|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 0:46:17   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: ruby19

Glede istospolno usmerjenih pa tole: itak se za njih z novim zakonom v praksi ne bo nič spremenilo, tudi če bo ta zakon sprejet. Saj že zdaj lahko živijo skupaj in imajo otroka svojega partnerja, čeprav ne na papirju. S tem zakonom bodo le bližje temu, da bodo slej kot prej lahko še posvajali otroke.


Ni tako enostavno. Gre se za to, da lahko partner v istospolni skupnosti posvoji otroka svojega partnerja, če biološki starš (če obstaja) to dovoli. Gre se za to, da bodo ti partnerji, ki opravljajo vse dolžnosti staršev, imeli tudi pravice, da otroka zastopajo (v šoli, pri zdravniku...). Na tem področju je veliko težav, katastrofa pa je, če npr. biološki starš (ali uradni starš) umre, drugi pa je, ne glede na to, da je bil temu otroku starš, nekako 'niko i ništa'.

Primer male Ane, ki je v javnosti najbolj izpostavljen: v rojstnem listu (rodila se je v ZDA) sta kot starša napisana oba očka. Ta dokument povzroča v Sloveniji veliko preglavic (podrobnosti ne vem), ampak po naših zakonih ne moreta biti oba njena starša. Pa recimo, da sta (silom prilike) morala vpisati enega od njiju. Kaj bo, če ta umre? Četudi popoka malo revo in odleti z njo v ZDA, je lahko obtožen ugrabitve svojega lastnega otroka (očka namreč ne vesta, kateri od njiju je biološki oče in če ne bo nujno potrebno - bolezen - tega ne nameravata niti ugotavljati ).

Za homoseksualce bo to vsekakor korak naprej. Upam da uspešen.  


IZVIRNO SPOROČILO: ruby19

A ni tisti otrok, ki gre v posvojitev že tako na nek način revež, a zdaj ga bosta pa lahko dbili dve ženski ali dva moška? Zakaj mora biti otrok dvojno kaznovan? kako se bo tak otrok počutil?


Otrok, ki gre v posvojitev se meni ne zdi revež. Važno je samo, da najde stabilne, ljubeče in pametne starše.  Večji reveži so tisti otroci, ki so dan za dnem prisiljeni bivati v neznosnih družinskih razmerah, ki jih duševno pohabijo, zaradi česar nosijo posledice vse življenje. In prav takih razmer nihče noče videti, ker je ponavadi nevarno, če se vmešaš.


IZVIRNO SPOROČILO: ruby19


Postavite se v njihovo kožo in me zanima, kako bi se ve počutile, če bi vas kot dojenčka ali majhnega otroka dali v posvojitev dvema ženskama ali dvema moškima (seveda moški hočejo le fantke - hm, le zakaj?!).


Otroku se bo zdelo to popolnoma normalno in razsikave so pokazale, da so otroci iz takih skupnosti bolj odprti, tolerantni in ja, celo uspešnejši.  Ne vem od kod ti podatek, da moški hočejo le fantke - že sam primer male Ane, ki jo imata očka nadvse rada, to zanika. Mislim, da je to predsodek in strah - če se razmišlja v smer, da hočejo vsi homoseksualci male fantke, da jih bodo potem zlorabljali, potem je enako logično, da bodo  vsi heteroseksualni moški zlorabljali male punčke. 


IZVIRNO SPOROČILO: ruby19

Kako se bo ta otrok razvijal, kakšen zgled bo imel? A bi ve želele, da bi npr. vašega otroka dali v posvojitev ali v rejo istospolnemu paru. Ne hodim v cerkev in se z njimi v marsičem ne strinjam, ampak glede tega jih pa podpiram. Pa naj bodo zadovoljni en z drugim in naj o tem preveč ne govorijo in naj se ne kažejo, ne pa da hočejo še več pravic in celo otroke.


Priporočam ogled filma 'Ptičja kletka'. Otroka bi dala ljudem, ki bi ga imeli radi in bi ga bili sposobni vzgojiti v samozavestnega, dobrega in uspešnega človeka.  Seksualna usmerjenost se mi ne zdi kriterij, ki bi določal to sposobnost.

Govoriti, da naj bodo 'zadovoljni drug z drugim' in naj se 'ne kažejo preveč' ... to brati je zelo žalostno. To pomeni, da jih sploh nimaš za ljudi, ampak za neke nakaze, pokveke, ki jih ne razumeš in nočeš razumeti. Zakaj bi morali ljubezen skrivati?  Nekoč sem gledala skrito kamero, kjer so bili mimoidoči deležni dveh prizorov. V prvem je fant klofutal svoje dekle in se zdiral nanjo - vsi mimoidoči so jo hitro ucvrli naprej, s pogledom uprtim v tla (to, da se ljudje načeloma ne vmešavajo tja, kjer je prenevarno, sem obdelala že zgoraj). V drugem sta se dva fanta poljubljala in takrat se pa ni manjkalo pogumnih ljudi, ki so se vsaj glasno zgražali, nekateri pa so hoteli z njima celo fizično obračunati.

