|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
4.12.2010 20:57:36   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: emma83

Aja meni se zdi, da Aleunam in Malajka še nista napisali svoje porodne. A bosta punci ali ne?



Res je, napišem. Samo, da še kakšno minutko več najdem.

IZVIRNO SPOROČILO: D0aisy

Evo končno imam trenutek časa, da napišem še svojo porodno zgodbo.
Kar pa se tiče »depresije« in jokanja naj povem, da sem jo jaz danes prvič občutila. Naši deklici se je namreč vnelo oko, jaz pa seveda v jok, seveda brezveze, saj smo že oskrbljeni s kapljicami, ki pomagajo. Še na poti k zdravniku se mi je non stop jokalo, enkrat zaradi skrbi spet drugič od sreče, saj je mož pripravil izbor pesmi na njen račun in ker so bile tako lepe, se mi je kr jokalo.
Zdaj pa kakor, da nič ne bi bilo.


Oh, kako mi je poznano. Ko mi je pediatrinja rekla, da morava v bolnišnico zaradi vnetega popka, sem mislila, da ne bom nehala jokati. Tako mešani občutki. Strah me je bilo, ker nisem vedela kako hudo je, kaj mu bodo delali, spet občutek, da bom sama in brez pomoči, pa še rana od CR me je bolela, isti dan mi je patronažna vzela ven dva šiva, pred tem sem imela vročino, pa še drugih "težav" je bilo. user posted image  Enostavno se mi je zdelo, da se je vse naenkrat zgrnilo nad mene... Potem pa sva prišla tja, lepo so naju sprejeli, vsi ful prijazni in v glavi sem si dopovedala, da je za malega najboljše, da sva v bolnišnici, saj mu le tam lahko 100% pomagajo. In res, vsak dan je bilo boljše, tako z njegovim zdravjem, kot tudi mojimi občutki.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
4.12.2010 21:04:39   
zori82
lottyka user posted image user posted image user posted image tud js mislim da je mogoče najbolje da se greš pokazat v P glede čišče, zraven pa še omeniš težave za dojke. Upam da se ti bo vse čimprej poštimalo... če pa ne bo šlo drugače pa kar brez slabe vesti prenehaj dojiti, saj se mu boš tako lahko vsaj 100% posvečala na drugačen način...se bota pa crkljala ob flaški in s tem ni nič narobe user posted image user posted image

no pri meni je danes tudi bil jok, ko sem gledala kako zvija našo pupo in ko me je gledala z solzicami v očeh kot da bi mi hotla reči mami prosim pomagaj mi, js pa cela nemočna...evo še zdaj jokam ko to pišem user posted image user posted image user posted image

opazla sem  da ima Nija sluzast kakec (prav vleče se) in zele barve, zadnič je bil zlato rumen (tako je baje prav)...no pa tud kakala je samo 1x...se mi zdi da nam to kakanje ne gre in ne gre... ali je to kaj narobe ker je sluzast in zelenuser posted image

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
4.12.2010 21:09:00   
ajne1
da se javim, preden me zbrišete iz seznama user posted image

torej, naš korenjak se je rodil 24. 11. 2010 in sva že dober teden doma. je priden, je, lula in kaka, spi pa ne preveč pridno, tako da se ponoči zbuja na 2 uri, se doji in potem zaspi. v dnevu ima eno periodo, ko je pokonci 4-5 ur in če je to ponoči, je kar kriza. sedaj skušam to prestaviti na dan in mi že dve noči kar uspeva. doji se pridno, je velik jedec, tako da me prav zanima, kako napreduje. celo s pediatrinjo sva že dogovorjeni za pregled, kar je pri meni redkost (da sem tako pridna in ažurna)

sicer pa je sam porod potekal hitro in brez zapletov, niso me nič rezali, imam en šiv, ker sem se malo natrgala, pa nič drastičnega, tako da sem v bistvu že kar v formi. včeraj sem že bila na prvi novoletni zabavi user posted image ... se jih obeta kar precej ta december, vendar bom bolj gost na njih, kot aktivni udeleženec, bom šla le za kako uro (tako kot včeraj), da grem malo med ljudi, medtem ko mali spi.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
4.12.2010 21:13:25   
ljubljana
barva blata, kolcanje in polivanje

Tale odgovor sem našla na medi over net:

Pozdravljeni!

