|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 2012
16.1.2013 10:45:01   
mini86
dobro jutro..

ja marcel je pozno dobil krče ki pa so trajali nekje dobre 14 dni..prej ga je vsak dan po 10 min zvijalo, nič drastičnega..

no sj pr miji tudi ni neke groze..jo pa je že parkrat do sedaj zvijalo, ni pa tko da bi jokala eno al pa dve uri skupaj..je imela kolegica "žurko" vsak dan od 19.30-22.30..non stop jok..ni nehala tud za minutko revca..pol je pa kr dol padla od utrujenosti in spustila obrok, pol je spet jokala k je bila že preveč lačna..ah jaaaa...začaran krog


komaj čakam jutri ko imave posvetovalnico..da vidim kok je zrastla

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Decemberčki 2012
16.1.2013 10:46:57   
mini86
a ve že kej razmišljate o morju..bo počasi treba rezervirat..

no mi smo zvesti pagu, kamor hodimo 2x na leto..upam da bo letos tudi zneslo-seveda iz finančnega vidika..se pozna da folgamo samo iz eno plačo..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Decemberčki 2012
16.1.2013 12:21:41   
vesper
hej punce dobro jutro

mini no ja, saj 14dni, to še je nekako znosno no. Saj se grdo sliši, ampak glede na to, kako so eno ubogi in jih mantra po več mesecev...je pa tudi 14dni veliko, glede na to, kako se ti otrok smili in mu ne moreš pomagat user posted image

mi smo imeli malo bolj pestro noč, ker se mišek spet ni mogel pokakat, ko pa se je zjutraj pokakal pa smo spali od 6h do 12h v enooo. Zdaj pa smo se zbudili takoooo lačni in smo popapali 90ml in zdaj spet spimo user posted image user posted image

mi pa imamo 22.1. posvetovalnico in tudi jaz komaj čakam. Upam ,da smo zbrali fajno pediatrinjo user posted image

Oh ja, pri nas pa spet na pooooolno sneži.

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Decemberčki 2012
16.1.2013 12:47:02   
mini86
pr ns pada celo dopoldne že..no za od 10h vem za zihr k sm takrat ustalauser posted image

upam da se vsaj malo umiri sneženje k gremo se sankat dons..user posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Decemberčki 2012
17.1.2013 10:25:15   
Helen@
Pozdravljene mamice!

Julija je imela včeraj prvo posvetovalnico in lepo napreduje. Pojavili so se ji tudi mozoljčki, ki so posledica čiščenja kože. Zdravnica je razložila, da do tega pride, ker je do tretjega meseca še prisotna mamina kri, in se bodo pojavljali od prsnega dela navzgor kakšen dan bolj, kakšen dan pa sploh ne in naj nič ne mažem tega. Ima pa mala en solzevod malo malo zamašen in se ji pri user posted image naredijo zaspančki, ker nosek ne požre solzic. Naj bi se uredilo samo od sebe do meseca, pomagam pa lahko z masažo solzevoda ob nosku in po potrebi čistim s fiziološko raztopino.

Glede zaprtja sem slišala več nasvetov za sladkane kamilice, vesper, mogoče bi lahko poskusila še s tem? Drugače naša kaka po petkrat na dan, jo pa polno dojim. Ima tudi nekaj krčev, kakšen dan je slabše, drugič spet boljše, kakšne povezave z mojo prehrano ne opazim. Včeraj jo je metalo od dveh popoldan do enajstih zvečer, potem pa je omagala in razen dojenja in previjanja še vedno spi in sem se lahko tudi jaz spočila user posted image

Sva pa bili z malo obe dalj časa prehlajeni in nama kar manjka svežega zraka, vendar so vse patronažne odsvetovale sprehode v mrzlem vremenu. Naj bi bil vsaj plus in sonček, sploh ker mala ne mara dude in tako nima zaščite pred vdihavanjem mrzlega zraka. Poleg tega se mi v vozičku vedno spunta in jo moram večkrat dvignit, kar v takemle sneženju ne pride v poštev. V trgovske centre pa sploh odsvetujejo hodit z otrokom in meni se to zdi prav. Razmišljam tudi o cepljenju proti rotavirusnim okužbam, ker bom otroka mogla dat takoj po izteku porodniške v jasli. Kakšna pa so vaša mnenja?


