|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pralne plenice v vrtcu
3.8.2012 8:30:01   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: mixy



In kalbo vidiš, da se niti potrudiš ne in stopiš v DM ali Muller in pogledaš kakšne so te pleničke, npr. Babylove eko ali Wiona pleničke, ipd....zelo žalostno user posted image , samo jezik imaš čas vrteti in bedarije tu zgoraj, pa pomojem kofetkah naokrog, za otroka pa eh, saj je ta plastika čist ok zanj user posted image ...

No, preberite malo to temo vi pametnjakoviči:
http://www.ringaraja.net/forum/Pralne_bombazne_plenicke/m_1986542/tm.htm

papauser posted image


Men je za moje otroke najbolj važno, da v vrtcu, šoli uživajo, da pade vzgojiteljici v objem zjutraj, da je čimveč na svežem zraku popoldne, zato sem raje z njimi zunaj, kot pa da perem usrane plenice in se svaljkam po nakupovalnih centrih. Vzgojiteljicam pa ne težim s svojimi prepričanji, si kar predstavljam, kako se držijo za glave, ko greš ven.

V Mullerju pa kupujem večino kozmetike, kupovali smo plenice, ker so pač drugačne od tistih, ki so delane za naš trg. Če je pa zmanjkalo so ble pa tud une s TUŠa dobre. Oznake EKO se pa na daleč ogibam, ker je to en vsesplošni nateg, sam taki ozaveščenci kot si ti pač nasedate. EKO se dobro prodaja to je pa tud vse. Zadnjič so mel v Hoferju EKO banane.....ha ha v nulo lepe brez pikice. Me zanima kok EKO je blo v tistih bananah.

Sicer se mi pa s takimi presranimi ženskami ni dal nikol ubadat, pa se tud zdajle ne mislim več. Ti pa še enkrat napišem poanto mojega pisanja. Zarad mene, če doma povijaš v pristno rženo slamo men dol visi, ko pa to začneš vsiljevat v vrtcu je pa druga pesem.

(odgovor članu mixy)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Pralne plenice v vrtcu
3.8.2012 8:32:24   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Aja pa ne mislim se kregat samo navadna plenica se ne razkraja samo 30 let, ampak dosti več (100+) in bistveno bolj onesnažuje vodo (kakec zapakiran v plastiki, po njem dežuje, pronica v podtalnico...). Tak da s tega vidika so pralne plenice bolj ekološke ker gre drekec pač tja, kamor naj bi šel.



user posted image

Dolgo je veljalo, da plenice za večkratno uporabo okolje obremenjujejo manj, a se je v obsežni raziskavi Britanske agencije za okolje izkazalo, da to ni res.
 
Plenice za enkratno uporabo okolje najbolj onesnažujejo v fazi proizvodnje, transporta in odlaganja, plenice za večkratno uporabo pa predstavljajo največjo obremenitev za okolje zaradi porabe elektrike, ki je potrebna za pranje in sušenje.
 
Zdravje: pred leti je vzbudila precej prahu študija, ki je pokazala, da je temperatura v plenicah za enkratno uporabo za eno stopinjo višja od tiste v pralnih plenicah, kar naj bi pri dečkih povzročalo neplodnost, ker naj bi višja temperatura poškodovala moda. Vendar pa konkretnih dokazov za to trditev ni bilo nobenih.
 
Več pa si lahko preverete na preverjenem viru ZPS....

http://www.zps.si/otrok/oprema-in-tekstil/plenice.html?Itemid=260

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Pralne plenice v vrtcu
3.8.2012 13:47:49   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Maggie

Mi smo imeli ob uporabi pralnih plenic racman skoraj 2 meseca kar naprej rdečo ritko in tudi po trebuščku in nad kolki izpuščajčke, kot omenjaš, ti skuštrana. Mislim, da so bili ti izpuščaji od stalno polulane kože - druge razlage še danes ne najdem. Zakaj totalno rdeča ritka tudi ne vem...

