|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 152 [153] 154   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
6.7.2013 13:51:04   
dansas
Hej,
pri nas ta teorija prvorojenca od ursonok na potegne. Je prva krasno sprejela sestrico pred 4 leti in zdaj spet nima problemov. Jih ima pa tasrednja. Niti ne s sprejemanjem novega člana - ima zelo rada novo sestrico - ampak ji je bolj na tečnobo udarilo oz. na razdraženost - se za vsako stvar začne kar jokcat, pa tudi uboga več ne. Sicer ima to samo občasne izpade, ni stalno tako, ampak je vseeno moteče user posted image .

Me pa zanima kako si črpate mleko? Imate kako posebno tehniko. Meni namreč to ni uspelo ne prvič, ne drugič in tudi zdaj mi ne gre user posted image . Pa mam mleko noter, samo noče jit ven. Si max ene 30 ml načrpam, potem me pa že tako bolijo, da obupam. Mi ne gre, pa tudi če uspem sprožit izcejalni refleks? Me res zanima, kako vam rata?

Dvojčica, ti si pa le pridno maži bradavice z lanolinom. Ful pomaga. Če si jih jaz ne bi, bi imela čist krvave. Ker sem si jih pa pridno v P mazala po vsakem podoju, mi jih pa, ko sem prišla domov, ni bilo več treba, ker sem imela že utrjene user posted image . Krasna reč, ta lanolin.

Lethe, pri nas je to stalnica. Zadnjič, ko sem se vam malo potožila, je sicer spala prvo rundo ponoči 3 ure - rekord! (pa še to sem jo jaz zbudila, ko sem se strznila od presenečenja, ko sem videla koliko je ura user posted image ), sicer pa ne spim več kot 1,5 ure v kosu user posted image . Sicer mala spi, ampak se ji zraven spahuje, prdi, krili z rokami, jo zvija in skratka tako nemirno spi, da me zbudi in jaz ne morem zraven spat user posted image . No ampak jaz sem se že navadla. Upam, da se tudi ti - oz. še raje, da ti Polona spet lepo spi.

papa

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3801
   RE: Junijke 2013
6.7.2013 16:40:03   
lina3
Živjo punceuser posted image ,
evo jaz na vrtu s prenosnikom, tamal v vozičku spi, tavelik pa ima prijateljico iz vrtca na obisku, tako da je norenjeuser posted image user posted image . Moj dragi M pa spi, ker ga je nekaj v križu uščipnil. Joj, tile moški so tako občutlljivi.Sem ga prav hecala, da bi on moral rodit...user posted image .

Naj povem, da od srede le dojim. Sem nehala črpat in dodajat. Posledično spi nekoliko manj, ampak kolk je to fajn. Bistveno manj izčrpajoče kot tisto dojenje, pa črpanje, pa hranjenje po flaški...res je dojenje luksuzuser posted image .

Spanje ponoči je še vedno relativno dobro glede na to kar je bilo pri prvorojencu.

Žan je bratca zelo lepo sprejel, le meni vsake tolk časa zateži, da ga nimam rada in full se dere..upam, da tudi t čim preje mine.

Okrevanje po CR...vsaj 6 tednov naj bi se ekstra pazil...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3802
   RE: Junijke 2013
6.7.2013 19:50:18   
Peeby
Ne. Ne pri nas nič novega.... Sem upoštevala vaše nasvete in včeraj ter danes ful hodila. Od pregleda in vsega skupaj sem že precej utrujena, me pa vse tudi spodaj boli, a nič ne dogaja. Ponoči sem imela sicer 2-3 krče, ampak se ni nič razvilo user posted image , od pregleda dalje pa imam tudi ful izcedka, rjavkastega... To je to, upam na današnji dan/noč! user posted image

Bom pa vam takoj sporočila - v vsakem primeru se v ponedeljek lahko selite med mamice user posted image . Groza samo še mene se "čaka". Aja... Cherry on the top je pa to, da smo v četrtek "zapili" rojstvo obeh kolegic, ki sta rodili: ena imela en dan rok pred mano, ena pa 5 dni ZA mano user posted image .

Se pa pridno učim od vas in požiram vse info, ki jih dajete, da vem kaj me čaka.

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 3803
   RE: Junijke 2013
6.7.2013 22:00:56   
drugičudež

IZVIRNO SPOROČILO: dansas
Me pa zanima kako si črpate mleko? Imate kako posebno tehniko. Meni namreč to ni uspelo ne prvič, ne drugič in tudi zdaj mi ne gre user posted image . Pa mam mleko noter, samo noče jit ven. Si max ene 30 ml načrpam, potem me pa že tako bolijo, da obupam. Mi ne gre, pa tudi če uspem sprožit izcejalni refleks? Me res zanima, kako vam rata?


Dansas, če prav razumem, ti pravzaprav dojiš? A si potem po podoju še črpaš, ali kaj? Potem ni čudno, da ni več kot 30 ml. Pa znano je, da otrok veliko bolj sprazni dojko, kot katerakoli črpalka. Jaz imam dvojno električno črpalko in si načrpam v eni rundi (pribl. 15 minut) od 120 do 150 ml. Pa nič ne boli.

Peeby - si nas cel dan vlekla za nos. user posted image Smo mislile, da si kočno šla rodit.


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3804
   RE: Junijke 2013
7.7.2013 6:57:30   
dvojčica6
Peeby, danes je ful lep datum user posted image user posted image Js pa sem ti povedala, kako sem jo spravila ven, ane user posted image

Evo nas doma. Noro bo! Včeraj so šele ob polnoči nekako vse tri spale. Vesna zanekrat pridna, je imela pa večraj zvečer že neke muke s kakanjem zgleda, ker drgač ma kar lepo na tri ure hranjenje, zvečer pa je parkrat potegnila pa kakala,...ful malo in zelenkasto....Po moje sem kar sama kriva, ker ji včerja nisem neki kupčkov podirala...

