|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prehrana v vrtcu
6.9.2012 14:59:47   
Najaa
Se strinjam s kalbom. Prehrana v vrtcu, vsaj pri nas je super. Vesela sem, da imajo tako raznoliko prehrano... ker jaz doma ziher ne kuham vsega kar tam jesta. Sam je pa tak, da vedno se najde kdo, ki mu gre kaj v nos. Tako npr. eni starši kar ne podpirajo eko vrtca, kjer se za praznovanje RD prinese sadje in knjigo, ker si ne predstvaljajo življenja brez čokolade, drugi pa ravno obratno - ne pustijo otroku, da se tu pa tam malo posladka. Tak je in tak vedno bo.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Prehrana v vrtcu
6.9.2012 17:36:44   
mateyka
mi si ne predstavljamo življenja brez čokolade. mislim, to je najslajša stvar v vesolju (pa naj drejček reče za marmelado kar če, čokolada je zmagovalka! user posted image ), zakaj je pa ne bi občasno jedli? duuuh user posted image user posted image
evo, grem zdele dat men in tamali malo čokoladke, mmm user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
6.9.2012 17:44:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
6.9.2012 18:18:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Prehrana v vrtcu
6.9.2012 18:18:41   
Najaa
Ja itak, pri nas je tudi čokolada zakon. Pa tudi piškoti, bonboni... pač vsega po malem. Tudi sadje gre v velikih količinah in zelenjavo imata radi. Pač neka zlata sredina. ne pa v eno stran. Eni res pretiravajo, no. Pol pa zrastejo in se začnejo filat z vsem mogočim, kar jim prej niso dovolili...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Prehrana v vrtcu
6.9.2012 18:27:05   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Pol pa zrastejo in se začnejo filat z vsem mogočim, kar jim prej niso dovolili...

user posted image  Predvsem ženske, pa to še zbruhajo ven, ker ve, da tega ne bi smela jesti.. pa še šlank ostane...

Mislim, da bolj, kot se množica ukvarja s hrano, kakšna je ali je zdrava ali ne... več motenj hranjenja je, več debelih, več alergij... mislim, da nam ni glih najbolj jasno, kaj je zdravo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Prehrana v vrtcu
6.9.2012 18:30:02   
LuLu
Jaz ne vem, kaj je sploh cilj vseh teh zagovornikov "zdrave" hrane... zrušiti rekord najstarejšega zemljana, in ostati zdrav do konca,... tu mi pa idej zmanjka...user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
6.9.2012 18:38:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Prehrana v vrtcu
6.9.2012 18:44:17   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Doma se jih posede pred TV in vrečko čipsa v roke, za večerjo en velik dunajc s pomfrijem in kečapom, za poobedek pa en cenen puding z deset nepotrebnimi ojačevalci okusa. Potem se pa čudijo, od kje ima otrok glede na svojo starost 10, 20 kil preveč.