Ni šlo z nobeno kremo na bolje, probala sem jih kar nekaj. Potem sem pa začela uporabljati paprirnate plenice, da bi videla, če bo izpuščaj izginil. Poleg tega sem ga vedno 10-15 min pustila na previjalni, da se je rita čisto posušila in šla suha v plenico. Rita ni bila več rdeča. Znova sem ga dala v bombažne, rita spet dreča. Tako od takrat uporabljamo papirnate plenice in je imel mogoče samo 2x čisto malo rdečo ritko, še zdaleč pa ne na tako veliki površini kot takrat.

Naša izkušnja je na žalost taka. Očitno vsak otrok reagira po svoje. Enim ne odgovarjajo te, drugim pa one plenice.

Toliko, da veste, da niso samo dobre plati teh plenic...

No si bom tole dovolil citirat iz tiste teme user posted image

Majčkeno je treba vse prebrat preden citiraš a nede :)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Pralne plenice v vrtcu
3.8.2012 15:53:15   
MTFP
Vas berem ze nekaj casa...no pa da povem se jaz par izkusenj. Pri sinu sem kupila par pralnih plenic, v zavetku sem jih uporabljala kar cez pampersko namesto sirokega previjanja ( pri njemu je bilo siroko povijanje se "obvezno")... No potem sem jih mislila uporabljati se naprej, ampak dejansko je imel on pri pralnih stegno in okoli popka vedno rdece, zato sem jih opustila. Z navadnimi skoraj nismo imeli tezav. Obcasno sicer je bilo kaj rdece, ampak nic katastrofalnega, kar nebi izginilo v dnevu ali dveh.
No pri puncki je bila zadeva obratna. Zaceli smo s "pamperskami". Na zacetku nobenih tezav, potem so se zaceli izpuscaji in rdeca koza. Menjavali smo plenice, probavali pa nic. Puncka je imela rdeco kozo se okoli pasu, tam kjer pridejo jezki. Ce je bila cel dan brez plenice se je zadeva izboljsala (ceprav okoli pasu ni izginila blaga rdecina par tednov). Obcasno so se ji delale celo take drobne ranice. Umivala sem jo s hrastovim lubjem,mazala z kremami... Nic... Potem pa sem se spomnila da imam doma se pralne. Koza se je po uporabi ekspresno hitro poboljsala. Tezav s pikicam ni vec. Obcasno je dobila se kako pampersko, pa je bila ze po dveh urah rdeca okoli splovila in ritke.
Iskreno povedano, ce bi imela izbiro, bi imela raje pamperske, ampak puncka se je skoz praskala, pri previjanju je jokala, ko pa sem nanesla kremo jo je kar privzdignilo. Se pravi, da jo je moglo zelo pect.
In zal v njenem primeru, bi tudi jaz v vrtcu vztrajala pri pralnih. Sicer zaenkrat se nismo dobili vrtca, ampak lepo prosim, zakaj bi otrok trpel, ko se ji prav vidi, ko dobi gor pamersko je non stop z rokicam spodaj in se trudi sleci. Otroka je to vidno peklo... In naj bi bila to moja muha. Seveda sem pripravljena na kompromis, da ji v vrtcu poskusijo dati njihovo plenico, ampak ce bi se izkazalo, da ji tudi njihova povzroca tezave, bi vztrajala pri pralnih. Veste koliko casa traja, da se po dvo do tro urni uporabi pampersk znebimo tiste rdecice, kak jok je takrat pri previjanju.... Otroka pece, in Kalbo povej bi v takem primeru se vedno vztrajal, da je to le modna muha. Ravno tako je pri uporabi vlazilnih robckov... Nasa je po njih pikasta. In ni nic kaj prakticno vedno vatko nositi sabo in vodo, za morebitno previjanje na prostem, veliko bolj prakticni so mi vlazilni robcki... Ampak ne vem res ne vem kako rito ima nasa mala, vem pa da moras z njo delati v " rokavickah" ker vsaka napaka nas stane par dni rdecih pikic...
Po pravici povedano, sem pri sinu mislila, da imajo plenicne izpuscaje le tisti, katerih starsi premalo poskrbijo za ustrezno higieno...pa vidim, da sem se motila.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Pralne plenice v vrtcu
3.8.2012 16:02:36   
tastara
Dolgo je veljalo, da plenice za večkratno uporabo okolje obremenjujejo manj, a se je v obsežni raziskavi Britanske agencije za okolje izkazalo, da to ni res.
 


