|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovčki 2012
26.12.2012 10:05:15   
Maeve
Hej!
Upam, da ste lepo praznovali božič user posted image Pri nas je bilo kar lepo, edino moj me je razjezil, ker je za moje pojme pretiraval z alkoholom. Men se zdi 5 pirov občutno preveč (sicer čez cel dan), ali sem prezahtevna?
Skratka, danes sem malo slabe volje zaradi tega. Pride prijateljica, upam da bo boljše user posted image
Drugače pa kar se rutine čez dan tiče, midva je nimava sploh. In se po mojem ne bom trudila kej preveč, da bi jo vzpostavila. Ker sva potem samo oba slabe volje, če ga poskušam dat spat, ko njemu ni do tega. Zadnje dni oziroma 14 dni čez dan malo spi. Vsaj meni se zdi da je to malo - po navadi do 2 uri čez dan. Pa če bi potem vsaj ponoči prespal 5 ur v kosu, pa jih ne! Zbuja se na dve do tri ure. Je pa res, da se doji in potem takoj zaspi nazaj. Vsaj to. Kolegici pa tamala še pol ure po dojenju noče spat. Toopsy držim pesti za vas, da bo več spal user posted image
Iz lune meni tudi izpadajo lasje na veliko. Po pralnici, kjer obešam cunje, so po tleh kepice mojih las (pridejo iz pralnega stroja). Upam, da se bo stanje kmalu umirilo.
Radirka mi smo tudi prehlajeni in to vsi trije. Nosek mu pucam sedaj samo z aspiratorjem, ker ima tekoč smrklej in je bilo prve trikrat štirikrat tak jok, kot da bi ga iz kože dajala. Sedaj je pa že v redu user posted image
Tacanja super, da si že boljše user posted image Kar se pa služb tiče je pa itak težko. Jaz verjetno v svoji stroki ne bom dobila, ker študiram res nekaj takega, da je malo rednih služb. Pa tudi za določen čas je slabo.
Zbudil se je, šbam

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Avgustovčki 2012
26.12.2012 10:14:51   
Toopsy
Hej hej
Tacanja jaz sem na istem:) diplomirala 2 meseca pred prihodom nasega fantka in logično tudi jaz nisem iskala službe. Moj za enkrat dela preko šs, je ful priden in skos išče redno službo pa jo je zelo težko dobit v teh časih. Ampak kar folgamo, se nimam kaj za pritoževati, nevem pa kako bom potem, ko ne bo porodniške.
Heh podarjam matrnico, ja ja, jaz tudi. Nebi imela še enega škrata, bi mi bilo preveč. Rada bi prej službo! Jaz čakam na tetko, logično, da nimam še redno, ker dojim in imam zagotovo vse zbrklano.
Danes se je naš fant zbudu ob 4 in mu je začelo dogajat. In potem moj, zakaj sem slabe volje, zdaj bi se pa res lahko že navadila. Ja ja , sem rekla, te bom jaz zbudila na vsako uro, ob 4 pa bo enourna akcija konstantnega vstajanja in popravljanja dude, ki jo vsakič pjune ven, potem pa joka ker je ni. hmmmmm......no, potem je vsaj spal od 5 do ene 7, in se zamotu do 9. to je zgledalo tako, kot bi imela ptičke v sobi, ogromno visokih Cjev in pbjev:)
Naš pobček je že star 5 mesecev, sem klicala petronažno, pa je rekla, da se še ne mudi z uvajanjem goste hrane. Komaj pa čakam, da vidim njegove reakcije:))
Mi mamo nek ritem, spat in umivamo se ob določenih urah. čez dan je ponavadi ob 8 ali ob 9 zjutraj umivanje, čez eno uro enourni dremež. potem akcija, okoli 12 greva za 2 ure vn. potem spet malo dremeža za slabo urco in to je to. drugače je veliko pod lokom, malo kravice pasemo in se valamo po postelji:)

Pozdravčki

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Avgustovčki 2012
26.12.2012 17:35:39   
Mavri.ca
Pozdravljene!!!

Sem bila toook zaposlena s tem božičem, da sm komi uspela kej prebrat... kaj šele da bi vam zaželela vesel božič ;)
Ja ta peka piškotov ti kar vzame časa ;) Pa skoz obiski, pa vse na kupu... sem kar vesela, da je konec božička, da si malo odpočijem...

Drugače pa pri nas nič novega, imamo še vedno probleme s spanjem... no v bistvu z uspavanjem, ko zaspi spi. Zbudi se samo enkrat ponoči, poje in zaspi nazaj... Danes se ponoči celo ni zbudila. Ampak preden jo dam spat je pa cel cirkus :)
Pa ji pade duda vn, pa jokca, ker čebelca še vedno ne zna sama držat dude... najbrž jo tudi ne bo nikol znala...
Najrajši pa ima, ko jo oči da v kengurujčka in nosi okoli, da ona vse vidi.. če bi jo cel dan nosu, bi se pa tud cel dan nosila. Meni je že pretežka, da bi jo cel dopoldan nosila okrog.. in ko on pride iz službe in ga vidi, se ga prav razveseli... samo zato, ker ve da bo "panoramska vožnja" :)

Tudi meni lasje tako izpadajo, pousod so!!! Prou groza me je... Upam da se bo kmal nehal, dokler mam še kej las na glavi.

