|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija na pršico & astma
10.12.2012 15:04:16   
nyna84
Naši Lani so po 4 bronhitisih in eni pljučnici (v zadnjem letu) ta teden diagnosticirali alergijo na pršico in astmo. user posted image Predpisali so ji Flixotide (1x na dan) in 2x na dan ji merimo PEF (pihne 90 - 115, morala bi 150).

Kako rešujete alergijo na pršico?

Metlo smo ukinili, pes se je odselil iz hiše (pozimi smo ga imeli v hiši, ko smo bili doma - leži na svoji oddejici poleg kamina), ta vikend sem imela projekt generalno čiščenje dnevnih prostorov in njene spalnice.
Sem oprala vse oddeje, vzglavnik, rjuhe, pliškota s katerim spi, z globinskim sesalcem presesala vzmetnico in kavč .... Ampak navodilo je bilo, da je treba vse oprati enkrat na teden na 60 stopinj. Kdaj? user posted image
Ima odejo 4 letni časi, jo moram oprati v dveh delih, ker cela ne gre v pralni stroj, sušim jo tudi v sušilcu v dveh delih - tako da porabim samo za odejo cel dan. user posted image

Če ji želim kupiti vse za posteljo antialergijsko, da ne bi prala vsak teden, me pride stat 300 € (a je dovolj?)
Kavč naj bi bil usnjen .... A dobim kaj od zavarovalnice? (sanja svinja ...)

Vsaka izkušnja ali nasvet bo dobrodošel.

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 10.12.2012 15:05:18 >


_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
10.12.2012 15:52:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nyna84)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija na pršico & astma
10.12.2012 16:03:55   
noranate
oja, s tem user posted image smo imeli tu mi dela....Čisto enostavno: zavese, tepihi, pliškoti...stran. Na jogi smo dal še odejino antialergijsko prevleko. Po zimi povštre, odeje ven...poleti pa vsak mesec v skrinjo čez dan. Stran od mačk (čeprav smo bili na mačke negativni, jo je ob stiku začelo stiskat). Takrat je bila stara nekje 12 let in se je velik več kot do tedaj začela ukvarjat s športom, vsak dan velik hoje po svežem zraku in mislim, da je prav to zadnje pripomoglo, da je vse dobesedno izpuhtelo, pri nekje 17 letu smo ugotovili, da ji ne smeta nič več. user posted image Seveda še zmeraj se držimo tega, da ni zaves....ampak ni več problemov z raznimi izleti, ker do tedaj ni mogla nikamor, saj jo je dušilo, kjerkoli je prespala. Želim vam, da srečno prerastete to nadlogo user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija na pršico & astma
10.12.2012 16:22:54   
Tasika
Tudi naš tavečji je astmatik, trenutno samo na Singulairu, 3 zime brez bronhitisa. Začeli pa smo tako kot vi z 6 bronhitisi v 5 mesecih, flixotide ipd non-stop. Na prvem obisku pri pulmologinji sem dobila ooooobsežna navodila, pišem ti povzetek:
Če je organizem zdražen bo na vsak najmanjši infekt odreagiral z vnetjem pljuč. Zato nimamo zaves in tepihov.
Sesam ko otrok ni doma.
Pliško gre v skrinjo za 12 ur vsako soboto.
Jogije in povštre sem oblekla v Allergocover, jih kljub visoki ceni ne dam nazaj, ker že po stanju kože in nočnem pokašljevanju vidim da pomagata.
Kovtre imam antialergijske (sem tudi jaz alergik, zato je bila to moja kaprica še preden je kazalo na astmo pri malemu), a jih vseeno perem na 2 tedna (3 max, redko) na 60 stopinj dolgi program. Prav tako nimamo ničesar iz volne, merino, perja in podobnih zadev, ker so to raj za pršice. Pršica najtežje zdrži na umetnih materialih, poleg tega so to tudi edini materiali ki jih lahko pereš na 60 st. v stroju.
Poleg vsega večkrat prebriši sobo kjer spi. Kot je napisala Metulj je tudi vlažilec dobra pomoč. Pa radiatorji morajo biti prebrisani, sicer vse frči naokrog.

Predlagam ti investicijo v prevleko za jogi, potem za povšter, prevleka za kovter je na našem seznamu naslednja. Žal. Ampak so to stvari, ki zdržijo dolgo, ne bo ti potrebno toliko prati in ne menjati kovtra.

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija na pršico & astma
11.12.2012 8:05:09   
čivčiv
Živjo!
Kar so napisale kolegice je čista resnica. Jaz ti poleg  inhalatorja priporočam še sol pipi (solnapipa)-več pa na netu.
Ne opupaj-tudi sama sem alergik na pršico in astmatik. V otroštvu je težko, potem seto nekako "preboli".


