|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julij(k)e 2011
10.1.2013 21:56:27   
rakica82
sej pri nas tud ni blo nič drugače, smo nonstop zunaj pa se na spanju ne pozna. Me je lani tle na vasi ena gospa celo hecala, če grem domov samo pojest ker smo bili tok zunaj. Pa sem mislila da bo tamala kaj drugačna, pa ni. še na morju ni nič več spala nikoli kvečjemu manj pa smo bli an jadrnici in torej skoz na zraku.
JO jti že o morju , jst bi tuduser posted image . sam moža morem prej zamenajtuser posted image , moj ni ravno tip za morje. jaz pa ful, ne maram zime sploh.

čez dan pa itak, Sara ni nikoli velko spala, se prav spomnim ko je bla stara 8 tednov je spala trikrat po 15 minut. je pa res prespala celo noč potem, 8 ur. zdej pa hodi čez dan spat ob 12h in spi nekje od pol ure do uro, redko kdaj več. Zadnje dni je probem ker je ful občutljiva, tamala se samo oglasi pa je že budna pa nista v isti sobi.Tako zdej že 2 dni vstaja ob pol šestih, kar je vsaj uro in pol prej kot ponavadi in je obup, včeraj je bla cel dan sitna za znoret, samo jokala in za nikamor, še zuna ji ni pasalo bit. upam, da se bo navadila preslišat, če janina joka.

jah jaz čez dan težko spim, sem potem ko zombi zato raje niti ne grem. zdej včasih med vikendi vstane mož s Saro jaz pa še kakšne pol ure poležim, če Janina spi. včasih rata.

glede teže se niti ne sekiram preveč, ima res konstitucijo tako. Mi je dosti bolj važno ,da zdravo je. Zdej ma obdobje ko včasih pri kosilu je samo zelenjavo oziroma solato, zadnjič tko ni hotla pečenke in krompirja alamk je raje jedla kitajsko zelje, potem naslednjič pa namesto špagetov celo skledo rdeče pese. kar se tega tiče imamo res srečo , ima sicer obdobja ko noče, ampak na splošno poje vso zelenejavo ,sploh poleti je jedla solate ful. pa ful rada ma kislo zelje.
očitno ji prav paše ksilo ker tud limonado obožuje, ji vsako jutro stisnem limono in potem to pije, vodo že težko odkar se je razvadila na to.

sadje tud načeloma kar vse je, jabolka itak vsak dan, pašejo ji mandarine ,banane, ananas,...skratka vseuser posted image

sem pa tudi jaz mnenja, da otrok pri 8 mesecih ap res ne rabi dobit glih vse packarije, midva pač praviva, da bo še celo življenje basaal packarijo v sebe, zakaj bi ji že zdej to dajala. mal ov hecu ampak kres.
zadnjič je babica od mojga kljub temu da ve da ne dovoliva dala na mizo neke sladkarije in itak sara zraven pa prosim prosim. pa ita ksmo jo že parkrat zalotili kako ji ji hotla dat. in potem je mojemu možu pila živce kakšna sva da otrok prosi pa ji ne dava. pa ji je moj rekel, me je prej prosila tudi jo sred celovške dam iz avta pa je nisemuser posted image

cepljenje nas čaka konec meseca, boščka mala je hotla kar pobegnit.
mi bomo cepili proti klopom, smo že zmenjeni. živimo pod Šmarno goro povsod samo grmi okol nas, skor moremo. to mi je tako smiselno cepljenje pa nisem zagovornik cepljenja kar vsenaokrog.


evo pa sva razvile debato v dvoje tu, nikjer nobene drugeuser posted image . vse čisto zasedene








_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Julij(k)e 2011
11.1.2013 9:30:40   
**M**
hehe tudi mene so hecali. jaz mislim, da je prav, da je otrok veliko zunaj, kaj naj delam med 4 stenami, mi smo še v bloku in je toliko slabše, ker nimaš vrta. Je bla vedno zelo vesela, da potem ko je začela racat nisem smela rečt, da greve ven dokler nisem imela vse naštimano, ker je šla kar na vrata, ona bi takoj šlauser posted image  Pa so mi vsi govorili, da kok otroci spijo če so veliko zunaj, figo. Edino na morju je pa spala tok, da sva jo skos tipala če dihauser posted image  

Mah ja, iščeva kaj pametnega, nekaj čisto ob morju pa je treba kar mal prej, drugače je že vse zasedeno. Pa rabiva oba en ornk dopust, sva čist zdelanauser posted image Samo, da o cenah ne govorimuser posted image  Sva se malo pogovarjala, da bi šli kam z avionom, pa kar mal cvikava, čeprav grejo še z manjšimi, najbrš komplicirava ampak teško greš iz svoje kože. Moj gre pa rad, se spomnim prvič, ko sva šla, on s starši nikoli ni bil na morju, in mu je bilo res čudno, da 14 dni ne delaš. Ampak je videl, da je res fajn in, da človek rabi nekam it, da si nafila baterije in odmakne od vseh. Zdaj se že na morju pogovarjava za naslednje letouser posted image  Zimo pa sploh sovražim, čeprav mi tut 35 stopinj ne paše, nekje vmes bi blo idealno.

Mogoče veš za kak preverjen apartma ob plaži in, da je primerna za otroke?


u občutljivost ja, kok mi je znana. Dokler naju ni in če slučajno spi v svoji posteljici, je ok, spi kot medved, sam midva prideva se že vrti, nevem ali jo motiva al kaj. Zdaj po novem je pa tko, da če jo daš v posteljico spat, se po pol ure zbudi, če ostane v najini, lepo spančkauser posted image  Tako, da že lepo pokaže, kje kdo od nas spi heheuser posted image  Jah ni kaj, dostkrat se skupi stiskamo, potem se pa premetava od enega do drugega, se stisne k njemu, in ko vidi, da je tam, še k meni in  potem je ok. Ni kaj, očitno rabi bližino. Saj je luštno ampak jaz se bojim, da jo nebi pomečkala, pa čeprav  imaš v podzavesti, da je zraven.
Ko pa tamala joka pa verjamem, da se zbudi ja, je le otroški jokuser posted image  upam, da vam tole hitro mine, to je nekaj najbolj groznega, ko takole joka pa nemoreš pomagat, jaz sem velikrat z  njo jokalauser posted image

Moji pa zelje ne gre v rito pa rdeča pesa tut ne, to ima po meni zgleda. Mah pridejo obdobja, ko se mal zmišljujejo, važno, da so zdravi.

Ja to je smotano, ko kam prideš in itak te vsi čukasto gledajo, kot da otroku nebi dal za jesti. Da o raznih pametnih komentarjih ne govorim. Jaz na obiskih pustim, nemorem rečt, da ona nesme, vsi ostali pa lahko, mal smotano je to.

user posted image user posted image  he he tale z avtom je dobra ja. Jah babice majo malo drugačen pogleda na vse to, ampak včasih pozabijo, da imajo tudi čist drugačno vlogo kot starši

Tudi jaz nisem zagovornik teh cepljenj, vprašanje če je res kar pravijo. Predvidevam, da je to cepivo teško, vprašanje kakšna je reakcija nanj. In če reo odbrani otroka pred meningitisom, moram še mal povprašat okoli.

Danes je pa lepo pančkala, ob 20h je že spala, sicer se je ob 23 zbudila in mela toooook za povedat, pa spila je celo flaško čaja ampak je hitro nazaj zaspala, sam midva sva mogla pridet ajatuser posted image In celo spala je še, ko sva zjutraj vstala, sem šla parkrat pogledat, če še spi pa čeprav imam varuškouser posted image  je blo kar malo čudno. neke reakcije na cepljenje pa ni blo,  bomo vidli kaj bo danes.
Sem danes ustala s tako glavo, sem mislila, da mi jo bo razneslo, mi je zdaj mal prijel tablet, uf dobro da je petek.


