|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
6.6.2012 12:57:45   
Jassika
Super, ste se razpričale user posted image aja pa welcome back tudi sireneti, Tosji, populis - vidim da ovčice počasi prihajajo nazaj juhu user posted image
ursonok (matr, a veš da sme šele dons opazila, da nimaš ursa ampak urso (medved mogoče user posted image ) blondinka jest) ja zdej sem potolažena - ne pol ne govorimo o istem tipu otročka. Naš definitivno ne grize in tepe, niti ni miren.Naš je preprosto samo fuuuuuuuuuuuuuuuuuul živahen. Tkole, kot si napisala, vaš znanček res deluje kot en mali psihič user posted image Verjetno pa je le kaka prehodna faza in pretirana želja po pozornosti.
Glede fuzbala pa kaj pa vem, verjetno bom spremljala vsaj kakšno tekmo. Včasih sem bila bolj zagnana user posted image favoritov pa nobenih - so se mi že vsi zamerili user posted image
snejuljka kako dosežem? Težko user posted image No v bistvu to zgleda tako, da ga moram al nest al pa pospremit v sobo. Potem vrata samo priprem, da so ene 30 cm odprta (zapiram notr ga ne, ker to jim baje lahko povzroči paniko). Povem mu, da je notri zato ker... (vpiši dejanje , ki je bilo sporno user posted image ) in da bo šel ven, ko se pomiri. Ker vedno, ko ga kaznujem začne jokat na fertik. In potem pride ven pa ga lepo mirno odpeljem nazaj. Tudi če hoče bit jezen ali skoraj agresiven grem do njega, mu vzamem iz česar dela štalo če jo, mu povem, da je njegovo vedenje nesprejemljivo in grem ven. In on spet za mano. Jaz pa lepo nazaj notri. Tako smo na začetku ponavljali vajo ene 20-30 x, zdaj večinoma 3-4 x, včasih še manj. Bistvo je, da ne izgubiš živcev ampak si hladen kot špricer in da vidi, da misliš zares. In da mu vedno znova poveš kdaj in kako naj bi po tvojem bilo. Na začetku je bilo na hard, ampak zdej že sam ve in večinoma ni problema. No, sej pravim, da ni tko problematičen, samo ko začne nastopat letijo avtomobilčki po tleh, pa knjige, pa sestavlajnke in kocke... take reči, pa pol ne šmirgla. Zato pa potem kazen in potem lahko vse lepo sam pospravi (včasih tudi pomagam) in je vse kul. Je pa tko, če hočemo samo rpidne otroke, jih bomo mogle dat na "gurtne" al pa jih zavezat na stol user posted image 2-3 letniki so pač v fazi iskanja mej in raziskovanja vsega, tko da mal še zobe stisnit, pol pa bo (vsaj upam).
sirenetta lepo da vaša pupa tko lepo napreduje user posted image prava velikanka je, super user posted image
tosja vidim da vi tudi mate rutino, res drži da jo dojenčki ljubijo. Pri nas kopamo pa dopoldne, ker je bilo že pri sinku tako, da če smo ga zvečer kopali, je bil kontra učinek od spanja. Ker smo vedno radi zunaj do zadnjega (blok pač). In ker je mala taka zaspanka se iatk kopava šele okrog 12-13ih. Potem pa ven do večera in potem spat. Včasih pa jo malo zbudim že zjutraj, da greva mal okol, večinoma pa sva zunaj res šele po 12 uri user posted image Če sem čist iskrena, meni pisano na kožo ker sem izraziti nočni ptič in zjutraj rada poležim.
populis čestitke za mini birthday user posted image Se spomnim, da smo pri malem vsak mesec delali malo pompa in vsi oh-oh ah-ah, zdaj pa enostavno ni več toliko časa. Zdaj vem, zakaj so 2 otročki bolj razvajeni - ker imajo mamice preveč dela s 1 in jim potem več pustijo user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 551
   RE: Marčevke 2012
7.6.2012 10:11:04   
ursonok
user posted image user posted image user posted image
Abel se je zbudil ob 4.30, s ful lačnim jokom, maznil 100ml, se začel smejat in valda ni hotel več spat user posted image user posted image user posted image . Komaj smo ga uspavali ob 6.30, ob 7h je pa že tavelika vstala user posted image user posted image
Tako da nismo ravno najbolje razpoloženi ... Pa še praznik je, tako da ni vrtca ... Imava pa danes obletnico poroke ... Dobro, da sva jo praznovala že včeraj zvečer user posted image user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 552
   [Brisano sporočilo]
7.6.2012 10:49:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 553
   RE: Marčevke 2012
7.6.2012 11:28:30   
ursonok
Populis
oj joj joj. Grozno zveni tale izvid! user posted image Res čudno, da vam tisti, ki je delal UZ, ni nič rekel! Kolikorat je pa že imela vnetje sečil? Naša že dvakrat, nazadnje pred enim letom - takrat so nam tudi delali UZ, pa je bilo na srečo vse ok.
Upam, da bodo preiskave pokazale, da je samo kaj prehodnega.

