Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Testo: 4 rumenjaki 200 g sladkorja 2 žlici kakava ali čokolade v prahu 2 žlici ruma 1 dl olja 1 dl vode 200 g moke in 1 pecilni prašek sneg iz 4 beljakov tekočina za namočit biskvit (mleko, kakav...)
Krema: 3 kisle smetane 200 g kokosa malo mleka 8 žlic sladkorja
Čokoladna glazura: 200 g jedilne čokolade margarina 2 žlici vode
Rumenjake in sladkor stepemo skupaj. Dodamo ostale sestavine in na koncu še sneg iz beljakov. Vse to zmešamo, namažemo na velik pladenj (nizek, standardni za v pečico) in pečemo 15 minut na 170 stopinj. Ko je pečen, ga navlažimo z vodo ali kavo ali mlekom ali rumom (jaz sem ga s kakavom). Da je pecivo sočno, potrebujemo cca 2 dl tekočine. Sestavine za kremo zmešamo in kremo namažemo na biskvit. Čez kremo pa namažemo še čokoladno glazuro. Sladico narežemo na manjše kocke in postrežemo.
Moja hči (23 mesecev) uporablja dudo samo ponoči, ko gre spat. V vrtcu so jo od dude odvajali s popoldanskim počitkom, zato mislim, da je čas, da se dude popolnoma znebimo. Kako ste otroku pomagali, da se je znebil dude?