Ja res, nobene nikjer že lep čas, škoda


Je čas, da neham nakladat aneuser posted image  Lepo izkoristite vikend, naj bi bil sneg, bljak, no saj otroci bojo uživali

zdaj pa res gremuser posted image papa

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Julij(k)e 2011
11.1.2013 12:33:22   
rakica82
uf sem napisala cel roman in pol me ven vrže

mi smo tudi danes lepo spali, tamala od 21.30 do 4.30, pojedla in zbudila Saro, obe zaspale nazaj ,Sara cstala malo pre sedmo, sva se zrihtale pojedle zajtrk, vstala še tamala. super. jaz sem se tudi tkao lepo naspala, sem kot nova. za kosilo skoraj vse fertik, samo končam, pojemo in gremo ven dokler je lepo vreme, ja ne bo več dolgouser posted image . meni pa tako paše, grem komot ven sama z obema če je tako vreme. naši se v hiši namreč meša, ji je hitor dolgčas, ap imamo ogromnmo dnevno, placa kolikor hočeš, ne ona rabi zrak. sej je prav, tud za odpornost je tako bolje. smo bli tud lani pozimi skoz zunaj ,smo se toplo obleki pa šli, tud v dežju, dežna prevleka čez voziček pa gasa. včasih sem se počutla prav čudno, če je blo bolj slabo vreme nikjer nikogar, mogoče kdo s psom pa jsz z vozičkomuser posted image
pa pol poleti zjutraj skoraj nobeneg, v najvačji vročini ko je sonce žgalo in mi notri sem pa gledala ven samo vozički in majhni itroci. ja jst ne vem kej ljudem logika, al smo samo mi čudni

jaz sari sploh nisme smela rečt da kam gremo, če nismo bli zrihtani. isto takoj stala pri vratih in papa. zdej že bolj razume in zna malo počakat, samo more videt da se rihtamo, pa ne predolgo, če ne je jok.

morje, mi smo do zdej hodili na jadrnico, imamo možnost, letos še ne vem, moj pravi da bi mogli it v kakšen apartma, ideje dobrodošleuser posted image

midva še nisva bla skupi na dopustu 14 dni, groza user posted image , moj sploh ne zna izklopit. lani je celo poletje delal kot nor, prestavil dopust parkrat, v najlepšem vremenu smo bli doma, ko smo končno šli mu je zvonil službeni telefon že na obvoznici, potem pa vsak dan telefoni, zvečer pa delal za računalnikom. 5 dan dopusta se je poslabšalo vreme, 6 dan smo šli v dežju domov. to je blo to.
jaz sem skor znorela res.

naša velika punca pa rabi svojo posteljo in mir, še najlepše spi sama v svoji sobi. na jadrnici sva spale skupaj, groza, samo zbujanje, brcala me je...nisva spale nič. nismo mi za skupno spanjeuser posted image

pa končno petek, dva dni tati doma, bo naša veliak punca srečna ,je cela tatova mazica.

lep vikend user posted image

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Julij(k)e 2011
14.1.2013 9:06:03   
**M**
Dobro jutro.
če lahko temu tako rečem glede na vremeuser posted image

Sem ti kar malo fouš, ker ti ni treba nikamor it, te vse mine zjutraj ko se zbudiš in zagledaš sneg, nevem zakaj se enkrat nemore za vikend napadat, da se ceste vrnejo v normalno stanje.

Uf ja, tudi moja je rada zunaj pa imamo tudi veliko prostora. Se hitro naveliča vsega, jo je treba skos animirat.

Evo, še eni, ki so čudni. Tudi mo gremo ven pozimi, ko je nazadnje padal sneg smo se oblekli in šli. In ja, tudi jaz sem se počutila kot debil, nikjer nobenega, jaz pa z otrokom na snegu, pa še padal je. Tamala je ful uživala. Nevem ali se ljuden ne ljubi za kratek čas ven al kaj. Res, da traja, da vso obleko navlečeš na otroka, pa kapo, šal, rokavice, ampak vseeno, otroci uživajo na snegu, no saj moja. Ali pa zdaj ko je bilo tam okoli nule pa do pet stopinj, tudi nobenega nikjeruser posted image  Sem se že vprašala, če je z mano kaj narobe, ker ni nobenega nikjer. Da o poletju niti ne govorim. Mi smo pokali ven tudi ob 6 zjutraj, če se je tamala zbudila, itak nikjer nobenega, samo psi, ko smo šli mi domov, polno vozičkov. Nelogično in skregano z zdravo pametjo. Kolikokrat sem videla otroka čist rdečega ali pa direkt na soncu v lokaluuser posted image mislim halo. Jaz sem imela zmeraj s sabo čaj, marsikdo nič, ker kao otrok do 6 meseca dodatne tekočine ne rabiuser posted image  Za moje pojme tudi skregano z logiko ampak ok, vsak po svoje.

Ja pri nas enako, se spomnem zdaj, ko se je začelo tako vreme, da jo je blo treba bolj oblečt, kaj hujšega, ko je blo treba dat še bundo gor. To je blo tako dretje, kot bi jo s kože dajala.

Tvojemu malo ušesa navij, malo zahec malo zares. Najbolje, da reče da ima telefon na popravilu, ko greste. Ma so tudi delodajalci čudni no, mal se je pa treba spočit pa bit z družino. Midva še iščeva, nič kaj ful pametnega nisva našla. Rada bi nekaj ob morju pa, da je malo sence. Imava možnost v makarski ob morju sam je tam več direndaja, čez dan ok, zvečer niti ne, ker tamala je navajena na mir, več se dogaja, naši se itak more, drugače ji je dolgčas. In apartma na pagu ali drašnicah, apartma ob morju, bolj mirno, brez sence, tako, da nevem. Kaj ti misliš? Bom pripopala link, ko bom kaj našla. Iščeva pa atk apartma, da ima spalnico posebej, pa da je čist, ker na hrvaškem svašta dobiš. pa klimo obvezno. Ma majo cene tako navite, da je obup. Če najdeš kaj z lepo plažo je pa apartma tak, da te mine. Mah nevem al midva tok komplicirava al kaj. sam če že plačam, mora bit tko kot treba.

Fajn, da ti sama spi sploh v svoji sobi, moja ni šans, mora bit pri nama, v soboto sem dobila tako brco v glavo, da sploh dojela nisem, nisem niti vedla prec kje semuser posted image  jah tkole mamo, ni kaj. Mogoče bo pa tamala pri vama spala, bo nadoknadila še za Saro heheuser posted image  Jah otroci so različni, eni majo radi svoj mir, spet drugi ful bližine, poznam in ene in druge, treba se je prilagodit nimaš kaj.

Vikend še prehitro mimo kot vedno, malo smo bli zunaj, malo doma vglavnem imeli smo se fajn, tamala je pa itak zjutraj vstala 10 minut za nama user posted image


< Sporočilo je popravil **M** -- 14.1.2013 9:07:42 >

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Julij(k)e 2011
14.1.2013 12:44:23   
rakica82
Ja zanimivo jutro danes, moj je eno uro kidal da je sploh lahko šel v službo. in kot kaže bo kidal tudi popoldne. ker še vedno sneži user posted image . No vsaj Sara je navdušena ,gleda čez okno pa vriska.

nismo mogle ven danes, ker ninam skidano pred hišo tam kjer grem lahko z vozičkom, bomo popoldne šli. drugače tudi mi, še v dežju je bila zunaj, škorenjček pelerina pa gremo. zdej ap tudi smo zunaj vsak dan, če je nad nulo tudi tamala, če je bol jslabo pa samo Sara vsaj za 20 minut. pa poznam mamice, ki se jim dejansko ne ljubi rihtat otroak za ven. ne vem no, sej meni vzame precej cajta zdej pozimi da obe zrihtam, pa stopnice mamo pa vse to...samo gremo pa vseeno ven. tudi če sem sama z njima, pač si vanprej vse pripravim, oblečem taveliko, malo počaka da zrihtam še tamalo, eno v naročje ,Sara mi da roko, da gremo po stopnicah in je. pač smo čudni, ker v malo slabšem vremenu ne čepimo notri pa pred televizijouser posted image

tekočina pa jaz tamali že zdej dajem tud vodo, ker smo ji dajali homeopatijo zaradi krčev, lepo po žlički. men ise zdi fajn, da se otrok čimprej navadi pit, da potem dovolj pije.

smo pa suepr spali ta vikenduser posted image , tavelika od 19h do 7h, tamala pa tudi nekje po 6 ur skupaj, danes sploh, je šla spat nekje ob 22.30 in spala do 5.30, enkrat vmes sem slišala da se neki oglaša, nisme reagirala, je zaspala nazaj in smo se dejansko naspaliuser posted image . zaenkrat gre to poteh tavelike kar se spanje tiče, ponoči spi ,čez dan pa tudi ta štrajka zadnje dniuser posted image . samo je pa lepo spat 5 do 6 ur v kosuuser posted image

pa vsak v svoji posteljiuser posted image , razen mamice in tatija ki sta se stiskala v eniuser posted image .



