|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako povečati količino mleka?
3.2.2012 21:53:29   
Mincaa
Ojej, me je kar streslo...tud jaz sem imela težave, zaspanega sina in obilo napačnih informacij. Sem zamagala z obilo volje sva se po 10-ih dneha samo še doljila:
- podnevi na uro in pol (jaaaaa 14x na dan), ponoči smo spali eno rundo 5ur, potem pa spet....
- 10min na eni, 10min na drugi dojki (vmes in na koncu podiranje kupčka), aktivno - poslušaj ali otrok požira ali samo cuclja
- tekočina, ogromno tekočine in dobre hrane :)
- ukinila sem nastavke, tako je lahko mali zgrabil kolobar - to je bistvo, ne pa da grabi samo bradavico
- dojko sem zgoraj s prstoma pritisnila noter, da je lahko dihal
- čimbolj sproščen položaj
- pumpala nisem in dodajala nisem več ko sem začela tako pogosto dojiti - 2.dan pogostega dojenja (tudi na 1h),

Jaz sem imela mleka "napretek" šele po 6tednih (v porodnišnici so mi rekli naj dojim na 3h pa po vsakem oborku dodajam 30ml HAHAHA, če bi pri tem vztrajala bi bil mali po parih tednih samo še na flaši).

Pogumno in veliko sreče, se splača vztrajat ampak je res težko na začetku. Objem in verjamem da ti je uspelo! user posted image

_____________________________

Pomagajte pri PETICIJI za nove prostore Razvojne ambulante na www.teledelo.com do 10.februarja 2012!

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kako povečati količino mleka?
5.2.2012 23:25:27   
DanijelaNeli
Neli-oglasi se kako gre?


Jaz sem pa mastitis fasala. Mleka še za izvoz..4dni nazaj pa se mi pripeti ta huda reč. Zdaj sem na AB in najinega dojenja je pri njenih 18mesecih konec.

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 5.2.2012 23:27:20 >


_____________________________

Moj smisel življenja...
Neli 16.02.2007-3.580g 52cm
Noemi 22.07.2010-3.000g 49cm

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kako povečati količino mleka?
6.2.2012 11:42:32   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: phelps

IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

IZVIRNO SPOROČILO: phelps

Obvezno jej 5x na dan po malem, pij ogromno tekočine (jaz sem jo okoli 5 l na dan ali še več), meni je pomagal tudi čaj od Tekanne za dojenje. Počivaj in ne sekiraj se. Na začetku sem tudi jaz uporabljala nastavke, po 8 tednih pa sem dojila brez njih. Pumpica - vse je odvisno od volje in kakovosti le te. Jaz sem kdaj potrpežljivo načrpala tudi 200 ml, kdaj pa nič (pa vem, da je mleko bilo). To naredijo izkušnje. Na začetku smo pa itak vse (bile) prestrašene in negotove.





5l je pa že too much in totalno nezdravo



Zaradi? Ziher boš napisala, da se izpirajo minerali iz telesa user posted image

Tudi v nedoječem stanju spijem 3 l na dan, zdrava sem pa kot dren (tok, tok, tok user posted image ).
P.s.: ljudje večinoma spijemo manj kot imamo občutek, da spijemo in večina ljudi pije veliko premalo.


med.over.net dela čudeže. user posted image user posted image user posted image
"nekatere" doječe matere popijejo 5-6 litrov tekočineuser posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kako povečati količino mleka?
8.3.2012 9:10:15   
Taddy78
No da se še jaz malo javim...naša je sedaj stara 3.mesece in lahko rečem, da nama sanjsko gre. Sicer so vmes kaki problemčki, ravno včeraj mi je bilo sumljivo njeno jokanje po dojenju na obeh dojkah, pa sem ji dala dodatek in ga je spila 90ml.
Torej sem v3.mesecih drugič dala dodatek. Drugače pa tako...ko sem ji pred 14 dnevi ponudila 2x dojko brez nastavka, smo nastavek pospravili, ker več ni hotela piti na njega, kar pa me najbolj veseli...že 1 mesec spimo ponoči user posted image .
Čez dan papca na 2-3 ure, sploh jutranji obroki so bolj na 2 uri. Kolik nismo imeli, kaka sicer bolj slabo že kak teden, je pa res pridna. Vztrajala sem tudi z dudo tako dolgo, da jo je sprejela, saj nam prihrani marsikateri jokec. Sem pa ugotovila, da če ne jem prave hrane, mleko kar usahne.




