|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 11:13:58   
ronja
se strinjam. zato si pa potem toliko bolj paranoična glede kondomov (če nisi na tabletkah that is)? vsaj jaz bi bila

hehe, ne vem, če bi temu rekla paranoja - je kar pametno, da sem bila vedno striktna glede tega - glede na to, da sem zanosila vsakič, ko jih nisva uporabljalauser posted image in glede na to, da si malih pri 20ih še nisem želela... Je vseeno lažje met kondome kot pa naredit splav. Za backup je pa itak še pkk.

stran s posledicami, ki bi lahko do istega pripeljale; a jo potem dojema tako kot bivšo?

Ja, kot je on rekel, se boji, da bi se zgodba ponovila - saj je logično.

ker je jo, potem je glih ne ljubi, to pa za dolgoročno vezo ni glih neka dobra podlaga. tudi če naredi splav.

Lej, ljubezen pride itak malo kasneje, onadva sta pred kratkim komaj prvič spala skup, sta zaljubljena (vsaj ona je), se videvata, ne moreš zdaj pričakovat, da bojo čustva tako globoka kot v enem dolgem partnerstvu, ki je šlo že čez svega i svašta...

ronja,ti praviš da je dejansko veliko manj možnosti, da ta zveza uspe, če ona ne bo naredila splava - jaz v obeh primerih ne vidim veliko možnosti (razlika se mi ne zdi omembe vredna da tako rečem). na žalost..

Če bi si ona zelo želela tega otroka, bi rekla, da je več možnosti za zvezo, če otroka obdrži, ker bi mu sicer zamerila odločitev za splav. Vendar imam po zadnjih postih občutek, da si ona tega otroka ne želi toliko, kot si želi bit fer do njega in da si želi manj kot se on boji, zato bo on njej otroka bolj zameril kot ona njemu splav. Je pa seveda vse to samo moj občutek, ki je lahko čisto mimo. V vsakem primeru: če si ona sama tega otroka ne želi, oče pa si ga tudi ne želi, potem itak ni prav dosti izbire... Potem je boljše rešit to, akr se rešit da - torej mogoče odnos, če jima je obema do tega, kar zgleda, da jima je, do otroka pa nobenemu ne tako zelo fejst...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 11:45:34   
zvoncki
Jaz pa mislim, da tudi njun "romantični" odnos ne bo dolgo trajal. Mogoče (upam) pa se motim. Otroka pa tako, kot se je izkazalo, si nihče izmed njiju ne želi prav zelo (ne samo tega, ki je že na poti).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 12:04:37   
crtek
margostale naj ti povem še jaz svoje mnenje...Ti bi, seveda, rada slišala, da se vsem zdi super, da obdržiš otroka, neglede na to kaj tvoj prijatelj misli...no, jaz ti tega ne bom rekla in zato ti verjetno moj komentar ne bo najbolj všeč, ampak vseeno, samo za razmislek...

Zelo od blizu poznam skoraj identičen primer tvojemu (razlike v starostih so drugačne): One-night-stend, cca 40letna ženska, cca 10let mlajši moški. Oba samska, ona je rekla, da jemlje tablete, zato uporabe kondoma ni bilo, posledica: nosečnost (iz njene strani zelo zaželjena, iz njegove niti malo). Ženska je otroka želela obdržati, moški je v splav itak pod nobenim pogojem ne more in tudi ne sme prisiliti (kar se mi zdi prav, da ne bo pomote), iz tega se je rodilo dete, ki ga oče ne želi niti videti, niti slišati zanj, pa čeprav živijo v istem kraju in se pogosto tudi po nakjučju srečajo. Oče plačuje preživnino, ker jo tudi mora, neglede na materialni položaj in njegove želje, mati se občasno oglasi s pretzami o varstvu, dodatnih potrebah otroka, itd, odgovor očeta je vedno isti: "Dam ti, kar ti pripada. To je vse, kar boš od mene dobila, ker si itak že vzela več, kar sem ti bil pripravljen dati."