Torej nasilje je dosti bolj sprejemljivo ( v končni fazi, po dobri stari tradiciji moški mlati žensko ), a ljubezen 'ki ne smem izreči ji imena', to je treba pa preganjati.

Homoseksualci hočejo samo take pravice, kot jih imajo vsi drugi - da se jih obravnava glede na to, kakšni ljudje so, ne pa da je edini kriterij njihova spolna usmerjenost.


IZVIRNO SPOROČILO: ruby19

Če nekdo otroku ne daje za jesti vegetarijansko ali vegansko prehrano ali ga ne cepi, ga kao ogroža, če bo pa otrok imel dve mamici ali dva očeta, bo pa ok. Ne tega delat otrokom!! Zato glasujmo proti.




Da bi kdo komu odvzemal otroka, ker mu ne daje jesti vegetarijanske ali veganske prehrane, je precej huda obtožba oziroma propagandni trik. Cepljenje je pa že dolgo na tapeti in zadeva ni tako enostavna. Nič ne vidim narobe v tem, da ima otrok dva očka ali dve mamici - mala Ana je zelo srečen otrok.

Ti lahko glasuješ kakor hočeš, to je tvoja pravica.

Sama sem bila do danes v hudi dilemi in sem se začela nagibati bolj k PROTI. Ampak tvoj prispevek mi je zelo pomagal pri končni odločitvi. Namreč, zdi se mi, da je v večini primerov razglašanje, da so druge stvari hudo narobe, samo propagandni trik in zavijanje v celofan, da se ne bi tako izpostavljalo bistvo - sovraštvo do homoseksualcev in predvsem nepoučenost in brezbrižnost do otrok, ki, že obstajajo in živijo v takšnih skupnostih. Oni so v resnici drugorazredni državljani.

Hvala. Zdaj vem, da bom glasovala ZA. Vem, da to ni bil tvoj namen, ampak tako se je zgodilo.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 6:38:22   
lilip
Vijoličarka, enkratno napisano!!! user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 8:14:07   
Bastis

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Sama sem bila do danes v hudi dilemi in sem se začela nagibati bolj k PROTI. Ampak tvoj prispevek mi je zelo pomagal pri končni odločitvi. Namreč, zdi se mi, da je v večini primerov razglašanje, da so druge stvari hudo narobe, samo propagandni trik in zavijanje v celofan, da se ne bi tako izpostavljalo bistvo - sovraštvo do homoseksualcev in predvsem nepoučenost in brezbrižnost do otrok, ki, že obstajajo in živijo v takšnih skupnostih. Oni so v resnici drugorazredni državljani.

Hvala. Zdaj vem, da bom glasovala ZA. Vem, da to ni bil tvoj namen, ampak tako se je zgodilo.




ti si primer vecine, ki je pod vplivom televizije. Kost za glodanje nima veze z ohlapnostjo in nedorecenosti novega zakona. in ti si se odlocila na temelju enega prispevka na rr? bravo.preberi si ga raje.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 8:40:33   
josephine27


CSD-ji so se že velikokrat napačno odločili, zdaj pa bodo, če bo nov zakon sprejet, imeli le še večje pristojnosti.


Se strinjam. Jaz imam največ pomislekov prav zaradi tega. Po mojih izšnjah oni namreč za svoje napake ne odgovarjajo. Če dam samo primer. Delavka na CSD je narobe vnesla podatke v računalnik in družina je zato X mesecev prejemala določen znesek otroškega dodatka. Ko so po par mesecih to ugotovili je morala družina to razliko vračat oz. ji nekaj mesecev otroškega dodatke niso izplačali. Kriva je seveda samo družina, ker odločbe ni preverila, delavka pa nič, ker se je pač zmotila in je samo človek. Po moje to še zdaleč ni fer in sta kriva oba. To si lahko privošči samo javna uprava. Pri nas ( delam v gospodarstvu) je tako, da če imaš zvečer v blagajni minus si sam odgovoren in moraš sam pokrit svojo napako.
Tu gre res samo za nekaj denarja ampak verjamem, da ne bo nič drugače ko se bo šlo za otroke. In glede na to kakšne težave trenutno povzročajo CSD socialni transferji mislim, da za kakšne dodatne pristojnosti niso niti pripravljeni niti usposobljeni. Zato sem prepričana, da bo prihajalo do napak z njihove strani.Kriv je seveda sistem.

