|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
6.4.2013 13:51:13   
katniss
Pozdravljene,

mi imamo slabe in dobre dneve glede polivanja. Danes smo zaceli s slapovi pio maminem hrbtu, po 'kosilu' je pa bilo bolje. Sem opazila, da imam tale zacetni refleks zelo mocan in, ko vidim, da se zacne mucit na dojki, ga odstavim, iztisnem (ok takrat ze res sprica!) nekaj mleka in spet dalje. Vmes se podrema kupcek tako da hranjenje zdaj ponavadi traja po kako uro in pol ampak se splaca, ker vecino casa zdaj manj poliva.
Ampak glede na to, da je vsak dan bolj buckast in vecji (bodiji st. 50 so ze tesniuser posted image ) in vedno zelo zadovoljen (tudi ce me cisto premoci po hranjenju), mislim da je vse ok. user posted image
Tudi nek ritem si pocasi ustvarjamo. Je priblizno na 3 ure, se kr sam javi vecino casa. Ponoci tudi, ceprav se trudim raztegnit na 4 oziroma na 5 ur. Vcasih uspe, vcasih pa ne, ampak je tudi res, da ponoci ponavadi manj poje in traja ve skupaj manj casa. Tudi spim kake 6 do 8 ur brez problema, ampak v kosih.
Mozevi sodelavci pravijo, da sva dobila super dojencka, ker so ga med nosecnostjo vsi strasili kak ne bo nic spal in kak bo mali teckal ves cas... Sicer je nas ritem drugacen in sva bolj utrujena, ampak se vedno lahko normalno funkcionirava. No, samo da bi tako ostalo se naprej.user posted image

Kapljice:
Tukaj na NL priporocajo vitamin D in vitamin K. Nekaj ga mucijo krci, ni pa prehudo. Ponavadi se zelo hitro umiri in ni nekih tezav. Sem pa zacela opazat, kak obrazek naredi, ko polni plenicko in kdaj so samo krci.

Pomlad:
Danes je taki lepi soncek in smo dopoldne vsi trije odsli na trznico. Mali je uzival vse do konca, ko se je zacela lakota in sma mogla pohitet domov na 'kosilo'. Naslednji teden se ze kazejo malo visje temperature tako da bomo uzivali zunaj kolikor se le da!

Ima katera doma nosilko? Nas jo naravnost obozuje! Kadarkoli je teckast pa ne vemo vec tocno kaj narediti, si ga privezem na sebe in zaspi v roku 10minut!
Je pa res fino opazovat, kako zdaj ostaja buden dlje casa in obraca glavico za svetlobo in se cudi. Je prav hecn, ko nekaj opazi in potem strmi v tisti smeri.
Prelje sem ga malo lupckala in je vsakic potegnil obraz v nasmesek, tako da upam, da se bo pocasi ze zacel odzivati z obrazno mimiko.
Imeli smo tudi tezave s plenicnim izpuscajem. Menjava plenic (Pamperske nam ocitno ne ustrezajo) in bepanten kremica sta res pomagala.

Ima se katera dobre izkusnje s tummy tubom? Ze itak ima rad vodo in verjetno greva na plavalni tecaj, ko bo star 8 tednov, ampak tummy tub je pa zakon. Po moje bi celo uro not ostal, ce se ne bi voda ohladila hehe.

Nocno potenje:
Ponoci se se kar precej potim, predvsem pod dojkami. Ocitno je tale produkcija mleka res v polnem pogonu! Se katera s temi tezavami?
Sicer spim z modrcem, ker je drugace precej nemogoce (bradavice imam dokaj obcutljive) in potem se kar precej potim.

Zelim vam lep vikend! Nas mulcek spi, kmalu dobimo se obcudovalce na obisk.user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Marčevke 2013
6.4.2013 15:05:33   
Senait
Ojla.

