|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koruzništvo oz. samohranilstvo
13.8.2005 22:08:30   
Gina
Mamči, saj menda vse mislimo tako kot si napisala. Vendar ne govorimo o tistih, ki res rabijo. Govorimo o tistih, ki imajo dovolj, vendar bi rade imele še več, pač vse, kar lahko prigrabijo od države, pa jih ne briga, na čigav račun in koliko bo zaradi te kraje trpela ena družina, ki resnično nima. Pa vseeno jim je, če zaradi 5 jurjev, ki jim niti ne pomenijo kaj dosti, zatajijo partnerja. In verjemi mi, da je takih, žal, ogromno pri nas. Pa še fino se jim zdi, ker se kao znajdejo. Ne, ne znajdejo se, kradejo in to velikokrat brez posledic. Žal. Vendar upam, da se bo to spremenilo. Mene, ki sem se v resnici ločevala, so zasliševali na sodišču, kot da sem kriminalec, ki si zmišljuje samo zato, ker hoče denar od države. Upam, da bodo kmalu zasliševali vsi sodniki na tak način vse kvazi samohranilke, bi se hitro premislile, glede svojega stanu.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   koruzništvo oz. samohranilstvo
14.8.2005 9:09:46   
anajmad
Se v celoti strinjam z Gino.Pri nas na obali je takšnih kvazi samohranilk na kupe.Poznam primere,ki so se zanalašč ločili,samo da so dobili večjo pomoč od države.Nimam nič proti,če lahko,samo naj se tisti denar porabi za otroke,ne pa za "svojo rit".Potem mi pa kr pritisk dvigne,ko jih vidim te mamice,ko cele dneve po kafičih sedijo,kadijo,čvekajo, namesto da bi šle na en sprehod z otrokom in se ukvarjale z njim.In takoj,ko je otrok star eno leto,ga dajo v vrtec,same pa cele dneve presedijo v kafičih in ne mi govoriti,da se službe ne najde.Služba se zmeraj najde,samo če hočeš delat.Logično pa je,da služba ne iskala tebe.
en lp:morje:D.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   koruzništvo oz. samohranilstvo
14.8.2005 12:24:54   
ŠpelaP
Pozdravljene!
Ne mislim soditi o tem, a je prav a ni prav, da zatajite svoje drage in posledično od države dobite par tisočakov več. Samo nekaj bi pri vsem razpravljanju o tej temi izpostavila.
Ali se vse kvazi samohranilke zavedate, da če se vašemu dragemu kaj zgodi (bog obvaruj, da ne), da ne bi po njem nič dedovale, tudi, kar ste ustvarile skupaj z njim? Nekaj bi dedoval vajin otrok, nekaj pa njegovi starši. Ali si lahko zamislite, da bi vajino trdo prigarano skupno premoženje dedovali njegovi starši?
Toliko v razmislek!
Lep pozdrav

P.S.
Če oče ni skupaj z materjo otroka, lahko otroka še vedno da za davčno olajšavo, seveda, če zanj plačuje preživnino. To vem iz konkretnega primera.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   koruzništvo oz. samohranilstvo
14.8.2005 13:42:07   
Gina
Špela, za očetom deduje samo otrok, starši ne. Pa vendarle imaš v svoji poanti zelo prav, se čisto strinjam, da je to še en minus pri tej prevari, kraji.

Otroka lahko uveljavlja v davčno olajšavo tudi oče, pri katerem otrok ne živi, vendar samo v primeru, da plačuje zakonsko določen minimum preživnine, v drugem primeru lahko uveljavlja procentualni del. Še vedno pa zgubita denar od uveljavljanja matere, kar znese tudi cca 20.000.- na mesec