Zdej pa: se popolnoma strinjam s tabo na točki, ko praviš, da si je tvoj prijatelj sam kriv, kaj pa ni uporabljal kondoma, kaj pa je rinil s tabo v posteljo in ja, tvoja leta so pomemben faktor, ampak po drugi strani ti pa moram povedat, da mora bit otrok (vsaj za moje pojme) trezna odločitev dveh odraslih ljudi. To ni stvar, ki bo šla proč čez noč, to ostane s tabo za vedno in, če se tvoj prijatelj z otrokom ne strinja, je od tebe zelo neodgovorno in sebično, da ga v očetovstvo prisiliš. Ker to boš dejansko naredila s tem, ko boš otroka na lastno pest, kljub njegovemu nestrinjanju, obdržala.
Čisto možno je, da se vse skupaj izzide na lep način, kar pomeni, da se tvoj prijatelj premisli in se na koncu odloči, da si otroka v resnici želi, lahko se ti pa zgodi (kar je po mojih izkušnjah bolj pogosta reakcija), da ga bo tvoja gesta popolnoma odvrnila od tebe in posledično otroka.
Ker pišeš, da si ne želiš, da bi tvoj otrok ostal brez očeta, je ta opcija, da otroka, kjub njegovemu nasprotovanju, obdržiš, zelo slaba alternativa. Nekoga dobesedno prisilit v to, da ima otroka s tabo in mu nato narekovat še skrb zanj, se meni ne zdi odgovorna odločitev odrasle osebe. Če si si želela biti mati samohranilka, bi lahko otroka v vsakem primeru mirne duše obdržala, s tem, da svojemu prijatelju tega, čigav je otrok nebi rabla povedat. Seveda, bi se izognila obsodbam in zavrnitvi iz njegove strani, pa tudi potencialni želji po otroku (ki pa je očitno ni). Če pa si želiš partnerja, pa razmisli kako bo prisila delovala na vajino še ne začeto zvezo.
Tolko, da boš imela v mislih, ti povem, da se on otroku v nobenem primeru NE MORE odpovedat, ko je očetovstvo enkrat dokazano. Otroku v vsakem primeru pripada preživnina s strani odsotnega očeta, ko je očetovstvo potrjeno in priznano. Če bo dovolj fleksibilen, bosta to brez stroškov uredila na CSD-ju, če bo želel opravljat test očetovstva pred priznanjem očetovstva mu ta opcija po zakonu pripada, stane pa na inštitutu za sodno medicino  približno 1000€, lahko pa test za manj denarja naročiš iz tujine. V primeru, ko svojih odgovornosti ne bo želel prevzeti lahko primer konča na sodišču in se vleče in vleeeečeeeee...sama verjetno lahko enostavno predvidiš posledice tega izzida...
Če se tvoj prijatelj odloči, da z otrokom noče imeti stika, ga ti v to ne moreš prisiliti in, veliko možnosti obstaja, da ti bo enostransko in sebično odločitev očital in zameril za vedno (z dobrim razlogom). S tem seveda zgubiš prijatelja in potencialnega partnera (glede na to kako se trenutno stvari med vama odvijajo), dobiš pa otroka, ki se bo celo življenje počutil odrinjenega in nezaželjenega (neglede kako rada ga boš ti imela, otrok bo vedno vedel, da nima očeta in si to očital - kaj češ, otroci pač so taki) in to samo zato, ker ne bo nikoli razumel, da ni naredil nič narobe in nikoli mu ne bo jasno, da bi si ga oče želel in ga imel zelo rad, če bi nastal in se rodil v drugačnih okoliščinah.
Razumem, da si otroka želiš obdržati, sm tudi js noseča in vem kako bi mi blo, če bi mogla nardit splav, ampak razmisli prosim, če je res vredno svoje nerojeno dete hendikepirat za nekaj tako pomembnega, kot je oče in nekoga nase priklenit zaradi tvoje želje po otroku.

Upam, da ni izpadlo zelo napadalno, ni bil moj namen. Želim ti vso srečo pri reševanju problema in upam, da se izzide na najlepši način.


_____________________________

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 12:13:29   
pelin
Jaz pa mislim, da tudi njun "romantični" odnos ne bo dolgo trajal. Mogoče (upam) pa se motim. Otroka pa tako, kot se je izkazalo, si nihče izmed njiju ne želi prav zelo (ne samo tega, ki je že na poti).
IZVIRNO SPOROČILO: zvoncki

Se ne bi mogla bolj strinjat...

