|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarčki 2013
5.2.2013 14:41:58   
mini86
vesper-ja malo je trajalo k smo bili vmes v čatežkihuser posted image no zdj me mate in se me ne znebiteuser posted image user posted image

glede lactecona-js bi zdj mal nehala da vidiš kako bo..lahko da je bilo slučajno da se je napenjal..k sm marcelu nehala po kuri dajat je tud mislim da par dni trajalo da je kakal potem pa se je uredilo..
glede te kombinacije pa mislim da nebi smelo bit težav..mi ji dajemo vetrovne, antiflat in za pomiritev od ljubljanskih lekarnuser posted image pa ji nič ne fali

spanje-mi hodimo spat isto med 22-23h nekje in takrat zaspi in se potem zbudi nekje med 4-4.30 in potem zaspi..spi pa nekje z krašimi budnostmi do nekje 15h-včasih malo manj, včasih več in potem je več ali manj budna do 22h..malo vmes zadrema drugače pa se pogovarja na polno in smeje..če bo obdržala tak ritem-kar itak ne bo, bom veselauser posted image user posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: januarčki 2013
5.2.2013 17:08:40   
HeLenčica
Hej mamice!

Midva sva imela včeraj prvo posvetovalnico in sva zrasla za 5 cm in pridobila 2 kg (!!!), sva bila pohvaljena. Mislim, da sva postavila rekord, nisem še slišala da bi se kateri dojenček toliko zredil samo od dojenja. Pač radi papcamo kot mamica.

Menstruacija - res je, dojenje še ne pomeni da je ne boš dobila, moja prijateljica jo je tudi dobila ob polnem dojenju pri 3 mesecih, potem pa se mali več ni hotel dojit, ker baje mleko spremeni okus zaradi hormončkov. Slabo to, upam da je jaz ne dobim vsaj še 4-5 mesecev.

Sprehodi - midva se sprehajava odkar je imel 6 dni, tudi ko je bilo -2 ali -3, pač ga malo bolj oblečeš pa je. Tako kot pravi mini - od svežega zraka še ni nihče umrl. Kvečjemu se jim s tem krepi imunski sistem.

zdaj pa že malček kliče....

_____________________________

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: januarčki 2013
5.2.2013 17:55:13   
araucaria
Zivjo punce,

Sem vceraj povprasevala zaradi napenjanja - pa sem danes probala brez zelezovih tablet in glej ga zlomka, ne napenja ne mene, mali pa je tudi bolj miren - bomo videli kako bo ponoci. K***c pa ta kemija umetna, bom kr nazaj nesla v lekarno, pa nej oni to jejo ce hocejo. Mam pa ze raje posusene paradiznike, suhe marelice, petersilj, spinaco, olive, rozine, leco, blitvo, leco, ciceriko, articoke...

Hvala tudi za nasvet za vaje za trebuh in za opozorilo za keglove vaje! Redno pozabljam!

Mali je sladek, danes smo namerili 3.2 kg, jutri gremo ven na sprehod, ce bo le sonce sijalo! Jeeej!user posted image

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: januarčki 2013
5.2.2013 19:44:56   
nusika2013
o super. bom tudi jaz sla jutri ven z njo, ce ne bo dezevalo. mi je taka muka biti doma. sicer ni nekega lepega vremena, ampak vseeno. jutri pa se prvic kopamo...joj kak sem vesela. nasi je popek odpadel ze prej ko v 1 tednu user posted image

mini seveda se lahko pridruzis. vec nas je, boljse je. Saj menda smo ble tud na nosecniskem forumu ene izmed bolj aktivnih. upam, da tako tud ostane. jaz se ogromno tukaj naucim :)

Kaj slucajno katera daje Biogaia kapljice? moja kaka vsak drug dan. vceraj je lepo 3 krat. dans pa nic, zato pa je imela popoldan kr fajne krce. zdaj mi hvala bogu ze 3 ure spi. Mi nekega ritma se nimamo, pac ko se zbudi takrat je, morem pa rect, da je vsak dan kar dosti pokonci. nekje 2-3 urce, po potem v presledkih se kaksno urco. glede na to, da je stara 14 dni, se mi to zdi kr dost.

jaz tud upam, da bom lahko dojila vsaj do 6 meseca, dokler ne bomo zaceli uvajati GH. Drzimo pesti:)

Mirno noc zelim vsem!

