|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Starši otrok vegetarijancev
16.3.2011 12:06:06   
VEGEOTROK
Pozdravljeni!
PREDEN ZAČNETE RESNO BRAT...PREDSTAVLJAM VAM NOVO BEDNO LUKNJO V SLOVENSKIH ZAKONIH... TOKRAT ŠOLSKIH! ČE JE OTROK VEGETERJANEC MORA STARŠ, KI ŽELI DA OTROK DOBI V ŠOLI VEGETERJANSKI OBROK OTROKA PELJATI K ZDRAVNIKU, KJER MU LE TA NAPIŠE POTRDILO, DA OTROK NE UŽIVA MESA IN DA POTREBUJE BREZMESNO DIETO!!! BEDNO, AMPAK TAKO SE TO REŠUJE V ŠOLAH, KI SO ŠE VEDNO V PRADAVNINI...  
Moja hčerka je stara 8 let. Pred dvemi leti je začela odklanjati meso. Na vprašanje zakaj ga noče jesti, je preprosto odgovorila, da zato, ker se ji živali smilijo in da ona že ne bo jedla mrtvih živali. Ker je bilo odklanjanje resno, smo se pač sprijaznili s tem, da bo postala vegeterjanka. Poudariti moram, da oba z možem uživava meso, prav tako tudi dva najina ostala otroka, vsaj še zaenkrat... Hčerka je sedaj v tretjem razredu, pišem pa na ta forum pravzaprav zato, da vam povem, kakšno kalvarijo in totalno norčevanje smo v današnjem času, ki naj bi bil demokratičen in v katerem naj bi imel vsak svojo izbiro zaradi tega doživeli v šoli. Od drugega razreda sem namreč hodila in klicarila v šolo, če bi hčerki omogočili vegeterjanski obrok, vendar odg. je bil vedno enak: NE, otrokom moramo zagotoviti primeren vnos vseh hranilnih snovi, to je tudi MESO (čeprav hčerka uživa tako mleko, jajca, sojine izd. in s tem dobi prakt. vse...) NA NAŠI ŠOLI TO NI MOŽNO. Tako smo lepo bili naročeni na šolsko prehrano, ki jo hčerka  bistvu ni uživala... Pri pregledu jedilnikov sem ugotovila, da imajo pogosto hrenovke, poli salamo, pico... v glavnem živila ki vsebujejo toliko nizko kvalitetnih hranil in E-jev, da res nima smisla, da otrok to sploh je. Tukaj se je v bistvu šele resno začelo... Šla sem do ravnatljice šole, do pomočnice ravnateljice... vsem PONOVNO izpostavila svoj problem, vendar odg. je bil še vedno- beri zgoraj, skratka NE. Potem pa sem čisto slučano naletela na neko osebo v tem veličastnem šolskem sistemu, ki je pred mano poklicala dobavitelja hrane za hčerino šolo in na vprašanje ali je možno dobiti vegeterjanski obrok dobila odg., da je to možno, da ga na našo šolo že dostavljajo, ampak da to ni vegeterjanski obrok ampak BREZMESNA DIETA!!! Povedati moram tudi to, da je bila oseba, ki je klicala krepko kregana od ravnateljice, češ kaj se pa on sploh gre, da tak klic sploh ni v njeni pristojnosti- čeprav je SVETOVALNA DELAVKA??? Takrat mi je resno odprlo pokrov. Šla sem do zdravnika, dobila potrdilo, da hčerka POTREBUJE BREZMESNO DIETO in da je otrok ZELO primerno hranjen, da mu nič ne manjka in s tem rešila problem?! Toda norčevanja odgovornih na naši OŠ preprosto ne bom pozabila, tako da vas vse ljubitelje ŽIVIH ŽIVALI v imenu svoje hčerke prosim, da širite naprej mojo izkušnjo in s tem rešite naše otroke, ki bodo tako lahko jedli zdravo in predvsem imeli izbiro, ki ni zgolj trenutna kaprica ampak PREPRIČANJE, ker če ti otrok reče: mami kako bi se pa ti počutla, če bi tebe zaklal in pojedl, to ni KAPRICA, ampak PREPRIČANJE, pa vseeno ali je otroško ali odraslo.  

