|
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 16:50:51
|
|
|
|
Margareta
|
Nimam pojma. A biskvit, da imaš v pečici.:)- Njam njam njam:)-:)-:)-
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 16:52:40
|
|
|
|
Alexandra
|
Jaz pooljim cel pekač, z robovi vred, pomokam pa samo dno pekača, pa je ok. L.P., Sandra
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:02:21
|
|
|
|
vesna fž
|
jaz dan pa ponavad drobtine na dno da se ne prime:ups:
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:04:47
|
|
|
|
Maxica
|
Hm, nasvet od zelo neizkušene pekačice in kuharice:ups:, no, ampak jaz ful uporabljam peki papir, kjer se le da...:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:06:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pomokam tut robove .. enkrat sem nekje slišala razlago, da naj bi testo pol "plezal" gor .. :ups: :)- Drgač pa tko kot parvi maxica - peki papir, če se le da :)
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:07:07
|
|
|
|
Špacka
|
kam pade pade, moko mislim:)-:)- požremo itak vse;)
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:08:30
|
|
|
|
dejčka2
|
Jaz namažem samo z margarino, je pa dosti odvisno od materiala iz katerega je pekač narejen.
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:11:03
|
|
|
|
babylove
|
jaz pa peki papir z margarino namažem :ups:, o moki pa nič ne vem...
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:13:23
|
|
|
|
Inki in Igi
|
če si že slišala za peki papir ne vem. jaz uporabljam le-to. ali pa navaden pisarniški papr lepo namažeš z oljem- rabiš kako žlico olja- in je zadeva ista (kadar nimaš papirja za peko). To se dobi v mercatorju-majo celo svojo znamko in kjerkoli drugje. papir gre potem lepo dol (če pečeš recimo torto) če je pa to pecivo, ki ga maš v pekaču pa itaq ni blema. Jaz tako delam že nekaj let, moja mama prav tako in nikoli nimamo zažganega biskvita, s temi tvojimi načini je pa skoz neko sranje, zato sem jih opustila. Če rabiš kaki fajn recept, pa kar piši!:torta:
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:15:43
|
|
|
|
Inki in Igi
|
ja pa še to-tam kjer peki papirja ni (se pravi ob stenah pekača, ker je papir samo na dnu), se lepo namaže z oljem-pomokanje je po moje bolj primerno za pite in kruh (tega je edino bolje pečt brez peki papirja, pekač samo pomokaš al pa še dodatn potreseš z zdrobom).:sloncek:
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:17:37
|
|
|
|
Inki in Igi
|
ribica, testo bolj pleza gor, če je pomokan pekač kvečjemu, kadar je kvašeno ali ima noter sodo bikarbono (jedilno). Drugače je za peciva pecilni edina magija ki jo maš..
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:24:26
|
|
|
|
Jančika_
|
Pri takem globokem pekaču peki papir žal ne pride v poštev (jaaaaa, sem že slišala zanj:)-). Se ob robovih ne da tako naštimat, da ne bi masa stekla mimo. Probala mnogokrat s poraznim rezultatom. Očitno je čisto vseeno, kaj naredim, samo da je dobro, hehe. Bom dala med recepte (čokoladni biskvit s kislo smetano).
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:32:23
|
|
|
|
Inki in Igi
|
moja mama dela neko orehovo rulado s kislo smetano... Jaz sem v bistvu mislila, če ti rabiš kaki fajn recept. jaz mam naprimer za rafaelo kuglce.. sam je pa neki, nisi povedala kako pecivo to maš-kvašeno ali ka drugega. za kvašeno je nedvomno boljša moka ob straneh in maslo na dnu
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:43:12
|
|
|
|
Ajsha
|
Sej je povedala že v naslovu - biskvit peče! Kot je bilo že rečeno - za biskvit ni potrebno pomokati, dovolj je le pomaščen pekač. Upam, da bo dobro uspel :)
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:47:08
|
|
|
|
Jančika_
|
Ne samo v naslovu, še v prvem stavku posta omenjam biskvit;).
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:54:46
|
|
|
|
smrka
|
mi damo pek papir ko pecemo biskvit najprej naoljimo dno potem se pomokamo polj pa gor ta papir.. pa ni straha da bi se prijel.
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:56:21
|
|
|
|
Jančika_
|
Evo, sem ga stresla ven, ratal je super:bravo:, pa tudi brez problemov je šel ven. Drugič bom poskusila samo z maščobo. Tule je pa recept (sem ga poslala med Recepte, samo tam ni takoj viden): BISKVIT S KISLO SMETANO 4 rumenjaki 20 dag sladkorja 1 vanilin sladkor Penasto zmešaj in dodaj: 1 jajce 1 dcl tople vode 1 dcl olja 1 žlico sladkorja 20 dag moke 1 pecilni prašek 3 žlice čokolade v prahu sneg 4 beljakov Peci 60 minut pri 175-180 °C. Nadev: 2 kisli smetani 2 pesti mletih orehov 3 žlice sladkorja Biskvit prereži na pol in namoči z rumom. Namaži ga z marmelado, nadevom, na koncu pa prelij s čokolado (čokolada v prahu in stopljena margarina približno v razmerju 1:1).
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:57:37
|
|
|
|
Jančika_
|
O Smrka, ti pa kar s težkim orožjem:)-!
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:06:00
|
|
|
|
kofetek2010
|
fino jančika, se bom mimogrede v CE oglasila :)- :)
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:14:59
|
|
|
|
Jančika_
|
Ti sam z AC dol zavij levo, pa pol desno pri sejmišču, pa si že skor tu:)-.
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:17:02
|
|
|
|
kofetek2010
|
bom sledila vonju po biskvitu, zihr bom našla :)- še mi ne boš že v MB pobegnila :)- :smajlikivoha:
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:20:59
|
|
|
|
Inki in Igi
|
biskvit je lohk tud kvašene sorte zato sem tisto napisala. tak al tak si rekla, da bo bilokaj napišeš fajn al neki tacga..
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:46:24
|
|
|
|
Jančika_
|
Ja, vsak komentar je dobrodošel!:) Če imaš pa kak fajn recept in se ti da, ga napiši tam levo med recepte, to vedno prav pride:bravo:.
|
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:49:48
|
|
|
|
kofetek2010
|
sicer ne pečem peciv, kr naša babi to obvlada, zato bom enih par njenih receptov za razne biskvitke in slaščice dala med recepte :) in naredila dobro delo za vas, ki rade pečete :)- :zmeden2::zmeden2::zmeden2: torej počekajte, da se prikažejo :)-
|
|
|
|
Dotikanje med nogami.
пеперутка16
Moj triinpolletnik se nenehno dotika svojega lulija in noče nehati. Poskusila sem ga na različne načine odvrniti, vendar ne deluje. Rada bi, če bi mi kdo, ki je imel podobno situacijo, napisal, kako jo je rešil. Hvala.