|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
4.4.2012 22:26:37   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: flower

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Saj zdaj so ravno rekli, da je olača učiteljev 3.000€ bruto.user posted image



Daj nehajte no, lepo vas prosim.. ne vem kak sploh lahko kdo pride ven s tako idejo.. plača učitelja začetnika je 1.492,83 bruto - 30. plačilni razred. Plača pomočnika vzgojitelja začetnika je 19. plačilni razred - 969,71 bruto.. tak da kdorkoli reče, da z najnižjo plačo v vrtcu plačuje vrtca 300 eur, tega jaz tudi ne verjamem. Plača vzgojitelja začetnika je pa enako kot učitelja, 30. plačilni... tolk da vemo o čem govorimo.



Men se plača učitelja začetnika nikakor ne zdi nizka. In vsi vemo, da hitro napredujejo v višji razred. Veliko hitreje kot kakšen asistent na fakulteti, ki ravno tako spada v 30. plačilni razred. Sploh pa nikjer ni govora o tem, da bi dejansko znižali plačo za 15%, ampak bi jim najprej dali to kar so jim dolžni po pogodbi, potem pa znižali plačo, tako da bi na koncu znižali plače za 7%.

Drugače pa menim, da je učiteljev preveč in da bi se dalo zmanjšati število le teh. Kakšna dodatna delovna ura na teden jim ne bo nič škodila.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
4.4.2012 22:29:44   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mika

az stavko podpiram...kdaj bomo pa stopili skupaj, če ne zdaj.


o kristususer posted image ...eni težave priznate šele takrat, ko se začnejo pri vas. Zdaj smo malce prepozni, da bi šlo brez ukrepov v JU....da bi bilo kaj haska, bi morali stopit skupaj pred 4imi leti.


In kaj predlagas? Da nikoli ne stopimo skupaj ker nismo "pravocasno" stopili skupaj?
Bolje pozno ali bolje nikoli?

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
4.4.2012 22:44:44   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


Matematika je zelo enostavna. Poglejte koliko je nezaposlenih, koliko jih je zaposlenih v JU, koliko v gospodarstvu.
Tak na oko bi rekla, da cca 300.000 ljudi dela, za plače oz. prihodek preostalih. Koliko nas je že v SLO? 2 miliona?



V gospodarstvu dela 450.000 ljudi.....v javnem sektorju pa 160.000.....tako za primerjavo....v začetku 90 let je bilo v javnem sektorju zaposlenih 60.000 ljudi, kar zelo poenostavljeno pomeni, da se je v Sloveniji zaposlovalo samo v javnem sektorju....da ne govorim o tem, kako so se v javnem sektorju povečevale plače skozi to celotno obdobje in kako so se povečevale plače v gospodarstvu.....finančno to ni vzdržno na dolgi rok, moralno in gledano skozi prizmo vrednot pravic, je verjetno vzdržo, ker učiteljcija in referentka, ki izdaja pašoše, res nista neposredno krivi za krizo nič bolj kot delavec v gospodarstvu (njihova krivda je zgolj ta, da so vsi za vsak pasji prdec najemali dolga leta kredite, ker so jih banke in države spodbujale k potrošnji).....

Pač gospodarstvo ustvarja pogoje za delovanje javnega sektorja in obratno.....javni sektor ustvarja pogoje za delovanje gospodarstva.....in kaj zdaj? Ko je gospodarstvo crknilo.....? Ko se država ne sme več zadolževati, ker mora hitro sprejeti ukrepe za zmanjšanje javne porabe, ker smo pač z miniranjem vseh reform vlak zamudili, Evropa pa pritiska.....? Ni več časa za delanje nekih analiz in dvoletno risanje krivulj, kako bi mi zdaj pa osposobili slovensko gospodarstvo in zmanjšali javne izdatke?

Bomo s prstom kazali na krivce krize.....? Na obe ameriški banki, ki sta začeli to agonijo? Na Janševo vlado, ki je omogočila Bavčarju, Kordežu in Šrotu prevzeme podjetij, ker je branila nacionalni interes, da podjetja ne bi prišla v roke tujcem (slovenska nacionala pa na žalost ni premogla toliko denarja, da bi lahko taka podjetja kupila), na Pahorja, ker ni ubil bulmastifov in se je cela Slovenija pol leta ukvarjala z njimi.....naj zgolj s prstom kažemo na krivce in čakamo, da nas bo Bog odrešil krize?

Ali pa nas končno sreča pamet in nehamo s senzacionalizmom rušiti vsako reformo vlad (pa najsi bo katera že je)......nehajmo biti kot otroci v peskovniku in delovati po načelu, ker je on meni vzel igračo, bom jaz njemu......oz. ker so oni nas bojkotirali pri vseh reformah, dajmo zdaj mi njih, ne glede na ceno.....

