|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prvošolčki 2012
14.2.2012 14:02:22   
minabo
Danes sem šla kar sama na matično šolo in napisala samo vlogo za prepis. Drug teden pa se bova šla v novo šolo vpisat.

(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Prvošolčki 2012
16.2.2012 13:54:47   
3x mami
mi smo se danes vpisali. se mu je zdelo prav fino user posted image
in s svetovalko se je zaklepetal, da kar ni hotel stran.

za vse ostalo pa je rekla, naj gledamo spletno stran. junija enkrat pa bomo imeli spoznavni-roditeljski z naso razrednicarko, tako da se malo spoznamo. in takrat bomo tudi dobili vsa navodila glede potrebscin in tega.

pri nas torba na kolesih odpade. vsaj prva leta. bomo zaceli malo gledati naokoli, da sploh dobim obcutek kje, kaj in za koliko.

(odgovor članu minabo)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Prvošolčki 2012
16.2.2012 15:20:21   
pikapolonica78
Pozdravljene,

Tudi moj sinko je že vpisan. Vpisala sva ga 14.2.2012. Smo pa imeli kak teden pred vpisom sestanek in so nam na kratko že zaupali kaj potrebujemo za šolo in na kaj naj otroka pripravimo pred vstopom v šolo. Predvsem da NE pomeni NE, da si sami odpirajo jogurte, paštete ... ,sami skrbijo za svoje stvari, ki morajo biti označene..., da naj uporabljajo besedi prosim in hvala, ... Drugače pa nam je učitelji priporočilo igrico beseda na a (avto, avtobus...) pa na b ... zato da se otroci naučijo slišati prvi glas.

Predstavili so nam tudi jutranje in popoldansko varstvo in par aktivnosti, ki jih bodo izvajali.
Glede torbe ni bilo nobenih posebnih navodil razen naj bo otroku všeč in naj gre vanjo mapa  velikosti A4. Kar se mi zdi OK, ker bomo torbe itak nosili starši tisto kratko pot po stopnicah od avta do razreda. 

Priporočili so nam tudi nakup kvalitetnejših barvic.

No moj sinko je komaj čakal na vpis. V šoli so bili že večkrat ker hodijo v šolsko telovadnico na telovadbo. Tako, da je že vedel kje je vhod, učilnice ...  Sem se malo bala kako bo pri vsamem vpisu ampak nas je vse presenetil. Nastopil je samozavestno se sam predstavil povedal svoj naslov in kaj vse že zna...  Zapel ji je celo eno pesmico.  Gospa je bila ful presenečena nad njegovim obnašanjem, midva z možem pa seveda ponosna user posted image

Me pa zanima kaj že znajo vaši sončki.
Našega zanimajo številke tako da šteje do 50 brez napake, napiše pa številke od 0 do 9.
Trenutno je v vrtcu aktualno: a veš koliko je 1 + 1 in koliko je 2 + 1...
Glede črk prepozna in poimenuje jih približno 10. Z izgovorjavo in komunikacijo oz. nastopanjem nima težav. Grafomotorične vaje mu ne delajo težav samo uporaba škarij mu škripa kar pa je moja krivda sem ga malo bremzala pri uporabi le teh.  

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Prvošolčki 2012
16.2.2012 16:25:49   
RIJA*
no, tudi moj je bil na valentinovo vpisan in prepisanuser posted image
rajonsko pademo v eno ne preveč fajn in veliko šolo, zato smo ga prepisali na tisto,ki sem jo obiskovala tudi sama in je najmanjša v mestu in po moje zelo fino urejena.

tudi moj je bil zelo suveren, kot vedno, na vpisu.

kaj zna? številke so njegova velika ljubezen...od 3 let naprej jih obvlada celo v več jezikih user posted image  če bi imel čas, bi štel tudi do milijon verjetno, ker je pogruntal logiko štetja in mu tako ni problem. računa čez sto od oka....do deset niti ni več zanimivo. druga velika ljubezen so jeziki...nemščina šiba in včasih kar pogledam ko pove kaj v nemščini, v slovenščini pa v bistvu niti ne najde prevoda....zvezdni utrinek je bila prejšnjič ena taka beseda...
že v drugem razredu pa bodo imeli redno angleščino kot predmet...v prvem pa kot krožek...kar me zelo veseli.