Dojenje... steklo, čeprav mam prsa kot kamen... posledica tega, da je eno noč v P nonstop visela na meni...Črpam si ne, da ne povečam proizvodnje, pa tut drgač mi ni v redu črpanje, samo porušiš red... Edino če res moraš kma...

joj, bdnica


(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 3805
   RE: Junijke 2013
7.7.2013 10:32:30   
sonce987
hej.

Pri nas se počasi navajamo eden na drugega. je pa med tednom, ko je starejši v vrtcu bistveno lažje . Saj nima nekih specifičnih izpadov, samo sem in tja se opazi malo ljubosumnosti. Najbolj ga zmoti,če vidi, da jaz ali M dava tomažu lupčka. Pa zadnjič je želel, da ga na sprehodu voziva z vozičkom, kar se ni zgodilo že zeloooooo dolgo. Sicer pa smo za enkrat kar ok, se mi zdi, da se pozna, da je star samo 2 leti, s starejšimi se mi zdi, da je to težje, da so veliko bolj občutljivi, ker več dojemajo.
Pri mojem se mi zdi, da misli, da je Tomaž igrača....

ideja majčice, da si pomagamo pri jedilniku se mi zdi super....no jaz sem včeraj jedla:
Z-proseni kosmiči
M - žitni piškoti
K-kitajski rezanci s piščancem
V-doma narejen breskov kompot, kokice

Zvijalo našega še ni nič, vendar mi je patronažna zadnjič rekla, da se krči začnejo pojavljati po tretjem tednu, tako da imamo sedaj še nekako dva tedna časa.

ursonok sočustvujem s tabo pri izpadih ta velike....

obiski-pri nas sprejemamo samo ožje družinske člane, ko bo Tomaž star en mesec pa lahko tudi drugi. Me pa zanima koliko pustite npr. tašči user posted image , da pestuje malega...pri nas pride na obisk za 3 ure in ga ima 3 ure neprestano v roku, tud premakne se ne....tako da je revež potem že kar preznojen po hrbtu....Meni gre to po eni strani na živce, po drugi strani pa razumem, da ga pač vidi samo enkrat na teden in bi ga takrat pač rada imela v rokah. Ampak 3 ure...

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3806
   RE: Junijke 2013
7.7.2013 10:38:12   
sover
Dober dan, mamice!

Moja pikica še spi, zato bom izkoristila te minute, da vam poročam, kako nam gre.

Ritma seveda še nimamo, razen za zaspati zvečer, kar je praviloma proti pol deseti. Potem imamo dvakrat hranjanje ponoči, uspavanje po hranjenju je pa različno uspešno. Po prvi rundi najvčekrat ni težav, po drugi (okoli 4 ali 5) pa se zna zgoditi, da ne zaspi več zlepa. Tako kot danes na primer. Nazaj je zaspala šele ob 8 in zdaj še pridno vleče.

Včeraj sem bila v nabavi za mojo brezmlečno dieto. Ena me je spraševala, kaj bom kupila oz. kaj bom jedla. NIč dosi drugače, le navadno mleko sem nadomestila z riževim in sojinim (ovsenega žal nimajo), kupila sem en kup sadja (mnjam), črn polnozrnat kruh (čeprav čisto navaden beli tudi nima mleka), kokosovo maslo ... Hotela sem kupit še kakšen namaz, a je zmanjkalo časa. Za zajtrke in malice mi zelo prav pridejo veganski recepti, kosilo pa itak ni panike, ker jem meso in zelenjavo. Včeraj sem še našla fantastičen recept za muffine brez mleka in jajc in moram rečt, da so uspeli bolje kot navadni - še danes so lepo rahli, predvsem pa sočniuser posted image user posted image user posted image Trikrat lahko ugibate, kdo bo v dveh dneh pospravil vseh 12 user posted image

Apetit imam enormen! Cel čas bi lahko jedla in ne vem, kako bi se znašla brez sadja, ker ga grizljam cel čas. Pa s čaji se nalivam, da mal zapolnem to luknjo. Po eni strani še dobro, da sem dieti, ker drugače ne vem, kako bi bilo. No, pri prvem sem tudi bila bolj lačna med dojenjem kot v nosečnosti, pa me je scuzal na -kg. Očitno bo tudi ta takšen lakotnik.

Mleka imam k sreči dovolj. Za tiste, ki imate prsi kot kamen: meni je pomagalo, če sem si jih stisnila pod toplim tušem. Toliko, da je popustila napetost in da mi je bilo bolj udobno.

Prebava dojenčkov: naša ima očitno krčke, ker imamo vsak večer po šesti uri žur. Včeraj sem v lekarni nabavila kapljice Sab Simplex in se mi zdi, da se vsaj lažje pokaka po njih. Pa tudi kakec ni bil več zelen. zato najbrž ni krivo kravje mleko za njeno prebavo, ampak bom vseeno vztrajala dva tedna, da vidim, če je kaj razlike. Aja, pa takoj, ko jo je začelo šraufat, sem ukinila D3. Itak smo celedneve zunaj. Če ne bo bolje, jih bom dajala čez zimo.

Lina - čestitam za dojenje user posted image

Peeby - mislim nate user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3807
   RE: Junijke 2013
7.7.2013 13:01:35   
Saša33
Se oglašam po parih norih dneh,....

Pri nas je zadnje dni vse na glavo. Mož ima angino, pa doma cel kup dela s spravljanjem sena. Itak, da gre pomagat. A gotov je totalno. Da zase doma ne ve.