Z nojim sva poročena 4 leta, skupaj sva pa že 11 let user posted image . Midva to poroko sicer tretirava bolj "po slovensko", hehe, lani sva recimo oba pozabila na obletnico. Tuakj na Poljskem pa vsi delajo cel halo iz tega. No, sicer pa, zakaj pa ne.

Jassika
Obrazilo -onok v ruščini "pomeni" mladiča, recimo "medved" - "medvežonok" (tj. majhen medvedek, medvedji mladič). Po analogiji je "uršonok" torej "majhna urša". user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 554
   RE: Marčevke 2012
7.6.2012 13:23:07   
Jassika
Madonca mam dons cajt,a kosilo skuhano, mala pa še kar spi user posted image Je nočem budit, čeprav bi šla že zelo rada na sprehod.
populis user posted image ja tale izvid se kar malo strašljivo sliši, razumljivo, da te je skorej kap. Seveda vama želim, da je le ta zdravniška terminologija pretirana in vam pošiljam  user posted image da vas čimprej pozdravijo. Sporoči kako bo.
Drugače pa ja, zanimivo kako se pri drugem user posted image znaš že bolje organizirat. No, roko na srce, jaz tortic lih ne pečem, mogoč tist 1 x na let, ko je roj. dan user posted image Čeprav morem rečt da maš pridne otroke, če lahko oba naenkrat pelješ v bolnico.
ursonok po domače torej Uršika a ne user posted image Pa čestitke za obletnico. Midva sva lansko leto tudi skoraj pozabila, sva se zadnji trenutek, 1 x zvečer spomnila, kupila al pa extra praznovala pa tudi nisva. Sva si samo izmenjala poklone, da se že tako dolgo prenašava user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 555
   RE: Marčevke 2012
7.6.2012 17:01:03   
hrchy
Ojla mamice,

par strani anzaj sem videla, da sem pogresana user posted image Evo, dokaz, da vas berem! Po tistem, ko se je se FB zacel, se mi ni vec dalo na dveh koncih spremljat, meni je tudi RR bolj vsec za takele debate.

En hiter update z nase strani: Gabriel bo v soboto dopolnil tri mesece. Zdi se mi ful velik, pa tudi zivahen je zelo. Se zmeraj zeloooo priden, pred kaksnimi tremi tedni sem se se bala, da mi nikoli ne bo prespal noci (ko ste vse pisale, akko pridno vam vasi spijo), no zdaj smo pa tudi mi blazeni v dezeli sanj - vsaj osem ur vsako noc user posted image . Sta se pa z mozem preselila v dnevno sobo, jaz imam pa celo taveliko posteljo zaseuser posted image user posted image Sicer ne vem, s cim sem si to zasluzila, ampak paaaseee!!!! user posted image Prejsnji teden sva pa z dragim uvedla se prijazen 'trening', da zaspi sam cez dan, in moram rect, da je trajalo tocno dva dni, preden je postudiral, kaj hoceva od njega in se mirno sam zaziblje v spanje. Tako da se mi zdaj res zdi lustno! Edina zadeva, ki nam je delala malo preglavic, je bila izbira 'spalne asociacije', ker veva, da bomo veliko naokrog in da bo prezivljal noci tudi pri sorodnikih, prijateljih. Torej ni mogla biti njegova posteljica, ker je ne mores nest s sabo, ne kaksna uspavanka, ker je vsi ne znajo zapet, ne glasba s cdja, ker tudi tega ne mislim mosit s sabo. Tako da smo na koncu pristali pri 'panca panca' in eni krpici. Mobilno in tudi tujci znajo to izgovorit user posted image .

Poleg tega se se vedno tudi 100% dojiva, se vedno hodiva na tisto telovadbo in to je to. Sem pa ful vesela, da se ni navadil na dudo, ampak jo imamo se zmeraj res samo za takrat, ko je zelooo ziritiran. Sicer je pa sploh ne zagrabi user posted image

Sva sla tudi ze prvic prespat k eni prijateljici, medtem ko sta moj in njen moz sla na en dvodnevni pohod. V ponedeljek pa greva na pocitnice domov. V Slovenijo! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Komaj cakam, res! Midva z malim bova dol skoraj dva meseca, ati naju pa pride pogledat vmes za tri tedne.user posted image user posted image Sicer ne vem, kako bom po letaliscih vlacila malega (grem brez vozicka) in se vso prtljago za dva meseca, ampak kljub temu juhu! Sicer bo spet ogromno letanja tja in sem (kot ponavadi), ampak ce Gabrielu ne bo do seljenja, se je pa ze nasa mami ponudila, da ga lahko pomerka za kaksen dan ali dva. user posted image

Na zalost je pa od nedelje naprej malo bogi, je fasal en virus in zdaj driska. user posted image Ampak sem mu ze 'zagrozila', da mora biti do vikenda ok, da se bo lahko lepo imel na pocitnicah in na morju. Aja, dajte mi povedat, a bo katera kupila Fredov obroc za plavanje - jaz se spomnim se izpred parih let, da sem brala o njem, pa me zanima se vase mnenje.