Midva sva ravno s sprehoda, zdaj pa malo drema, dokler ne bo spet lačen. Odkar mi ponoči tak fajn spi, je čez dan nonstop lačen-očitno mora nadoknaditi :) Je že kar lepo ujel nek ritem, tu in tam pride kaj navzkriž, ampak načeloma je kar vsak dan enako. Zjutraj se zbudi med šesto in sedmo, potem se na hitro naje in še malo zaspi. Zvečer pa mamo tudi skoz isto rutino, najprej se podojiva, nato kopanje, flaška in spat.

Polivanje-joj, to sva imela težave. Sem včasih mislila, da mu čist nič ostalo v želodčku. Zdaj pa ga med hranjenjem več krat dvignem, da vmes podre kupček in je občutno boljše. Tako kot si rekla katniss, traja res nekaj časa, ampak se splača user posted image

Kapljice D3-Jaz mu jih dajem od drugega tedna, in do zdaj ni imel nobenih težav s krčki. Mi pa je patronažna rekla, da če bodo težave, komot lahko prestavimo za kak mesec ali dva.

Nočno potenje-pri meni je na srečo to že mimo. Bilo pa je grozno, sem se prebujala skoz mokra in na noč zamenjala tudi tri pižame.

Katniss kako hito rastejo, a ne? Midva sva začela s cotikami št. 46, pa še te so mu nekatere bile prevelike. Vse tiste cotike, ki jem jih pripravila in ki so nama jih prinesli obiski, so se mi zdele tako hudo velike in sem mislila da še mu nekaj časa ne bojo prav. No zdaj so mu nekatere št.56 že premajhneuser posted image

težav s pleničnim izpuščajem na srečo še nismo imeli. Uporabljam DM-ove plenice in mu ustrezajo.

Pomlad pa verjetno že vsi nestrpno pričakujemo..sploh ne vem kdaj sem nazadnje videla sonce. Čeprav midva greva ven tudi v tem čudnem sivem in mokrem vremenu, bodo sprehodi na sončku veliko lepši.

Ste razmišljale že kaj o zaščiti zdaj po porodu? Zadnjič sem imela pregled pri ginekologu in mi je, glede na to da ne želim hormonske zaščite, svetoval maternični vložek-tisti ki ima baker. Ima morda katera izkušnje s tovrstno zaščito?
Sicer pa mam ta moj ciklus zdaj čist zmešan, imam že drugo mestruacijouser posted image je pa res da nimam več tistih groznh krčev, kot sem jih imela pred zanositvijo.

Lepo preživite dan!



(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Marčevke 2013
7.4.2013 16:56:53   
Mamaja
Živjo,

medtem ko Iva spi, se vam malo javljam

Ritem ima moja hči že praktično od rojstva enak. Čez dan je lačna na dve uri, ponoči spi 6, 7 ur v kosu ali celo več. Zadnje večernje dojeje končava med 23h in polnočjo in ta "obrok" je očitno najobilnejši - noče in noče nehat, tako da dojenje takrat običajno traja kar eno uro in me mala čisto izčrpa. Ampak potem je mir do 6. ali 7. ure, tako da si vsi odpočijemo. Nego imamo okoli 19h, kopamo se še ne, ker je Ivi šele nekaj dni odpadel ostanek popkovine. Na splošno je bolj večerni kot jutranji otrok - dopoldne manj poje in več spi, čez dan poje vse več in vse manj spi, najživahnejša in najbolj ješča pa je zvečer ko ima žal tudi nekaj krčev.

Kapljice D3 dajem od 10. dneva po 1 na dan v žlički mojega mleka in za zdaj ni bilo dodatnih krčev

Nočno potenje je bilo pri meni najhujše nekaj dni po porodu, zdaj je že malo bolje.