Aja, kar se tiče posegov v socialo in prizadetost najranejših skupin.....a se sploh zavedate, da je že prejšnja vlada, z zakonom o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev krepko posegla v socialne transferje.....vendar je to naredila tako elegantno, da tega praktično nihče sploh ni zaznal, dokler niso začele prihajati odločbe.......

Tudi krize družinskega proračuna se ne da rešiti drugače, kot da se špara.....vendar mi ne bi nič.....zakaj bi šparali ravno na meni, če lahko na drugih......zakaj bi šparali na javnih uslužbencih, če lahko drugje, zakaj bi šparali na porodniških, če lahko drugje.....zakaj bi obdavčili študentsko delo, če lahko obdavčimo kaj drugega, zakaj bi sprejeli pokojninsko reformo, če nam je ni treba.....podobno kot ko se je pri nas delala pred leti kabelska.....ja, seveda bi jo imel, samo kopali pa ne boste po moji zelenici, če lahko po sosedovi, zakaj pa tam ne kopljete......

Radi bi take spremembe, da se za nas ne bi spremenilo čisto nič.......

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
4.4.2012 22:54:39   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mika

az stavko podpiram...kdaj bomo pa stopili skupaj, če ne zdaj.


o kristususer posted image ...eni težave priznate šele takrat, ko se začnejo pri vas. Zdaj smo malce prepozni, da bi šlo brez ukrepov v JU....da bi bilo kaj haska, bi morali stopit skupaj pred 4imi leti.


In kaj predlagas? Da nikoli ne stopimo skupaj ker nismo "pravocasno" stopili skupaj?
Bolje pozno ali bolje nikoli?


Zakaj stopiti skupaj.....?

Ker trenutna vlada, ki mi ni simpatična sprejema varčevalne ukrepe? To zame ni razlog..... Tako kot smo stopili skupaj v prejšnji vladi ko smo minirali vse potrebne ukrepe prejšnje vlade....? Hvala lepa na takšnem povabilu...



(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
4.4.2012 23:09:12   
ellie

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Jaz stavko podpiram...kdaj bomo pa stopili skupaj, če ne zdaj. Se mi zdi neumno, da bi kar lepo vse požirali, kaj si bo vlada namislila.

Sama sem zaposlena v vrtcu. Sem v najnižjem plačilnem razredu, ampak sem s plačo zadovoljna. Nisem pa zadovoljna s tem, da zaradi te plače plačujem za svojega otroka 300 eur vrtca. In ko je v vrtcu bil samo 1 teden v mesecu, so mi odšteli točno 5 euruser posted image In po novem mi bodo vzeli še otroški dodatek, regres,.. O 2. otroku sploh ne upam razmišljat, če bom potem plačala 2x toliko vrtcauser posted image


Samo zaradi tvoje plače, ko si v najnižjem plačilnem razredu v vrtcu pa res ne plačuješ 300 EUR vrtca.....zato ne zavajaj, ker to ni mogoče......ker če je temu res tako kot praviš, vam je potrebno znižati plače za 15 %, ker potem imate v vrtcu bajne plače za najnižji plačilni razred.......



A ti skopiram odločbo? Je čisto res...razen če obstaja možnost, da so me kaj napizdiliuser posted image nisem samohranilka, da ne bo pomote...moj ima enako plačo kot jaz. In 50 eur manj bi plačevali, če ne bi imeli na drugem koncu slo neke prazne bajte, v kateri se ne da niti živet. Ampak še vedno bi bilo 250 eur.

Najnižji plačilni razred je 30. Sem rekla, da sem zadovoljna s svojo plačo...ampak je daleč od bajne plače.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
4.4.2012 23:12:05   
ellie
Ma hudiča, kolk pa ostali, ki imate toliko plače, plačujete vrtec za otroka? Ker v našem vrtcu sem jaz menda edina s takim zneskomuser posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   [Brisano sporočilo]
4.4.2012 23:15:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ellie)
  Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
4.4.2012 23:21:04   
ellie

IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

IZVIRNO SPOROČILO: ellie


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Jaz stavko podpiram...kdaj bomo pa stopili skupaj, če ne zdaj. Se mi zdi neumno, da bi kar lepo vse požirali, kaj si bo vlada namislila.

Sama sem zaposlena v vrtcu. Sem v najnižjem plačilnem razredu, ampak sem s plačo zadovoljna. Nisem pa zadovoljna s tem, da zaradi te plače plačujem za svojega otroka 300 eur vrtca. In ko je v vrtcu bil samo 1 teden v mesecu, so mi odšteli točno 5 euruser posted image In po novem mi bodo vzeli še otroški dodatek, regres,.. O 2. otroku sploh ne upam razmišljat, če bom potem plačala 2x toliko vrtcauser posted image


Samo zaradi tvoje plače, ko si v najnižjem plačilnem razredu v vrtcu pa res ne plačuješ 300 EUR vrtca.....zato ne zavajaj, ker to ni mogoče......ker če je temu res tako kot praviš, vam je potrebno znižati plače za 15 %, ker potem imate v vrtcu bajne plače za najnižji plačilni razred.......