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   koruzništvo oz. samohranilstvo
14.8.2005 15:19:28   
ŠpelaP
Gina, kar si napisala nekaj sporočil zgoraj, je res. Tudi moja sestra je ločena in so jo na sodišču in na socialni obravnavali kot zločinko, zakaj se ločuje...
Ena njena kolegica je pa bila nekaj časa tudi kvazi samohranilka, ji pa sploh niso kaj gnjavili. Še mene je prepričevala, naj z mojim dragim narediva enako,
ampak midva tega nisva hotela. In sem prav vesela, da je bilo ravno včeraj dve leti odkar sva z dragim pred državo in zakonom smatrana kot zunajzakonska partnerja. To pa tudi nekaj velja.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   koruzništvo oz. samohranilstvo
14.8.2005 20:07:49   
Seven*
Rainbow, kaj je moralno in nemoralno je stvar posameznika. Vsak ima svoja merila.

V Bibliji lepo pise, da ne smemo sodit drugih, ker nikoli ne vemo kaksno je njihovo zivljenje in situacija (lahko uporabis v magistrski).

Sama sem prijavljena skupaj z mojim dragim, pa mi je cisto vseeno, ce druge pac izkoristijo to moznost..

Ma kaj zdaj tu nekaj jamrate. Ful ste podobne tistim upokojencem, ki se vsak mesec pritozujejo, kako so pokojnine majhne. Pa njim niti ni za zamerit. So stari 60 in vec.

Grrrr.. :hudicek::hudicek:

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   koruzništvo oz. samohranilstvo
14.8.2005 21:44:21   
Gina
Seven, čisto vso pravico imam mislit o ljudeh, ki kradejo, kar mislim in lepo te prosim, kako lahko en človek, kot si ti, ki ga imam za razgledanega in pametnega, zagovarja to, kar počnejo, najbrž imaš danes slab dan:((.

Pa še nekaj. Jaz tukaj ne jamram. Nismo rekli besedice o meni, ker ne sodim v čisto nobeno kategorijo. Samo zagovarjam pravico, poštenje in ne-krajo. Ravno tako nobena ne sodi o tistih, ki resnično rabijo denar, govorimo o tistih, ki imajo, pa kradejo. Vsekakor mi nismo tisti, ki vemo, kdo rabi in kdo ne, bodi pa prepričana, da vsak pri sebi pa to dobro ve. Ampak jaz pravim, itak se vse vrne, tako ali drugače. Mogoče ne na tem področju, na čisto drugem najbolj verjetno.




(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   koruzništvo oz. samohranilstvo
15.8.2005 12:41:04   
Seven*
Gina in Rainbow. Jaz take, ki bi imela dovolj denarja in se sla samohranilstvo ne poznam. Zato tud ne morem sodit. Poznam samo taksne, ki so brezposelne in pac situacijo resujejo na tak nacin, ker je drugace ne znajo. Boljse, da imajo kaksen tolar vec za otroka, kot pa da otrok zivi v pomanjkanju. Tiste, ki jih poznam zivijo skromno, o denarju razmisljajo s pametjo in denar tudi porabijo za nakup kaksnega dodatnega bodija za otroka.

Mogoce bi morala poznati kaksno pravo "tatico", vendar se ne druzim s takimi primerki.. Se pa nasplosno, ne samo v tem primeru izogibam temu, da sodim tuje situacije. Konec koncev, tud ce ena izkorisca drzavo, je bila najbrz na ta nacin vzgojena ali kaj podobnega.. Ne vemo in ne bomo vedeli, kaksno je dejansko njeno zivljenje. Vidimo lahko samo to kar si kupi in nek dolocen koscek zivljenskega stila..

Vedno sem pristas tega, da pac najraje pred svojim pragom pometam.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   koruzništvo oz. samohranilstvo
15.8.2005 14:53:57   
Gina
x - bravo :bravo::bravo:. Najboljša obramba je napad, a ne. Zato ni noben, ki krade, nič manj kriv, če s prstom kažeš na druge. Sicer si pa tipično slovensko lastnost zdaj pokazala: če meni crkne krava, naj sosedu vsaj 2, ali drugače, če sem jaz nekaj ukradel, dajmo raje preusmerit pozornost na soseda, ki vara ženo. A te vest daje, a! Kar naj te.:bravo:

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   koruzništvo oz. samohranilstvo
17.8.2005 9:19:51   
Meggi
Mene ma zanima a je katera že slišala, da kaj to "kvazi samohranilništvo" kontrolirajo?!