Evo, zdaj grem, upam, da se mi bo dalo se kaj napisat pred odhodom, sicer se pa javim iz Slo! user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 556
   RE: Marčevke 2012
8.6.2012 10:49:42   
Jada82
Evo punce, še jaz se malo oglašam user posted image Lepo vas je brat, spet malo več ....
Populis - kriza glede ta večje ..... jao, upam, da vseeno ni tako hudo, kot se bere ... user posted image

Fredov obroč - mi imamo še od ta prve ... ja, sem ga kar uporabljala .... tako da, tudi zdaj ga bom vzela na morje in bo seveda v njem čofala .... je kar fajn, ker te ne skrbi, da bi otrok zdrsnil ven, fajn prime. No, pri dobrem letu in pol smo pa začeli uporabljati rokavčke .... Prej pa ves čas Fredovega ... fajna zadevica.

Joj, jaz sem pa hotela potožiti glede naše Emilije ... tako priden dojenček je bila, zdaj pa kr neki .... zvečer ima po novem krče (halo, pri 3h mesecih user posted image ), tudi čez dan je dostikrat sitna ... kar nekaj jo ves čas zvija user posted image Najhujše so pa noči ... katastrofa! Itak že ves čas jamra, tako, proti jutru, ker jo kao napenja ... ampak v spanju ... no, če je hudo, se tudi zbudi. Recimo okol 5h. Pol se je pa par dni nazaj začelo, vsak dan bolj zgodaj .... ob 4h, prejšnjo noč ob 3h. Sem včer zvečer rekla, da zdaj bo pa že ob 2h. No, bilo je še huje. Aja, pa za jest se tudi zbudi že okol 1-2h user posted image No, to noč se je zbudila prvič ob pol polnoči user posted image user posted image user posted image user posted image do pol 1h sem potegnila s tem, da sem ji parkrat dala dudo v usta .. potem sva jedli. Pojedla je cca. 50 ml, ni hotla več user posted image In potem se ona smeje in brca in vsa razigrana, kako je fajn. Men je šlo kar na jok. user posted image user posted image user posted image To je trajalo 1 uro. Potem sva pa spet jedli ob pol 5h. Ma kriza no, res ne vem, kaj je to ... prej je že spala tako, po 7 ur v kosu ... zdaj pa niti slučajno ... pa kar neki. Kr mal sem jezna, razočarana .... skratka, ni mi fajn, no.
Kaj bi to lahko bilo?

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 557
   RE: Marčevke 2012
8.6.2012 11:25:28   
disere
jada saj pr nam ga elin tako serje s tem spanjem, sta kr nekaj časa spale od 8-4 zdaj pa elin enkrat ob polnoči enkrat ob enih, dveh pa kao da je lačna spije celih 30mml pa nazaj zaspi pa se umes spet zbudi, ona bi že ob petih mela debatne krožkeuser posted image user posted image tia ona pa panča do 4-ih tk da se mi zdi da celo noč vztajam pa hranim enkrat eno drugič drugo...sej bo boljš, če ne prej čez eno leto-fajn tolažbauser posted image user posted image ...

drugač smo pridne, punce rastejo, 24,6 bomo že 5mesec in čez 14dni bomo začele uvajat gosto hrano, samo tako malo za okus, bomo vidli kako bosta sprejeli, če ne bomo pa še počakali kak teden se nam nikamor ne mudi..mata pa tia 4600g-se mi zdi da se nikamor ne rediuser posted image ..elin pa ma že 5800guser posted image , sta že kr razlike pa nč zato, sta drugač zdravi lepi punčki...

zelo fajn vas je brat, vsaka od nas ma takšne in drugačne težavice, ki upam, da hitro minejo..

lp.maja

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 558
   RE: Marčevke 2012
10.6.2012 12:57:17   
kendicka
ojla marčevke,

kakšno zatišje vlada zadnje dva dni, a se vse potepate user posted image

dobrodošle povratnice, fajn, da ste se spet oglasile user posted image

populis
: držim pesti, da je vse ok s tvojo punčko in da se kmalu uredi .... sama sem imela kot mala deklica nešteto težav z uro infekti in je res nadležno

hrchy: fajn potujta v Slo ... mi imamo tudi Fredov obroč in se mi zdi super stvarca. tudi mSvitu je duda čisto tuja. na začetku smo jo sicer uporabljali, potem pa nanjo kar malo pozabili. danes zjutraj sem mu jo poturila v usta, da bi še malček zadrema, a ni šans, kakšne face je delal in jo potem elegantno pljunil ven user posted image