Drug teden mamo cepljenje, morm mal povprašat glede goste hrane... sem ji pa že kupila mlečno kašico, za začetek :)

Glede ritma pa, mi ga že mamo... vsak dan drugega hahaaaa :)

Lep pozdravček punce, moja čebelca me kliče...



(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   [Brisano sporočilo]
27.12.2012 9:24:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Iz lune)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Avgustovčki 2012
27.12.2012 22:24:49   
moč81
Ojla mamice! Lep je prebirat klepetanja,...večkrat tudi kaj koristnega preberem in potem "uporabim",...hvala vam. Vem, da je že mimo pa vseeno upam,da ste imele ČAROBEN Božič,...!
Tole glede dojenja so res ljudje pametni,...sicer sama dojim,...pa vendarle ignoriram vsa vprašanja in nasvete glede dojenja!
Vidim, da tudi ve nimate ritmov z dojenčki,...jaz tudi ne,...pri hčerki sem mela tak fajni ritem,...na tri ure se je dojila,...zvečer ob 22-ih nazadnje pa potem ob 6-ih zjutraj,...ta fantič bi pa tak skoz bil na zizi,...sem uvedla dudo,...ker drugače se je drl da je bil cel vijolčn, je kr fleke dobu,...čeprav sem bla zaskrbljena sem se mogla prav nasmejat ko se je začel dret ko sem mu po kaki uri vzela dojko on pa dret,... vijoličen,... blet,...vam rečem vse barve je menjal,...pol pa kr rdeči izpuščajčki,...res grozno je blo zavidet,...sam potem ko me je pediatrinja pomirila, dani nič narobe le svojo uveljavlja in naj mu po 15minutah dojko namestim z dudo,...sem se res mogla nasmejat. Drugače pa zvečer mi zaspi ob 21-ih pa potem mi večinoma spi do 5-ih, sposoben je pa tut ob 3-h vriskat pa kričat po svoje in to tolk na glas, da sestrico zbudi, ki lepo spi v svoji sobici,...in potem imamo luštno,...glih to noč sem premišljevala ali še jaz začnem vriskat zraven al kaj naj,...ker lačen ni,...noče zize pa tut flaško sem mu ponudla pa noče. Sem pa danes mu dala malo krompirčka,...to je blo smeha polno,...pačo se je, kot da se bo vsak cajt zadavil,...res se presmejim njegovim reakcijam.
poletje2012 ČESTITKE za prvi zobek!
radirka,...jaz mam razlike 18mesecev med hčerko in sinom,...pa ti povem,da je včasih kr naporno,...vsaj meni je hudo, ko se tamala želi igrat,jaz pa malega dojim,...drgač pa kr gre,...tole prvo leto damo čaz pol bo pa luštno,...
maeve,...veliko sreče pri mirkanju,...jaz sem hčer na polno dojila,...pa je pri 9mesecih njene starosti pazi varianta spodletela in zaj imam še sina ;-) Hvala boga,da je tako no,...ne me narobe razumet,...
Me veseli, da ste se pobotale s partnerji,...tut midva sva pred kratkim imela "kreš"pa sva ga zaj nekako uštimala,...bom vidla kako bo naprej,...držim pesti za vse nas in naše sončke,da bodo odraščali v sreči ob mamici in atiju.
Punce imam 10% popust na spletni nakup moje kocke,...tak če bo katera kaj kupovala naj pove pa ji pošljem kodo popusta. Velja samo do 31.12.2012!
Če katera želi ji tudi dam popuste od muelle in dm-ja za hrano,...stekleničke,...velaj do 31.3.2013.!
Če bi blo možno vas prosim, da se ne skrit oz.če se boste mi povejte kako do vas,...saj mi resnično pomagate s kakšnim nasvetom,...pa še včasih se paše izpovedat malce ;-)
Uživajte z svojimi sončki,...čim lepše preživite teh nekaj dni do naslednjega leta,... user posted image

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Avgustovčki 2012
28.12.2012 6:22:19   
jorestore
link
Original XiaoMi M2 pametni telefon Android 4,1 Jelly Bean MIUI OS Quad Core 1.5GHz 3G 4,3 -palčni zaslon na dotik kapacitivnimi 2 GB RAM 32GB ROM , filmi , igre, microblogging , je vse tako hitro, zelo odlično, še bolj pomembno, njegova cena je nepričakovano! ! Močna priporočilo ! !

