|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergije- na trave, drevesa, ....
9.7.2011 6:41:18   
**Tinkara78**
Zaradi problemov s kašljem smo opravili testiranje pri hčerki (6,5 let). Ugotovljene hude alergije na brezo, oljko, plevele, trave, lesko, dlako psa in še verjetno kaj (obvezno moramo testirati še lipo, oreh). Gre torej za visoko stopnjo preobčutljivosti na pelode oziroma sezonski alergijski rinitis. Navzkrižno potem še jajce, kravje mleko. Negativno pršica, plesen, perje, topol, mačka, ... Alergije se kažejo predvsem na "draženju" v grlu in kašlju, nobenih sledi na koži.

Njene oprane stvari sušim not, zračim zjutraj, tuširam takoj ko pride not, ... je pa trenutno ne morem zadržati not user posted image user posted image . Kar je jasno saj so počitnice in vsi zunaj. Prepovedani vsi športi, gibanje na prostem v glavnemuser posted image .

Povejte mi, kako je z alergijami na cvetenje dreves in trav pri vaših otrocih. Se je z leti kaj popravilo, izvenelo? Trenutno jemljemo Zyrtec. Ostalo bomo počakali.

Ponovne kontrole bomo opravili konec leta. Prosim za kakšno vašo izkušnjo.

Hvala.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 9.7.2011 6:44:23 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergije- na trave, drevesa, ....
11.7.2011 13:54:23   
kekso
Pozdravljena

tudi jaz imam hčero (stara je 3 leta) in ima kar močno alergijo na vse trave in lesko. Tudi mi se ne moremo izogniti, da ne bi prišla v stik s travo.

Ampak mi smo se odločili za bioresonanco in moram rečit, da sem z njo zelo zadovoljna. S terapijami na bioresonanci smo ji uspešno odpravili alergijo na vse oreščke, sojo, svinsko meso in rž.  Mi je pa rekla, da terapijo za trave sedaj ne priporoča, ker ne bi skoraj nič pomagala, ampak, da je potrebno narediti terapijo pozimi.

Predvsem pa delamo na negi kože. Tuširanje z Eucerinom, maženo z ribjo kremo, tako da je koža skoz vlažna in se mi zdi da kar uspešno obvladujemo to nadležno alergijo.

Lp

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergije- na trave, drevesa, ....
11.7.2011 14:08:28   
Vilma
Moj sine ima tudi potrjeno alergijo na brezo, lesko, trave in pleveli Star je štiri leta in pol.
Trenutno jemlje kapljice Opatanol, v najhujšem obdoboju (april, maj), pa je jemal še Claritine in Nasonex.
Alegrija se mu najbolj kaže na očeh, v obliki pordelosti in močnega srbenja. Ko je najhuje, oči tudi močno otečejo, dvakrat gnojno tako da je jemal Tobrex mazilo dvakrat po 9 dni.
Letos ima te alergije prvič. Tudi mene zanima, če z leti kaj izveni in koliko let je alegrija pri drugih trajala.

Kekso zanima me, kako to, da so hčero zdravili za alegrijo na oreščke, svinjino in rž, če ima potrjeno alergijo na cvetni prah? Kaj to pomeni, da je zdaj manj alegrična tudi na travo in lesko po opravljeni terapiji  za oreščki, svinjino, rž?

Jaz se ne morem odločiti za bioresnonanco, mi ne gre skupaj, kako da zdravniki odkrijejo par alergij, na bioresonanci pa vsaj 20. Sem pred kratkim videla izvid enega fantka, seznam je vseboval 25 alergenov (najbolj me je od vsega presenetila zelena solata user posted image ), zdravniki pa so mu ugotovili le alergijo na hišni prah.

Ne vem, ko bom fajn obupana, ga bom peljala tudi na bioresnonanco. Verjetno.

(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergije- na trave, drevesa, ....
11.7.2011 18:25:48   
**Tinkara78**
Hčerka je pri treh letih kazala preobčutljivost na jajce, mleko, arašide, adetive..... po strogi dieti smo počasi začeli uvajati vsako stvar posebej. Do lani ni bilo problemov. Ne upam iti na bioresonanco. Bomo še malo počakali kako se bodo zadeve odvijale.

Nima pa res nobenih drugih težav kot to pokašljavanje kot neko draženje v grlu. Kašelj smo čisto umirili s pumpico in zdaj Zyrtecom. Jaz sem sumila pršico. Zame so rezulati bili šokantni. Če ne bi bila zraven in videla mehurjev na testiranju ne bi nikoli verjela.

Alergijo na hrano še nekak lahko omejiš. Nekaj kar je pa v zraku pa zelo težko. Zato je toliko težje sprejeti to. Sploh, ker veliko sošolcev ima (hišnega) psa in je res v stiku z dlako skozi celo leto. Pa še babi ima majhnega psa, naši prijatelji, sosedje v bloku.

Težka bouser posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergije- na trave, drevesa, ....
11.7.2011 18:37:31   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: kekso


Predvsem pa delamo na negi kože. Tuširanje z Eucerinom, maženo z ribjo kremo, tako da je koža skoz vlažna in se mi zdi da kar uspešno obvladujemo to nadležno alergijo.