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 8:45:36   
LuLu
A nekateri res mislite, da CSD samo podatke za socialne transfere vnaša v računalnik? Jap, zato pa je večina visoko izobraženih tam, ker vnos podatkov je zelo težko delo...

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 8:55:20   
Bastis

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27


ne bo nič drugače ko se bo šlo za otroke. In glede na to kakšne težave trenutno povzročajo CSD socialni transferji mislim, da za kakšne dodatne pristojnosti niso niti pripravljeni niti usposobljeni. Zato sem prepričana, da bo prihajalo do napak z njihove strani.Kriv je seveda sistem.




to bo ljudi teplo po glavi cez cas.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 9:00:01   
josephine27


ker vnos podatkov je zelo težko delo...


zgleda da res

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 9:04:14   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27



ker vnos podatkov je zelo težko delo...


zgleda da res

Idi ti tja delat, če znaš boljše... user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 9:29:16   
Bastis
Sprasujem se kako so do zdaj varovali ogrozene otroke??? A se ni govorilo takrat ko se je kaj zgodilo, kako so zatajili?? se naenkrat ne spomnite vec??? ne ne, zdaj bodo bolj usposobljeni, ko dobijo mocuser posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 9:31:40   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Bastis

Sprasujem se kako so do zdaj varovali ogrozene otroke??? A se ni govorilo takrat ko se je kaj zgodilo, kako so zatajili?? se naenkrat ne spomnite vec??? ne ne, zdaj bodo bolj usposobljeni, ko dobijo mocuser posted image

Ali na podlagi tv prispevkov to pišeš in sklepaš ali pa si imela vpogled v spise?

(odgovor članu Bastis)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 9:49:45   
Bastis
obrnimo vprasanje, se ti zdi da dobro opravljajo svoje delo? ce je odgovor pritrdilen, ne vem zakaj rabimo NOV zakon, ki bi reseval ogrozene otrokeuser posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 9:52:05   
LuLu
Odgovor da in da, ker bi imeli več pristojnosti. Že vem zakaj... pa ni situacija iz tv-ja.

(odgovor članu Bastis)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 10:11:36   
Bastis
vec pristojnosti, nove naloge in vec dela. ja, dobro se bojo odrezali, ni kaj.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 10:21:28   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Odgovor da in da, ker bi imeli več pristojnosti. Že vem zakaj... pa ni situacija iz tv-ja.


za voljo otrok upam, da imaš prav. sicer pa nekaj je lahko zelo lepo na papirju v praksi pa je drugače. bo čas že pokazal svoje.

kar se pa tiče vnosa podatkov na CSD je moje mnenje, da so zaposlene, ki to vnašajo še najmanj krive za nastalo situacijo. krivi so tisti na vrhu z visoko šolo, ki jih ti tako opevaš, ki so to res super splanirali. mene je mama učila naj si na krožnik dam toliko kot lahko pojem samo očitno so eni pač preveč pogovtni pa mislijo, da vse zmorejo ne da bi dvakrat razmislili.


(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 11:10:22   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27


za voljo otrok upam, da imaš prav. sicer pa nekaj je lahko zelo lepo na papirju v praksi pa je drugače. bo čas že pokazal svoje.


No, saj zato pa tu sodelujem, ker me zanima ali pišete o delu Centrov iz svojih izkušenj ali pa na podlagi tv prispevkov in baba-čula-baba-rekla. Tudi to so razlike v resničnostih informacij. Toliko, ne da se mi več... aja, pa mislila sem vnos podatkov socialnih delavk, ki imajo visoko izobrazbo, ker ne moreš biti soc. delavka s 5. stopnjo. One vnašajo podatke... Krivi so pa... na to temo je že mali milijon tem tu odprtih user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 11:18:16   
Janya
Pa kaj bo CSD več pristojnosti, če še s to ki jo ima sedaj ne ve kaj počet user posted image
Primer iz naše soseske:
prijava na CSD da je v eni družini veliko psihičnega in fizičnega nasilja ki se dogaja pred otroki. Noben se ni zganil nič ne glasu o njih 14 dni, še potem nebi posredovali, ampak ker je bili poklicana policija na posredovanje so bili primorani. Njihov zagovor: nismo vedeli da je stanje tako resno user posted image  user posted image

Nov zakon pa bolj dovoljuje nagajanje nekomu ki ti ni po godu....recimo, greš v šolo in malo na glas poveš učiteljici svoje mnenje o njeni strokovnosti. Vssa užaljena se bo obrnila na CSD in podala prijavo da sumi da v tej družini prihaja do nasilja. Otroka ti bojo vzeli, brez tvoje prisotnosti zaslišali, ne boš smel videti niti zapisnika in dokler ne boš ti dokazal, da v tvoji družini ni nasilja otrok ostaja drugje....se ne sliši glih dobro ne??
CSD ima že danes dovolj pooblastil samo nobenega, ki bi ga izvajal, ker se drekarije zgodijo izven delovnega časa pa kdo bo delal non stop a ne....