(odgovor članu araucaria)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: januarčki 2013
6.2.2013 7:48:51   
Sadrika
Mi smo pa danes spali od 20h do 5h zjutraj user posted image , sej ko je začel jamrat in me s tem prebudil, sem bla še jst tko ful zaspana in ko sem mu šla pripravljat fojter in vidla kolk je ura, ma me je u šusu prebudil, mislim KVA??? Sej ne vem, a je to dobr al ne, sem bla pa najprej panična, da je kaj narobe z njim, da je tko dolgo spal, sam mali je bil videt čist ok, dobre volje, sam orenk naspan.
Zgleda, da dons ne bomo šli nč ven, k je tak zoprn dež, bova mogla pa doma bit, mah sej, mam itak za pospucat, pa kej ornk bova skuhala, pa bo...Pa Mozarta bova poslušala, ga ma mali tko rad, ma ja, to ma po mami user posted image , jst ga poslušam že iz OŠ dni.

Kontracepcija - pojma nimam kaj bom.... do KT mi ni, sem jih pred 100 leti jemala, pa še to kratek čas, ker jih nikakor nisem prenašala, ne enih, ne drugih, ne šetnajstih.... razen, če so kej novga naumili, drugače pa vse kar je na hormonskih, men ne paše,mirena tud odpade, nekak na koncu vedno pridem do kondoma ali diafragme, sam kaj, ko se bojim, da ne bo dala zadostne zaščite, ker na koncu bo tko nabirala prah nekje v predalu......user posted image tko, da...... Kaj boste ve izbrale, oz. ste že izbrale?

HeLenčica - vsaka čast za pridobljeni 2 kili user posted image user posted image user posted image user posted image , kar nisem mogla verjet, ko sem prebrala. Mi se pa tko borimo za vsak gram, pa še to z AM, pa vsako kapljo svojega mleka tko čuvam, da pride v njegova usta in da ne steče kam mimouser posted image , ga vagam sicer vsak dan pred kopanjem in je kak dan za ca.20g lažji, pa nato naslednji dan več pridobi pa tko, smo pa zdej na 4670g (porodna 4130) pri 4 tednih.

Pri tetki Arniki bi rada naročila Oleovit kapljice pa homeopatske globule, pa morda za Antiflat, pa je ne prikličem, bom še zdle 1x poskusila dopoldan. Vem mini86, da ima zasoljene cene, vendar me še vseeno pride cenej, ko pa da se sama odpravim v A, sploh, če grem samo po to.

Želim vam lep dan, čeprav ga bomo preživeli notriuser posted image
pa upajmo na boljši jutri

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: januarčki 2013
6.2.2013 9:35:43   
Kristalis
Ojla, mojega malega fantka zvijejo krči že od 5. dne :-( Trenutno dam ColiPrev kapljice in malo pomaga, a se cseeno večlrat na dan zvije.
Ali ima katera še kakšen nasvet - morda kaj homeopatskega in kje se dobi?


(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: januarčki 2013
6.2.2013 9:50:30   
mika
PA MI JE Uspelo prit na RRuser posted image

Inigo, čestitke za Maia. Z dr. Lužnikom sem imela dogovorjen porod, pa je naša bejba za en dan prehitela, je ful facauser posted image . A ti je EA prijela....jaz sem tud rodila eno uro po vstavitvi katetra, pa mi je začela prijemat pri zadnjih popadkih in dokončno prijela, ko sem rodila.

Punce, za krče oz. kolike svetujem Bownovo terapijo. naša pupa je imela grozne krče med 19 in 21 uro. Dala sem ji vse sorte kapljic....Lefaxin , Bio gaja, , vetrovn ekapljice Koroških lekarn, mama au.....pa ni nič pomagalo. Ker pa je sestrična imela dobre izkušnje z Bownovo terapijo, sem poklicala gospo, ki jo izvaja. Dva dni po terapiji je še imela krče, pol pa več ne. Nekateri otroci reagirajo, kot je naša, nekaterim pa kolike izginejo takoj po terapiji. Terapije se naredi samo enkrat in sicer potipa na dveh točkah na hrbtu in pod prsnico. Izgleda v bistvu neverjetno, da bi to lahko dojenčku pomagalo. Terapevtka je rekla, da je imela samo enega dojenčka h ateremu je morala dva krat, ostalim je pa vsem pomagalo. V enem tednu morajo kolike popolnoma izginit. Na netu najdete terapevte za vaš okoliš. Za mariborski okoliš pride gospa na dom, kar je super, da v tem času ni treba dojenčka nikamor vozit.


