|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
28.1.2012 21:40:32   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

o waw, kr iz škofje loke si! user posted image user posted image

ples bomo mel verjetno kar v torek... začel bomo dopoldne eni, eni pa po kosilu... tko, da če boš imela čas kar pridite... za parado se pa tako še ne ve kdaj je al kako?

drugače pa glede na to, da sva med tednom večinoma same doma cele dneve sobote običajno izkoristimo izključno za ati, mami, eva čas... med tednom pa kadar koli lahko pridete, če boste imeli kaj časa... prostora imamo kar veliko!!



Parada je ob 16. izpred Najdihojce (ob 16.30 Mestni trg). Iz službe in vrtca pridemo okrog 15h, tako da pred parado žal ne bomo imeli časa hodit naokrog. Pa mogoče drugo leto. Upam, da ti uspe speljat s čimveč zadovoljnimi obrazki, si si res fajn zamislila user posted image
Kar se tiče vikendov, pa čisto razumem user posted image za kakšno ustvarjalno popoldne med tednom se bomo pa res zmenili. Smo bolj ciganske sorte in radi okrog hodimo (čeprav za vse, kar si zamislimo, kar zmanjkuje časa user posted image ).

Ronja, meni pa tavelik nič kaj ne pusti prirejat user posted image sploh ne pusti, da bi mu pravljice ati pripovedoval, ker jih preveč priredi (pa so meni take veliko bolj zanimive), mene pa popravlja, če kaj narobe povem user posted image sicer pa bravo za lutke! Jaz tudi že planiram, kako bi preuredila otroško sobico, da bi pridobila malo prostora za en otroški kotiček - takoj naredim še gledališče, če mi uspe zbrskat en kotek nekje user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
29.1.2012 8:41:43   
Kasija
hvala za odgovore. moj starejši se zelo malo sam igra. vedno nujno potrebuje družbo. sem razmišljala, da bi ga poskusila vseeno usmerjat pri igri. ker mlajšemu, če mu zmanjka idej, samo predlagam: a bi delal plastelin ali... in se sam odloči in spet igra. se zna lepo sam igat, je pa 18 mesecev mlajši. tiste, ki imate več kot enega, a se vaši otroci različno igrajo?

ronja jaz imam od pred kratkim tudi blokec za ideje in ko mi zmanjka idej, se zatečem k njemu. kje pa iščeš ideje? jaz večinoma na blogih na netu (tudi tvojem, itak ;). potem imam pa včasih več idej, kot jih je mogoče izpeljat oziroma kolikor imam energije. pa pozimi se zelo veliko igramo in ustvarjamo, poleti pa več hodimo okrog in se igrata zunaj na igrišču.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
29.1.2012 8:47:23   
Kasija
Kaj pa bosdo/boste za pusta?
Lani sta bila (na svojo željo) starejši voznik strele mcqueen in mlajši levček. jaz sem si naredila samo kapo za palčico na hitro. Letos pa hoče biti starejši spidermen, ker mu je babica kupila kostum. mlajšega pa sprašujem, kaj bi bil, pa še ni (ne zna?) povedal.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
29.1.2012 18:25:44   
ronja
Ronja, meni pa tavelik nič kaj ne pusti prirejat user posted image sploh ne pusti, da bi mu pravljice ati pripovedoval, ker jih preveč priredi (pa so meni take veliko bolj zanimive), mene pa popravlja, če kaj narobe povem

ja, če bereva, je pri nas isto - mala (oz. tavelika, če smo natančni) ma nor spomin in ne moreš tudi 1 besede drugače obrnit, ker bo pogruntala in se zbunila. Jaz sem tega navajena in dosledno pravilno berem, oči pa včasih še proba, pa ga mala takoj nakuri, da to pa ni tako, kot je mami prebrala in mora it še 1x čez isti odstavekuser posted image .

Ampak ko pa igrava igrico, pa si lahko zmišljujeva po svoje, sva si vzela avtorsko svobodo in je ne dava nazajuser posted image .

moj starejši se zelo malo sam igra. vedno nujno potrebuje družbo.

Enako. Zato pa mamo mlajše, a ne?user posted image Mojidve se sicer ful lepo skup zaigrata. Tamala se sploh zaigra, tavelika pa rabi družbo, enako kot pri tebi.

potem imam pa včasih več idej, kot jih je mogoče izpeljat oziroma kolikor imam energije

Same here, same hereuser posted image . Sem se že sprijaznila, da bo pač en del idej ostal za vnike, en del pa za pravnukeuser posted image .

