|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
9.12.2011 11:57:34   
rozilu
Moja vedno je tudi drugo (skupno) kosilo, če ji ga ponudimo. Jaz ne najdem druge - bolj zdrave - alternative temu. Kaka zelenjavna juhica, ali pa pašta z zelenjavno omako, rižota.... njammi. Kosilo v vrtcu je pred 12h, popoldanska malica šele ko se vsi zbudijo - po 14h ali malo kasneje. Pa od tega je se mi zdi bolj lačna kot sita... Preden jo pridem iskat in prideva domov, se preoblečeva je zihr že 16.30 ali 17.... takrat je pa že konkretno lačna.

Kako nam uspe? Meni ne bi uspelo sploh - ker del tedna preživim stran od partnerja/tatija, ampak na srečo blizu moje mame: tako da me vsak dan pri njej čaka kosilo. Zato pogosto na poti iz vrtca še kam zavijeva: na sprehod, igrišče, ali trgovino če je treba, septembra-oktobra sva skočli še na plažo :) Ko sva enkrat doma pa lahko greva še na kratek sprehod, če ne pa se igra notri s sestrično.

Če sva pa z malo doma čez teden (pogosto lahko delam od doma) ali pa za vikend - pa skuham kosilo vedno popoldne okrog 16h. Pred spanjem ob 12h namesto kosila poje kak kruh s sirom, jogurt ali pa juho če jo imam.

Če povem po pravici, moja je tudi dva zajtrka - ker imajo "zajtrk" oz. bolj malco v vrtcu zelo pozno (8.45), ustane pa pred sedmo. Tako da skupaj pojeva kako sadje in muslije, tam pa pol malo manj poje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
9.12.2011 12:41:20   
somic
pozdravljena januarka 2010!!!!!

pri nas je takole

patrik je v vrtcu normalno in menda da kar precej, čeprav se mu niti ne vidi, ampak ok. kosilo imajo okoli 13.00 in kasneje okoli 14.30 malico, zato gledam, da ga grem iskat okoli 15.00 da on pač poje, kar mu dajo.

ko prideva domov je prva stvar, da gre gledat v hladilnik. ne vem od kje mu to... in ven privleče enkrat jogutr, drugič pašteto, tretjič hrenovke ...

kar koli privleče ven to potem tudi poje.

če pa nam slučajno ostane kaj od kosila, pa mu ponudim tisto in skoraj vedno poje kar precej od tega kar ima na krožniku.

malica kot je sadje in podobno, doma odpade. ne bo pojedel nič pa konen, tako da sem začela prakticirati, da preden ga vzamem iz vrtca, mu v omarico v sprejemnici vrtca dam kakšno mandarino, hruško, jabolko... in ko on to vidi, zdaj je že kar navajen, da gre gledat če ga kaj čaka, vzame in poje, doma pa ne.

najhujše pri vsem tem je, da je on potem zvečer spet lače kot volkec!in spet poje kar precej. včeraj je recimo pojedel za večerjo skoraj celo žemljico in 5 mini hrenovk, en dan prej celo pašteto in skoraj 2 kosa kruha in podobno...

je res da je zelo aktiven in da porabi zelo veliko energije, je pa še vedno suhec user posted image

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
12.12.2011 9:24:55   
pelin
Ko sta bila moja dva še vrtičkarja, sta vedno jedla pozno kosilo skupaj z nama...Ponavadi sta imela že kakšen manjši prigrizek v obliki sadja, jogurta, slanega peciva...že prej , takoj po prihodu iz vrta ( nekako ob 13.30), potem pa še obvezno kosilo z nama. Če ne bi delala v vrtcu, bi mislila, da ju tam stradajo...user posted image Posebej ta večjo, ki me je že takoj , ko sem prišla ponjo vedno vprašala, kaj bo doma za kosilo...Očitno otroci kar nekako ločijo hrano na domačo in vrtičkarsko in jim je nekako normalno da imajo na obeh koncih kosilo...Po moje gre tu tudi za nek družabni  dogodek, ko se v vrtcu družijo in jedo skupaj z vrstniki, doma pa s svojo družino...Je pač res, da se doma velikokrat še sedaj ko sta večja kakšne zaposlene dni dobro vidimo le pri kosilu....se malo pomenimo o prigodah tistega dne in..... zbezljamo spet vsak po svoje..
Glede kuhanja pa tako....že moja mama je rekla, da ti zna vsakodnevno bezlanje in hitenje v kuhinji priskutiti kuharijo...Ker sem ponavadi jaz tista, ki skrbi za naše želodce, lahko rečem, da je to po svoje res....Po službi in ob srečanju z otrokoma, ki mi vsak skozi eno uho govorita svoje šolske prigode, ti prelaganje piskrov nemalokrat zasmrdi...Tudi jaz to nekako rešujem tako, da del kosila pripravim prejšnji dan, ali pa kakšno stvar odmrznem  (omaka, gov. juha....), tako da drugi dan samo finiširam...

