|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November 2011
9.3.2012 7:59:22   
lisicamica
Čao punce,

mene pa nekaj zanima.. Koliko kg in cm so imeli vaši otroci pri 3. mesecih.. Meni se naš user posted image  zdi že ornk dec user posted image  pri 3. mesecih ima 7 kg in 64 cm.. pa ob rojstvu ni bil ekstremno velik in težak (53 cm in 3.580g) user posted image

Uživajte v sončku..
lp, LM

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: November 2011
9.3.2012 11:39:22   
2sneg13
eh, te meritve....vsak raste različno. Moja prva je imela pri 3 mesecih 66 cm, zdej druga 62,5 cm. Na začetku otroci rastejo kar hiro, sploh prve 4 mesece, potem pa tja do enega leta počasi, komaj kakšen centi na mesec. Pri enem letu imajo večina 80 cm.

lisica mica, ob rojstvu je imel tvoj super mere!! Moja je imela 51 cm in 3,450 g. user posted image

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: November 2011
13.3.2012 13:39:17   
punsha
Pozdravljene,
na tole stran pa že takooo dolgo nisem pokukala. Iz FB sem se izpisala, mi ni všeč, bi bilo pa fino, če bi tukaj malo zaživelo.
Joj, naša punca je pa bolj švoh s kg. Kaj pa vem, mleka imam dovolj, volje je dobre, normalno lula in kaka, ampak g pa napredujejo čisto po minimumu. Še to sem jo ven zvlekla, ker je bila vmes bolana. Pri 3 mes. je imela 62cm in 5300g.
Mene pa zanima, kakšen ritem imate čez dan. Kolikokrat na dan gredo spat? Pri nas ne dobimo ritma pa konec. Imamo težave z uspavanjem. Kako je pri ostalih? No, napišem še kaj, če se bo le malo razvila kaka debata.
Pozdravček in uživajte na sončku :)

_____________________________

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: November 2011
13.3.2012 22:11:52   
lisicamica
Čer,

tudi ja upam, da bo tale tema vseeno zaživela.. Jaz imam vedno kakšna vprašanja, glede na to da je to moj prvi user posted image

punsha: tudi od moje sosede punčka ima pri 3. mesecih 5400g in velika je samo 58 cm.. Zgleda, da je res odvisno od otroka.. Dokler pridobiva na teži, mislim da ni nobene panike?
Mene edino moti, ker mali ne kaka vsak dan.. V povprečju 2-3x na teden, ampak pravijo, da dokler je dojen da ni nobenega problema.. Lahko celo samo 1x na teden, pa ni panike..

Kar se tiče spanja, sem ga jaz navadila na ritem.. Zjutraj vstane med 8. in 9. uro, potem ga zmanjka tam okoli 10.30-11h.. Okoli 12h,13h gre na glavni opoldanski spanec, ponavadi greva za cca. 2 uri ven, tako da se naspi do ene 15h (s tem sem se kr matrala, da sem ga navadla, ampak se obrestuje). Popoldne pa potem spet okoli 18h mal zadrema za kakšne pol ure.. In ob 21h on že spi.. Ponoči se pa zbuja na 3-4 ure.. Včasih zdrži celo 5 ur skupaj user posted image
Je pa res, da ko grem jaz spat, okoli 23h, ga vzamem iz postelje, podojim in ga dam nazaj spat.. Tako, da imam mal dlje potem mir.. Na začetku se je dogajal, da sem jaz ravn zaspala, je bil pa on spet lačen user posted image
Drugače čez dan ful lažje zaspi, kot zvečer.. Zvečer mu navijem tisto muziko, ki mu 12 min igra, in zelo hitro zaspi.. Včasih ima sicer kakšne želje.. user posted image  Mu pade duda ven iz ust ali pa ima krče in joka, takrat moram pač ene 3x it v spalnico, da se umiri, ampak to je redko..
Full je to vse dobro razloženo v knjigi Spi, dete, spi.. Piše, kako naučiš otroka spati in kako je potrebno ločevati med dnevnim in nočnim počitkom.. Edino kar me moti pri tisti knjigi je ena razpredelnica, kjer opisuje koliko časa čakaš pri posameznih obiskih v spalnici, kadar otrok joka.. No, jaz se tega sploh ne držim in grem takoj k njemu..