Nosilka jaz imam vrečo (pouch), a je očitno ne znam uporabljat user posted image . Ko sem med nosečnostjo vadila s plastičnim dojenčkom moje nečakinje, je še šlo, zdaj ko noter zbašem Ivo se mi pa zdi, da nekaj ne štima in da je vsa zmečkana tam notri. Mala se sicer ne pritožuje in samo radovedno gleda, a vseeno. Moram še malo naštudirat stvar in potem mislim, da bo to pri nas kar v uporabi.


(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Marčevke 2013
9.4.2013 16:51:21   
Mamaja
Ahoj!

Kje ste? A ste na sončku in vozičkate?

Mi smo šli včeraj prvič na sprehod in je bilo super. Tako da smo danes ponovili vajo user posted image . Ivo vozičkanje sicer očitno uspava - obakrat ves čas niti očesa ni odprla - meni pa tudi zelo pašeta sonček in zrak. Malo me sicer utrudi vsa zadeva, a bo že...

Sem pa navdušena nad vozičkom Mutsy Evo, za katerega sva se odločila. Tudi po terenu se fino pelje, ne le po stanovanju... Kaj pa ostale? Kako ste zadovoljne z vozički?

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Marčevke 2013
9.4.2013 17:08:57   
abc123
Hojla,
mi še nič ne vozičkamo, ampak gre dan tako hitro okoli. Danes smo se prvič kopali in zdaj že celo popoldne spi user posted image

Ritem: mi ga pa še nimamo. Jemo približno na tri ure, čeprav je včasih tudi že prej treba naredit flašo. Dvakrat na dan ima daljši spanec, ostalo dremlje. Ko poje in če ne zaspi, začne po obroku običajno jokat, kot da bi jo nekaj nerviralo. Zelo rada se nosi zelo pokonci. Ko poje in ko jo odložiš v posteljo pa običajno začne godrnjat in "kašljat" kot da bi jo motila kislina, ki se ji dviga iz želodčka in potem običajno polije. Zdaj smo ji dvignili vzglavje in bomo vidli če bo kaj bolje. Upam, da ni res kislina in da bomo s temi ukrepi to rešili. Ali ima katera izkušnje z refluksom, kako to izgleda, kaj ste storile...?

Večerna rutina je pa običajno vsak dan ista. Ko poje jo začne kar nekaj zvijat in potem joka, kriči, se umiri, malo zadrema in spet jok... dokler okoli 21-22 ih ne zaspi.

Nočno potenje je na srečo že mimo.

Kopamo se mi v kadi in tommy tub-ane poznam.

Voziček: imamo starega peg perego z globoko košaro s katerim smo bili zelo zadovoljni in potem še marelo peg perego s katerim smo tudi bili zelo zadovoljni. Upam, da bo zdaj tudi tako in da se bo mala rada vozila. Ta teden bomo šli prvič ven, če bo vreme dopuščalo.

Se pa temeprature zunaj dvigujejo - očitno pomlad le prihaja, le vidimo je še ne user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Marčevke 2013
11.4.2013 11:26:10   
katniss
Pozdravljene!

V torek smo bili spet na tehtanju in smo ze skoraj na 3kg! user posted image Nas je sestra pohvalila, v ponedeljek pa imamo prvi 'sistematski' pregled in bomo videli kaj bo zdravnik dejal. ALeksej ima se vedno malce hripav glas in sem brala, da zna bit to tud od tega, ker veliko poliva, ceprav dvomim, da gre za pravi refluks. Je pac pravi jedec, se pa pocasi ucim, kdaj ga vmes odstavit, da kupcek podre.
Ritem se nekako ustvarja, ceprav ga je vceraj nekaj hudo fejst motilo in jaz sem bila cel cas na robu solz, ker vec nisem vedela kaj naredit. Na koncu sva se parkirala na kavc in je visel na dojki vsake pol ure. Je bil pa ponoci mir.user posted image
Ugotovila sem tudi, da tile losjon robcki za enkratno uporabo povzrocajo izpuscaj. Zadnja dva dni uporabljava izkljucno vodo in vato in je doooosti boljse. Mozu sicer to ne ugaja najbolj, ker je pac treba vsakic po toplo vodico in te zadeve, ampak vidi, da je bolje. Pa tudi plenice smo nasli tu ene, ki so zaenkrat fajn.
Danes je malo bolje, trenutno uziva pri meni v nosilki, zunaj dezek pada, tako da bo cas za likanje in te zadeve.