Naš fantek je star dobre 3 tedne - v zadnjih 2 dneh opažam občasno zelenkasto blato - ne pri vsakem previjanjuin predvsem takrat, ko ni tskoj previt, ko se pokaka.
Fantek ni dojen, pije adaptiano mleko Beba pro 1. Porodna teža je bila 2280g, (48cm)v torek je tehtal 3020g.
Zelo pogosto se mu tudi kolca - večkrat dnevno in takrat ponavadi bruhne, oz. polije malo mleka. Res pa je, da zelo rad je - poje od 100 - 140ml.
2x ga je pregledala tudi pediatrinnja, zaenkrat še čakamo, kako se bodo zadeve razvile naprej. Meni, da je bruhanje predvsem posledica prevelikih obrokov. Sedaj pazimo, da poje največ 100ml in da je pogosteje.
Velika skrb in strah je predvsem zato, ker je bila pri prvemu sinu v starosti 3 tednov odkrita hiatalna hernija. Je to mogoče dedno?
Predvsem me zanima, kaj pomeni zelenkasto blato, glede na to, da ni dojen in ali me mora skrbeti?

Hvala in lep pozdrav,
Tina

Zelene primesi v blatu so posledica izločenega žolča (žolčna barvila so zelo pomembna v prebavi maščob). In ker se izločajo različno, je tudi zelena barva blata različne intenzitete. Drži pa, da dojeni otroci kakajo manj zeleno kot "zalivančki".

"Bruhanje" (po opisu bolj polivanje) je res najverjetneje posledica velike količine posameznega obroka, pa tudi podiranja kupčkov (ko se zraku iz želodca "pridruži" še mleko). Žal hiatalna hernia (torej prevelika odprtina v trebušni preponi, ki dovoljuje slabo "tesnjenje" požiralnika na prehodu v želodec ali celo uhajanje dela želodčka iz trebušne v prsno votlino) ni izključena. A tudi če bi šlo za to, je dovolj dvignjen položaj - vzglavje po obroku, da se težava omili.

Kolcanje so nagla skrčenja trebušne prepone, ki jih opažamo že v času plodovega življenja v mami ter še kar nekaj tednov po rojstvu, zlasti v času, ko se želodček napolni. Razlog in pomen kolcanja je še neznanka, nekateri sodijo, da gre za "mišični trening" glavne dihalne mišice v obdobju do 1. leta. Se pa starši zaradi kolcanja bistveno bolj "sekirajo" kot kolcajoči otroci. Dokler "težava" sama od sebe ne mine.

Pozdrav,

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
4.12.2010 21:19:17   
ljubljana
Težave pri dojenju
Vse ki imate težave pokličite Llli svetovalke
Telefonsko svetovanje
  • Urška 01/5186090
  • Alenka 04/5741 415
  • Mateja 01/51 24 574
  • Andreja 01/36 11 320
  • Mojca 041/77 91 34 (dopoldne)
Morda vam lahko kako pomagajo, zgubit nimate kaj.

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
4.12.2010 21:26:29   
simonmojca
Zdravo

meni je ravno danes (na večerji od očeta) svak povedal (dela na pediatriji v Lj.) da imajo otroci zelen kakec zaradi kolik (to mi je povedal, da nebom delala panike user posted image -itak jaz bi naredila celo štalo user posted image ) ni pa 100% razjasneno zakaj do kolik pride in do kdaj trajajo. Pri nekaterih user posted image  jih sploh ni, pri nekaterih pride in gre, pri nekaterih pa traja daljše obdobje user posted image . Upam da bo naš mali črru brez tega, mami mi je rekla da smo bili pri nas vsi 3 brez tega - upam da jih tudi naš ne bo imel.
lp

_____________________________

<3 Matija 16.11.2010 <3
<3 Martin 05.06.2012 <3

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
4.12.2010 21:47:20   
aleunam
Moja porodna zgodba...