A ti skopiram odločbo? Je čisto res...razen če obstaja možnost, da so me kaj napizdiliuser posted image nisem samohranilka, da ne bo pomote...moj ima enako plačo kot jaz. In 50 eur manj bi plačevali, če ne bi imeli na drugem koncu slo neke prazne bajte, v kateri se ne da niti živet. Ampak še vedno bi bilo 250 eur.

Najnižji plačilni razred je 30. Sem rekla, da sem zadovoljna s svojo plačo...ampak je daleč od bajne plače.

Draga moja, predvidevam da si precej na začetku svoje kariere , ampak ti povem, da poznam ljudi v JU, ki so v 33. plačnem razredu, pri 20 letih delovne dobe z univerzitetno izobrazbo od prvega dneva službe dalje... Vsepovsod v JU ni tako idealno, kot tudi ni povsod tako črno (recimo policija).



O tem btw sploh ni tukaj govora. Kak si postelješ, tako imašuser posted image


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   [Brisano sporočilo]
4.4.2012 23:26:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ellie)
  Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
4.4.2012 23:35:13   
khurde
liliana, jaz sem začela sodelovati z nasprotovanjem miki in njeni teoriji o upadanju ugleda poklica vzgojiteljice in učiteljice zaradi ''vsake babe, ki nima drugega dela kot da gre na prekvalifikacijo'' in ostalih nesposobnih, ki so samo na pedagoški faks lahko prišle... nikjer nisem izrecno obračala debate v smer upadanja plač feminiziranih poklicev, sem pa napisala, ja, da se to dogaja skupaj z upadanjem ugleda. je pa to dejansko zelo kompleksna zadeva in tudi relativno tezka za raziskovanje, kot je napisala ze frodo in kot je napisano tudi v linku, ki ga je prilepila. tu se ne gre zato, da so plače dejansko upadle čez noč, ko je določen odstotek zensk prišlo v poklic user posted image to bi bilo precej preprosto za spremljati in raziskovati. jaz se v metodologijo raziskav nisem poglabljala, njihove izsledke pa lahko najdeš marsikje, med drugim tudi v frodinem linku. bi pa bila vesela kakšnega argumenta glede prepričanja, da je ugled poklicu padel zaradi nesposobnih pedagoginj. sem ze prej napisala, če mi lahko katera to razlozi ali pa kak link na kakšno, vsaj relativno strokovno, temo s tega področja da, ker jaz nikjer nič ne najdem... še posebej me zanima, kolikšen odstotek ''gnilih jabolk'' mora biti v nekem poklicu, da ugled pade samo zaradi njih. sklepam pač, da če bi bilo nesposobnih samo peščica, se to ne bi zgodilo, ker je na vsakem delovnem mestu kakšna oseba, ki si v bistvu tam ne zeli biti.

v plačo se ne bi spuščala, ker praktično ne poznam poklica in ne vem, kaj dejansko prinaša, če zeliš in kvalitetno delaš v njem. in meni se zdi to poklic, kjer je oseba precej obremenjena, ne neka pravljica. verjamem, da jih večina delo opravlja s srcem in veseljem. ali pa imam samo jaz to srečo, da ravno na tistih nekaj minimalnih odstotkov naletim.

posh, stvar feminizacije poklica ni v tem, da se iz njega povprek izključi moške, ampak v tem, da je razporeditev po spolu zelo neenakomerna glede na ugled, plačo in obremenjenost znotraj poklica oz. stroke. in moški po tem, ko iz nekega poklica odide, ne gre na slabše, ampak na bolje, na višje in bolje plačane polozaje, z več ugleda, kar pa ne pomeni, da so tudi bolj obremenjeni zaradi tega.

glede argumentov, da je včasih bilo drugače in to... ja, je bilo. pred industrijsko revolucijo je bil tudi delavnik dolg 18 ur. in, očitno, je človeštvo prezivelo. zakaj zdaj rabimo luksuz 8 ur, če bi očitno vse, tudi dom in druzino, lahko sfurali s parimi delovnimi urami na dan več... ali pa kar stotimi odstotki več.

in ne, nisem proti varčevanju. sem pa proti varčevanju, ki se začne na napačnem koncu. in malenkost tezko verjamem, da ti ukrepi ne bi vplivali na kakovost izobrazevanja... če bi bili to končni ukrepi, bi verjetno drugače mislila.

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 2:52:24   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mika

az stavko podpiram...kdaj bomo pa stopili skupaj, če ne zdaj.


o kristususer posted image ...eni težave priznate šele takrat, ko se začnejo pri vas. Zdaj smo malce prepozni, da bi šlo brez ukrepov v JU....da bi bilo kaj haska, bi morali stopit skupaj pred 4imi leti.