črke? hmmmm.....ga do pred par mesecev niso niti približno zanimale...zdaj pa nori s temi igricami....povej na a...in uživa...

tudi težav z izgovorjavo nima, prav tako obvlada knjižni jezik, ker smo prekmurci, dela to veliko našim otrokom resne težave...

motorika? nadpovprečno. od nekdaj. kolo vozi že od pamtiveka, v bistvu vozi off road in bmx varianto, skače....skejta, od letos tudi borda, drsa, plava od lani.....tak da, če že ne bo uspešen sicer, bo verjetno dober športnik user posted image  

sicer pa bodo čez nekaj let ne glede na vse te ah in oh in sploh sposobnosti vsi postali lenuhi in bodo srečni, če bodo lahko dan preživeli pred ekranom in prčkali po računalnikih user posted image

(odgovor članu pikapolonica78)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   [Brisano sporočilo]
19.2.2012 23:15:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu RIJA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Prvošolčki 2012
20.2.2012 15:02:34   
domci
No mi smo pa šele danes dobili vabilo. Vpis pa imamo 28.2.


_____________________________

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Prvošolčki 2012
28.2.2012 21:23:30   
mojca75
Še jaz. Tudi moja hči gre letos v prvi razred. Vpisali smo se že. O vsem ostalem pa še nimam pojma, ne o potrebščinah, ne o cepljenju.... Se pa gospodična zelo veseli šole. Čez teden dni imamo tudi zadnji pregled oz "obravnavo" pri logopedinji. Smo zrihtali k in g (ki sta bila t in d), ter C, S, Z in Č,Š, Ž... kot poslediaca prevelikih mandeljev in žrelnice, ki smo jih odstranili pri 3 letih.

Toliko za enkrat.

_____________________________

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Prvošolčki 2012
1.3.2012 12:49:21   
bori2
No tako.
Vpisali smo se v prvi razred, naš fantič bo šolske klopi drgnil skupaj s 25 sotrpini.

Dan pred vpisom je prestal tudi sistematski pregled - kontrola sluha, kontrola vida, tehtanje, merjenje in dve cepljenji - za ošpice in kaj že še?, no tega še ponavljamo.

Po vpisu si je za nagrado zaželel, da greva pogledat kakšne torbe imajo v trgovinah in sva jo tudi kupila. Preprost, lahek manjši anatomski nahrbtnik od Targeta, vanj gre komot tudi mapa za liste. Seveda z bakugani. Ker sem bila zadovoljna s ceno (cca 30 EUR) sva izbrala še peresnico, mapo in par zvezkov. Sine navdušen, jest pa tudi, ker je pred 4 leti enak nakup za hčerko precej bolj temeljito spraznil mojo denarnico.

Sedaj pa doma "gnezdi". Vsakemu pokaže kaj ima, zlaga, preklada, pospravlja,... se že močno pripravlja na 1. šolski dan.

Ker je šola še v gradnji in sva šla zadnjič mimo, ga je prav zaskrbelo, ker ni še miz in poličk za superge,... Zaenkrat navdušenja na pretek,... pa da vidimo s septembrom kako bo,...

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Prvošolčki 2012
2.3.2012 11:00:22   
andea
Danes smo dobili vabilo za sistematski pregled, ki bo 15.3.

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Prvošolčki 2012
6.3.2012 13:17:14   
Pilar

Kaj zna moj otrok....šteti do 100, seštevati in odštevati do 20, pozna vse črke( velike in male tiskane), pisanje pa je bolj v ozadju....in to je to....kar ne zna- se bo navadila v šoli...jst kar pike dobim, ko berem kaj vse znajo in kaj morajo znati...jao. Moj prvi otrok je znal samo šteti do 20 ( ko je šel v 1.razred), pa se je ravno tako vse naučil v šoli... Preveč je pritiska doma, v šolskem programu, premalo pa je govora o socialnosti, obnašanju otrok in vse kar sodi zraven. Mene to res moti in žalosti. Zanima nas, kaj otroci znajo, seveda, znati čim več in vse...kako se pa otrok ob temu pritisku počuti.....to pa prevečkrat pozabljamo in s tem izgubimo stik...

(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Prvošolčki 2012
6.3.2012 20:12:27   
mojca75
Pilar, se v večini strinjam s teboj. preveč smo obremenjeni s tem kaj naši otroci že znajo. Naša zna marsikaj, večino tega se je naučila s spraševanjem. Jaz se pogosto sprašujem ali ji ne bo v šoli dolgčas če bo stvari že znala, ali bo to da zna pisati črke - čeprav pisava ni najlepša - vplivalo na to, da bo slabše (v smislu pravilno) pisala. No, bo prinesel čas.