moji roki sta bolje, a takoj ko malo več nosim Svita, se stanje poslabša user posted image zgleda, da bom natrenirala levo roko, saj jo zdaj veliko več uporabljam user posted image fizioterapija pomaga, a bi rabila več terapij, jaz sem pa že čisto obubožala tako, da bom šla še k svoji zdravnici, da mi da napotnico. se bom načakala, a še vseeno prišla do potrebne terapije. ugotovljeno je, da imam tipični 'snifferski sindrom', s tem, da jaz ne snifam, ampak držim Svitovo ritko v identičnem položaju rok kot pri snifanju razno raznih substanc user posted image

grem hitro zalit rože, Svit se igra v vozičku, kar je prava redkost, saj vozička ne mara preveč.

imejte se lepo

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 559
   RE: Marčevke 2012
11.6.2012 21:40:56   
poldy
Hej punce, se me še spomnite???user posted image

Mi smo fajn, Špela je ful pridna punca, je, spi, raste, nasploh vse štima zaenkratuser posted image
Ta velika sestrica Urša je pa ratala malo bolj občutljiva in mevžasta, ampak ima fuuul rada malo sestrico, tko da nam je kar fajn. Ne bom se preveč hvalila, da se nam ne podre vse skupaj....
Za vse ki imate probleme in problemčke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 560
   RE: Marčevke 2012
12.6.2012 7:35:01   
ursonok
Dobro jutro!

Ma jaz vas berem in se vas vseh spomnim user posted image , ampak sem čisto preveč utrujena za pisanje. Nekaj pakiramo, drugače pa tekamo okoli, urejamo birokracijo, obiskujemo prijatelje ... Zvečer sem tako utrujena, da lahko samo ležim na postelji in gledam fuzbal user posted image user posted image Pa še to me ne gane kaj preveč. Tekme ob 18h itak ne vidim, ker mi otroci po glavi skačejo, pri tisti drugi sem pa že preveč mrtva. Pa spim slabo, ker me želodec jebe - sem zadnje čase jedla ful pšenice povsod in sem si ga čisto uničila user posted image Poleg tega pijem precej kave, zvečer pa piva, tako da sem sploh uničena. Ta stres me ubija! user posted image user posted image

Drugače smo ok, Abelček je priden, raste, se smejčka ... Pa čisto VSE si tlači v usta- Še najraje lastne roke user posted image . Pa ful se pogovarja z vsakim, ki si vzame par minutk časa zanj user posted image Ne vem, kdaj pride tista faza, ko se kao bojijo tujcev. Mislim, da je pri njem sploh ne bo user posted image

Nič, bom počasi odpeketala. Zajtrk, potem pa upam, da bo človeček priden in miren, da jaz nadaljujem s pakiranjem (in pospravljanjem user posted image ). Se mi tooook ne da. Pa na bazen grem. Nujno. Edina sprostitev, ki ne uničuje zdravja user posted image

Danes je pa tekma Poljska-Rusija. Uf, kako jih bodo sesuli (Rusi Poljake, seveda). Se že veselim user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 561
   RE: Marčevke 2012
12.6.2012 9:03:48   
Aleda
Jutro!
Kako ste kaj? Mah mene tak jezi ta dež, ker nič ne morem. Ne na sprehod, ne vrta oplet, kmalu bo plevel čez cel vrtuser posted image
Drgač je pa tamala pridna, zdej še spančka. Včeraj je bla prav vremenska, sem jo mogla čez dan dajat spat kar na vsako uro, uro in pol. Ponoči pa tut spi od 8 pa tam do 9-10. Sam upam da se nam ne podre ta ritem. Včeraj ji je plenica prepuščala ker jo je imela 14 ur na riti, sem jo danes zjutraj ko se je zbudila rajši previla, sam ni bla toliko nalulana plenička, zgleda da bolj zjutraj potem lula.

A vi svoje user posted image nosite že kaj v kengurujčku? Jaz sem prav razmišljala, da bi ga nabavli, da bi lahko šli malo ven tudi kadar je dež. Pa bi jo tako obrnila da bi imela hrbet na mojem trebuhu, saj se tudi nosi najbolj rada tako. Pomoje jo bom tudi kmalu dala kar v športen del, ker je tako firbčna. Naslon ji bom sam malo dvignila, pa če bo treba bom malo podložila. Tako da bo že zmeraj bolj ležala, kot v gugalniku.

Kako je pa z vašimi kg? Meni jih je ostalo še kar ene 4, sam bi šle dol če bi zvečer malo gledala kaj jem in če bi vsak dan šla na en dolg sprehod. Zadnjič smo se dobile še z enimi mamicami ( pri nas jih je letos ogromno) in smo šle ene parkrat skupi na sprehod, je blo prav fino. Pa še bolj hribovit teren je pri nas in se res lahko fajn utrudiš s potiskanjem vozička. No, ko sem pisala o kg, večina mi jih je ostalo še v pasu in na riti. Sej sem se lotila delat trebušnjake, sam je sam en teden trajalo, bom mogla bit bolj disciplinirana.