Res je. Angleška agencija za okolje je v dveh obsežnih neodvisnih študijah to potrdila.
Plenice za enkratno uporabo in pralne plenice obremenjujejo okolje povsem primerljivo.

Pri uporabi pralnih plenic škodljiv vpliv na okolje precej povečamo, če vrtimo pralne stroje, ki niso max. polnjeni in v primerih, da pralne plenice nato celo sušimo v sušilcih.

Glede alergij in rdečiih ritk, pa je tako, da je razlog za vneto kožo najpogosteje mokrota in seč in imajo zato z vnetji bistveno več težav otroci v bombažnih pleničkah.

Uporaba bombažnih plenic zato ni nič bolj okolju in otroški koži prijazna varianta.

Pediatri pa so itak enotnega mnenja, da je za otrokov razvoj bistveno boljša čim manjša in lažja papirna plenička, ki otroka ne ovira pri gibajnu.




(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Pralne plenice v vrtcu
3.8.2012 17:02:20   
mateyka
user posted image
user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tastara)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Pralne plenice v vrtcu
3.8.2012 20:05:52   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

Otroka pece, in Kalbo povej bi v takem primeru se vedno vztrajal, da je to le modna muha. Ravno tako je pri uporabi vlazilnih robckov... Nasa je po njih pikasta. In ni nic kaj prakticno vedno vatko nositi sabo in vodo, za morebitno previjanje na prostem, veliko bolj prakticni so mi vlazilni robcki... Ampak ne vem res ne vem kako rito ima nasa mala, vem pa da moras z njo delati v " rokavickah" ker vsaka napaka nas stane par dni rdecih pikic...
Po pravici povedano, sem pri sinu mislila, da imajo plenicne izpuscaje le tisti, katerih starsi premalo poskrbijo za ustrezno higieno...pa vidim, da sem se motila.


Mislim, da sem bil za take primere dovolj jasen.

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Pralne plenice v vrtcu
3.8.2012 22:28:17   
MTFP

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

Otroka pece, in Kalbo povej bi v takem primeru se vedno vztrajal, da je to le modna muha. Ravno tako je pri uporabi vlazilnih robckov... Nasa je po njih pikasta. In ni nic kaj prakticno vedno vatko nositi sabo in vodo, za morebitno previjanje na prostem, veliko bolj prakticni so mi vlazilni robcki... Ampak ne vem res ne vem kako rito ima nasa mala, vem pa da moras z njo delati v " rokavickah" ker vsaka napaka nas stane par dni rdecih pikic...
Po pravici povedano, sem pri sinu mislila, da imajo plenicne izpuscaje le tisti, katerih starsi premalo poskrbijo za ustrezno higieno...pa vidim, da sem se motila.


Mislim, da sem bil za take primere dovolj jasen.


Mozno, da sem spregledala, nisem vsega brala...