Če svojo mladost pogledam.. vse to sem imela na jedilniku. Tudi TV sem gledala, ampak sem vedno bila suhica. Jaz ne vidim toliko problem v hranjenju, kot v negibanju otrok in predvsem staršev. Z gibanjem bi vse to skurli. Vsaj jaz sem bila vsak dan veni, pa gumitvist igrala, pa skrivali smo se, pa raznim dodatnim športnim dejavnostim hodla.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
6.9.2012 18:53:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Prehrana v vrtcu
6.9.2012 20:28:28   
pelin
Določene teme tule gor nikdar niso iz mode in ena izmed njih je gotovo tudi ta..hrana v vrtcu...Ogromno je bilo že rečenega, ogromno pripomb sem se med drugimi naposlušala vrtcu, pa že zdaj vem da je to ena never ending story...osebno sem mnenja, da so se v zadnjih letih jedilniki v vrtcih zelo spremenili, izboljšali, posodobili....poudarjam jedilniki...iz njih veselo skoraj povsod štrlijo razni bio, natur, lahki, večzrnati, neprečiščeni...pridevki, ki še zdaleč ne kažejo na to, da je hrana v reali res tako super duper....Marsikdaj je namreč jedilnik tako božansko pocukrano napisan, da te potem skoraj vrže od šoka in razočaranja, ko pogledaš v pisker...Zato pravim, da papir marsikaj prenese in da je lahko reala čisto drugačna...Na splošno se mi drugače zdi hrana v večini vrtcev kjer sem delala dokaj spremenljiva, od vsega pa me najbolj moti to, da so še vedno zabetonirana prepričanja da morajo otroci v predšolskem obdobju pojesti in spiti na hektolitre mleka in mlečnih izdelkov...pa da ne bo pomote...sama sem nora na mlečne zadeve, samo žal je v vrtcu čezdalje več otrok, ki pa mleka sploh ne marajo , ga ne prenašajo oz. so na vse te kravje zadevščine alergični...In če slučajno nimajo zdravniškega potrdila, ker gre pač pri otroku le za odpor do mlečnih zadevščin, je ta revež prisiljen jesti skoraj vsak dan zelo siromašno in enolično hrano...to je ponavadi kruh in čaj...in tako so zajtrki za moje pojme v vrtci eden izmed najbolj sfaljenih in problematičnih obrokov v celem dnevu...
Drugače pa....otroku se začne oblikovati okus in prehrambene navade najprej v domači kuhinji...in lahko se še tako šopirite in dvigujete, če doma kuhate enolično in nezdravo hrano, potem me v vrtcu, kljub prvovrstni hrani v vašega malčka ne bomo spravile prida zdrave hrane, ker je enostavno ne pozna. Že ko malček prvič v vrtcu sede k obroku za mizo, se pokaže kakšne kuhinje oz. jedi je vajen...in lahko vi še tako propagirate zdravo hrano in se zgražate nad bednim jedilnikom, bo vaš otrok kot ogledalo vaših prehrambenih navad kmalu pokazal kako se tega držite doma. Sicer pa je ravno tule ena napisala, da komaj čaka, da gre otrok v vrtec, da se navadi še kaj drugega jesti, kot enolično hrano, ki mu jo pripravlja ona.Naravnost smešno mi je, kaj nekateri vse od vrtca pričakujete...da namesto vas skrbi za ustno higieno, da namesto vas uči otroke prijaznosti, tolerance, da namesto vas crklja otroka po deset ur, da namesto vas otroka odvaja od plenic, dude, flaške..da namesto vas otroka nemalokrat pri treh letih in več prvič seznani s solato, ....mislim, da bomo kmalu na vrsti, da bomo namesto vas šle vzg. še roditi...Da ne bo pomote...vse to ( razen poroda user posted image ), seveda v vrtcu počnemo...vendar je prav, da to počnemo vštric z vami in ne solo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Prehrana v vrtcu
6.9.2012 21:45:36   
lučka 25
pelin, kako realno! Vse je čista resnica. Še posebej zadnji del.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Prehrana v vrtcu
6.9.2012 22:34:40   
Michelle12
Kaj je pa narobe z mesom, če je vsak dan? Uni mičken košček, ki ga dobijo...

Moja je prava mesojedka, vsak dan je/mo meso..za moža itak kosilo ni kosilo brez mesa. Pojemo pa tudi dosti zelenjave in sadja. In še vedno smo vsi popolnoma zdravi. Edino jaz imam par kil preveč ampak to zaradi N, ker sem žrla samo sladko in čipse, ki jih drugače sploh ne jem.
Ma drugače imamo kri odlično in vse ostalo tudi štima...

Michelle dam tudi sladko, pa tudi kebab, burek in podobno dobi od mene, pa še vedno ima rada sadje in zelenjavo. Najraje je jabolka in rdečo peso...poleg mesa :)

Meni so pa vse neki prepovedovali, ko sem sama začela izbirat sem pa navalila na hitro hrano in samo to jedla. Šele v N sem počasi začela še z zelenjavo, sadjem in takimi stvarmi..

Ne vem no ampak tudi na to je potrebno mislit.

In kaj je narobe s sadnim jogurtom in nutello? sama sicer nutello jem 2x letno ampak če jo otrok je 1x na teden, ne bo nič narobe. Pa tudi hrenovke, paštete in podobno...