(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija na pršico & astma
14.12.2012 12:28:30   
nyna84
Punce, hvala za nasvete.

kot sem že povedala, ji damo vsak dan Flixotide in to je zaenkrat edino zdravilo, ki ga ima. A vi svojim tudi merite PEF? Koliko jim pokaže? Mi čez 115 še nismo zlezli, pa so v bolnišnici rekli, da bi morala doseči 150.
Preprog in zaves nimamo, radiatorjev prav tako ne, ker imamo talno ogrevanje, v dnevnem prostoru imamo edino kamin na drva, tam pridno sesamo (pa to niti ni prah, temveč pepel)
Pliškote sem odstranila, pustila sem ji kužija, s katerim spi (bo šel na tedensko pranje ali zmrzovanje - bomo videli sproti)
Ta ideja z mrazom je super. Bom res še jaz nosila posteljnino na mraz. user posted image
Prevleko za jogi bomo tudi nabavili. Edino glede vzglavika nisem prepričana. Gledala sem dormeov memosan clasic (jih imava tudi midva z možem), piše da je primeren za alergike in stane 25 €. Potem pa sem videla reklamo iz Jyska - imajo vzglavnik, ki je polnjen s poliesterskimi vlakni za 10 €. A bi bilo to tudi primerno?
In kje kupim ustrezne in cenovno ugodne prevleke za posteljnino (da odejo in vzglavnik)? Flanela najbrž ni priporočljiva ... user posted image
Glede vlažilca zraka bom še premislila. Imamo novo hišo in se nam je v zadnjem mesecu na nekaterih mestih začela pojavljati plesen (tista, ki je kot puh in jo lahko obrišeš s cunjo). Brat (iz stroke) pravi, da je to zato, ker imamo v hiši preveč vlage in naj vsak dan za 10 minut odpremo, da se prezrači in pride zunanji suh zrak v hišo. Bom zaenkrat raje nabavila merilnik vlage, da vidimo, kje smo.

Zanima me tudi, kakšne inhalatorje imate in v katerih primerih jih uporabljate? Kaj sploh uporabljate za inhaliranje? Zdravila? Sol?

Še vedno čakam na bolnišnični izvid, da grem z njim k naši pediatrinji po dodatne nasvete in napotke. user posted image


_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu čivčiv)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergija na pršico & astma
16.12.2012 8:45:09   
čivčiv
V inhalatorju/respiratorju uporabljam fiziološko raztopino. Po navodilih je nikoli ne kupijem, ker doma pripravljena ni fajn za vdihavanje.
Ostale stvari ste fajn porihtali. Stanovanje/hišo pa le zračite. To pomaga pri vlagi in pri ubijanju bacilov.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
16.12.2012 9:52:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu čivčiv)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Alergija na pršico & astma
14.4.2014 22:21:07   
bjond
ČIVČIV....mi prosim poveš kaj več o tej solpipi-ai res pomaga-poskusila bi pri 2 letnem sinu-bronhitisi...lp

(odgovor članu čivčiv)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Alergija na pršico & astma
27.4.2014 8:33:54   
Antilopa
Več o solpipi je tukaj http://solpipa.most-si.com/izdelek-galerija.php?lm=m5 - dobiš jo tudi v Sanolaborju. Mi imamo neti posodico, samo se mi zdi, da je bolj za odrasle.

Jaz bi ti priporočala še uporabo eteričnih olj... z njimi se da dosti pomagati, tudi pri težavah z dihali.

_____________________________

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu bjond)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Alergija na pršico & astma
27.4.2014 10:50:16   
ronja
nyna, glaven je poušter (vzglavnik), ta naj bo res antialergijski, ker ji bo to največ pomagalo. Če ne gre, ne gre, če nimaš, pač ne moreš zamenjat vsega, te čisto razumem, tudi sama imam astmo in alergijo na pršice in še nikoli v življenju nisem spala na antialergijskem jogiju, ker ga ne doma ne midva nikoli nisva kupila - zadeva res ni poceni... Ampak povšter se splača - ti iz pene niso tako dragi, so pa nekaj čisto drugega za alergika kot pernati (ok, jaz sem še na perje alergična).

Operi posteljnino 1x/teden, po mojih izkušnjah temperatura pranja ni tako pomembna, samo da je oprano. Pa če je mala alegrična na cvetni parh, potem njene posteljnine ne suši zunaj, kadar je ful cvetnega prahu, to je res smotano.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Alergija na pršico & astma
26.1.2018 15:24:05   
Svetka1
Nyna, če se še vedno vrtite okoli opisanega problema alergij na pršice, prah idr. - poskusiti velja tudi z Allergoff-om. Sem slišala, da res pomaga konkretno omilit težave alergikom.
Zadevo samo pošpricaš po površinah (pliškoti, tepihi, vzmetnice, jogiji), kjer deluje tako, da nevtralizira alergene in jih nekako sprime skup, da se ne morjo več širit po zraku in nam nagajat. :)


< Sporočilo je popravil Svetka1 -- 26.1.2018 15:25:49 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Alergija na pršico & astma
11.9.2018 9:27:38   
OrionBABY
Najprej je potrebno odstraniti vse tehpihe, zavese ali vse kar na sebe veže prah. Jaz redno jemljem Fixotide, Ventolin in Singulair. Odstranil sem tudi mehčalec. Redno čistim (1x na dva dni). Imam posebno vzmetnico in pralo podlogo ter vzglavnik, ki je izdelan iz pene. Ja alergija na pršice je težka, sploh ker ne moreš povsod spati, vendar se da. Ko grem kam na obisk vzamem popolnoma vse s sabo (prevleko, vzglavnik..)

(odgovor članu Svetka1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?