Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ja, spinačna juha - prepražim špinačo na olju/maslu, dodam na kocke krompir še mal prepražim, fliknem zraven mal česna - zalijem z juho/vodo. Kuham, zmiksam. Dodam muškatni orešček. Pa žlico kisle smetane. Pol pa na krožnik in obvezno čez naribat sir. Za zgostit juhico pa jaz uporabim kar malo drobtin.
< Sporočilo je popravil sonček33 -- 14.9.2012 9:46:32 >
ippi ti pa verjetno mislš liptaverski namaz... sam ni isto to...
Maš prav ja! Ni isto. Mi je zdaj kapnilo. In ja, tega sem imela v mislih. kakorkoli, oba sta dobra in liptaverski in paprika namaz. hvala za recept iz kulinarike, enkrat se ga res lotim!
- ovseni kosmiči kuhani na mleku z jabolki, medom in cimetom (to še vedno sama delam in obožujem) - mlečni sok/močnik - jajce in moka zmešano v grudice in zakuhano v mleko - mlečni zdrob in riž (z veliiiiik kakava) - prosena kaša na mleku z maslom - jogurt (običajno sadni) s kruhom notri - fižolova juha (tista ta gosta) z rezanci - pujskova ušesa (to so take male palačinke) - obara z vodnimi žličniki - ajdovi žganci z mlekom ali kislim zeljem (zanimivo, pri nas doma se nikoli ni delalo ne krompirjevih, ne koruznih) - kisla repa, krvavice in matevž/pire krompir - puranovi zrezki v kumarični omaki s pire krompirjem - piščančji paprikaš s skodranimi širokimi rezanci - kuhan krompir in stročji fižol, zabeljena s kislo smetano - hrenovke z domačo majonezo (tut to še vedno obožujem, sem pa na tem praktično gor zrasla ) - krompirjev golaž - musaka - ampak ne z mesom, ampak s hrenovkami in kuhanimi jajci - makovo pecivo (neko čist simpl, se meri z jogurtovimi lončki) - snežne kepe (sneg kuhan v redkem vanilijevem pudingu... mmmm) - jabolčni štrudelj - žemelbaba (star kruh, jabolka in preliješ s sladko smetano, če se prov spomnim) - pudingi na 1000 in 1 način, sm jih oboževala; pa mal malinovega sirupa gor
to se zdej spomnim iz glave... zhir je blo še kej dobrega
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
Aja, samo moke ne dodajam. Počakam, da voda en malo povre, pa potem zmešam, pa je enako gosto. Mogoče je res finta v moki. Ker zdajle razmišljam - nekaj časa sem delala špinačo brez popražene moke (pač kao zdrav nbačin življenja, pa moka je polna nepravih OHajev in vse, kar se da zakomplicirat okol moke ), pa sem se potem vdala. Špinača mora met moko, tako kot mora imet omaka za čufte moko. Bom probala, mogoče kar danes...
Ja, pa saj te moke je mogoče sm za eno žlico jušno in nič več.... jst delam vse kremne na ta način.
Uuuuu .... tale mesno zelenjavni namaz iz osnovne šole (šolski namaz) ... jao kaj je bilo to meni dobro ... sošolci ga niso marali, jaz sem pa komaj čakala, da je bil na jedilniku ... mnjami ... če ima katera recept za ta namaz, bi se toplo toplo priporočila, ker ga nikjer ne najdem.
joj, men je pa tako smrdel. Res. Samo gledala sem sošolce ko so mlatili za namaz na veliko :D pa za prst debelo si ga je namazal.jao
Jaz si vse namažem za prst debelo Raje pojem recimo pol kosa kruha, pa na prst debelo gor, kot pa da bi pojedla cel kos pa na tanko namazano Od bifteka, paštete, namazov Spet druga pesem so pa salame - te pa morajo bit na ultra tanko.
Paprikaš Ne vem, če ga tudi jaz ne bom delala jutri
Uuuuu .... tale mesno zelenjavni namaz iz osnovne šole (šolski namaz) ... jao kaj je bilo to meni dobro ... sošolci ga niso marali, jaz sem pa komaj čakala, da je bil na jedilniku ... mnjami ... če ima katera recept za ta namaz, bi se toplo toplo priporočila, ker ga nikjer ne najdem.
joj, men je pa tako smrdel. Res. Samo gledala sem sošolce ko so mlatili za namaz na veliko :D pa za prst debelo si ga je namazal.jao
Tudi mene so gledali ko čudaka ko sem ga tako oboževala
Jaz si vse namažem za prst debelo Raje pojem recimo pol kosa kruha, pa na prst debelo gor, kot pa da bi pojedla cel kos pa na tanko namazano Od bifteka, paštete, namazov Spet druga pesem so pa salame - te pa morajo bit na ultra tanko.
Paprikaš Ne vem, če ga tudi jaz ne bom delala jutri
Jaz si vse namažem za prst debelo Raje pojem recimo pol kosa kruha, pa na prst debelo gor, kot pa da bi pojedla cel kos pa na tanko namazano Od bifteka, paštete, namazov Spet druga pesem so pa salame - te pa morajo bit na ultra tanko.