Drugače mi pa čas tako hitro beži, ene parkrat sem že sanjala da moram v službouser posted image Še malo pa bo treba gosto hrano začet uvajat. Midve imava drug teden posvetovalnico in prvo cepljenje, v nedeljo pa krst. Sam upam, da ne bo imela kakšne vročine in da ne bo sitna.

Za morje nismo še nič zrihtali, sploh ne vem kam naj gremo. Najprej smo mislili it v začetku avgusta za par dni tukaj v Slo. nekam v naravo, npr. Bloke, v začetku septembra pa še za par dni na morje. Sam kam pa nimama pojma. A mogoče ve katera če je kje v Poreču al pa na Krku kakšen fajn plac, da je tut senca in lepa peščena plaža.

Nič, uživajte v deževnem dnevu, kar se dauser posted image




(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 562
   RE: Marčevke 2012
12.6.2012 9:16:29   
Aleda
Aja še tole, tiste ki dojite, koliko obrokov pojejo vašiuser posted image ? Naša večinoma je sam petkrat na dan, ker toliko časa prespi, se mi zdi kar malo saj naj bi odrasli jedli petkrat. No bom pa itak zvedla drug teden v posvetovalnici koliko se je zredila. Sva se zadnjič vagale in se mi zdi da se je zredila približno toliko kot vsak mesec, kakšne 800g.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 563
   RE: Marčevke 2012
12.6.2012 10:04:22   
ursonok
Aleda,
a tvoja spi od 20h do 9-10h brez vmesnega zbujanja?!
Če je tako - user posted image user posted image
Jaz tega nisem doživela pri prvi nikoli, pri drugem pa verjetno tudi ne bom user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 564
   RE: Marčevke 2012
12.6.2012 10:41:28   
Aleda


Aleda,
a tvoja spi od 20h do 9-10h brez vmesnega zbujanja?!
Če je tako - user posted image user posted image
Jaz tega nisem doživela pri prvi nikoli, pri drugem pa verjetno tudi ne bom user posted image


Ne ne, se zbudi enkrat, tam vmes med 5 in 6.30. Pomoje bi se zbudila lačna kot volkuser posted image če ne bi vmes nič jedla.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 565
   RE: Marčevke 2012
12.6.2012 11:01:30   
Jelcy

IZVIRNO SPOROČILO: Aleda

Aja še tole, tiste ki dojite, koliko obrokov pojejo vašiuser posted image ? Naša večinoma je sam petkrat na dan, ker toliko časa prespi, se mi zdi kar malo saj naj bi odrasli jedli petkrat. No bom pa itak zvedla drug teden v posvetovalnici koliko se je zredila. Sva se zadnjič vagale in se mi zdi da se je zredila približno toliko kot vsak mesec, kakšne 800g.



Jaz ga dojim po obcutku, ko je lacen...tam nekje 6 obrokov na dan, kakor kdaj. Nas je pa kar dosti buden, ponoci spi od 20 do 9, s tem da se enkrat zbudi za jest, prvi mi ni spal o 2,5 let user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 566
   RE: Marčevke 2012
12.6.2012 12:36:59   
caelia
oo!

No, jaz sem naredila vse pogoje za vpis v drugi letnik :) juhejuser posted image user posted image  in zdaj mi je motivacija padla čist na nulo, ko se moram učit še za ta zadnja dva izpita.. ki sicer nitsa obvezna, bi blo pa fajn, da zrihtam vseuser posted image  še ko sem redno študirala prevajalstvo, ko nisem mela ne tipa, otrok, svoje hiše... nisem mela narejenih pogojev že konec junijauser posted image user posted image user posted image  zdaj pa pri dveh otrocih, možu, vrtu, hiši...user posted image

no, več ko mam za delat,več naredim... zadnjič ko sm mela po dva izpita na dan sem vse naredla.. zdaj mi je pa tako težko vse.. user posted image user posted image

ursonok:

ko se sprašuješ kdaj pride tista faza, ko se otroci bojijo drugih.. ti povem user posted image
v času nekje od 4-5 meseca se začne otrok zavedat svojega telesa kot zares svojega, prej ga dojema kot nekakšen "podaljšek materinega telesa" in se začne.. najhuje je okrog 8-9 meseca, ko otrok dojame, da je sam svoj- doživlja separacijsko anksioznost ob odhodu matere.... Evo, to smo pisali ravno pri enem izmed izpitov prejšnji teden (razvojna psihologija)user posted image user posted image

kdaj se selite?