Lp


Tudi mi uporabljamo striktno (ima pri obeh babijih stalno na zalogi) Eucerin olje za tuširanje. Za nego kože pa samo Bepanthen mazilo oz. kremo. Odvisno od situacije. In pa trdo milo za roke, tekoče milo ji čisto uniči kožo, ker si prepogosto pere roke.

(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergije- na trave, drevesa, ....
12.7.2011 10:56:55   
kekso
Odgovor Vilmi:

Ko sem hčero prvič peljala na bioresonanco je bil to prvi pregled, kjer so jo testirali na okoli 120 različnim stvari. In test je pokazal, da je alergična na svinjino, med, rž, vse oreščke, sojo, umetna barvila, lesko in vse trave.

Potem pa mi je pediatrinja, ki je delala test razložila rezultate testiranja ter priporočala (ne silila) terapijo za oreščke in sojo, ker se jim je v prehrani težko izognit. Rekla je, da je v času terapij potrebna stroga dieta ter piti veliko tekočine, da gredo ti strupi čimprej iz telesa.

Po koncu terapij jo je ponovno testirala in se je ugotovilo, da so bile terapije uspešne, saj ni več elergična na zgoraj navedene stvari. Ostala ji je še alergija na trave - močna.

Na trave pa ni vredu sedaj delat terapije ker je sedaj skoz v stiku z njo in terapije ne pomagajo kaj dosti. Tako tudi, ko ji je delala terapijo na sojo, ni smela jesti hrano, ki vsebuje sojo. In šele potem lahko odpravi alergijo na določeno stvar, ki jo v času terapij ne smeš uživat. Zato mi je sama pediatrinja predlagala, da bi terapijo za travo naredili pozimi, ko ne bo v stiku z njo.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Drugače pa jaz bioresonanco zelo priporočam. 

LP  


(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergije- na trave, drevesa, ....
12.7.2011 12:19:05   
Balerina
Kekso zanima ne če mi lahko napišeš pri katerem terapevtu ste bili ker pri nas pri sinu niso nič odkrili, čeprav smo že takrat sumili na ima alergije. Potem pa so kakšne dva meseca kasneje na Pediatrični ugotovili na pršice na trave niti niso delali. Lani je bil že bogi, takrat je bil star 2 leti letos pa je sploh kadar gre ven ima rdeče oči in hropeti je začel in je zato dobil siru Zyrtec in kaplice za oči. Sedaj je bolje mu pa damo zunaj vedno očala tako da tudi to malo pomaga.

Ne vem bomo pa morali ponovno na testiranje še za pelode da vidimo na kaj je elergičen. Kreme za obraz pa mi tudi uporabljamo Ribjo mazilo tudi pod sončnimi premami dam najprej rebje mazilo potem pa sončno čez. V vrtcu pa naročimo naj ga ne mažejo z nič drugim. Če je namazan s kakšno drugo kremo takov opazimo na obrazu je čisto hrapav koža.

(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Alergije- na trave, drevesa, ....
12.7.2011 14:14:17   
kekso
Odgovor Balerini:

Tudi mi smo peljali našo malo k njeni pediatrinji in nas je dala testirati v Splošno bolnišnico Celje, kjer niso nič odkrili. Potem smo prišli z izvidom nazaj k splošni zdravnici, pa je rekla, da je pričakovala tak izvid, ker takim malim otrokom nič ne pokaže, ker imajo baje še premalo teh alergenih snovi v sebi, da jih testi ne zaznajo.  Malemu otroku in njegovemu teleščku pa že male količine ne  odgovarjajo, ker mali otrok rabi manj, da mu alergija izbruhne.  

Potem pa smo se sami odločili za bioresonanco, pa nisem splošni zdravnici nič povedala, ker vem, da jo ne priznavajo in ta naša je zelo proti. 

Mi smo našo malo vozili v Zdravilišče Laško.  

LP

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Alergije- na trave, drevesa, ....
13.7.2011 9:05:11   
Balerina
Hvala se bom v Laškem pozanimala. Vem da tako majhnemu otroku ne pokaže točno zato tudi nisem pri zdravnici niš komplicirala samo prosila sem jo za recept za sirup, ki ga je že predhodno pulmolog predpisal, naš ima tudi astmo in je zato pri pulmologu in prosila sem nekaj za učke.
Tudi jaz imam kar močne alergije na razen prah zadnji test sem delala pred 10 leti pa je bi samo na pelode, na novo sploh ne grem delati testa kar bi potem morala hoditi vsako leto ker se mi vsako leto nekaj pojavi. Bom pa šla na biomagnetno čim prej se moram pa dogovoriti kako je to v povezavi z dojenjem. Po moje je bolje da prej neham dojiti pred porodom pa je tako ali tako brez veze ker vse še cveti.

(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Alergije- na trave, drevesa, ....
14.7.2011 12:36:34   
Leela
sem brala, da je zjutraj in zvečer največ pelodov v zraku. naj bi se zračilo čez dan

mislim, da je pisalo tukaj: http://www.emka.si/obvladajmo-alergije-in-astmo/PR/50306,458

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
24.7.2011 21:51:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu **Tinkara78**)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Alergije- na trave, drevesa, ....
6.5.2015 16:21:16   
biotherapy
Pozdravljeni,

skupina energoterapevtov Bioquantum Medical, ki deluje na področju alternativne oblike zdravljenja, rešujemo zelo uspešno težave z alergijo. Več si lahko preberete na naši spletni strani http://bioquantum.si/alergije/

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?