(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
8.3.2012 9:27:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kako povečati količino mleka?
8.3.2012 9:34:27   
kimica86
Jaz imam tudi malo problemčkov z dojenjem.. Tamala spije na zizkah od 60-100ml, odvisno kot se ji da.. Ko zgubi voljo za vlečt, začne brcat z nogicami, mahat z rokicami in se prične igrati z bradavico.. Jo še kašnih 5min posilim na zizki, da kaj povleče in potem ji dam vedno še dodatek AM (nekje od 50-80ml, odvisno koliko spije na zizki)..
Pijem pa tudi jaz čaj za dojenje (kupujem ga v lekarni), kompot, mleko.. Jaz jo vedno, ko se zbudi pristavim prvo na zizke..
Se bom morala potrudit upoštevat tudi vaše nasvete pa bomo videli kako bo šlo.. Ne bi rada zgubila mleko in rada bi vsaj 6 mescev dojila, če pa bi trajalo še dlje pa toliko bolje user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kako povečati količino mleka?
11.4.2012 18:47:02   
caelia
zdravo, punce..

no, jaz mam tudi nedonošenčka in sva na flaši..

si črpam in mi zadnje čase upada..

v porodnišnici sem ga imela za izvoz in prve tri tedne doma tudi.. sem načrpala po 250 naenkrat (iz obeh dojk) s tem,da sem črpala redno na tri ure)

dojiva se z nastavki,pa še to ga ne pristavim vedno, ker je prešibak še in ne vleče. sem si sposodla tehtnico in ga tehtam, koliko popije.. največ je popil 60, ponavadi pa 20-30,mogoče 40. tak da vedno dodak stekleničko, ponoči pa sploh ne pristavljam, ker se tako hitro utrudi in zaspi in ga potem ni moč posilit s stekleničko..

vsaj je moje mleko, ne rabim dodajat. bi pa rada spet povečala količino, da bi mu lažje šlo ven :)

sam ker si res full želim dojit, bom vztrajal, ne bom nehala črpat.. mam pa ročno črpalko in mam zdaj že tako utrjene mišice na rokah, da joj :D

pattyka- si tio prešla na dojenje ali mu/ji črpaš? glede na to, da si črpala in imela nedonošenčka?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kako povečati količino mleka?
5.5.2012 22:31:07   
Taddy78
Kar se tiče količine mleka (pa vem, da nismo vse enake), pri meni še vedno velja, da če ne jem "močne" hrane, mleka ni. Torej ni šans, da bi začela s kako dieto (imam kar nekaj kg za pokurit), saj se takoj pozna pri dojenju.
Še vedno mi ni jasno, kako ene z dojenjem hujšajo, saj sem sama še vedno na poporodni teži, pikica je bila danes stara 5.mesecev in se še vedno dojiva.
Je pa res, da se zadnja 2 meseca ne redi več tako, kot se je na začetku, še vseeno pa je na zgornji meji s težo.