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Avgustovčki 2012
31.12.2012 10:20:30   
radirka
Joj, pa da se še mi na hitro oglasimo še zadnjuič letos, smo malo "zaspali" v tem tednu tle gor.. sej brala sem vas, za kaj napisati pa ni bilo časa.. Zgleda da noben ne zna dat foruma pod ključek, da bi bil namenjen potem samo avgustovkam user posted image Same računalniške velemojstrice smo tle user posted image Upam da ste se imele lepo čez praznike, moj je danes prost.. vsaj en čar dela pri privatniku :) Mi smo kar prehlajeni, še sreča za babyvac da nam uspe saj sščistiti nosek tako da tudi nekaj časa pomaga :) Poletje 2012 ko pogruntajo da obstaja še kaj poleg mleka so navdušeni, naš za kosilo noče in noče šrijatelja joška, ve da mu pripasda kaj boljšega :) Potem veselo zmaže kolikor in kar mu dam ne glede na to al je sadje ali zelenjava.. samo malo čuden čas je, ker ni inč pametnega od sadja in zelenjave za mu dat.. še sreča da sem dala v skrinjo kar precej zelenjave (korenček, bučka, špinača) ker mu ne bi rada zdaj na začetku še dajala vseh strupov iz kupljene zelenjave.. user posted image
Mi ritma nimamo ker smo preveč firbčni in hiperaktivni ter TRMASTI da bi se dalo kaj doseči.. ni šans niti za eno stvar da bi bila 2 dni enaka.. včasih ni možno da bi ga pred 23o spravla v sobo, včeraj je že ob 19ih obupal.. potem celo noč živžav kot ponavadiuser posted image Mene bo kar pobralo če ne bomo začeli vsaj malo spati :) Smo se pa v tem tednu začeli obračati in kotaliti, sem se že bala da do tega ne bomo nikoli prišli user posted image
Drage moje lepo silvestrujte- drugo silvestrovo 0.0 pri nas user posted image Se slišimo v novem letu user posted image

(odgovor članu jorestore)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Avgustovčki 2012
1.1.2013 21:18:00   
moč81
Vse najlepše v letu 2013! Veliko cartanja in razvajanja z malimi sončki,...pa na partnerje ne pozabit pa jih kdaj presenetit z objemčkom user posted image

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Avgustovčki 2012
2.1.2013 10:56:11   
biba_leze*
Pozdravček,
če katero zanima, ugodno prodajam odlično ohranjena oblačilca za fantka in punčko, večinoma malo nošena, nekatera samo oprana ali še z etiketo. Vabljeni na ogled albumov. Zainteresirane pišite ZS, da se dogovorimo naprej user posted image

http://www.mojalbum.com/biba1234

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Avgustovčki 2012
2.1.2013 16:43:17   
Moretta
Drage avgustovke 2012!


SRECNO NOVO 2013!!!!!

Sem prav vesela, ker sem vas najdla! Sicer me ze dolgo ni bilo na forumu... Moja pupika me cisto "posesa". Bo ze boljse, vem.
Ona pridno raste, lepo poje, manj spi... user posted image
Zadnjo posvetovalnico sva imeli 20.11., ko je imela 3 mesece in 10 dni. Takrat so jo cepili, dobila pa je tudi 2. odmerek proti Rota virusu. NI bilo nobelih tezav. Na tezi je tudi lepo pridobila, kaksen gramcek manj od 6 kg. Zdelo se je fajn, saj se je rodila 3 tedne prej in je bila cisto majhen drobizek v primerjavi z naso prvo pupo, imela je le 3115 g. Naslednji pregled pA imamo 8.1. Nato naj bi ji zacela dodajat gosto hrano. Babica mi je rekla, da se bo oglasila pred novim letom pa je ni bilo. Tiste, ki ste ze zacele dodajat, kako vam gre?

Zbudila se je in protestira.

Pozdrav! Moretta

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Avgustovčki 2012
3.1.2013 10:46:58   
tacanja
Pozdravljene!

Vse lepo in vse dobro v novem letu! Pa veliko cartanja in veliko zdravjauser posted image

Je kr fajn ko so vsi prazniki mimo in da so se obiski malo umirili. Naporno je skakat sem in tja in vse usklajevat, sploh ker imamo sorodnike raztresene po celi Štajerski user posted image Novo leto pa smo pričakali doma pred tevejem, isto kot laniuser posted image
Sva bila z mojim v gledališču 26. decembra in je blo super! To gremo skoraj vsako leto. Eno leto prej smo gledali komedijo Balkanska špijonka (ful smešno!), letos oziroma zdaj že lani pa smo si izbrali baletno predstavo, hihi. Baletniki iz mariborskega gledališča res obvladajouser posted image
Ja, letos sem začela telovadit in ko je enkrat Maeve napisala da ne nardi niti enega trebušnjaka...no, tudi jst ga ne morem. Sploh nisem mogla verjet! Me je kr minilo do vsega ko se nisem mogla dvignit. Sem se pa potem kr hitr pomirila z eno čokoladkouser posted image Bomo očitno res čisto počasi prišle nazaj v formo. Hvala bogu da je poletje še daleč user posted image

Jutri imamo fizioterapijo in me kr malo skrbi zaradi vseh teh virusov ki zdaj razsajajo. Sicer tam res ni veliko otrok, ampak me je vseeno strah. In potem imamo še isti dan cepljenje. Upam da bo vse okej. Zdaj ne vem kak je s tem drugm cepljenje, samo naj bi otroci lažje prenašali reakcijo kot pa prvič? Je že katera dala drugo cepljenje skozi?

