Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Aja, moja najljubša - ki je za zdaj veliko premastna - frika :))
Na liste narezan krompir in sir, vse skupaj pečeno v ponvi, dokler se krompir ne spraži in sir ne raztopi, pa še vse skupaj malo zažge... Ne sme se pa pod nobenimi pogoji kuhat krompirja. Sira je ponavadi vsaj toliko kot krompirja... Menda so pa drugi to delali še malo drugače, tako je delala moja stara mama in se prav spomnim, ker mi je bilo to ful všeč.
Jooj kar milo se mi storilo ko to berem! Moram malo premislit kaj smo mi še jedli, ker ste večino že vse napisale. Koliko pozabljenih jedi... hecno je ker se mi je takrat zdelo da samo mi to jemo
Poka, z naribanim krompirjem in sirom. Sem pa našla v knjižnici knjigo Preprosto slovensko, kjer so vse te jedi noter, pa mi sploh ni treba babice in mamice klicati
Še pajani krüj itd.... Danes sem celo v manj kot 10 minutah naredila prvič v življenju sveže maslo. Mmmmmm kako je fino.
- mlečne zadeve (gres, močnik, polenta, rezanci za župo kuhani v mleku) - kislo zelje s fižolom - segedin zelje - matevž - trganci - dödöli - bujta repa - fižolova mlečna juha mmm se mi kar sline cedijo če se spomnim kak dobro je babica naredil - fižolova juha s testeninami - pasulj - ričet - filane paprike - makaroni z mesom - paprikaš in pire - golaž in polenta - slivovi cmoki - kruh v jajčkah (oz. šnite) - maslo in marmelada na kruh za zajtrk - spomnim se meterskega kolača, ki ga skoraj več ne pečemo
Pa vse tiste domače marmelade, pa sokovi, pa vložena zelenjava Se mi kar sline cedijo Čeprav veliko večino teh jedi imamo mi skoraj vsak mesec na jedilniku. Ob nedeljam rada eksperimentiram, čez teden smo pa mi bolj domači. Ampak meterski kolač pa pade v kratkem danes bom pa miške delala
_____________________________
V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!
Jao punce...snežne kepe jaaaa....se pa skuha beljake v mleku in potem da v kremo....joj se mi kr sline cedijo....
Pa spomnim se še govedine iz juhe, pa paradižnikov zos pa krompir, pa pečena jabolka s čokolado, pa polnjene bučke, pa makaroni z drobtinami, pa polnjen pečen piščanec, šnite itak, pa pohane akacije in bezeg...
Aja imam pa doma še staro izdajo slovenske kuharice od Felicite Kalinšek...jo bom malo pregledala...ste me kr navdušile s tole temo....