Margotsale....Nekako sem pričakovala , da boš na moj post tako reagirala in s tem pokazala, da negativnih kritik niti pod razno ne sprejemaš, čeprav zatrjuješ nasprotno...Že Mili, ti je na začetku povedala, čisto resnico, pa si čisto popenila...In v vseh primerih, ko ti je kdo na direkten način želel sporočiti, kaj si misli, si postopala enako...
V bistvu, bi napisala še enkrat isto, ker sem prejšnji post napisala po krepkem razmisleku in ne na hitro...V bistvu me je k temu privedlo branje tvojih odgovorov, ki so bili iz dneva v dan bolj jasni in precej drugačni od prvega. Skupno so imeli to, da iščeš in iščeš krivca za svojo nosečnost in zbiraš razloge za splav. Niti enega tvojega osebnega razloga za rojstvo tvojega otroka nisi navedla...Mislim, da lahko odgovor na svojo odločitev prebereš že iz svojih komentarjev...Ne rabiš  realnih mnenj, ker nisi odprta zanje..v srcu si se namreč po moje že odločila, sedaj pa le izbiraš tista mnenja, ki ti bodo tvojo odločitev olajšala in te podprla.... Kakor boš naredila bo zate prav....moralo bo biti, ker ne boš imela izbire in vrnitve nazaj......toda razjasni si že enkrat, da boš za svojo odločitev odgovorna ti...ne išči krivcev in odgovornih oseb drugje...

(odgovor članu zvoncki)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 12:18:28   
ronja
Ti bi, seveda, rada slišala, da se vsem zdi super, da obdržiš otroka, neglede na to kaj tvoj prijatelj misli...

Dvomim, da si želi to slišat, glede na tole:
Tudi moje prijateljice menijo da bi bilo malo mimo ignorirati željo prijatelja ki je dober človek, razen v primeru če želim popolnomam sama skozi materinstvo, kar pa nisem sposobna če sem realna, potrebujem da mi otroka nekdo popazi, vzgaja, mu kaj kupi itd...in svojemu otroku želim omogočiti očeta, morda razmišljam za nekatere staromodno, že tako se lahko usoda poigra, ne pa da apriori startaš samsko življenje...


Nekoga dobesedno prisilit v to, da ima otroka s tabo in mu nato narekovat še skrb zanj, se meni ne zdi odgovorna odločitev odrasle osebe.

Crtek, moških ženske ne moremo prisilit v očetovstvo, razen če se jim direkt zlažemo, da smo zaščitene, kar pa se ona ni. To je rezultat tveganja, ki sta ga prevzela, ko sta šla nezaščitena spat. Oba sta vedela, da po takem odnosu lahko zanosiš in kolikor vem, je tudi on ni prej vprašal, ali bi ona v tem primeru naredila splav, da bi mu ona to prej obljubila (pa še v tem primeru se ima pravico premislit).

Ona lahko očeta enostavno ne navede, če bi ji bilo do tega, čeprav se mi zdi fer, da otroku vsaj pove, kdo je njegov oče.

dobiš pa otroka, ki se bo celo življenje počutil odrinjenega in nezaželjenega (neglede kako rada ga boš ti imela, otrok bo vedno vedel, da nima očeta in si to očital - kaj češ, otroci pač so taki) in to samo zato, ker ne bo nikoli razumel, da ni naredil nič narobe in nikoli mu ne bo jasno, da bi si ga oče želel in ga imel zelo rad, če bi nastal in se rodil v drugačnih okoliščinah.

Ne rečem, da ta scenarij ni pogost, vendar pa ni nujno tako. POznam tudi otroke samohranilk, ki niso bili hendikepirani zato, ker so pač odrasli samo z mamo in se oče ni menil zanje (navsezadnje se to pogosto dogaja tudi v družinah, kjer sta starša skup...) Tako da tu nekaj na veliko moralizirat, se mi ne zdi ravno fer.