(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: januarčki 2013
6.2.2013 10:25:30   
mini86
sadrika-lej tukaj imaš obrazec kjer lahko naročiš vse te stvari direktno pri njih..plačala boš stvar po dejanski ceni, in ne rabiš nikamor hodt..
js sm ji pisala pred porodom pa mi ni odpisala in sem klicala kr v to lekarno-govori tudi ena slovensko in so mi povedal da lahko tudi tako..plačala sem 1€ za kuverto in muslim da malo čez 10€ poštnine..
http://www.apothekeferlach.at/mail_contact.php

js sm naročila isto oleovit, apozemo 28-za viroze in pa arniko za hitrejše okrevanje med in po porodu..smo se pol po mailu naprej pogovarjal in ko sem razložila za kaj bom rabila arniko-da povejo navodila, so mi tko res lepo čestital in res celotni kolektiv zaželel vso srečo..res se mi je zdelo lepo..


nusika-neki te morm uprašat pa brez zamere..ok ti si želiš dojit vsaj do 6 mesececa do gh..ok kaj boš pa potem ko bota uvajala gh..mu dala oz ga pri 6 mesecih navadila na flašo al kako..ker uvajanje pomeni da dojiš in dodajaš gh..eni otroci hitreje sprejmejo eni pa počasneje..pa verjemi če boš do 6 meseca dojila boš tudi napreuser posted image


kristalis-homeopatske proti krčem lahko naročiš na zgornjem linku..vedi samo da večinoma pride pri homeopatskih prvo do poslabšanja-kakšen dan in potem šele do izboljšanja..pač da telo da to vn..
prvi mi je dobil krče 14 dni pred 3 meseci in smo šli ravno na morje in sem pri tej arniki naročila homeopatske..takrat sem šele začela spoznavat ta božanska zdravila, ona pa mi tudi ni povedala..no in smo imeli žurko na morju-pač poslabšanje in posledično nisem več nadaljevala..

sadrika-zakaj ga pa moraš tehtat vsak danuser posted image a ti ni patronažna nič rekla da je to nesmiselno ker kakšen obrok poje malo več, drugič malo manj..pa tudi če se prej pokaka-ne vem več kok časa prej, to vpliva pri dojenčkih na težo..in to je loh pri tebi teh 20g..
lej, moj prvi je šel iz P z 2800..s tem da mu doma teža skoraj nič ni naraščala ker je imel zlatenco in je bil zaspan in ni imel energije..kmalu je bilo tko da kokr je imel mesecev, toliko je imel kil..pa se nisem nikoli sekirala ker je pač bil vesel, dobre volje..
vem da mi je enkrat kerka v p sestra da je šel čist ta spodnjo mejo gor pa da naj tam dojim da ga bodo prej stehtal in ne vem kaj še..HB sem ohranla trezno glavo in se ravnala po občutku da imam dost mleka in da mu nič ne fali..ker pri moji kolegici je bilo isto..s tem da je ona nardila paniko da ima premalo mleka, začela tehtat in ne vem kaj še vse in na koncu je res izgubila mleko zaradi tega stresa..




_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: januarčki 2013
6.2.2013 10:35:51   
Pikica_82
Bownova je kolegičini punčki tudi pomagala ja... Mi zaenkrat nimamo hujših krčev, če pa bodo, se bomo pa tudi te metode poslužili.

Čakamo patronažno, danes se kopamo user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: januarčki 2013
6.2.2013 12:48:55   
Bijoux
Sadrika super za spanje!! user posted image user posted image Oh, mi še sanjamo o tem, da bi toliko v kosu prespal, ampak se ne smem nič pritoževat, ker je super..spi po 4 ali 5 ur in jaz sem se že čisto navadila, tako da lahko že normalno funkcioniram user posted image

Kontracepcija..jaz tudi nisem več navdušena nad tabletkami..preden sem zanosila sem imela tako zmešnjavo s hormoni, delno tudi zaradi tabletk in je kar trajalo, da so se približno uredili..tako da se tega nočem več iti. Midva sva se odločila za kondome. Ni ravno tako kot brez, ampak ni druge.


