|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
28.12.2010 21:40:18   
NatyTaja
IZVIRNO SPOROČILO: emibu

Tut jst bi s epridružla,čeprav po mojem mnenju je tale ločevalna en bumerang user posted image user posted image use se vrne in to v dvojni dozi. Da nebo katera misnla da delam reklamo ampak mamici je ena ženska zmerla maščobo v telesu ji predpisala koliko česa naj poje na dan in pa zvečer in zjutraj pije en šejk..no maščoba se ji je v telesu v 1 mesecu zmanjšala za 50 %..najprej mormo zgubit maščobo v telesu šele potem navzven...ker čene je use brez smisla kile grejo dol ampak zaradi vode maščoba pa ostaja.sama je sicer zgubila smao 3 kg v pasu pa shujšala za 7 cm.user posted image user posted image No še en dokaz da kile niso bistvene.


Oj, Emibu - tudi jaz bom poskusla s temle...!! Pa če te kaj več zanima kr vpaš...user posted image Je pa tako, da če namesto samo ločevalne diete upoštevaš še montignaca, se tudi procent maščobe v telesu spremeni....

So pa šejki fajn zadeva za mamice z več otroki ali pa za ženske ki so zaposlene več kot 100% in enostavno včasih ne najdejo časa za pripravo zdravega hranilnega obroka! Tu pa pride prav šejk, da ne posežeš po junk hrani!!! Pa energiji iz čokolade in podobno....

Evo punce, jaz sem sicer bolj pristaš Montignaca... pa vseeno vas bom spremljala...
Pa veliko izgubljenih kg vam želim!!

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
30.12.2010 20:24:44   
tropical
Tudi jaz začnem januarja. Tako lepo je bilo ko sem bila suhica, sedaj pa še starih hlač ne spravim. Po porodu sem izgubila vseh 13 kg. Sedaj trapa k sem sem se zredila nazaj 6 kg. Ka groza me je. Rada bi bila na začetni teži pred prvim porodom. Se pravi da moram izgubiti 20 kg. Izbrala sem si ločevalno dieto. S to dieto sem bila najbolj navdušena pred 4 leti preden sem se poročila saj sem izgubila takrat 15 kg. In vem da tudi tokrat mi bo uspelo. No skupaj z vašo podporo pa še posebno.
Zelo lepo pa je da bi si pisale jedilnike tista ki je na ločevalni saj bi bilo v veliko pomoč, kak nasvet pri kuhi.

Punce srečno v Novem letu 2011 da bi bilo čim bolj uspešno na vseh področjih. 

(odgovor članu NatyTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
2.1.2011 16:53:54   
punci
evo še moja malenkost user posted image vsa leta sem imela pri svojih 158 cm lepo 53 kg, potem poleti pa sem doživela čustven pretres in bila stalno pod stresom in nevede mi je v roku 2 mesecev uspelo pridobit preveliko število kilogramov. Tak da štartam sedaj iz 68 proti 50. Tole že vem da bo hudičevo težek zalogaj, ker izredno rada jem sploh sladkarije, torte in peciva, mala sem kot čep in se mi vsak kg takoj pozna pa še šport mi nikoli ni neki dišal :)
Ampak imam pa močno voljo, trmo in pozitivno razmišljanje kar pa je tudi nekaj a ne user posted image
Nekako mi ločevalna dieta še najbolj diši, saj ni preveč zakomplicirana pa tudi stvari se da z lahkoto en dan vnaprej pripravit in vzet s sabo v službo.
Punce kako pa se boste ve lotile in koliko imaste namen izgubit?user posted image

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
2.1.2011 20:20:58   
Eva19
hej!
kako ste? že pripravljene na nizki štart? jaz sem si čez praznike in danes še malo privoščla user posted image dobre hrane in pijače... zdej pa 3 mesečni post... user posted image hehe
no sej ne bo post...

punci jaz bom štartala z ločevalno dieto. se mi zdi,da mi bo najbol ustrezala, ker še vedno dokaj normalno ješ. meni je v bistvu vsejen, tud če jem nekatere stvari ki niso ne vem kaj dobre, važno da nekaj je. ne bi mogla se it diete katera te strada cel čas. ta se mi zdi ravno pravšnja. v dnevno sobo sem si privlekla sobno kolo user posted image in že jutri nameravam splezat gor, zvečer, ko gre tamala spat, pa ko so moje nanizanke na tvju, da mi ni težko bit eno urco gor. sem se odločla da bom šla vsaj trikrat tedensko za eno urco na kolo, vmes pa če bo vreme še tek zunaj in pa hoja, pa seveda trebušnaki in počepi user posted image

in sicer imam jaz trenutno 84 kg, ne bom si zadala končnega cilja kar takoj, za začetek, močno upam da mi v 3h mesecih uspe spraviti dol cca 10 kg, če jih bo šlo pa še več, pa tolk boljš. včasih sem jih imela 70 in sem bila zadovoljna s sabo, nisem bila suha, ampak taka mejčkeno bolj polna, ampak ravno pravšnja, upam da mi uspe za začetek do tja nekje prilezt, potem pa počasi, ciljam na mojo idealno težo, ki bi bila pa tam kakšne 65 kg približno.