Paprikaš Ne vem, če ga tudi jaz ne bom delala jutri
Ja edino pravilno, saj pravijo, da se kruha ne sme zlo pojest (OH redijo)
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka - luleke (hm... eni, verjetno krompirjevi svaljki, ki se skuhajo, potem pa pražene drobtine gor). Mami je take dobre žilave naredila
Moja mami je tud delala take, pa so mi še zdej najboljši. Fora je sam v tem, da narediš bolj kompaktno testo za krompirjeve svaljke - dodaš več moke. Jaz ponavadi, ko delam njoke/svaljke del testa pustim, dodam še moko in si zase naredim tažilave svaljke. Mož je le mehke.
Pri krompirjevih žgancih pa je po moje fora v tem, da odliješ vso vodo - čeprav se ti zdi, da bodo presuhi. Jaz krompirja in moke ne tehtam, ampak dam volumnsko obeh približno isto (ocenim na "uč"). Krompir narežem na rezine, ko zavre dodam moko, ki jo prelijem s kropom in kuham, da se krompir skuha. Odlijem vodo (navadno v šalčko - za vsak slučaj, če bi jo rabila, pa je nikoli ne) in žgance umesim kar z gnetilkami na ročnem mikserju. Glede vrste krompirja in moke pa ne kompliciram, Navadno delam kar s polnozrnato moko (druge pogosto niti nimam pri roki) in krompirjem, ki ga pač imam. Če vem, da je krompir bolj "moker" dodam malo več moke, pri bolj suhem pa lahko zadevo rešiš z dodajanjem odlite vode.
O moj bog ženskeeeeee, kaj mi delate oz. mojemu želodcu, že od ocvirkov dalje . Paštetka, ful dobra tema..uh na koliko jedi sem pozabila, za nekatere pa sploh ne vem kaj so...ko pridem domov, se bom posvetila tej temi .
uškinamama, mene tudi presenečajo novopečene kuharice, ki jih najprej zanimajo 'exsotične' jedi. Sej so fajn tudi tuji recepti, sam nekateri so kr' nekaj..., toliko nametanih začimb in vmešanih toliko živil, da nekatera sploh ne pridejo do izraza oz. okusa.
jah, spinacna juha je eno sam jaz iscem tisto spinacno juho bi mogla dobit recept prav od kaksne kuharce iz sole.
Metulj, recept za ribji namaz iz sole. Recept oz kar nekaj receptov sem nasla nekje na netu in potem sem sama preizkusala toliko casa, da je to to. Za moj solski ribji namaz rabis: 1 konzervo sardel 1/2 konzerve tunine ( jaz dam rio mare v olivnem olju) malo majoneze zlica masla zlica margarine 1 kisla kumarca malo limoninega soke
To vse das v eno skledo in zdrobis in premesas kar z vilco, poskusam in po potrebi dodas limonin sok oz kar se ti zdi, da rabis se malo. Kumarco pa narezes na prafaktorje. Bo ze takoj super fino, ce ti rata pa ga das v hladilnik vsaj par ur, da se okusi fajn prepojijo. Ali pa delas dvojno porcijo in fajn porabis celo konzervo rio mare.
Baje da je original samo sardele, tunina in margarina, sam meni ni bil prav tapravi.
Sama delam rižev narastek, proseno kašo na vse mogoče načine, pa ajdovo kašo, joto, golaž, včasih segedin...
Dodam lahko še skromen prispevek h kruhovim šnitam. Za nas morajo biti posute s sladkorjem in moj dragi jih pokaplja še z belim vinom. To je ena taka fina odrasla varianta, menda je tako delala njegova babica. Za goste sva jih enkrat naredila iz francoske štruce, jih velikodušno pokapljala z vinom in požele so večji uspeh, kot najbolj fine sladice.
_____________________________
When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."
Najboljše od mojih dveh babic: krompirjev zos, govedina in pire čufti šmorn in kompot makaronflajš potica štrudl žganci kislo zelje, pečenice in pražen krompir rdeče sladko zelje, pražen krompir in govedina
moja mami je pa vegi, tako da smo jedli bolj ali manj žita z zelenjavo, meso je zamenjala soja, čičerikine polpete, takšne bolj moderne jedi
moja mami je pa vegi, tako da smo jedli bolj ali manj žita z zelenjavo, meso je zamenjala soja, čičerikine polpete, takšne bolj moderne jedi
oh, ti reva
Takrat sem res mislila, da sem reva, ko smo šli k babici na kosilo je bilo kot za božič potem so mi pa bučke in co. začele dišat in sedaj jaz dalje mučim moja fanta...tradicija mora bit
Makovo pecivo sem jaz zadnjič prvič pekla, 5 dni nazaj - njami. Sicer ga nismo doma pekli, sem ga jedla drugje.
Spomnim se npr ene čokoladne rulade, kavne torte... Da bi mi bilo kaj posebej tako, da pogrešam, ni - ker kuham kakšne od teh stvari tudi zdaj, edino kakih štruklov ne, fuj... Sicer pa kuham sama več zdravih stvari kot včasih. Veliko kremnih juh, ki jih mi nismo nikoli, ker so eni mislili, da se od zelenjave zastrupiš...