Pa tisto zagovarjanje: "jaz bi te mel rad, če bi bil rojen v drugačnih okoliščinah; če tvoja mama ne bi neupoštevala moje želje, bi se midva super zastopla", je tudi ena huda strahopetnost -. če bi mama upoštevala to željo, ga itak bilo ne bi! Verjamem, da imaš rada človeka, ki se mu je to zgodilo in zato vidiš stvari drugače, ampak takole, od daleč, pa je vse skup eno prelaganje odgovornosti in mazanje oči. Človek pač mora nosit posledice svojih dejanj, tudi če so bila nepremišljena. In rečt, da je prisiljen v očetovstvo, ker ni nataknil kondoma, čeprav ni nihče rekel, da je ona zaščitena, je bedarija! On ni bil prisiljen v to tveganje, ampak ga je v pijani glavi pač sprejel, ker sploh ni pomislil na to. Kar pa ne pomeni, da je kaj manj odgovoren.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 12:38:38   
zvoncki
Margotsale, ničesar te ne obtožujem, da ne boš mislila kaj takega, ali da ti posiljujem svoje mnenje, samo svojega izražam. Rada bi samo nekaj rekla : pomoje si se že odločila, da otroka ne boš obdržala. Samo toliko - nisi kamen in imaš čustva. Vedi, da splav ni samo izbris napake, storjene v eni noči. Spomnila se boš, večkrat, na splav, na otroka. Splav ni samo eno veliko odrešenje, olajšanje, rešitev "problema". Upam samo, da si tega otroka res toliko ne želiš, da te ne bo potem ta poteza čustveno obremenjevala do konca življenja. (Ne razumi s tem, da bi zaradi tega morala otroka obdržati!)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 12:55:44   
margotsale
že tako se lahko usoda poigra, ne pa da apriori startaš samsko življenje...



RONJA, razbrati je da si precej široka in razgledana oseba ki se je sposobna vživeti v "kožo" drugih. Cenim tvoj komentar.
Se zavedam, da ni primerjave skrbeti za eno osebo (torej zase ali še za partnerja) čeprav vsaki dan gospodinjim, kot če skrbiš za družino z otroci. Hvala še 1x za razumevanje. Tudi ostalim se zahvaljujem, le neke ozke osebe so mi mimo celo smešne so mi, ko mislijo da se njim ne more nič nepredvidenega zgoditi in kar na pemet delajo zaključke o neki situacijo, ki si jo ne znajo predstavljati in tako kot so same ozke tako tudi ozko in negativno komentirajo o ljudeh in takšni vzgajajo otroke OMG :) En lep dan vsem

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 13:18:31   
pelin
Margotsale....Nekako sem pričakovala , da boš na moj post tako reagirala in s tem pokazala, da negativnih kritik niti pod razno ne sprejemaš, čeprav zatrjuješ nasprotno...Že Mili, ti je na začetku povedala, čisto resnico, pa si čisto popenila...In v vseh primerih, ko ti je kdo na direkten način želel sporočiti, kaj si misli, si postopala enako...
IZVIRNO SPOROČILO: pelin


Bom kar sama sebe citirala, ker bi lahko napisala isto...
Dodajam leto...S tabo se strinjam le v tem, da je Ronja ena široka ragledana oseba, ki se je sposobna vživeti v situacijo drugega...Ni pa  le to....je čudovita nesebična mamica, enkratna gospodinja, kot je videti tudi zakonska partnerica na mestu in še kaj...Kljub raznim osebnim težavam očitno čudovito krmari v življenju...Vzemi si jo za zgled...mogoče boš skozi njeno delo spoznala in videla tisto, kar ti me negativne osebe  brez čuta za empatijo,ki jim je v življenjo le lepo in se jim po tvoje ni nikoli zgodilo nič slabega in nepredvidljivega (mimogrede pri štiridesetih zanositi ni niti najmanj nepredvidljivo...poleg tega pa ni nujno slabo)  skušamo dopovedati...Mogoče se boš začudila, vendar ti po svoje želimo pomagati...očitno brez veze...
Podpis: ena ozka oseba, ki si drzne vzgajati svoje in še celo gardo tujih otrok...user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 13:24:46   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale
le neke ozke osebe so mi mimo celo smešne so mi, ko mislijo da se njim ne more nič nepredvidenega zgoditi in kar na pemet delajo zaključke o neki situacijo, ki si jo ne znajo predstavljati in tako kot so same ozke tako tudi ozko in negativno komentirajo o ljudeh in takšni vzgajajo otroke OMG :)


mi se ne slepimo, da so neumne odločitve "nepredvidene". tudi ronja se ne btw. raje si nehaj dopovedovat da "pride nepredviden trenutek" (kar ta ki se ti je zgodil sploh ni - to lahko reče en človek ki hodi po pločniku in ga zbije avto) in se ti zgodi kar se ti je; če boš rekla bobu bob potem ne boš druge videla kot "ozke", samo resnicoljubne.

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 13:26:05   
rozilu
Nisem vedela naj se oglasim ali ne... Mogoče bo moj post kaj pomagal, ali pa tudi ne.