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Pralne plenice v vrtcu
3.8.2012 23:55:07   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

Vas berem ze nekaj casa...no pa da povem se jaz par izkusenj. Pri sinu sem kupila par pralnih plenic, v zavetku sem jih uporabljala kar cez pampersko namesto sirokega previjanja ( pri njemu je bilo siroko povijanje se "obvezno")... No potem sem jih mislila uporabljati se naprej, ampak dejansko je imel on pri pralnih stegno in okoli popka vedno rdece, zato sem jih opustila. Z navadnimi skoraj nismo imeli tezav. Obcasno sicer je bilo kaj rdece, ampak nic katastrofalnega, kar nebi izginilo v dnevu ali dveh.
No pri puncki je bila zadeva obratna. Zaceli smo s "pamperskami". Na zacetku nobenih tezav, potem so se zaceli izpuscaji in rdeca koza. Menjavali smo plenice, probavali pa nic. Puncka je imela rdeco kozo se okoli pasu, tam kjer pridejo jezki. Ce je bila cel dan brez plenice se je zadeva izboljsala (ceprav okoli pasu ni izginila blaga rdecina par tednov). Obcasno so se ji delale celo take drobne ranice. Umivala sem jo s hrastovim lubjem,mazala z kremami... Nic... Potem pa sem se spomnila da imam doma se pralne. Koza se je po uporabi ekspresno hitro poboljsala. Tezav s pikicam ni vec. Obcasno je dobila se kako pampersko, pa je bila ze po dveh urah rdeca okoli splovila in ritke.
Iskreno povedano, ce bi imela izbiro, bi imela raje pamperske, ampak puncka se je skoz praskala, pri previjanju je jokala, ko pa sem nanesla kremo jo je kar privzdignilo. Se pravi, da jo je moglo zelo pect.
In zal v njenem primeru, bi tudi jaz v vrtcu vztrajala pri pralnih. Sicer zaenkrat se nismo dobili vrtca, ampak lepo prosim, zakaj bi otrok trpel, ko se ji prav vidi, ko dobi gor pamersko je non stop z rokicam spodaj in se trudi sleci. Otroka je to vidno peklo... In naj bi bila to moja muha. Seveda sem pripravljena na kompromis, da ji v vrtcu poskusijo dati njihovo plenico, ampak ce bi se izkazalo, da ji tudi njihova povzroca tezave, bi vztrajala pri pralnih. Veste koliko casa traja, da se po dvo do tro urni uporabi pampersk znebimo tiste rdecice, kak jok je takrat pri previjanju.... Otroka pece, in Kalbo povej bi v takem primeru se vedno vztrajal, da je to le modna muha. Ravno tako je pri uporabi vlazilnih robckov... Nasa je po njih pikasta. In ni nic kaj prakticno vedno vatko nositi sabo in vodo, za morebitno previjanje na prostem, veliko bolj prakticni so mi vlazilni robcki... Ampak ne vem res ne vem kako rito ima nasa mala, vem pa da moras z njo delati v " rokavickah" ker vsaka napaka nas stane par dni rdecih pikic...
Po pravici povedano, sem pri sinu mislila, da imajo plenicne izpuscaje le tisti, katerih starsi premalo poskrbijo za ustrezno higieno...pa vidim, da sem se motila.


Ti plenični izpuščaji so zanimivi....vem kako to zgleda, ker je tudi moja hčerka imela....in je trajalo dva mesece, da smo našli prave plenice in prave robčke......samo pri njej nisem imela občutka, da jo boli ali srbi....to mi je potrdila tudi pediatranja.....bolj grozno zgleda, ta plenični izpuščaj, ni pa tako grozno moteč za otroka, da bi zdaj ta prestajal kake grozne muke......tudi robčke smo smo morali menjati, ker so ji najbolj odgovarjali samo tisti z Muelerjevi rozasti.....plenice pa Huggies.....