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Prehrana v vrtcu
6.9.2012 22:42:40   
Najin_pikec
Pelin, moj post o bolj raznoliki prehrani je bil mišljen kot pohvala, ker se mi zdi jedilnik našega vrtca prav super. In niti slučajno nisem mama, ki bi otroka filala z raznimi bedarijami in se res trudim, da mu ponudim čim bolj zdravo hrano. Tako mu za kosilo vedno skuham različno zelenjavo, zraven krompir, riž, proseno kašo, testenine ipd. Poje veliko sadja, dajem mu različne vrste kruha (črni, rženi, z ovsenimi kosmiči ipd.), navaden jogurt, ne sadni. In mali je vse, res ni zbirčen. Raznih paštet, salam, hitrih juhic, hrenovk... mu ne dajem (je še premajhen, kasneje mu bom tudi to kdaj dala, da ne bo pomote). Tu pa tam, ko jem sladoled ali kaj podobnega, mu dam malo za probat.
Ampak priznam, da glih najbolj vešča kuharica nisem in zdaj ko je mali še zadovoljen z bolj "preprosto" hrano, ni problema. Sej delam na tem, da bo moja kuha vse boljša user posted image .
Nikakor pa nisem mislila, da bi morali v vrtcu prevzeti nalogo in mojega otroka naučiti zdravega prehranjevanja. Sama zelo dobro skrbim za to! 

< Sporočilo je popravil Najin_pikec -- 6.9.2012 22:46:04 >

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Prehrana v vrtcu
7.9.2012 10:45:18   
ronja
ankica, ja, meni se tudi zdi hrana v našem vrtcu super! Ravnateljica pravi, da vseeno dobivajo pripombe na tistih 1x na mesec, ko imajo otroci hrenavke. Meni se zdi to hecno. Sploh iz biološkega stališča gledano: dokler ima telo na razpolago dovolj kakovostnih gradnikov (recimo beljakovin), bo za izgradnjo rajši uporabljalo te, ostalo pa porabilo za energijo. Če pa je na voljo samo junk, se pa tudi junk vgradi (čeprav mislim, da je bolj problem pri junku to, da ni hranil zraven) Skratka: od ene hrenavke na mesec otroku ne bo hudega, vsak dan jih tudi tam nimajo, doma jih pa tudi ni treba kuhat, če ste proti;).
Jaz sem zelo zadovoljna s hrano v vrtcu, ker vidim, da dosti stvari sami delajo: celo zrezke sami pohajo - sem mislila, da to vse pripravljeno kupujejo. Celo vlečt testo sem jih že videla, kar me je sploh fasciniralo! Tega se še meni velikokrat ne da in rajši kaj drugega naredim, kaj šele, da bi to delala za cel vrtec!

Kar se tiče rdjev, sta imeli dve vzg. enkrat idejo, da bi jedli kompot in stepeno smetano (v spreju). Meni ni bil problem, moji mali je bilo itak vseeno, glavno, da se praznuje, so se pa starši protivili in na koncu so lahko prinašali kar so hoteli. Meni se po pravici tista smetana v spreju niti ne zdi ne vem kako bolj zdrava od čokoladk in bonbonov, tako da sama dovolim vse, razen trdih bonbonov - to pa zaradi varnosti - mojidve nista nikoli pri miru in nočem, da se kateri zatakne. Pa za zobe je tudi ravno to - trdi bonbnoni in trde lizike - najhujše, tako da vse ostalo je ok, samo tega ne.

mateyka, ja, samo da majo pri nas v praksi več zelenjave (povedali tisti, ki lahko primerjajo:)

kalbo, to da tebi lahko poči film zaradi manjmastnega jogurta, nekomu drugemu se pa ne sme zdet 5x na teden veliko mesa, so dvojna merila, res. Ne lahki jogurt ne meso 5x na teden nista prporočena hrana za malčke, če smo glih pri tem;). Je pa meso v naših smernicah, tako da nimamo kaj.

metulj, se strinjam, tudi jaz dobim pike, ko slišim kako je kaka čokoladica "iz samega mleka" - in potem naredijo bel nadev, da je kao mleko. IN ne morem verjet, da ljudje temu dejansko nasedejo, ampak vidim, da ja! Tašča in tast, ki imata tv, kupujeta vedno to, ker jima enostavno zleze pod kožo. Pa čeprav je frutabela bolj zdrava in jo imata malidve rajši (ta nikoli ne ostane, kinderzadeve se dostikrat tudi valjajo kje). Pa ne težim babici, predno me napadete;). Naj kupuje, kar hoče, se mi zdi pa škoda.