Jaz še nisem slišala. Čula sem sam za socialnega inšpektorja kao- ki pa ima tako in tako več drugega dela tako da se s tem nimajo časa ukvarjat je bilo zadnjič na valu202.

Ni besed res kaj se dogaja.

Mene najbolj bolijo besede ki ti take kvazi osebe izrečejo- da se jim tako in tako ne splača v službo, če dobijo cca 100 jurjev pa so doma- otroka brezplačno v vrtec. Ti pa hodiš za 20 čukov več v službo te ni več kot pol dneva letaš z enga konca na drugega, živčen plačaš vrtca 40 več kot ona,...

Pa dobijo še drugega otroka- gredo na tisto kao sodišče- jim tam nič ne dajo mislit in se zadeva že vleče naprej.
Tako je to!


(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   koruzništvo oz. samohranilstvo
17.8.2005 9:46:29   
Blink1
Drage moje....a mislite, da so raje doma, kot pa da grejo delat? Jaz bi z veseljem delala :hudicek:, pa mi najdi službo v MB.:zmeden: S končano fakulteto, malim otrokom, brez strokovnega izpita (ki ga btw ne morem it delat brez 10 mesečne delovne dobe), me na razpisih prehitevajo vsi. Pa se trudim na vse pretege.

Jaz mislim, da bi vsak raje šel delat...za dostojno plačilo, za boga. Razumem pa tiste, ki bi isto zaslužili, če bi delali...Potem pa je res bolje da so doma in dobijo isti denar, pa še delajo nič ne.

Me res zanima, kaj bi naredile v taki situaciji. Za svoje zadoščenje in mirno vest, bi 8 ur na dan garale za isti denar, kot bi ga dobile s socialne, pa še cel dan bi bile z otrokom??? Verjemite, da bi se marsikdo iz vas naredil norca.

Sicer pa je tukaj tolk nestrpnosti, da bi te kaj hitro obtožili, če bi enkrat napisala, da sem preko vez dobila službo. Že vidim poste v smislu: "A se zavedaš, da si ukradla službo nekomu ki jo mogoče bolj potrebuje:zmeden: "....

Naj ljudje živijo tako kot je njim prav. Če jim gre tako lažje, hvala bogu. Vi (mi) pa se brigajmo za svoja življenja.

:rozica:

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   koruzništvo oz. samohranilstvo
17.8.2005 10:25:03   
Gina
Nina&Neja, ja, seveda bi se ti splačalo iti v službo za isti denar.
1. Končno bi naredila pripravništvo.
2. Kdor je v službi, veliko lažje najde novo, boljšo službo, ker take raje jemljejo.
3. Dobiš prakso, s katero imaš kaj počet, ne le lažje novo službo iskat, pač pa tudi koristne izkušnje.
4. Ko si enkrat v službi, lažje napreduješ, tako po plačilu kot po položaju.
5. Morda ne zadnje, toda - premagala bi občutek nekoristnosti s stališča prinašanja denarja domov, prispevanja k skupnosti s poštenim delom.
6. Mogoče ne toliko pomembna stvar, ali pa tudi - imela bi vsaj nekaj delovne oz. pokojninske dobe, kar ti prinese ne le kakega jurja v penzionu, pač ap tudi kakega jurja vsak mesec.