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
3.1.2012 16:03:48   
amii
Pri nas žal kuhanje med tednom ne gre skozi. Od doma gremo ob 7h, domov pridemo ob 18.30h - službe so pač takšne. Vsak dan je doma še kup oblačil za oprati, zlikati, pospraviti, pospraviti kuhinjo od zajtrka, spalnico in otroško sobico od jutranjih procedur in je ura 20h. Potem se eden od naju gre kopati z malim, drugi pripravi rahlo večerjo za nas 3 in za živalce (pes in mačka) in skupaj jemo cca ob 20.30h. Potem se poigramo, preberemo kakšno knjigico, mogoče pogledamo kakšno risanko in je ura 21.30h ko malega spravimo spat. Tudi tukaj se z možem menjavama, saj drugo ta čas dela za domačo podjetje.

Hvala bogu za taščo, saj ona zares poskrbi da je mali sit ko prideva ob 17.30h ponj. Je pa zvečer že lačen ko volk user posted image , midva pa greva med službo na malico. Kako bo, ko bo mali v vrtcu, pa sedaj raje še ne razmišljam, ker mi ni jasno kako bo šlo vse skupaj skozi user posted image .

_____________________________

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
3.1.2012 16:18:22   
Raho

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Ne. Pojesta pa kakšen prigrizek.

Mene pa zanima kako vam uspe po službi iti pravočasno po otroke, in potem še skuhati kosilo in iti še kam ven popoldan, ter potem spraviti otroka do 19.30h v posteljo? Ker meni to težko uspe že brez kuhanja kosila.




Ker nisi supeRRmum, enako kot jaz neuser posted image user posted image
Tudi moji dobijo samo prigrizek, ker se mi zdi, da je eno komplet kosilo na dan dovolj. Sem imela z našim tamalim dovolj težav, ker je potem, ko je prišel iz vrtca jedel še kosilo pri babici - je sorazmerno statični tip, pa je začel dobivati kg. In sem to preprečila.

Me pa zanima, tiste, ki ste napisale, da vaši otroci hodijo spat ob 21.30, kako drugi dan funkcionirajo. Mi smo bili v šoli posebej opozorjeni, da naj otroci zaspijo do 20.30, saj so drugače naslednji dan v šoli popolnoma neuporabni.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
3.1.2012 16:27:10   
Katy78
Če gresta z možem iz vrtca direktno domov, potem samo kakšen prigrizek in potem večerja (kaj mlečnega, kruh in kakav/čaj, plačinke ipd.), če pa se vmes ustavita še pri tašči, pa tam vedno ostane kaj od kosila (juhca, kakšni makarončki, kakšen kos mesa ipd.) in seveda poje. user posted image Takrat potem doma večerja bolj malo ali pa večerjo celo izpusti. Drugače pa jaz doma med tednom ne kuham, mi ne znese, z možem imava kosilo v službi (on včasih tudi pri tašči), mali pa v vrtcu in včasih še delno kosilo pri tašči tako da ima poleg večerje več kot dovolj, midva pa tudi zvečer samo še kakšno malenkost pojeva (iz hladilnika ali pa sadje, jogurt ipd.), nama ni da bi jedla 2 kosili.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 3.1.2012 16:28:16 >

