|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarčki 2013
28.1.2013 10:37:51   
HotCat

Ojla punce....

sem mu dala zvečer poleg moje dojke še dodatek, je spil samo 20 ml in se zbudil čez 2 urci...potem sredi noči sem mu še enkrat dala, ker se mi je zdelo da nimam dovolj mleka in je malček še lačen, in je spet spil samo kakšnih 15ml dodatka in se zbudil čez 2 urci...najdlje kar smo spali ponoči odkar smo doma je bilo 2.45 v kosu...čez dan pa se tko dojimo na 1,40...nevem...mogoče bo ščasoma bolje, da se tudi jaz malo bolj spočijem. ko spi zjutraj še jaz nemorem it nazaj spat, če sem pravkar vstala...potem zaspi mogoče še v času kosila, takrat pač jemo a ne user posted image , in potem proti večeru zaspi še za kakšno urco...pol je pa že akcija. Za danes sem se odločila da če bo okrog 21h zaspal, da grem tudi jaz takrat že v posteljo (ponavadi čakam do naslednjega dojenja okrog 23 ure)...

Danes zjutraj pride k nam patronažna, bojda se bomo prvič kopali user posted image ...upam da bo mali užival v vodi, mogoče ga pa celo utrudi in bomo kej več spali hihihi user posted image ...

našega napenja...dajejo ga vetrovi, tako da včasih ga to zmoti med spanjem da se zbudi in potem se podoji, in med podojem potem prdi ko velik fant hihihi user posted image

Mislim da se od jutri naprej začne malo lepše oz. toplejše vreme, in bo nad 0, upam da res da lahko gremo spet na sprehod :)...malabb...ufff če ste stari 3 tedne mislim da bi lahko kamot šli malo ven na zrak, mi smo šli ko smo bili stari 11 dni za 15 min ven, je bil sonček in je rekla patronažna da je škoda tako lepega dneva, da naj kr gremo ven...upam da greste čimprej na zrak user posted image

sadrikami našemu občasno devamo coliprev, par dni sva mu skoraj na vsak obrok, sedaj pa občasno, bolj popoldne in proti večeru...mislim da krči ga še ne dajejo, ampak da vetrovi ga pa motijo in se včasih zato joče...srčno upam da ta pravih krčev ne bomo imeli. Men se že srce para zdej ko joče po par minut skupaj, neha, in spet...kaj šele da to traja par urc...boščki naši...

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: januarčki 2013
28.1.2013 10:57:37   
Sadrika
Ojla punce,

jaz se tudi ne morem naspat, sem kot en zombi, z dojenjem se še vedno trudiva, čeprav vem, da polno ne bom nikdar dojila...mah.
Mala BB- ooo, če greste pa na morje, se pa na tvojem mestu tud jst ne bi sekirala user posted image Potem verjetno ne boste šli v CE na 1.posvetovalnico in tudi pediatra ne boste tu izbrali?
HotCat - kdaj imate 1.posvetovalnico? Kaj pa glede pediatra? Mi še nimamo izbranega in tudi ne vem koga bomo, ker ne poznam nikogar. Druge celjanke?

Našega še vedno mučijo nekakšni krčki, čeprav dobiva pri vsakem obroku kapljice ColiPrev-a, ampak niso tko hudi, da bi se ful drl. Problem pri našemu je, ko kupček tok težko podira, ne po vsakem obroku in mislim, da ga potem to tko zmoti. Mu bom danes poskusila dati še SabSimplex, pa bomo videli kako bo.
Patronažna pride zopet danes in bomo videli, če bo popek že za kopat.


(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: januarčki 2013
28.1.2013 12:10:31   
HotCat
sadrika: a k tebi tudi pride patronažna danes? nam je rekla da pride približno takšno uro kot zadnjič (11:30) pa jo še kr čakamo, a mali je ravno prejle se najedel, in bi bilo super če bi prišla res da ga skopamo ko je sit, ne pa čez urco ko bo spet lačen user posted image user posted image

Prvo posvetovalnico imam 22.2 ob 7:30zjutraj, nevem še katerega pediatra bom izbrala. Moram videti sploh kdo vse dela v Celju, pa da vidim če koga slučajno poznamo... a pediatra izberemo potem takrat na posvetovalnici?


