|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
26.8.2011 16:38:41   
tybysy
Pozdravljene, mamice! Se vidi, da gre poletje h koncu user posted image , pa je spet malo več sporočil user posted image

Naša punca pridno raste (danes je stara 10 mesecev), vsak dan pogunta kaj novega in je pravi hiperaktivc. Je dolginka in nosi oblačila št. 80, novo kupujem pa že kar 86. Pri 9 mesecih je imela 74 cm in 8.900 g, urin in kri v redu. Hemoglobin 124 - menda je to super (vsaj tako je rekla sestra, ko sem klicala za izvide). Ima 6 zobkov. Hodi še ne, se pa postavlja ob omari ali kavču in tudi naredi nekaj korakov. Drugače pa šiba po vseh štirih, da jo je polna hiša. Še vedno pridno spi celo noč, po približno 11 ur, čez dan pa dvakrat (ali trikrat, če smo v vozičku, kar pa ta teden zaradi vročine ni bilo možno). Poje vse, tako da s hranjenjem nimamo nobenih težav - 4 oboke + AM zvečer. No, kravjega mleka ji še ne dajem, ji raje zmešam AM, skoraj vsak dan pa poje navaden jogurt. Vsak dan je bolj zgovorna in je prava mala brbljica. Pozna že nekaj živali in ve, kako se oglašajo. Na sprehodu kar naprej poslušamo hov-hov, ker srečujemo polno psov, ali pa ga-ga, ko vidi račke in seveda brrrr, ker je čisto nora na motorje. Pa seveda pomaha, pokaže, kako je velika, ploska in pleše, da se ji vsi smejijo. Zdaj je pogruntala, da mi lahko zbeži, ko jo lovim z nogavicami (ki jih stalno sezuva) in se zraven na polno smeji in kriči (po možnosti nosi pa še kakšno igračo v ustih).

Zaradi želje po drugem user posted image sem se naročila h G, saj tako nikakor ne morem zanositi (ena M decembra, druga 1. junija, potem pa spet nič). Aja, mimogrede - čestitke vsem nosečkam!!! Jaz upam, da mi bo predpisal Klomifen ali kaj podobnega, da pridem vsaj do ovulacije - bom vsaj lahko rekla, da poskušamo. To zdaj ni nič user posted image

Službo začnem z oktobrom - mi je kar slabo. Ja, saj vem, vesela sem lahko, da jo sploh imam, pa še v javni upravi sem in ni treba skrbet za plačo. Ampak kaj, ko jo takooo sovražim. Ni mi problem, ker je konec porodniške (no, malo že), ampak ker moram spet tja, kjer se slabo počutim. Sem celo leto iskala kaj primernejšega, pa nič. No, zdaj moram še magisterij končat. Sem lani zaradi poroda prešpricala zadnje izpite, tako da imam še dva + magistrsko.
Ja, dolgčas ne bo...

Povejte, kako ste kaj z igračami - s čim se radi igrajo vaši user posted image ? Midva ji bova zdaj kupila trikolesnik - za tega sva se odločila, ker imam ravno bon za popust v BC. Da ji bo malo bolj zanimivo na ulici, pa saj drugače je pridna tudi v vozičku.

Tudi čeveljčke ji bo treba kmalu kupiti. Kakšen nasvet?

Lepo se imejte in uživajte zadnje dni porodniške!

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4651
   RE: Oktobrčki 2010
27.8.2011 16:55:12   
mamamajča
Ja, kupi ta tricikel. Veliko naših otročkov se že vozi v njih in ful uživajo....

Drugače pa igračke.... hm, Brina zanimajo igračke starejšega bratca, en velik tovornjak. Z njim bi se pol dneva preigral. Ful se zamoti z didaktičnimi igračami, t.j. en vlakec, v katerega vstavlja like, pa potem se dobi še ena podobna hišica.... Pa lončki različnih velikosti, ki jih postavi v piramido.... no on jih ne postavi, se pa trudi. Potem ima še enega kužka, na katerega mora spraviti ti obroče, po vrsti od največjega do najmanjšega, sicer ne gre, no in to je kar osvojil....

V glavnem pa vrečke, škatle, kuhalnice + plastična posoda, knjigice, žogice, ksilofon, da s palčko udarja po njem.....

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 4652
   RE: Oktobrčki 2010
27.8.2011 17:12:20   
mamamajča
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=202141
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=100056
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=172870

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=218277 (to lahko daje še v usta)

Aja, in plastične pupe.