Ronja se je letos odločila, da bo žirafa (čakam, če si še premisli, predno začnem delat), Lejla hoče bit pa spet lev. In mi pravi, da mi ne bo treba delat kostuma, ker je bila isto že lani. Pa ji probavam dopovedat, da je lahko karkoli, ker moram itak naredit nov kostum, ker ji je lanski premajhen. Ampak ona hoče met vedno en kostum leva, tako da verjetno mi ta v nobenem primeru ne uideuser posted image ...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
30.1.2012 9:32:09   
Kasija
ronja žirafa user posted image . mlajši je bil lani tudi lev, tako da me zelo zanima, kakšen bo vaš kostum. letos se je pa le odločil - bo kralj. super, to ni pretežko. a svit bo tudi kaj?

user posted image  kam se daste v takih turobnih, mrzlih dnevih, če ne morete ven? (pa mi gremo tudi ven ob vsakem vremenu, ampak ne z dojenčico user posted image ). kakšni predlogi? smo iz ljubljane.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
30.1.2012 17:16:06   
skuštrana
Punce, pri nas so zadnji hit tiste kroglice, ki se kupijo v cvetličarni in so namenjene za zalivanje rož. Joj, sploh ne vem kako se imenujejo, izgledajo kot takšen žele, potem jih namočiš in položiš na zemljo od rož in vlažijo rože. So pa takšne kroglice, te šo najboljše. Pa full poceni. V glavnem, jaz jim dam to v posodice in potem oni kao kuhajo s tem. In prelivajo in packajo...Zakon stvar!

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
30.1.2012 17:33:48   
skuštrana
Pa tole je tudi super pri nas (ne da se mi prevajat, upam da boste razumele). Pašta so testenine.
Iz tega lahko potem delajo ogrlice, zapestnice, ma svašta...


Obojana pašta pruža mnogo mogućnosti za igru! Djeca mogu vježbati motoričke vještine nizanjem pašte na deblji špag ili vezicu za cipele, učiti o bojama sortiranjem pašte po boji ili pak razvijati socijane vještine, simboličko mišljenje, maštu i govor kroz zajedničku igru pretvaranja "kuhanja", "restorana" i slično. Pašta može poslužiti i za prve male likovne podhvate...

Kako ju napraviti?
U ocat stavite jestivu boju za kolače. Pustite paštu da odstoji u toj mješavini barem pola sata. Možete pustiti i duže, sve dok ne vidite da je pašta dobro upila boju. Nakon toga na salvetu posložite paštu i pustite da se osuši. Voila evo malo drugačije igračke!
Igranje može početi, ili je već počelo ;)user posted image

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 30.1.2012 17:34:25 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
31.1.2012 13:17:58   
josephine27
Kasija pri nas je ko ne moremo ven noro. Mali je čisto zdivjan. Jaz sem mu zadnjič kar poligon po stanovanju postavila. Razne prepreke stole, mizico, ročaj od metle,elastiko, tunel iz blaga... da je hodil spodaj in čez dokler se ni utrudil, ker drugače ni šans da ga spravim kaj z mizo počet. Mu je bilo ful zanimivo sploh moja demonstracija ga je zelo zabavalauser posted image . Potem je pa čez ovire znosil še vse svoje plišaste igrače, ki jih je mimogrede za cel zaboj. So imeli neke vrste tekmovanje.

Danes sem ga zamotila z ugotavljanjem kaj plava na vodi in kaj ne. Sem mu v eno posodo nalila vodo pa par stvari dala ( kovanec, školko, leseno palčko, kocko, žličko,...) pa je poskušal že prej povedat ali bo plavalo ali potonilo. Potem mu je bilo pa že tako zanimivo da je hodil kar sam po stanovanju iskat predmete in poskušat kaj plava in kaj ne. Sem mogla ves čas z enim očesom pazit, da ne bo kaj takega končalo v vodi kar tja ne sodi.





_____________________________



(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
31.1.2012 15:31:45   
ronja
a svit bo tudi kaj?

Nič se ni še odločiluser posted image .

kam se daste v takih turobnih, mrzlih dnevih, če ne morete ven?