Hvala, ker ste si vzeli čas in prebrali...

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 16.3.2011 13:26:15 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POZOR STARŠI OTROK VEGETERJANCEV!!!
16.3.2011 12:35:15   
Masha_M
Priznam, da je bila moja prva reakcija: Ubogi otrok, tako majhen, pa mu starši že vsiljujejo svoja prepričanja." Ampak sem hitro videla, da sem bila nehote krivična. Najprej čestitke za čudovito hčerkico, ki ima očitno zelo močno voljo in veliiiiko sočutja. To kar pišeš o našem šolstvu pa je pod vso kritiko. Me kar mika, da bi tvoj post skopirala in ga delila s svojimi prijatelji na Facebooku. user posted image Žalostno, res žalostno...

(odgovor članu VEGEOTROK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
16.3.2011 12:39:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu VEGEOTROK)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: POZOR STARŠI OTROK VEGETERJANCEV!!!
16.3.2011 12:46:28   
VEGEOTROK
Masha hvala za komentar!!!
Res sem vesela, da si dojela BISTVO moje objave... NIKAKOR in NIKOLI nisem vsiljevala kakršnih koli prepričanj svojim otrokom- to se mi zdi BOLANO. Tudi na vegeterjanstvo nisem kar tako pristala, ampak ko ni in ni hotela jesti v šoli, ko se je njeno sočutje do živali tako stopnjevlo, da je šla jokat, ko je videla na mizi pečeno piško, sem videla da te bitke ne bom dobila in da je bolje da odneham... Če ti pa ni odveč (pa drugim tudi...) bi pa res prosila, da pošljete tole naprej, mogoče bomo pa s tem dosegli nekaj dobrega za naše otroke in tudi za starše- poudarjam še enkrat PRAVICA DO IZBIRE (kar se sploh ne tiče samo vegeterjanstva)!!!

Hvala še enkrat, pa lep dan še naprej!

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: POZOR STARŠI OTROK VEGETERJANCEV!!!
16.3.2011 19:23:03   
ruby19
Cau! Tudi meni se zdi razmišljanje tvoje hčerke super in jo res lahko samo pohvalim. S tem, da ne je mesa ne zastruplja sebe, pa tudi okolja ne. Saj vsi vemo, kakšno onesnaževanje povzroča živinoreja, pa kakšno mučenje preživljajo živali. Tudi perutnina ni zdravo meso, kot morda nekatere mislite. Piščanci zaužijejo toliko gensko spremenjene krme, antibiotikov in hormonov, da je meso skoraj 20 krat bolj onesnaženo kot zelenjava. V treh tednih je piščanec že zrel za zakol, potem si lahko predstavljate, s kakšnimi hormoni mora biti hranjen, da lahko tako hitro zraste. Če želite biti zdravi, nehajte jesti meso. Osebno poznam primer, ko otrok že od 1. leta svoje starosti ni dobil nobenega mesa in nobenih živalskih izdelkov (torej kravjega mleka, jajc), zdaj pa je star 12 let, pa je čist normalen fant, veliko bolj zdrav kot vrstniki. Še enkrat vse pohvale! Kar se pa tiče šole, je pa žalostno. Meni osebno se zdi bolje, da se nekaterim tega sploh ne razlaga, npr. v šoli, pri zdravniku itd. Ker se že vnaprej ve njihov odgovor. Saj drugače bi pa mesna industrija propadla, tega pa država ne sme dovoliti. Ljudi morajo držati v nevednosti. Če bi pa vedeli, kaj se v resnici dogaja, bi pa marsikdo takoj postal ne samo vegetarijanec, ampak veganec.

(odgovor članu VEGEOTROK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: POZOR STARŠI OTROK VEGETERJANCEV!!!
16.3.2011 19:58:37   
kamilija
Vse čestitke tvoji hčerki! če bi vsi imeli pol toliko sočutja, ne bi bilo treba živalim tako trpeti.
Prav tako kot je Ruby napisala, če bi ljudje vedeli, kakšni dobički se kujejo iz nevednosti
ljudi, bi kmalu nehali jesti živalske proizvode. Pa zelo žalostno,da so šole in vrtci ogromen
povpraševalec po mesu in tako prispevajo k moriji živali, ki so pogosto na zelo
nehuman način ubite..če je sploh možno biti zaklan na human način??