Nisem vedela kaj lahko pričakujem, ker je bil moj prvi porod, a tega ravno nisem.
Torej, 29.10. se šla v P na UZ in CTG, ker so mi napovedali velik plod. Tam so mi izmerili nekoliko manjšega, a so me zadržali, ker sem (prvič v user posted image ) imela 145/90 pritiska. Kakšno uro za tem je bil povsem normalen. Tako sem se počutila, kot da tam samo še jem in čakam na porod. Vsak drugi dan sem imela pregled, a sprememb ni bilo. Kmalu sem bila čez rok in v petek, 5.11. se ginekologinja odloči, da je čas. Bila sem odprta samo 2 cm, a njej se je zdelo dovolj, da sprožijo. Ura je 7.30 in medicinska sestra me odpelje nadstropje nižje, jaz se tresem in komaj pokličem svojega ter mamo. Najprej so me sklistirali, stuširala se sem, potem so popisali podatke in me poslali v porodno sobo. Tam mi je babica (ful prijazna) predla mehur. Sem mislila, da bo neprijetno, pa samega predrtja nisem čutila, le toplo vodo. Plodovnice je bilo ogromno. Potem so mi vstavili metuljčka in ob 8.30 umetne popadke in prvo svečko za odpiranje. Pride moj in do 11h sva se sprehajala po hodniku. Takrat sem imela popadke na 3 minute, čist "prijetne". Sem rekla, da če je to to, potem bo to mala malica. Aja, vmes sem morala ponovno izpolniti izjavo za epiduralno, ker so kekci na oddelku mojo zgubili. 100% sem, da je bila zraven. No, ob 11h me babica pokliče nazaj na posteljo in poveča doziranje. V tistem trenutku pa se je zame začel pekel. Popadki na minuto, minuto pa pol, ful močni. Čutila sem jih v celotnem spodnjem delu. Ura se je tako počasi premikala in če ne bi bilo zraven mojega, bi najbrž znorela. Njegova naloga je bila tudi vlaženje mojih ustnic. Me je vedno znova kregal, ker sem iz tiste gobice potegnila vso vodo ven. user posted image  Žejna ko sto user posted image . Tam okrog dveh se je v sosednji sobi zaslišal otroški jok, jaz pa skoraj v paniko, da bi tudi že rada. A drugega kot epiduralne ali injekcije proti bolečinam mi niso mogli dati. Odločila sem se za injekcije, ki so kakšno uro malenkost olajšale popadke ali pa je bilo vse v glavi. Res pa je, da sem skoraj zadremala tisto minutko vmes, ko jih ni bilo. Ura je bila tam proti peti, ko so mi moči resnično pojenjale. Vsake toliko časa sem prosila babice, da z mano kaj naredijo, a so rekle, da še nisem odprta in še
ni čas. Ves čas sem mislila, da je problem v tem, da še nisem odprta (kljub svečkam sem se odpirala cca. cm na uro) in ko bom, bo 100% porod. Pa me ena mlajša babica hitro postavi na realna tla, da ni nujno, da potem takoj bo in lahko traja še več ur, pa še komentar, da je lepo videti ženske, ko vozičkajo, a za to se je treba potruditi (kot da sem to rabila v tistem hipu). Njen ton me je pa čist zbil na tla, ful mi je moralo zbijalo. Jaz sem obračala oči in videla sem mojega kako je čakal, da jo bom nahrulila, pa sem se raje ugriznila v ustnico. Večkrat me pride pogledat zdravnica in ko je bila ura nekje ob 6h, ko sem jih rotila, da z mano kaj naredijo, ko me je začelo ful siliti za pritiskanje, so se odločile, da poskusimo skupaj. Dve babici sta mi potiskali trebuh, zdravnica pa je šarila odspodaj. Potem odidejo in se vrnejo čez par minut. Rečejo, da prediham še 5 popadkov, potem poskusimo ponovno potisniti. In če ne bo, "bomo morali nekaj storiti". Spet obe babici name, jaz sem potisnila, a ni šlo (moj je odšel kar iz sobe, v očeh pa sem mu videla solze). Vprašajo me, če bi pristala na CR. Omenila je, da se otrok ne spusti in da lahko traja še več ur. To mi je bilo dovolj, da sem pristala. In takrat se je v meni porajal občutek, kot da sem se predala, zgubila bitko user posted image , hkrati pa olajšanje. Izklopijo mi umetne popadke in počutila sem se kot v nebesih. Predihala sem še mogoče tri manjše popadke, saj je v trenutku, ko je odstranila tisto tekočino, nehalo boleti. Ob 19h so me na hitro spedenali, nekaj sem podpisala in že se ničesar več ne spomnim. Moj je poklical svoje in moje starše, da bo CR, čez dvajest minut, natančneje 19.19 pa že, da je na svet prišel Mark. Baje so bile tudi solzice v očeh. user posted image  Ko sem se zbudila, so mi ga dali k licu in je baje že odprl usta (sesalni refleks), jaz pa sem ga nameravala pobožati, a sem baje božala babico po roki. user posted image  Bežno se spomnim tega srečanja, videla sem ful megleno. Spomnim se še, da so mojega poslali z mano v sobo, da je videl kje sploh bom in da mi je rekel: "Veš kako je lep". user posted image