< Sporočilo je popravil mamamajča -- 27.8.2011 17:13:33 >

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4653
   RE: Oktobrčki 2010
30.8.2011 11:31:19   
filisa
tybysy - mi bomo najverjetneje kupili tudi tak trikolesnik. Ga ima prijateljica in je full zadovoljna z njim.



prvi čevlji - nekako najbolj priporočajo superfit(BC) ali elefanten (Deichmann), ker bi naj bili mehkejši. Cicibanovi pa naj bi bili za 1. čeveljčke pretrdi. Tako sem slišala... Čakam pa tudi še jaz na kak nasvet oz. izkušnjo user posted image . Mi imamo zaenkrat, ko še ne hodimo usnjene copatke Jinwood in sem zelo zadovoljna.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4654
   RE: Oktobrčki 2010
30.8.2011 14:03:09   
Mali Štrumf
Ojla...končno sem se pridružila temu forumu, kar sem nameravala že od rojstva mjega miškota, pa mi do danes ni uspelo user posted image
Tudi naš mali veliki fant je že star 10 mesecev in gre kmalu v vretcuser posted image , pa ga bi raje imela še eno leto doma... Kako ste se spopadle s prvim vstopom v vretc in ločitvijo od svojega sončka?...meni se zdi da bo to ena izmed najtežjih stvari ki me trenutno čakajo...
Moj mali štrumfi še ne hodi, ampak je pa zelo blizu tega, ker se že kar spusti in naredi par korakov čisto sam, ampak ga ravnotežje še malo hecauser posted image . Ima že 7 zobkov, 8 je na poti in smo spet čist preveč slinasti in na momente tudi malo tečni.
Tudi jaz bi mu rada kupila tricikel, pa ne vem če se splača za par mesecev kupovati, ker bo potem že zima...Pa tudi ne vem če bi mu bilo všeč, ker je tako živahen da sedaj ko že skoraj hodi, noče biti nikjer več kot pa na svojih nogicah...komaj spijem kavico v miruuser posted image pa smo že tečni in hočemo ven iz vozička user posted image ...
Res me zanimajo pa vaše izkušnje s prvim vstopom v vrtec, ker je mene tega že zdaj strah in s tem ne bom nič dobrega naredila, če se bom že zdaj obremenjevala...tko da bi prosila bolj pozitivne izkušnje (tudi negativne bi vseeno rada slišalauser posted image )...da vem kaj lahko približno pričakujem user posted image

lep dan še naprej user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4655
   RE: Oktobrčki 2010
31.8.2011 9:55:31   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Mali Štrumf

Ojla...končno sem se pridružila temu forumu, kar sem nameravala že od rojstva mjega miškota, pa mi do danes ni uspelo user posted image
Tudi naš mali veliki fant je že star 10 mesecev in gre kmalu v vretcuser posted image , pa ga bi raje imela še eno leto doma... Kako ste se spopadle s prvim vstopom v vretc in ločitvijo od svojega sončka?...meni se zdi da bo to ena izmed najtežjih stvari ki me trenutno čakajo...
Moj mali štrumfi še ne hodi, ampak je pa zelo blizu tega, ker se že kar spusti in naredi par korakov čisto sam, ampak ga ravnotežje še malo hecauser posted image .


Torej hodiuser posted image
Da je shodil, itak rečeš, ko zmore nekaj korakov brez opore, ne ko gre že sam na sprehoduser posted image

Ne skrbi glede vstopa v vrtec. Najprej sebe prepričaj, da je to super in da bo vse dobro. Dokler si ti na trnih in žalostna, to nevede prenašaš še na njega.
Vsak otrok ima kdaj krizo v vrtcu, mimo tega ne bo šlo. Mogoče bo jokal, vsi kdaj jokajo. To je normalno. Ti pa iz prve roke povem, da joka dokler te vidi, potem se pa v roku minute zamoti in je vse ok.
Naj te ne skrbi.

Če te skrbi, ker še ne hodi...... jaslične skupine imajo, no morale bi imeti, izhod iz igralnice na (zaprto) teraso. Zato, ker če recimo več otrok še ne hodi, da se lahko kljub temu gibljejo na svežem zraku. Sedijo in se igrajo na terasi, se kobacajo....... Nič skrbet, za vse je poskrbljeno.