Sama sem zanosila naključno, sicer z dolgoletnim partnerjem. On si otroka še ni želel, meni se takrat tudi ni pod nujno mudilo (materinski nagon me ni čisto prevzemal, biol. ura mi pa tudi ni hudo tiktakala user posted image ), bi počakala še kako leto ali dve - več pa ne. Verjetno je veliko takih primerov...

Ker sem vedela kako je mnenje partnerja o tem, da bi imela otroka ZDAJ, sem se seveda odločila sama pri sebi. V tistih okoliščinah (MOJIH: želja, stara več kot dovolj, fax končan, služba še vsaj za kako leto) ne bi šla delat splava. Odločitev: otroka bom imela - z njim ali sama. Konec, odločitev je bila moja in posledice bi sprejela take ali drugačne. Na srečo se je izteklo tako, da je tudi on zadovoljen in sem seveda zato tudi srečna. Če pa ne bi bilo tako in bi ostala sama... bi bilo verjetno težje, ampak bi bila tudi srečna z mojo zlato pupiko. Itak sem veliko sama z njo tako da se mi včasih zdi, kot da sem samohranilka, ampak to je čisto druga tema. (no mogoče tudi zate zanimiva - tudi če imaš partnerja, je lahko zaradi raznih okoliščin tako, da si veliko sam in nimaš pomoči vedno ko jo rabiš, moraš se znajti na raznorazne načine...).

Glede "očitkov", da je margotsale zadovoljna in zaposlena s svojim življenjem (in majhnimi težavami) kakršno je zdaj in ni "prostora" za otoka:
večini samskih žensk se vedno očita, da niso zadovoljne s sabo, da si pod mus želijo partnerja in otroke in da jih to vsekakor ne bo pripeljalo nikamor... če bojo tako hrepenele po družini. Pelin, s čim drugim pa naj bi se ubadala tvoja samska sodelavka kot pa sama s sabo? (OK, ne zagovarjam tega, da ni solidarnostna itd.) Saj ne more razumeti kako je, če imaš družino... in ji ni treba!
Evo, tu je en primer, ko si je ženska uredila življenje tako, da je zadovoljna - in po naključju je prišel (hm, partner) in otrok. Pa nam spet ni prav...

Jaz bi ti svetovala enako kot sem sama nardila: sama se odloči ali JA ali NE. Če se bo tvoj prijatelj strinjal z odločitvijo - OK, če ne pa... tudi brez njega boš zmogla, če si želiš! Če ne boš obdržala otroka, pa niti ni nujno, da bosta kaj dolgo skupaj. Sicer se mi ta zveza zdi na zelo trhlih temeljih - ampak to je že druga tema, ne nujno povezana z odločitvijo za otroka ali ne...

(odgovor članu zvoncki)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 13:28:44   
mateyka
matr, ronja, ti si najbolj široko razgledana oseba kar jo poznam - z mano, ozkoglednico, hodiš na kavo user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 14:02:07   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

matr, ronja, ti si najbolj široko razgledana oseba kar jo poznam - z mano, ozkoglednico, hodiš na kavo user posted image user posted image


Hudiča? A nisi ti nekje med jetiji ta hip?

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 14:13:25   
margotsale
sej pravim nima več smisla nadaljevati z temo...nikogar ne krivim ničesar, niti sebe...mi je večkrat očitano da speminjam mišljenja skozi forum, naj pojasnim da sem se odločila deliti z vami svojo zgodbo je zaradi dejstva ker sem bila sredi tehtanja...po spoznanju da sem zanosila in sm nihala med odločitvijo ZA in PROTI, tako sem sproti spoznavala svoje občutke, očetove občutke itd...nisem vam pisala ko bi imela že mozaik sestavljen. Trenutno mislim le na dobrobit nerojenega bitja in to se mi zdi edino razsodno ta moment...in če sebe poznaš je največ kar imaš, potem si lahko fer do drugih. Nisem mislila mateyka da si slaba oseba niti ni pelin ali kdo drug ki je komentiral. Nihče ne more poznati te zgodbe in mene same z mojimi občutk vred, bolj kot le jaz samo sebe in to je vse....Forum je za deljenje mišljenj in vsem ki ste jih delili z menoj se zahvaljujem vključno z tistimi ta "feferonastimi" komentaji user posted image ...Zakaj sem dala Ronji največ pohval nazadnje, je zato ker je izkazala da se je sposobna v neko situacijo najbolj vživeti ne glede da tudi ona ne daje niti rdeče niti zele luči bolj kot ne drugim tolmači mojo storijo....koker koli odločitev je na meni in jaz bom mislila le na dobrobit nerojenega bitja in zato vem da bom fer, pa ne glede kako je do te zgodbe sploh prišlo, srečni tisti ki se vam nikoli ne zaplete zaradi ene nepremišljene poteze.

