Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Jaz pa recimo že nekaj časa drugam kot k Gostilni Horvat ne grem na koline, ker so vedno sveže, z domačega prasca narejene in meni blazno dobre.....verjamem pa, da ljudi, ki jim je Rajh vauuu, Gostilna Horvat odbije....in če te ambient odbije, potem ti tudi hrana ni dobra, običajno....ker če si navajen obiskovati gostilne s petimi zvezdicami in se tam odlično počutiš, ne boš zadovoljen z obično, kmečko, domačo oštarijo, pa naj ti postreže še s takšnimi dobrotami...... pač ljudje smo različni in tudi okuse imamo različne..... Evo me nazaj! Odlocili smo se za gostilno Horvat, prav zato ker je "kmecka". Fensi prekmurske dobrote dobimo tudi v Lj - ne vem kako se gostilni rece, nahaja se pa v blizini Magistrata. No kakorkoli bili smo zadovoljni s hrano. Bujta repa je bila odlicna, koline tudi, ceravno so mi bile malo "cudne". pecenka je bila njami - redko jem pecenko in ni mi glih priljubljena jed, ta je pa bila vec kot odlicna. Bela krvavica me je zmedla z neko zacimbo, ki jo bolj redko srecam - mo je oa vseeno bila zelo dobra. Navadna krvavica - zelo dobra vendar prevec kase. Pogresala sme nekaj krvi in mesa. Zal so in bela in navadna krvavica bile nekaj presuhe za moj okus. Ne vem pa ali je morda nacin delanja krvabic drugacen v tem delu Slo. Prav vceraj sem v trgovini videla "stajerske krvavice", pa sem pomislila, da morda ima vsaka regija svoj tip krvavic. Vsekakor smo zadovoljni z izbiro. BTW: res odlicna domaca kuhinja je recimo pri Mulerju v Crnomlju - belokranjski zlinkrofi so fantasticni, pa se kaj odlicnega se najde :)
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 5.11.2012 9:31:48 >
_____________________________
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan! (Ivan Cankar)
|