S hrano pa še nismo začeli. Ji dajamo prekuhano vodo po žlički in je zelo navdušena. Še dobro da je žlička gumijasta ker se tak zažene v njo da bi se lahko pri kakšni plastični kr poškodovala. Se pa spomnim njene reakcije ko sem ji prvič dala vodo po žlički. Se je tak nakremžla kot da bi ji dala limono za poskusit. Me res zanima kako bo reagirala na hrano. Si morem nardit zalogo pralnih praškov ker slutim da bo cela familija umazana ko bo ona jedlauser posted image
Katera od vas piše bejbi dnevnik? Jst sm za darilo od mami dobila naročnino za Mojega malčka in sem potem še zraven dobila knjigico kamor vpisuješ kak se dojenček razvija. In sem to zadnjič vpisovala za nazaj in ugotovila da sem velik stvari že pozabla. Tak da morem to bolj redno vpisovat. Se mi je pa ful dopladno ko sem lahko napisala da se je 1.1.2013 prvič prevalila iz hrbta na trebuščekuser posted image
Nič, letim malo pospravit preden pride novi obisk user posted image

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Avgustovčki 2012
3.1.2013 16:09:47   
Iz lune
juhuu spet smo tu user posted image

srečnega, pa zdravega, pa lepega, pa zabavnega 2013. Naj bo 13 srečna.

Kako ste kaj praznovale? Ja...kaj vorašam, kot mi, doma. Kam pa čemo te škratke vlečt. Seveda mi smo povabili starše, da nam ne bo dolgčas in da se bomo malo pozabalvali in glej ga zlomka....starši še bolj zmešani žurerji kot mi v najstniških letih...ma dobro, lepo smo se imeli, pupi sta spali, mi plesali.

joooj..spet joče piška....grem...pišem drugič naprej. Aja v pon imam drugo cepljenje. Straaaahhhh. Ste ga že imele?

nič grem...

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Avgustovčki 2012
4.1.2013 9:59:17   
Toopsy
Hej hej!

Srečno, veselo in polno novih doživetij leto 20013 vam želim:) Pa seveda čim bolj naspano:))

Evo pri nas smo kar naenkrat ujeli ritem! Bog ve, kdaj se bo spet spremenil, ampak zaenkrat je super. zjutraj se okoli pol 8 zbudi. ob 9 pa do 11 spi, in nato od 15 pa do 17. Ob 20 kopanje, malo pred 21 pa je koma in zaspi brez problema. ponoči se se zbuja, ma jaz napol spim tako da sploh ne štejem več in ne gledam na uro. okoli pol noči mu dam najprej dudico in spi naprej. potem ko se zbudi se podojiva, ko pridem k sebi ga dam v pojstco. in pol enkrat je spet runda, potem pa je že jutro! Ma da tako ostane!
Mali se je tudi že začel kotalit, obrne se iz enega in drugega boka. Juhej:) in zdaj se malo bolj zamoti na tleh, prej je rabu konstantno animiranje, zdaj pa ko se obrača in čeblja lahko jaz še kaj naredim. Danes sem klicala petronažno, pride v sredo, da da napotke za GH. Zaenkrat mu pa še nič ne dodajam, stari smo pa 5 in pol.
Moja novoletna zaobljuba....vsak dan obvezno telovadit! In se celo držim, čeprav je šele nekaj dni:)Kr mal sem mela krizo, počutim se kot pred zanositvijo samo da me je kar malo več skupaj. rada bi prišla na svoje začetne kilogramčke, to je moj cilj in I can do it:)) S tamalim vsak dan hodiva ven, nevem kok je uredu, ma kadar dežuje ga dam v kengurujčka. in lepo telovadba, mal manj cukra pa bo:) To zadnje je najtežje. Prov fino je bilo bit noseč, jedla sem kar sem želela in čisto nič se nisem obremenjevala s kilogramčki. zdaj pa:))
Mi smo praznovali doma, mali je spal, moj pa mi je naredil enkratno večerjo. je bilo prav lepo.

Bodite lepo

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Avgustovčki 2012
4.1.2013 13:14:05   
Maeve
Heeej! Srečno 2013 tudi vam!

Mi smo bili doma, prespali. Mal sem bila huda, ker sem bila 3 ure v kuhinji, potem sva pa samo s taščo pojedli, drugi so samo malo poskusili. Sicer je pa to čist moja krivda, lahko bi vedela, da otroci ne bojo jedli takih stvari in bi zadela v polno, če bi jim spekla pico, pa še manj truda in časa bi blo treba vložit. Pa drugič user posted image Moj je šel že ob sedmih spat, ker mu je bilo nekaj slabo. Pol sem šla pa še jest ob devetih, ko sem pospravila kuhinjo. Je pa sam dal spat ta malega in je spal celo dlje - 5 ur skupaj ta prvo rundo. Drugače se pa še vedno pogosto zbuja, tako da sem danes že vsa zblojena. Že 3 dni se po polnoči zbuja skoraj vsako uro ... Ne vem, kaj naj naredim. Bom dobro preštudirala knjigo Brez joka v sanje. In naredila strategijo user posted image
Vidim, da imamo vse v novem letu željo malo shujšat in se spravit v formo, tudi jaz user posted image Že dva dni user posted image se držim, da ne jem cukra in bele moke. Ravno zdajle pečem polnozrnat kruh. Telovadit sem pa kar pozabila ... user posted image Sva pa zato zadnje dni precej hodila na sprehode.
Mi smo dali drugo cepljenje skozi, nič posebnega. Tam se je sicer kar jokal, prejle doma je bil pa cel žur. Ful je vriskal, se na glas krohotal, malo prej pa je končno zaspal user posted image Naš se sicer prevali iz hrbta na bok, na trebuuh se pa še ne obrača, čeprav se mi zdi da je zadnjič nakazoval nekaj in mu je skor uspelo, ko sem ga imela na tleh na blazini v pajacu - očitno res ne mara pajaca in se začne zmeri neki zvijat, ko mu ga dam gor.
Aja Toopsy, kakšnega kengurujčka pa maš? A takega v katerem je težišče na ritki-torej skoraj sedi? Će gresta v kengurujčku sem pa tja za eno uro na sprehod ni to nič narobe. Je pa problem, če ga nosiš vsak dan po več kot dve uri na dan, tisto pa po moje ni dobro za razvoj.
Aja pozabila sem še to povedat, da se je spet ful zredil, zdaj ima že 7 kil 800 g ... user posted image (pri 4,5 mesecih ...) dolg je pa 64 cm. Sem mu prejšnjič že kar kupila bodije št. 74, da bo mir vsaj nekaj časa.
Pozdravček vsem!