_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Julij(k)e 2011
15.1.2013 10:03:56   
**M**
je imel pa tvoj jutranjo telovadbo, tudi to  nekaj šteje aneuser posted image  Nam je saj to v bloku prišparano, sem pa komaj z garaže prišla, ker še niso splužli.

he he tudi moja vriska ko sneg pada, je ful vesela. včeraj je šla dopoldne ven z babi in dedijem, sta rekla, da je bla tok vesela. ponavadi je skos kot navita, ma tok za povedat, včeraj je bla čist tiho, mal hodila mal bila na sankah in opazovala.  A tvoja nič ne komplicira, da se hoče nosit zunaj? Ker moja bi se dostikrat nosila, in pol guram voziček in nosim njo, roke mam do tal. včasih vzamem voziček včasih pa tudi ne, ampak se raje nosi kot pelje. Sem se očitno prej preveč hvalila, ko sem govorila, da moja se pa lepo v vozičku pelje in jo ne rabim nosit, na zdej je pa stara 19 mesecev jo pa nosim. Mar bi j o prej, ko je bila lažja, bi bil mogoče kontra učinek pa sm rekla, da jo nebom razvadla, na zdej pa mamuser posted image

tekočina...tudi mi smo pili od začetka pa mi je marsikdo rekel, da ne rabi, tudi zdravnica me je vprašala zakaj dajem vodo, ker ne rabi.user posted image  Pravijo, da se otrok napije vode in potem noče jesti, krneki. Moja če je bla lačna ni hotla vode, ravno tako, če je bila žejna ni hotela mleka ampak vodo. Jah otroci niso neumni. Ravno tako zdaj dostikrat slišim, da kao tok mali otrok nič neve in nič ne razume. Nevem od kje ljudem to, moja razume vse kar ji rečeš, samo če dejansko zmeraj uboga je pa druga stvaruser posted image  Se dostikrat komaj zadržim, ko ji rečem naj nekaj naredi pa me čist resno in pri miru gleda, včasih se nasmeje, včasih  da glavico na stran pa reče mamauser posted image  se kar stopiš, je prou hecna


user posted image  za spanje, upam, da vam tako ostane. Moja je od začetka tudi lepo v svoji postelji spala pol pa kar naenkrat nič več. Saj sva se že pogovarjala, če bi jo kar podrla, mogoči ji je tudi že malo premala, imava tamanjšo 120x60. Sva se smejala včeraj, midva prideva spat pa se še mal pogovarjava pa se tamala vsede pa naju pogleda pa reče papa, pomaha in se uleže nazaj. Reče ati in se stisne k njemuuser posted image  


Uživajte v snegcuuser posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Julij(k)e 2011
15.1.2013 19:39:22   
rakica82
naša miška ima pa danes 18 meseev, le kam je šel cajt. še dobro da pišem blog o naši mali, sem šla malo brat za nazaj, kok hitro pozabiš določene stvari.

nismo pa nič praznovali ,smo namreč prehlajeniiuser posted image . pa tok sem se hvalila, da kok je naša zdrava. včeraj je šla sapt in čez eno uro jok, jo potolažim, zaspi, čez eno uro isto, jo grem gledat in slišim da ima zabasan nosuser posted image , potem pa žurka, ponoči sva ji mogla trikrat našopat fiziološko da je spala kokr tok. pol pa če ni bla ona pokonc, pa tamala se je večri tud zbujala, iam tudi malo noska zamašenega, njej sem pa hodial dudo dajat, noro. sem bla ponoč iveč pokonci kot v postelji.

no vsaj dobre volje je še vedno, pač čistimo nosek in se deremo, ostalo pa ok. upam da se pozdravi, v soboto ima namreč plavanje, je že lani hodila pa iam zdej spet.

voziček je pa pri nas tako, sme ga ukinila dva meseca nazaj, ekr sem vedla da bo pol težje, pa smo začeli hodit ven peš, zdej če je zraven tati ga skoz žica da jo nosi, pa trmari če jo noče, če smo same se sicer hoče nosit samo ji lepo povem da je ne bom, malo pocmiha pa jo zamotim in gre naprej. sej prav zlo tko ne prehodimo, se vmes ustavlja pa mi kamenčke meče v voziček spodaj, po lzagleda psa in gre kamor gre pes, pač trenutno je bolj važno to da smo na zraku.

za pit se pa strinjam, jaz absloutno podpiram da se da otroku tekočina zraven, naša pediatrinja to podpira, ko je mela sara pri 1 mesecu drisko je takoj rekla naj ji dam malo čaja, zdej pa tudi za tamalo za krče je rekal kakšen čajček naj ji nardim.
in tudi pri nas nismo zaradi tega nikoli imeli težav, če je bla lačna je jedla, če je bila samo žejna je bla voda dost.

razumajo pa itak več kot mi mislimo sigurno, otrok je pametno bitje, imajo točno naštudirano vse, koga morejo ubogat, koga lahko okol prinesejouser posted image ...to da ne raumejo je čista neumnost,

posteljo ima tudi naša še tamalo, zdej bo dobila novo sobo in posteljo pa še ne vem, če jo bom kar takoj preselila



_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Julij(k)e 2011
16.1.2013 8:40:27   
**M**
user posted image za včerajšnjih vaših 18 mesecev in user posted image za naših 19 mesecev danesuser posted image
zelo hitro, prehitro gre čas. Se mi zdi, da sem jo včeraj prinesla domov. Dedi pa babi sta za novo leto nazdravljala na še enega vnučka. Sta včeraj, ko se je tamala prišla k njima cartat rekla, če je lubici dolgčas, bota mogla mami in ati mal družbice zrihtatauser posted image ah ja
še parkrat bomo prespali pa bojo šli v šolo, jaz bi najraje da taka ostaneuser posted image


Uf ste imeli pestro noč, tudi pri nas je kriza,ko jo nosek daje, prva 2 dni najbolj. Se mi zdi, da ji skos tist šmrkelj vn vlečem, kar zajamra ko vidi kaj v roki držim pa se skrije k najbližnjemuuser posted image  pa kaj naj, treba je, čeprav je tud meni teško. Mi smo zaenkrat ok, upam, da tako ostane. Upam,da a se ti tamala ne prehladi preveč, se mi zdi, da je pri tako malih še huje, jaz sem imela srečo in tamala ni bla prehlajena tok mejhna.

Tudi mi ne prehodimo vedno velik, včasih pa ogromno, čist odvisno kakšne volje je. Najraje hodi po stopnicah, tudi po pol ure hodimo gor in doluser posted image nevem kako ji noge ne odpadejo. Ima pa svoje fore, ko se hoče nosit se začne prou grdo dret pa skakat, sem zadnjič rekla, da bo po riti dobila, če bo tko delala. Itak pa važno, da je zrak, to pa sploh.

Točno tako, otrok loči med hrano in vodo, ki je za odžejat. Najbolj mi je bilouser posted image  ko je prišla patronažna, ko smo začeli z gh pa je bila stara 5,5 mesecev pa mi je rekla, da naj počasi začnem otroka na vodo navajatuser posted image  pa je vidla flaško na mizi. sem rekla, da mi že pijemo, ni nič komentirala. mah kdo bi jih razumel. Sem zadnjič, ko smo imeli posvetovalnico govorila z eno mamico in je isto rekla, da so ji govorili nič vode, da otrok dobi z mlekom vse, da tudi, ko je gh,d a dosti dobi s hrano, da kao ni sile, če jo ne sprejme takoj toliko kot bi jo moral. Seveda končala sta v bolnici zaradi dehidracije. Moji sestri so rekli naj raje da mrzlo mleko za odžejat kot pa vodouser posted image  ma nevem včasih se vprašam, če so normalni.

Naša je včasih gluha, ko se je treba previt, no saj se je v zadnjem času stanje velik izboljšalo, prej je imela obdobje, ko se je tko drla, da je blo groza. Ji je včeraj dedi rekel, če se gresta previt, se je samo nasmejala, rekla ja in že letela, lepo se je ulegla in čakala, da jo zrihtauser posted image  Pri meni ali atiju  se nekak še da prepričat, če ji v dnevni rečeva naj se naštima, za v sobo na previjalno pa ni šans, nima ušeskuser posted image

Jaz si sploh ne predstavljam, da nebi tamala spala v najini sobi, pa mi je dosti mamic reklo, da so otroci od 2-3 meseca v svoji sobi, če se kao nimam nič radauser posted image , sploh ko sem rekla, da spi tudi pri nama. Nevem, če bi lahko spala tako, sploh prej ko je bila dojenček.