(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: januarčki 2013
6.2.2013 15:09:34   
matejad
Danes pa še moja malenkost ;) Na tak dolgočasen dan mi bejba spi že drugo rundo...
Imam pa dve vprašanji: ste že ujeli ritem z dojenčkom? Mi ga še nimamo, vsak dan je drugačen, prav tako noč... Mogoče katera ve, kdaj se ustvari nek ritem, ki naj bi potem veljal?
Pa še... kdaj se lahko začne uporabljat kengurujčka? Naša bejba je kar precej naporna, hitro ji postane dolgočasno, da bi nekje ležala sama, ni šans... Sej ni jokava al tko, rabi pač nekoga, da jo animira, ko je pa uzbuna, more pa mami zizo pokazat, pa tudi če je jedla pred pol ure... Duda ni ravno njena prijateljica.

Pa čestitke velikemu fantu za pridobljene 2 kilce!! Pridni!

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: januarčki 2013
6.2.2013 15:25:56   
Ajda_Marko
Živjo punce!

No jaz sem nova tukaj :) imam pa doma dva mulčka, en je star 2,5 leti, druga je pa januarka 2013. Neža je rojena 6.1.2013, je zamujala 10 dni, sem imela 27.12. rok pa se je odločila počakat novo leto :) saj se ne pritožujem :)
Danes sve imele pregled ob 1.mesecu in se je mala premal zredila, od odpustne teže je pridobila 680g, morala bi pa najmanj 800g menda. Sicer jo samo dojim, ampak tamala je zadovoljna, spi ponoči od 3.5 ure pa tudi do 7 ur. Podnevi pa je dopoldne na 2 do 3 ure, popoldne, tam od pete ure naprej pa tudi na 1.5 ure. Drugače je pa zelo zadovoljen otrok. Aja poje mi pa samo eno joško, ne obeh, samo mi tako trdno zaspi da je ne morem zbudit da bi še drugo pojedla, očitno ima dovolj... ne vem... Pri prvem sem imela skoz malo mleka in sem mu dodajala že od štarta, zato sem pri njej malo izgubljena glede dojenja. Čeprav se ne sekiram prav veliko ker lepo spi, ko je zbujena je nasmejan otrok... samo zanima me če ima še kakšna take težave? Sicer pa, vsak otrok je drugačen in ne moremo vse dat v isti okvir... :)

Uživajte!!

Ajda

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 7:39:52   
cebelica986
Dobro jutro po neprespani noči user posted image

kopanje Zanima me kdaj je patronažna vaše malčke prvič kopala. Moj je danes star 3 tedne, pa ga bo kopala komaj v ponedeljek. Popek je že nekaj časa zaceljen in mi ni jasno zakaj taako pozno. Vedno govori, da bomo še malo počakali.

spanje Kdaj ste ujeli nek ritem spanja? Moj se zbuja ponoči tudi na uro in pol. Hranim ga z AM. Včasih poje komaj 50 ml in zaspi, nato se spet hitro zbudi... to se ponavlja celo noč. Ima katera kak predlog, kako podaljšati obdobja spanja? Danes ponoči je bil buden 2 uri skupaj...

(odgovor članu Ajda_Marko)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 7:41:00   
alenkita1
živijo mamice;)Super da je tudi na temo januarčki odprta tema,tako da si lahko pomagamo z nasveti;))
No tako naš Aleksej je rojen 15.1.2013 z 2940g odpustna teža je bila 2790,se pridno hranimo in redimo tako da je dobre pol kile se zredil;)

Danes se bomo prvič kopali,tako da komaj čakam da vidim ali bo užival;)

Krči so začeli par dni nazaj,pa nam je patronažna svetovala probiotične kapljice waya,mislim da po 3 dneh kr pomagajo,jih ima manj pa dosti lažje prdi;),ker se ne napenja tolko,
Ima katera izkušnje z temi kapljicami?Namreč naj bi po 2 tednih začele delovat,ampak nam je kr hitro.

