|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Informacija glede avtizma in šole
26.3.2012 11:57:40   
Yoohoo
Letos gremo v šolo in me zanima kakšne izkušnje imate , tisti ki imate otroka z avtizmom in redno šolo.
Ali šola sodeluje z dr. Macedonijevo ali kako?Namreč na zadnjem pregledu so nam tako rekli...Zdaj pa nevem kako to zgleda in če morem sama začet forsirat da bi to res naredili.Šolsko osebje s tem menda ni ravno kaj izobraženo.user posted image

Mamice pomoč prosimuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Informacija glede avtizma in šole
9.4.2012 14:56:50   
Anonimen
Upam, da lahko tudi očetje odgovorimo ? user posted image

Tudi midva z ženo imava avtističnega sina, ki je star 14 let, pa imamo sedaj probleme, kako bi ga spravili v srednjo šolo.
Sedaj so se mogoče že razmere kaj izboljšale. Že pri vpisu v OŠ, smo imeli težave, saj so nam že kar naprej povedali, da vaš sin nebo nikdar zaključil OŠ, ker tega sploh ni sposoben. Sedaj bo pa kmalu zaključil OŠ. Ko sva midva z ženo delala na tem, da bi sina vpisala v srednjo šolo, nama ga je uspelo po velikih mukah vpisati v eno manjšo šolo, kjer so bili vsaj malo sočutni. Pri takih zadevah je potrebno biti vzstrajen in se ne sme odnehati. Sama z ženo voziva sina na "zdravljenje" v Nemčijo, kjer je odnos do avtizma čisto drugačen in nam niso nikdar vlivali slabega upanja, kot pri nas. Pri nas je vsaj pred leti bilo potrebno biti vztrajen in dobesedno riti z glavo skozi zid. In sem še danes jezen na vse psihologe in socialne delavce pri nas. Sprva tudi sam nisem verjel, da bo najin sin sploh kdaj govoril in pisal, kaj šele da bi zaključil šolo. Res, da smo do tega težko prišli, saj je bilo potrebno veliko pomoči pri učenju. V prvih 3 razredih je res bilo težko, vendar je potem bilo iz leta v leto boljše. Sedaj pri učenju skoraj ne potrebuje pomoči.
Je pa vse odvisno od tega, kakšen pristop imaš do avtistične osebe. Nekaj najslabšega za takega otroka je da sploh sliši, da je drugačen od ostalih.
Jaz vam želim, da vam uspe otroka vpisati v OŠ in se šele tam vidi, ali je sposoben ali ne. Veliko se jih ne zaveda, da avtizem še ne pomeni, da je vsega konec.

(odgovor članu Yoohoo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Informacija glede avtizma in šole
7.6.2012 13:41:57   
Anonimen
pozdrav!
Mogoče kdo ve,kam bi se dalo otroka peljat v tujino na pregled,da potrdijo diagnozo avtizem,.?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Informacija glede avtizma in šole
15.6.2012 9:27:27   
Anonimen
Zakaj pa v tujino ? Ali pri nas niso diagnosticirali avtizma ?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Informacija glede avtizma in šole
28.12.2012 23:50:39   
mergetka
Spoštovani "anonimen oče"!

Lahko pridemo nekako v stik z vami (npr. preko maila), da vas lahko kaj vprašam, prosim?

Mi smo bolj na začetku poti in nas zeeeelo moti "črni " scenarij naših strokovnjakov, ker verjamemo v našega sinčka in nočemo kar obupati nad njegovo prihodnostjo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Informacija glede avtizma in šole
9.8.2014 15:00:12   
Zaharija
Sramotno je v Sloveniji skoraj vse! Imeti pa še otroka z avtizmom in to celo v 21. stoletju v Sloveniji- grozljivka! Sistem, ki se včlani v EU skupnost in neprestano krši lastno zakonodajo, da o kršenju Ustave ne govorim- kako je EU sploh lahko dopustila včlanitev tako nazadnjaške, primitivne in (skoraj vedno) barbarske države. Šele letos smo vpisali alinejo: avtizem, ni pa nobenega programa za avtiste. Otroke z MAS porivajo večinsko v programe z mongoloidi in ostalimi "posebnimi" otroci. Kolikor vem hruške niso jabolka, še maj pa so paprike- metaforično, a resnično. Njihovo strokovno pomanjkanje znanja- (od raznih slovenskih strokovnjakov) pa je zgodba zase- kot, da bi imel pogovore s Srednjim vekom in njihovo "stroko". To bi morali video posneti in dati na You tube, da si te strokovne izjave in njihovo strokovno delo ogleda svet. Morda poslati posnetke, izjave, zapise in uvide ter ostalo, Nemčiji, Avstriji, Norveški, Britaniji, Ameriki itd. Slovenija ni niti blizu 21. stoletju, je pa v Srednjem veku na veke vekomaj in bo tudi jutri- žal!








(odgovor članu Yoohoo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Informacija glede avtizma in šole
6.9.2014 13:51:55   
Bety11
Da se tudi jaz oglasim malo.....

Vse to je res. Pa še pojem INKLUZIJE pri nas.....španska vas....

Novinarka Tednika je pripravljena narediti prispevek o problemih, o katerih pišete..... Če želite kaj več povedati (anonimno, javno, pisno...) se prosim obrnite na novinarko Alenko Bevčič, mobitel:040/350-163.

Mislim, da samo tako lahko vse skupaj premaknemo naprej....

Srečno...

_____________________________

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu Zaharija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?