In kaj predlagas? Da nikoli ne stopimo skupaj ker nismo "pravocasno" stopili skupaj?
Bolje pozno ali bolje nikoli?


Zakaj stopiti skupaj.....?

Ker trenutna vlada, ki mi ni simpatična sprejema varčevalne ukrepe? To zame ni razlog..... Tako kot smo stopili skupaj v prejšnji vladi ko smo minirali vse potrebne ukrepe prejšnje vlade....? Hvala lepa na takšnem povabilu...


Popoln nesmisel.
Ker samo s skupnimi mocmi in brez medsebojenga obtozevanja in kreganja lahko nekaj naredimo. Taksno nekriticno sprejemanje vsega kar se ponudi (od ukrepov), brez postavljanja prioritet in krepkega premisleka nas je pravzaprav pripeljalo tu kjer smo.

Parafrazirala bom Martina Niemollerja: "Najprej so prisli po starsevko nadomestilo za nego otroka in nisi protestirala saj nisi bila upravicena do starsevskega nadomestila. Potem so prisli po del plac, pa nisi protestirala ker se ni slo za tvojo placo. Potem so prisli po otroke, pa nisi prostestirala, saj nisi otrok. Potem so prisli po tebe, pa ni bilo nobenega vec, da bi prostestiral."

Se ti zdaj mogoce svita, zakaj je treba stopiti skupaj?

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 2:56:28   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

in ne, nisem proti varčevanju. sem pa proti varčevanju, ki se začne na napačnem koncu.


Podpisem.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 6:54:42   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mika

az stavko podpiram...kdaj bomo pa stopili skupaj, če ne zdaj.


o kristususer posted image ...eni težave priznate šele takrat, ko se začnejo pri vas. Zdaj smo malce prepozni, da bi šlo brez ukrepov v JU....da bi bilo kaj haska, bi morali stopit skupaj pred 4imi leti.


In kaj predlagas? Da nikoli ne stopimo skupaj ker nismo "pravocasno" stopili skupaj?
Bolje pozno ali bolje nikoli?


Zakaj stopiti skupaj.....?

Ker trenutna vlada, ki mi ni simpatična sprejema varčevalne ukrepe? To zame ni razlog..... Tako kot smo stopili skupaj v prejšnji vladi ko smo minirali vse potrebne ukrepe prejšnje vlade....? Hvala lepa na takšnem povabilu...


Popoln nesmisel.
Ker samo s skupnimi mocmi in brez medsebojenga obtozevanja in kreganja lahko nekaj naredimo. Taksno nekriticno sprejemanje vsega kar se ponudi (od ukrepov), brez postavljanja prioritet in krepkega premisleka nas je pravzaprav pripeljalo tu kjer smo.

Parafrazirala bom Martina Niemollerja: "Najprej so prisli po starsevko nadomestilo za nego otroka in nisi protestirala saj nisi bila upravicena do starsevskega nadomestila. Potem so prisli po del plac, pa nisi protestirala ker se ni slo za tvojo placo. Potem so prisli po otroke, pa nisi prostestirala, saj nisi otrok. Potem so prisli po tebe, pa ni bilo nobenega vec, da bi prostestiral."

Se ti zdaj mogoce svita, zakaj je treba stopiti skupaj?



Se ti zdaj mogoce svita, zakaj je treba stopiti skupaj?


Razumem kaj si želela povedati in res je tako. Je pa dejstvo, da ko v gospodarstvu delavci v nekaterih podjetjih po 3 mesece skupaj ne dobijo plače, ko podjetje propade in vsi pristanejo na cesti nobeden ne prostestira ker nima komu. Mediji to pišejo dva dni in potem vsi pozabijo nanje. Solidarnost se je zgubila že dolgo nazaj in kar se mene tiče smo mi že bili na vrsti dve leti nazaj. Pa smo se pobrali in šli naprej. Mogoče bomo še kdaj ampak ne dvomim v to, da se bomo pobrali.

Drugače se mi zdi logično, da če gospodarstvo propada oz. slabo posluje tudi javna uprava ne more cvetet. Verjamem, da se že zdaj varčuje marsikje naprimer pri pisarniških materialih,...ampak to se dogaja tud v gospodarstvu ne samo v javni upravi. Pri možu so bili naprimer celo zimo v bundah v pisarni, ker so varčevali pri gretju in ja WC papir na stranišču je luksuz, tudi pisarniškega materiala večkrat zmanjka.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   [Brisano sporočilo]
5.4.2012 7:28:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 7:28:40   
Norigarač
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Norigarač

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Colt
Ne samo pljunek. Šus z nogo v obraz delavca ki zgaran, uničen, poteptan in oropan dostojanstva, čaka že pol leta na ubogo plačo ki znaša morda 400€ netto! Banana republjik!