Če svojo mladost pogledam.. vse to sem imela na jedilniku. Tudi TV sem gledala, ampak sem vedno bila suhica.

Lulu, kot otrok si bila suha, ker si se veliko gibala, ampak prehranjevalne navade so ti ostale in si sama na drugi temi pisala, da si se jih potem trudila spremenit. A ni to škoda, da se moraš potem trudit za to, če ti lahko to nekdo v zibko položi?

Pa nisem za ekstreme: pri nas doma recimo nismo meli nikoli nobenih slanih prigrizkov: ne čipsa ne smokija, ne bobi palčk, nič takega. Posledica je bila, da smo se kot najstniki tega nažrli, kjerkoli smo le dobili. Kadar so bili žuri, smo vedno planili po tem junku in požrli tega včasih toliko, da smo bruhali (ne namerno, ampak nam je bilo slabo od toliko tega sranja:D) Kadar je moja mami pametna okoli tega, kaj dovolim svojim otrokom jest, ji lepo to povem;). Skrajnosti niso zdrave, ampak tudi meso vsak dan bi bilo v naravi huda skrajnost;). Po drugi strani pa Eskimi jedo skoraj samo živalsko hrano, pa so ok - res pa je, da jedo v glavnem morske živali...

PS: se pa čisto strinjam s pelin, čeprav nisem vzgojiteljica. Mi je prav hecno, kaj vse pričakujejo od vrtca... Meni se zdi, da vzgajat moramo starši, v vrtcu lahko pa malo pomagajo, ampak če kaj ni ok, smo mi odgovorni za svojega otroka.

< Sporočilo je popravil ronja -- 7.9.2012 10:46:51 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Prehrana v vrtcu
7.9.2012 12:13:50   
kalbo
To niso nobena dvojna merila, ampak zdrava pamet. In ja šlo je za obsedenost gospe, ki je prevzela prehrano in zdravje v vrtcu. Ni bil sam lahki jogurt, ampak še marsikaj totalno neumnega, jogurt je bil malenkost proti ostalim nebulozam, ki jih je napletla, pa nebi tu o tem.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 7.9.2012 12:15:59 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Prehrana v vrtcu
7.9.2012 21:19:40   
majčica1508
Naš vrtec ima raznoliko hrano in sem zadovoljna....
Moji starejši so že lansko leto skozi govorili no ne samo njej vsem tam,kako čokolada ni zdrava,da sokovi niso
dobri....Da je voda zdrava..........In mala mi že neki časa neje nič sladkega,jo komaj kdaj prepričam,da je zdravo pojesti košček kake temne čokolade in spiti kak domač jabolčni ali grozdev sok.....
Sem pa prišla včeraj po mlajšo v vrtec in so ravno imeli malico,za malico je bila čokoladno mlečna rezina...Pa mi reče vzgojiteljica,da malice pa ni hotla pojest,sevede je ni,če pa tega doma ne je....

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Prehrana v vrtcu
1.12.2012 10:25:18   
Mamanca
Mene zelo moti, da vrci ponavadi o naročajo hrano preko razpisov, kjer je merilo, zmaga najugodnejši.
Žalostno, pa ne moreš nič.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Prehrana v vrtcu
1.12.2012 11:07:57   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Mamanca

Mene zelo moti, da vrci ponavadi o naročajo hrano preko razpisov, kjer je merilo, zmaga najugodnejši.
Žalostno, pa ne moreš nič.

Kako b ipa ti dobro gospodarila in hkrati ugodila predpisom?

(odgovor članu Mamanca)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?