Sem se malo bolj razpisala, ker se manjkrat oglasim. Saj berem forum še kar redno, ampak če mi ne odpre okna pozneje pozabim, kaj sem hotela napisat.

Papa

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Decemberčki 2012
17.1.2013 11:33:35   
mini86
od kolegice tamala je imela zamašen solzevod in se ji je uredilo okoli enega leta..je še sedaj če veter piha dobi zaspanček ni pa tako kot prej..

helen@ od srca ti pa svetujem da najdi kakšen drugi način kako na sprehodu pomirit tamalo-samo vn je ne jemli..ker zdj je vse u izi k so majhni..k so pa večji je pa tole malo drugače. veš..pol pa vidš mamico k gre na sprehod pa pol pol poti tamauga prenosi ker je jokal..in pol pride bolj utrujena nazaj kokr pa da bi se naužila svežega zraka..res..ne bo ti žal..


rotavirus-tamauga smo cepili in mijo tudi to čaka..js sm za cepljenja..če se lahko pomaga otroku zakaj pa ne..seveda to ne pomeni da ne bo zbolel, je pa manjša možnost in v večini primerov v blažji obliki..če lahko otroku prihranim bolnico, dehidracijo, infuzijo, bolečine v trebuhu, sem takoj za..
že lep čas nazaj sem imela pri tastu v telovadnico vadbo za malčke..skratka fasala sem rotavirus, sicer v blagi obliki in sem bila čist konc, kaj šele on otroček..

drgač sem pa še vedno mnenja da od svežega zraka še noben ni umrluser posted image

no midve imave danes posvetovalnico pa me prav zanima kje bom lahko parkirala..ker če btc ni splužen kje bodo ulice okoli zduser posted image



_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Decemberčki 2012
17.1.2013 13:09:44   
Andromeda
Lep pozdrav, mamice!

Se že nekaj časa skušam javljat, pa mi zaradi errorja na rr nikakor ne uspe posta objavit, upam, da bo sedaj končno šlo. V glanem, tiste, ki ne spremljate FB - 14.12. se nam je pridružila punčka Zoja, ob rojstvu je imela 2620 g in 47 cm, danes ima okrog 3500 g (bom jutri videla, ko pride patronažna tehtat), tako da lepo napredujemo. Na AM smo že od samega začetka, ker sem mleko dobila šele po 3 dneh, pa še bolj malo ga je bilo, je bilo pa treba čimprej na teži pridobivat, ker je imela nizko porodno težo, po 2 tednih pa so šle na žalost moje mlekarne v stečaj, to se mi je zgodilo tudi pri prvemu otročku tako, da je bil kar pričakovan scenraij, čeprav sem še kak teden zaradi tega jokala kot dež, vsakič, ko je iskala pri meni mleko user posted image

Sicer smo ok, ponoči spimo 5 ur v kosu, med četrto in šesto se ponavadi zbudi za jest in potem še ene 3-4 ure spimo, prav carsko spanje user posted image Skoraj vsak večer nas tudi krči dajeko, začelo se je pa kak teden nazaj, ponavadi po večernem obroku, 2x je trajalo tudi po 4 ure, prav grozno je tole. Probali smo pa vse od vetrovnih kapljic, sab simplexa, bio gaio ji dajem že od samega začetka, 2 dni nazaj sem dobila še neko angleško vodico (gripe water)...no, 100% tako nič ne pomaga, a na srečo vsaj krči ne trajajo več tako dolgo in je ponavadi v 1 uri mir.

Sedaj mi je malo zoprno, ker se ne moremo toliko sprehajat zaradi neočiščenega snega, sm bla 2 dni prav tečna, ker sem bila ves čas doma...

Toliko zaenkrat od mene, grem sedaj še malo za nazaj prebrat, ker kaka 2 tedna nisem nič spremljala.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Decemberčki 2012
17.1.2013 13:27:14   
Nova_nosečka
Ja tole vreme nam je sedaj čist pokvarilo vozičkanje. pri nas skozi nekaj naletava, sicer so ceste splužene, ampak je kar mrzlo.