Ful mi je žal, da sem zamudila prve trenutke in še par dni po tem sem razmišljala, če sem prav naredila ali sem se resnično predala. Pozneje so babice rekle mojemu, da najbrž ne bi mogla niti poroditi, ker je imel glavico "v špic". Kaj točno to pomeni, ne vem, a zdaj je mimo. Bolečine so bile nepopisne in priznam, da se me še vedno drži misel, da je prvi in zadnji. Kljub temu, da sem se tako zaljubila v to malo bitje, da brez njega ne morem živeti. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
4.12.2010 22:56:50   
novemberska
Aaaaa napisala cel roman pa me je ven vrglo....ponovi vajouser posted image user posted image user posted image

Dober večer mamiceuser posted image

Nadinne, Lotykauser posted image user posted image user posted image user posted image držta se, tudi če vama dojenje ne steče še ne pomeni da delata kaj narobe. Na prvem mestu sta vidve in šele na to user posted image , ker če se vidve počutita slabo, se posledično počuti slabo tudi user posted image in se lahko vrtite v začaranem krogu. Če ne gre pač ne gre. Vidve kar pogumno pojamrajta nam, ker mislim da vaju mi najbolj razumemo in vedita do smo z vama.

Aleunam
joj lepa, dolga in pogumna porodna zgoba. So mi kar solzice tekle ko sem jo brala, zgleda da so se mi prikradli spomini na trenutke ko sem prvič zagledala moj zakladek.

D0aisy tudi tvoja porodna zgodba je lepauser posted image

Naša bejba je danes stara že 7 tednov. Ne morem verjet kako čas beži. Mi je že zdaj hudo, ko vidim kako hitro rastejo tej naši otročički. Drugače pa zdaj že tri dni nimamo krčkovuser posted image . Vsak dan ji dajem bio gaia kaplice in čaj iz kumine in janeža (misim da je recept od Zori82-tko da bravo Zori user posted image user posted image user posted image ) in mislim da nam to kar lepo pomaga. Sem prvo mislila da ji krčke povzročajo AD3 kapljice, vendar je mela krčke tudi ko ji jih nisem dajala, tako da jih zdaj spet dobiva, krčkov pa kljub kaplicam NI.

Tudi naša Hana kaka zelen sluzast kakec. Nam je pediatrinja rekla da to ni nič takega, da je kakec od dojenčka različnih barv in dokler ni krvi ni nič narobe. Driska pa bi bila v primeru če bi več kot 5 krat na dan kakala tekoče.
Je pa rekla tudi da je pri dojenih otrocih normalno,če ne kakajo do 5 dni. Naša je prej kakala tudi po 10 krat na dan, zdaj pa sem srečna če se enkrat pokaka. Men se prav smili ko jo vidim kako se napenja in ne more kakatuser posted image user posted image ampak pravijo da baje to ni nič narobe.