ZDej bo mogoče katera skočila, da niste učile otrok šteti do sto,...pisati črke ali kakorkoli,.... Mislim, da je vsak dovolj pameten za sebe in da se vsak sam odloča koliko bo forsiral otroka. Zdrava pamet pri vsem se mi zdi najboljše vodilo.

Meni se zdi pomembno, da se hči veseli šole, da jo pričakuje, da do nje nima odpora.

_____________________________

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Prvošolčki 2012
6.3.2012 22:31:23   
Tutan
No, tudi naš je marsikaj zvedel preko vprašanj-odgovorov, pa sem bila iz strani prijateljice, specialne pedagoginje, malo 'okregana', da se zna v šoli, vsaj v prvem razredu malo dolgočasit. Je pa na področju športa in matematike nadpovprečen, pri risanju in barvanju pa šepa.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Prvošolčki 2012
8.3.2012 10:16:09   
3x mami
a logaritmov in integralov pa se niste jemali? user posted image

ok, se opravicujem, nisem mogla mimo tega... meni se zdi primerjanje otrok neumno. to po navadi delamo starsi zato, da bi sebi dvigovali samozavest, kako je nas otrok oh in sploh super in fajn, kako smo mi pridni pri vzgoji. eni prej, eni kasneje, eni rajsi to, drugi ono. tako pac so, tako smo mi vsi.

evo, da katero potolazim, jaz jih steti do 100 ne ucim. ne vidim smisla. njihove glavice so bistre, hitro osvojijo vse, kar vidijo in slisijo. ce bi hotela, da na prvi dan sole obvlada vse oblike crk, postevanko do 10, pokaze na karti vse drzave evrope, ja, sem prepricana, da bi z rednim treningom to tudi uspela. vprasanje je: kje je smisel tega? otroci naj imajo otrostvo: igro, tekanje, vprasanja, zakaje, naj sami pokazejo, kaj jim lezi, kaj jih zanima, kje je njihov talent in kje ga je malo manj. ja, na nas starsih je, da se odlocimo, kaj, koliko in zakaj. ce zaradi tega, ker sosedov miha pa to ze zna iz plenic, potem pa, eh, ne vem...

mi se ucimo skozi vprasanja. pokazejo zanimanje, pa se posvetimo tej temi. zanimanje preskoci na drugo, delamo drugo. tako lazje osvojijo to, kar je zanje zanimivo. enim so to crke, enim so to lego kocke, enim je to kolo in plavanje. pa naj bo. kurikulum bodo morali izpolnjevati v soli. pri nekaterih stvareh se bo mogoce malo dolgocasil, ker jih ze zna, pri drugih pa bo moral delat tako kot drugi. mene najbolj skrbi to, kako bo sledil navodilom. nas je zelo kreativen in samosvoj, tako da upam, da ga bo znala uciteljica pravilno usmerjat.

mi pa se cakamo na vabilo na sistematski. a krvi in urina takrat ne jemljejo?

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Prvošolčki 2012
9.3.2012 20:57:43   
Lara28
POdpis, pod ta zadnji post od 3x mamiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Meni je zadnjič kolegica, ki ima v 1. razredu OPB (imela bo tudi našega) rekla, da se od njih pričakuje naslednje:
- da si sami ritko obrišejo po uporabi WCja in znajo obrisati nos, ko jim kaj ven visiuser posted image
- da znajo uporabljat pribor pri jedi (pa ne samo žlice...)
- da si znajo zavezat čevlje in se samostojno oblečt

Vse ostalo, je pa njihova naloga.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Prvošolčki 2012
15.3.2012 13:00:49   
bori2
Tudi jaz se stinjam s 3x mami.
In zadnj čase mi manka vprašanj; koliko časa je brcal žogo na vrtu? ali že skače ristanc? sta s sosedom kaj dirkala s kolesi po ulici? kdaj si zadnjič na kolenu raztrgal hlače na asvaltu?
To so po moje bolj pametna vprašanja za 6 letnike. Ne pa da malček obvlada vse igre na netu, brca žogo imaginarno na laptopu in ne hodi ven, ker nima časa,... 
Ma kam gremo?
Zakaj jim ne pustimo, da so otroci?
Zase tudi dvomim, da sem pri 6 znala odštevanje do 100, se pa spomnim, da sem bila najhitrejša po klancu navzdol na kotalkah in sem imela posledično največje kraste na kolenih. Pa kako so se fajn trgale,.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Prvošolčki 2012
18.3.2012 16:23:58   
andea
Naš sistematski je zgledal tako:
- pregled vida (črka E)
- višina, teža
- 2x cepljenje (v vsako ramo)
- kri iz prsta, voda, in obris za podančice
- zobozdravnik

To je blo vse.