< Sporočilo je popravil margotsale -- 7.1.2012 14:21:46 >

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 14:25:50   
lily32
Ne bom dodajala svojega komentarja, ker je bilo že veliko napisanega in kot si sama dejala, je konec koncev odločitev tvoja. Rada bi ti le rekla srečno, upam, da so se ti misli že kaj bolj zbistrile in odloči se tako, da boš ohranila več notranjega miru. 

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 14:29:08   
margotsale
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Ne bom dodajala svojega komentarja, ker je bilo že veliko napisanega in kot si sama dejala, je konec koncev odločitev tvoja. Rada bi ti le rekla srečno, upam, da so se ti misli že kaj bolj zbistrile in odloči se tako, da boš ohranila več notranjega miru. 

Hvala lepa

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 14:33:35   
posh
margot, mene bi samo zanimalo- če ni skrivnost- ali je odločitev dokončna, ali še ne ?

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 14:37:54   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

sej pravim nima več smisla nadaljevati z temo...

Bom samo zaključek svojega razmišljanja dala, ki sem ga dobla skozi vse te komentarje.
Mislim, da otroka lahko kar obdržiš, saj si dovolj trmasta, da vama bo uspelo. Težko nas razumeš, ker že imamo otroke in je to ena od tistih stvari, ki jo moraš doživeti, da popolnoma razumeš, kar se mi zdi normalno, glede na to, pa da smo na tem forumu skoraj vse mame, je pa rezultat tak kot pač je user posted image
Če obstaja forum za "ne-mame", bi tam ziher večkrat naletela na odobravanj splava user posted image

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 14:40:49   
margotsale
IZVIRNO SPOROČILO: posh

margot, mene bi samo zanimalo- če ni skrivnost- ali je odločitev dokončna, ali še ne ?


da bom mislila na dobrobit otročka je dokončno, kaj bom storila še ne povsem ....tole je le odgovorna zadeva in vključuje vsaj 3 osebe.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 14:47:40   
margotsale
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

sej pravim nima več smisla nadaljevati z temo...

Bom samo zaključek svojega razmišljanja dala, ki sem ga dobla skozi vse te komentarje.
Mislim, da otroka lahko kar obdržiš, saj si dovolj trmasta, da vama bo uspelo. Težko nas razumeš, ker že imamo otroke in je to ena od tistih stvari, ki jo moraš doživeti, da popolnoma razumeš, kar se mi zdi normalno, glede na to, pa da smo na tem forumu skoraj vse mame, je pa rezultat tak kot pač je user posted image
Če obstaja forum za "ne-mame", bi tam ziher večkrat naletela na odobravanj splava user posted image


No tega dejstva se pa povsem zavedam, že ko sem oddajala tole temo sem si rekla v  mislih tukaj bodo težko proti otroku, ker je forum za starše, toda zgodbo sem kljub vsemu oddala saj je ta forum aktiven in sem vedela da bodo komentarji prihajali hitro in iz pod prstov oseb z izkušnjami...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 15:03:07   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

No tega dejstva se pa povsem zavedam, že ko sem oddajala tole temo sem si rekla v  mislih tukaj bodo težko proti otroku, ker je forum za starše, toda zgodbo sem kljub vsemu oddala saj je ta forum aktiven in sem vedela da bodo komentarji prihajali hitro in iz pod prstov oseb z izkušnjami...




Kakor si rekla...tukaj ti odgovarjamo tisti, ki smo ŽE starši. In iz starševskih izkušenj (svojih) ti bom še enkrat rekla: strahovi so normalni, težja obdobja(novorojenček, nespanje....) je kar hitro mimo in kaj ostane? Ostane TVOJ otrok, nekdo ki ti je podoben, nekdo ki ti bo ko boš stara pomagal, nekdo ki te bo osrečeval, ko začne govorit, hodit,... kasneje te bo delal ponosno- na različne načine,....
kaj hočem povedat pravzaprav: otrok te obogati in le redkim zje*e življenje! To pa nam lahko sveto verjameš, saj mi , ki imamo otroke, vemo o čem govorimo!

In na koncu mi res ni jasno, kaj v tvojem primeru pomeni dobrobit otroka.