Ja dvigovanje iz vozička je en velik kiks. Jaz ta prve nisem in tudi sedaj ne. Kar hitro pogruntajo, da je pri mami vseeno bolj toplo in prijetno. In potem odpade vozičkanje in kavica. No, so pa si otroci različni in nekateri tudi nemarajo vozička, poznam dva taka primera, da do prvega leta pri enem niso nardili 500m vse skupaj. To je bilo vreščanje. Je kolegica malega dala v voziček na tersano in je bil zadovoljen, ampak niti približno nisi smel začet vozit. Tak da je težko biti pameten.

No naša se je odločila ne več spat. Je kar naporno ob vseh opravilih, pa še vozičkat ne morem it, da bi se vsaj psihično spočila. Sej bo ta sneg tudi stran šel.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Decemberčki 2012
17.1.2013 15:02:30   
vesper
hej punce,

jaaa, res je tečno to vreme. Saj imam sicer sneg dokaj rada, samo zdaj pa ga je že preveč user posted image pa rada bi že šla veeen ker več ne vem kaj bi sama s sabo user posted image
Pa se mi zdi da je malemu tudi kr tečno, v vozičku in na zraku pa zelo rad spančka. Doma pa je sedaj cel popoldan gor, ni več tega spanja kot pred enim tednom in se prav vidi razlika user posted image

ja, tudi jaz predlagam če le gre, da ne dviguješ otroka it vozička. Sem, to doživljala pri moji prijateljici in je bila živčna razvalina že na koncu. Sprehodi nikakor niso bili užitek, ampak napor, ker je na koncu vedno tiščala voziček, malega pa nosla v roki. Ajme, pa spanja tudi ni bilo v vozičku nikoli pri njih user posted image
joj si ne predstavljam, ampak res je tako, vsak otrok je razred zase in vsi so si različni, tako da...

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Decemberčki 2012
17.1.2013 16:13:34   
Helen@
Otroka ne dvignem za brez veze, če ima katera kakšen učinkovit način tolaženja ga bom zelo vesela. Dude ne mara, petje, pogovarjanje, božanje, masiranje, igračke, drugačen naklon...nič od tega ni pomagalo. Po desetih minutah, ko je bila rdeča kot kuhan rak v glavo in med vreščanjem sploh do sape ni več prišla, takrat sva se pa ustavili in sem jo z zimsko vrečo vred dvignila, da sem jo pomirila.
Tako sem se danes že v naprej pripravila in jo oblekla kot medveda, da se mi ne bo prehladila, če jo bo treba spet dvignit. Na koncu je pa med sprehodom zaspala in tud enkrat ni pojokcala. Edino kar me moti je, da je v pajacu in vsem ne morem na bok odložit. Je zelo narobe, če med vozičkanjem leži na hrbtu?

Oh, pa solzevodi naj bi se uredili do 6 šestega meseca, prej mi je cifro škrat pojedel :) Če se do takrat ne bodo, naredijo en manjši poseg. Je pa patronažna omenila, da se vnetja tudi kasneje pogosteje ponovijo, če bi se začel še gnoj iztekat. No, hvalabogu do tega še ni prišlo.




(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Decemberčki 2012
18.1.2013 16:34:29   
mini86
no mi smo zrasli 2 cm in zredili 1 kilo..drugače je pa vse uredu..

glede dude ne bom pametna ker sta mi jo oba zagrabila že v porodnišnici..
mi je pa pa patronažna rekla da bi lahko vsak otrok zagrabil dudo, ker smo pač sesalci in rabimo sesanje-tako se tudi otrok pomiri/potolaži..da pa veliko staršev menja dude, in da ne dajo otroku čas da se navadi nanjo..da jo je treba malo podržat notri, večkrat popravit..to je pač njeno mnenje, pri meni kokr sm rekla ni bilo težav..
si pa dejansko ne predstavljam potolažit otroka ki ne mara dudeuser posted image

pri kolegici niso nobenega posega delai..mislim pa da če mam prav v glavi da se reče razpihavanje solzevodov..