Kaj hudiča, ko je še Adam sedaj fasal prehlad, ali pa se je nalezel od njegauser posted image user posted image . Najprej je dobil take čudne učke, začelo mu je teči malo iz nosu,kihanje. No v petek zvečer že kar fajn zabasan nos, pa kašljanje.
Nismo spali nič...., še dobro da je prišla mopja mama,ker drugače bi se mi z dvema umedlo.

včeraj sem v lekarni kupila sistem za čiščenje noska, super zadeva, taki ki ima nastavek za tvoja usta in mu ti izsesaš v poseben rezervuar sluz. Včeraj sem mu redno pucala nosek, bil je zaspan revež, celi dan ga je mami nosila,ker samo da si ga dal dol je takoj začel kašljati in se daviti. Zvečer je imel 37. Sem pričakovala da bo noč katastrofa.

No ko je zadnjič jedel zvečer se je tako napokal, da je vse v loku pokozlal in s tem tudi vso sluz, ki se mu je nabirala. Nato lepo spal do 2h. Ga je pazil mož koker ve in zna, jst sem šla spat, ker bi preprosto vkup padla. Potem pa sva se lepo ob 2h podojila in je spal dalje na meni seveda, a je spal. Zjutraj sem mu še spucala nosek, vročine nima in je kar zvedal. Upam, da je bilo to to... res klinc imeti 6 tednov starega otroka prehlajenga.

Jutri imava uz kolkol, če ne bo vročine ga peljem... upam, bomo videli kako bo danes.

Ursonok: Tudi jst sem jo včeraj dobila, menstro-....., ha ha, sicer blago, zaenkrat., a sedaj moram pazit da ne bom kuj noseča. Morm vsaj še par mesecev počakat da pridem malo v formo in trebušne mišice skup sestavim. sem že napovedala možu, da bo imel oba vsak dan eno urco, da grem nazaj na orbitrek.... Zaenkrat mi je še vsak drugi dan uspelo telovadit pa trebušnjake delat. Pa jest nimam cajt, razen ko je mama tuki. No vsaj vem da bo sedja vsaj 2x tedensko pri meni.Še dobr da je Lara pridna in toliko spi, se sama igra in ni bilo praktično eno leto res nič dela z njo.

Nič, grem pisat en članek...da končam in imam potem cajt zase:)

Fajn bodite pa čim več spanja....

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3808
   RE: Junijke 2013
7.7.2013 13:50:11   
dansas

IZVIRNO SPOROČILO: drugičudež

Dansas, če prav razumem, ti pravzaprav dojiš? A si potem po podoju še črpaš, ali kaj? Potem ni čudno, da ni več kot 30 ml. Pa znano je, da otrok veliko bolj sprazni dojko, kot katerakoli črpalka. Jaz imam dvojno električno črpalko in si načrpam v eni rundi (pribl. 15 minut) od 120 do 150 ml. Pa nič ne boli.



Ja, samo dojimo se. Se mi zdi pa praktično, če imaš kaj načrpanega mleka na zalogi. Če bi bila kdaj recimo za dlje časa odsotna. Ali pa da si do konca dojko izpraznim, da bi bilo več mleka. Ali pa, ko imam tak naval, da se bojim mastitisa. No, sej mi je pri obeh tudi brez črpanja zneslo, samo upala sem, da mi bo tokrat mogoče šlo. No, ja... moram že it... dojit user posted image

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 3809
   RE: Junijke 2013
7.7.2013 17:16:16   
ursonok
Živijo ...
jaz sem spet user posted image Boli me želodec in slabo mi je ... prebavne motnje. Kar iz nič, včeraj zvečer, celo noč in danes ... Sem se ravnokar nabasala hrane - do 14h nisem nič jedla, dojila in se mi je začelo že vrteti ... Kaj bo zdaj, bomo pa videli.
Ne štekam, vsak teden me prebava zvije user posted image

Saša
joj, tole z angino je res čisti odklop. Pa daj dopovej svojemu, da mora počivat. Se podobno obnaša kot jaz - pretirava, ne glede na stanje. user posted image Pa a ni nek dr znanosti in podobno? Vidiš, življenjska modrost pa na nuli. Vsi smo isti user posted image
Dorbo, da je Adamček že ok. Res grozno. Ampak meni se zdi, da ti tamali, tam nekje do pol leta, zelo težko zbolijo ...Ko sva z Abelom prišla iz P, smo vsi trije zboleli, 40 vročine, njemu pa nič. Imajo protitelesa iz N, pa še dojijo se ponavadi ...
Dobro, da ti mama pomaga - izkoristi na polno! (Kakšne članek pišeš tokrat?)

Dansas
baje so dojke nekaterih žensk "odporne" na črpanje user posted image Baje jih ni veliko, a obstajajo - je mleko, otrok se super doji, načrpati si pa mama ne more nič. Sicer je pa najboljša električna črpalka.

Dvojčica,
vidim, da vam kar gre. Ti tvoj kaj pomaga? user posted image

Življenje brez mleka/mlečnih izdelkov
ko so meni povedali, da vsi moji problemi izvirajo iz alergije ne mleko in da moram pač to nehati jesti, se mi je podrl svet: kako bom živela brez kapučina, brez skute, brez tortic, brez sira (!!!), brez namazov itd itd. Mešalo se mi je. Zdelo se mi je dejansko nemogoče. Res. A sem pač šla na dieto, trpela en teden ... Potem je pa šlo. Po mesecu-dveh, ko se je organizem popolnoma sčistil teh zadev, sem se počutila občutno bolje - in nikoli več ne bi šla nazaj. user posted image
Vse stvari pijem/kuham na riževem ali ovsenem mleku, namaze delam brez smetanc in podobnih zadev, sladkarij (kolačev, tortic itd.) pa ne jem. Jogurte jem sojine - kupujem naravne, samo soja in morda kakšne bakterije, potem pa sama notri zmiksam sveže sadje, med itd. Namesto sira jem tofu.
Skratka, če dovolj dolgo to prakticiraš, ti, go greš v trgovini mimo oddelka s siri, jogurti itd., ni jasno, kako si kdajkoli sploh lahko jedel te zadeve ..