aleda:

midve mava iste probleme... z vrtom mislim..user posted image  lovim tistih vmesnih 5 minut sonca in "ne dežja" da kaj posadim, populim plevel... je že obup, ampak mi je ubistvu že uspelo.. zdaj moram samo na novo posaditi brokoli, cvetačo in bučke.. ker je tast prejšnji teden pozabil vklopiti električnega pastirja in so krave s pašnika pobezljale na njivo in pojedle vse, kar je že ozelenelouser posted image user posted image user posted image  poleg tega so vse prehodile in zdaj čebula in grah rasteta vsepovsod naokrog po njiviuser posted image user posted image  res super

no, tudi naš Rožle spi od 8h pol 9h do nekje iste ure naslednji dan zjutraj in se zbuja enkrat na noč... tam okrog 4h-5h, tudi do 6h je že potegnil.. pa potem spi še do 8h, 9h...

čez dan pa spi tam na vsako urco in pol... ko postane tečka v igralnem centru ga dam v posteljico in potem vlčasih spi urco, sredi dneva potegne tudi do 3 ure.. vedno je buden tam nekje od 5h popoldan pa dokler potem ne zaspi..

se mi zdi kar ok... samo včasih se nama kaj poruši.. ko ne veš, kako bi ga dajal spat..

no, midva sva mela pa včeraj prvo obletnico poroke, ki je sploh nisva praznovala, moj je itak pozabil.. delal je cel dan... danes mamo pa dve leti odkar živimo v svoji hišiuser posted image user posted image

nič, se grem nazaj učituser posted image


(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 567
   RE: Marčevke 2012
12.6.2012 16:11:48   
Jada82
Dan!

Evo, mi pa ju3 šibamo na izlet v San Marino - za 3 dni, 2 noči user posted image user posted image user posted image user posted image Se že veselim, edino malo me je strah vožnje - zarad ta velike, ker ji bo dolgčas ... ampak sej bo.
Ma sita sem že bit ves čas doma, grrrr.
Drugač pa ja, jaz moram tud danes spakirat in se mi niti slučajno ne da user posted image Ampak moram ... pa še lase moram umit (joj, mi je tok grozno, ker mi takoooo izpadajo ... grrrr).

Kengurujček - jaz tamalo že malo nosim v njem .... ampak proti meni obrnjeno, ker še ne drži glave dobro ... ampak zaenkrat samo tako, ko je dež, da greva skup pod marelo ... je ok.

Ma nič, ne bom dolga, ker mam polno dela, pa še ta velika se bo glihkar zbudila ... se tipkamo ....

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 568
   RE: Marčevke 2012
12.6.2012 16:30:42   
ursonok
Zdravo!

Naša mala driskica končno drema user posted image Tavelika pa prihaja iz vrtca. Jao, tamali je čisti odklop, ne vem, ali smo ga razvadli al kaj ... Ko je slabe volje (to je pa dostikrat, ker ful malo spi in zna biti sitkan), se hoče na vsak način nosit. Pa ni dovolj, da ga imaš v naročju, na rami itd. Ne, treba ga je nosit! Prejle se je tako drl, da je bil ves rdeč, slina se mu je zaletela, da se je skoraj zadavil .. Če sem ga za trenutek odložila, me je pa pogledal s takim ogorčeno-pretresenim pogledom, da se mi je kar srce paralo .... user posted image Tako da je zaspal na meni (sva oba ležala). Zdaj sem ga odložila, pa vsake toliko malo v spanju zacvili. Nimam pojma, kaj mu je. Razen zvečer skoraj vedno zaspi na (moji) rami user posted image user posted image

Jaz imam pa ful muskelfiber od včeraj user posted image Sem naredila serijo vaj - 20minut! In sem bila čisto crknjena, danes pa komaj hodim! Če koga zanima, so na tem filmčku: http://fitappy2.wordpress.com/2011/10/22/intensywny-trening-cardio-%E2%98%85/ Sicer punca govori v poljščini, ampak to ni ovira. Le gledat je treba in delat isto kot ona user posted image Najprej pokaže vsako vajo posebej, potem pa začne telovadit zares: pet različnih vaj, vsaka po 20 sekund, vmes 10 sekund pavze. Osem rund, kar znese 20minut. Kdaj se začne in konča vsaka vaja, vas opozori pisk štoparice. Vaje so na prvi pogled preproste, precej smešne, lahko jih delaš doma (preverjeno user posted image ). A se res spotiš in utrudiš. Pomoje, če jih delaš redno vsak dan ali vsak drug dan, je učinek kmalu opazen. user posted image
Seveda nisem delala v enakem tempu kot ta punca, pa eno rundo sem celo spustila. Pa sem vseeno gotova.