Koga povabimo domovuser posted image , včeraj smo šle v trgovinico, pa parkrat na tobogan, danes do pekarne, samo da se malo razbije dan... Rada bi ju peljala na festival Bobri, pa je že vse razprodano, da bi pa 1 uro prej čakali tam in potem še cela predstava in predno bi pripešačile nazaj domov, bi bil pa mali že izstradan... Tako da... verjetno drugo leto. Je pa mogoče ideja za vas...
Upam, da bomo lahko šli pogledat razstavo ilustracij LIle prap v Mestno hišo in od Ančke Gošnik Godec v galeriji (nekaj na K, se ne spomnim).

skuštrana, ja, to mata tudi malidve radi, samo to se potem ful napihne in začnejo pokat - in potem moraš pazit, da jih ne pojejo, dokler so tako mali, vsaj pri mojih... So namreč res tko luštne, da bi jih še jaz probala, samo nekak mi je jasno, da silikagel ni užiten;).

josephine, pri nas malidve sami postavita poligon - vsakodnevno! Nanosita svoje igračke, stolčke, mizico, dekice, škatlo od lego kock, itd... povsod po stanovanju, tako da vsi vadimo prestopanje ovir in hojo čeznjeuser posted image .
Hehe, ja, kaj plava in kaj ne, je tudi pri nas zabavno. Pa odkar smo delale papirnate ladjice za v bano (nekoč že dolgo je tega), jih še vedno hočeta vsakič imet, ko se gresta kopat... Ni mi jasno, kaj ti otroci nikoli ničesar ne pozabijo?user posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
31.1.2012 16:03:38   
josephine27
Ni mi jasno, kaj ti otroci nikoli ničesar ne pozabijo?user posted image


joj to pa res.user posted image moj se je ene dva dni nazaj zmislu da se hoče igrat z enim kartonastim tulcem k sem mu ga enkrat pokazala že več kot pol leta nazaj pa se takrat ni kaj dosti zmenil zanj in tako je tulec že zdavnaj zapustil naš dom. imamo žal premalo prostora da bi lahko vse skladiščila.


_____________________________



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
31.1.2012 21:08:06   
Kasija
josephine hvala za idejo z vodo. bo prišla prav.

ronja kam boš pa dala svita, ko boš šla na predstavo? mi tudi nismo dobili kart za bobre user posted image . za razstavo lile prap pa nisem vedela. hvala za informacijo.

skuštrana bomo mogoče poslusili makarone. imam problem, da nikoli ne najdem v trgovini teh jedilnih barv v malih pakungah.


(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 8:38:37   
skuštrana
skuštrana, ja, to mata tudi malidve radi, samo to se potem ful napihne in začnejo pokat - in potem moraš pazit, da jih ne pojejo, dokler so tako mali, vsaj pri mojih... So namreč res tko luštne, da bi jih še jaz probala, samo nekak mi je jasno, da silikagel ni užiten;).


Ok, silika gel je to. Sedaj malo več vem user posted image , jaz sem to videla pri frendici ki je pedopsihologinja (ima lastno prakso pa ima to tam za otroke). Pri nas ni straha da bi kdo kaj pojedel, še s tistim kar je res užitno se mučimo user posted image




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 9:09:49   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

user posted image  kam se daste v takih turobnih, mrzlih dnevih, če ne morete ven? (pa mi gremo tudi ven ob vsakem vremenu, ampak ne z dojenčico user posted image ). kakšni predlogi? smo iz ljubljane.

V Cankarjevem domu imajo neko razstavo otroških del na temo drugačnosti Igraj se z mano (ob 100 letnici vključevanja otrok s posebnimi potrebami v OŠ ali nekaj takega).
http://www.cd-cc.si/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=0205
Sem razmišljala, da bi šli, pa je vseeno malo dalečuser posted image

Drugače pa se tudi pri nas zgodi, da več dni zapored ne moremo ven. Takrat naredimo kaj res posebnega, kar jima pustim le redkokdaj in je zato toliko bolj fino.
V največjo plastično posodo, ki je dovolj velika, da lahko noter sedita oba, nasujem ajdove luščine (vsebina starega povštra, ki ni več fajni za spat), dodamo figurice živali in delamo kmetijo.
V isto posodo smo namešali "moon sand" moko in nekaj olja, premešaš in je taka fajn snov, ki ohrani obliko. lahko delaš odtise, potičke.
Včeraj smo naredili domač plastelin (recepti iz knjige Gnetimo skupaj, sem jo že omenjala) iz moke, olja, vode in čisto malo kisa.
Zadnjič smo delali tloris hiše iz duplo kock in smo jo potem opremili.
Jima nalijem vodo z veliko mehurči v banjo in jima dodam noter lije, flaše, skodelice, slamice, metlice za stepanje in potem se zabava začne. Če niste preveč občutljive (oz. imate dobra čistila za banjo:)) je blazno fino, kadar ju dam še v suho banjo, jima dodam čopiče in vodenke, pa rišeta po banji. Potem pa naenkrat spucamo banjo in nijuuser posted image
Rišemo si po obrazu.
Naredimo šotor iz stojala za perilo sušit in rjuh (mize in rjuh ali pa stolov in rjuh) in potem se začne velik opreseljevanje vseh živalic, ki bi tudi rade živele v šotoru.
Rišemo z nogami. Na tla razgrnem naš plastični ustvarjalni prt, dam gor kakšne velike pole papirja ( nekaj sem jih nafehtala v bližnji trgovini z cotami, tiste plakate, kjer gor na veliko piše 70 % popusta), skupaj naredimo nekaj kupčkov barve, nato pa se sezujemo in začnemo risati. Seveda mora zraven nujo biti a)vedro z vodo in brisača b)močne roke, ki otroka odnesejo v banjo.
Rišemo s frnikolami (to sem že opisavala, fantoma je res blazno všeč)