Vendar pa vseeno moramo najti neko srednjo pot, ko damo našega otroka socializirat v vrtec....praktično je iskanje te srednje poti tudi del socializacije....in včasih je dobro pokazati tudi razumevanje za delavke v vrtcu in ostale otroke in ne zgolj takoj in le pomisliti nase in lastnega otroka....če vrtcu pač predstavljajajo pralne plenice problem (glede na ukrepe raznoraznih inšpekcij v gostinstvu recimo, mi je ful čudno, da po vrtcih na hodnikih, v tistih malih garderobah visijo vrečke s kakanjem)....ni samo naš otrok v ospredju, na problem je potrebno gledati celostno....je prej, mislim da pelin, lepo razložila celostno problematiko v vrtcu glede teh pralnih plenic....ker starši običajno vidimo le svojega lastnega otroka in svojo pravico, drugo nas pa ne zanima in se nam zdi povsem samoumevno, da drugi gledajo našega otroka z istimi očmi kot mi....vendar za vzgojiteljice je pa naš otrok enak kot vsi drugi v vrtcu in zaradi našega otroka v vrtcu drugi ne smejo biti prikrajšani.....

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Pralne plenice v vrtcu
4.8.2012 11:24:11   
MTFP
Liliana delno se strinjam s tabo, le to da je ne boli oz. pece ne bo drzalo. Hci se pusti previjati vedno, kadar ima pa izpuscaj je pa katastrofa. Ko se jo dotaknem z mokro krpico kar poskoci oz. privzdigne rito, se mi izmika in joka.

Drug del tvojega posta bi rekla tudi da imas deloma prav, in kot sem rekla, pripravljena bi bila poskusiti tudi z plenicami iz vrtca, vem da so imeli pri sinu ene, ki jih se nisem videla... Morda so pa le prave, vendar ce bi se izkazalo, da bo po njih tudi takoj rdeca, potem ne vidim druge resitve kot pralne. No sicer vsaj pri vzgojiteljicah, ki smo jih imeli do sedaj mislim, da ne bi bil problem...iskreno povedano imam sama teh pralnih plenic cez glavo, sploh pozimi ko se mi susijo celo vecnosctuser posted image .., da ne govorim, ko jih po tej vrocini iz kakega izleta vozimo s sabo v avtu, vcasih tudi zavezana vrecka ne pomaga. Kar se tice higenskega vzroka, bom rekla tako, ze sedaj ko pridem v vrtec po kosilu, velikokrat zavoham tiste kakce, in se strinjam da bi bila pri vreckah polno otroskih plenic atomska katastrofa, ko bi stopil v garderobo. Ceprav po drugi strani pa me je tudi sinov kakec parkrat pricakal v vrecki na obesalniku ( ko je bil brez plenic)...

Moje mnenje je se vedno, ce se da prilogoditi seveda brez tezav, ce pa obstajajo za to mocni razlogi, kot so pri alergijah, kjer se morajo tudi prilagajati otroku, se mi zdi da verjetno na skupino otrok v vrtcu pride manj kot eden s takimi tezavi, kot jih ima nasa mala. Jaz bi z veseljem kombinirala, ampak ze dvo urna nosa pampersk pri nas pomeni rdeco rito. In ta rdecina ne izgine potem kar takoj... In vsakodnevno nosenje navadnih plenic bi ji zadevo se bolj poslabsalo, pa ceprav samo v vrtcu... Pri takih primerih mislim, da bi morali narediti izjemo... Sicer pa glede na to da letos nismo dobili vrtca, jih upam da drugo leto sploh ne bomo vec potrebovali. tu se ne gre za moje prepricanje, da ce hocem pralno, jo bo imela. Ali, da si ne bom dodatnega stroska z navadnimi delala....

Ne vem upam, da bo tudi to minilo, saj je imela prve mesece skoz navadno, pa ni bilo tezav. Najprej sem mislila, da gre za spremembo ph- ja urina, ker se je to zacelo z gosto hrano... Sedaj pa res nimam pojma kaj ji tako ne odgovarjajo te plenice. Kot sem omenila ona ni rdeca samo tam kjer se polula, ampak tudi ob strani, kjer pridejo jezki.