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Avgustovčki 2012
4.1.2013 14:01:12   
radirka
Živjo dekleta user posted image Kako ste? Mi smo malček sitni, ne vem al bomo kaj bolani al nas samo zobki martrajo.. kar noče noben pokukati še ven se pa slini in vse v usta že dolgo.. zdej ima skoz slinček gor ker je drugače ves moker.. Mi smo začeli malo bolj pridno spati (verjetno se bom še danes kesala da ga hvalim) no, okrog 21 poje zadnji obrok pred spanjem, potem še malo razgraja in ko ga nesem v posteljico sam od sebe zaspi, potem mi ob 1 sitnari in nato še okrog 3h, moram vstat, mu dam dudico v usta in grem dalje spat, potem pa se zbudi kakšno minutko čez 5, takrat ga vzamem ven iz posteljice in ga nesem v najino poteljo ter ga pdoojim, od tam naprej ga pustim kar pri naju v postlejici ker itak noče več tako pridno spat, potem se malo pogovarja sam s sabo, cuka nekaj časa mene nekaj časa mojega, potem pa ga spet zmanjka in okorg 7ih se spet dojiva, potem pa je sposoben dp 11ih zjutraj biti brez dojenja če je le dovolj zabavno in pestro dogajanje okrog njegauser posted image Sicer je seveda siten in ga najbolje in najlažje potolaži dojenje..
Tacanja se strinjam, res je fajn ko je konec vseh obiskov in vsega decemberskega halojaa, da si človek malo odpočije.. Lepo, da sta si z najdražjim privoščila večer samo zase! user posted image Lepa tradicija, kar nadaljujta jo.. Se mi zdi da bi se mogle vse zgledovat po vaju in si vzet kakšen dan/večer brez malčkov in se posvetiti samo partnerju.. user posted image
Jaz sem mojemu dojenčku začela že v nosečnosti pisati blog, zaprtega tipa.. in sem se odločila da ga bom probala čimbolj vestno in pridno pisati in nanj seveda zabeležiti vse pomembne stvari in bi mu ga mord apotem nekoč kot knjigo pdoarila, bi pa žiher kaj natisnila ali nevem kako že shranila, da ne bo en dan izgubljeno.. Moram pa priznati da je od kar imam njega časa precej manj kot prej in se le redko spravim kaj napisati.. Potem pa si očitam, se priganjam in pišem za nazaj.. Bom si mogla vzeti malo več časa, če bom hotela da projekt uspe user posted image
Maeve ja, zgleda da smo si vse zadale da bomo v kopalkah brezhibne.. hahaa.. jaz sem daleč od tega user posted image Se mi zdi da se samo še redim zadnje čase in nabiram zimske zaloge.. Sem se odločila da začnem z ločevalno dieto, in bi rada do poletja izgubila vsaj kakšnih 7kg, imam viška od nosečnosti še toliko.. user posted image In če bom pridna, bi morda potem še kakšnega več lahko.. Mislim da ločevalna ne bo vplivala na dojenje.. vsaj upam da ne ostanem brez mleka :) Bo pa težko biti pridna in ne grešiti.. upajmo na uspeh :) Sem videla da je na rr-ju tudi tema hujšajmo skupaj in sem videla da so bile v 2012 nekatere punce super ektrsa pridne z izgubljanjem odvečnih kg :) Kar se pa telovadbe tiče, vem da bi žiher malo telovadila ampak si res ne dobim časa, tamali je hiperaktiven in rabi mojo pozornost vsaj 20h na dan, une 4 pa spim :D Bo boljše ko začne plazit, hodit in ga bom mogla loviti naokrog.. če bom takrat pridna brez sladkorja bodo kg kar leteli proč user posted image
Toopsy tudi mene zanima glede kengurujčka, tudi mi razmišljamo o nakupu ampak se bojim da bo še ena neuporabna investicija, tako da povej kaj več o uporabnosti.. če se splača ali ne :)
Meave, ne sekiraj se glede teže malega, tudi naš ni prav trskica, je lih ta prav za dojenčka z malo zaloge če kaj zboli user posted image In smo tudi mi že v št.74, upam da bo zdržala kaj več časa kot 68 ker se mi zdi da smo jo takoj prerastli in da sem non stop v trgovinah s cunjami za tamalega in pustim tam gore denarja ker rabi skoz nekaj večjega user posted image Recimo da bodo počasi malo zmanjšali hitrost rasti drugače bomo nosili oblačila za 4 leta preden bomo vpihnili 2. svečko user posted image Smo pa do 68-ke dobili goro oblačil za darilca, nekaterih sploh ni nosil.. sem dobila kup majc pa mu majčk sploh ne oblačim ker ima skoz gol hrbet, mu dajem raje po 2 bodija in kakšno debelejšo majčko na vrh pa en kup trenirkic, te smo vsaj kolikor toliko ponucali.. In ja, nogavičk imamo tudi toliko da bi lahko vse avgustovčke 1 teden obuvala vanje user posted image In na žalost smo vssa darila že prerastli :)
Lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Avgustovčki 2012
5.1.2013 10:18:27   
Toopsy
Hej hej!
Mi imamo od chicco kengurujčka, gor piše da je od 0 pa do 9 kil. ampak malega sem dala notri šele pri 5 mesecih. sem vprašala pediatrinjo, pa je rekla, da v kengurujčka gredo lahko otroci šele takrat, ko samostojno sedijo. mali, ko je v naročju se že sam dvigne in za kratek čas sedi, sam se pa še ni vsedel. druga varjanta, ki jo imam je boba wrap ampak zdaj, ko je en kup cunj na meni in na njem, sploh ne pride v poštev, ker mi vse zateguje, ali ga pa jaz ne znam naštimat:/ je pa ta boba zagotovo boljša varjanta, tako kot je ze ena omenila, kengurujček ima, mislim da težišče na ritki, pri tej bobi, pa se masa razporedi.