Sem se hotela pohvalit, da smo včeraj popoldne vsi (!!! 5 oseb, trije otroci) spali siesto, 2h (otroci 3h), in smo imeli čudovit dan ... No, pa se je danes vse sfidžilo, Abel ni hotel spat, mrtvo zaspan je težil okoli, ga je zdaj moj nekam odpeljal ... Aurorka in Agatka spita (no, ena se rsavnokar prebuja), jaz pa kuham in zdravim želodec s kamilicami ...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3810
   RE: Junijke 2013
7.7.2013 18:02:27   
dvojčica6
evo, dojim in tipkam user posted image največ časa in miru mam zdaj user posted image

mi smo danes šli vn vseh pet in itak, je ratalo, da so vse tri hkrati jokale, najmlajša je hitro yaspala, ta srednja je rabila pol urce, ta večja je pa kar še en čas sitnarila, preden sva jo udobrovoljila user posted image ampak pol je pa steklo....pestro bo, ja ursonok, moj je zlat, te tri dni jih je ful lepo rihtal pa tut zdej, ko smo doma, je priden...kar tako naprej user posted image bo pa še trajalo, preden bo nek ritem---pa tašća je super in mi kuha user posted image

prebava...moja katastrofa...mam boleče hemeroide in bi morala bit brez jest par dni, da bi se poštimalo...mam pa volčjo lakoto seveda user posted image

saša33
, u že menstra? ej, ko te berem, se spominjam, kako je bilo pri nas, ko sem ta drugo pripoeljala iz bolnice...sicer ni bilo bolezni, sem bila pa vseeno sama za vse in že samo dat spat tavečjo je bil problem, ker je mičkena polivala in jo sploh nisem smela odložit...tavelika pa je zaspala samo z mamo user posted image obup! upam, da se čimprej rešite vseh bolezni, ja, pri tako majhnih si kar v strahu, ko so bolani.. aspirator na dah mam pa tut jaz in sem ful zadovoljna...pa ni mi jasno, kako ti uspe še članek pisat. super mamauser posted image

ursonok, pikepoke, da uštimaš prebavo! pa da mularija začne spat po regoli user posted image

jedilnik...bravo majčica, super ideja! js zaenkrat ne bom pisala, kaj jem, da se ne boste zgražale (torta za zajtrk recimo) ma ko bom šla v nabavo, bom prispevala kako idejo tut js...

sover...a Karla tut zeleno kaka? to naj bi bilo od napenjanja al kako že?

tašči po rokah
...včeraj smo komaj prišli domov, tako da prakse še ne poznam, načeloma pa ne pustim preveč cartanja po rokah, ker mora otrok met svoj mir... če ga pride previt al pa mu podira kupček, je ok...da bi ga pa motila med spancem pa brezveze... sploh ker jim je res vroče zdaj, ko se dojimo, se potimo obe...

Evo, pojedla je...malo me skrbi, ker kaka polno, lula pa ne veliko... bi raje videla obratno...pa prehitro zaspi, lahko bi malo več pojedla,,,zdej jo bom pa nehala kritizirat user posted image

peeby, upam, da si me ubogala user posted image


(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3811
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 6:20:42   
sover
oj,oj,

moja princeska še spi, jaz pa jem namočene suhe slive za prvi zajtrk. Včeraj me je tako napenjalo, da sem mislila, da me bo rzgnalo. Upam, da bodo slive zalegle. Za naslednji zajtrk imam v planu ovsene kosmiče z avokadom in suhimi brusnicami (z riževim mlekom), za malico pa polnozrnat kruh (pumpernickel mu rečejo Nemci. Ne vem, ali imamo Slovenci poseben izraz za tak kruh) in sadje.

Zelen kakec: ja, to naj bi nastalo zarad več stvari. En možen vzrok so krči, drugi netoleranca na kravje mleko, tretji viroza, četrti pa presežek prednjega mleka (če otrok poje samo prvo, vodeno mleko, se pravi, če prhitro menjaš joško). Pri nas so skoraj 100% krči. Včeraj je blo spet pestro zvečer. In to prav takrat, ko gre starejši spat user posted image . Pol jo pa dve uri drajsam po joškah preden zaspi in se ne naje pošteno,zato imam okoli pol eneže prvo budnico.

Koža: naša je že vsa pikasta in flekasta kot bratec pri tej starosti. Zdaj bo ene tri tedne videti grozna preden se koža sčisti, potem bo ok. Pol bodo morda pa že temenca...

peeby se včeraj ni nič javil...

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3812
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 8:46:10   
Barbapapa77
Dobro jutro!

Skupni vikendi so sicer lepi, ampak vseeno hvalabogu, da je ponedeljek - starejša v vrtcu, mož v službi (pravi, da se gre po novem tja spočit, čeprav ima ful dela), jaz in bebica pa doma. Hvalabogu za vrtce - naša 3,5 letnica ima toliko energije, da jo je prav težko zmatrat in animirat cel dan. Mislim, da bi se nam vsem zmešalo, če bi bila doma cele dneve - nam od njenega teženja, njej od dolgčasa. Tako pa ima dopoldne lepo družbo v vrtcu, popoldne pa še vseeno ostane dovolj časa, da nama teži doma :)