(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: januarčki 2013
28.1.2013 12:25:13   
Pikica_82
Pri nas je tudi danes bila patronažna. Jo je stehtala, v 4 dneh je pridobila 170g, kar je baje super.
Včeraj je še popek odpadel, tak da se v sredo verjetno kopamo.

Spimo ponoči še kr ne... Se zbuja na vsako uro skor. Na koncu sem bla danes že čist koma, sem jo k sebi v postlo dala, pa je madam spala 4 ure. Očitno bo spala kar pri meni...

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: januarčki 2013
28.1.2013 15:30:51   
Sadrika
Ja, patronažna bila malo pred 12h (je bil tud glih lačen) in smo ga 1.kopali jeeeeeeeeeejjjjjjjjjj. Mali je bil najprej kar trd od strahu, jokal pa ni, ko ga je pa obrnila, da ga je po hrbtu umila, je pa ful užival.
Mi imamo posvetovalnico 15.2.ob 11h in sem mislila, da bi takrat izbrali pediatra. Mislim pa, da ga lahko že prej izbereš, takrat, ko dobi že svojo kartico.
Pikica_82 - jaz pa glih ful mleka pojem/popijem, sem mislila, da ga je treba velik glede na to, da sem že v P ful dobivala mlečnih stvari za jest. Drugače pa pazim samo, da ne jem sveže sadje/zelenjave in svinjskega mesa, pa ful velik pijem. Kako je res z mlekom in jajci?

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: januarčki 2013
28.1.2013 16:47:04   
Mala BB
Sadrika - sem samo za vsak slučaj rezervirala termin v Celju (11.2.), ampak odhajamo že prej, tako da bomo vse stvari urejali v Dalmacijiuser posted image .

Jutri je napovedano do 6 stopinj in gremo ven. Sem se odločila, me nič ne briga. Je pa res, da je patronažna rekla, da pride jutri ali v sredo...joj, upam, da ne bo ravno jutri.

Naša noč je bila dokaj ok, zbuja se na 3 ali 2 uri, srečnice tiste, ki vam že spijo 5 ur. Dan lepo prespi, s pavzami za hranjenje seveda, zvečer pa imamo ponavadi malo glasno..

Glede moje prehrane, nisem nič dala stran, mleka ravno ne pijem, jem pa jogurte in sire, tako da.... Ja, ponavadi se res vedno najprej "blokira" mleko za par dni, da se ugotovi, če imaš alergijo na mleko.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: januarčki 2013
28.1.2013 17:31:51   
Pikica_82
Jaz jem skoraj vse, zaenkrat ni videt, da bi jo kaj mučilo... Sva se pa danes skoraj izključno samo dojile spet, pa malo je mojega načrpanega mleka dobila. Sem usposobla svoje mlekarne spet user posted image

Mi mamo posvetovalnico 25.2., pediatra pa mava istega, kot pri starejšem. Pri nas ga moraš že v naprej izbrat (pokličeš pa se neročiš direkt pri njem).

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: januarčki 2013
28.1.2013 22:20:19   
neonaia
čer.

našo pikico je tut par večerov zvijal, tko da sm bla dons na laktozni dieti (no par koščkov čokolade sm mogla pojestuser posted image )..pa se mi zdi da je blo bolš..jutr bom probala mal sira pojest in pol po malem dodajat mlečne izdelke.očitno je res neki na tem..čeprov je zlo težko najdt zajtrk brez mleka, ampak se trudm user posted image pa bomo vidl

dons je patronažna rekla da gremo ta vikend lahko vn! user posted image no, napoved je do petka zelo lepa, pol pa dež, tko da bomo kr u petk šli.

a vaše štručke tut že tko glavo dvigujejo?js sm brala da po enmu mesecu začnejo, ampak naša jo je že po enmu tednu..ko kupčka podiramo, mormo ful držat glavco.tut k jo dam kravce past, jo dviguje.nevem kok je to dobr za hrbteničko? user posted image

spimo&dojimo se pa fajn..podnev na 2-3ure, ponoč na 3-4ure. user posted image

kolk časa pa misl tole odspodi še bolet? se mi zdi, da une k so šivane, majo par dni močnejših bolečin, pol pa neha..mene že 10dni boli..no zadnje tri dni ful počivam in spim popoldne, tko da je mal bolš, ampak bi rada že normaln hodila..tut dalj časa.