Take bedarije pa že spet dolgo nisem slišala - namreč delat grem samo za dostojno plačilo, saj imam faks. Meni ni bilo nikoli nobeno delo pod častjo, pa imam tudi faks. Ko je bilo treba, sem pucala posodo za par jurjev v gostilni, pa stregla za šankom, pa prodajala cajtnge na cesti, pa tipkala cele dneve, pa inštruirala, pa še celo goro reči, ki jih ne bom tukaj naštevala. Potme pa praviš, jaz bom delala za dostojno plačilo, pa pobiraš socialno, pa po možnosti si prijavljena kot samohranilka. No, upam da ni vse tako črno. Res upam.
Aja, faks ni nobeno dokazilo o komerkoli, da je sposoben za neko delo, ali da je inteligenten (lahko je ali pa ne), ampak samo dokazilo, da je bil sposoben nekaj literature, ki pogosto itak nima stika z delom samim, preštudirat.

Ne, to kar pišemo ni nestrpnost! To je samo zdrav pogled na svet, smisel za soljudi. To kar pišeš ti (praviš, da se bo kdo norčeval iz tebe, če greš delat za majhen denar, halo!!!), pa so neki za lase privlečeni izgovori. Spet napadaš in si nasilna ti, ne drugi, ki na račun tebe in podobnih živijo težje kot bi bilo treba.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   koruzništvo oz. samohranilstvo
17.8.2005 10:34:43   
Blink1
No draga Gina, pa mi povej kako naj naredim pripravništvo, če strežem v baru.....

In oprosti....delam in to ne malo, pa se mi še vedno ne šteje v delovno in pokojninsko dobo, ker se delodajalcem (sploh v mojem poklicu) bolj splača ljudi zaposlit preko avtorskih in podjemnih pogodb. Evo...pa spet ne morem naredit pripravništva.

:zmeden:"Spet napadaš in si nasilna ti, ne drugi, ki na račun tebe in podobnih živijo težje kot bi bilo treba." :zmeden:
Ne vem kje sem koga napadla... samo povedala sem da take situacije obstajajo. Če pa v tem ti vidiš napadanje, pa je nekaj narobe s teboj....Smisel za soljudi????????? A ti veš kaj to pomeni???? Med drugim tudi razumevanje ljudi, ne samo kritiziranje in grajanje. Tukaj pa kaj drugega več ne obstaja...

Jaz, za razliko od tebe, najdem nekaj razumevanja za ljudi, ki se na tak način pač znajdejo in živijo bolje. A tebi delajo škodo? Delajo škodo komu ki ga poznaš.... Meni je ne...

In ta "samohranilka" ki je debato začela, je morda oseba s katero se prav prijetno pomenkuješ na Naš vsakdan ali katerem drugem forumu, pa ti ni nič napoti.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   koruzništvo oz. samohranilstvo
18.8.2005 9:01:11   
babylove
V debate o samohranilstvu se sicer nikdar ne vkljucujem, ker o tem ne vem kaj dosti. So me pa zbodli zgornji trije posti in ne morem si kaj, da ne bi odgovorila.

Zakaj se ne strinjam s tem, da naj diplomiranec opravlja nekvalificirana dela? Ker ce je clovek koncal neko solo, to pomeni, da je studiral. In ce je studiral, je temu posvetil cas (leta) in vlozil nekaj truda. Najverjetneje je to pocel z ambicijo, da bo imel kasneje lazje izhodisce, boljsi polozaj v druzbi, visjo placo, morda kaksno kariero. Ce bi sel takoj delat (za sank recimo), potem bi v teh 5 letih, ki jih je zapravil za studij, lahko ze
1. imel placo, lasten dohodek, na podlagi katerega bi lahko vzel kaksen kredit in si zacel urejati zivljenje
2. kotiziral za pokojnino, imel 5 let delovne dobe
3. se postavil na lastne noge, si uredil druzinsko zivljenje, se lazje odlocil za otroka zaradi rednih dohodkov
4. imel 5 let delovnih izkusenj in poznanstev, kar bi mu verjetno pomagalo pri iskanju boljse ali drugacne zaposlitve.
Ker se je ta nas diplomiranec odlocil za faks iz ze zgoraj navedenih razlogov, pa nicesar od nastetega nima. Vse to je zrtvoval zato, da mu bo kasneje lazje z boljso sluzbo in visjo placo. Zdaj naj se pa gre za sank postavit? Dajte no. Tukaj ne delim del na dostojna in manjvredna, ker je dejansko vsako delo castno in prinese izkusnje. Gre se za to, da bi glede na vlozen cas in trud pri studiju nas diplomiranec moral biti vsaj minimalno nagrajen. Ce se postavi za sank, je vrgel stran vse to, pa se vec - celo izvisel bo v konkurenci z natakarico, ki je to pocela v casu njegovega studija in ima zatorej vsaj 5 let izkusenj in morda celo gostinsko izobrazbo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   koruzništvo oz. samohranilstvo
18.8.2005 10:34:02   
Blink1
Se popolnoma strinjam.:bravo:

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   koruzništvo oz. samohranilstvo
18.8.2005 11:52:24   
Gina
Sicersem se že včeraj odločila, da sploh ne bom več odgovarjala, ker pač se ne da z vami pogovorit, saj vidite le svoje stališče in meni se ne ljubi okrog tega kregat, še manj pa nekomu dokazovat, da vam matematika ne gre prav dobro.... no, ampak bom še zadnjič odgovorila obema, glede na to, da nočeta zaključit debate, ampak bi očitno radi še naprej debatirali.

Nina:

Kaj je zate kritiziranje in kaj je razumevanje? Kritiziranje je, če jaz rečem, da bi pa jaz šla delat za vsak denar, ker mi je pod nivojem izkoriščat davkoplačevalce, pa če rečem, da te ne razumem? Je to kritiziranje?
Ali je to razumevanje, ko ti rečeš, da nekateri pa delajo za majhen denar in naj raje gredo na socialo? ampak ti rečeš, da je to izkoriščanje in naj raje vsi ostali, ki se matramo za svoj denar, njih vzdržujemo? To je razumevanje egoističnega stališča, da če imaš faks, morajo pa poskrbeti zate, da boš še službo dobila tako plačano. Žal je pri nas preveč kadra z visokošolsko izobrazbo. Pa ne, ker bi bili vsi tako pametni, ampak zato, ker država ne zna omejiti vpis, se preračunati dolgoročno, koliko kadra bomo rabili. Pa še zato je veliko visokošolsko izobraženega kadra, ker pri nas lahko faks naredi vsak, ki ima malo "zicledra", pa vseeno ali je kaj pameten in sposoben ali ne.
No, pa vprašala si me, če meni delajo škodo ali komu drugemu? Seveda jo delajo. Kdo plačuje brezposelne? Tudi jaz, pa tudi vsak, ki je zaposlen. Vsi vzdržujemo državo. No, tisti ki nimajo službe pač ne. In ker je takih, ki se jim ne ljubi delat za majhen denar tako veliko, je breme tistih, ki delamo še toliko večje. In ker zelo veliko ljudi razmišlja tako kot ti, smo pač, kjer smo. Denar gre v socialo, sociala je zato zelo nizka, ker je socialcev preveč, zato pa nimamo zrihtanega mnogo drugega, morda cenejših vrtcev, kulturnih cest, nižjih davkov, pokojnin......vse to na račun sociale in socialcev. Pa ne reci zdaj, kaj pa poslanci? Poslancev in takih z visokimi plačami je resnično majhna številka, brezposelnih in drugih socialnih oblik izkoriščanja države, od kvazi samohranilk naprej, je pa na desettisoče. Tako da primerjava ni možna.