Danes smo malo manj spali - prvo rudno lepo, od 22.30 do 2.30. Potem pa do 6ih zjutraj samo eno uro, vmes pa en kup stokanja, jokanja, napenjanja. Naša tamala zelo poredko kaka - zdaj je že 6. dan, pa še ni kakala. Potem ko se pokaka, se sicer za vse nazaj in je prava mala ekološka katastrofa. Ampak tkole 5. in 6. dan se ji vidi, da je že kr malo tečna, da bi bil že čas, da kaka. Pediatri sicer pravijo, da je to vse normalno - saj mogoče je normalno, ampak ni pa prijetno. Zanimivo je, da jaz nimam pa nobenih težav s tem, pa dojim in bi moralo vplivati tudi nanjo - pa ne :(

Pri nas valjanja po rokah praktično ni - poje, podre kupček (to tud lahko traja ene pol ure), se še malo pocrkljamo dokler je budna, potem pa spat v posteljico ali v voziček. Ker vem, da če jo navadim na valjanje po rokah, potem bo to ratalo stalna praksa - to pa na dolgi rok ne bom zdržala. Že tako zvečer traja, da ju spravim spat - tamalo zvijajo krči, pomoje, tavelika pa že od nekdaj težko zaspi in je vsak večer borba, da se umiri - včasih (no, skoraj vsak dan) se moram prav pošteno zjezit, da zaspi.

Grem zdej se še malo umit, preden bo navrsti naslednje dojenje.
Lep dan vsem.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3813
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 8:53:37   
ursonok
Ojla,
pri nas je tudi malo kriza zvečer, tam do 22.30. Potem omaga. Pa ponoči se tudi začenja user posted image Se podoji na obeh dojkah, res precej poje (edinokrat, da mi sprazne dojko), potem pa jok in dretje. Je bil moj čisto na živcih. No, kakšne pol urice, potem se umiri.
Je pa že od 7h pokonci. Ne štekam, kako ji to uspe - od 22.30 do 7, kar je 8,5 ur. Vmes pa budnica za kakšno uro. user posted image Zdaj čakam, da se razjezi (je tule zraven, v ležalniku), da jo še malo podojim in gre spat user posted image Jaz pa delat.

Peeby,
kaj dogaja?
user posted image

Menstra
se mi kar nekaj vleče ... user posted image Saša, to pa res ni fer, da jo kljub polnemu dojenju dobiš tako zgodaj! user posted image

Sepa vidi, da je že ful zrasla in se razvila - če je naspana, se skoz nekaj smeji, čisto zavestno, ko jo pogledaš in ogovoriš ... user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3814
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 10:00:00   
Peeby
Evo mene. Jaz sem na sprejemu v P, z vaginaletko že...
Držite pesti še zame in uživajte z juniorčki danes - naj bodo čimbolj pridni in speči ;) !!!!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3815
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 10:23:25   
dansas
O, Peeby, da bi šlo čim bolj gladko in hitro user posted image . Čakamo vesele novičke.

Menstra: da se jo lahko že tako hitro dobi, če dojiš, si pa nisem mislila! Pazite, da ne boste mele razlike med juniorji 10 mesecev user posted image - kot babica v naši P in je potem veliko pozornost na predavanju za starše posvetila kontracepciji po porodu user posted image . Jaz sem obakrat dobila menstro ene 7 m po porodu ... se je res poklopilo z uvajanjem goste hrane.

Jaz raje ne bom komentirala našega nočnega dogajanja... je še zmeraj katastrofa user posted image

kakanje malčkov: naša tenutno kaka na ene 3-4 dni, vmes je edino za kakšen prdec drekca; takrat ko se pa podela, bi lahko pa z lopato kidala user posted image . Meni tak sistem čisto paše - mi je ni treba previjat ponoči, pa še za ritko je bolj prijazno. Je imela tasrednja isti sistem kakanja, samo da je ona kakala na 10 dni! Je imala trebušček kot balonček user posted image .

Barbapapa77: ti čist verjamem, da paše ko mine vikend. No, pri nas bosta starejši še 2 meseca doma! Počitnice user posted image . Bom kar vesela, ko se bo spet šola začela.

papa


(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 3816
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 11:22:00   
girl79
Čao punce user posted image in ena še nosečka user posted image

Peeby- držim pesti zate da hitro mine in dobiš čim prej eno zdravo dete v roke user posted image

Mi smo imeli noč kot vsaka prejšnja zadnjih 5 tednov user posted image ...torej katastrofa....zaspal je ob 23.30 in se zbudil ob 8.30, vmes sva se pa 4x !!!! dojila user posted image user posted image ...ah res sem mislila da se bo počasi to kaj normaliziralo, pa zaenkrat nič ne kaže na to....ampak imam pa res dva tako različna otroka.....Filip je čez dan full priden, danes sem ga imela kar v lupinici in sem zraven rezala zelenjavo za kosilo, pa stuširala sem se in posodo dala iz pomivalca, vmes sem ga malo zaguncala, se pogovarjala z njim in mu dala parkrat dudo nazaj v usta....pri Neži bi bilo kaj takega čisto nemogoče, je bilo dretje čim si jo dal iz rok, res je bil pravi čudež že če je bila 15 minut tiho npr. v igralnem centru ....je pa zato že pri mesecu in pol se dojila samo 1x na noč, no sicer je to trajalo samo cca. 2 meseca, potem smo bili pa par mesecev spet na 2x na noč....ampak zdaj se bi mi zdel cel čudež da bi dojila ponoči samo 2x user posted image user posted image

Sicer je šla pa Nežka z babico za en teden na morje, tako da smo čez vikend bili sami 3-je user posted image Sva si z mojim privoščila malo, sva šla v mehiško na kosilo, pa na sladoled v staro ljubljano, pa potem še malo v Tivoli....Filip je pa lepo cel izlet prespal user posted image user posted image ...ne vem no, čez dan včasih spi tudi 3 ali celo 4 ure v kosu, čez noč pa še 2 redkokdaj user posted image ...