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
3.1.2012 19:45:38   
Najaa
Obe jesta sam eno kosilo na dan, to je kosilo v vrtcu. Popoldan imata za malico sadje, če sta še lačni pa mogoče še malo  kruha z namazom ali salamo ipd, rogljiček... potem pa zgodnjo večerjo, to je najkasneje ob 19h (ponavadi še prej) in ob 20-20-30h v posteljo.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
5.1.2012 21:51:36   
marjetica8
Naš je kosilo v vrtcu ob pol12. ob 12h ga grem iskat in ker mam popoldansko sluzbo, je doma vedno kuhano kosilo, saj moram jst jest zelo zgodaj. Ponavadi poje doma še eno kosilo, potem pa okrog pol5h malco in okrog 7h večerjo. Naš je kr velik jedec, ma zgleda porabi, ker se mu nič nikjer ne pozna...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
6.1.2012 4:53:16   
Hope2
Našga sem prvi semester pobirala pred kosilom, tak da je doma imel kosilo. Ta semester pa ima kosilo v vrtcu ob 12.30, po njega grem pa ob 1.30-2.00. Ko pride domov pravi, da ni lačen. Itak naš ni za nobeno kosilo lačen, ker nima časa in se mu ne da. Fekta pa sladoled in sladkarije, ampak dobi kako sadje, papriko, sendvič, rogljiček ali kaj od najinega kosila, odvisno kolk in kaj poje od kosila v vrtcu.

Dobimo pa vsak dan glavno jed v škatli zapakirano domov in tak točno vidim kaj je jedel in kolk je pojedel, pa pol mal doma pokombiniramuser posted image .

Da bi jedel 2 kosili pa mi ne prakticiram, ker bi za našga to pomenilo pravo grozljivko, že za eno ga komaj spravmo za mizo in nahranimo, tak da kosilo v vrtcu, doma prigrizek.






< Sporočilo je popravil Hope2 -- 6.1.2012 4:57:36 >

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
6.1.2012 7:53:19   
Petka09
Ko je naša bila kot 1-letnica prvo leto v vrtcu je jedla dve kosili. Eno v vrtcu, ki ga imajo po spanju okrog 13h in potem še pri babici, katera gre po njo vsak dan. In je jedla dejansko tam in pri njej.

No, zdaj kot 2,5 letnica se je to obrnilo, saj je postala ful izbirčna, jé nekaj vrst jedi in je to to. Od juh samo govejo z raznimi zakuhami, meso, surovo papriko, krompir, riž, omak ravno ne mara.... V glavnem, zdaj ne je veliko ne v vrtcu ne doma. Sploh v vrtcu baje ne, ker imajo pač kao zdravo prehrano - raznimi juhami (zelenjavnimi), omakami... Potem doma pa tudi ne poje veliko oz. dostikrat pri babici sploh nič. Šele potem, ko jo jaz pridem k babici iskat, z nama doma mogoče kaj poje... Potem za večerjo mogoče več poje.

Tako da take stvari se hitro obračajo kar se apetita tiče. Še pred enim letom se je meni tudi zdelo preveč, ker je dejansko pojedla obe kosili (v vrtcu in doma), zdaj pa se je čist obrnilo in mogoče komaj za enega poštenega skrampa skup user posted image .

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
6.1.2012 13:31:06   
ronja
Me pa zanima, tiste, ki ste napisale, da vaši otroci hodijo spat ob 21.30, kako drugi dan funkcionirajo.

Super! Med 6 in 6:30 prilomastita k nama v posteljo in če sva zelo srečna, se nekaj časa še cartata, sicer pa začneta: "mami, oči, dan je!... vstanimo, lačna sem, jedla bi... a se gremo igrat? Poglej, kaj mam! Preberi mi tole..." itd... Skratka - VEDNO zbudita onidve naju, ne obratno. In zjutraj nista nikoli zaspani, v vrtcu baje sodelujeta, nobena ni zmatrana - kaj naj - očitno ne rabita več.