Jaz te čisto razumem, da ti ločitev ne bo prijetna, nikomu ni, ampak veš, da je to najboljša možna varianta. Tam so usposobljeni ljudje, ki bodo poskrbeli da bo se tako, kot mora biti.
Kar se tiče spanja...... Prvi tedni so pestri, ne moremo pričakovat od otrok, da se vležejo na ležalnik in zaspijo. Uvajajo se. Počasi osvojijo rutino in gre čisto v redu. In še enkrat, otrok te čuti.... če te je strah, je strah njega. Najprej moraš predelat zadevo sama pri sebi in POGUMNO!!!

Polagam pa na srce vsem mamicam, ki boste dale otročka kamorkoli..... tukaj pri nas opažam eno starejšo varuško, ki ne prakticira uvajanja. Ker da za to ni časa. Mamice, ne pustite se prepričat v to!! Vsakemu otroku pripada toliko dni uvajanja, kot jih starš želi oz. otrok potrebuje. Če vam nekdo reče drugače, je narobe. In nasmeške na usta in brez skrbi!

(odgovor članu Mali Štrumf)
Neposredna povezava do sporočila: 4656
   RE: Oktobrčki 2010
1.9.2011 8:09:25   
tinaaleks
Kar se copatkov tiče-mi imamo cicibanove že od Aleksandre in jih moram pohvaliti, ker je bila v njih bolj stabilna kot v kakšnih drugih. Gabriel bo pa itak imel copatke od nje.

vrtec-Gabriel začen že drugi teden. Pri Aleksandri sem vedela da ne bo problema, ker je bila zelo samostojen otrok. Nekaj joka je seveda bilo, pa tudi na začetku je bil problem zaspat v vrtcu, samo hitro osovojijo vrtčevsko rutino. Aleksandra je šla tudi z veseljem v vrtec, pa še vseeno mi je en dan , ko sem jo oddala šlo na jok, tako da na to se kar pripravite. Je nam mamicam težje kot pa otrokom...user posted image
Pri Gabrielu bo pa malo drugačna pesem. Več bo joka, vzgojiteljice ga bodo na začetku morale pustiti čisto pri miru, ker ne mara da ljudje silijo vanj in se mu tako dobrikajo. Raje raziskuje sam in tudi sam pride na koncu do človeka..... Bo pa najbrž tudi malo več joka, ker je pravi mamin sinček.....user posted image Ampak naj se kar navadi, da ima potem mama še malo miru preden gre v službo.

Aja, pa danes je moj zadnji dan porodniške, potem se že začne dopust. Prehitro je šlo......

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4657
   RE: Oktobrčki 2010
1.9.2011 8:25:27   
filisa
mali štrumf - lepo, da si se nam pridružila!




mamamajča - Škoda, ker te včeraj ni bilo, user posted image  za B. - naj se hitro pozdravi!. Lepo si napisala to o vrtcu!

V glavnem tiči težava pri starših in je njim veliko težje, kot našim otrokom, kar seveda otrok čuti. Poskušajte ˝odložit˝ strah in negotovost ter pozitivno razmišljati. Našim malčkom v vrtcu zagotovo ne bo hudega - igrali se bodo s svojimi vrstniki, z novimi, ultra zanimivimiuser posted image igračami, spoznavali bodo novo okolje, se naučili marsikaj novega....
Aja, pa ne se predolgo poslavljati od otroka - najbolje ga je pripeljati mu dati ljubčka in kaj lepega reči, nato pa takoj oditi (in se zunaj zjokati, če nam je full hudo user posted image , nikakor pa ne to kazati pred otrokom!)
Le pogumno v vrtec user posted image !



Nam je pa (končno user posted image ) začel izraščati 1. zobek user posted image .











(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4658
   RE: Oktobrčki 2010
1.9.2011 10:51:11   
Mali Štrumf
Hja...vem da je največji problem pri nas samih, glede vrtaca user posted image ...ravno zato mi je tako grozno, ker ga bom morala čez slab mesec pustiti v varstvu ljudem ki jih bom prvič videla in jih ne poznam in jim še ne morem zaupati...
...problem imam tudi v tem, ker še nisem bila ločena od svojega sončka več kot dve uri, pa še to je bil v varstvu pri svoji babici (moji tašči), s katero živimo v isti hiši in je zelo navezan nanjo...