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
16.3.2011 20:08:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ruby19)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: POZOR STARŠI OTROK VEGETERJANCEV!!!
16.3.2011 22:23:28   
VEGEOTROK
Z vašo podporo sem dobila malo na samozavesti... Sem že mislila, da se mi meša, da se preveč obremenjujem zaradi tega. Ampak preprosto nisem mogla več iti TIHO. Mogoče ravno to pričakujejo od nas, da smo preprosto tiho in da požemo vse tudi takrat ko se  gre za naše otroke...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Starši otrok vegetarijancev
17.3.2011 12:10:04   
ajsek

v imenu svoje hčerke prosim, da širite naprej mojo izkušnjo in s tem rešite naše otroke, ki bodo tako lahko jedli zdravo in predvsem imeli izbiro, ki ni zgolj trenutna kaprica ampak PREPRIČANJE


Meni se zdi hvalevredno, da si se tako potegnila za hčerkino prepričanje (sploh, ker ga ti sama ne deliš), imam pa svoje pomisleke glede tega, če je vegetarijanska prehrana v šoli dejansko kaj bolj zdrava od mesne. Pljuvate po hrenovkah, paštetah, poli salami,... A mislite, da vegetarijanski obrok bo pa eko korenček, kuhan na sopari (ali karkoli se pač vam že zdi zdravo)?

V bistvu bi kakšno mamo, ki ima kaj več vpogleda v vegetarijansko prehrano v šoli, prosila, če nam lahko kakšen jedilnik napiše.

(odgovor članu VEGEOTROK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Starši otrok vegetarijancev
17.3.2011 12:46:36   
VEGEOTROK
Ajsek pozdravljen(a)!
Glavni problem pri vsej tej zadevi je ta, da imam na izbiro dvoje: ali pustiti, da moja hčerka do 16.00 ne je nič (razen malice, ki ji jo sama pripravim- HLADNO), ali pa, da se sprijaznim s tem, da bo sedaj (končno) dobila vege. oz. brezmesni obrok, ker ona NE JE MESA. Tudi, če ga je malo, tudi če se ji ga ven pobere- NE! Sama vem zelo dobro, da bo vege. obrok slab, nikakor ne pričakujem eko korenčka, vendar na izbiro imam samo to (sedaj -hvalabogu!) ali pa nič, ali pa da preprosto pustim službo- ker otrok je pri teh letih ob enih , dveh pop. pač lačen- vsaj pri nas je tako. Poli salame, hrenovke... nimam nič proti temu, tudi pri nas so dostikrat na mizi... za vse ostale seveda, razen za najstarejšo, čeprav vem da niso ok. Sem jih omenila samo zato, ker so velikokrat na šolskem jedilniku, potem pa komplicirajo za obrok brez mesa in se SKLICUJEJO na to koliko je njihov jedilnik zdrav in uravnotežen... Če je to res, naj vržejo poli ven, ta poceni henovke vn... in uvedejo recimo namesto poli, ki je pač (kao) pocen kak kvaliteten tovrsten izdelek, recimo kako dobro šunko ali kvalitetne hrenovke, ki imajo noter dejansko meso, ne pa sranja... Samo, to je drago, pa še otroke je treba čimprej navadit, da postanejo čimvečji potrošniki slabe, poceni hrane. Še enkrat- nimam nič proti ničemer, vsak naj je tisto kar mu ustreza- samo potem želim, da je demokracija res za vse, tudi za mojo hčerko.

     

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Starši otrok vegetarijancev
17.3.2011 12:58:55   
ajsek
Prosim, ne mojega posta razumet, kot da te napadam. Govorim zgolj o svojih opažanjih, da je vegetarijanski obrok pogosto še slabši od mesnega. Se spomnim enega tabora, kjer je moja kolegica 5 dni zaporedoma 2x na dan dobila vegi polpet. Mi, mesojedci, smo jedli različne obroke, zanjo so pa kupili škatlo zamrznjenih vegi polpetov in tako po liniji najmanjšega odpora ponudili vegi obrok.
Tako da malo pazi na to, kako bo pri vas z vegetarijansko prehrano.

