2012 16:46:19   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

preden je začelo res bolet, me je vprašala za protibolečinsko inekcijo pa sm jo najprej zavrnila ampak potem mi jo je dala. med porodom sem dobivala še kisik amapk ne vem točno zakaj. vem, da mi je šla maska na živce in je nisem hotla pa mi je moj rekel, da moram zaradi otroka. ker vem, da je enkrat nekaj piskalo, mogoče ni sinko dobival kisika. no in to je bilo vseuser posted image

Hvala, sem mislila da se moreš prej dogovoriti za vse protibolečinske zadeve.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?