...upam da se bom lahko na najboljši način spopadla s svojo nezaupljivostjo in ločitvijo od svojega malega štrumfija user posted image ...

mogoče ne bi bilo slabo če bi ga prve dni oba z očkatom hodila uvajati?...potem pa če bo meni pretežko bi bilo mogoče boljše da bi kar očka to zadevo opravil, samo spet ne vem če bi bilo to ok za mojga mišija?...joj, tolk preveč se mi mota po glavi glede tega...
...pa itak vem da preveč psiheram user posted image
...na koncu bo itak vse ok in se bo sonček počutil tam v redu in mene ne bo več skrbelo user posted image

_____________________________

Moj sinček je moje največje bogastvo

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4659
   RE: Oktobrčki 2010
1.9.2011 14:47:09   
3x mami
punce, dolzna sem vam opravicilo, ker se ze nekaj casa nisem oglasila, sam je guzva, guzva, guzva... v sluzbi, doma, z otroci... jutri gremo koncno na dopust (prvi pravi dopust letos) za en teden - ze vsi komaj cakamo! se vam bom potem malo bolj na dolgo oglasila.

Mali Štrumf, dobrodosla!
tinaaleks, user posted image za nonota!

porocilo o malem: plezanje obvlada v nulo (dovolj, da mu recem "jan, čič-amam", pa ze odhiti proti svojemu stolcku, spleza nanj in vanj (ima se vsa varovala gor) in vesel caka, kaj bo na mizi user posted image hojo pridno vadi, manjka mu se cisto malo,da se bo zacel spuscat. zdaj je ze tako pogumen, da ga drzis samo za eno roko in siba. zobov se vedno 6, zacel je zelo izrazito kazat in migat, da nam pove, kaj hoce, kaj noce (vceraj sem mu delala bibaleze od stopal navzgor, pa mi je vsakic na koncu potegnil dlani, si jih prislonil spet nad stopala, me pogledal in se smejal, ces: daj se enkrat user posted image ). skratka, ce dodam se vecja dva, je fuuuuul house. ma tako je prav!

vrtec. mirno kri. prva locitev je vedno tezka, ampak kot so ze druge napisale, bodite mirne in vesele. ker drugace otrok to cuti in mu samo otezujete sprejemanje novosti, ki ga cakajo. mogoce je dobro, da teden, kak dan prej poprosite koga, da ga pocuva par ur - da se vi in on navadi. in da vidite, da se prezivi.
povratek v sluzbo pa, jaz sem bila prvi teden kot pijana: prevec zvokov, motile so me luci, nisem vec bila navajena vsakodnevnega vrveza. sam se hitro spet privadis... tako da glavo gor in pogumno naprej! in ce vas potolazi misel: jaz sem v sluzbi ze 8 mesecev...

uzivajte!


aja, in ps. punce, nam manja se 2 tedna do prve svecke, tako da bo pocasi treba razmisljat o novi temi na "Otrok" user posted image

(odgovor članu Mali Štrumf)
Neposredna povezava do sporočila: 4660
   RE: Oktobrčki 2010
3.9.2011 18:25:49   
tinaaleks
MI še zadnjič z morja, drugi teden v sredo gre Gabriel že v vrtec.

No, včeraj si je pa Aleksandra zlomila roko. Se je na gugalnici spustila, ker so ji šli laski v usta, pa si jih je hotla popravt in tako nesrečno padla, da si je zlomila obe kosti na podlahtnici. So se na urgenci v Izoli še dogovarjali ali jo bodo operirali, ravnali z žico, ali bodo dali samo gips in na srečo je obveljalo slednje.
Zdaj pa v vrtec še ne more it, ker jo še boli roka, pa tudi ne vem, ali bi jo sploh vzeli (je od vrtca do vrtca različno), tako da upam, da bo zdravnica dala možu bolniško (jaz seveda nisem več na porodniški, tako da jo teoretično lahko dobi), da jaz lahko v miru uvajam Gabriela, ker drugače ne vem kako bom speljala.

Pa mali je tudi tako grdo padel v omaro, da se je po licu hudi opraskal...

Ja, slaba karma nas spremlja te zadnje dni......

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4661
   RE: Oktobrčki 2010
4.9.2011 8:14:16   
mamamajča
tinaaleks, v vrtcu bi jo že vzeli. Po moje je odvisno od zdravnika, če bo dal bolniško zaradi zloma ali ne. To zna trajat tri tedne ali več, sploh če je bil kompliciran zlom. Upam, da dobita bolniško, naj pikica čimveč počiva.