Uživajte v lepih pomladanskih dneh, jaz kar ne zdržim notri, ko je tako lepo vreme zunaj.. user posted image

lp, LM

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: November 2011
14.3.2012 13:09:47   
punsha
Ja, tole glede kakanja pri dojenih otrocih sploh ni problem. Menda lahko tudi po več kot 10 dni ne kakajo, pa je vse ok, če jih ne matra seveda. Pri nas kaka vsak drugi dan.
Za knjigo Spi, dete, spi sem že večkrat slišala, brala je pa še nisem. Sicer namenoma ne :) Ker sem slišala le za metodo, da pustiš otroka jokati... To pa ni zame. Sploh sem pri vzgoji na splošno zelo zahtevna kaj mi je všeč in kaj ne. Eh ja, poklicna deformacija. Kake metode pa še opisuje knjiga? Glede ritma... Naša mala vstane malo pred 7, zvečer pa ob 20 spi. Čez dan smo pa tako tako. Spat gre 3x, ampak po bolj malo časa in uspavanje nam malo šepa, ne more zaspati. Upam da se čim prej ujamemo :)


_____________________________

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: November 2011
14.3.2012 15:18:31   
mary003
Hey mamice,

da se vam še tukaj pridružim..sem bila že med novembrkam..

Vidim da mali user posted image pridno rastejo..
Evo še mi za na seznamček..
stara:24, doma: Škofljica, Timotej jul.2006,
Alina 2011, 3.11.(el.cr) 3050g 50cm,36, PDP 3.11.
1.mes.: 4210g,56cm
3.mes.: 5830g,62cm
5.mes.:

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: November 2011
14.3.2012 21:13:53   
lisicamica
Kar se knjige tiče, se tudi jaz ne strinjam z njimi da pustiš otroka jokati.. Meni tudi srce ne da, mi je pa recimo bilo v pomoč to, da sem se začela zavedati, da je razlika med nočnim/tihim in dnevnim/glasnim počitkom.. Pač za nočni počitek potrebuje temo in tišino, za dnevnega svetlobo (ne, da naredimo čisto temo) in da počnemo stvari, ki jih delamo podnevi in da ga zvoki ne motijo.. In tudi, da se recimo držimo neke rutine.. Čez dan sem ga navajala, da sem ga nesla v spalnico in bila še nekaj časa z njemu.. Vem, da ni to pametno ampak je meni pasal, da sem ga mal crkljala user posted image  Odkar je pa lepo vreme, greva pa z vozičkom ven in itak takoj zaspi.. Me je pa že strah prvega dežja, k ne vem a ga bom še znala uspavat čez dan..user posted image  Zvečer pa malega celega umijem oz. okopam in ga dam v pižamo, in nato v posteljo.. Tudi časovno to počnem ob isti uri.. Med 20. in 21. uro on že spi.. Kar se uspavanja tiče, mi najbolj paše, da med dojenjem zaspi, kar sicer ni najbolj prav, je pa najhitrejše in najmanj stresno user posted image  v knjigi opisujejo, da se mora naučit sam zaspati.. Včasih naš celo sam zaspi.. Nekaj časa se pogovarja sam s sabo, mal roke v usta tlači in kmalu zaspi, in to brez joka.. Včasih pa enostavno ni zaspan in se dolgočasi in kmalu začne jokati.. Takrat je postopek mal bolj dolgotrajen, pa mal večkrat grem k njemu, pa mogoče mu dam še 1x za jest..

Upam, da boste tudi ve napisale kako jih kaj uspavate..

mary003.. dobrodošla in upam, da se nam še kakšna pridruži.. Vidim, da je tvoja punca kar fajn zrasla.. 12 cm v 3. mesecih.. Velika punca.. Našega je že poln voziček in mu bo košara kmalu premajhna user posted image

uživajte in lep večer..

lp, LM

(odgovor članu mary003)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: November 2011
15.3.2012 10:32:34   
amarnat
Ojla.