(odgovor članu VEGEOTROK)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Starši otrok vegetarijancev
17.3.2011 13:13:07   
ronja
No, če te kaj potolaži, jaz sem bila otrok, ki se je pri 8ih odločil, da kosila v šoli sploh ne bo jedel. In ta otrok ej pri tem vztrajal, povedala sem mami, da lahko sicer plačuje, če se bo zato boljše počutila, ampak jaz tistega sranja ne mislim jest. Nekaj časa me je še silila, potem ko je pa enkrat 3/4 šole (vključno z mano) zbolelo, ker smo se zastrupili s pokvarjeno posebno salamo, ki so jo ocvrli, verjetno zato, da bi kao bila še užitna (pa ni bila več), no takrat je tudi moja mami popustila. Jedla sem samo kosilo doma, v šolo sem si nosila malico - v OŠ, v SŠ, na faksu in zdaj v službi. Nič mi ne manjka in se mi je vedno to čisto fajn zdelo. Tisti vonj šolske kuhinje sem od zmeraj sovražila, res pa sem bila vedno na hrano mahnjena in nisem marala zanič stvari jest.
Svaka čast, da si se šla pomatrat in kregat, ne vem, če bi jaz to bitko izvojevala, verjetno bi jo pač odjavila od kosila in ji delala kosilo za v šolo (kakor ima večina sveta in niso nič podhranjeni).

V našem vrtcu imajo fajn hrano, niso pogosto hrenavke, pa tudi zelenjavo sami pripravijo, da ni vse zmrznjeno, zato sem vesela, da malidve lepo jesta v vrtcu. Ampak če bi bil pa en đank, se mi zdi pa boljše sveže, domače, pa pač hladno kot pa toplo pa zanič, polno praznih kalorij in brez vitaminov in mineralov (taka kosila smo mi meli).

Vsekakor se mi zdi, da je na jedilnikih ODLOČNO PREVEČ mesa. Sama nisem vegetarijanka, tudi lubi ni, niti nista malidve, vseeno pa se mi zdi 5x na teden meso za te male ledvičke odločno preveč. Pa to v primeru, ad ga doma res nikoli ne bi jedli (saj zdaj ga res skoraj nikoli, ker vem, da ga že tam več kot dovolj dobita)... Dejansko je vsak dan meso. pa tega ne rabimo in bi bilo bolj zdravo manj. Ampak sem šla prav gledat v smernice in tako tudi tam piše - in dokler bojo smernice take, nimamo možnosti izboljšave, ker se tudi pritožit ne moreš. Ne vem pa, kaki strokovnjaki pišejo te smernice, saj so že pred leti ugotovili, da otrok ne rabi prav dosti mesa oz. ga ob uravnoteženi prehrani sploh ne potrebuje.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu VEGEOTROK)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Starši otrok vegetarijancev
17.3.2011 13:35:53   
VEGEOTROK
Poznam take primere... Vem, da me ne napadaš, ampak gre se za to, da so v naši šoli tako netolerantni, da jim je bilo tudi to odveč (zamrznjen sojin polpet...). Tako otrok ni jedel od 10 do 4 prakt. nič in jaz sem imela na izbiro samo to, da ali pustim službo ali pa da si ta itak kr neki vege. obrok IZBORIM!!! Gledala bom pa seveda na to, da ne bo cel teden na zmrznjenih polpetih, ampak 2,3 dni na teden pa preprosto druge izbire ne bo...
Pa mislim, da bi bilo pametno, da se tudi tisti, ki imate to "srečo", da vaš otok če je meso malo potrudite, ker šolska prehrana je obupna tudi za vaše otroke (ali pa mogoče samo na naši šoli).  Primer; mesna rižota (meso ****, riž razkuhan, zmrznjena zelenjava- po možnosti najcenejša), pašteta argeta junior, salama poli- zakaj? zato ker je po vsej verjetnosti sponzorska oz. ker se na ta način podpira slovensko preh. ind. Tudi vele HACCP je narejen v te namene- rešiti lokalno industrijo, kar pomeni več embalaže in več hrane z rokom upor. 150 let...
Moja alternativa temu: riž s sezonsko zelenjavo, meso po želji- kvalitetno!!!- poskrbljeno za vse, tudi za vege.; mlečen riž, prosna kaša s suhimi jabolki, ribji namaz... namesto paštete argete kr neki in košček res kvalitetne šunke ali sira na dobrem kruhu. Argete in poli pa naj ostanejo v presoji vsakega posameznika, če mu ni preveč skoraj 1 euro za eno pašteto, potem naj jo kupi, meni je preveč, še posebej za to ker to ni hrana za otroke...
Toda garantiram, da v protestu ne boste uspeli, ker kot sem že povedala tako popiramo slov. preh. ind.- to je politika.
Ampak, če ne boste poskusili ne boste nikoli vedeli...     