Kako ste kaj ve?
Mene vcasih malce skrbi moja cisca, ker se imam obcasno cisto malo sveze krvi. Sem klicala tukaj babice, so rekle, da je normalno in, da je to v bistvu znak, da moram malce manj noret okoli. Sicer je pa sele 4 tedne od poroda, tako da se imam dva tedna casa.
Tudi nocno potenje se umirja, energije pa imam malo vec, ceprav pa vidim da je to odvisno od spanca ponoci. Danes mi je uspelo spravit skupaj ene 8 ur, sicer po kosih, ampak sem cisto manj pasja kot vceraj, ko sem spala samo ene 4 ure. user posted image

Mamaja: Tudi mi mamo Evota. Katero barvo ste izbrali? user posted image
Nama z mozem je obema zelo vsec, se nama zdi da sva dobro izbrala. V avto sicer ne gre cisto na easy, je treba zadnja kolesa odmontirat, ampak to tudi ni velik problem.
Mu pa tudi pase vozickanje, vceraj je sicer bila izjema ampak drugace pa vedno zaspi. No, ko je lacen, pa da vsem vedet, kaj se dogaja, vozicek gor ali dol!user posted image
Nas je v pouchu (nosilko si zvezem tako, da se ustvari taki zep) tudi malce zguzvan, ampak mu ful pase. Celo sam se se bolj v eno tako kroglico zvije. Sem danes sicer probala nov nacin ampak sva oba bila bolj nerodna, tako da zaenkrat ostajamo pri enem polozaju.

abc123: Tummy tub je v bistvu samo eno tako globlje vedro, nic kaj posebnega. Moz je tudi najprej debelo gledal, zdaj pa prav uziva, ko ga tam noter kopava. Deluje kot 'off' gumbek pri nasemu pikecu. Ce se pred tem dere kot jesihar, se v tej kadi cisto umiri v roku pol minute. Cudez! user posted image

Lep dan vam zelim, nam napovedujejo skoraj poletne temperature ta vikend, tako da v soboto ali nedeljo gremo zagotovo na sladoled!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Marčevke 2013
11.4.2013 21:10:01   
Michelle12
Pozdravljene pupeeeeeeeeeee :))


Dojenje sploh nima veze kako dojiš. Otrok, če je lačen, bo jedel v vsakem položaju :) Ma iz kerega stoletja je prilezla tale patronažna?? :)
Moj fantič se samo doji in nam gre še vedno super.

Sprehodi in vozički vsak dan smo zunaj razen, ko dežuje, ker trenutno nimam nič za Michelleko. Ne mislim pa kupovat, ker bo zdaj manj dežja in da mi ne stoji brez veze v omari ali kjerkoli že. Z vozičkom sem zelo zadovoljna ampak moj gospodič je že skoraj prevelik za košaro in gre jutri stran. Sem ga prodala. Naslednji teden pa gremo po novega. Jutri gremo malo pogledat ponudbe. Rabimo pa takega, da se športni del cel poleže, da bo lahko ležal :)
Malo hitro je šlo s to prodajo, sem bila 100%, da bo trajalo dlje pa je šel..niti 3 dni ni bil na netu. Je pa res odlično ohranjen in meni ful lep :) Bom pa zdaj gledala, da kupimo plavega. Do zdaj smo imeli rdeče, neutralne, zdaj bi pa rada, da je prav fantovski :)

Refluks in te stvari nimamo problemov.