Babylove, menda si razbrala že iz zgornjega, kaj menim o delu, kakršnemkoli. Jaz delo cenim. Seveda se moram strinjati, da v osnovi to, da delaš faks, mora enkrat prinesti neko zadoščenje, rezultate, razliko in boljši status, hvala bogu. Vendar pridejo včasih v življenju izredne situacije, ko ne moreš drugače. V teh izrednih situacijah pa se lahko odločiš tako ali drugače. Meni se to, da si raje na socialni pomoči, kot da bi zagrabil za vsako delo, zdi pod nivojem. Meni ni nič sramotno in vseeno mi je, če tisti hip nisem "nekaj več kot natakarica brez ustrezne izobrazbe". Važno je, da nekam grem, da nekaj zaslužim, da nekaj ustvarim, četudi mnogo manj, kot v duši pričakujem od sebe. Status mi tisti hip ni pomemben. Počasi se daleč pride. Dolgoročno pa itak ves čas vmes iščeš vse možne načine, kako delati tisto, kar te res veseli, za kar si se izobrazil. Zato tega, da nekdo z visoko šole noče iti delati, ne razumem. Resnično ne. In točno tako, kot sem ti napisala zgoraj, sem jaz prišla do tega, kar imam, kar sem in kar delam. Probala sem vse in vse zagrabila, pa vmes našla, dobila tudi svoj sanjski job. Počasi je šlo. Nič mi ni bilo hudega, pa vesela sem, ker se nisem doma sama sebi smilila, zakaj mi ne pade služba z neba.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   koruzništvo oz. samohranilstvo
18.8.2005 12:21:33   
naniplus4
Že nekaj časa spremljam tole vašo debato in moram reči, da je Gina do sedaj prva, ki jo podpiram. Nobeno delo ni nečastno, tudi, če imaš izobrazbo, ki je mnogo višja od tiste, ki se za tako delo zahteva. Če sama ne bi imela primerne zaposlitve, bi pač prijela za tisto delo, ki bi ga lahko dobila. In še veliko takih poznam. Danes je pač tako, da je nekaterih kadrov veliko veliko preveč in čičat pa čakat je pač najlažje. S stališča delodajalca pa takole - če dobiš prijavo **** starega človeka, ki napiše, da ima izobrazbo tointo, da pa še ni nikjer delal, ker pač čaka na sebi primerno delo, poleg te pa še prijavo enako starega človeka z enako izobrazbo, ki trenutno opravlja (sebi nevredno?!) delo, se bo delodajalec zelo verjetno odločil za tistega, ki je že zaposlen, pa čeprav samo honorarno, pogodbeno ali pa kakor koli drugače. Zato, ker je dokazal, da je pripravljen delati za svoj obstoj.
Saj vem, da se bo verjetno spet usul plaz kritik, da naj kar poskusim, da je meni pač lahko govoriti, ker imam službo ... Prav. Vedite pa, da sem se morala tudi jaz za svojo službo potruditi, čeprav imam faks in čeprav ljudi z mojim poklicem načeloma ni tako zelo veliko. Pa se jih vseeno na vsak razpis za nedoločen čas javi dovolj, da se je treba potruditi na razgovor in vse ostalo, kar zraven paše.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   koruzništvo oz. samohranilstvo
18.8.2005 14:08:50   
babylove
Morda v kontra razmislek - pred kratkim sem po vezah dobila sluzbo trgovke (v zepu imam diplomo iz prava), razgovor za zaposlitev pa je potekal tako, da sem se morala zagovarjati, ker sem hudo prekvalificirana za to delo. Direktor trgovine mi je na tem razgovoru tudi jasno povedal, da me zaradi prekvalificiranosti ne bi sprejel, ce ne bi imela veze.