močno upam da mi uspe, in da uspe tudi vam vsem.
torej, jutri zjutraj za zajtrk bo pri meni kavica-brez sladkorja,ker brez kave pri meni ne gre.
pa seveda na tešč 3 deci vode, za zajtrk pa 2 jabolki.

kosilo pa še nevem, bo treba v knjigo pogledat, se bom večinoma verjetno kar po njej ravnala.

javite se kaj jutri, še enkrat...veliko sreče vsem in čim več izgubljenih kilogramov!!!

(odgovor članu punci)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
2.1.2011 20:32:22   
Pigy
Pozdravljene v novem letu.

Jaz sem pripravljenana nov začetek, da izgubim še teh par kg. Sicer bom ta teden slabo jedla, ker delam ponoči, tko da bo ritem mal čuden, ampak bo.

Tiste ki bomo na ločevalni imamo jutri beljakovine user posted image tko da bom verjetno kak golaž naredila, če se pa ne bom naspala, pa kak kos mesa na hitro spekla, pa velika skleda zelene solate.

Bili so prazniki in tehnica mi ta trenutek kaže 63, 8 kg, tako da sem bila pridna in nisem pridobila nobenega kg. 

Sedaj pa se grem zrihtat, bom morala že od doma, kr pri nas sneži. 

Punce javite se. lp


_____________________________

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
2.1.2011 22:54:46   
maronine
pozdravljene.tudi jaz sem se odločila da je novo leto ravno pravi čas za nove odločitve.sem mamica trem malim škratom in tri nosečnosti v 5letih so zahtevale svoj davek.rezultat je viden na moji tazadnji in stegnih,nad trebuhom se pa nimam neki za pritoževat,začudauser posted image .no vglavnem jutri začnem z ločevalno dieto in to čisto resno.mam pa namen oklestit vsaj 20kg.me pa zanima če bo katera naredila kakšno tabelo,pa da potem beležimo minuse.vsem nam pa želim uspešno,bolj zdravo prehranjevanje!!

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 5:54:11   
punci
evo napočilo je jutro, 3.1.2011 ko  babnice baje štartamo čisto zares user posted image
Ker sem se odločila da grem na ločevalno me danes čaka 1. beljakovinski dan in sicer:
zajtrk: četrt ananasa
malica: četrt ananasa
kosilo: pečena riba v pečici brez maščobe + svež paradižnik
pop.malica:user posted image
večerja: polovica kosila

malo me moti edino, ker kolikor sem jaz brskala po netu imaš na ločevalni kao samo 3 obroke na dan. Kar pa se meni zdi premalo, glede na to da je splošno znano da naj bi imeli 5 obrokov na dan in ob 2 sadežih za zajtrk je malo težko zdržat do 5 popoldne ko pridem iz službe za kosilo. Ali obratno kadar sem na popoldanski smeni od 11 dopoldne do 8 zvečer ko pridem domov sem potem brez kakršnekoli hrane...
Saj kadar bo šlo si bom kosilo že dan vnaprej pripravila in si ga nesla s sabo-čeprav z ribami ga pa res ne upam biksat tam po pisarni da me ne bodo po hitrem postopku sodelavci izselili  zaradi vonjavuser posted image
zato sem se odločila da si raje privoščim zjutraj ob 5.30 sadni zajtrk pa potem nekje še okrog 10 ure še eno sadno malico. Ker dieta kjer si non stop lačen vsi vemo kako se ponavadi konča- po parih dneh obupaš in zmečeš vse v sebe kar ti v tistem trenutku pride pod roke.
malo me pa bega popoldanska malica, saj bi jo rada prakticirala samo še ne vem kaj bi lahko sploh jedla. Uf morem še malo prebrskat forum o ločevalni...