Uf komaj čakam petek, sem že prav  utrujena, pa tle v službi je sama slaba volja, sam iščejo, tudi, ko je njihova napaka si kriv tiuser posted image  Jah j***t je treba tistega, ki delauser posted image  banda

Pri nas spet pada, tole mi zgleda, kot dež in sneg skupajuser posted image  js bi pa sončkauser posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Julij(k)e 2011
16.1.2013 12:38:41   
rakica82
Sem šla prav pogledat teme za nazaj , i ste pohiteli ja, že kr 19 mesecevuser posted image .

Sej moja miška tud ni bla nikol bolna, enkrat enodnevna driska, pa enkrat prehlajena do zdej. Pa tud zdej trkam je samo nosek. upam da se pozdravi čimprej. njej najbolj pušča trenutno, ji pucam nonstop pa zvečer ornk pa pol še kapljico operila v vsako nosnico. se pa dere ko da jo s kože dajem začne joakt že takoj ko ji povem da bova noska spucale user posted image , jo mrem čisto ukleščit med noge pa glavo držat da rata. se mi tako smili revček samo nimamo kaj

pa na srečo tamali ni hudega ji samo fiziološko dam v nos zjutra in zvečer kar itak delam več ali manj skoz.

dretje pa pri nas pri previjanju poznamo, včasih mi rata samo jo morem zaposlit z nečim da zdrži. medtem ko na kahlici pa včasih sedi tud 15 minut.

vidiš pri nas so punce v svoji sobi od rojstva, jaz si pa ne predstavljam da bi ble pri nama. sara je bla prve 14 dni pa smo vsi zanič spali ,ker njej zibka ni odgovarjala, sva jo dala v svojo sobo in posteljico in čez par tednov je prespala celo noč, midva pa tudiuser posted image .
je pa to tako kakor komu paše, meni ne gre da bi ble pr nama, tebi pa obratno ne, pa se ne gre z to kdo ma koga bolj rad user posted image , pač smo si različni

mleko namesto vode pa sploh ni za komentirat, res ne vem kje je logika

pri nas pa spet na gosto snežuser posted image i, jst bi tudi sončka pa prevozne pločnike

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Julij(k)e 2011
17.1.2013 8:35:32   
**M**
ja ja 5t prej smo se crkljaliuser posted image

mi2 jo morava kar oba držat včasih, tok brca. Se  je pa tudi že zgodilo, da je bila na miru, samo to je redkost.Prau zoprno ja ampak odtehta to, da niti nevemo kako izgleda, če ima otrok vročinouser posted image  se pozna, da ni v vrtcu.
Jaz pa fiziološko uporabljam samo kadar je prehlajena, drugače pa itak vsak dan z vatko pa jo kar v vodo namočim, da malo razmoči in potem še s suho, pa dobim vse ven, če je kaj.


Naša tudi rabi zaposlitev pri previjanju ampak samo pri nama, očitno naju je sitauser posted image user posted image  in to vsakič nekaj novega


točno tako, jaz sem tudi tega mnenja, zato mi je bil komentar mamic čist mimo. Pač otroci so različni in temu se je treba prilagodit. Verjamem, da nekateri spijo boljše v svoji sobici, so pa tudi taki, ki se morajo nekoga dotikat, tako kot moja, taka sem bila tudi jaz. Pravi mami, da ko je šla na wc sem prišla za njouser posted image
Mi je rekla ena, da ona otroka pusti, če se ponoči zbudi, tudi če se dere, ker kao če ustane 1x,potem sigurno še 5x. Kao bo že nehal in se navadil, da se ponoči spi.No meni to ne gre, kaj pa če otroka kaj boli, ali ga je strah, pač majhni so in rabijo starše. Moja je zamenjala dan za noč pa kaj sem hotla, treba je blo počakat, da mine, je blo naporno ampak kaj naj.


A tvojo kaj zobki matrajo? Moja vse dude zgrize, pa cuclje na flaški tudi. V roku 1 tedna smo zmetali 5 dud v kanto. Včeraj zjutraj je bila še cela, ko sem šla, pridem domov je bla že luknjasta. pa ima polno tega za grist pa ji nekak ne potegne  pa ji skos to ponujamo. Še mal pa za dude nam zaslužilauser posted image  Pa ponoči se mi zbuja zdele par dni pa jokauser posted image  iz ustk ji teeeeeeče v potokih, spije celo flaško čaja...Prav boga je s temi zobki, naj že vsi prilezelo ve, da bo mir


Spet snežiuser posted image

< Sporočilo je popravil **M** -- 17.1.2013 8:38:27 >

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Julij(k)e 2011
17.1.2013 10:02:49   
rakica82
ja sej jst tud sari samo k je prehlajena pucam, tamali pa dam kr vsak dan po eno kapljico pa ji ščisti. je pa res se ti otrok smili samo odtehta to ko je po lhitor bolje in ne pride do kakšnega vnetja ušes.

se tudi pri nas pozna da je doma, je res zdrava, smo pa imeli enkrat jeseni en dan vročine kr tko samo vročina cel dan je spala, drugi dan kot rožica. je šlo mimo, je rekla moja teta da se to dostikrat zgodi pri tako majhnih. je pač rablla en dan crkljanjauser posted image

zobki zanekrat je mir, čakamo samo še zadnje 4. smo imeli pa pri 3pestro na tem našem slavnem dopustu, ki to ni bil, je bila sitna za umret že prvi dan skoz duda ustih, ponoči 39 vročine in so ji čez noč prišli tirje kočniki ven, čeljust jo je tak obolela da niti banane ni mogla pojest, sem ji mogla zmečkat pa po žlički, potem se ji je doam še vnela dlesen je krvavela. ni da ni. je bla res boga. sej pravijo da so kočniki najhujši, vsaj upam.

kateri zpbki pa vam rastejo zdej? mi smo vedno mezali dlesni s calgelom malo pomaga, pa homeopatijo sem ji dajala.

upam ,da vam kmalu pogledajo ven da ne bo treba kredit za dude vzetuser posted image

to da otroka kar pustiš ravno ne delam, če joka jo grem vedno pogledat. jo pa pustim da sama zaspi, zdej čez dan včasih malo pojoka ko grem iz sobe ampak pustim, ker takoj neha. kerto bolj izsiljuje po moje. drugače pa če rabi bližino in crkljanje to dobi, ej imela eno obdobje ko čez dan skoraj ni hotla spat, in je bila edina rešitev da sem jo dala zraven sebe na kavč in sva obe spale. pa je šlo mimo. danes je tudi jokala ponoči, je šel tati in je bla polulana čez in čez, še vreča je bla mokra, smo zamenjali in je spala naprej. e zarad takih stvari jo greva vedno pogedat.


_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Julij(k)e 2011
18.1.2013 8:59:29   
**M**
Dan dan, bi rekla moja miškauser posted image


sem pozabila danes zjutraj nauser posted image  


joj boščki mali, komi pridejo na svet pa jih že vse dajeuser posted image 3 na enkrat, uf je mogla bit boga, saj neveš kaj je bolje, naenkrat ali vsak posebej.

Jaz točno vem, kdaj so zobki, čisto štrajka s hrano, tudi po žlički noče, sem pa tja kakšno stvar da 2x v usta, pri kosilu par žličk, spije pa ogromno tekočine, saj to. Drgač pa nimam pojma katere zobke še čakamo, ne pusti se dotaknit. Če mi rata dat roko v usta, tok ugrizne, da je groza. Ko umivamo zobke tudi noče ustk odprt tako kot treba, če že jih pa zapre, ko vidi, da gledam al pa rečem naj pokaže zobike. nevem v čem je forauser posted image

A to si v lekarni kupila za dlesni mazat, je na naravni bazi? Ker jaz razne kemije ne upam v usta dat. Pa prej niti ni blo take krize, zdej te zadaj ko rastejo je groza.