Nadinne kar se spanja tvoje punčke tiče , bi ti svetovala isto kot ti je že phelps. Tudi jaz sem se na začetku morala zelo potrudit da sem Hano zbudila, da je jedla. Sem jo pred vsakim dojenjem previla in mislim da se je na ta način najbolj zbudila, čeprav to budno stanje ni trajalo dolgo. Ampak nažalost tako je , ti pa garantiram da to hitro mine, samo da malo pridobi na moči...boš videla kako bo budna, ko bo čas za jesti. Naša takšen cirkus zganja, če ne dobi joške v sekundi ko si ona zamisliuser posted image user posted image user posted image

No to bo to zdaj pa še ctrl +s pa upam da bo moj post oddan.user posted image user posted image user posted image

Lahko noč


< Sporočilo je popravil novemberska -- 4.12.2010 23:00:56 >


_____________________________

Najin največji zaklad, največja sreča Hana 16.10.2010


(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 9:22:09   
škorpijonček_
 
Ojla,
da se na hitro javim, nisem vas nč brala.

V glavnem, mi smo včeraj prišli iz bolnice, mali je full priden, v glavnem panča in papca. Mal se še lovimo glede dojenja, sam se trudim, pa bo tud to stek
lo. A pesjanarka in aleksa so rodile, za Birdy sem vidla...čestitke, ostalo moram pa mal pošpegat.

Nč, ko bo več časa, napišem porodno...lahk rečem, da je bilo full hitro 2,5 ur, bilo bi pa lahko full prej, če bi vse prav počela.

Lepo bodite in cartljajte svoje otročke. Jst sem ga komaj dočakala, pa je tak srček, da se ga ne morem nagledat.


(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 10:36:44   
Majchi
Birdy je rodila?

Škorpijonček, WB! Pa si ga dočakala, ne?

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 10:41:33   
aleunam
Škorpijonček, to je bilo pa ekspresno. user posted image  Super za vaju in čestitke, seveda. Lepo se cartajte vsi trije. user posted image

A tudi vas kdo čudno gleda, če ste z malčkom zunaj? Midva sva bila ravnokar v trgovini tukaj v naši vasi in vsi takoj, ja kaj pa delata zunaj. Pa sem samo rekla, da non stop ne moreva biti v hiši in da je dobro oblečen+pokrit. Ves čas ga probavam in dokler je prijetno topel, je zame vse kul. Ali napačno razmišljam?

Danes je star en mesec. user posted image user posted image

Novemberska, super glede krčov. Torej praviš, da kaplice AD3 niso krive? Mi jih dobimo najbrž v petek na prvem pregledu. user posted image

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Novemberke 2010 - IV. del
5.12.2010 10:55:00   
tejci1981
Jutro!
Fino da smo na novi temi user posted image !

Simonmojca - mmmmmmmmm tvoje kavice,....hvala!!!user posted image
Sem jo že, pa krofek zraven (zdaj lahko, me zgaga ne jezi več user posted image user posted image user posted image )
Včeraj sem ravno eno prijateljico tolažla (ima začetku januarja rok), da jo bojo vse nosečniške tegobe (zgaga, kislina, boleče medenične kosti,...) minile takoj po porodu. user posted image


AM - mi imamo bebo, mu kar odgovarja, malo ga krčki jezijo, pa če vidim da ima bolj trd kakec, malo več čajčka popijema. Sem pa prava smotka user posted image , sem skozi mislila, da se moreš z pediatrom posvetovat, če hočeš menjat znamko, pa vidim, da jih kar same menjate, če vidite da user posted image ne paše!

Nadinne - drži se,.... upam, da se ti razpoloženje čimprej popravi, da boš lahko uživala ob svoji štručki! user posted image user posted image

Dojenje - res da je to posebni čas med mamico in otročkom,... meni je bilo zelo hudo ko sploh nisem dobila mleka, samo ne morem čisto nič pomagati, nisem prva in ne zadnja user posted image ! Zdaj se cartama medtem ko je na flaški, pol pa podrema kupček, pa še obvezno cartanje naprej.



IZVIRNO SPOROČILO: emma83

Malenaa89 zresni se! Cel forum nasvinjan zaradi nekih klikov. Katastrofa.



Nekaj sem zamudla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lottyka - še zate user posted image user posted image user posted image user posted image da se čimprej pocajtaš!!!!

Aleunam - moje mnjenje - nisi se predala, si se v tistem trenutku odločila za tisto kar se ti je zdelo prav zate in tudi za user posted image , po moje nebi imelo nobenega smisla, da bi se ti matrala v nedogled, pa malemu verjetno tudi ni blo fajn!