(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   koruzništvo oz. samohranilstvo
18.8.2005 16:33:34   
@ŽOGICA@
HY!
Rda bi povedala vsem tistim mamicam, ki imate svoje partnerje, da bodite srečne, da jih imate in da vam stojijo ob strani!!
Rada pa bi povedala tudi tebi rainbow, da sem ostala samo, ko sem 2. zanosila. Pač se bivšemu partnerju ni zdelo pametno, da naredim splav in me celo podpiral in spodbujal naj ga obdržim,ko sm ga hotla nardit, pa sem ga obdržala-ko je blo tistih nekaj mesecev mimo pa je rekel, da noče imeti dveh otrok, da prijemljem oz. da sem plodna kot žaba. No, to je šele začetek!! S 58.292,00 sit porodniške, 54.600,,00 sit otroških dodatkov ter 30.000,00sit preživnine za oba otroka, živim z dvema otrokoma, po preteku porodniške ostanem še brez službe. S tem denarjem moram poravnat vse račune, ki znašajo mesečno okrog 30.000,00sit,od tega mi vsak mesec trgajo 35.000,,00sit kredita, ki sem ga vzela za stanovanje, ki je sedaj last bivšega-tepka, plenice za oba, saj je starejši dopolnil komaj 2 leti, okrog 25.000,00sit, hčera ima srčno napako in kar naprej stojiva pri zdravniku, zato porabim 40.000,00 sit ze becin, kje se pa še hrana in druge stvari. Nič mi ne ostane, niti tolar, še celo starši mi pomagajo, da lahko životarim.

ZDAJ PA NAJHUJŠE:
Na CSD mi NISO VERJELI; DA SEM SAMOHRANILKA IN DA JE ME BIVŠI ZAPUSTIL; TO SEJ JIM MORALA MUČNO IN NA GROZEN NAČIN DOKAZOVALI 6 MESECEV. PRASCI SO;PUNCE, IZKORISTITE KAR LAHKO, meni ne dajo niti tolarja-tudi izredne socialne podpore mi niti enkrat niso odobrili. ZDAJ SE PA NEKATERE ZAMISLITE NAD TEM!!!
PA da boste vedele, so pri nekaterih finančne situacije še hujše, pa da ne bo zopet katera nalete in napisala da si zmišljujem, pa mnogo je takih z mano vred, ki imamo izobrazbo,v kateri nikakor ne dobiš službo-z otroci pa še toliko manj, pa večina nas je, ki nismo samo krive da smo postale SAMOHRANILKE.
hvala, da ste si prebrale!!!

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   koruzništvo oz. samohranilstvo
18.8.2005 18:44:52   
mojamura
babylove...zato pa je ta diplomiranec še vedno brez službe, ker čaka svoji izobrazbi primerno delo....
verjetno bočakal do penzije...one državne ali kaka pač je.


(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   koruzništvo oz. samohranilstvo
18.8.2005 22:08:23   
Gina
Žogica, točno o takih sem govorila, kot si ti. Meni se zdi poden od podna, da vam ne dajo in ne verjamejo, zaradi takih osebkov, ki se zmišljujejo in se še hvalijo, kako se znajdejo, medtem ko kradejo tistim, ki res rabijo. Ne boš verjela, meni tudi niso verjeli, ko sem se ločevala, da ne delam tega samo zaradi koristi, otroških in olajšav pri vrtcu. So me obravnavali kot ta hujšega zločinca. Tiste lažnjivke zihr ne naletijo na kaj takega, pa čisto lepo skozi pridejo. Ampak za vsako rit palica raste. Vse se jim bo vrnilo, brez skrbi. Drži se punca, in želim ti, da čimprej najdeš kakšno službo.:):)

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   koruzništvo oz. samohranilstvo
19.8.2005 8:18:23   
Blink1
Ja...Ok...pol pa bodimo vse kelnarce.....A misliš, da bomo potem vse imele službe, al kaj? Nekam se bo prenasičilo, ne?

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   koruzništvo oz. samohranilstvo
19.8.2005 8:40:13   
Anonimen
Ninika..bejž dol iz te teme..ti imaš sedaj službo:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

:rozica:

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   koruzništvo oz. samohranilstvo
19.8.2005 9:47:17   
babylove
Nina+Neja, nic se ne bo prelisicilo, ce bomo vse kelnarce. Bo pac treba nase moze redno v gostilno naganjat, da bomo stranke imele 8).

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   koruzništvo oz. samohranilstvo
19.8.2005 11:21:30   
mojamura
nina neja....ni treba da si lih kelnarca ...lahko si tudi čistilka!

;)

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?