Maš srečo, da ti same zaspijo, moja ni hotla že od malega. pa sva probala, pa ni šlo. Sva vedno mogla bit zraven, pa jo božat ali za rokico držat. Pa sva ji dajala vse živo, da bi prijela pa imela tako kot zdaj kužija ampak ne. Je pa res da je prej  vedno v svoji posteljici zaspala, sva jo hotla tko navadit in je lepo sprejela, potem pa kar naenkrat konec. Drugače sem pa tudi jaz dostikrat mogla z njo ležat, da je saj malo spala, saj je pasalo, samo sem bila potem še bolj zlomljena.
Čak, da boš imela tretjega, boš mogoče bolj vedla o čem govorimuser posted image   hehe malo heca . Najbrš ti je čudno tole pri nas, tako kot je tole, da sami zaspijo čudno nam, ker tega še nismo doživeliuser posted image  mogoče naju pa preseneti......enkrat....nekočuser posted image .....če ne prej ko bo v puberteti pa mi spet nebo pravuser posted image  




Končno petek, smo v soboto povabljeni na rd, od kolegice mali ima 2 leti, nimam pojma kaj na kupim. Pa še v nedeljo smo povabljeni na obisk, pa bo vikend okoli, v ponedeljek bom spet s tabelim gledalauser posted image  pa še treba bo kaj po stanovanju pospravit, neki pogosto bomba k nam usekauser posted image user posted image


Sem hotla še nekaj napisat pa sem pozabilauser posted image  nevem kdaj se bo tale moj spomin vrnil, od nosečnosti dalje je na dopustuuser posted image user posted image


Lep vikenduser posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Julij(k)e 2011
18.1.2013 12:21:55   
rakica82
pri nas so pa zobki na pohodu ko ima vneto ritko. ima itak občutljiv osto na uro, ampa k preden pride kakšen zobek je stoprocentno čisto rdeča.

http://www.moja-lekarna.com/p-904-calgel-gel-za-dlesni-10-g.aspx
glih naraven ni tale gel ,samo tuka jsem jaz popustial i nsem ji vseeno dajala. smo vsaj spali ko so zobki rastli. sej še 4 pa smo zmagaliuser posted image

naaš tudi ne pusti po ustih šarit, jo mrem na finto vržt. štejemo jih pa tkao da jo vrževa na kavč pa jo fajn žgečkava pa prematavava in se reži ko nora, potem pokaže vse zobkeuser posted image

spanje čez dan je tudi pri meni slabo delovala ,samo če sem hotla da je malo odspala sem pač mogla, sem bla pa pol cela polomljena, in nujno potrebna kaveuser posted image

veš kaj mi bomo zdej počakali da nas ujamete z drugim otrokom potem bomo pa mi imeli tretjegauser posted image

malo heca, ampak imava namem še imet samo ne še takoj. sploh ker imamo pestro pri nas,. spomladi bo še moj brat dobil dojenčka in moji starši so letos bolj nazdravljali da drug božič ne bo kakšnih takih novičkuser posted image . je moj tata rekel, še manj kot 2 leti nazaj sva imela dva otroka, letos bova tretjič nona in nonouser posted image .

pa moja nona je mami rekla da morva zdej pa malo počakat da se morem jst malo odpočit in je rekla mami da naj pove zetu naj ne bo tako pohotenuser posted image . sem ji rekla da 81 stara pa take govoriuser posted image


_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Julij(k)e 2011
23.1.2013 8:41:21   
**M**
Mi mamo z našo ritko srečo zaenkrat, jo pa tudi vsakič namaževa pa umivamo se z vodo. Vsak ima nekaj, nam pa na papico usekajo teli zobki.

Se spomnem, da je sestra kupila en gek, ker njen mali je bil zelo bogi, ko so zobki rastli. Pa so ji v lekarni kao rekli, da je dobro,prav tako ena kolegica ampak ko smo prebrali stranske učinke, ni nobena upala namazat. Mogoče smo preveč panične ampak zihr je zihr. sem potem slučajno najdla v milerju en gel, naraven, na osnovi kamilice, pa je rekla, da ni bilo efekta.

user posted image  dobr jo nahecata, naša samo, ko vidi, da jo v usta gledaš, jih zapreuser posted image  zdaj je spet en na pohodu, sem včeraj videla, da rokico grize na drugi strani bogica. Pa ji skos dajem grizala, sej sprejme ampak se kmal spet spozabi, izgleda so rokice boljše. Izogibamo se dudike čez dan, ker jo samo v usta da in je že pregriženauser posted image , za vikend so nam šle 3user posted image

user posted image user posted image user posted image Hehe nevem, če boste dočakali, da vas bomo ujeli, sva kr mal v dvomih kako bo to laufalo, saj dokler si doma še gre, ko se začne služba je pa obup, teli delodajalci...user posted image  no koment. Si želiva oba sam nevem, če nebi potem resnično oba pregorela. Nevem ali pa samo preveč komplicirava, ampak midva imava toooook delauser posted image

He he nona facauser posted image user posted image  ampak res tale tvojuser posted image  naj ti da malo miru hehe. Ja sej malo pa res rabiš, da se sestaviš kot si rekla pol pa akcijauser posted image
ja sej to je kar sprememba, prej novenega dojenčka pol pa toliko naenkrat. Tako je bilo pri nas, sta komaj čakala, da bo kaj, potem pa obe s sestro naenkrat, sva rodile ena za drugo, 13 dni razlike. Sta rekla, če smo se zmeniliuser posted image  če nismo mogli eden za drugim, Smo rekli, da nebosta 2x živčna, ko bove šle rodit haha



Vikend smo preživeli lepo, tamala je bila pridna kot, da je ni, pravi sončekuser posted image
Je bilo pa potem v ponedeljek in torek katastrofalno, da je bil ati fajn hud. Prideva domov naju niti ne pogleda, no potem je nekako še šlo. Je bil čas za spanje, pa je bila čist fertik ampak ne in ne spat, dretje, da so jo do maribora slišali. Sem šla jaz z njo spat, je klicala atija in babi, je prišel ati, ker mu je že kri zavrela, jaz sem šla ve. In potem je hotla babi in se drla dokler ni ati faj dvignil glas, potem je blo pa dobro, se je ulegla, stisnila k njemu, pomahala, rekla papa, dal ji je mleko in je v sekundi zaspala. Ja imamo pesto začetek tedna, zgleda nama zameri, ker jo pustiva in greva v službo, samo kaj najuser posted image  Danes zjutraj isto, ni hotla k meni čaja pit al pa se pocrkljat, ko sem šla ni bilo nobene reakcijeuser posted image


Nevem ali sem vse napisala, v službi mam norijouser posted image


Upam, da ste zdravi, pridni, nasmejani, naspani...user posted image


Lep danuser posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Julij(k)e 2011
24.1.2013 13:56:57   
rakica82
mi smo preboleli prehlade, spimo lepo, kar je zakon

naša ima pa hudo občutljivo ritko ,umivamo samo z vodo, krema pomaga samo ena, plenice mormo pazit. smo kmalu doktorirali na začetk uda smo najdli tapravo kombinacijo. in ji čisto vsaka stvar useka na ritko ,zobki pa je takoj rdeča, ji malo pade odpornost isto, še če kja takega je i nse pol pokaka parkrat na dan ima potem rdečo. pa se nonstop previjamo. gre tudi tamala mal o po tej poti, pampers plenic tud ona ne sme met.

dudo ima pri nas samo še za spanje, ko se zbudi jo vrže ven in pusti v postelji, včasih prideš jo pogledat pa ona spi in drži dudo v roki. na srečo je pa ne grize. sem razmišljala da bi jo ukinil pa ne vem nočem zdej ker mamo glih novega dojenčka in ma tud ta dudo.

veš kaj, kompliciramo dokler imamo enega otroka, potem se stvar spremeniuser posted image , ne bom rekla da ni naporno ampak se da. in je še bolj kot prej ceniva večerne trenutke miruuser posted image . meni bi blo ful škoda osta samo pri enem otroku, se mi zdi ful bolš če niso edinci že zarad razvoja. ne vem no, se mi zdi da odnos med sestricami al pa bratci ap to je ena taka lepa popotnica za življenje.

upam da je vaša kaj bolje zdej ko bo kmalu vikenduser posted image , itak pogreša normalno. je pa tudi naša tko včasih ti dvigne pritisk ko prav vidiš da izsiljuje al pa nalašč ignorira, se tudui pri nas hodiva kdaj hladituser posted image . je rekla moja teta da je to obdobje predpuberteta, ker so prav podobni pubertetnikom včasih.

služba pa, začni odštevat dneve do dopusta user posted image alpa vsaj podaljšanega vikenda, 8. februar bo kmaluuser posted image


