|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
13.4.2011 15:03:08   
petrazg
Ronja... v bistvu ti je že Leela odgovorila. Flixotida  ne dajem otroku zato, ker mi je všeč, ampak zato ker ga rabi in se mu ob nejemanju stanje poslabša. In pri otrocih, ki še dobro ne znajo povedat, kaj jih boli, kdaj in kje, je kakršnokili prizkušanje z zdravili in brez nesmiselno. Verjamem, da je zdravnikom najlažje predpisati zdravila, ampak verjamem tudi to, da ne bi pisali vsepoprek , če ne bi bilo potrebno. Pri vsaki stvari je pa tako, da je bolje , da se upoštevajo pravila, so pa seveda itjeme , ki tudi nasprotno nakazujejo. Jaz pri svojem še ne 2-letnem fantku , sigurno ne bi nikoli sama prekinila dajanja zdravil.

Flixotid ne pomaga kratkoročno oz. takoj, ampak ima učinke z rednim jemanjem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
15.4.2011 12:53:56   
ronja
3x sem že napisala, ampak bom še enkrat, ker očitno 3x ni dovolj;) NE pravim, da naj otroci ne jemljejo zdravil, če jim ta pomagajo! Niti pod razno! pravim samo, da je vsake toliko (ko je vse ok) dobro naredit pavzo (pod zdravniškim nadzorstvom), da vidijo, če so zdravila še vedno potrebna. če se stanje takrat poslabša, otrok jemlje dalje, če je stanje bolj ali manj enako kot z zdravili, se jih do nadaljnega ukine.
Večinoma ti namreč predpišejo protivnetna, ne glede na to, koliko napadov imaš in kot sem že napisala: hočejo, da nimaš nobenega - vendar se meni zdi boljši kak napad kot pa stalno jemanje. Ne pa napadi ves čas - to je sigurno slabše in to lahko res poškoduje pljuča.

In pa mislim, da je pametno bit pozoren na str. učinke, ker ko bo otrok tako velik, da bo sam jemal zdravila, jih bo na lastno pest nehal, če bojo str. učinki zasenčili pozitivne. ne samo iz lastnih, ampak tudi iz tujih izkušenj.

Nalin, opisala si moje otroštvo, hehe. Kot vidiš, nimam od tega nobenih traum, to se bolj mame oz. starši zasekirajo, otroci so flegma, vejo, da bojo preživeli in se ne ustrašijo tako kot starši.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
19.4.2011 13:32:37   
Ulaa
ronja jaz se s tabo cisto strinjam, da je nesmiselno jemat zdravila ves cas, ce ves, da jih ne potrebujes. Sama pocnem isto, ce je stanje slabo jih jemljem sicer ne - vendar jaz tocno cutim v kaksnem stanju sem.

Pri malih otrocih, kjer ti je edina orientacija stetje vihov, pa je to malo riskantno. Problem je tudi v tem, ker pulmolog ni vedno na voljo - sploh ce bi mi starsi radi nekaj sprobavali. Je pa tudi odvisno od posameznika, ko so mojega otroka testirali, bi se tko na prvi uc reklo, da poka od zdravja, rezultati pa porazni. In tako si jaz pri tem ne upam delati poizkusov.

< Sporočilo je popravil Ulaa -- 19.4.2011 13:33:37 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 53
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?