Caelia,
ja, ko se enkrat ufuraš, lahko iz sebe iztisneš ful, narediš izpite, ne spiš, letaš okoli itd., ko pa se umiriš ... pa vse pride za tabo. In se ti že en sam podvig (izpit, recimo), zdi čisto preveč. user posted image Ampak vsa čast, da si vse to sflogala. Jaz čedalje bolj verjamem, da ti otrok v bistvu uredi življenja in te motivira. Prej si imel milijon časa, pa sploh ne vem, kje si ga sfučkal. Eno samo zabušavanje in lenarjenje. Odklop, res.
Ja, pri nas Agata sploh ni imela tistega separacijskega strahu. Je šla kmalu v vrtec (pol leta), tako da so bile tiste tetkice njene prave prijateljice user posted image . Pa nasploh je bila ful samostojna in zaupljiva do vseh. Abel se mi zdi veliko večji občutljivec. Skoz bi se "pogovarjal", stiskal itd. Ma saj je fino, nič ne rečem ... A včasih, recimo zdajle, ko je treba ful pakirat, bi rad imel malo proste roke ... user posted image

Aja,
pa lep pozdrav vsem vrnitvenikom - Poldy, Hrchy itd. Vas je fino brat, dajte se kaj večkrat oglasit!!!
Fredov obroč imamo tudi mi, je čisto ok zadeva. Bomo kmalu sporvali na Abelu user posted image

Ma nič, grem naprej pakirat. Malo se bojim tu ropotat, ker sem Abela pač odložila na kavču sredi kaosa. V sobico si ga pa ne upam nest, ker se bo ziher zbudil, driskica moja mala. user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 569
   RE: Marčevke 2012
12.6.2012 16:33:34   
ursonok
Lasje
ja, meni so tudi začeli malo izpadati, pa sem šla včeraj k frizerju! In imam zdaj spet ful kratke. Ampak mi frizura ni všeč. user posted image user posted image Je tip rekel, da me ne bo ostrigel tako, kot mu opisujem, ker bom izgledala še bolj "suha in podolgovata", ampak me bo naredil bolj "žensko".
No, meni se zdi, da sem videti kot en najstniški mulc user posted image user posted image Pa na tak način me je ostrigel, da bo treba čez en mesec ali dva ziher spet k fizerju user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 570
   [Brisano sporočilo]
13.6.2012 8:35:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 571
   RE: Marčevke 2012
13.6.2012 8:59:09   
hrchy
helou,

evo, uspesno sem pritovorila dva velika in csto nabasana kovcka in nasega malega cmrlja v Slovenijo user posted image Moram rect, da je bil zelo priden, ampak na letaliscu ni nic spal med cakanjem (moras mimo ful stacun, pa povsod tiste neonke in je ful opazoval...) pa potem na avionu so bila vsakic, ko je malo zadremal tista obvestila od pilota pa ga je zbudilo, pa potem toliko novih obrazov, pa novo okolje (dejansko se mu je videlo, da je ze postekal, da nisva doma in da ne spi tam, kjer je navajen...) - tako da je njegov ritem cisto zdrman... Poleg tega je se vedo bolan, pa se zraven mene spi (doma sta z atijem v drugi sobi) in se je zacel zbujat dvakrat na noc! ts ts ts! Ampak sicer mu je pa vsec! Pa ful se smeje, tudi na glas, vsem, ki ga ogovorijo. Trenutno uzivava na obisku pri tasci user posted image , jutri greva pa k moji mami.

kendicka, jaz sem ga celo pot prenosila v kengurujcku (imamo Becotovega). In fuuul uziva! user posted image Ampak obrnjenega proti sebi, ker mi je fizioterapevtka rekla, da je polozaj naprej odsvetovan. To pa zato, ker ce je obrnjen poti tebi ima nogice lepo razsirjene in hrbet uslocen tako, da ne pritiska na trtico in medenico. Ce pa ti stojis pokonci in je mali obrnjen navzven, se mu pa hrbet usloci rahlo nazaj, kar je cisto nepravilna drza za razvoj kosti. Jaz ti priporocam, da dojencek se vedno gleda proti tebi - se kaksen mesec - ko pa lahko ze sam drzi glavo, pa lahko zacnes uporabljati polozaj na boku, tako, da bo dober razgled. JE pa sicer wrap bolj priporocan za nosenje kot kengurujcek.

Lasje tudi meni izpadajo na noro, tako da grem jutri tudi k frizerju. Komaj cakam, ker vem, da me moja Mateja superfajn ostrize. Ker gor na danskem se sploh ne hodim strizt (vcasih sicer za strizenje in barvanje zaposlim moza user posted image user posted image ), ker so cene nore (170 eur za strizenje in barvanje v enem povprecnem salonu )user posted image user posted image user posted image

Fredov obroc je pa ljuba tasca ze kupila, tako da gremo veselo cofotat naslednji teden na morje! user posted image

Separacijska anksioznost - Caelia- a ste tudi obravnavali, kako pri njej ravnati, da ni prehudo??? user posted image

Vrt - jaz ga ap letos pogresaaaam- lani sva ga imela pri enih prijateljih pol ure ven iz Kopenhagna, letos pa ne znese se ta voznja vsak drugi dan z malim... Tako da bomo njih 'zazirali' za solato in paradajz.user posted image Na sreco so oni cisto ok s tem! user posted image

Zdaj me pa Gabriel klice za mleko, tasca pa za kavico.... user posted image Lepo se imejte!