bila danes pri ginekologu in sem se tudi tokrat odločila za tabletke cerazette..

js tamalo nisem nikoli polagala v vozičku na bok ampak na hrbet..tudi ko jo položim v pojstlo na bok se slej ko prej obrne na hrbet in je potem tako celo noč..tudi pri prvem je bilo tako in ne posvečam pozornosti temu

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Decemberčki 2012
18.1.2013 18:13:42   
vesper
hej hej punce

duda tudi naš je dudo takoj sprejel. Moram priznat duda in koroške kapljice v kompletu so zakooook user posted image ko se moj pikec joka, mu dam eno kapljico na dudo in se takoj umiri user posted image zaenkrat to deluje, bomo videli kaj bo naprej. Res pa je, da sem mu jaz od začetka tudi mogla dudo parkrat popravit, da je ugotovil, da je duda prav fajn tolažba user posted image

ijjjeeeej punce sem pa ful vesela, da se je naše kakanje uredilo. Zdaj kakamo 3-4x na dan in je konec napenjanja. user posted image ful ful vesela.
mini jaz sem mu zdaj zmajnšala dozo sirupa iz 5ml na 2,5ml in še vedno lepo kaka. Misliš da je ok al delam zmešnjavo zdaj? Pa veš kaj sem opazila, da zdaj ko mu dajem ta sirum mu ful kruli v črevikah oz.v želodčku se sliši takšno kruljenje ko greva jest. Je to ok? user posted image

Pa še nekaj me zanima, ali lahko tako mali dojenček pri enem mesecu zamenjuje noč za dan že? Ker recimo včeraj mi je spal v enoooo od 16h pa do 23h, seceda z enim hranjenjem in kopanjem mezmes, ampak vseeno. Potem pa je imela od 23h pa do 01h zjutraj okice kot sova. Sicer smo bili v temi, jaz sem spala, ampak mali pa je gledal. Res pa je, da je potem tudi sam od sebe zaspal. Kaj mislite bi ga mogla popoldan zbujat ali kaj? Ker zdaj recimo spet spi kot polh user posted image


_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Decemberčki 2012
18.1.2013 20:15:13   
mini86
Seveda lahko zamenjajo dan za noc..sj niti ne vejo kaj je to dan in kaj noc:)ti ga kr zbud pa mau animiri pa bo..

no js morm tut rect da ze tri dni kaka veckrat na dan in to odkar ji dajem te koroske kapljice..za tolazbo k joka dudi nasa dobi kapljice-sicer te od lj lekaren ker so cenejse:)skodi ji ne in to smo prakticiral tudi pri prvem in deluje..itak pa pri nekje 6 mesecih ne rabjo vec take tolazbe,niso se pa tut navadl jokat kr neki v tri dni..

ne kr daji mu tko lactecon tm je itak napisana max doza..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Decemberčki 2012
19.1.2013 22:04:28   
Helen@
Ja z dudam imava midve problem. Že v porodnišnici je niti s podkupnino sladkega gela ni hotla zdravnici zagrabit. Zdaj že kakšen teden prav strašim z dudo, povsod jih imam nastavljene, da poskusim vsakič, ko zajokca. Zaenkrat brez uspeha, vse kar mi uspe je to, da je ne pljune vedno takoj ven, ampak držat jo moram pa tudi jaz noter user posted image Nekako sploh ne cuza rada, na (.)(.) parkrat potegne, potem pa več ali manj samo požira, ko iz mojih kar šprica. Za tolažbo pa zdaj kakšen teden nosi roke v usta, kar celo pest in jo malo slini in grize. Patronažna je sicer rekla, da ima jeziček super za cuzat, tako da ne vem, kje je težava.