Kar se tiče spanja, se mi zdi, da me različne informacije potem sam nekak znervirajo, ker mislim, kako mora bit, potem pa mali joka, jaz postanem malo živčna....otroci so si različni, mislim, da mamo kar pogruntan način uspavanja ni ravno po knjigah, ma mali mi zaspi brez joka in jaz sem srečna. nevem zakaj bi začela z novim načinom, glede na to, da bodo tako kmalu zrasli, potem pa bodo itak dojeli za kaj se gre. moji prijateljici so vsi morili, da ne sme otroček pri njej spat, ker potem bo pri njej do 4 leta. ha, pri enem letu je želel spati sam in še zdaj spi v svoji posteljici. je star 3 leta in pravi, da rabi veliiiko prostora.
Druga prijateljica pa se je skos trudila, da je mali zaspal v svoji posteljici, skos je vstajala in se matrala, on je tudi zdaj star 3 leta. ja, spi v svoji posteljici, ampak se po 3x na noč zbudi in mamica mora pridit k njemu v posteljico, da zaspi.

Biti pameten......heh težko:)

Bodite lepo

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Avgustovčki 2012
5.1.2013 22:29:28   
moč81
Čer.
Da se vam na hitro oglasim,...moja dva škrata sta bolana-vročine hvala bogu še nimata,...nahodna sta in kašljata tak,da mi gre kr na jok. Starejša že lepo kašlja in če ji rata mi lepo ven pljune,...2krat ji je ratalo,jaz pa cela paf od veselja,...tamali bošček pa suho kašlja,...revček,...tut zizat ne more v miru vmes kašlja,...ponoči mu sicer nekak rata spat,sam ob 5-ih začne pa jok , iz nosa teče,...vroč je cel,...groza res,...mu podplatke pa hrbet mažem z materino dušico pa ionizator in vlažilnik prostora imam,... pa vse kar je pomaga to, da v kosu prespi 7ur,...no to je pa tut nekaj. Bomo že preživeli.
Jaz imam kengorujčka od baby bjorn-a,...zelo zadovoljna z njim,...je od rojstva naprej,...najprej je otroček obrnjen k mamici potem pa naprej,...je pa do 12kg. Sem ga pri hčerki dobila od prijateljice pa sem ga uporabljala bolj za tahitre sprehode v dežju,da sem psa pelala na potrebo,...zaj pa ga včasih dam gor tudi,da skočim v trgovino čez cesto.
Spanje naših škratov,...kot je napisala Toopsy,...prehitro odrastejo user posted image
Mali kašlja,...šibam k njemu,... uživajte in lep večer ter vikend,....!

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Avgustovčki 2012
7.1.2013 11:41:24   
tacanja
Zdravo mamice!