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Prvošolčki 2012
19.3.2012 10:53:00   
3x mami
obris za podancice? tega pa nisem poznala. kje ga pa vzamejo?

mi se vedno cakamo na vabilo. a za zobarja pride loceno vabilo? kaj pa kak psiholog in to (kot na sistematskem pri 3letih) - tega za vstop v solo ni?

(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Prvošolčki 2012
19.3.2012 10:57:55   
andea
Bris za podančice
Dokažemo jih lahko z opazovanjem zadnjičnega brisa pod mikroskopom. Uporabimo prozoren selotejp, ki ga pritisnemo na neumito kožo zadnjične odprtine, najbolje zjutraj. Selotejp nato prilepimo na objektno stekelce in ga dostavimo v laboratorij.

K zobozdravniku smo šle kr med sistematskim, nismo dobili posebnega vabila.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Prvošolčki 2012
19.3.2012 11:00:15   
andea
Aja podančice so črevesni zajedalec.

(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Prvošolčki 2012
19.3.2012 13:41:50   
3x mami
hvala za razlago.
glede na preiskave (kri, urin) mora biti otrok tesc? to je pri nas najtezje...

in, kako so kaj bodoci prvosolcki? nas me je ze zacel sprasevati, ce bo kmalu september user posted image potem greva gledat mesece, pa nastevat vse rojstne dneve do takrat...

(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Prvošolčki 2012
20.3.2012 8:49:22   
Balerina
Mi immo pregled v četrtek. mislim da ni potrebno da je tešč glede na to da ima naša ob 9:30 in nič ne piše.
Je pa tudi mene presenetilo da je tako skrome ta pregled nič pregled razvoja otroka nič psihologa, ali do 3. leta to že vse ugotovijo ali kaj, ker to je zadni takšen pregled?

Ja pri nas tudi komaj čakamo na šolo. Mi je pa to tudi v vrtcih čisto mimo ta tekmovalnost kdo že zna kaj napisati in kdo ne. Pri nas sm se morali črke učit, nama je z možem toliko časa težila, ker v vrtcu pa že vsi znajo. Ni nič pomagalo da ona pa druge stvari zna. Mi je bolj pomembno da uživa v igri s sovrstniki, da se rada ukvarja s športom in da je aktivna pa da si zna zavezati vezalke in obrisati zadnjico. Pa seveda oblačenje in slačenje, takšne praktične zadeve da je ni potrebno pedenat ampak je samostojna. Pisanje, branje seštevanje in odštevanje pa še pride.
Ja ste pa eni toliko napisali da otroci znajo da sem si mislila še dorbo da sem bila v OŠ v 80tih ker sedaj me nebi spustili bi morala še malo ponovitiuser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Prvošolčki 2012
7.5.2012 8:49:49   
Tutan
Mi smo dali skozi že vpis, sistematiko in 2x cepljenje.
Sedaj še samo logopeda dokončno odpikamo, pa smo na zeleni veji user posted image
Punce, ali boste imele bodoče prvošolčke še kaj doma med poletjem, ali bodo vsi obiskovali vrtec do prvega šolskega dne? Mene nekako mika, da bi ostal avgusta doma (drastično se nam je zvišal vrtecuser posted image , z možem imava kar nekaj dopusta še za pokurit, ker ga praktično do morja ne koristiva - tu pa tam za kako uro ali dve user posted image , za zdravnika, zobozdravnika ali pa če je kaj res nujnega, malo bi naj šel k babici na počitnice, pa se mi zdi, da mi bo kar pasala ena položnica manj, za tisti denar nam plačam 3 - 4 dni še poležavanja na morju user posted image ).
Spiske, kaj otroci potrebujejo, ste že dobile? Pri nas še nič....
Kako pa imate urejeno glede učbenikov? A se to naroči na šoli (smotrno za moje pojme), ali se vse kupi posamezno?
Samo malo informacij nabiram, kupovali, naročali bomo seveda potem, ko dobimo svoj spisek user posted image