Zanimivo tole okrog spanja...
Jaz se kar njemu prilagajam... ko je utrujen ga dam spat in nimama neke hude rutine. Trenutno spi že od devetih... Zvečer pa se okrog sedmih zrihtama v pižamo, poje pol pa še malo miga z nami v dnevni, ko pa vidim, da ima dovolj, mu dam dudo, se obrne v njegov položaj in zaspi. Pol ga pa prestavim v kinderpet. Sva se en teden matrala s spanjem v kindrepetu, pa ni šlo, tako pa zaspi ob osmih in spi do dveh, treh, ko ga nahranim in pol do jutra...
Jutri bo star že 4 mesece!!!  Ima 6200g in je velik 68cm.
Kako pa kaj vaši - že držijo glavico pokonci? Mojemu je treba še malo pomagati.
Kar se uvajanje hrane tiče bom še počakala kak teden, dva, imama konec meseca posvetovalnico in boma pol začela. Domač korenček, krompir in grah že čaka user posted image . Pa tudi v topli gredi že raste par stvari zanj... Hranim še tudi  domača jabolka in kivi, ja dobro sem se založila jeseni user posted image .

Lep sončen pozdrav, se je že prebudi,. letim PAPA

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: November 2011
15.3.2012 11:41:09   
lisicamica
ojla,

amarnat, a ti boš že začela z uvajanjem hrane.. A ga dojiš? Jaz sem rekla, če bom imela dovolj mleka, bom počakala do 6. meseca.. Baje da ni nič narobe s tem, če šele takrat začnem z uvajanjem hrane, ne vem no..
Glavico pa drži pokonci že ene 14 dni, ko pase kravice in kar nekaj minut zdrži, pa še všeč mu je, ker se kar pogovarja vmes.. user posted image  najbrž mu njegova teža pomaga, ker je s 7kg res močan fant user posted image  pa glavo obrača, k periskop naokrog..user posted image
uživajte v sončku, midva greva vozičkat..
LM

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: November 2011
15.3.2012 12:15:52   
punsha
Hejla :)
jaz sem se pa odločila, da grem jutri na skupino za podporo in pomoč doječim materam :) Problem je v tem, da se premalo redi. Ne vem sicer, če bom dobila kak odgovor, ampak škodovat mi ne more. Je predavanje ravno v našem kraju. Tale teža me kar malo skrbi.
Jaz našo sončico uspavam v njeni postelji. Tam tudi vedno spi. Ok, čez dan večkrat tudi zunaj v vozičku, kjer najlažje zaspi. Kot sem že napisala, zvečer nimamo nobenega problema. Dam v posteljico, malo pocartam in zaspi. Včasih zelo hitro, včasih pa rabi malo več časa, ampak ni kake krize. Težje mi je čez dan, ko ne more zaspat. Včasih je že tako utrujena, da nič več ne more. Pa jo dam že prej ležat, pa vseeno ne more zaspat. No dobro da imamo vozičke :) Hehe, tudi jaz ne vem,kaj bo, ko bo dež. Sicer mi sedajle lepo spi že uro in pol v posteljici. Sem vsa vesela, ker oba z bratcem hkrati spita :) Ja je malo naporno včasih, sicer vedno zelooo luštno, ampak vseeno paše, da si malo spočijem in v miru kosilo skuham.
Z gosto hrano bom pa še počakala. Mislim začeti pri 5,5 mesecih. No razen, če mi ne bodo svetovali, da bi prej začela zaradi slabega pridobivanja na teži. Res upam, da se tudi to porihta.

_____________________________

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: November 2011
15.3.2012 12:30:42   
punsha
Pa še gibalni razvoj pokomentiram :) Glavico že nekaj čas lepo drži. Sicer pa ne skrbet, za to je še čas. Gibalni razvoj se res zelo razlikuje med otročki. Že če preimerjam svoje dva je uhuuu razlika. Starejši je sicer nedonošenček in je gibalno zelo počasi napredoval. Zato me tale punca še toliko bolj preseneča. Zelo lepo prijema igrače, jih nosi v usta. Pri 3 mesecih se je prvič obrnila iz hrbta na trebušček, sedaj je seveda to na sporedu samo da jo odložim. Nazaj na hrbet se pa še ne obrne. No za primerjavo s sinom, on se je tako obrnil pri 8,5 mes :)

_____________________________

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: November 2011
3.10.2012 22:20:44   
Jana73
Pozdravljene!