_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Julij(k)e 2011
25.1.2013 9:13:56   
**M**
Dobro jutro
častim  user posted image    , user posted image peeeeeteeeekuser posted image  pa glavo mi bo razneslouser posted image  sem se že zbudila z glavobolom, sem za zajtrk prvo tablet pojedlauser posted image


nevem, če mi bo sploh uspelo poslat, neki mi štekauser posted image


Smotano tole z ritko, če je tok občutljiva, tudi naša je ampak veliko manj. Sem enkrat probala, da je nebi vsakič namazala, ker pravijo, da kao ni dobro, je imela prec rdečo. Ni pa občutljiva na plenice, imamo Milerjeve in Pamperske, zaenkrat so super. Sem že mislila probat tele ob dm, jih tudi pohvalijo. Previjamo se pa mi tudi non stop, toliko spije in temu primerno lula, se mi zdi, da samo še plenice kupujemo, no pa dude.user posted image
Tudi mi imamo dudo več al manj za spanje ali pa če je kaj sitna malo za pocrkljat ampak jo kar kmalu ponavadi zamotim pa hoče kej povedat pa rečem naj da dudiko ven in pove, jo lepo da na mizo. Je imela en čas, da jo je prijela in vrgla, kamor je pač padla, je bla prav smešna. Jaz ji jo ne branim, če jo želi naj jo ima, opozorim jo zdaj če jo grize, da naj ne grize in ji dam grizalo. Ker se dostikrat pomiri z njo.  Jaz ji na tvojem mestu tudi nebi vzela, nekaj jim zgleda že pomeni, če spijo z njo, pomoje bi bilo preveč zanjo, sploh zdaj ko ste dobili dojenčka. Jaz mislim, da jo itak počasi sami dajo stran, da bi pa nekaj vzela kar vidim, da ji nekaj pomeni, to pa meni nekak ni. Jaz recimo sem jo imela zelo dolgo pa se je tudi mami sekirala pa ji je zdravnica rekla, da v šolo nebom šla z njo in naj mi jo pusti. Da je to lahko še slabše in s tem  se jaz kar strinjam.


Tudi jaz se strinjam s tem kar si napisala, sva vedno govorila, da želiva 2 otroka, no moj je sanjal o 3, zdaj je kar tiho. Ko je bila tamala še dojenek sva se pogovarjala o še enem, je rekel, da enega še več pa ne, sem ga hecala, če je pozabil, da je govoril o treh. zdaj pa ko raste sva nekako oba bolj tiho. Kaj pa vem, nazadnje sva se pogovarjala, da bomo na morju počasi začeli, mogoče se kaj prime, ko si bolj sproščen, itak sva brez zaščite, pa še 4 urni delovnik sem prekinila ravno zaradi tega. mah nevem malo naju je strah trenutne situacije, saj če bomo imeli službe bo še nekak šlo, bolj je problem, če jih nebo. Sploh si pa ne predstavljam, da bi se spet zbujala na 2-3 ure, tamala je pri 1 letu prvič prespala noč, potem spet kakšen mesec ne, no zdaj jo prespi, ampak se zadnje čase spet zbuja, hoče čaj, ampak dobro to je 1x ali max 2x na noč.



Ojoj a že predpubertetauser posted image kaj nas še čaka, nočem vedetuser posted image
Je prav hecna, zdaj jo zadnje dni ati daje spat, in se vležeta na posteljo, on na moje mesto. Tamala lepo pove in pokaže, kje kdo aja. Pol pride k njemu, pa reče mama, in njemu da naj ustane in mu pokaže kje on aja. Pa jo vpraša, če more ati tja ajat, reče jauser posted image user posted image  In pol je okuser posted image  Ne morš verjet, moram posnet. Al pa ko se zbudi, se usede in nasloni pa pokliče ati, čez par sekund še enkrat ati, no prec zatem se že zadere atiiiiiiiuser posted image , kao kje si tok časa, ona bi u sekundi, da si pri njej, pa sva prec tam.


Učeri pa danes sem ji rekla, da sta mami in ati samo še danes v službi in potem smo 2 dni spret skupaj. No in ko sem šla, rečem mami more v službo, je prec nastavla šobico za lupčka in mi ga dalauser posted image  Točno ve



Lep vikenduser posted image , baje se bo ohladilouser posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Julij(k)e 2011
29.1.2013 10:10:53   
rakica82
groza kako tale tema samevauser posted image

mi smo imeli delovni vikend, končno smo začeli montirat novo sobo za našo veliko miško, je bil plan da jo dobi preden rodim pa ni zneslo. ampak zdej se končno dogaja, ni še čisto fertik še malo pa bouser posted image

je bla pa prav lušna včeri zvečer Sara, so še delali v sobi,pospravljali stvari pa to. tati in nejgov bratranec ker nam on sobo dela, jaz sem šla pa Saro zrihtat vmes. prideva v sobo, so bli vsi tam, še tamala v tatovem naročju in Sara kaže meni posteljo in meni dol, ok jo dam notri ona oa takoj poišče dudo, se uleže in čaka da jo zapnem v vrečo, ji dava oba ljučška zapremo luč in gremo ven. bratranec je kar gledal, ker se ni nič več oglasila, ona je šla spat pa pika, sploh ni mogel verjet kako lepo zaspiuser posted image .

pa zunaj smo bli akr precej, je bla tud ful zmatrana, še plavanje je mela v soboto in smo cel vikend tako lepo spaliuser posted image , no sej danes tudi. res super pančka moja miška. 12 ur sploh ne veva, da jo imavauser posted image

čez dan je pa itak skoz aktivna, šiba po bajti, sem in tja, sploh ne zna sedet pri miru, pa če je na volji, se tko lepo sama igra.

se mi pa zdi,da bodo počasi zobki spet, mi spet vse tlači v usta, najraje kakšno kremo v tubi za roke, jo nosi že 3 dni okrog pa skoz v ustih. ji je sploh ne smemo vzet, pa pozabi jo zagleda pa spet.

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Julij(k)e 2011
29.1.2013 13:31:05   
soncek3
Ojla, da ne bo tako samevalo in da ne boste samo vidve imele dialogovuser posted image , bom še malo skočila vmesuser posted image . Me kar en lep čas ni spustilo na RR, pa me je ven vrglo čist, pol se mi pa ni dalo prijavljat in se nisem nič oglasila.

Rakica, tudi mi našim puncam rihtamo sobo, oz, jo še čakamo, naročena je in prostor je pripravljen. Ne vem kako bosta zaspali, ker vsak dan težje sami zaspita, oz. mora bit eden zraven njiju, da zaspita. Do zdaj je šlo, ker smo vsi v eni sobi, pol bomo pa videli.

Zdravi smo tako/tako. V januarju smo bili en teden doma, sta nekaj kašljali, zdaj sta v vrtcu. Navihani, kar se dauser posted image .

Dude mi na srečo nimamo, je ni hotela sprejet na začetku. Tako se je potem tudi starejša odvadila dude, drugače bi jo še zmeraj cuzljala, ko bi videla mlajšo. Jo je pa imela do treh let, ko jo je sama dala "Nodiju za darilo" - na njegovi predstavi. user posted image

Zobki tudi pri nas rastejo, ampak ne vem koliko jih je , okrog 14 po moje. Ko je kakšna katastrofalna in vem da ni nič takega pojedla, da bi jo šraufala in da se je zdivjala, da bi od utrujenosti zaspala; pa nič od tega, potem to pripišem zobkom. Tudi ne da kaj šarit po ustih, razen če jo na kako finto vržeš, še umijemo jih zelo na hitro. Jo pa zdaj naročam k zobarju. Še nismo nič bili. Vi ste že bile?

Nosek redno čistimo, se upira in mi uide, ampak na koncu vseeno spleza na stol in čaka. Kar je treba, je treba. Piha pa že lepo nosek , tako da je lažje.

Ajde bodte fajn, pa se še kaj oglasim.


(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Julij(k)e 2011
1.2.2013 8:57:11   
**M**
Ja tale tema res sameva, vse so ušle, lepo, da si se oglasila sonček, večkrat se daj pa še katera druga.

Nisem imela nič časa se oglasit, v službi komaj folgam, doma zvečer samo še dol padem, tudi tipkat se mi ne ljubiuser posted image  dobro, da je patek, ker sem že čist zmozgana, tale teden se mi zdi da je imel 10 dniuser posted image

user posted image  za sobni napredek, upam, da bodo otroci veseli
Waw je pridna tvoja za spanje, res pohvalnouser posted image  Moja noče v vreči spat, jo nismo dali not čisto od začetka, pa smo probali kasneje pa je bilo prepozno, ima premalo prostora. Sploh pa ne trpi, da ima noge pokrite, morajo zmeraj ven kukat. Če jo po nesreči pokriješ, jih prec dvigne pa se odkrivauser posted image  Mam skos občutek, da jo zebe ampak ma tople nogice pa spi brez nogavičk. Nekak mi ni, da bi jih mela gor, tudi jaz se ne spočijem, če nisem bosa.