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   [Brisano sporočilo]
7.5.2012 9:01:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tutan)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Prvošolčki 2012
7.5.2012 9:24:14   
Tutan
Ankica, potem bi naša dva kar lepo vozila skupaj - naš je tudi mala enciklopedija o vremenskih pojavihuser posted image . Iz teh otroških knjig se še jaz ogromno naučim - verjetno sem kaj skozi osnovno šolo že znala, pa seveda davno pozabila. Če gledamo skozi njegovo otroštvo, kar ga resnično zanima so dinozavri (pozna takšna zapletena imena, da jih jaz niti izgovorit ne znam user posted image ), vulkani, cunamiji, tornadi, strele in gromi. Na youtube si lepo poišče kakšen izbruh vulkana in to bi lahko on v nedogled gledal user posted image .
Kar se pa tiče tega, kar naj bi otrok znal pred vstopom v prvi razred - zavezat vezalke, obrisat ritko, se oblečt, sledit navodilom, slišat navodila, prepoznat in razlikovat osnovne like in barve. Načeloma naj bi znali štet do 10.
Tudi naš še ne bere, računa in šteje pa v nedogled - malo je tu kriv Ipad in te igrice za otroke - se hitro nauči, pa raje vidim, da če že mora biti na računalniku, da počne kaj koristnega. Če tamalega kaj zanima, potem se temu posvečamo, drugače pa - kot si rekla, v šoli jih bodo naučili vse in načeloma tudi tisti, ki pred vstopom ne znajo računat in brat, svoje vrstnike hitro dohitijo. Otroci so kot goba, kar vpijajo podatke user posted image , sploh če jih kaj zanima.
Pa treba je v upoštev vzeti tudi dejstvo, da smo si ljudje različni - tako kot vidim sedaj nekatere otroke, ki strašansko lepo rišejo in barvajo (naš je pravo kracalo, ga bomo morali malo v roke vzet user posted image user posted image ), tako so drugi pač malo boljši recimo na področju številk ali športa. Saj zato smo si pa različni user posted image in noben dokaz ni, da je kdo boljši/slabši, ker toliko zna pred vstopom v šolo. Otrok potrebuje tudi otroštvo in zato podpiram to, da se ga predšolsko uči samo, če otrok pokaže zanimanje za to.
Sem zagovornik tega, da se otroku pred spanjem raje prebere eno kvalitetno pravljico, kot pa da starš 2-3 ure na dan porabi za to, da otroka nauči brat. Vse ob svojem času. (pa da ne bo polemik - če otrok sam kaže zanimanje za branje - go for it user posted image )

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Prvošolčki 2012
7.5.2012 10:51:44   
bori2
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Mi smo dali skozi že vpis, sistematiko in 2x cepljenje.
Sedaj še samo logopeda dokončno odpikamo, pa smo na zeleni veji user posted image
Punce, ali boste imele bodoče prvošolčke še kaj doma med poletjem, ali bodo vsi obiskovali vrtec do prvega šolskega dne? Mene nekako mika, da bi ostal avgusta doma (drastično se nam je zvišal vrtecuser posted image , z možem imava kar nekaj dopusta še za pokurit, ker ga praktično do morja ne koristiva - tu pa tam za kako uro ali dve user posted image , za zdravnika, zobozdravnika ali pa če je kaj res nujnega, malo bi naj šel k babici na počitnice, pa se mi zdi, da mi bo kar pasala ena položnica manj, za tisti denar nam plačam 3 - 4 dni še poležavanja na morju user posted image ).
Spiske, kaj otroci potrebujejo, ste že dobile? Pri nas še nič....
Kako pa imate urejeno glede učbenikov? A se to naroči na šoli (smotrno za moje pojme), ali se vse kupi posamezno?
Samo malo informacij nabiram, kupovali, naročali bomo seveda potem, ko dobimo svoj spisek user posted image


Zdravo.

Matica sem izpisala iz vrtca s 15.06.2012, tako, da bo celo poletje doma - angažirali bomo obe noni, porabili dopuste in še malo vključili sosede,... Razlog enak tvojemu - bom prišparala 2 meseca in pol!!

Učbenikov v prvem razredu nimajo - kasneje pa se na vsaki šoli koristi učbeniški sklad.

V 1. razredu imajo SLO, MAT in SPO ter telovadbo in likovni. Tako da imajo po 3 komplete delovnih zvezkov - razdeljenih na več tanjših zvezkov. Sezname šole objavijo v drugi polovici meseca maja - nam na dom pošljejo izbor 4-6 ponudnikov ter seveda seznam potrebščin. Če se prav spomnim je za taveliko prvi razred "koštal" tam okrog 60 EUR + seveda torba, dodatne superge ter učbeniki za glasbeno in verouk.

V glavnem fajn je pogledati za torbo "iz prejšnje kolekcije" in skupaj z nadobudneži izbirati potrebščine - jest vsako leto v tem uživam, tako, da me šele končna cena na blagajni malo "strezni",... 

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?