Za energijo sprostit je pa od notranjih dejavnosti še vedno najbolj učinkovit ples. Glasba na glas, potem pa izmenično ponavljamo gibe drug za drugim. Na koncu vedno obležimo,  mene pa prepona boliuser posted image



< Sporočilo je popravil chezAnA -- 1.2.2012 9:11:22 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 9:19:13   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
imam problem, da nikoli ne najdem v trgovini teh jedilnih barv v malih pakungah.

Anda. Če pa že so, pa so čisto zanič in ne delajo splohuser posted image
Baje da jih imajo v Žitu in so fajn. Vem pa ne.
http://www.zito.si/trgovina/surovine-in-dodatki/barvila.html

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 9:27:15   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Punce, pri nas so zadnji hit tiste kroglice, ki se kupijo v cvetličarni in so namenjene za zalivanje rož. Joj, sploh ne vem kako se imenujejo, izgledajo kot takšen žele, potem jih namočiš in položiš na zemljo od rož in vlažijo rože. So pa takšne kroglice, te šo najboljše. Pa full poceni. V glavnem, jaz jim dam to v posodice in potem oni kao kuhajo s tem. In prelivajo in packajo...Zakon stvar!


Kje si ti to našla, da je bilo poceni? V Slo? Jaz sem že gledala, pa je bila ena pest teh kristalčkov 5 euruser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 9:28:23   
Kasija
chezana hvala za ideje user posted image  bom se kaj ustavila v žitu ob priliki in mogoče končno dobim jedilne barve.

zanima me, če je doma narejen plastelin kaj drugačen od kupljenega? mi ga še nismo delali, ker imamo doma vedno kiup plastelina (dobijo za darila). a je bolj zabavno zato, ker ga zraven delajo ali je še tudi kaj drugega posebnega?

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 9:41:00   
josephine27
Za energijo sprostit je pa od notranjih dejavnosti še vedno najbolj učinkovit ples. Glasba na glas, potem pa izmenično ponavljamo gibe drug za drugim. Na koncu vedno obležimo, mene pa prepona boliuser posted image

hvala za super idejouser posted image . ne vem ali so fantje taki ampak moj enostavno rabi nekaj takega da se mal umiri. moja babica skoz pravi, da mi nismo bili taki. pa je čuvala kar precej otrok. no mogoče je že malo pozabilauser posted image .

zgleda, da imajo vsi otroci radi šotoreuser posted image . kje pa kupiš frnikole? jaz jih že celo večnost nisem nikjer videla. včasih so bile zelo popularne pa si jih povsod našel. je pa res da mi prav veliko po trgovinah ne hodimo.

sicer pa je tud danes tako vreme za noter bit in gledat ven kako piha 160 na urouser posted image . no danes bomo pekli.

drugače pa mal po blogih iščem kake ideje kaj naredit za darilca za Valetnovo, bi rada da tud mali sodeluje zdraven ( za moža, babice in dedke) sem že našla par idej. tako, da se bomo malo s tem zaposlili.


_____________________________



(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 9:47:35   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

chezana hvala za ideje user posted image  bom se kaj ustavila v žitu ob priliki in mogoče končno dobim jedilne barve.

zanima me, če je doma narejen plastelin kaj drugačen od kupljenega? mi ga še nismo delali, ker imamo doma vedno kiup plastelina (dobijo za darila). a je bolj zabavno zato, ker ga zraven delajo ali je še tudi kaj drugega posebnega?