Grem kuhat, popoldan pa dobimo obisk, ki ga že komaj čakam - pride prijateljica z trebuščkom (da se še vidimo preden gre v Rim user posted image )



(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 10:59:33   
nejka000
Ojla!

Punce kako bomo zaj mele naslov teme:
predlogi so bli:
NOVEMBERSKI MALČKI 2010
KOSTANJČKI 2010
NOVEMBERSKI KOSTANJČKI 2010

da kontaktiramo moderatorje pa da to spremenijo

Drugače pa ALEUNAM lepa porodna zgdba, čeprav si kr nekaj pretrpela, ampak zej ti bo vse poplačano s cartanjem
Škorpijonček, si pa tudi bla ekspresna

< Sporočilo je popravil nejka000 -- 5.12.2010 11:05:59 >


_____________________________

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 11:19:16   
ječi12
jutro

aleunam sigurno se nisi predala,samo odločila si se za potezo ki je bla lažja in boljša zate in za bejbija. samo da je mimo.

js sm za ime teme Novemberski kostanjčki user posted image

evo mi smo odpirali miklavževa darila in meli lušno dopoldne,junior spi,mala je šla pa z atijem mal okol pol pa domov ajat prideta.popoldan gremo pa mal v LJ na potep,če ne bo premraz,ampak mislm da bo lih en mali minus kar je čis ok.

tejci user posted image  faca.ja same lahko menjamo znamke :) ma si lušno prbila veš....ne bit huda,sj se usaki kšna taka zgodi.... :)

nč lepo se mejte v nedeljkem snežnem dnevu,pa še sonček se kaže

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 11:21:22   
aleunam
Jaz se za eno izmed teh dveh...

IZVIRNO SPOROČILO: nejka000
NOVEMBERSKI MALČKI 2010
NOVEMBERSKI KOSTANJČKI 2010

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 12:47:29   
nadinne
Čau

Ma kako je lep dan danes...tako lepo sonce...zunaj je prekrasno...samo škoda ker še ne moreva ven user posted image No ja...kmalu user posted image

Evo naši pikici se spet kolca...kar poskakuje na kavču, pa sem jo ravno hotela dati v zibko pančat ker sva pojedle...zej pa je seveda budna in bo vik in krik če jo prestavim...moram počakat da nazaj zaspi...vsaj upam da bo user posted image aja...kako (ste) pa ve uspavate/le malčke? Mislim predvsem ko so bili še čisto mičkeni? Ker jaz ne vem kaj narest, če malčica ne bo hotela spati user posted image Sicer se mi to še ni zgodilo, ampak vseeno kak nasvet? Ker me je tega groza od jutri naprej ko bom pol dneva sama user posted image

Drugače me je pa danes ponoči začel boleti hrbet...seveda od dojenja leže, ko se tako zvijam...sploh noče nehat boleti, neglede al ležim, sedim stojim, telovadim...imam čisto zakrčene mišice user posted image Samo še to se mi je manjkalo ja user posted image No jutri pride patronažna...tokrat bom že jaz mogla malo kopat user posted image Me je kar strah malo. Pa ji bom zatežila še za dojenje...kaj pravi na to da prešaltam na črpalko in flaško. Moja sestra mi svetuje naj potrpim vsaj do božiča ko bo mala stara en mesec...seveda ob predpostavki da mi depresija izgine čimprej. No bomo videli. Ej dons sem takojj boljše volje ko je sonce zunaj user posted image

lottyka...o joj...ja si pa boga potem s temi vnetimi dojkami...te razumem popolnoma...sav res nekako na istem, samo da so naju v to pripeljali različni problemi user posted image Posvetuj se še v P, potem pa če res ne gre pa pomoje tudi bolje da počasi opustiš. Držim pesti da se ti dobro izteče user posted image

aleunam...mislim da si se čisto prav odločila, ko si pristala na CR...važno da sta oba ok. Ker matranje v nedogled pa res ne bi nikomur koristilo. Tako da srečen konec vse dobro user posted image

škorpijonček...welcome back! user posted image Si mela pa res ekspresno dostavo user posted image user posted image Super zgodba. Veliko crkljanja z malčkom!