Pa danes je imela reva spet krče, za spremembo zjutraj. Sem imela že ne vem v katero kapljice v roki, pa sem jih odložila. Mislim, da se mora črevesje pač razvit in da s kapljicami lahko naredim več škode kot koristi. Na teh, ki jih imam, piše, da se dozirajo s prekuhano vodo pred obrokom. V njih je sab simplex, kar naj bi bilo dobro pri vetrovih, če nastaja pri mleku preveč pene. Ni logike, da bi jih dajala po dojenju, sploh ker nima kolik po vsakem dojenju in verjetno potem niti ni problem v mleku. Saj sploh nočem pri polnem dojenju otroka navadit na sladkarije, če pa ne bo kmalu bolje, bom šla po kuminov sirup in rajši poskusila s tem za tolažbo. Če je katera v podobni situaciji, pri naši drugače zelo pomaga t.i. količni prijem.

Dan in noč bo po mojem otrok sam osvojil, če se ne boste podnevi pazili s hrupom, ponoči pa naj bo tema in tudi med dojenjem tišina, previjanje samo če je nuja...Jaz imam zdaj podnevi skoz TV prižgan, čeprav bi imela sama raje malo miru. Tako je pri nas patronažna svetovala in je mala HB ob vsem jokanju čez dan ponoči neverjetno pridna. Še za dojenje se ne joka ampak me zbudi, ker tako rovari in renči, ko na pol v spanju z zaprtimi očmi išče jošk po špampku :)

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Decemberčki 2012
20.1.2013 7:59:21   
Nova_nosečka
Duda je pri nas kar trn v peti. Noče je imeti. Sem jo tudi malo podržala v ustih ko je zagrabila in je bil rezultat ta, da se je začela davit, kot da bo bruhala in ni bil to edin poskus. Smo dali coliprev kapljice gor. Je povlekla in takoj ve vrgla. Sicer še nisem obuapala nad dudo, ne bom pa je več tak silila. Eni pač ne zagrabijo. Sej je ne potrebujemo, mogoče je tu pa tak kak jokec, ampak se takoj potolaži pri meni. Meni bi bila duda bolj všeč za kake krizne trenutke ko si v trgovini ali na srehodu ali v avtu, da nekako spelješ situacijo. Za doma in obiske itd je ne rabimo. Sem pa še proti tem vetrovnim kapljicam od koroških vedno proti...seveda dokler ne bo sila sila sila.

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Decemberčki 2012
20.1.2013 19:56:17   
mini86
katere dude pa uporabljate?meni so aventove velike..js imam od mam od 0-2 meseca in je super..

vesper-upam da nam ne pobegneš k januarkamuser posted image


no mi smo bili pa ponoči na metelkovi.ima mija vnet desni ušesek..od česa..še sanja se mi ne..in kaj je najbolj zanimivo-tudi zdravnikom se ne sanja..baje tako majhni dojenčki sploh še ne morejo zboleti za takim vnetjem ker če že imajo vnetje se nekako razleze po celem telesu in se ne locira na eno mesto kot v našem primeru..ko sem vprašala od česa je to fasa ker ni bila sploh nič prehlajena je rekla da mi ne zna povedat da je res to tako redko..no in imamo že AB..
no tako da že resno razmišljamo o cepljenu proti pnevmokoku

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Decemberčki 2012
20.1.2013 20:00:21   
mini86
helen@ kakšno škodo pa lahko npr nardiš z kaplicami proti krčem..ne vem js pa če vidim da mu lahko pomagam zakaj pa ne..zakaj bi trpel če pa se da pomagat..
isto kokr ene ženske nočejo nič proti bolečinam pri porodu ker je tako bolj naravno..ma nismo 50 let nazaj da bi trpeli..
lej marcel je do nekje 6 meseca večkrat na dan dobil za pomiritev sirup proti krčem..potem smo ga opustili..in veš kaj..prav nič mu ne manjka..sladkih stvari ni jedel do 2 leta in še sedaj ne je drugega kokr kar je čokoladnega..pa tudi čeprav mislim da je pri zobeh vse odvisno od zasnove ti lahko povem da jih ima super


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Decemberčki 2012
20.1.2013 21:20:24   
vesper
mini ne bom pobegnila, še vedno bom klepetala z vami user posted image lahko pa se nam ti tudi pridružiš pri januarčkih, bo tam bolj živo, ker tukaj je malo bolj mrtva tema user posted image

boga Mia, jooooj upam, da se čimprej pozdravi. Samo je pa žalostno, da dandanes še zdravniki ne ugotovijo od česa kaj pride. Ampak saj razumem, da ne morajo vsega vedet, tudi oni so samo ljudje user posted image bogica mala user posted image

glede teh kapljic se tudi jaz popolnoma strinjam s tabo mini. Zakaj bi otroku škodile mi ni jasno, saj so narjene za lajšanje krčkov. Jaz mu jih bam čist brez slabe vesti, ker mu pomagajo in to mi je najbolj pomembno. Da bi se pa zaradi tega navadil cukra, pa se niti malo ne bojim.