In za to so krivi vsi tisti, ki imajo nekaj vecjo placo. Verjetno so krivi tudi tisti drugi delavci, ki so v relativno dobrostojecih firmah in s spodobnimi placami... je treba tudi njih pozgati na grmadi kot uciteljice...
In zato ker je delavec brez dostojanstva morajo biti tudi uciteljice, morajo biti tudi vsi ostali... kako napacno usmerjen bes in sovrastvo.
Kaksen vrsten idiotizem - obracunavati med seboj...


Si bom dovolil odgovoriti namesto Colta (čeprav sem prepričan, da ti bo tudi on).
Nikakor tale post ni namenjen temu, da bi se kaznovalo, linčalo ali krivilo učitelje ali kogar koli (vsak tako sem ga jaz razumel). Dejstvo je, da se zmanjšanja plač, odpuščanja in neprestanega nalaganja dodatnega dela za skromno plačilo, ki ga ali dobiš ali ne ( in včasih ni vredno življenja), dogajajo samo in izključno v gospodarstvu in glede na to, da bi naj bili mi temelj preživetja države in uslužbencev, ki se "napajajo" iz proračunskega denarja, je še kako pravično in nujno, da se takšni in drugačni načini varčevanja poznajo tudi tam, kjer bi se morali že prvotno. To kar pa je Colt napisal pa se je in se še dogaja v gospodarstvu, sem žal občutil tudi na svoji koži.


Res? Si siguren v tole svojo trditev, ali je to samo šank trditev nekega jeznega človeka? Si kdaj vrgel pogled na gume reševalnega vozila? Si kdaj pogledal na kakšnih gumah se vozjo policaji? Si kdaj videl plačilno listo policista, reševalca, poklicnega gasilca, babice v porodnišnici...? Si se kdaj postavil v kožo mlade učiteljice, ki ji po deset__krat podaljšajo pogodbo za določen čas? Se zavedaš, da je država eden izmed največjih kršiteljev delovnopravne zakonodaje v tem smislu? Očitno ne. Ni vse zlato, kar se sveti. Res je, mnogo jih je, ki molzejo na polno javni denar. Samo ti in Colt delata veliko krivico mnogo ljudem, ker mečeta vse v en in isti koš. Zanimivo pa je, da s temile ukrepi molzači ne bodo nič na slabšem, navadna raja, ja tud v javni službi obstaja, bo pa nasrkala.

Sam zanimivo je, da takšnele stvari pri Coltu naletijo na gluha ušesa, njega zanima sam kaliber Kalašnikov. Malo razgledanosti tudi ne škodi. Upam, da se zavedaš, da se tvoja krivica ne bo popravila s tem, da pol javnih uslužbencev odpustijo. Treba je sprejet ukrepe drugje in šele potem pavšalno rezat. Sicer je večina ukrepov dobrih, nekaj jih je pa za v smeti, eden izmed njih je rezanje porodniške.


Kalbo se strinjam s tabo, res ne moreš primerjati krutega trpljenja reševalcev in policistov (z uničenimi gumami) z delavci, ki 12 ur ali več delajo za 400 €/mesečno (če) direktno na soncu, po zimi na snegu), ali pa za mašino, pri kateri ti sluh uniči v roku dveh let,... Oprosti za mojo "šank" trditev (kaj je že to šank...gostilne namreč od znotraj že kar lep čas nisem videl). Ja, pa tudi jaz sem delal skoraj 15 let s pogodbo za določen čas, kar pa dan danes sploh ni več važno.
Ja pa še nekaj, nikakor nisem za to, da se odpušča v javnem sektorju, sem pa vsekakor za to, da se njihove plače (vse) uskladijo primerno z gospodarstvom. Moja žena na primer tudi dela v javnem sektorju, pa se nekako strinja z mano, pa ni neka višja uslužbenka ali kaj podobnega.
Res pa je, da bodo vedno ostala neka nasprotovanja in nerganja, ker pač vsi se ne strinjajo z vsem.

< Sporočilo je popravil Norigarač -- 5.4.2012 7:30:25 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 7:29:03   
tinadvojčica
Jaz stavko podpiram in naj samo nekaj povem..... zaposlena sem v vrtcu na mestu pomočnice vzgojiteljice in imam 14 OTROK za katere sem odgovorna in skrbim za njih včasih še bolj kot za svoje. In 10. v mesecu dobim 680 eurov. In to je moja plača za poklic, za katerega odgovarjam s svojim življenjem. Zdaj pa izračunajte še minus 10% pa sem na minimalcu. Joj moram nehat, ker me razkurijo ljudje, ki pravijo, da smo neupravičeno jezni. GGGRRRRRRRR::::

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 7:42:33   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: ellie


A ti skopiram odločbo? Je čisto res...razen če obstaja možnost, da so me kaj napizdiliuser posted image nisem samohranilka, da ne bo pomote...moj ima enako plačo kot jaz. In 50 eur manj bi plačevali, če ne bi imeli na drugem koncu slo neke prazne bajte, v kateri se ne da niti živet. Ampak še vedno bi bilo 250 eur.