(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 572
   RE: Marčevke 2012
16.6.2012 13:48:23   
Jada82
Dan!

Končno imamo poletjeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša tamala je pa zadnje čase toook tečna user posted image user posted image user posted image Iz totalno pridnega in potrpežljivega dojenčka je postala tečka user posted image Res ne vem, kar malo sumim na zobe, ker se toooolk slini, pa paše ji, če ji masiramo dlesni ... pa skoz neki grize. Ta velika je prvega sicer dobila pri 7. mesecih, sam mami moja je pa rekla, da sem jaz prvega dobila pri 4 mesecih ....
Al pa je enostavno zrasla in postala zahtevna user posted image Ker kar nekaj tečnari .... Noč že lahko prespi brez hranjenja, samo moram pa ene 4krat na noč dati dudo, ker kar nekaj jamra in se premetava, kot da jo kaj boli (ne vem, zobje, trebušček user posted image user posted image user posted image ). Nisem pametna. Drugače jemo ob 20h, pol pa tam okoli 7h do 8h zjutraj .... sam noči še zdaleč niso fajn, ker res non stop jamra .... svašta user posted image
Pa ve, kako ste?

Mi smo bili zdaj 3 dni v San Marinu .... je bil fajn izlet, ampak moram priznat, da naporen ... sigurno se je ena drla ... če se ni tamala, se je pa ta večja ... ampak ta drug dan sta obe lepo popoldne zaspali v hotelu v sobi, mi2 pa sva na balkonu popila buteljko San Marinškega vina user posted image user posted image Kako je pasalo ..... user posted image user posted image user posted image

Nič, počasi pičim, ker gremo h tašči na kosilo .... imejte se lepo!!!

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 573
   RE: Marčevke 2012
17.6.2012 13:10:46   
Jada82
Aja, drugače pa naša tamala - ja, se že začenja bat drugih .... zdej se nam je že 2krat zgodilo, da se je začela nenormalno dret, ko jo je kdo od neznanih ogovarjal .... svašta, mi je čisto neznano, ker ta velika nikoli ni bila taka .... res je čisto drugi karakter ... se že začenja kazat .... najrajš ma mamico .... user posted image user posted image user posted image user posted image Ja, pa Izabelo tud, ful se ji smeje in tako, prav posrečeni sta že skupaj user posted image user posted image user posted image

Evo ena slikica user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 574
   RE: Marčevke 2012
18.6.2012 11:55:18   
Saša33
ooo vidim, da je ratalo zatišje pa se mal oglašam

Mi smo bili tud zadnje tri dni čist terenski. V petek na morje. Me je kar malo skrebelo kako bo z vročino. No nazadnje je blo prav carsko, sem še celo plavala in do večera nas ni blo nazaj. V avtu pa sem jo imela sam v bodiju, ker je lupinica prav vroča.

Drugače pa se še vedno samo dojiva in mogoče sedaj ko je bolj vroče še vmes malo popije in je prav zabavno kake poka. danes je vtaknila nogo v usta, smejim se ji sto na h.

Spanje: Zvečer zapi po dojenju takoj  okoli 9h do 10h in spi do 6h. Samo 1x je zaspala ob 8h pa smo bili pol 5h auf. Tako, da sedaj  res gledam da jo ne dam prej spat. Ja, pa enkrat smo prišli okol pol 11h nazaj pa se mi je zbudila in je bila do 1h auf, čist adijo, ni vedla a je dan, noč, tečka. Drugače pa ni nobenga problema.

Vidim, da bo treba čez dan uvajati mal reda glede spanja. Ponavadi se zjutraj naje in pade dol za 1h in potem še 2-3x za eno urco. Pop je od 17h budna do nočnega spanja. A če jo pop prav na silo ne uspavam je zmatrana, dretje, ihta... Zanim me, kdaj ste kaj začele navajati svoje na red spanja?

No Ceplenje je mimo in ni blo težav, mogoče je malo bolj spala tisti dan. Imamo pa že 5.6 kg, dobili smo 2.8 kg od  poroda in velika je nekje 61 cm. Rasemo ni kaj...

No tok od mene, komaj čakam 30 gremo na morje. fajn se mejte

Jada.  UUU; kok sta floetne, bejbe, cel žur. No midva sva že mal razmišljala, da bi čim prej še enga. Sam ne bi nekje poleti bla ko balon pa še vroče mi je blo že sedaj čist preveč. Bomo še kakšen mesec počakal...

Vrtec. ga nismo dobili je nekje na 70 mestu čakanja. Se bomo okol novega leta začeli sekirat kako in kam.

pa pa



(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?