ah ja..gremo pančat..lahko nočko vsem user posted image

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: januarčki 2013
28.1.2013 22:51:30   
Bijoux
Čisto na kratko se še jaz javim. Jaz sem ugotovila glavni vzrok naših krčkov..čokolada user posted image Tako da sem zdaj na striktni dieti in se ne dotaknem ničesar v čemer je čokolada. Nekaj dni namreč nisem jedla čokolade, potem pa sem pojedla par čokoladic Merci in pikca je po dojenju tako zvijalo, da nimam srca več tega jesti. Mleko in jajca pa čisto normalno in vsaj mleko vsakodnevno, pa nima posebnih težav.
Kapljice smo pa dobili Antiflat..zaenkrat sva jih dala samo trikrat, tako da težko rečem, če delujejo..je pa res, da so se na splošno krčki v zadnjem času malo umirili.

Lepe sprehode vam želim! Tudi jaz se že veselim teh dni, ki prihajajo, ker bojo res idealni za sprehode user posted image

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: januarčki 2013
29.1.2013 8:18:07   
matejad
Mene pa zanima, če dajete otročkom D3 kapljice? Če jih, pa se vam zdi, da jih po njih zvija? Jst jih dajem, pa...kaj pa vem...duda je zaenkrat še dobra tolažnica, če je hudo...

Kdaj greste zvečer spat?Jst bi tolk rada uvedla uro tam okrog 9h, maks. do 10h, pa nama zaenkrat še ne uspe...okrog polnoči je zmanjka, prej ne...Mami pa bi itak takrat rabla že zobotrebce za oči, hehe...

Sicer pa želim lep dan...sonček je...še par dni, pa jo šibnemo ven...

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: januarčki 2013
29.1.2013 9:47:42   
HeLenčica
Ojla mamice! Zdaj bomo pa lahko fino hodile na sprehode, ko je do ponedeljka + napovedan. In ne samo to - do 12 stopinj bo bojda, vsaj pri nas v MB.

Pikica, 170g v 3 dneh je res super. user posted image in seveda user posted image user posted image za joške.

Glede prehrane - jaz skoraj cel mesec nisem jedla sladkarij, solate, sadja, sveže zelenjave....ker smo meli pač take hude krčke....no, zdaj sem začela uvajat vse nazaj (razen pekočih stvari) pa morem reči, da ni videt kakšne povezave, da bi malčka kaj zvijalo po moji hrani. Je pa res da je vsak otrok drugačen in na nas mamah je, da ugotovimo kaj jim ustreza in kaj ne. Na tvojo žalost, Bijoux, je to čokolada user posted image

D3 jaz ne dajem še, iz zgoraj omenjenih razlogov, ampak bom pa nabavila Oleovit ko grem naslednjič v Avstrijo in mu bom raje dajala tiste. V ponedeljek imamo prvo posvetovalnico, sem ga sicer včeraj tehtala na svoji tehtnici za foro in ima 5kg (odpustna teža 3350g), me prav zanima koliko je zrastel.

uživajte v sončku!


_____________________________

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: januarčki 2013
29.1.2013 10:48:31   
Sadrika
Ojla mamice!

Pri nas s5 katastrofa noč user posted image user posted image user posted image , ne vem, če se bom še lahko sploh kdaj spočila, ojejjejejejjj. Dajem mu sicer kapljice ColiPrev in SabSimplex, pa očitno brez uspeha, zdaj pa vidim, da pravite, da lahko povzročajo krčke D3? Hmmm.... Helenčica - a te Oleovit so alternativa tem kapljicam? Kaj bi te lahko nafehtala, da ko greš naslednjič v A, vzameš še 1 zame in mi jih pošlješ po povzetju? Sem iz CE, pa brez naše in brez A vinjete... če ti ni pretežko, drugače bomo pa že šli tud na kak izlet v A, ko bo imel osebno.
Tiste, ki ste imele težave z oteklinami v nosečnosti in sindrom karpalnega kanala, a se vam je to že poštimalo? Meni je sicer precej bolje, vendar imam še vedno otekle noge in prsti a rokah mi še vedno mrtvijo, ni pa več tko hudo kot je bilo v N.
Zdaj, ko bo lepo vreme, bomo začeli krakticirati sprehode 2x na dan po 1/2ure.
Jaz neke povezave s prehrano in črvičenjem nisem opazila, pa jem tudi mlečne izdelke in jajca.