Najnižji plačilni razred je 30. Sem rekla, da sem zadovoljna s svojo plačo...ampak je daleč od bajne plače.


Ne vem kaj se druge tako čudite... z dvema takima plačama in tremi družinskimi člani, padeš v (skoraj) najvišji razred. Pri nas je enako, jst isti razred, moj ima firmo in si izplačuje normalno plačo, ne minimalne (boste rekle neumno, ampak od kje pa naj drugače dobimo denar, če ne od plače...). Ni kaj ellie... tajkuni smo user posted image pol pa plačujmo take zneske, sistem je čisto pravičen user posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 8:32:47   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Popoln nesmisel.
Ker samo s skupnimi mocmi in brez medsebojenga obtozevanja in kreganja lahko nekaj naredimo. Taksno nekriticno sprejemanje vsega kar se ponudi (od ukrepov), brez postavljanja prioritet in krepkega premisleka nas je pravzaprav pripeljalo tu kjer smo.



Ni nesmisel.....ker pri nas delujejo stvari tako.....da desnica zavrne vse kar levica predlaga in obratno.....in to ni dobro.....ker gre za strogo polariziranje, ali si desni ali si levi....tisti, ki so vmes se pa zganejo šele takrat, ko so sami osebno prizadeti......

In res je, brez medsebojnega obtoževanja in kreganja lahko marsikaj naredimo......samo vsaka stran mora malo popustiti.....vsaka......user posted image

Parafrazirala bom Martina Niemollerja: "Najprej so prisli po starsevko nadomestilo za nego otroka in nisi protestirala saj nisi bila upravicena do starsevskega nadomestila. Potem so prisli po del plac, pa nisi protestirala ker se ni slo za tvojo placo. Potem so prisli po otroke, pa nisi prostestirala, saj nisi otrok. Potem so prisli po tebe, pa ni bilo nobenega vec, da bi prostestiral."


Bom tudi jaz parafrazirala....zakaj nisi pozivala ljudi na ulice, ko so šle vse večje gradbene firme v stečaj.....zakaj nisi pozivala ljudi na ulice, ko se delavcem v gospodarstvu niso izplačevali po nekaj let in več prispevki za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje.....zakaj nisi pozivala ljudi na ulice, ko je Hilda Tovšak porabila tisto ljudsko zbrano pomoč za umrlega delavca.....zakaj nisi pozivala ljudi na ulice, ko se je sprejemala pokojninska reforma, zakon o malem delu......ker nisi bila osebno prizadeta.....deloma zato, ker nisi bila osebno prizadeta in deloma zato, ker je bila vladajoča politična opcija tista, ki jo to preferiraš......

Ti je zdaj jasno, zakaj stopimo skupaj in kdaj stopimo skupaj.....?

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 8:39:48   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27


Drugače se mi zdi logično, da če gospodarstvo propada oz. slabo posluje tudi javna uprava ne more cvetet. Verjamem, da se že zdaj varčuje marsikje naprimer pri pisarniških materialih,...ampak to se dogaja tud v gospodarstvu ne samo v javni upravi. Pri možu so bili naprimer celo zimo v bundah v pisarni, ker so varčevali pri gretju in ja WC papir na stranišču je luksuz, tudi pisarniškega materiala večkrat zmanjka.


Lahko se verčaje tam....lahko se varčuje pri avtomobilih, lahko se varčuje pri kavah....vendar to nima nobenega učinka.....

Ker največji izdatki javne uprave so plače javnega sektorja, pokojnine, zdravstvo in sociala......in če se na teh segmentih ne bo skrčevalo, je vse drugo varčevanje po domače povedano p.ičkin dim.....

Ker gospodarstva in plač pa ne moremo bolj obremeniti, kot je že obremenjeno....edino zvišanje DDVja je potem še možno....samo to pa spet prizadene tudi najšibkejše in tudi gospodarstvo....




(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 8:42:34   
marty5

[/quote]

Parafrazirala bom Martina Niemollerja: "Najprej so prisli po starsevko nadomestilo za nego otroka in nisi protestirala saj nisi bila upravicena do starsevskega nadomestila. Potem so prisli po del plac, pa nisi protestirala ker se ni slo za tvojo placo. Potem so prisli po otroke, pa nisi prostestirala, saj nisi otrok. Potem so prisli po tebe, pa ni bilo nobenega vec, da bi prostestiral."