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Starši otrok vegetarijancev
17.3.2011 13:43:42   
VEGEOTROK
Ronja, bravo! To kar si ti naredila bo po vsej verjetnosti tudi naša tamala drugo leto... Letos smo bli itak do sedaj brez kosila, sedaj mora pa mami malo več delat, ati itak dela skoz, stare mame so daleč, tko da 2,3 tedensko more otrok nekj jest pop. in zato sem naredila tako kot sem. PA ŠE TO MORM BIT HVALEŽNA, DA SO MI VELECENJENI SPLOH USTREGLI!!!  

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Starši otrok vegetarijancev
19.3.2011 19:58:57   
kamilija
Ja pa saj to ne moreš verjet, kolk so nazadnjaški. Vsak otrok bi moral imeti na izbiro brezmesni obrok, ne pa da dajo vsak dan meso. Ni zdravo, ni ekološko pa ni strpno do živali. Otroke učimo, da imajo živali radi, potem mu jih pa damo na krožnik.
Imajo pa otroci itak večjo sočutje do živali.

(odgovor članu VEGEOTROK)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Starši otrok vegetarijancev
21.3.2011 9:50:47   
L&F&B
Jaz imam identičen primer, kot Vegeotrok. Pa da ne bi zgodbe ponavljala, me samo zanima, kako si pripravila zdravnico, da je napisala to potrdilo? Kaj si ji rekla, da potrebuješ in kakšno potrdilo je to. Hvala

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: POZOR STARŠI OTROK VEGETERJANCEV!!!
21.3.2011 10:22:40   
mika
Prav tako kot je Ruby napisala, če bi ljudje vedeli, kakšni dobički se kujejo iz nevednosti
ljudi, bi kmalu nehali jesti živalske proizvode


A to veš, da so pred nekaj leti v SLO ubili človeka, ki je dobil kocesijo za uvoz zelenjave, naj bi bil glavni uvoznik....tako da so očitno tudi pri zelenjavi ogromni dobički, će se zato 'splača' morit.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Starši otrok vegetarijancev
21.3.2011 10:25:55   
VEGEOTROK
Ojla L&F&B! Zdravnika ni bilo treba nič bilo pripravljat... Smo šli samo tja, razložili sitoacijo in je sam od sebe napisal potrdilo na katerem piše: " Deklica ne uživa mesa. Prosim, da ji v šoli zagotovite ustrezno brezmesno dieto".
Poudariti moram, da je bil zdravnik na prvi pogled zelo konzervativen, starejši gospod (nadomeščal je hčerino osebno zdravnico) in sva bila z možem oba presenečena ker je šlo tako gladko. Hčero je tudi vprašal, če je jajca, mleko in mlečne izd., ribe... Ker hčera vse to je normalno je  rekel, da pa potem sploh ni nobenega problema, da otrok ob takšni prehrani mesa praktično ne potrebuje (s tem je popolnoma pomiril tudi mene)! Rekel je tudi, da dobro igleda in da ji zagotovo ne manjka NIČ.
Na koncu je pa še celo dejal: "če jim pa v šoli kaj ne bo jasno, naj pa kar mene pokličejo". Res, VSAKA MU ČAST.
Pa saj, če tako logično pomisliš, spomnimo se, ko so nam stare mame in ati govorile ali pa prababice, koliko mesa je bilo včasih na mizi... Za gospodarja še nekaj in za tiste ta hude delavce, vsi ostali so bili pa na močniku- otroci sploh! Tako da pomoje pri zdravniku ne bo nobenih problemov (upam). Potem pa to potrdilo neseš v šolo, oni so ti pa DOLŽNI to zagotovit.
Samo je pa vseeno smešno, kaj moramo delat, da dosežemo nekaj tako preprostega, a ni???  V glavnem srečno, pa sporoči prosim, če je blo vse ok...