Dojenje,nam ni lih enostavno šlo,mleka je blo samo je nam je bil problen pristavlljanje smo se mučli kr po uro,pa bradavice so ble tako razpokane(dobesedno) da je blo kruto in bolečine neznosne(skoraj me je minilo to dojenje);(.Začela sem z nastavki kar je olajšalo pristavljanje in dojenje,ampoak zaradi poškodovanih bradavic ni kaj dosti pomagalo.Na kar sem se odločla da črpam mleko(avent zakon);) in mu dajem po steklenički,in mažem z lanolinom tako da se je stanje 90% izboljšalo.Kmalu bom probala spet pristavit na dojko.Pa bomo vidli.


(odgovor članu Ajda_Marko)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 7:44:43   
alenkita1
cebelica986
če se zbuja hitro verjetno je še lačen,saj naj bi blo od 60-90ml zadosti za malčke.Tako je bilo tudi pri nas,saj nisem vedla kolko naj mu dam,pa je rekla patronažna da je od 60-90ml dovolj.

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 8:16:19   
austen
Dobro jutrouser posted image
se na hitro še jaz malo javim, dokler tamala še spi....tavečja pa itak gleda risanke user posted image
Karli manjka še 3 dni do enega meseca, od odpustne teže do včeraj smo pridelali 900 g, tako da ima zdaj 4140 g. Dojenje nam je lepo steklo, čeprav kot sem uspela brati imamo vse iste "težave" popoldan bi se dojila na 1,5 ure, dostikrat se pomoje samo carta amak naj ji bouser posted image .
Nočno spanje je vsak dan drugačno - načeloma prvo rundo kar spi 3 do 4 urce, potem poje in potem odvisno od dneva....ali spi naprej 3 ure ali pa se zbuja in hoče vsako urco malo povlečt......ma prej ali slej se bo zredilo tudi to. Moti me itak ne, ker itak spi pri nama. Očino rabi bližino in toploto, ki je v njeni posteljici niuser posted image

Kontracepcija....sploh ne vem kaj naj vzamemuser posted image nisem navdušena nad tabletkami. Ve mogoče katera kako poteka sterilizacija....postopek, izvedba.....

pa še eno vprašanje....kaj naredite /bi naredile, če morate za par ur stran od doma, otroka pa ne bi ravno s sabo jemale? Naj si poskusim izčrpat mleko ali naj ji dan Am za tisti obrok? Zaenkrat se samo dojiva

Kopanje.....jih kopate vsak dan?

Sprehodi....peljete otročke vem tui če je fejst oblačno ali megleno? Pri nas na obali je škifo vreme, radko kateri dan je lep. Če piha gremo ven, ma tale vlega me prav odvrne. Se mi zdi da še mene moti. Jo pa tama lo ful oblečem ko grem ven, ker sem opazila da ji paše če ji je zares toplo. Tako da ji dam čez oblačila ki jih ima doma še em takosmat user posted image
kombinezonček in jo dam v zimsko vrečo v košari. Potem se joka dokler ne pridemo na zrak in zunaj v trenutku zaspiuser posted image

tist ki imate večje otroke doma? Kaj lepega kaj počnete z njimi? rabim idejo, ker se ta večja že malo dolgočasi? V vrtec je pa še ne bom dala, ker je ogromno bolnihuser posted image

uffa ....sm bla pa dolgauser posted image

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 8:46:27   
cebelica986
Alenkita1

Verjetno res. Sem mu zjutraj dala za jest, pa je kar 100 ml pojedel, tako da je ponoči res bil lačen.
Se bomo počasi navadili in naučili.

sprehodi Jaz ga peljem vsak dan, razen včeraj, ko je res obilno snežilo. Drugače sva pa bila tudi več kot eno uro, ko je lep sonček.

kopanje Komaj čakam, da ga skopamo, da vidim kako se bo odzval.

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 10:52:28   
alenkita1
Super;)sej nemoremo vsega vedet;)jst vsakič patronažni zastavim cel seznam vprašanj;)vedno neki najdem.

Mi smo pa opravili prvo kopanje in to uspešno;)brez joka;)sej je umiru in zaspal;)

(odgovor članu cebelica986)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 10:53:16   
Bijoux
Čisto na kratko..Alenkita, zelo lepo ime imate, tako kot naše user posted image user posted image

Kopanje..mi smo se kopali par dni preden je dopolnil en mesec, pa smo bili tudi že malo pozni, ampak je bila patronažna vmes bolna. Kopamo se pa vsak dan, zaradi tega ker ga res lepo pomiri, milimo pa le enkrat na teden.