Ajde bejbe novo leto, nov teden, nov začetek! Bomo zmogle ? user posted image

(odgovor članu maronine)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 9:30:06   
maronine
dobro jutro vsem!tudi jaz sem se odločila za ločevalno.danes je torej beljakovinski dan.moj bo izgledal takole:
zajtrk:2 jabolki,če bo sila do kosila še dve za malico
kosilo:špinača z dvema ocvrtima jajčkoma,zelenjavna juha.kos kruha če bo lakota
večerja:špinača in eno jajce
zvečer me čaka še 1urca na sobnem kolesu.
Vsem vam žćelim lep dan in uspešno dieto!

(odgovor članu punci)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 9:39:34   
maronine
aja pa kje ste vse??

(odgovor članu maronine)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 9:52:50   
Eva19
ja evo mene. sem se že včer javla, pa se bom še danes.
trenutno se počutim prav odlično, dokler ne bo nastopila prva lakota user posted image na tešč sem spila 3 deci vode, popila kavo in ob devetih zajtrkovala eno jabolko in en kivi. za kosilo še ne vem točno, mi pa diši špinača in jajček, tko da hvala za idejo, bom mogoče to pripravila user posted image piše pa da danes lahko, namesto mesa, jemo sir, ima katera kakšno idejo, kako bi ga lahko pripravilauser posted image

no tudi mene čaka zvečer ena urica sobnega kolesa,upam da bo šlo. malicala pa danes pred kosilom ne bom, sem trenutno še doma, tko da ni nobenih naporov, da bi potrebovala več energije, ko pa bom enkrat v službi in bo kosilo verjetno bolj pozno, bom pa tud jaz si kakšno sadje še nesla s sabo za malico.

drugače pa...itak da nam bo uspelo, samo voljo je treba imet, upam da se bo mene vse skozi držala user posted image

(odgovor članu maronine)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 9:54:06   
Mala_Ajda
Ojla vse skupaj!

Pred slabim letom sem si izpolnila del želja za leto 2010 in pristala na 58 kg. Pa sem konec leta 2010 pridelala 2. Poškodba me je prisilila v manj gibanja, ležernost konca leta in peka slaščic pa je še dodala kak gram več. In sedaj imam 2 kg preveč. In bosta šla stran user posted image .
Dieta. drastična, ker je moja dodatna zaobljuba prečiščevanje telesa in bom vztrajala ob sokovih in postu. Ne pijem pa sokov čisto brez vlaknin, prebrala sem, da je bolje, če je pulpa še zraven.
danes je 3. dan mojega posta, počutje zgledno, prvi dan sem bila mal omotična, sem močna odvisnica kave user posted image , ki je jasno sedaj ne pijem več. Kilogramov še nisem preverila, sem pa manj napihnjena. Zvečer si dodam v šejk še aminokisline, da ne zgubim toliko v mišičevje.
Namen imam držati post 3 tedne, potem pa se še kaka 2 meseca prehranjevati presno, da se čisto spucam. Potem pa bo že prava tekaška sezona in začnem tekat po programu.
Ubrala sem svojo pot in bom vztrajna. user posted image

(odgovor članu maronine)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 10:38:46   
2violina
Srečno, zdravo predvsem pa uspešno v zbijanju kg.
Napočil je čas resnice. Moj je zelo krut, kot je bil krut konec decembra. Skratka tehtnica pri meni je danes zjutraj pokazala 70 kg.
Dan sem pričela s tečko in glavobolom, kar sigurno ni obetavno.
Zjutraj sem pojedla dve pomaranči, do kosila, ki bo ob 15 imam še dva kivija.
Za kosilo bo zelena solata in govedina ter skodelica čiste goveje juhe.
Večerja isto kot kosilo le brez juhe in nekaj manj.
Ena izmed mojih novoletnih zaobljub je, da popolnoma črtam kruh z jedilnika.
In želena teža je še vedno 55 kg.

Dajmo punce, dajmo......

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu punci)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 10:47:35   
tropical
No pa je napočil tale dan da začnem mal resno jemat moje kg. Danes zjutraj sem se tehtala in je pokazalo - sej me je sram napisati 84 kg. Moja želena teža pa je 65 kg. Vem da bo težko ma upam da bom izgubila vsaj 15 kg.
Tako da danes je moj
1.dan B
Z: banana in kafe z mlekom (kafetu zjutraj se ne odrečem nikoli)
K: zrezek na žaru , solata, juha
V: zrezek in solata

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 10:47:46   
tropical
kar 3x mi je objavlo grrrrrrr


< Sporočilo je popravil tropical -- 3.1.2011 10:48:50 >

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 10:47:46   
tropical
.


< Sporočilo je popravil tropical -- 3.1.2011 10:48:15 >

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 10:48:29   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: Eva19

piše pa da danes lahko, namesto mesa, jemo sir, ima katera kakšno idejo, kako bi ga lahko pripravilauser posted image




Skuhaš svojo najljubšo zelenjavo, (brez graha, fižola, koruze)  nanj naribaš sir in popečeš v pečici na infra, da se sir spusti in lepo zarumeni. Njami.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 10:50:55   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: Pigy

Pozdravljene v novem letu.