Za ilustracijo: včeraj je Lejla praznovala rd s prijateljčki in sta bili obe z Ronjo še čisto živi zvečer (nove igračke, pa zabava pa obiski pa vse to), pa sva ju pustila uživat - zaspali sta ob 22:30! Danes zjutraj mi je Lejla prišla ob 7:20, Ronja se je zbudila par min. kasneje. Ko rožici, nič neprespani. Moji otroci pač rabijo manj spanja, kaj naj? Očitno je nekaj v genihuser posted image .

Mene so vsi celo življenje opozarjali, da premalo spim, ampak meni tako funkcionira. Res, da včasih pretiravam, priznam, 2 uri je tudi zame premalo, v nosečnosti in ob dojenju je tudi 4 ure malo malo, ampak da bi pa spala vsak dan po 8 ur - a ste na glavo padli? Mi ne pride v poštev! Enostavno ne rabim toliko. V šoli mi je šlo ok, čeprav sem kdaj zaspala med poukom, če je bilo dolgčasuser posted image - ampak sem pa vedno vedela, o čem se je šlo, tudi če so me zbudili, pa vprašali, to nobenemu ni bilo jasnouser posted image (odlična v oš, pravdobra v sš, obšolske dejavnosti sem folgala - šport, glasbena, vsi krožki...), tudi na faksu sem vse naredila sproti in povprečje sem mela kar lepouser posted image , diplomo tudi 10, čeprav sem jo delala na škrge kar se spanja tiče (res nisem nič spala takrat - sem delala v 3 službah prek šs + diplomo hkrati...) Tako da - pač nismo vsi enaki.

Si sicer želim, da bi moji otroci rabili več spanja, vendar pa vem, kako je zoprno, če te terajo spat, če tega ne rabiš in kako mučno in dolgočasno je bit v postelji in čakat, da boš zaspal, kar lahko traaaaajaaaa. Zato pač nisem preveč zoprna mami glede tega, čeprav bi mi osebno zelo pasalo, če bi lahko imela večer zase (torej za najudva, brez malih). Ampak j* ga, you can't always get what you wantuser posted image ... Pa itak - če bi ju naterala spat ob 8h, bi pa prišli zjutraj ob 5h - 5:30 - in kaj bi profitirala? Čist nič - preizkušeno.user posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
6.1.2012 14:00:41   
Češnca

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Me pa zanima, tiste, ki ste napisale, da vaši otroci hodijo spat ob 21.30, kako drugi dan funkcionirajo.

Super! Med 6 in 6:30 prilomastita k nama v posteljo in če sva zelo srečna, se nekaj časa še cartata, sicer pa začneta: "mami, oči, dan je!... vstanimo, lačna sem, jedla bi... a se gremo igrat? Poglej, kaj mam! Preberi mi tole..." itd... Skratka - VEDNO zbudita onidve naju, ne obratno. In zjutraj nista nikoli zaspani, v vrtcu baje sodelujeta, nobena ni zmatrana - kaj naj - očitno ne rabita več.

Za ilustracijo: včeraj je Lejla praznovala rd s prijateljčki in sta bili obe z Ronjo še čisto živi zvečer (nove igračke, pa zabava pa obiski pa vse to), pa sva ju pustila uživat - zaspali sta ob 22:30! Danes zjutraj mi je Lejla prišla ob 7:20, Ronja se je zbudila par min. kasneje. Ko rožici, nič neprespani. Moji otroci pač rabijo manj spanja, kaj naj? Očitno je nekaj v genihuser posted image .

Mene so vsi celo življenje opozarjali, da premalo spim, ampak meni tako funkcionira. Res, da včasih pretiravam, priznam, 2 uri je tudi zame premalo, v nosečnosti in ob dojenju je tudi 4 ure malo malo, ampak da bi pa spala vsak dan po 8 ur - a ste na glavo padli? Mi ne pride v poštev! Enostavno ne rabim toliko. V šoli mi je šlo ok, čeprav sem kdaj zaspala med poukom, če je bilo dolgčasuser posted image - ampak sem pa vedno vedela, o čem se je šlo, tudi če so me zbudili, pa vprašali, to nobenemu ni bilo jasnouser posted image (odlična v oš, pravdobra v sš, obšolske dejavnosti sem folgala - šport, glasbena, vsi krožki...), tudi na faksu sem vse naredila sproti in povprečje sem mela kar lepouser posted image , diplomo tudi 10, čeprav sem jo delala na škrge kar se spanja tiče (res nisem nič spala takrat - sem delala v 3 službah prek šs + diplomo hkrati...) Tako da - pač nismo vsi enaki.