No ja mi je pa uspelo v soboto uničit ene japanke, potem pa še v nedeljo ene user posted image user posted image ...saj so bile bolj poceni roba in že zdelane...mi je moj rekel da če hočem nove mi ni treba starih ravno uničit user posted image user posted image da bi lahko samo rekla user posted image ..no še dobro da so se danes začele razprodaje, bom šla malo pogledat če imajo kaj pametnega...

Starejši otroci - naša je Filipa čudovito sprejela, res ga ima zelo rada, ga lupčka, boža, mi ne dovoli da bolj strogo govorim z njim, se mu takoj postavi v bran user posted image user posted image v glavnem je boljše kot sem mislila da bo....edini znak "regresije" je, da ko se gre Filip dojit hoče tudi ona piti mleko iz flaške (ni čisto prav flaška, je taka v obliki kužka s trdim nastavkom za pitje)...no če je to vse kar nas bo doletelo v zvezi z ljubosumjem, bomo pa že zmogli malo več za mleko dat v trgovini user posted image user posted image

Evo še moja današnja prehrana:
Zajtrk: skuta+banana+melona+chia semena+laneno seme-zmleto+laneno olje+med
Kosilo: bulgur (je podoben rižu, samo precej bolj zdrav in meni je full dober)+ zelenjava+gobice+ piščančji zrezek
večerja: še ne vem...ponavadi je kakšen kos kruha z nutelo ali pa čokolino ali pa polenta in mleko ali kaj podobnega
malice: po trenutnem navdihu user posted image

Joj, saj sploh ne morem verjet da medtem ko to pišem FIlip čisto mirno leži na kavču, samo zajamra vsake toliko časa...res nisem navajena takega otroka, ki bi bil priden samuser posted image ...nič ga grem vseeno malo pobožat in polupčkat in mu povedat da je (čez dan) res priden dojenček user posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3817
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 14:55:22   
lina3
Živjo punceuser posted image ,

Dajmo Peebyuser posted image user posted image !

Danes zjutraj sem bila full nekaj zmatrana. Saj jedel je le 2x, ampak skos je nekaj stokal oziroma jaz se nisem dobro naspala. Mi je moj prejle rekel, da naj grem mal spat. Ma kje...jaz ne morem čez dan spat. Se počutim še slabše.

Kopanje...danes je bila patronažna in smo se končno kopali. Imamo pa že skoraj 3kg..2960g.user posted image user posted image user posted image

Kakanje
..naš kaka non stop, do 6x na dan. Res noro..se mi zdi, da več previjam kot dojimuser posted image user posted image user posted image user posted image

Moja prehrana...norauser posted image user posted image . Moram se spravit v red. Komaj čakam ,da začnem mal migat, ker drugače nevem kaj bo s kg. Full mi sladko paše. No, danes sem za zajtrk pojedla en polnozrnat kruh in sir, malica jogurt, kosilo solata s tuno, za naprej še nevem.

Otroci.. tudi naš Žan je fullll zahteven. Sem imela dva dni nazaj jokavi izbruh, ker me nič ne uboga. Samo moža. Se mi zdi, da od kar sem rodila je vse NE! Groza

Grem, pa čakam da se selimo na nov forum...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3818
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 18:48:04   
Lethe
Go Peeby, go Peebyuser posted image user posted image user posted image

Kako ste?

Jaz se počutim kot premična mlekarna user posted image Saj mala je pridna, ampak kar naprej priklopljena. Noro. A se to potem počasi umiri ali...? In še skrajšala si je spanec tako čez dan kot tudi čez noč (med 2 in 3 ure). To pomeni, da je manj mleka?
In proti jutru jo nekaj "muči", ker že 2 dni zaporedoma godrnja, stoka, cvili ipd. zvoki...kasneje pa prdi, kaka...in je dobra. A to pomeni, da ji kaj ne ustreza ali tako pač je? Meni toliko stvari ni jasnih.
Da ne omenjam še vedno bolečih bradavic. Vsake toliko me tako zagrabi, da vidim vse zvezde. Saj potem dojenje ne boli, ampak začetek...jao, jao... Mažem z lanolinom, ampak se mi zdi, da nič ne pomagauser posted image

Kako pa ostale dojite? Koliko časa ali samo na eni ali na obeh? Pri meni traja najmanj 45 minut (raje več) in večinoma kar na obeh, drugače se čez 15 minut začne jokat in sesat v praznouser posted image In potem umirjanje, predvsem zvečer, da bi zaspala...pa se vse potegne na uro in pol do dveuser posted image

Bi rekla, da je življenje s stekleničko AM lažje...


Se pa redi, prav vidno. V petek je imela 3200g. Ima tako zalita lička, da ji pravim kar hrček. Kot bi kopičila hranouser posted image In tudi prsti so že taki lepi zaliti. Prve dni je imela čisto suhcene in še nagubano kožo, kot kakšna stara mamcauser posted image

Ha, lina3, pri nas je isto, skoraj vsakič, ko jo grem previt, je pokakana. Kdaj tako zelo, da mi ni jasno, kako jo bom sploh umila. In isto ne morem spat čez dan user posted image

Popek: malo še kri teče in se ji naredi manjša krastica, potem pa namakava s fiziološko in sušiva ( v bistvu to dela M, ker grejo meni kar kocine pokonci). Hmmm...kopanja še nekaj časa ne bo, verjetno. No, saj se nam ne mudi.
A jih ve vsak dan čisto cele umijete? Kaj pa lase?