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Decemberčki 2012
21.1.2013 0:07:35   
Helen@
Če bo res hudo jih bom tudi jaz dala, vendar načeloma ne podpiram takojšnjega lajšanja bolečine, ki pač ni tu za brez veze. Saj se sama tudi ne filam takoj s tabletami, sploh če ne vem, kje je vzrok za bolečino. In teh kapljic meni ni svetoval še noben zdravnik niti patronažna, celo več svaril sem dobila od strokovnega kadra.

No, dudo bi pa res rada spravila v promet. Eno je zaščita pred mrzlim zrakom na sprehodu, drugo pomiritev, tretje pa lažje odvajanje napram rokam, ki jih zdaj vedno raje žveči. Me pa jezi ko vidim mamice, ki dudo otroku porinejo v usta takoj, ko se revež oglasi, čeprav se niti jokat še ni začel ampak bi se morda rad samo malo "pogovarjal".

Mini, upam da bo Mija čimprej zdrava user posted image
Mirno noč

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Decemberčki 2012
21.1.2013 13:25:59   
Nova_nosečka
Helen@ tako kot si napisala. Ne moreš za "pomiritev" dajat kapljic, če pa smo mamic in atiji in ostali za pomiritev. Mislim, če sedaj ne bom voljna dvignit otroka pa potolažit, ne vem kdaj, ker ko bo 12 let stara bo me malo čudno pogledala če si jo bom na krilo vzela. Jaz sem prvi dajala in to zelo hitro, ker drugo kot se je drla tak ni. In potem sem bila jaz, moj, babice, dedki, pa še kaka teta. In je do 6 meseca postala odvisnik od cukra na dudi. Ni zalegla samo duda. kaj šele jaz. preprosto se ni znala potolažit pri meni. To pa me je tako bolelo, da groza. In sem rekla v drugo krepko krepko premislim.
je pa res da zaradi tega cukra pač otrok ni odvisnik od sladkorja v pozneje. Prehranjevalne navade mu pozneje ustvarimo mi. Jaz še bom pač počakala dokler ni hudo. Jaz osebno se na vse štiri otepam zdravil in itd ne da bi otroku kar dajala.
Ampak priznam, so pa zakon za pomiritev. naenkrat utihne.
Ja helen@ tudi meni je prav hudo videt bebice, ki imajo skoz dudo not. jaz sem pri 6 mesecih začela ukinjat. najprej samo če je res hudo jokala in ni bila druga opcija, potem sem jo še tega odvadila in potem je bila samo za spanje. Je pa čisto trčena na dudo še sedaj.


Kak imajo vaši kaj ritem spanja? Ponoči spijo? Kak pa čez dan? Naša vedno manj in je zaenkrat kar naporno, ker se zamotit še ne zna, želi na roke. Pa mao jo napenja in jo pocartamo. Ponoči pa kak kdaj. Včasih zaspi ob 21, včasih komaj opolnoči. Še ni fiksno.

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Decemberčki 2012
21.1.2013 17:38:37   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v tem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Decemberčki 2012
22.1.2013 11:09:32   
mini86
mini ne bom pobegnila, še vedno bom klepetala z vami user posted image lahko pa se nam ti tudi pridružiš pri januarčkih, bo tam bolj živo, ker tukaj je malo bolj mrtva tema user posted image


a misliš da me bodo vzeleuser posted image


no mi smo uredu..je ab prijel tako da ni več panike..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Decemberčki 2012
22.1.2013 12:38:25   
Andromeda
Živjo!