Se ti zdaj mogoce svita, zakaj je treba stopiti skupaj?
[/quote]

Popolna pispodoba. Sploh se ne gre le za JS, ampak za vse nas. Potrebno je stopiti skupaj in jasno dati vedeti, da se ne gremo več. Da zahtevamo pravično družbo, kjer je nagrajen tisti, ki dela, ustvarja. Družbo, kjer se bolje in več poskrbi za tiste skupine, ki to res potrebujejo (invalidi, bolni,...), vse ostale pa hitro vrniti na trg dela. Družbo kjer pravna država deluje...in še in še.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 8:50:12   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu


IZVIRNO SPOROČILO: ellie


A ti skopiram odločbo? Je čisto res...razen če obstaja možnost, da so me kaj napizdiliuser posted image nisem samohranilka, da ne bo pomote...moj ima enako plačo kot jaz. In 50 eur manj bi plačevali, če ne bi imeli na drugem koncu slo neke prazne bajte, v kateri se ne da niti živet. Ampak še vedno bi bilo 250 eur.

Najnižji plačilni razred je 30. Sem rekla, da sem zadovoljna s svojo plačo...ampak je daleč od bajne plače.


Ne vem kaj se druge tako čudite... z dvema takima plačama in tremi družinskimi člani, padeš v (skoraj) najvišji razred. Pri nas je enako, jst isti razred, moj ima firmo in si izplačuje normalno plačo, ne minimalne (boste rekle neumno, ampak od kje pa naj drugače dobimo denar, če ne od plače...). Ni kaj ellie... tajkuni smo user posted image pol pa plačujmo take zneske, sistem je čisto pravičen user posted image



Glede na to, da je zapisala, da je zaposlena v vrtcu in da je v najnižjem plačilnem razredu, sem predvidevala, da gre za kuharico oz. pomočnico vzgojiteljice.....user posted image

Sicer pa v tem dotičnem primeru, če ne bi imela dodatne nepremičnine, bi plačevala razred manj......

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 8:52:36   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: marty5


Popolna pispodoba. Sploh se ne gre le za JS, ampak za vse nas. Potrebno je stopiti skupaj in jasno dati vedeti, da se ne gremo več. Da zahtevamo pravično družbo, kjer je nagrajen tisti, ki dela, ustvarja. Družbo, kjer se bolje in več poskrbi za tiste skupine, ki to res potrebujejo (invalidi, bolni,...), vse ostale pa hitro vrniti na trg dela. Družbo kjer pravna država deluje...in še in še.


Ko se bomo vsi res zato borili, bom tudi jaz "stopila skupaj".......user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 9:30:39   
pimpa
Na tem forumu pogrešam segmente javne uprave gasilce, policiste, medicinske sestre...ker zgleda, da ima z znižanjem plač največje probleme samo šolstvo...

Zdej ko je javni upravi kao hudo bi morala cela država skupaj stopit, itak da...a bo javna uprava šla na ulice in protestirala zato, ker imamo v gospodarstvu že sedaj plačanih samo 60% potnih stroškov in je to že sedaj zgolj 2,5 centa na km več kot bi JU imela po novem...SANJAJ SVINJA KUKURUZ A KUKURUZA NEMA... a nam delodajalci plačujejo izobraževanja, ko opravljamo zahtevne naloge...plačaj si drugače te prerazporedimo...A JU kdo kliče na bolovanje po dveh dneh, da ga ne plačuje zato, ker je na bolovanju...JA ITAK...A imamo v gospodarstvu sindikate, ki nas branijo s stavkami...nimamo imamo pa delodajalce, ki ti komot pokažejo vrata in ti zaželijo srečo drugje...A delodajalca briga, če ti konec meseca izplača razliko do minimalne plače, ker ti jo pač mora...ja ker bi ti rade volje dal še manj, čeprav ve, da si v resnici zaslužiš več...

Če bi bile razmere v JU tako slabe, kot jih želijo nekateri prikazati bi se delavci množično selili iz JU v gospodarstvo in ne obratno...vsi bi si želeli delati v realnem sektorju, ker bi bila JU res tisto kar je njen osnovni namen-podpora gospodarstvu. Da pa se učiteljem sedaj v razredu godi slabše kot se jim je pa so krivi sami oziroma JU-vlada, ki je sprejela take butaste zakone. V razredu od moje hčere pa imamo roko na srce največ problemov ravno z otroki katerih starši prihajajo iz vzgojno izobraževalnega foha. Tako je vsak naj najprej pomete pred svojim pragom in pol naj gre na drugega.

Kar se pa stavke tiče lahko komot stavkajo...bomo nekako že sfolgali ta dan, sam če ga bod na koncu imeli plačanega moj otrok sigurno na soboto ne bo videl šole. Itak pravite, da ukažemo vse starši...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 9:44:16   
Norigarač
IZVIRNO SPOROČILO: pimpa

Na tem forumu pogrešam segmente javne uprave gasilce, policiste, medicinske sestre...ker zgleda, da ima z znižanjem plač največje probleme samo šolstvo...