Mala čebelica spi in imam 5 minut časa da se javimuser posted image Torej, v petek smo bili na drugem cepljenju in je šlo fajn skozi. Ni bilo joka, hvala bogu! In tudi reakcije ni bilo tak da sem bila prav vesela. Smo pa natehtali 6145 gramov in izmerili 64 cmuser posted image Nas je sestra pohvalila da se je lepo zredila od prejšnjega tehtanja.
Nas je pa zdravnica kregala ker dajamo samo 4 kapljice AD3. In bi jih naj dajali 7. V navodilu pa lepo piše da se dojenim otrokom daja 7 kapljic, tistim ki pa so na adaptiranem mleku pa do 4 na dan, oziroma odvisno koliko teh dveh vitaminov ima mleko že v sebi. Kako dajate ve te kapljice otročkom? Do tretjega meseca smo ji mi dajali samo D3 kapljice in zdaj ji damo AD3. Samo ji nekak ne pašejo ker se mi zdi da bi znala imeti malo driske. Bom še malo pobrskala po internetu za kako informacijo ali pa še poklicala v porodnišnico da mi povejo.
Drugače pa imamo tudi mi kengurujška ob babybjorna samo ne vem kak si jo naj naštimam da bi naprej gledala. Se mi zdi da je hrbtišče narejeno tako visoko da če si jo obrnem naprej da ne bo nič ven vidla. Bomo probali ko se zbudiuser posted image
Hmm, kilogrami... Mislim da bom mogla zgubit približno 7-8 kg če bom želela stara oblačila na sebe navlečt. Za novo kolekcijo nimam nekaj preveč denarja, časa pa tudi ne da hodim po trgovinah. Do poletja bo žeuser posted image Bi bilo pa fajn če se začnejo kilogrami topit čimprej ker nas čaka par dni oddiha na Rogli. Ne želim zgledat kot telebajsek na snegu user posted image Sicer pa moram najprej sploh prit v kombinezon. Uf, to bo šele zabavno user posted image
Tiste ki že dajate GH... Je prišla prej k vam patronažna ali ste kar same začele? Jst jo pokličem kr ta teden user posted image
Morm it
Lp

(odgovor članu moč81)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Avgustovčki 2012
7.1.2013 16:26:47   
Toopsy
Hej hej!

Jaz dajem samo eno kapljico oleovita, pa še to sem mu začela dajati pri 3 mesecih. Zdravnica pa mi mi prav nič rekla, pretipala mu je glavco, to je pa to. Pri prijateljici pa ji je zdravnica rekla, ko je pretipala glavico, da ji mora dajati po 3 kapljice. Ah zgleda, da je to čist odvisno od pediatra.

Za gosto hrano imamo ta teden posvet, tako da bom videla, ali bom čakala do 6 meseca ali pa bo gh sprobal malo prej. do sedaj sem mu dala mal za prst obliznit, ko sem delala kako juhco, da bi pa še jedel, to pa še ne.

Kilogramčki....jao! Pridelala sem jih 20+ imam pa še ene 4 viška, ma me tako morijo. Grrrr v stare cunje se zbašem, ma ni to to:)

Bodite lepo

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Avgustovčki 2012
7.1.2013 16:37:51   
Maeve
Toopsy ful si pridna, koliko kil si že dol spravila!!! user posted image Jaz sem jih pridelala 13 (zaradi sladkorne diete, drugače bi bilo občutno več), ampak jih imam še vedno 7 viška user posted image Se sicer tudi jaz zbašem v stare cunje, ampak težko, me čez stegna mal šponajo hlače user posted image Počasi bo user posted image
Drugače imamo tudi mi boba wrap in mi je super, edini problem je to, da mu zelo hitro postane vroče v njem, takoj se mi spoti v lase. Mi je pa parkrat prišel zelo prav pri uspavanju.
Jaz tudi dajem Oleovit D3 po 2 kapljice. Pediatrinja ni nič omenila drugače.
K nam pride jutri patronažna glede uvajanja goste hrane. Se pa nisem mogla zadržat in se mu že danes dala za probat 2 žlički korenčkove kašice, pa se je tako kremžil, da sem umirala od smeha zraven Pol je pa še bruhnil ven. Bo zabavno tole, ni kaj ...
Grem pogledat kaj delata zdej s taščo, mi ga je vzela. Pa med vrsticami komentirala, da je zato tečen, ker mu v vsem takoj ugodim. Brez besed ... Mislim, pa saj je dojenček in normalno, da poskušam zadovoljit njegove potrebe. Menim, da je še premajhen, da bi znal izsiljevat. Vsaj tako pravijo psihologi! Skratka, ga grem iskat, čeprav je 5 min pri njej, ker se nočem šlepat na druge.
Lepo bodite punce!

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Avgustovčki 2012
7.1.2013 17:29:58   
radirka
Živjo, jaz sem za uvajanje gh počakala patronažno, je pa prišla ko je mali meu 4m in mu od takrat že dajem.. anes smo poskusili meska in rižek in je bil navdušen :) Boljše kot sadje in sama zelenjava.. saj ni neumen user posted image Kapljic D3 mu ne dajem ker ko sem poskusila mu dat sem se vedno kesala ker mi je potem jokal in se zvijal, rečem pa pri p da jih dajem da mi ne komplicira.. Bi mu jih rade volje dajala ampak se mi potem smili.. ne vem user posted image
Mene neki zanima, a ima katera izkušnej s kupovanjem preko amazona uk? Bi mi lahko malo opisala kako naročiti, kakšni so stroški dostave u slovenijo.. ker se ful ne znajdem.. sem hotla ene žabice za probop naročit pa mi ne prime kartice (maestro - activa card gorenska banka),mi ne sprejme št.kartice.. noo, šibam ker smo sitni :)
Se slišimo! user posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Avgustovčki 2012
7.1.2013 18:58:06   
tacanja
Radirka, jst sm naročevala preko amazona.com in sicer eno jopico iz Amerike. Cena same jopice je bila okoli 40 dolarjev, pa pol poštnina še cca 18 dolarjev. Samo sem pa morala plačat še carino 13 eurov (nimam pojma zakaj). To sva s fantom poskusno naročila preden naročiva še kaj večjega oziroma dražjega. Sva pa plačevala preko Paypal in je šlo brez problemov. Ne vem pa kak je z naročilom iz Anglije.