No, sem prišla še jaz malo na raport. Mi smo ok, zadnje 3 večere smo preživeli skorajda brez krčev, saj kar ne morem verjet...upam, da bo tako tudi v bodoče, sem ji pa po 1 tednu nehala dajat sab simplex, pa nekaj več čaja ji čez dan ponudim, morda se to pozna. S kakanjem zaenkrat ni več težav, sicer je prvi teden kakala med vsakim obrokom, 2. teden pa nekje na vsak 2. obrok, sedaj pa le še 1x na dan, ampak ima sedaj očitno tako prebavo in ji ustreza.

Kar se tiče kapljic proti krčem ji jaz dajem vetrovne kapljice, zvečer, ko jo prične zvijat, ji tudi na dudo kapnem in se potem umiri. Se ne bojim, da bi se preveč na sladko navadila, sicer pa je prvi okus, ki ga dojenčki spoznajo v bistvu sladek - sladka je plodovnica, tudi materino mleko (je AM prav grenko v primerjavi z njim), zato jih tudi sladek okus malo pomiri. Tudi prvemu sem dajala kapljice proti krčem, tudi na dudo sem jih kapljala, pa danes ni prav noben sladkosned, ima raje slano. Doma imamo cel kup čokoladic in piškotov, ki mu jih prinesejo obiski, pa jih seveda sploh ne poje...No, sedaj ima obdobje,, ko so mu všeč gumasti bonboni, ampak do 4. leta ni nikoli kazal zanimanja za sladkarije. Tako menim, da je bojazen, da se bo otrok zaradi teh kapljic preveč na sladko navadil, odveč.

Duda - naša jo ima rada že od vsega začetka, ima zelo močan sesalni refleks in prične vleči vse, kar ji pride v domet njenih ust user posted image Tudi odjeico cuza, da ne govorim, kako si prste in celo pest tlači v usta - je že bolj zdravo, da sesa dudo, kot pa prste in tudi odvadit je lažje... Naš prvi pa je dudo zljubil ko je bil star cca. 2 meseca, prej je ni maral, pa smo mu ju večkrat poskušali uturit zvečer, ko so ga krči dajali. In potem se je dude sam dovadil, ko je bil star 21 mesecev, jo je imel pa takrat le še za spanje. No, vsak otrok je drugačen.

OK, toliko zaenkrat od mene, upam, da mi bo uspelo objavit post, zadnjič mi je namreč spet nekaj štekalo.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Decemberčki 2012
22.1.2013 12:54:17   
mini86
js ji pa vetrovne kapljice dajem nekako preventivno 2x na dan..dokler je ona zadovoljna sem tudi jazuser posted image kaka pa nekje od 1-2x na dan..ne vem ali so te vetrovne pomagale al je bilo čist slučajno..
a že kej veste kdaj bote začele uvajat GH..sm srečala patronažno in me je že spraševala o temuser posted image
ampak sem ji razložila da pred 6 mesecem ne pomislim na to..bo fajn k bo poletje pa več stvari na voljo..pri marcelu k je pozimi začel z uvajanjem je bil na razpolago skor samo krompir, korenje, koleaba, jabolko, bananauser posted image

komi čakam pa pomlad da začnem malo na vrtu sadit in rožice urejatuser posted image ni lepšga k utrgaš svoj pridelekuser posted image


aja da ne bote pozable oddati za vzdrževane družinske člane..js bom verjetno danes nesla na pošto..

kaj bote kuhale..js sm včaraj zelenjavno lazanjo, danes bom pa nardila en tak pohan mix.cvetača, šampinjoni pa piščanc..pol pa po željiuser posted image
za sladico bodo pa polnjene palačinke s skuto

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Decemberčki 2012
22.1.2013 16:39:40   
vesper
mini itak da te bodo/bomo sprejele, valda user posted image user posted image
jaz itak poskakujem malo tukaj, malo tam user posted image

joooj pa vsaka ti čast mini, za tako fajna kosila, men se nič kaj ne da kuhat, moram priznat user posted image sicer imam dneve, ko se mi zelo da, zdaj pa nekako nimam tega obdobja. Pa zamisli mi majnka, to je problem user posted image

Kaj pa ste ve začele dajat prvo gosto hrano malčkom?

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?