Tako da...ne samo tekočina, pri meni je zelo pomembno, da se vredu najem user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kako povečati količino mleka?
6.5.2012 7:56:09   
angelček moj
mamice,ogromno jejte in pijte,posebno ogljikove hidrate,in jejte ne glede na uro,jaz sem jedla tudi ob 12ponoči,ampak vse za mojo hčerkico!!res še vedno nisem zgubila kg,samo druzga mi ni preostalouser posted image !polenta je zelo dobra,riž....!
sama sem imela tolliko mleka,da mi je zastal,2*sem dobila mastitisuser posted image ,ampak pri dveh mescih sem začela izgublajt melko,zaradi okolja v katerem sem bila,in res začela sem jest,ogromno piti,ne glede na uro,k je mala zaspala sem še istitisnila,cčasih tut po eno uro pumpala, na obeh,pa sem ga dobila nazajuser posted image ! pa ne pozabite na počitek!!!ča vidite da mali nima dovolj mleka,mu čez dan ponudite adaptirano mleko,tudi jaz sem ga,papa je to potem pomagalo,da sem ga dobila nazaj,k mala je skos hotela bit na njih,ko ga nisem imela!!!sem jo pa nato dojila do 11meseca,in nato se je odstavila samauser posted image

caelia,probej si sposodit električno,pa bo mogoče lažje,jst vem da v drugo si jo zihr kupm,k ni tako lahko stiskat kot je zgledalo

taddy78,mogoče pa se ti zdej velio giblje že,pa če GH uvajaš pa je to,to,da ne dobi več toliko na teži,ker zdej bo  več pokurila,kot poje

_____________________________

Ponosna mamica svoji hčerkici

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kako povečati količino mleka?
9.5.2012 11:33:05   
Taddy78
Saj to je ravno največja fora, da sem ji probala dati že marsikaj, pa nič noče. Rada ima edino mlečno kašico, oz. ala grisolino (na žlico) in to ponavadi dava namesto enega obroka. Vse ostalo, od sadja, zelenjave, pripravljeno doma ali kupljeno, potisne ven. Banano recimo cmuli kot nora, ko pa ji jo dam na žlico, potisne ven in se drgne zraven. Korenje je blek, od jabolke samo malo sokeca, kar ni tekoče samo špukne ven...sem jo včeraj vagala in se od zadnjega pregleda pred 13 dnevi ni zredila niti 10g.
Glede na to, da ima kar dosti obrokov, tudi ponoči včasih 2x vleče, bi pričakovala, da se bo vsaj nekaj zredila.
Bomo videli...prva dva meseca se je zredila recimo 2.2kg, do 4.5meseca pa potem samo 1.4kg.

Eh, pa saj...preveč jo primerjam s sinom, ki je v istem obdobju jedel in pil kot zmešan, vse in vse, ter se redil po kilo na mesec. Je pa res, da je bil na flaši.

(odgovor članu angelček moj)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kako povečati količino mleka?
9.5.2012 11:46:13   
Doll

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Kar se tiče količine mleka (pa vem, da nismo vse enake), pri meni še vedno velja, da če ne jem "močne" hrane, mleka ni. Torej ni šans, da bi začela s kako dieto (imam kar nekaj kg za pokurit), saj se takoj pozna pri dojenju.
Še vedno mi ni jasno, kako ene z dojenjem hujšajo, saj sem sama še vedno na poporodni teži, pikica je bila danes stara 5.mesecev in se še vedno dojiva.
Je pa res, da se zadnja 2 meseca ne redi več tako, kot se je na začetku, še vseeno pa je na zgornji meji s težo.

Tako da...ne samo tekočina, pri meni je zelo pomembno, da se vredu najem user posted image



To je normalno da se ne redi več tako kot na začetku.
najprej otroku nehajte šteti žličke in se prepustite ( seveda če je otrok zdrav).Moj otrok do 16 meseca ni jedel skoraj nič,bil je na samem sadju.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kako povečati količino mleka?
4.6.2012 15:30:59   
Weeda
Povsem običajno je, da otrok kasneje počasneje pridobiva težo. Saj se tudi več giba in posledično več porabi:). So pa otroci različni, eni bi jedli samo sadje, no, moj je samo zelenjavo in včasih zraven meska. Pa navaden jogurt maže kot za stavouser posted image :

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?