Austen, ce imas dovolj mleka, bi jaz na tvojem mestu crpala. Ce ne, das pa AM.

Sprehodi..midva greva, ce so temp nad niclo pa ce ni padavin. No pa danes ne bova sla, ker so plocniki cisto ledeni user posted image komaj cakam pomlad..


(odgovor članu cebelica986)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 11:00:30   
alenkita1
Bijoux


Hvala;)enako;)

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 12:06:23   
MaxKlara
Živjo januarke 2013!

No pa se tudi jaz končno javljam. Berem vas redno, ampak nekako ni čas za javljanje, pa še ta RR nagaja.

Naš zakladek Maks nas je razveseli 5.1., 51 cm in 3810, porod je bil slabih 5 ur od prvega popadka do rojstva.

Smo bili v torek stari že en mesec, včeraj imeli prvi obisk pri pediatru, smo zrasli 4 cm in pridobili čz 1.200 g, smo v porodnišnici zgubili nekaj in šli domov z 3530, sedaj pa smo na 4780.

KOPANJE: nam je pediater rekel da smo enkrat na teden v zimskih časih, patronažna pa dvakrat.

Kapljice: Smo probali Plivit in Oleovit, pa smo po obeh imeli krče, tako, da smo jih opustili, jih bomo ponovno uvedli pri 3 mesecih.

Spanje: mi nekako že imamo en ritem, ki se je vzpostavil zadnji teden, in sicer zaspi okoli 22 pa tam do 3, se najeva in spi nato do 7ih ali 7:30...upam, da tako ostaneuser posted image

Dojenje, pa tudi nam ni steklo, premalo mleka, mali ni dobro sesal, napačno pristavljanje, posledica razpoke na bradavici, zato nisem smela dojiti in izgubila mleko na levi dojki. Včeraj pri pediatru sem povedala, da za en obrok si še uspem izčrati, pa je rekel naj neham, da je to samo mučenje matere in posledično hormonsko neravnovesje in izčrpavanje telesa.

Čestike vsem novopečenim mamicam za januarčke 2013 in seveda tudi decemberčke 2012user posted image

Lep pozdrav vsem,
Petra

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 12:16:41   
Pikica_82
Naša se je včeraj prvič kopala. Je skoraj dušo ven spustila, tak se je drla user posted image  Pol še 4 ure ni k sebi prišla, kr nekaj je sitarla, pa ne jest, ne se cartat, ne spat, ne sama ležat v košku. Če se bo tak nadaljevalo, se do šole ne kopamo več, ker tole je muka... user posted image

Kaj počnemo z velikim... Jaz trenutno ne kaj dost, ker me mala okupira... Z atijem pa se hodita kopat, sankat, se vozit z avtki, zlagata Lego kocke, igrata igerca na tabličnem računalniku... Za pol, ko bomo sami (do konc februarja ziher ne gre v vrtec) pa mam pripravljene ene take kartice, vsak dan bo potegnil ven eno, pa bova tisto počela. Je pa gor pečenje muffinov, igranje družabnih iger, kako ustvarjanje, lego kocke, tud gledanje TVja... Ma saj se sploh ne spomnim več,  kaj vse sem gor napisala. Pač da ma vsaj kaka ura na dan nek smisel, drugač sva oba čist razštelana. Pa da bo mel filing, da ma tisti čas mamo samo za sebe. Pa če bo lepo vreme, bomo čim več zunaj

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 12:35:47   
neonaia
hej!

matejad: hehe..kot da bi o naši pupi pisala user posted image ful bi se nosila, ampak ne u istem položaju, pa dude tut ne mara..mislm da lahko kengurujčka šele po 4.mescu ko že dobo držijo glavo..mogoče pa celo kasnej..mi si mal s slingom pomagamo, ampak k je budna, ji ni glih všeč, k je not skrita.k je pa zaspana, pa takoj zaspi not.drgač pa pr očiju, mamici, na postli...glasba ji je ušeč.če ji pojeva, al pa dava kej za poslušat user posted image

dojenje: naša že od začetka sam eno zizo poje naenkrat...pa mislm da ma dovolj ker tut bruhcne dostkrat.