Zdej ko je javni upravi kao hudo bi morala cela država skupaj stopit, itak da...a bo javna uprava šla na ulice in protestirala zato, ker imamo v gospodarstvu že sedaj plačanih samo 60% potnih stroškov in je to že sedaj zgolj 2,5 centa na km več kot bi JU imela po novem...SANJAJ SVINJA KUKURUZ A KUKURUZA NEMA... a nam delodajalci plačujejo izobraževanja, ko opravljamo zahtevne naloge...plačaj si drugače te prerazporedimo...A JU kdo kliče na bolovanje po dveh dneh, da ga ne plačuje zato, ker je na bolovanju...JA ITAK...A imamo v gospodarstvu sindikate, ki nas branijo s stavkami...nimamo imamo pa delodajalce, ki ti komot pokažejo vrata in ti zaželijo srečo drugje...A delodajalca briga, če ti konec meseca izplača razliko do minimalne plače, ker ti jo pač mora...ja ker bi ti rade volje dal še manj, čeprav ve, da si v resnici zaslužiš več...

Če bi bile razmere v JU tako slabe, kot jih želijo nekateri prikazati bi se delavci množično selili iz JU v gospodarstvo in ne obratno...vsi bi si želeli delati v realnem sektorju, ker bi bila JU res tisto kar je njen osnovni namen-podpora gospodarstvu. Da pa se učiteljem sedaj v razredu godi slabše kot se jim je pa so krivi sami oziroma JU-vlada, ki je sprejela take butaste zakone. V razredu od moje hčere pa imamo roko na srce največ problemov ravno z otroki katerih starši prihajajo iz vzgojno izobraževalnega foha. Tako je vsak naj najprej pomete pred svojim pragom in pol naj gre na drugega.

Kar se pa stavke tiče lahko komot stavkajo...bomo nekako že sfolgali ta dan, sam če ga bod na koncu imeli plačanega moj otrok sigurno na soboto ne bo videl šole. Itak pravite, da ukažemo vse starši...


Podpisuser posted image

(odgovor članu pimpa)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
5.4.2012 10:40:52   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Popoln nesmisel.
Ker samo s skupnimi mocmi in brez medsebojenga obtozevanja in kreganja lahko nekaj naredimo. Taksno nekriticno sprejemanje vsega kar se ponudi (od ukrepov), brez postavljanja prioritet in krepkega premisleka nas je pravzaprav pripeljalo tu kjer smo.



Ni nesmisel.....ker pri nas delujejo stvari tako.....da desnica zavrne vse kar levica predlaga in obratno.....in to ni dobro.....ker gre za strogo polariziranje, ali si desni ali si levi....tisti, ki so vmes se pa zganejo šele takrat, ko so sami osebno prizadeti......

In res je, brez medsebojnega obtoževanja in kreganja lahko marsikaj naredimo......samo vsaka stran mora malo popustiti.....vsaka......user posted image

Parafrazirala bom Martina Niemollerja: "Najprej so prisli po starsevko nadomestilo za nego otroka in nisi protestirala saj nisi bila upravicena do starsevskega nadomestila. Potem so prisli po del plac, pa nisi protestirala ker se ni slo za tvojo placo. Potem so prisli po otroke, pa nisi prostestirala, saj nisi otrok. Potem so prisli po tebe, pa ni bilo nobenega vec, da bi prostestiral."


Bom tudi jaz parafrazirala....zakaj nisi pozivala ljudi na ulice, ko so šle vse večje gradbene firme v stečaj.....zakaj nisi pozivala ljudi na ulice, ko se delavcem v gospodarstvu niso izplačevali po nekaj let in več prispevki za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje.....zakaj nisi pozivala ljudi na ulice, ko je Hilda Tovšak porabila tisto ljudsko zbrano pomoč za umrlega delavca.....zakaj nisi pozivala ljudi na ulice, ko se je sprejemala pokojninska reforma, zakon o malem delu......ker nisi bila osebno prizadeta.....deloma zato, ker nisi bila osebno prizadeta in deloma zato, ker je bila vladajoča politična opcija tista, ki jo to preferiraš......

Ti je zdaj jasno, zakaj stopimo skupaj in kdaj stopimo skupaj.....?



Ze spet ista pesem... kaj sem jaz ko je hilda, kaj si ti ko je hilda... Vec let niso to in vec let niso tisto....
Pusti osebno obracunavanje , ker nimas pojma kaj jaz sem in kaj nisem pocela, pa tudi tako nepomembo je v tem trenutku.
Imas tehtne vzroke zaradi cesa ne bi bilo dobro, da se ljudje organizirajo ali ne?
Potreba po organiziranju se pa jasno kaze v vlogi sindikatov ipd, pa tudi zgodovina - ce ze zelis razpravljati o preteklosti nas  jasno uci, da ljudstvo doseze nekaj zgolj takrat ko enotno stopi skupaj in ne pretresa zgolj kdo je kaj in kdaj je kdo....

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?