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 15:15:05   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

matr, ronja, ti si najbolj široko razgledana oseba kar jo poznam - z mano, ozkoglednico, hodiš na kavo user posted image user posted image


Hudiča? A nisi ti nekje med jetiji ta hip?


čez en teden grem na kavo s severnimi medvedi. še en teden toplega vremena user posted image pol pa.. user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 15:22:21   
MioBambino
Spoštovana margotsale,
ko berem to tvoje sporočilo, čutim, da si v veliki stiski.

Si pred veliko prelomnico v svojem življenju.
Jaz bi naredila tako- obdržala otroka in dala "prijatelju" priložnost in čas, da se pokaže, kdo je v resnici.
Pravi prijatelj te nikoli ne bi silil v splav, vrjemi. Morda se le boji, kaj bo prinesel otrok(če on že ima potomca- kako te lahko prisili, da ti svojega odpišeš?) .
Nisi več rosno mlada, z nosečnostjo ne moreš več prav dolgo čakati. Če si želiš otroka, obdrži tega, zdaj. To zmoreš, če si le želiš. Splav ni lahka stvar- sama sem ga imela lani novembra- spontani splav, 7t, nič nisem bila kriva-nisem se odločala o otrokovem življenju, pa je bila to zelo boleča izkušnja, za katero si želim, da je nihče ne bi rabil doživeti.
Ta otrok si vaju je izbral za svoja starša, tukaj in zdaj, v teh življenskih okoliščinah. Lepo, kajne?

Moški se lažje odločijo za splav, ker ne nosijo življenja v sebi. Lažje preživijo. Vendar odločitev ni njihova- odločitev je samo tvoja. Vidva bosta skupaj ali pa ne samo zaradi ljubezni- neodvisno od otroka. Lahko bi se ti zgodilo, da bi na koncu izgubila oba. In ostala bi čisto sama.

Šport ni garancija, da boš enostavno zanosila, če zdaj splaviš. Pravzaprav ni garancije, da boš še sploh kdaj zanosila in donosila zdravega otroka. Žal.
Časi- ti se spreminjajo- ti živiš tukaj in zdaj, otrok vama je namenjen v tem trenutku. Vrjamem, da ti bo uspelo prebroditi vse težave, če se boš le odločila za otroka. Kajti- nobena stvar ti ni bila dana v življenju, ne da bi ti bila dana moč, da zmoreš.
Prav je, da otroka obržiš- čutim, da si to želiš.
Porodniško si lahko izračunaš na internetu- poišči na Googlu.
Varstvo- za to obstajajo vrtci, zasebna varstva, varuške.

Nekoč sem nekje prebrala "Lažje je nositi otroka v naročju, kot pa na vesti". Kako je res.
Nisi v brezizhodnem položaju- imaš nešteto možnosti. Lahko se odločiš za življenje. Vrata se ti bodo odpirala kar sama. Samo vrjemi v to.

Tukaj smo, da ti prisluhnemo- pomagamo. Napiši nam, kako si se odločila. Sedaj si del nas- nisi več sama.

Topel objem!

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 16:13:17   
margotsale
IZVIRNO SPOROČILO: MioBambino

Spoštovana margotsale,
ko berem to tvoje sporočilo, čutim, da si v veliki stiski.

Si pred veliko prelomnico v svojem življenju.................

Tukaj smo, da ti prisluhnemo- pomagamo. Napiši nam, kako si se odločila. Sedaj si del nas- nisi več sama.

Topel objem!