Si sicer želim, da bi moji otroci rabili več spanja, vendar pa vem, kako je zoprno, če te terajo spat, če tega ne rabiš in kako mučno in dolgočasno je bit v postelji in čakat, da boš zaspal, kar lahko traaaaajaaaa. Zato pač nisem preveč zoprna mami glede tega, čeprav bi mi osebno zelo pasalo, če bi lahko imela večer zase (torej za najudva, brez malih). Ampak j* ga, you can't always get what you wantuser posted image ... Pa itak - če bi ju naterala spat ob 8h, bi pa prišli zjutraj ob 5h - 5:30 - in kaj bi profitirala? Čist nič - preizkušeno.user posted image


Ufff, še sreča, da sta najina lumpa po očku. Jst funkcioniram tako kot ti in vajini deklici, preostali trije člani družin(ic)e so pa zaspanci. user posted image user posted image user posted image
Ampak zanimivo je pa tudi to, da ne glede na to, kdaj gresta zvečer spat (ob običajni 20. uri ali kasneje), se zjutraj zbujata med 6. in 7. Podnevi spita še vsaj 2 uri. user posted image Zaspanca!!!

Kar se dvojnega kosila tiče: starejši poje še doma malo, mlajši ne. Pojesta pa oba kakšno sadje. Za večerjo imata najpogosteje juhice (dostikrat je poleg sadja to edini pravi obrok najmlajšega - pogosto pa niti tega ne je). Nadoknadi s spancem. user posted image


_____________________________

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
6.1.2012 21:35:49   
ronja
Jst funkcioniram tako kot ti in vajini deklici, preostali trije člani družin(ic)e so pa zaspanci.

Ja, to bi bila krasna kombinacija.

Ampak pri nama punci obratno - nadoknadita s hrano, kolikor manj spita od povprečjauser posted image . po mamici, hehe. ko so me fliknili na sladkorno dieto, mi noben ni verjel, da bo to meni premalo hrane - pa mi je res bilo premalo, dokazano - jim ni bilo nič jasno - tanajtajbolj suha tam, ap ji je blo premalouser posted image . No, potem so mi hvalabogu povečali obroke:).

Ugotavljam, da pri nas en obrok jemo takrat, ko vaši že spijouser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
10.1.2012 13:32:00   
Solero
Kosilo (torej obrok od juhe do solate plus ev. posladek) je eno na dan. Čez teden v vrtcu, za vikend doma. Če se naje, bo mirno zdržal do 17ih, 18ih. Če poje za kosilo manj, bo lačen prej. Popoldan je na razpolago sadje, kak kruhek, za večerjo nekaj konkretnejšega. Večkrat prisede, ko imava midva kosilo (okrog 16h+/-), vendar proba žlico, dve, pride bolj za družbo, lačen pa ni. Če bi bil, bi pa seveda dobil tudi drugo, tretje...kosilo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
10.1.2012 13:56:57   
november2010
Naš načeloma ne je kosila doma, vprašam ga vedno če bo kaj, ampak redko dejansko kaj poje....

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Kosilo v vrtcu in doma????
23.2.2012 14:12:34   
Piikica Tina
moja Iza je kosilo v vrtcu ko pa jaz pridem iz službe tam okoli 16.30 z možem jeva kosilo najina Iza pa je malico npr. kekse, jogurte, sadje.... mala Ela, ki hodi v 'jaslice' pa kosila ne je je tam ampak jo pride iskat ali varuška ali jaz če prej končam službo ali babica in ji potem doma skuhamo kosilo ko pa vsi jemo pa tudi ona pravtako kot Iza je svojo malico (kašice, zmixano sadje...)

lp Karmen

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?