ime teme tukaj...jaz sem za novemberske kostanjške 2010






(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 13:19:00   
majabar
nadinne, tudi mene hrbet boli, levo od hrbtenice. Zagotovo je od tega, ker dojim vsepovsod, v cudnih polozajih. Doma smo prakticno samo ponoci. Dojila sem ze povsod, na streliscu, v avtu, v restavracijah, v lekarni, v nakupovalnem centru... Glede uspavanja, cez dan se ne trudim, da bi ga uspavala, vcasih cel dan prespi, vcasih je cel dan buden. Zvecer ga pa skopava, poje v temi, gleda in poslusa vrtiljak z medvedki, ce slucajno ni efekta, ga podojim leze in sigurno zaspi.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 13:49:28   
majabar
aleunam, naporen porod, ni kaj, se nimas pa kaj sprasevati, ce si se prav odlocila, saj so ti na koncu rekli, da drugace ne bi slo. Pa tudi, ce bi slo, sama si se trudila, kolikor je slo! Jaz sem mislila, da bom umrla od bolecin, pa me sploh niso hoteli pogledati, ker so mislili, da sem odprta sele 3cm. Ko se je ulila kri iz mene, je bil pa alarm in so bili vsi okrog, v porodni sobi sem bila 4 minute in je bilo konec. Brez kakrsnihkoli protibolecinskih sredstev. Se kaksen teden po porodu ne bi sla takoj se enkrat rodit, zdaj pa ze. Se mi pa zdi, da sem dobila strah pred bolecino. Vedno sem jo ignorirala, zdaj me je pa recimo strah, preden me zbodejo z iglo. Tistih strasnih bolecin ne bom nikoli pozabila.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 13:56:19   
phelps
 Pupe, sem vas bolj preletela kot ne...

Sem danes našla en krasen verz in ga bom tule napisala:

Rojstvo je skrivnost, je misterij, ni nobenih garancij, nobene gotovosti, nobenih obljub. Kolikor boste odprti za vse, kar se lahko zgodi, toliko trdneje boste lahko ravnali na novi poti.
 
Nadinne, so ti že ostale napisale veliko, bistvo je, da sprejmeš stvari takšne kot so... Glede hrbtenice. Jaz sem prešla iz dojenja leže na dojenje s pomočjo blazine in je super. Vmes sem lahko v dnevni sobi, lahko gledam tv, ipd... Imam pa tudi jaz nastavke, kljub temu, da so moje bradavice čisto ok, ampak tako sva se navadili že v porodnišnici. Sem se nekaj časa s tem obremenjevala, pa se ne več... Lahko bi bilo še slabše. Ko greva na obisk k babici, pa imam sabo pumpico in si (veliko hitreje kot če dojim) napumpam, vmes jo pa stari starši crkljajo, ker so čisto nori nanjo.

Majabar, moja pupa tudi poliva in bruha, celo med dojenjem. Se moram tudi jaz 100_x_ preoblečt. V četrtek sva bili eno uro na previjalni mizi, ker je vmes tolikokrat bruhala in sem jo 4x preoblekla. Potem sem jo še zvagala in je v eni noči zgubila 100 g user posted image  in sem čisto zapaničarila (sicer vsak dan pridobi okoli 50 g) in sva šli k pediatrinji, je rekla, da je vse to normalno... Jaz imam mleka za 90%, ostalo ji dodajam, ker sem se odločila, da raje dodam, kot da moje dete hira. Je pa to težka odločitev ob vsem tem propagiranju dojenja. Vem, da delam vse na tem svetu, da bi bilo moji punčki dobro in to je najbolj pomembno! Se pa tudi medve dojiva po uro, uro in pol... No, še to glede polivanja. Zaradi tega grem stežka kam sama z njo, ker se bojim, da bi npr. vozila, mala pa bi začela v loku bruhat in bi bilo kaj narobe user posted image . S tem moram tudi še razčistit v svoji glavi.

Kolcanje se da odpravit s podojem, nekateri dajejo prekuhano vodo po flaški (po enem mesecu)... Jaz jo večinoma pustim, da se skolca (čeprav jo kar premetava), ker se spomnim, da je bilo še v trebuhu isto, torej to ni odvisno od prehrane.

< Sporočilo je popravil phelps -- 5.12.2010 14:07:02 >


_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 14:10:59   
phelps
Aleunam, tudi jaz mislim, da si prav storila user posted image .