Danes smo šli na prvi skupni sprehod. Tak kratek, da sem šla tudi jaz lahko od hiše. Lepo čez park, v senci lip...prijetno in poletno. Noga začuda ne boli nič bolj, pravzaprav se mi zdi, da celo manj. Sedenje in stanje pa poslabšata situacijo. No, v vsakem primeru gre na boljeuser posted image

Pri nas jo vsake toliko kdo nosi...po vsakem dojenju, preden zaspi...ker je kar dolgo budna in ji postane dolgčas, če je predolgo osamljena. Potem jo imam malo na kolenih in se pogovarjam z njo ali jo M pelje z vozičkom ali pa jo moja mami pocrklja... Mene prav nič ne moti. Kar naj se navadi na več ljudi že zdaj. Jaz nisem nekaj full zagnana za motivacijo, še manj pa za umirjanje joka, ko ne vem kaj narediti. Krčev me je že zdaj strah, če bodouser posted image
V bistvu se full veselim obdobja, ko bo že malo večja, bolj odzivna, po možnosti dlje spala...user posted image A sem čudna?user posted image

Ahja, jo grem zdaj malo pogledat...je zaspala pri moji mami na kavču, res umirjenouser posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 8.7.2013 18:51:02 >

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 3819
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 21:02:20   
ursonok
Lethe (dojenje itd),
pri nas je bilo vedno podobno - visenje na dojki sto let (po 45 minut), neznosno.
Mleka ni dovolj, če otrok po tem času še vedno histerično joka. Sicer je pa ok. (Na dolgi rok se pa ne redi.)
Pri nas je zdaj bolje - v smislu, da ne visi dolgo na dojki (stara je bila en mesec), je pa nasprotni problem - zavrača jo. Odvisno od dneva, kak dan dokaj lepo je, ponoči sploh, včasih pa noče. Recimo danes. In potem jo silim (beri: držim glavo pri dojki, da pije pod prisilo). Malo mi uspe, potem se pa zbuni in vrešči ... user posted image Ji dam flaško, pa tudi nad tem največkrat ni posebno navdušena (a bolj kot nad dojko).

So mi rekli, da je to (nepridobivanje na teži, zavračanje dojke) zaradi vročine. Nisem verjela, a zdaj opažam, da tudi druga dva otroka manj jesta - že dva dni kuham za "nikogar" user posted image Tako da očitno vročina res vpliva (a name ne - jaz ima kar ok apetit user posted image ).

Mah, sem rekla, da se ne bom sekirala.

Ja, flaška z AM je v tem, smislu res enostavnejša (a ni res, da hitreje pijejo - Aurorka tudi po flaški vleče sto let, pa malo neha, pa noče već, pa čez 10minut spet - isto kot na joški). Je pa res, da imaš joške vedno s seboj, flaške pa ne - in s tem je lahko en kup dela (umivanje, pripravljanje, AM, voda itd itd - kar konkretna prtljaga).

In ne, nisi čudna - tudi jaz po eni strani komaj čakam, da bo starejša: normalna hrana, odzivnost, če zboli, ni več take panike, bolj ti je jasno, kaj ji je, kaj hoče itd. Ti majhni so super samo, če veliko spijo - kar pa naši otročki ne. No, pa srčkani so user posted image

Moram pa priznat, da mi je z vsakim otrokom lažje - bolj uživam v tako imenovanem materinstvu. Manj paničarim, manj se sekiram, vse je bolj na izi, otroček mi je nekako bolj domač.

Sicer sem šla pa danes plavat ... In zato že ves dan samo o hrani razmišljam ... Aurora je danes čudna, ves dan jokca ali vrešči, je po koščkih, dojko zavrača (jo silim in imava bitke), zdaj drema pri M v ruti ...

Bodite v cvetju!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3820
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 22:15:19   
majčica1508
No pa je še en dan za nami.......Pri nas je stanje sledeče...Mali dve sta super pridni,ko prideta iz vrtca,najprej se preoblečemo,pojemo kosilo in potem se same igrata,mene in malega,ko da ni...Midva pa zraven uživava..
Mali je sploh priden,ko da ga ni......Lepo poje,kupčka poderemo,malce opazuje okoli,nato pa zaspi,najrajši je v vozičku no v avtu je tudi ok,če ni plenica pokakana.........

No,ko smo ravno pri pokakani plenici....Danes smo šli kupit svečko in prt za krst,pa šla sem zamenjat eno stvar v trgovino in sta bila z mojmu v avtu,pa pridem nazaj pa neki zavoham,pa vprašam mojga,če je pokakan,pa pravi da ne,da ga je ravnokar odložu nazaj v lupinico,pa jaz malega uzamem ven in kar teklo je dol z njega...Sva ga kar v prtljažniku spreoblekla,obrisala z robčki zraven sva se pa tok smejala,ker tega kakca je bilo za izvoz......Skratka doma je bilo takoj tuširanje......

Dojiva se midva čez dan kar velikrat,ponoči je pa dojenje okrog 4h,odvisno je pa eno nočno dojenje,previjamo se ne,razen če je pokakan........Spimo super........
Moram rečti,da sem mislila,da bo hujše,sem pozitivno presenečena....No kaka polna luna nas pa malce zasuče sploh mali dveuser posted image user posted image user posted image

Čez vikend gremo v toplice za dan ali dva bomo videli,kako se bo obneslo....Čez dober mesec bomo paže na morju....

Prehlad je tudi nas obiskal,zdaj samo še pokašlja sem ter tja.....vročine ni bilo.........Pri malih dveh sem spoznala prehlade po 18 mesecih,tukaj pa revček že v štartu ....Jah ni kaj virusi so in bojouser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3821
   RE: Junijke 2013
8.7.2013 22:22:13   
majčica1508
Ursonok....če si imela M je možno,da se zato krega na dojki.......
Sover....res je krčki grejo,pridejo temencauser posted image  mi smo že tak primer...........

Z:maline,ribez,ameriške borovnice(vse domače)
M:mali kos kruha,ribezova marmelada
K:brokolijeva juha,pečeno meso,pečen krompir(nam že iz vseh luken ven gledauser posted image )solata
M:Bela kava(ovseno mleko)
V:kos kruha,brokolijeva juha.......