(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: januarčki 2013
29.1.2013 14:28:37   
nusika2013
hei punce!

koncno je RR dopustil, da se javim, kr voljo zgubim, ko mi ne odpre okenca.

Evo kot receno smo tudi mi povili naso lepoticko 22.1.2013, tezko 3400 in veliko 50 cm. tamala je zlati otrok. skoraj nic ne joka, tu pa tam malo zajamra, pa malce zajoka, ampak jo malo tapkamo po ritki, pa mami ji poje in se vse skup umiri, potem pa na zizo in spanje. skor vedno je tak potek :) jaz nekak nisem se vidla povezave med mojo hrano in da bi jo zvijalo. sicer pa prav sploh ne vem (upam, da tud ne bom zvedla), kako zgledajo pravi krci, ker se nasa skor nic ne joce. kaka pa na polno, pa tud prda, ko velika :) sicer sem ji vceraj in dans dala lefaxin kapljice, da bi se se tega resili, pa bomo videli.

tudi jaz sem nabavila oleovit D3. sicer ne vem kda tocno bom zacela z dajanjem, ker se bojim, da bi se krci zaceli. mislim, da pred enimi 3 tedni starosti ne bom. upam, da boste cim hitreje vse presle te krceke in bos lazje za vas in vase pikece!


(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: januarčki 2013
29.1.2013 16:39:09   
vesper
hej hej punce

kooončno nas čaka sonček. Midva sva sicer že zdaj bila zunaj vsak dan, danes sma pa prvič šla na intenzivni enourni sprehod, drugače sma raje sedela na kavici na zraku. Uf, me kr vse boli, se vidi, da se v nosečnosti nisem kaj dosti gibala user posted image

3D kaplice- jaz mu jih ne dajem. Zaenkrat bom počakala, itak bo zdaj sonček in se boma malo posončla raje. Meni je rekla patronažna da sploh ni treba dajat ali pa lahko začnema pri kakšnih 3 mesecih komaj, ko bo tista najhujša nevarnost za krčke mimo. Imamo se zdaj tako fajn brez krčkov, da ne bi rada vsega pokvarila. user posted image

zdaj pa ponoči spimo tudi že do 6h v kosu user posted image user posted image sicer zvečer bolj jamramo in ga malo bolj zvija zadnje čase, ampak ob 23h zaspimo in potem vleče. Pa včeraj in danes mi tudi čez dan nonstop spi, ne vem kaj je to user posted image sicer super, ampak upam, da me ne čaka kakšno presenečenje v ozadju user posted image
edino tri dni nazaj sem mu dala antiflat kapljice in je bil celo noč ful nemiren, tako da te odpadejo. Bomo kr ostali pri vetrovnih iz koroških lekarn in pri nomeopatskih kroglicah.

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: januarčki 2013
29.1.2013 19:58:10   
Mala BB
Sadrika - glede Oleovit kapljic, tu imaš kontakt:
ZVONKA FURLAN S.P. "ARNIKA" SPECIALIZIRANA TRGOVINA S FARMACEVTSKIMI IZDELKI ZVONKA FURLAN S.P.
SUŠKA CESTA 23, 4220 ŠKOFJA LOKA. Pokličite na ta mobitel.040850770

Sem jih naročila in takoj naslednji dan dobila. Cena: 14 eur, s poštnino

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: januarčki 2013
29.1.2013 20:27:09   
nusika2013
punce kaj katera je kaksne vitamine po porodu? zdaj ko se malo izogibamo sadja in nekaterih stvari zaradi dojenja, me skrbi, da bi me telo izdalo.

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: januarčki 2013
30.1.2013 8:03:11   
Sadrika
MalaBB ful hvala za kontakt, apol tud po antiflat ni treba več v A, ima tud ta gospa? No, pa sej jo bom poklicala pa vprašala
Nusika2013 - jaz jemljem Elevitke, sem si kupovala do konca N tavelko pakongo po 100 tab. pa mi jih je še ful ostalo. Sicer sem pa čist brez moči, si mislim, me vsaj elevitke po konc držijo, ker pojem itak premalo, spim pa tud tko, sej same veste...