Seveda je drugačen. Tale konkretno smrdi po kisuuser posted image Je pa tudi zelo mehek. Preizkusila sem že kar nekaj telih receptov, pa je vsak malo drugačen. Iz knjige so vsi super. Sem pa poskusila tudi tisti recept, ki je tako razširjen po ameriških blogih in sem bila razočarana. Prvi dan je bil sicer super fino fajni, potem pa je postal lepljiv in pacast in se ga ni dalo popraviti. Ne vem. Dajo noter dve žlici "cream of tartar." Pa sem mislila, da je to naša tatarska, pa ... Np, ni. (fuj) Verjetno je tu napaka. Ker ostalo sledim receptu, pa vsem rata, le meni neuser posted image
Ga pa fanta zelo rada delata. Če bi še jedilne barve delale, kot je treba ...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 9:51:47   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Za energijo sprostit je pa od notranjih dejavnosti še vedno najbolj učinkovit ples. Glasba na glas, potem pa izmenično ponavljamo gibe drug za drugim. Na koncu vedno obležimo, mene pa prepona boliuser posted image

hvala za super idejouser posted image . ne vem ali so fantje taki ampak moj enostavno rabi nekaj takega da se mal umiri. moja babica skoz pravi, da mi nismo bili taki. pa je čuvala kar precej otrok. no mogoče je že malo pozabilauser posted image .

zgleda, da imajo vsi otroci radi šotoreuser posted image . kje pa kupiš frnikole? jaz jih že celo večnost nisem nikjer videla. včasih so bile zelo popularne pa si jih povsod našel. je pa res da mi prav veliko po trgovinah ne hodimo.


Za fante na splošno ne vem, moji vsekakor rabijo mišice malo zmatrat in se zašvicat.
Frnikole so pa še mojeuser posted image Pa saj je vseeno kaj je, da je le krogla. Večja, manjša, sploh ni pomembno. Mora se kotaliti. To je vse. Potem pa rabiš eno večjo škatlo, na dno daš papir, nekaj kupčkov barve, vržeš noter kroglice in gremo. Razvijanje motorike in koordinacije oko-rokauser posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 9:54:06   
Paštetka
babica našima omesi čisto navadno testo in potem mesita in oblikujeta kot plastelin. Učita se delati pletenice....

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 10:08:44   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

"cream of tartar."



to je po naše vinski kamen, ki se uporablja za pečt. Dobiš tam, kjer je "zdrava" hrana v marketih.
Tudi jaz še nisem probala narest ta plastelin.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 14:03:04   
chezAnA
Paštetka, ja, itak, tudi krušno testo je dobro. In ko ga pečem (recimo 2x ali 3x na teden), vedno pomagata. Ampak to testo se izsuši in ni tako fajno za gnetenje, ker je veliko manj olja noter.
Imam pa raje te moje domače recepte za "plasteline, " ker ... Velikokrat pade kakšen košček na tla in tam nekaj časa ostane, naša tamlajša pa je začela plaziti okrog in mislim, da je vsako nadaljno pojasnjevanje odveč, kaj se potem zgodi.user posted image Imam pa raje, da da v usta kaj, kar vem, da ni strupeno in nima kakšnih čudnih stvari noter.

Leela
Aahaaaaaa! Zdaj pa razumem. Bom poskusila tako. (zdaj mi je jasno, zakaj so v enem receptu zadevo nadomestili s sodo bikarbono) Hvala.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 14:03:29   
Paštetka
Pa sem mislila, da je to naša tatarska,


user posted image user posted image user posted image user posted image

kaj res user posted image user posted image user posted image user posted image

?

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 14:05:06   
Paštetka
Paštetka, ja, itak, tudi krušno testo je dobro. In ko ga pečem (recimo 2x ali 3x na teden), vedno pomagata. Ampak to testo se izsuši in ni tako fajno za gnetenje, ker je veliko manj olja noter.


uf.. ne. to testo je ful mehko in prav božansko za gnetst. samo nimam pojma kako to naredi.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.2.2012 15:25:22   
skuštrana
Chezana, mi smo na Hr. Pri nas so te kroglice full poceni (hm, če seveda govorimo o istih).

Jaz sem delala domači plastelin, že kar nekaj časa nazaj. Sedaj pa rajši naredim slano testo, ga dam v tiste lončke za plastelin in ga imamo v hladilniku full full dolgo.

Evo fotka teh kroglic http://www.njuskalo.hr/sjeme-sadnice/ukrasne-gel-kuglice-cvijece-oglas-4046414

Sem klicala frendico, to ni silica gel, to so gel kroglice za rezano cvetje (Rojna, a je to enako??). V glavnem zabava za kakšno urco ( jaz jim dam lijak, pa posodice in še kakšno kuhinjsko orodje in se full igrajo)


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 1.2.2012 15:33:24 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?