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 12:42:57   
caramel

IZVIRNO SPOROČILO: ruby19
Glede istospolno usmerjenih pa tole: itak se za njih z novim zakonom v praksi ne bo nič spremenilo, tudi če bo ta zakon sprejet. Saj že zdaj lahko živijo skupaj in imajo otroka svojega partnerja, čeprav ne na papirju. S tem zakonom bodo le bližje temu, da bodo slej kot prej lahko še posvajali otroke. A ni tisti otrok, ki gre v posvojitev že tako na nek način revež, a zdaj ga bosta pa lahko dbili dve ženski ali dva moška? Zakaj mora biti otrok dvojno kaznovan? kako se bo tak otrok počutil? Postavite se v njihovo kožo in me zanima, kako bi se ve počutile, če bi vas kot dojenčka ali majhnega otroka dali v posvojitev dvema ženskama ali dvema moškima (seveda moški hočejo le fantke - hm, le zakaj?!). Kako se bo ta otrok razvijal, kakšen zgled bo imel? A bi ve želele, da bi npr. vašega otroka dali v posvojitev ali v rejo istospolnemu paru. Ne hodim v cerkev in se z njimi v marsičem ne strinjam, ampak glede tega jih pa podpiram. Pa naj bodo zadovoljni en z drugim in naj o tem preveč ne govorijo in naj se ne kažejo, ne pa da hočejo še več pravic in celo otroke. Če nekdo otroku ne daje za jesti vegetarijansko ali vegansko prehrano ali ga ne cepi, ga kao ogroža, če bo pa otrok imel dve mamici ali dva očeta, bo pa ok. Ne tega delat otrokom!! Zato glasujmo proti.

Ne razumem, kako je lahko v nekom, ki trdi, da se mu gre za dobrobit soljudi (otrok), toliko sovraštva...

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 12:50:50   
posh
Včeraj sem prebrala nov zakonik. In saj ni napačno napisan ampak se strinjam s tistimi, ki pravijo, da je dosti nedorečenosti. Velik maneverski prostor za zlorabljanje me bolj sekira.

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 12:53:10   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: posh

Včeraj sem prebrala nov zakonik. In saj ni napačno napisan ampak se strinjam s tistimi, ki pravijo, da je dosti nedorečenosti. Velik maneverski prostor za zlorabljanje me bolj sekira.


Tudi jaz sem ga prebrala že nekaj časa nazaj. Veliko nedorečenosti - se strinjam. Mislim, da bodo te stvari morali rešiti z aneksi ali Pravilniki...Recimo že Zakon o DDV ima zraven Pravilnik o izvajanju zakona o DDV ter cel kup pojasnil DURS-a.... Enako bo z Družinskim zakonikom.

Ker pravniki, sami po sebi, si vsak po svoje razlagajo zakone in spraševat za njihova mnenja je sizifovo delo. Potrebni bodo torej Pravilniki, aneksi in (žal) kasnejša sodna praksa.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 12:58:31   
liliana
In že zdaj od dela pregoreli in izgoreli strokovni delavci CSD bodo z veliko vnemo in doslednostjo spremljali cel kup pravilnikov, aneksov in pojasnil ter jih dosledno upoštevali v praksi.....user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 13:58:39   
mojamura
jaz predlagam moderatorjem, da se tema zaklene. že žnj podobnih tem je odprtih, pri tej mi pa enostavno naslov ni všeč zakaj dajmo glasovat (pa vseeno mi je če bi tu dalje pisalo tudi ZA)proti novemu dz....
mislim, da se ima pravico vsak sam odločiti in sam informirati


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 14:43:06   
josephine27
jaz sem pa mislila, da je forum namenjen širjenju informacij takšnih in drugačnih. na koncu se itak vsak sam odloči kaj bo s temi informacijami počel. sicer pa je tud o socialnih transferjih in otroškiih dodatkih odprtih en kup tem, ki jih ni nobeden brisal...

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 15:11:37   
josephine27
no kar se tiče naslova se pa tud jaz strinjam, da ni najbolj posrečen.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 17:32:17   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

jaz predlagam moderatorjem, da se tema zaklene. že žnj podobnih tem je odprtih, pri tej mi pa enostavno naslov ni všeč zakaj dajmo glasovat (pa vseeno mi je če bi tu dalje pisalo tudi ZA)proti novemu dz....
mislim, da se ima pravico vsak sam odločiti in sam informirati



Daj, ne bodi ti tudi kot vodstvo RTV.....

pa saj ni še volilni molk.....

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 19:52:08   
LuLu
 
user posted image

user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?