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: januarčki 2013
30.1.2013 8:14:28   
matejad
Jaz ne jem vitaminov...čeprav bi bilo kar pametno, se mi zdiuser posted image  Zaenkrat jem vse od sadja in zelenjave, tak da...

No, pri nas v P je taka navada, da ti pediater pri odpustu da recept za D3 kapljice, ki jih moramo mamice dajat že en teden po rojstvu...2 kapljice. Me jih pridno jemo, če pa bo problem, bomo ukinle...vem, da jih sin ni jedel, ker je bilo prehudo po njih...pa je isto zdrav fant.

Spale smo v redu, prva runda 5 ur, potem po 3 ure...kar je OK...mami prihaja v formo, heheuser posted image  Včeraj je prespala skoraj cel dan, res ful pridnauser posted image
Pa ve, ste se naspale?

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: januarčki 2013
30.1.2013 9:24:56   
nitta
ojla punce, mislim da se lahko že tukaj pofočkam :) jutri bomo stari 14 dni, jupi :) glede teže-naša je imela porodno 3300g, iz P z 3130g in včeraj ko smo jo tehtali s petronažno smo na 3200g, se mi zdi da tako počasi napreduje :( pa se dojima veliko in še dodatek ko vidim da ni imela dovolj. Zdaj 3 dni dajemo dodatek tako 2x na dan recimo in sedaj včeraj sploh ni kakala in danes tudi še ne-me kar malo skrbi, prda veliko samo kakca ni, kaj naj naredim če ga še danes ne bo? Lactecon mu lahko dam? prej ko smo bile samo na mojem mleku je pa 4x na dan kakala... krčke smo seveda tudi mi dobili pa jih nekako potolažimo s coliPrev kapljicami in zizo pa je za enkrat bolše. Ponoči je pa seveda akcija, na 2uri smo pokonci :) mami je kot zombi, atija pa ne moremo zbudit sredi noči pa če se bi strelal zraven njega :)

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: januarčki 2013
30.1.2013 9:41:48   
Sadrika
Nitta pri nas je bilo isto, ko je bil star 14 dni, še ni imel čisto porodne teže, ampak jo je potem dobil v 2 dneh, ko je tudi začel dobivati več dodatka, ker nisem imela dovolj mleka, mali pa je tudi takoj zaspal na zizi. Kakal tudi posledično ni 2 ali 3 dni, vendar mu nisem nič dala, da bi se mu pospešilo, ampak je sam potem ta tretji dan se pokakal. Še zdaj ne kaka več tolko, samo 1. - 2./dan. Dajemu mu tudi ColiPrev in Sab Simplex kapljice, pa Novalac proti zaprtju. Dojiva se sicer še, ampak mislim, da bolj za pocartat, ne vem, če sploh kaj popije ven, si pa še črpam in mleka tud nimam glih za hvalit se, je pa za kakšen obrok na dan. Tud jaz sem kot zombi, mojga tud ne prebudiš, pa še zbolel je zdej, ko je bil na očetovske, tak da si nisem mogla z njim kaj pomagat, jutri gre pa že tako v službo in mislim, da se bova z malim mogla selit v njegovo sobico, da se bo ati lahko dosti spočil za službo. No, bomo videli, kako bo to steklo.

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: januarčki 2013
30.1.2013 11:19:47   
sandra_sandra
oooj punce! sam da vas na hitr pozdravim! vidim da smo že vse tu pri januarčkih ful fajn!
a boste kej oddajale že za vrtec??
prov manjka mi da vas redno berem,sam mi težko rata ob dveh user posted image user posted image ..kak dan sta ful mirna..kak dan pa enga odložim, že druzga vzamem..vcasih se umijem šele ob 12h..da o kavi in zajtrku sploh ne govorim..drugač sem pa zdej ubrala novo taktiko..po 18h jima nagajam da ne moreta spat..tam do22h..pol ju skopava,nahranva..in spita ful dlje..če pa čez dan preveč spia pol sta pa ponoč bolj aktivna.. nam nekak ratuje! user posted image user posted image vsem mamicam katerim še nisem čestitala in seveda tudi ostalim!
malabb mojmu fantku je tud ime FILIP!user posted image

< Sporočilo je popravil sandra_sandra -- 30.1.2013 11:20:30 >

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: januarčki 2013
30.1.2013 13:31:49   
Pikica_82
Če se vam ponoči zbujajo, jih malo založite pri glavici al pa dajte v kakšno košaro. Naša se je ful zbujala, pa sva dala v posteljico košaro od koška in zdaj spimo po 4-5 ur.