Sicer tudi sama v vrtcu nisem imela nobenih posebnih zahtev in zelja...razen ene, in to je da ce sin ne bo jedel kosila, naj ga ne silijo. Saj je priden jedec, le kakih corbic mu ne bos spravil dol, pa je vzgojiteljica sama kmalu potrdila, da ko rece da ne bo jedel, ga ne premaknes, so ga poskusile malo nahecati, da bi samo probal, pa se jim ni dal... ( sem pa rekla to zato, ker v mojih casih smo mogli v vrtcu vse pojesti... Solata mi se danes ne gre dol, ko se spomnim, kako so nam jo na silo tlacili v usta)...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Pralne plenice v vrtcu
4.8.2012 18:21:30   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP


Moje mnenje je se vedno, ce se da prilogoditi seveda brez tezav, ce pa obstajajo za to mocni razlogi, kot so pri alergijah, kjer se morajo tudi prilagajati otroku, se mi zdi da verjetno na skupino otrok v vrtcu pride manj kot eden s takimi tezavi, kot jih ima nasa mala. Jaz bi z veseljem kombinirala, ampak ze dvo urna nosa pampersk pri nas pomeni rdeco rito. In ta rdecina ne izgine potem kar takoj... In vsakodnevno nosenje navadnih plenic bi ji zadevo se bolj poslabsalo, pa ceprav samo v vrtcu... Pri takih primerih mislim, da bi morali narediti izjemo... Sicer pa glede na to da letos nismo dobili vrtca, jih upam da drugo leto sploh ne bomo vec potrebovali. tu se ne gre za moje prepricanje, da ce hocem pralno, jo bo imela. Ali, da si ne bom dodatnega stroska z navadnimi delala....




Če se gre pa za alergijo, pa itak imaš potrdilo od zdravnika in v tem primeru morajo to vzgojiteljice upoštevati.....

Ne moremo pa starši zdaj tako na pamet trditi, da je zaradi nekajkrat rdeče ritke pod plenico otrok alergik na plenice za enkratno uporabo......


(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Pralne plenice v vrtcu
7.8.2012 13:10:06   
pingi
Samo napišem svojo izkušnjouser posted image

Prvi otrok je imel tudi konstantno rdečo ritko, zato smo nabavili rabljene racmanke in se je zadeva takoj popravila. Ko se je rodila še hčerka, smo jih še nekaj dokupili in sta bila oba v pralnih plenicah. Sicer je bil pobudnik nakupa teh plenic moj mož, ki je veliko prebral na temo plenic za enkratno uporabo in njihovega vpliva na pregrevanje fantkovih mod in posledično zmanjšanje plodnosti kasneje v življenju.

Ko sta šla v vrtec (starejši je bil že brez plenic), sem vprašala, če bi tamalo lahko previjali v pralne plenice. Niso še imeli takega primera, a so rekli, da lahko. Sicer se potem nismo odločili za to, ampak pripravljenost so pokazale user posted image Od takrat naprej smo tudi doma začeli uporabljati plenice za enkratno uporabo, ker se je pralnih premalo nabralo za eno "žehto".
No, zdaj imamo nekaj časa pri hiši še eno hčerko, ki je že od začetka v plenicah za enkratno uporabo (sicer v tisti bolj razgradljivi varianti, ki niso beljene ipd.), ker je mami postala preveč komot user posted image Bi nas gotovo prišlo ceneje, če bi uporabljali pralne, ampak pač, tako sem se odločila.