Pred dvema letoma si je moj mali bratranec podobno zlomil roko, isto na gugalnici in je mel gips potem zelo dolgo.

user posted image za punco in upam, da je ne boli preveč!

Ja, tamalčki pa padajo kot po tekočem traku, mi smo že imuni na udarce :)

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4662
   RE: Oktobrčki 2010
4.9.2011 9:13:11   
tinaaleks
mamamajča-doma bi jo tako imela samo prvi teden, da jo roka neha bolet, potem bi jo pa dala v vrtec. Otroka z gipsom naj bi sprejeli, vendar sem slišala tudi že drugačne verzije.... Tako bom v ponedeljek poklicala v vrtec in se pozanimala, potem v zdravnico, da da vsaj za 1  teden bolniško.

Danes smo vsaj že malo bolje spali.....

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4663
   RE: Oktobrčki 2010
4.9.2011 10:00:01   
mamamajča
si predstavljam to spanje, bogička mala...... jo fejst boli?

Mi gremo v prlekijo, vreme je krasno, idealno za v zeleno naravo, ven z asfalta.... uživajte!!!

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4664
   RE: Oktobrčki 2010
4.9.2011 16:14:14   
tinaaleks
Kar se bolečine tiče, je zdaj že bolje, jo samo občasno zaboli. Palca zaenkrat se ne smemo niti dotakniti, ker jo boli, ampak bo z vsakim dnem bolje. Najslabše je to, da ima polno energije, delat pa ne more vsega, tako mi ostaja hiperaktiven otrok....user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4665
   RE: Oktobrčki 2010
4.9.2011 16:14:48   
tinaaleks
aja, UŽIVAJTE NA IZLETU!!!!!!!

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4666
   RE: Oktobrčki 2010
4.9.2011 22:02:03   
mamamajča
Oj, ja tinaleks, res smo uživali. smo šli po dolgem času k mojim staršem, ah, neprecenljivo. zdaj pa spaaaaat! Lahko in mirno noč

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4667
   RE: Oktobrčki 2010
5.9.2011 11:50:00   
filisa
Meni pa danes teče zadnji dan porodniškega dopusta user posted image , ampak se mi je ratalo zmenit, da imam dopust do oktobra, tako da bom B. začela uvajati v vrtec komaj konec mesca.
A je že kateri oktoberček v vrtcu  user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4668
   RE: Oktobrčki 2010
5.9.2011 11:53:35   
filisa
tinaaleks - polno  user posted image  za A. G. že ima kak zobek?  Meni se zdi, da nam ta 1. zobek že celo večnost ven hodi, pa je še zmeraj komaj viden in nič kaj večji, kot takrat, ko smo ga 1. opazili user posted image
                

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4669
   RE: Oktobrčki 2010
5.9.2011 12:40:00   
tinaaleks
filisa- še vedno smo brez zob, dlesni napete že nekaj časa, samo ven pa nič ne prileze.user posted image  Gabriel začne vrtec v sredo, tako da bo kmalu....

Aleksandra je šla pa z možem zdaj do zdavnice, da da mojmu bolniško vsaj za ta teden, pa napotnico za kontrolo,.... V vrtec sem klicala če lahko pride tja z gipsom, pa mi je vzgojiteljica rekla, da bo preverila, ker še ni imela takšnega primera.... Jaz pa naj imam hiperaktivnega otroka doma, saj mi bo živce skravžlala.......user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4670
   RE: Oktobrčki 2010
5.9.2011 20:40:04   
M&A
Punce, nič več se ne oglašam user posted image

Celo poletje sem bila doma z otroki in imeli smo se super! Zdaj pa šola (imamo prvošolčka), spet vrtec, v sredo pa grem v službo. Dobila sem tisto, ki sem si jo želela še pred porodniško, in to za NČ user posted image
Vse veselje pa mi kvari, ker mala sploh ne sprejme tašče, ki naj bi jo pazila 2 meseca (le 2-3x tedensko). Danes npr. se je 3 ure jokala, ni hotela ne jest ne pit, potem pa je cel dan visela na meni. Samo da jo zagleda, že beži stran. Ne razumem, živimo v isti hiši (res se ne vidimo vsak dan) in mala že od nekdaj tako reagira na njo. Spomladi, ko sem se dogovarjala za službo, sem mislila, da jo bo minilo, pa je le še slabše. Čez 2 meseca pa nov šok, ko gre v varstvo. Razmišljam, kako bi se dalo rešit tik pred zdajci...  