Kako se obnese tole plavanje, kam hodita?

Moja se tudi lepo sama zaigra, jo je tko lepo gledatuser posted image  Je dobila za dedka mraza od tete kuhinjo in full uživa, ko pridem domov mi skuha kavicouser posted image

Pri zobarju tudi mi še nismo bili, se bo treba počas naročit. Je pa pri nas tako, včasih lepo zobke umijemo, včasih pa noče in pika, nevem kaj ji je. Mogoče, ker ji zobki rastejo pa jo boli al kaj, nimam pojma.


Kako ste drugače?
Mi smo fajn, mal nam nosek pušča ampak ni krize. Nevemo še kaj bomo počeli za vikend, pa spet nekaj sneg napovedujejouser posted image

Sta bla v nedeljo tašča in tast na obiskuuser posted image  Je tašča po 10 minutah ugotovila, da je tamala bolj atijeva cartikauser posted image , nazadnje jo je vidla konec avgusta. Me prav izziva, pol bo pa spet vsa užaljena, ko ji bom svoje povedala. Mah saj škoda besed...


Aja rezervirali smo dopust, koooooomaj čakam!!!

(odgovor članu soncek3)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Julij(k)e 2011
1.2.2013 14:36:33   
rakica82
sonček lepo, da vskočišuser posted image . sploh ker maš tudi ti 2 punci pa pridejo prav kakšne izkušnjeuser posted image

zdravje v tem letnem času je pa itak povsod tako/tako

jst pa pogrešam škrpijonko, pa bubu_bibi pa še kakšno. Čisto so se izgubile user posted image

mi smo bli včeri pri pediatrinji, ima 11300g in 80cm, konkretna punca. samo je rekla zdravnica da ni debela. me je prav potolažila. ker res ne vem kako naj ji dam manj za jest, pa zdravo itak je, pije samo vodo, nonstop je v gibanju...ima pač konstitucijo po mamici kaj hočemo.
cepljenje je dobro prenesla, čeprav se je kr fajn pritožila, pa še dvakrat smo jo cepili ,ker sva jo še proti klopom. naslednji mesec jo moremo še enkrat.

Za spanje je pa naša res zakonuser posted image , si samo želimo da bosta obe tako.

Vreča za spanje je pa pri nas ena najbolj uporabnih stvari, pri obeh. Sara se je že od začetka skoz odkrivala, ni hotla bit pokrita in je bla vreča rešitev. Tamala zdej tudi, je že prve 14 dni zbrcala vse dol s sebe in je tud ona v vreči. Od takrat spi bolje, se je po moje zbujala tud zarad tega ker jo je zeblo.

Plavat hodimo pa na dif, je že lani hodila na plavanje za dojenčke letos pa za malčke. Meni je fajn, vodo ima ful rada in se malo razgiba. Imajo pa to preko plavalne zveze organizirano, res lepo vse poteka. Je pa po vsej sloveniji, tuki vse piše http://www.plavanje-dojenckov.com/

hodi pa letos s tatijem lani je z mano.

Zobke nam sicer pusti umivat, samo bolj tako tako ,ker mi stisne čeljust skupi ko ji dam ščetko notri. Sem ji pa zadnjič pregledala vse zobke, mi je pustila da sem ji pogledala če kaj raste.

Zobar smo bili že lani, v bistvu pri pedontologinji, ki je za male otroke, konec maja imamo spet kontrolo. Samo pogleda malo zobke, svetuje glede umivanja, flaše, dude...take stvari

M super za dopustuser posted image . Kam pa greste?

Tud jaz sem komaj dočakala petek, ta teden se je noro vlekel. Sm kaj ko bo spet slabo vreme, vsak vikend se pokvariuser posted image . Pa tok je blo lepo včeri

lep vikend vsemuser posted image
user posted image user posted image

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Julij(k)e 2011
15.2.2013 9:28:24   
**M**
... ja ja še smo živiuser posted image

Sva bili v bolnici, fasala mi je bronhiolitisuser posted image  ampak sva imeli srečo, da smo dosti hitro popokali in jo peljala, seveda so naju takoj zadržali. Je pa lepo jedla in pila, super odreagirala na inhalacijeuser posted image  Tako, da sva po 3 dneh šli domov. Je bila pa kar kriza, da sem jo pomirila, da je pustila, da se ji kdo približa. Je vsakemu rekla papa in pomahala še predno so imeli namen itiuser posted image  so se vsi smejali, kako je prisrčna. Uglavnem sem vesela, da mi je uspelo ji lepo razložit, da jo pač morajo pogledat,... in je lepo sodelovala, razen, ko je bilo treba pucat noska, ampak ok, to bi se še jaz drlauser posted image  Zdaj je prišla k sebi, mami že dela, še malo pokašlja, sploh ko se zadiha, pravi pediatrinja, da to malo še traja, pljučka ima super. Nam je pa tale bolnica naredila samo sranje, ponoči se mi zbuja, v spanju se mi trese,...vsa je prestrašena. Sicer je zdaj v teh 14 dneh, ko sva bili doma bolje, prej se je zbudila in klicala atija ali pa mu mahala papa. Je bil ati cel dan pri nama (sva bili za vikend notri) in je bilo hudo, ko je zvečer šel, sem jo komaj pomirila. Sem zdaj mogla skos hodit z njo spat, da je malo zaspala in ko se je zbudila, da sem bila ob njej, da sem jo takoj pomorila, ko je bla krizauser posted image  nama je blo tok hudo ampak ne moreš prav nič naredit nažalost.

user posted image  za vaše mere in uspešno cepljenje. Moja je zdaj velika okoli 86 in teška 10,8 - 11 kg. je pa tudi skos v gibanju, nevem kako zdrži. meni se tvoja ne zdi debela, to je čisto odvisno od konstrukcije,  sicer pa pomoje takemu malemu nemoreš da nedaš tolko jest. naša včasih ogromno poje, sploh nevem kam daje, včasih me pa skrbi ker je resnično premalo ampak se očitno nekako pokompenzira. trudim se tudi jaz da je čimbolj zdravo, ampak če kakšne stvari noče, ni šans, da jo prepričaš. Pa kaj naj, lahko se na trepalnice postavim pa nebo jedla. Imajo svoje muhe, ni kaj.

Mi smo tudi probali z spalno vrečo, sicer ne prec od začetka, ker je lepo spala pokrita, potem pa ni šans, da bi  jo imela gor, je takoj protestirala. Ona meče te njene nogice na vse konce in v vreči je imela premalo prostora. Še zdej mora imet nogice odkrite, prec protestira, če jo pokriješ. Jo skos tipam, če ima mrzle ker je bosa pa nima nikoli, ji že paše.

Na dopust gremo v Bibinje pri Zadru, imamo apartma ob plaži, upam, da bo ok, že komaj čakam, pa se mi zdi, da je še tako daleč, čeprav bo en dva tri poletje.


Toliko na hitrco, zdej pa šibam delat

Lep vikend

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Julij(k)e 2011
18.2.2013 12:51:20   
rakica82
Obogi revček. bolnice vam pa ne zavidam. je bla pa pridna ,je pa za take otročke to velik stres tako da ni čudno da vam je malo zmrdalo spanje. bo rabla ma lcajta da pride h sebi zdej po rabla malo več bližine vseeno ostane malo strahu čeprav sta bla samo 3 dni. upam da se kmalu popravi

mi smo imeli kar naporne teden zdej, spet puščajo noski, mam poln kufer te zime, komaj čakam pomlad res. tokrat je tud mene zadelo, za vikend sem jedla lekadole da sem stala pokonci. zdej sem res zmatrana po cele dneve, v naslednjih tednih naj bi moj vzel malo dopusta prav komi čakam

smo pa končali sobo za našo miškouser posted image , še kakšne nalepke morem dat na steno ker je ena čisto prazna. mala pa uživa sto na uro, ima pri pogradu še skrivališče, se ful rada hodi skrivat zapreš pokrov za njo, pol pa odpreš oan pa dan.

ja moja pač ni med suhicami, stradam je pa ne morem, danes je do zdej jedla zajtrk, jogurt in ovsene kosmiče pa za malco jabolko. poje res celega samo to ji pa res ne morem branit. meni je važno da je zdravo, pa giba se dosti.

so res face mali, po moje bi nas pobralo če bi se tolko gibali.naša se je zdej naučila laufat in cel dan laufa po hiši, sploh ne hodi več

joj mi še zmer ne vemo kako bo z dopustom upam da ga bo kaj.