prav lepo se zahvaljujem za tele stavke...sem močna oseba, pa vendar ne tako zelo da bi bila v celoti sama kos  vsemu kar otrok potrebuje, in otrok te potrebuje 24 ur, sam ne spet pametovati prosim lepo ker se ne morete postaviti  v mojo kožo, vam vsem nekdo pomaga, če pa ne pa ste si tega otoka prekleto dolgo že želele, jaz pa sem o njem razmišlala kot o možnosti da nisi sam na tem svetu, kar pa dragi moji menji na en egoizem.......... pa ok in ga obdržim in le kdo bo potem pomagal ko bodo stiske, bo otrok lahko dobro živel ko bo čutil materine stiske !?...no o  tem govorim ko omenjam dobrobit,  o najtežjih situacijah, nisme pesimistka toda zavedam se da se ne bo cedilo le med in mleko med menoj in otrokom, in poleg tega bi kot sodobna mati potem želela ohraniti nekaj svoje ženskosti ...čutim da bi me vso prevzemal, toda vsaj 30% želim biti še jaz jaz kot je to moja sestra kljub otrokoma  in  še nekaj podobnih žensk, pač ne gledam pri mojih letih tako "romantično"kot nekatere ki jim je vsak prvi in drugi stavek otrok, toda pozor: tudi moj otrok bi bil ves moj svet, povdarjam samo to, da ne bom tukaj spet brala kako sem nezrela in bla bla, moji interesi so ohraniti vsaj 30% same sebe, se urediti,  kam iti....vem da nekateri spet ne boste moraki razumeti niti od vas tega ne zahtevam toda če jaz spoštujem vas da drugače razmišljate se potruditi to še ve, poleg tega je to trenutno moja stiska ki jo z vami delim in boli me to neko napadanje, vso nestrinjanje se da napisati  z drugačnimi stavki naj vam bodo za vzor tiste foromovke ki so sicer z zadevo niso strinjale pa so vendar to izrazile na dostojanstven način....težko mi je brati še tele kako realne komentarje kako sem glupa da sva sexala itd...Torej le komentiram na "glas" kako vendar otročku preobremenjena mama lahko nudi prijetno in zdravo otroštvo?...no zdaj menim da je vse clear...le še odtehtati moram vse do konca...pa en lep dan še naprej za vse

< Sporočilo je popravil margotsale -- 7.1.2012 16:31:21 >

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   [Brisano sporočilo]
7.1.2012 16:21:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Naj imam otroka ali ne
7.1.2012 16:31:25   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: margotsale


... le kdo bo pomagal ko bodo stiske, bo otrok lahko dobro živel ko bo čutil materine stiske ?...no govorim o najtežjih situacijah, ki pa seveda tudi bodo ne bo le med in mleko ter romantika med menoj in otrokom, in poleh tega bi kot sodobna mati potem želela ohraniti nekaj svoje žesnksti kajti če pomeni biti obseden ves čas s svojim otrokom potem prav gotovo to nisem jaz...čutim da bi me vso prevzemal, toda vsaj 30% želim biti še jaz jaz kot je to moja sestra kljub otorkoma ki sta jo želela vso  in  še nekaj žensk, ja pač ne gledam tako kot nekatere ki ji je vsak prvi in drugi stavek le otrok, tudi moj otrok bi bil ves moj svet toda povdarjam da ne bom tukaj spet brala kako sem nezrela in bla bla bla, moji interesi so ohraniti vsaj 30-40% same sebe, se urediti  kam iti, kot samohranilka pa to ne bo mogoče....


Meni tu ni nič nezrelega, ampak ženšče, vse to kar pišeš se bo dogajalo, ko bo otrok rojen. Kak si boš naredila, tak boš imela. Ok, npr, da si vezana na otroka bolj takrat, ko se rodi, pa ko ga še tudi ponoči dojiš. Tu te nobena ne more nadomestiti...
Ženskost boš ohranla, če boš seveda htela, če pa boš vsak dan v neopranih cotah, neurejena in z mlekom pobruhana hodla naokrog in blabla, valjda ne bo ok.
Kakšne težave boš imela, če jih boš pa živ bog ne ve vnaprej. Nespanje, bolezni,... da ne nadaljujem. O tem je brezveze razmišljat, valjda.
Ne verjamem, da boš obsedena z otrokom (čeprav je vse na koncu mogoče user posted image ), ker npr. pri meni.. otrok je del mojega življenja in obratno.. ni pa moje življenje. Valjda sem prvo jaz sama sebi napomembnejša, ker drugače ne moreš normalno funkcionirat, iz tega zadovoljstva s svojim življenjem in s sabo, pa izhaja zadovoljen otrok.
Tudi jaz nisem tak tip, da bi nonstop o otroku govorila... saj pa to ni čudež, je rojstvo, nosečnost, nekaj najbolj normalnega pri ljudeh in sesalcih. Saj ne rabišo tem govorit, različne mame smo, kakršnakoli že boš, vedi, da tople vode ne boš odkrila user posted image
Sebe seveda lahko ohraniš 100 %.
Zakaj ne bi mogla ven hodit? A misliš, da na rock koncertih, na rave partyjih, v klubih, v kinu, gledališču... ni mamic?
Vedno se najde pot, če češ .
Jaz sem jo user posted image

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?