Jutri:
Z:sveži sok,kos kruha,ribezova marmelada
M:bela kava
K:goveja juha,špinača,pire krompir,meso iz juhe,solata
M:maline
V:šmorn

Vmes spijem 3l vode,vsak drug dan uzamem elevit in prav tako vsak drug dan uzamem omego3

Ne morem verjet jutri bomo 6 tednov,aaaaaaaa kako čas beži

Peeby.........upam,da je že za teboj in,da se stiskate

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3822
   RE: Junijke 2013
9.7.2013 0:53:11   
Peeby
Drage moje!!!
Produkcija junijckov je zaključena. Rodil se je Abel. Čisto zdrav, povprečno krepak fante (51cm, 3280g).
Porod je bil precej intenziven, ne morem verjet, da je za mano. Neponovljivo! Ob 10h dobila vaginaletko, ob 15h mi je odtekla voda, prej s popadki za blažji žegen, sicer redni od vsega starta na 3-4 minute, od 18-19h dalje dobila dodatek in ob 20.40 rodila, iztis res hiter (babica je rekla, če sem zihr da je prvi). Bolelo za pop****, nasopal so me s plinom in painkillerji, sicer bi šiht umrla...

No. Kaj več pa kasneje. Končno!!! Mali itak da spi in bom izkoristila to noč.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3823
   RE: Junijke 2013
9.7.2013 4:26:34   
Lethe
Čestitam, Peeby! user posted image Čas je že bil, haha. Ja, naspi se...user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 3824
   RE: Junijke 2013
9.7.2013 6:57:57   
sover
Jeeeee! Peeby, bravo za junačka, ki je zaključil naš mesec! user posted image user posted image user posted image Ti kr lepo počivaj - za tabo je veliko delo, še eno veliko delo pa te čaka ...

Spanje danes juhuuu! user posted image Zaspala ob pol desetih zvečer, bujenje ob pol treh in ob pol šestih, zdaj pa spi. Sej zna, če hoče user posted image Ponoči se je pokakala, tako da smo se še previjale, ampak k sreči je ni zmotilo in je takoj zaspala nazaj. Pri nas je s kaknjem kr šparovna - 1x na dan in jo previjem menda ene 4x čez dan in 1x ponoči (če je pokakana, drugače ne).

Valjanje po rokah - zelo veliko. Enako je bilo pri prvem in so vsi kričali name, kako bo otrok razvajen. Jaz pa mislim, da tako majhnih otrok ne moreš razvadit, ker potrebujejo telesno bližino. No, rezultat pri prvem je bil, da že od 7. meseca zaspi sam in spi celo noč in je samozavesten, prijeten otrok. Tako tudi Karlo sedaj prenašamo okoli po rokah. Je pa naporno.

Barbapapa - naš prvi je bil polno dojen in zaprt kot štoflc. Vsi so mi govorili, kako je to normalno (čeprav neobičajno), jaz sem pa gledala, kako se otrok muči. Probali smo vse sorte, nazadnje se je uredilo, ko smo prešaltali na GH.

Menstra - sej ne morem verjet, da imate že menstro. In vam nič ne zavidam. po moje bi moralo 100% držati pri vsaki ženski, da med dojenjem ni packarij. Tle ga je mati narava mal falila user posted image . Pri nas je načeloma ne bo do mesec dni po zaključku dojenja, ampaka za vsak primer sem se z G zmenila za mireno. Mal sem skeptična, ampak j kaj čmo. Zaenkrat je to edina stvar, pri kateri mi ni treba vsak dan razmišljat, ali sem zaščitena ali ne. Vprašanje je samo, kako se bo moje telo odzvalo na to. No, ko bomo enkrat ziher ven iz razmišljanja o otrocih, bom šla na sterilizacijo.

Dojenje - poskušam se držati pravila en obrok na eni joški. Večinoma znese, le zvečer se podre sistem, ker jo uspavam na joški in traja sto let. Drugače pa se naje v cirka pol ure, pol pa še kupčke podiram. Bradavice so OK. V P sem zelo pazila, d asem jo redno (na 5 -10 min) prestalvjala iz ene joške nadrugo, tako da sem prišla domov s celimi. Morda pa so tudi mal utrjene od prvega otroka?
Ursonok, tako kot je rekla majcica - morda ji mleko ne sede zarad menstre. To sem tudi jaz slišala, da se zarad hormonov spremeni okus ali nekj takega.

Umivanje - kopam jo na 3 do 4 dni. Vmes samo umijem s krpico (po laseh ne - lase zmočim samo ob kopanju). Načelom ni kaj preveč umazana. Edino za ušesi se ji nabira svinjarija, ki jo moram prav namočit in potem obrisat. aja, pa če pride do nahrbtnika (polno drekca, ki zleze iz plenice ven navzgor po hrbtu), jo kr pod tekočo vodo umijem.

Sicer pa tudi jaz komaj čakam, da malo zraste. Ko je bil starejši star eno leto, mi je bilo bistveno lažje kot prej. Spal je, vse jedel, imel ritem, plazil se je naokoli in po svoje blebetal. Ko so dojenčki, so res lepi, ampak lažje se znajdeš, ko so večji.

Aha - še jedilnik
Z: ovseni kosmiči+suhe brusnice+banana+sojin mleko (morala bi pojesti še suhe slive, pa sem jih včeraj pozabila namočit)
M: polnozrnati črn kruh+avokado
K: zrezki v omaki+krompir
M: sadje
V: bel kruh z marelično marmelado

Kako je z oreščki? A se jih je treba izogibat (alergen)?

Lepo bodite.

PS Kdaj se selimo na drugo temo? A kr danes?

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  150 151 152 [153] 154   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 152 [153] 154   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?