Da se po doooolgeeem času malo oglasim.

Zob imamo 6. Umivamo jih samo s krtačko, ker krtačka umije zobe ne pa pasta (pa še preveč je pojejo).

Ponoči se tudi moj škrat odkriva. Počasi bom poiskala žakelj. Zaenkrat v sobi zadostuje bodi in čez spalni pajac z nogavičkami. Ko bo malo bolj mrzlo bo žakelj zmaga.

Govorimo še ne prav dosti. Izrazit je brrrrrrrrrrrrrrr, ko izsiljuje. Drugače je ATA zakan, mama pa je bolj kot AM AM.

Čeprav ga nismo čisto nič vzpodbijali je naš škrat naredil prve korake pri 10. mesecih. Sedaj pri 11. šiba kot velikuser posted image . Nisem prav vesela, saj bolj trpijo sklepi in hrbtenica.

Ponoči spi različno. Včasih se zbuja na 2 uri, včasih spi od 22.-6. ure! Takrat je mami posebno vesela!user posted image

Odtavil se je tudi sam pred 10. mesecem. Sam duda je pa še vedno na prvem mestu.

Delat sem začela predčasno (ko je napolnil 10 mesecev), ker sem si želea sama sestavit urnik. Tako imam vsaj približno tako, da se da zdržat. Varstvo je pa velik problem. Mama si je zlomila roko in ga ne more imet, za vrtec je moral bit star 11 mesecev ... Pa je vskočila NANITA (HVALA miljonkrat)!

Toliko ...

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: November 2011
29.10.2012 21:17:27   
Jana73
Novemberke so se res na FB prestavile! user posted image

In to VSE! user posted image

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: November 2011
22.11.2012 13:35:02   
diamantina
Sem komaj našla temo ... pričakovala sem namanj 30 strani, pa vidim samo 3 user posted image

Bila sem z vami nekaj časa od začetka, potem pa ste vse poniknile na FB ... tja ne zahajam, tko da ...

Tudi mi smo povili fantka 10. 11. 2011, ki je danes že pravi korenjak. Govori (mama, amaa, ata, tam, ta (tja), to), hodi (shodil je pri 11 mesecih, brez siljenja), je gibalno izredno živahen, pleže po stopnicah, brca žogo, dirka sem in tja, skuša že čečkat po papirju, nekaj časa že zjutraj pridno lula v kahlico, tako da sem ponosna. Vem pa, da je v veliko pomoč veliki bratec, od katerega se največ nauči in imata se izjemno rada.
Z varstvom nimam težav, ker sem v službi pri možu, ta mi pa dovoli delat, ko imam prosto, ko je kaj nujnega pa vskočita mama in tašča.

Zdravi smo tako tako, pač prebijamo se čez viroze take in drugačne. Preboleli smo že tudi vodene koze, ker jih je prinesel starejši sin, ampak zdaj smo s tem zaključili, ni bilo tako hudo kot eni govorijo in je mir za vse življenje.
Ima že 6 zobkov, ki si jih pusti umivat tako in obožuje zobno pasto ... kar mi ni pretirano všeč.
Pridelali smo tudi že par bušk, ampak tako pač je ...
Cepljenja prestali brez problemov, edino spi pa res bolj slabo, ampak že veliko bolje v primerjavi s parimi meseci nazaj ... bo že.
SMo pa bolj lahkokategorniki, 9500 in 76. Maneken. user posted image Jedec pa, to pa ... je vse, kar mu damo (za razliko od starejšega, ki je samo izbrano hrano user posted image ).

Upam, da se katera kaj javi!
Lep podzrav!

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: November 2011
9.11.2017 17:17:00   
Jana73
Evo! Javljam se!
Minilo je 5 let in pol?!?!?!user posted image user posted image user posted image

Smo v šoli!
Seliki 125 cm, težki 23 kg, noga je 32 in zelo, zelo živcežerni! user posted image user posted image user posted image

Se bo oglasil še kdo?? user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 90
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?