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4671
   RE: Oktobrčki 2010
6.9.2011 8:56:36   
filisa
M&A - super za službo user posted image . Držim pesti, da se čimprej uredi tud to s taščo in kasneje z varuško. Verjetno tvoja pikica potrebuje samo čas, da se navadi, da mami ni več non stop na razpolago.



Me prav zanima, kako bo pri nas. ko smo si šli ogledat vrtec, se je takoj zaigrala in na naju z user posted image  čisto pozabila ...

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 4672
   RE: Oktobrčki 2010
6.9.2011 23:28:30   
Roberta69
Upam, da ste/boste uspešno premagali prve korake v vrtec/varstvo!

Še dobro, da grem kmalu spet na porodniško (saj te še ni čisto konec, še do konca meseca), ker se mi čisto nič ne da delat user posted image . Sem tok padla v to mama vlogo, da bi bila kar doma user posted image . Saj ne za skos, ampak za ta prva leta user posted image . Pri ta starejšem sem čisto zares začela uživat takole pri nekje enem letu in potem mi je bilo vedno bolj zanimivo - do danes je kakšna stvar tudi zrasla čez glavo user posted image . Najbrž pa vse opazite (predvsem prvorodke), da ko dojenčki postanejo otročki, the magic really beggins user posted image .


Odkar je mali škrat začel sedeti, se tudi dviguje in je čisto preveč živahen - posledično pa tudi poln modric user posted image , sem že čisto pozabila, kako to gre user posted image . Se mi zdi, da je ta starejši vse pogruntal v ene 14 dneh. Dragi pravi, da bo škratu nabavil čelado. Aja, jaz sem pa rekla in tako si predstavljam, da tudi drugi mislijo, da otrok shodi, ko začne zares hodit (namesto, da bi šel po vseh 4, razen redkih izjem) in ne ko naredi prve korake.


Od včeraj imava z Izakom posteljo na tleh (na jogijih) in toliko bolj mirno spim user posted image , prej sem samo čakala (ne zanalašč), kdaj bo padel (ne dolgo nazaj, sem se zbudila, ko je bil z nogicami že čez rob postelje) in zdaj lahko še kakšno minutko dalj potegnem, ker lahko sam spleza dol in se zamoti z igračkami user posted image .


_____________________________

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4673
   RE: Oktobrčki 2010
7.9.2011 18:40:16   
tinaaleks
Danes je bil Gabriel prvi dan v vrtcu. Seveda je to bolj zgledalo, tako da sva bila tam skupaj 1,5 ure. Zajtrk je z veseljem pojedel+repete. (s hrano ne bo težav), vzgojiteljica ga ni nič zanimala-ima eno mlado, ki je prvič vzgojiteljica pri tako majhnih in se mi zdi da je bila še malo zgubljena. Tako kot otrociuser posted image .
Je pa skupina taka, da je najstarejši rojen januarja 2010, naš je bil zdaj trenutno najmlajši, zadnja pa pride decembra. Tako da od vseh otrok se je plazil samo en in to ni bil G.user posted image
Zanimivo mi je zaradi tega, ker pri A je bilo tako, da so bili vsi otroci samo 3 mesece narazen...

Aja, pa vzgojiteljica A, mi je sporočila, da po pogovoru z ravnateljico, A lahko pride v vrtec z gipsem, vendar moram imeti zdravniško potrdilo.....user posted image  Kaj si vse zmislijo......

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4674
   RE: Oktobrčki 2010
7.9.2011 22:39:27   
lija30
no,da se še jaz malo oglasim.Se mi je nasmehnila sreča, in sem čez noč dobila službouser posted image Sicer je za polovični delovni čas,ampak mi zaenkrat odgovarja in sem prsktično skoraj cel dan s svojim sončkom.
Tako,da je bilo vse na hitro, sem morala 13 dni prej zaključiti porodniško in dati malega škratka v varstvo.Sploh ni bilo časa, da bi razmišljala o tem, kako mu bo v varstvu. Se pa pazi  pri tašči, tako da zaenkrat je super. Uživa, se smeji, pridno je.Sploh me ne pograša te  4 ure ko me ni:)



(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Prvih 60 sekund življenja
video
V prvi minuti po rojstvu se zgodi veliko prelomnih stvari. Katerih? Poglejte si v videu.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?