cebelica: heh, mi smo tut dons stari 3tedne in se bomo šele u pondelk kopal! user posted image

austen: js sm že 2x šla od doma za 2-3urce. spumpala sm mleko in jo je oči nahranu k je bla lačna. nč tazga user posted image . tko se tut z očijem bolj povežejo, ker futranje je neki posebnega.. če maš dost mleka oz. se samo dojita, je to samoumevno.nevem zakaj bi AM dajala..

ritem: mislm da ga bomo počas ujel.seveda se vsak dan za kšno uro ali dve kej zamakne, ampak načeloma se kr drži neke konstante.

biogaia: a jim date vseh pet kaplic naenkrat, al večkrat v dnevu po mal?

lep dan

(odgovor članu MaxKlara)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 12:41:44   
sandra_sandra
da se še mi pofočkamo! naslednji teden bomo že 2 m. stariuser posted image komi čakam da bojo vsaj 3 mesce da se znebimo teh krčkov! mi smo si kupili še čebriček poleg banje in vam povem da mi je vcasih lažje jih kopat v čebričku..ga pa uporabimo vsakič ko imatauser posted image user posted image krčke..mal pomasiramo v topli vodi pa se mi zdi da kr pomaga! kopamo se pa skor vsak večer k pol ful boljš spita!
kaj se pa zgodi če bi npr.zdej zanosileuser posted image ?? jst nimam nobene zaščite..user posted image pa tud še ni..sej ne da jo kej pogrešam! kaj pa pravte ne to da je moj sinek izrezan jstuser posted image , res!!! k je hud se tko naguba da še jst vidim podobnost..da o ostalih sploh ne govorim..punčka je pa edin jezna na mami..aja pa kriči k mamiuser posted image
komi čakam pomlad,k tole oblačenje za ven mi ful cajta vzame..tud eno h rabim da jih zrihtam pa vse pripravim za ven..
lupčka vsem user posted image
novim članicam pa en veeeelikuser posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: januarčki 2013
7.2.2013 13:04:01   
mini86
ja mi že imamo ritem-mislim da ga je po parih dneh ujela-mi smo se samo prilagodiliuser posted image sem zadovoljna z njem..

kengorujček..js mislim da se kengorujčka lahko uporablja ko začne sama kokr tok glavico držat..a ti na njem nič ne piše..

ajda-mah te standardi kok so se otroci zredili so meni kar nekaj..itak je odvisno tudi od konstrukcije same..te normativi so pa itak narjeni z umetnim mlekom..


cebelica-na koliko časa ti pa čez dan je..ker naša se je tudi zbujala ponoči na 2-2,5 ure..pa sem pogruntala da čez dan je na 4 ure oz kokr se zbudi in ji je premalo in pač čez noč potem notri prinese..sedaj ji dam v vsakem primeru jest na tri urce čez dan in lepo spi od 22h do 4-4.30 zjutraj..

kopanje-mi smo jo sami kopal je blo pa med božičnimi prazniki..sj se nikamor ne mudi-sj jo umiješ s krpico aneuser posted image

austen-če bi bil to moj prvi otrok bi si izčrpala mleko, sedaj pri drugem bi pa dala AMuser posted image user posted image sj a nimajo tistih potovalnih malih embalažic..

starejši otroci-js mam našega sicer v vrtcu..ampak delava vseen kar nekaj..no sedaj zadnje čase res malo manj ker se kar nekaj dogaja..
na večji plakat narišita snežaka pa naj ga pobarva, naredi ji lepljenko, pečta piškote..ne vem kok je stara ampak pri nas je bilo zanimivo barvanje ptičje hišice, das masa vedno vžge...

smo bili vpčeraj na uz kolkov in naj bi jo en mesec široko povijala, potem spet kontrola..pa mi ni dal miru ker so ji že v P delali uz in sta bila oba 1a in sem klicala v porodnišnico..tam mi je lepo rezložila da se široko sploh ne povija več da to je stara šola-ja ta dr k ji ga je delala gre drug teden v penzijo..in da res ni potrebe..počakam do ponedeljka in govorim še iz svojo zdravnico ker je res nebi brez veze obremenjevala s tem pa še sebe..
imamo pa 56cm in 4700g

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?