Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Natisni
. Drugače sem zaposlena kot anestezijaska med.ses in mi je bilo že pred posegom vse položeno pred oči in vam lahko natanko opišem kaj naredi anestezija in kaj ginekolog. Jaz sem bila sprejeta ob 7.uri na oddelek okrog 12.ure se takšni posegi naredijo pri nas (Celje). Najprej ti anest.ses. nastavi iglo v žilo (I.V kanal), nato pa dobiš sredstvo proti bolečinam in uspavalo (oboje v žilo, lahko malo speče ali pa tudi ne), preko maske pa prejemaš kisik. Ko zaspiš ti z električno zanko (iz titanija nareta zanka) odstranijo sumljivi predel na materničnem vratu, oz. kjer se pač nahaja. Vedno poskušajo izrezati do zdravega tkiva. Pri meni, ki sem imela zelo slab bris, torej slabšega od vseh vas, so mi izrezali za velikost kratkega mezinčkovega nohta (za predstavo). Ko se zbudiš in ko se pričneš zavedati si že v svoji postelji nazaj na oddelku. Nobena se samega posega ne spominja. Dobila sem pa v žilo tudi Ketonal 100mg. Na oddelku sem odležala še do popoldanske vizite. Do večerje, zaradi narkoze, nisem smela jesti. Po večerji okrog 18.00ure sem šla domov. V staležu sem bila tri tedne. V tem času sem imela prisotne bolečine kot ob menstruaciji, krvavela sem bolj blago, večino časa sem ležala in posledično sem imela tudi zelo nizek krvni tlak(vrtoglavica, Utrujenost). 1 teden po posegu sem dobila menstruacijo, kar pomeni, da so pri meni delali poseg v drugi polovici cikla. Po 14 dnevih sem šla nazaj h ginekologinji na pregled, ranica se je lepo zarastla nazaj, krvavela nisem več, bolečin ni bilo. Izogibati se je potrebno naporov. Bris čez 6 mesecev je bil B.P. in tudi po enem letu je bil B.P
Kar pogumno naprej. LP

na porodniski in da se ne bom smela migati. Pa me zanima kako je v realnosti?