Jaz sem pripravljenana nov začetek, da izgubim še teh par kg. Sicer bom ta teden slabo jedla, ker delam ponoči, tko da bo ritem mal čuden, ampak bo.

Tiste ki bomo na ločevalni imamo jutri beljakovine user posted image tko da bom verjetno kak golaž naredila, če se pa ne bom naspala, pa kak kos mesa na hitro spekla, pa velika skleda zelene solate.

Bili so prazniki in tehnica mi ta trenutek kaže 63, 8 kg, tako da sem bila pridna in nisem pridobila nobenega kg. 

Sedaj pa se grem zrihtat, bom morala že od doma, kr pri nas sneži. 

Punce javite se. lp



Pozdravljena in user posted image   user posted image  user posted image  user posted image , da ti je uspelo obdržati kg. Meni jih v tem norem decembru ni in so kar krepko poskočili, a na srečo se pri obsegu ne pozna prav veliko.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 11:47:21   
2violina
Še en recept s sirom - parmezanom. Vzet iz sobotnega popodneva - kuhajmo z Damjanom.

OHROVTOVI ZVITKI
8 ohrovtovih listov
Za zelenjavni nadev:user posted image
oljčno olje
1 čebula
15 oliv
4 velike paradižnike
ščep suhe bazilike
ščep origana
15 kaper
3 stroki česna
ščep belega popra
ščep soli
100 g parmezana
ščep soli
ščep popra
žlička oljčnega olja

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 14:16:03   
lumpa6
oj

jaz se vam bi tudi pridružila, sicer imam kakor vidim največ za izgubit, sem se pa odločila za dieto manj žri, upam da mi pri 6 otrocih to uspe, nekako sem se odločila da grem dol kilo na tedenuser posted image , no ja upam da mi rata

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 14:47:59   
inja2
ojla

tudi jaz se vam pridružujem :)

imam pa tudi jaz za zgubit kar lepo količino kg...

Koliko je moja trenutna teža javim zvečer, ko se stehtam

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 17:05:47   
Pigy
Pa nas je kr neki

Ta teden bom itak zmešana s prehranjevanjem.
Danes se nisem nič naspala, zato sem prej pojedla
2 pomaranči, pa sem dala mal piščančjega pečt,
pa solato sem naredila, več se mi pa ne da.

Uh violinca ti pa si jih neki pridelala, kako pa ti je to uspelo?
Ampak ni panike, sej boš ta mesec izgubila user posted image .

tropical- pred natanko letom dni sem jaz imela 82 kg,
tko da kr brez sramu in pogumno zmagi naproti


Kdo bo tista, ki se ji bo dalo urejat seznamček?
Pa tehtale se bomo vsak ponedeljek, ok?


_____________________________

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu inja2)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 17:55:22   
tropical
Hvala Pigy.
Jaz bi komot urejala seznamček, ampak sedaj tale čuden forum ki so ga naredili mi daje nek čuden zapis seznama. Bomo videli ga bom poskusila narediti.
A na star izgled kot je bilo prej a seda dat al ne

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 18:21:13   
tropical
nick                          trenutni kg   želeni   -/+ kg
2violina                 70           55
Splet.Ka
saska27
Najaa
morrak
Eva19                   84            65
karmen83
*Lili*
november2010
lisica zvitrepka
Pigy
Zala01
urshak
NatyTaja
tropical               84        65
punci                  68       70
maronine
lumpa6
inja2


(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 19:21:45   
punci
evo da se malo javim, danes bila pridna zajtrk in malica ananas, kosilo in večerja kumare in paradižnik v solati, pečena riba in kuhana zelenjava (kar ona zmzjena iz hoferja skuhana pa čist en mal vegete zraven za okus)
zdaj pa še malo telovadbe.
Tak da prvi dan je minil kar uspešno, samo se še ne upam nič kaj preveč hvalit ker še nisem šla spat in teoretično še lahko kaj pregrešim user posted image



(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: 3.1.2011 se katera pridruži boju s kilogrami
3.1.2011 19:48:18   
Eva19
hej!
tud moj dan je minil uspešno, za kosilo sem jedla špinačo z jajčkom potem, pa še za večerjo samo veliko manj. zdele sem pa zdržala 45 minut na sobnem kolesu. pregrešila se nisem nič user posted image
punce...jedilniki za jutri? rabim ideje... user posted image

(odgovor članu punci)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?