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Starši otrok vegetarijancev
21.3.2011 10:35:02   
L&F&B
Hvala za hiter odgovor. Upam, da bo šlo gladko pri zdravnici, ki je tudi zelo konzervativna. Ampak praktično do sedaj je otrok prijavljen v šoli na kosilu (se pravi od 1-3.razreda), pa ne poje nič. Včasih kako prilogo, ki nima okusa po mesu, pa solato in sadje. Smo probali vse, da bi jedel vse, pa ni šlo. Včasih je celo pribruhal domov. Sem bila ravno na tem, da ga čisto odjavim od kosil, pa si mi ti dala še to možnost. Upam, da nam uspe.

(odgovor članu VEGEOTROK)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: POZOR STARŠI OTROK VEGETERJANCEV!!!
21.3.2011 10:36:43   
VEGEOTROK
Ja hrana je velik biznis... Sploh ne vemo kakšen! Tega primera, da so nekoga ubili zato, ker je dobil koncesijo za uvoz zelenjave ne poznam, verjamem pa, da se v imenu "ojrov" tudi to dogaja... Res ljudje dajmo pazit, kaj delamo, ne se sprijaznit glih z vsem šitom, ki nam ga prodaja ta naša zahojena država, oziroma lopovi, ki so v vladi. Kupujmo od kmetov (tut tisti, ki najbolj škropijo so boljši od lidl plastične zelenjave), malih mesarjev ali pa od sosedove mamce, k ma tolk dobra jajčka, zravn pa še otrokom putke pokažemo... Mamo tolk lepo državo, da jo je res škoda, da bi jo popolnoma zafural.  Le tako bomo presekali ta začaram krog lopovščine! 

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Starši otrok vegetarijancev
21.3.2011 10:37:28   
VEGEOTROK
Držim pesti...

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Starši otrok vegetarijancev
21.3.2011 10:45:27   
ZARA
Žalostno je to, ja. Predvsem to, da otrokom ni zagotovljeno, da ne bodo 7 ali več ur lačni. Moja pupsa na srečo ali nesrečo kar je v šoli (po njenih besedah), verjamem pa, da če bi bila mala vege bi bili bitko do nezavesti. Sistem je čuden, nazadnjaški, nikakav in socialističen. Pa ne me narobe razumet, pri nas v šoli je hrana odlična, kot tudi jedilnik, ampak za vege otročke pač ni poskrbljeno, kot bi moralo biti in še vedno jih tretirajo kot neko čudo.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu VEGEOTROK)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Starši otrok vegetarijancev
21.3.2011 10:54:47   
ZARA
Aja, še to me je zmotilo? Brezmesna dieta? A, če ne ješ mesa si na dieti? Fak.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Starši otrok vegetarijancev
21.3.2011 11:21:25   
VEGEOTROK
Ja, pr nas je to očitno tko... Majo hude variante, za strižt ovce (navadne smrtnike), saj če bi bla jaz kera znana osebnost bi blo to drugače, verjemite! Lep dan, pa ne se pustit j...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Starši otrok vegetarijancev
21.3.2011 14:46:54   
Blink1
jaz dvomim, da naša v šoli kdaj meso je user posted image ker ga tudi doma ZELO redko... pa po moje učiteljice tega niti opazile niso 

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu VEGEOTROK)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?