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Julij(k)e 2011
19.2.2013 8:55:56   
**M**
Ja tele bolnice so groza, pa še tiste železne postelje, da se res grozno počutiš. Me je pa pozitivno presenetila, kako je lepo sodelovala, glede na to, da je še majhna. Sem bila pa itak skos zraven, da sem jo držala in ona mene. je bilo pa zanimivo, da ko je hotla spančkat je sama rekla, da gre v posteljico spat, doma nočeuser posted image   sicer že kar nekaj časa nisva probala ampak dvomim, da bi bilo uspešno, pa pila mi je nesladkan ćaj, po 2 dneh doma nič večuser posted image  So nabriti mali, točno ve kje kakšno stvar lahko.


Ja tele zime sem jaz tudi že pošteno sita, pa baje, da bo ta teden spet sneguser posted image Tole letos je res preveč. Jaz sem bila tudi ro zimo že na lekadolih, te fajn zdela tole, ko se nemoreš dobro spošit. Cel dan služba, potem pa še doma akcija ampak dobro, da je moj tko fajn, da sem se malo ulegla, pa mami je vskočila ampak vseeno ni to to. Tvoj naj vskoči, ko pride domov, da se malo uležeš in zadremaš. Tvoji dnevi so naporni, ni lahko imeti 2 majhna doma ali pa vzame kakšen dan dopusta ali magari bolniške, da ne pregoriš. Jaz vidim zdaj, ko sva bili v bolnici, prvo noč sem spala pol ure in še to v sede naslonjena na njeno posteljico, drugi dan mogoče 2 urci, spet v sede, ker tile raztegljivi stoli so še slabši, ko jih daš narazen, tretjo noč spet isto. Sva oba z mojim zadremala, ko je tamala malo zaspala. Ko sva prišli domov pravi moj, naj grem malo odspat, nisem mogla od same utrujenosti, sem še cel teden skoraj nič spala, gledala tamalo, če ok diha, stres naredi svoje. Tuudi čez dan sem šla z njo ležat ampak sem se kmalu zbudila, obup res. Sem šele po 10 dneh za vikend obležala, spala sem 4,5 ure, tudi premaknila se nisem , tudi slišala jih nisem ko sta šla iz sobe. pride to za tabo, tako da se res probaj malo spočit.

user posted image  za sobico in, da uživa. Moja se tudi zelo rada skriva. Imamo v dnevni hiško, pa gre notri in se kliče po imenu, kao pokličite me kje sem, faca mala.  Pa pride ven pa reče dan dan ali pa se zadere baaaaauser posted image  Govori kot navita, še v spanjuuser posted image  mi je tko žal, da porodniška ne traja 3 letauser posted image


mah veš kaj, nič se ne sekiraj, bolj bi bil problem , če bi imela npr 15 kg, to je čist ok, pridna je, da ti poje celo jabolko, moja ga noče, zdaj spet lepo papa jogurte, je imela en čas odpor do njih, očitno se jih je prenajedla. Pa govejo juhco ima rada, domačo seveda, vmes večkrat reče njami njamiuser posted image


Joj ne govori, samo, ko pomislim kolikokrat na dan vstane, počepne,...bi moga mai tudi, sam pomoje drug dan ne ustanem haha. Se sploh ne čudim, da so jo same mišice. Laufa pa moja že dolgo, zunaj najbolj uživa,pa zmeraj trzam, da mi ne pade, se mi zdi, da gre kot robot ko je tok oblečena. Tudi teče paprej in gleda nazajuser posted image  Jo moram skos opozarjat, da gleda kje hodi.

Upam, da si zrihtate dopust, mal odklopa in spremembe okolja vam bo prav prišlo. Se človek kar malo spočije čeprav se mi zdi, da je še bolj naporno kot doma, no saj lani je blo. Letos upam, da bo lažje, lani še ni čisto hodila, no zdaj pa tečeuser posted image user posted image

razmišljam, da bi za 1.maj popokali nekam, pa nevem ali se nam splača za par dni, mami preveč komlicira z vso prtljagouser posted image  sam pomoje bomo kar šli, nimam pa še pojma kamuser posted image


Ste šli kaj v maškare? Mi smo se vsi mal našemili, tamala je bla pikpolonica, js hudiček ( mi je moj kupiluser posted image ), moj pa klovn. Smo šli malo naokoli, samo nismo pretiravali pa rinili med ljudi, važno, da smo bli na zraku pa, da je blo tamali zanimivo.



user posted image user posted image user posted image  za zdravje

< Sporočilo je popravil **M** -- 19.2.2013 9:00:54 >

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Julij(k)e 2011
19.2.2013 9:36:31   
rakica82
ja sej se uležem malo če mi rat vmes ko je moj doma .sam kaj ko ma spet tud on preveč dela, lahko samo sanjam o tem da bi malo prevzel trenutno. je pa res da ko pried domov ga Sara takoj okupira in imam do večera čist mir pred njo user posted image

naša ima v dnevni tud hiško, smo ji nardil iz kartonaste škatle, tud ful uživa, se not zapre pol pa čez okno kuka ven. zdej v sobi pa sploh jo čist zapreš, tema pa jo ni nič strah

maškare smo spustili letos, je prišel tati pozno domov, slabo vreme, prehlajeni...pa imam tak lep kostum za čebelicouser posted image , pa drugo leto

ja naša obožuje jabolka na splošno sadje, tud rdeče pese poje neomejeno, pa zelja...seveda tud bobi palčk ko so kakšni obiski,kar melje

za prvi maj jst navijam da bi šli na jsdrnico, če bo čas, lepše vreme kot lani...ker lani ni blo fajn, je blo fajn mrzlo

eno vprašanje, risanke iziroma tv. midva sva ji včeri namenoma prižgala tv in risanko, da se je usedla tatiju v naročje in gledeala. ni šlo drugače je bla čisto preveč na spidu, samo orella in smo jo mogli umirit pred spanjem, ker knjigice obožuje samo ni pri miru, gleda, pa čez minuto laufa po novo pa tko. zdej pa ne vem, ni nama najbolj všeč tv samo ni blo druge. a pustit gledat tv takim malim? jaz ji do zdaj nisem.

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Julij(k)e 2011
19.2.2013 13:02:19   
soncek3
OOj!

Saj kar ne morem verjet, da mi je odprlouser posted image . Mi kar noče odpret tega okenca za odgovor. No upam, da ga bo tudi poslalo.

**M**user posted image za bolnico. Samo, da je za vami. Mi smo bile s tavečjo tudi enkrat tri dni in sem res komaj čakala, da pridem domov. Pa še na začetku nosečnosti sem bila in mi je bilo skoz slabouser posted image . Naspat se pa res ne moreš na tistih stolih. No, ampak sreča, da smo vsaj z njimi lahko.

Ah ti prehladi, saj ni čudno, ko pa ni pravega vremena, sneg se skoz nekaj sili (pri nas je zdaj par dni skoz naletaval ampak se je sproti topil, ko je bilo tako toplo.), konec tedna bo pa menda zares.

Tudi naša je dala čez neko virozo, pa še nekaj pokašljuje, drug teden imamo pa cepljenje, upam, da bo zdrava do takrat.

Naše TV ne zanima preveč, oz. nima časauser posted image . Pokuka, pol pa šiba naprej. Ima pa rada Nodija in Pujso Pepo. To mogoče še kako minuto gleda. Naša tavečja (4,5) šele zdaj pogleda recimo celo risanko. Prej tudi ni imela interesa.

Zanimivo, tudi naša sobica je končana, ampak pusta, preselili se bomo pa vsi skupaj v mansardo, enkrat na spomlad, ko dobimo še kuhinjo. Jima je všeč, ampak sami še ne bi bili gor.

O dopustu govorite?user posted image . Naš dopust bo letos verjetno izostal iz posebnih razlogov, ker tudi pri nas pričakujemo še enega članauser posted image , ravno konec poletjauser posted image . Tako da bomo mogoče kak dan v juniju probali kam it, da ne bom jaz z velikim trebuhom okoli hodila.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?