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Avgustovčki 2012
7.1.2013 19:57:23   
radirka
Ja če iz amazon.com vem da plačaš tudi carino, iz Anglije pa jo baje ni treba ker spada v eu in med državami eu jo ni, tud če kaj iz Italjanskega ali Nemškega amazona naročiš ni nič carine kar sem jaz zasledila na internetu..
Pol je poština verjetno tudi iz Anglije lih en tolk.. se mi splača naročit malo več kot sam žabice za 3€ ko mi rata pogruntat.. user posted image
Bi si mogla pol tudi sama urihtrat Paypal morda bi mi pol šlo skozi ker sam s št.kartice ni hotlo user posted image Vem da sem teleban, sam a mi lahko malo obrazložiš Paypal kako deluje, vem da je to "pin" kartice.. ne vem pa kako točno funkcionira:) Hvala za pomoč tacanja!user posted image

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Avgustovčki 2012
8.1.2013 10:49:27   
tacanja
Radirka, za plačilo preko Paypala moraš imeti najprej Master card ali pa Viso. Pol pa se registriraš na Paypal in lahko plačuješ preko tega. Imaš uporabniško ime in geslo in ko hočeš kaj kupit oziroma plačat moraš vse to vnest. Pri nas ima vse to fant preko tak da čist natančnega postopka ne vem. Na grobo pa poteka tako kot sem ti opisala. Upam da sem vsaj malo pomagalauser posted image
Maeve, ko si napisala za taščo da je boljše da ga ma čim manj ali nekaj v tem smislu. Se popolnoma strinjam s tem, ker bolj ko so naši starši vpleteni ali pa tašče, slabše je to za vzgojo otrok. No, vsaj jaz tak mislim. Ker sem že videla družinice ko jih v bistvu "rihta" tašča in mamice in atiji nimajo veliko besede in je potem otrok samo zmeden ko ne ve kak pa kaj bi se obnašal in koga bi ubogal. Jst načeloma nekih velikih problemov z našo taščo nimam. Edino kar me pa vedno bolj moti je "otroško govorjenje". Ni več r-jev, š-jev, č-jev in podobnih črk. Ko se jst pogovarjam z našo malo ji govorim čisto nežno in ne popačim besed.
Grem pospravit kuhinjo dokler spi user posted image

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Avgustovčki 2012
8.1.2013 10:56:14   
Mavri.ca
Punce pozdravljene!!!

Srečno novo leto! :)

Moram se pohvaliti, da je šla moja čebelca včeraj spat že ob 23h! :) Mogoče nam bo pa celo uspelo kej prej hodit spat :)

Radirka, mislim da za spletno nakupovanje potrebuješ mastecard ali viso, vsaj kolikor sem jaz kupovala. Ti pa poštnino zaračunajo že takoj. V EU carin ni, kar pa naročiš iz amerike oz. iz drugih držav, pa pride carina okoli 13 eur. Za paypal sem pa sigurna, da potrebuješ mastercard. Moraš se pa registrirat na paypalu. V bistvu je vse kar preprosto,... sam kreditno kartico rabiš ;)
Men majo pa tuki nore stvari:
http://www.nextdirect.com/si/sl/home
Poštnine ni, pripelje pa DHL, v roku 3 dni.

Jaz pa danes najbrž začnem s korenčkom. Zadnjič pri zdravniku mi je rekla, da naj počasi začnem, da se nič ne mudi. Do zdaj sem ji dajala kašico, da se navadi žličke in ji je kar všeč ;)

Maeve kako ga namontiraš v baby wrap? Sploh ne vem kako nej jo dam zdej, ko je že tako velka. V kengurujčku se najraje nosi tako, da gleda naprej.

Ja glede kil, moram priznat, da vsaj to mi ne dela problemov. Saj sem se med nosečnostjo zredila samo 7 kil.. in sem že kmalu po prihodu iz porodnišnice imela svoje kile. Pa tudi trebuh mi je že skoraj izginil. Skoraj ;) Telovadbe imam dovolj čez dan, si ne predstavljam da bi morala še telovaditi, ker bi me kar ubilo! Zvečer včasih komi hodim, ker me tok križ matra :( Pa si govorim, da bom delala vsaj kake vaje za križ, ampak jih še nisem začela...

Spet se morem začet učiti, da naredim kakšen izpit v januarskih rokih, ampak se tako težko spravim k učenju :(
Moram se nekako zmotivirat za vse načrte, ki jih imam :)

Mi imamo vnet uček. Pa ga spiram s fiziološko.. upam da bo kmal bolje, ker se je tudi na sprehod ne upam peljati s takim učkom:(

Lepo se imejte*


(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?