Glede samega procesa previjanja ipd. je že Teyla lepo razložila kako in kaj. Moram pa povedat, da iamjo same pralne plenice, ko so polulane in pokakane bistveno drugačen vonj kot tiste za enkratno uporabo. Ok, vem, da boste rekli "drek je drek", ampak drek itak vržeš v školjko, ostane samo polulana plenica, ki smrdi šele, ko kakšen dan stoji v zaprti posodi. Obstajajo nepremočljive vreče, ki so namenjen prav shranjevanju umazanih pleničk, ko si npr. na poti, cel dan zdoma... In v take vreče ne bi bil problem spakirat plenice tudi v vrtcu. Sicer pa, če so se v vrtcu dogovorili s starši, da tako previjajo 13 otrok, tudi prav. Njim je očitno kul user posted image Ko otrok zboli za kakšno virozo in ima drisko, ga seveda na previjaš v te plenice, pa takrat je otrok itak doma, a ne.
Da povzamem: kakor komu pašeuser posted image Če kdo uporablja pralne in se dogovori z vzgojiteljicami za uporabo le teh tudi v vrtcu, se mi zdi to čist ok. Jaz jih nisem forsirala, ker se mi je zdelo, da imajo s tem vseeno več dela, tamala pa tudi ni bila nek zdravstveni primer, ki bi nujno moral nositi pralne plenice.

Aja, še glede okretnosti v pralnih plenicah. Starejše dva sta se oba začela plazit pri 9 mesecih, sin je shodil pri 12m, hči pri 13m. Tamlajša gre po njunih stopinjah (pa čeprav v plenicah za enkratno uporabo;) in se je tudi začele plazit pri 9m. Če ni nekih zdravstvenih vir, potem je po moje tudi vseeno, kakšne plenice ima otrok. Konec koncev smo bili mi (verjetno večina) zaviti v tetra plenice, kar je naneslo konkreten "buhtl" okrog riti, pa smo normalno osvojili vse motorične mejnike.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Pralne plenice v vrtcu
7.8.2012 15:09:04   
kalbo
No, lep primer normalnega zdravega in nesebičnega razmišljanja.

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Pralne plenice v vrtcu
7.8.2012 15:57:24   
Anonimen
evo, da še jaz povem svoje mnenje ... kakšne plenice uporablja kdo za svojega otroka je meni vedno blo in mi vedno bo vseeno. Naš konkreten primer je bil, da smo uporabljali velikost 1 pamperske, velikost 2 pampers premium, velikost 3 dobila po pamperskah izpuščaj prešaltali najprej na dm-ove najprej eko, ki so premočle, navadne dm dobila izpuščaj po 2 plenicah, hofer, lumpi in na koncu mullerjeve, ki jih bom pri naslednjem uporabljala od rojstva. Pozna se na kvaliteti. Smo sicer meli srečo da ko je mala z skoraj 2. leti šla v vrtec bila že brez plenic čez dan smo pa vzgojiteljicam nardili vseeno malo dela, ker je bla alergik na mlečne beljakovine. In kar hočem povedat je da nikoli nisem in ne bom komplicirala v vrtcu. Če ima vzgojiteljica problem pri previjanju pralnih, probaš za ta čas ko jo čuva ona najti plenice ki ne povzročajo izpuščaja (probaj mullerjeve al pa plenice ki jih tam prdajajo, ker je delano za nemški trg in ne za slovenski, posledični kvaliteta veliko boljša) ali pa jo/ga (sm pozabla spol otroka) daj v varstvo k nekomu ki bo to bil pripravljen delat, če je tak problem.
Ne razumem zakaj eni komplicirate tam kjer je najmanj potrebno, tam kjer je pa res treba včasih komplicirat ste pa tiho ... govorim na splošno!!!