Moja današnja prigoda: Mislila sem, da je Miklavž danes in sem ponoči v spodnje nadstropje nesla sladkiš. Vmes me je jasno zasačil oče, ker je mislil, da je kaj narobe. In mi nekaj razlaga, da je šele jutri.... Skratka, dobili so darila en dan prej, ker so tako pridni ali pa je Miklavž tako zblojen, da je zamešal datume user posted image

Takle mamo user posted image

_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 14:17:17   
majabar
phelps, kako pa ves, da imas za 90% dovolj mleka? Sem pa jaz neprestano pobruhana in pospricana z mlekom. V torbi za Luciana Maia nosim se majico zame, da se lahko preoblecem. Sicer si dam vedno plenicko cez ramo, ko podira kupcek, a mu vcasih nese na vse strani, ali pa me preseneti 2 uri po podoju.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 14:19:04   
phelps
Oh, Lottyka, zdajle sem še tvoj post prebrala user posted image user posted image user posted image . Jasno, da je še kaj bolj pomembno od dojenja!!! In vse vemo, kaj je to... In še nekaj, tudi če opustiš dojenje, se Žan lahko kdaj kasneje še vedno carta na joški (namesto dudice) in pridobita tisti stik, ki ga vsi tako zelo opevajo.

_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 14:21:58   
phelps
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

phelps, kako pa ves, da imas za 90% dovolj mleka? Sem pa jaz neprestano pobruhana in pospricana z mlekom. V torbi za Luciana Maia nosim se majico zame, da se lahko preoblecem. Sicer si dam vedno plenicko cez ramo, ko podira kupcek, a mu vcasih nese na vse strani, ali pa me preseneti 2 uri po podoju.


Glede količine mleka - vagam jo pred podojem in po njem, če tečka, ji moj po dojenju napravi AM in če ga noče, je jasno, da je mleka dovolj... To je ponavadi zvečer, da tečka kakšne pol ure pred spranjem in midva narediva vse, da bi ugotovila, zakaj... Ampak očitno ne zato, ker bi bila lačna. Mislim, da je overdose občutkov, ker se to ponavadi naredi, ko je veliko obiskov, ali ko smo kje zunaj, na obisku... Ne vem, mogoče bi lahko sforsirala 100% dojenje, samo sem premalo samozavestna, ker se ful bojim, da bi imela ona premalo... V porodnišnici je prvo noč izgubila 270 g in me je tisto tako napsihiralo, da sploh povedat ne morem. 2 dni je bruhala plodovnico in kolostrum. So me pa kar vseeno izpustili iz P že 4. dan, ker, če je otrok tako težak ob porodu kot je bila moja, se niti ne zmenijo zate...

< Sporočilo je popravil phelps -- 5.12.2010 14:26:23 >


_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 14:28:24   
majabar
:) Razumem. Pa si takrat na koncu skusas iztisniti mleko, da bi videla, ce ga je se kaj? Moj vcasih zacne opletati z glavo in nekaj tecnari, mislim, da ni vec mleka, stisnem dojko in pritece. In ga dam spet nazaj na isto stran. Potem mu ze nekaj drugega ne pase. Je pa navajen, da se neprestano nekaj dogaja, da so ljudje okrog, glasba, ga moti tisina, monotonost. Zdaj mu ze eno uro navijam vrtiljak z medvedki in je ves vesel:). Kdo se bo prej utrudil, on ali jaz? user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
5.12.2010 14:35:51   
phelps
Po podoju sem si črpala mleko do kakšne 14 dni nazaj, ko je še toliko spala, sedaj mi ne znese več. Meni so rekli v P, da prsi ne moreš nikoli izprazniti do konca. Če jo stisneš, bo vedno steklo ven. Če uporabljaš črpalko, veš, kdaj zmanjka mleka, ko ni več tako močan curek... Pri meni je to po cca 10 do 15 minutah oz. po cca 120 ml. Ponoči si črpam, ker je Neža taka lenčina še vedno, da takoj zaspi na joški in ker se dojiva tudi do 2 uri... Mi vsi trije pa preveč radi spimo user posted image

< Sporočilo je popravil phelps -- 5.12.2010 14:38:32 >


_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?