Moj pa malo kar rihta. Danes je on vstajal, ker je mene viroza čist povozla user posted image  Starejšega pa ma itak čist on čez skoraj.

Vitamini - bo treba nekaj ja. Itak sem na železu, ker mam hemoglobina 89, pa čist nekam švoh se počutim...

Mi bomo dali za vrtec ja, pri nas mislim da se vpisuje aprila.

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: januarčki 2013
30.1.2013 14:13:49   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

ojla punce, mislim da se lahko že tukaj pofočkam :) jutri bomo stari 14 dni, jupi :) glede teže-naša je imela porodno 3300g, iz P z 3130g in včeraj ko smo jo tehtali s petronažno smo na 3200g, se mi zdi da tako počasi napreduje :( pa se dojima veliko in še dodatek ko vidim da ni imela dovolj. Zdaj 3 dni dajemo dodatek tako 2x na dan recimo in sedaj včeraj sploh ni kakala in danes tudi še ne-me kar malo skrbi, prda veliko samo kakca ni, kaj naj naredim če ga še danes ne bo? Lactecon mu lahko dam? prej ko smo bile samo na mojem mleku je pa 4x na dan kakala... krčke smo seveda tudi mi dobili pa jih nekako potolažimo s coliPrev kapljicami in zizo pa je za enkrat bolše. Ponoči je pa seveda akcija, na 2uri smo pokonci :) mami je kot zombi, atija pa ne moremo zbudit sredi noči pa če se bi strelal zraven njega :)

nitta jaz mislim, da se se ne rabis sekirat glede teze. kaj ti je patronazna rekla kaj? moja je imela ob porodu 3400, ko sma sle iz bolnice je imela 3150, zdaj v 4 dneh pa je pridobila dobrih 150 g. pa tud mi se dojimo na 3 ure. po moje je vsak otrok drugacen.
glede akanja pa probaj tole. mene je tus skrbelo ceprav me ne bi rablo, ker dojeni otroci baje tud po 1 teden ne akajo), ker tamala 2 dni ni akala in sma jo z mojim rahlo masrala okoli popka, po trebuscku, v smeri urinega kazalca, pol pa presenecenje sredi nosi...pokakana do gleznjev in zdaj je vsak dan tako. masiramo in gre kr lepo "ven" :)probaj to preden mu das kaksno umetno snov spet. jaz to pri sebi ze lea delam in pomaga. nezna masaza okoli popka v smeri urinega kazalca. sporoci kako bo:)

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: januarčki 2013
30.1.2013 17:16:50   
vesper
nitta nam je pomagal samo lactecon sirup. Jaz mu ga dajem vsak dan 2,5ml in se tako pokaka tudi do 3x na dan. Nama ni pomagal niti novalac IT, niti masaža trebuščka, niti sladki čaji, nič. Jaz ga pač enostavno nisem mogla gledat kako ne mora kakat se joka in napenja. Ne vem no, meni se zdi 3dni kr dolgo če ne kaka. Vem kako bi bilo meni, če tako dolgo ne bi šla na WC. Saj vem, da pravijo pediatri in vsi da ni panike kao tudi do 5dni in več, samo meni se to ne zdi normalno no user posted image

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: januarčki 2013
30.1.2013 18:27:40   
HeLenčica
Halo bejbe!

Sadrika, ni problema, ti javim ko grem v Avstrijo ali boš naročila pri zgoraj omenjeni gospe?

Nusika2013, čestitke za pupiko user posted image user posted image user posted image in bodi vesela da nimate nobenih problemov. Najhuje je, ko otrok kriči, ti mu pa ne moreš pomagat....

Vesper - 6 ur v kosu - uau, kaj takšnega lahko mi samo sanjamo. Čeprav mi je zadnjič ob 19h zaspal in se je ob polnoči zbudil za hranjenje, ampak to je bilo enkrat....drugače max. 3-4 ure, še raje na 2 user posted image

Nitta - mogoče ji pa AM ne ustreza? Poskusita še katerega drugega.

Sandra_sandra, kapo dol, resno, ne predstavljam si da bi imela 2 taka kričača! user posted image

_____________________________

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?