Pa še v to se MORAM spotaknit user posted image user posted image user posted image ... SOVRAŽIM POSILJEVANJE folka o lastnem prepričanju. Une babe k so vegetarjanke in so nadležne z objavam živali, mamicam ki majo enega ali več otrok in mislijo da zdej pa one vse vejo in da so top s.h.i.t. in da druge nimajo pojma, da vse znajo in da so nezmotljive!!!
VSAK OTROK JE UNIKAT IN VSAK STARŠ LAHKO SAMO ZA SVOJEGA OTROKA TRDI KAJ JE NAJBOLJŠE ZANJ, tudi če za moje pojme ni, to ni moja stvar, ker ni moj otrok!!! Jaz ne pametujem kaj in kako glede otrok, če me kdo vpraša, povem kaj in kako jest delam pri svoji, kako smo se rešli pleničke, shodili itd. Seveda sem ponosna, ker je hitra pri vsem ampak če me druga mama vpraša kako ti je ratalo tako hitro enostavno povem, da taka je, jaz ji ponudim, pokažem in ko ji zapaše ponovi, ji ne vsiljujem hoje, kahle, ... Ji pokažem in to je to. Zakaj tekmovat? Še prehitro bojo samostojni in nas ne bodo več rabli.

Uf sm se razpisala user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Pralne plenice v vrtcu
27.6.2014 15:20:45   
marelcaspelca
da malo osvežim temo in poročam, mi smo se v vrtcu brez problema dogovorili za pralne plenice. So se pa malo ustrašile, da jih bodo morale one prat user posted image sm se nasmejala, da je kaj user posted image

Zakaj pa imam pralne plenice pa sploh ni važno, jih jaz perem in jaz voham.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Pralne plenice v vrtcu
27.6.2014 16:29:53   
respect
sončenk : in kakšnop delo ste naredili vzgojiteljicam,ker je bil vaš otrok alergik ?user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Pralne plenice v vrtcu
4.7.2014 12:26:57   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: marelcaspelca

da malo osvežim temo in poročam, mi smo se v vrtcu brez problema dogovorili za pralne plenice. So se pa malo ustrašile, da jih bodo morale one prat user posted image sm se nasmejala, da je kaj user posted image

Zakaj pa imam pralne plenice pa sploh ni važno, jih jaz perem in jaz voham.



Sej je blo lepo napisano, da za doma je tud afriška stepska trava čist OK, če tebi paše, za v vrtec se je pa treba mal prilagodit, ker sonček, rožca, parkeljček ni edini, je poleg njega še 20 otrok.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 4.7.2014 12:27:25 >

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Pralne plenice v vrtcu
4.7.2014 19:22:44   
marelcaspelca
No, ubistvu jih je še 13 zraven user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Pralne plenice v vrtcu
22.7.2014 9:22:15   
kalbo
13, 20, 22, 10, 5, ni važno. Važno je, da se razume, da parkeljček, piškotek, zvezdica, sonček ni edini. Lahko se dogovoriš, ne moreš pa tega zahtevat. Lahko si pa plačaš privat varstvo in zahtevaš, da ti povijajo otroka v krila višjegorskih os, če hočeš.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Pralne plenice v vrtcu
28.2.2015 11:06:36   
zdrave ritke
Vrtec Vrhnika je jeseni pričel uporabljat pralne plenice pri vseh otrocih (220). To je podprlo 70 % staršev. Previjanje jim je v začetku res vzelo več časa, a so ga s prakso precej skrajšale. Pa so menda komentirale da je v bistvu to fino, ker so dalj časa v stiku s posameznim otrokom.

Pa še komentar ene od vzgojiteljic, ki ga je poslala na Facebook stran Zdrave ritke: »Sem vzgojiteljica v oddelku 1-2 let Vrtca Vrhnika, kjer uporabljamo pralne pleničke. Sprva sem imela tudi jaz pomisleke, kako se bodo obnesle in kako si bom organizirala delo. Po treh mesecih uporabe pralnih pleničk imam same pozitivne izkušnje … ni težko, zato vrtci kar pogumno.”

Več o tem pa tule:http://www.ringaraja.net/forum/Pralne_plenice_v_vrtcih/m_6166189/tm.htm

_____________________________

Zdrave ritke so projekt Društva Ekologi brez meja, ki spodbuja uporabo pralnih pleničk.

Več o projektu: www.ebm.si/o/sl/projekti/zdrave-ritke in www.facebook.com/Zdraveritke

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 95
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?