Čišča je ni več že kar nekaj časa in že veselo seksam. Pregled pri G imam pa v torek :)

Ritem vedno drugače. tudi hrani se čez dan vedno drugače. Edino zjutraj je ponavadi tako, da se zbudiva, ustaneva (ponavadi med 9.30 in 10.00), ga previjem, umijem, potem je v ležalniku ali pa pri meni v naročju, gleda okoli za kakšnih 10-15min in zaspi nazaj. Kdaj se potem zbudi je pa spet vsak dan drugače. Budna obdobja ima tudi vedno drugače... ponoči jih pa nima. Je lačen, mu dam joško v usta, če je sam previsoko ali prenizko, jaz spim dalje in on tudi, ko se naje. Je pa ful bolj nepotrpežljiv kot je bila Michelle. Ko se oglasi, hoče jest takoj..Michelle je vedno počakala do 5 minut, če je bilo v določenem trenutku nemogoče jo nahranit ( wc, tuš, v avtu ali ni klopce blizu).

teža in dolžnia Moj fantiček ima 5250g in 63cm, obseg glavice 41,5cm. Porodna 3390 g in 56cm. Teža padla do 3170 g :)

Moram it, ga grem okopat :) Pol gre pa spančkat :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Marčevke 2013
12.4.2013 17:12:30   
rotty
Živjo!

Da se vam še jaz malo oglasim. Mi smo zelo pridni, lepo se dojiva, hodva na sprehod, v pon sva mele posvetovalnico in je vse ok!
Včeraj je mela že 4060g in 57 cm. Ponoč enkrat vstanemo in jemo in to je to. Tud mi smo prerasl že nekaj oblačil, zdj vidm, da se res ne splača ne vem kaj kupovat za tko male:)

No želimo vam lep vikend, bodte čim več zunaj, ko bo tako lepo vreme. lpuser posted image

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Marčevke 2013
12.4.2013 17:24:18   
rotty
Ups, vidm, da se mi je ena ničla prikradla vmes. Tehtamo že 4600user posted image user posted image
LP

(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Marčevke 2013
13.4.2013 9:11:32   
abc123
Rotty ste pa že veliki user posted image

Mi smo se včeraj spet kopali - nekaj časa ji je blo všeč, pol se je pa drla kot ....

Počasi ugotavljam, da verjetno nimamo kakšnih velikih težav s kislino in krči, ampak da je preprosto bolj jokav dojenček... najbolš da se s tem sprijaznim in bo, sej mine... upam da čimprej.

Zunaj spet dež... upam da bo tudi z jokom bolje ko bomo začeli vozičkat.

Lep vikend vsem.

(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Marčevke 2013
13.4.2013 16:35:45   
Mamaja
Ojla!

Madona Michelle in Rotty, s čim pa hranita svoje otroke, da se tako lepo redijo? user posted image Saj naša Iva tudi raste in pediatrinja jo je na pregledu v sredo pohvalila, da lepo pridobiva na teži, a vseeno ni tako "hitra" kot vajina sončka. Očitno je bolj po atiju, ki se ga kile ne primejo user posted image . Mi smo še na cunjicah št. 50, a so vse bolj polne in verjetno bomo morali kmalu na 56. Je pa luštno, ko grejo mladičem kile gor, nam pa dol user posted image

katniss naš Evo je rdeč. Pa vaš?

čišča tudi pri meni še vztraja, a je je že zelo zelo malo. O zaščiti še nisem razmišljala, bo pa treba začet mislit tudi na to.

plenični izpuščaj: ah ja, smo ga tudi nakasirali, ker som nekaj dni uporabljali papmperske (ni bilo drugih v trgovini), ki ji očitno ne pašejo. Po menjavi plenic je bolje.

Kopali se pa še nismo. Se je popek bolj počasi celil. Se bomo začeli prihodnji teden.

Toliko za zdaj, moram it previjat, pa podojit, nato pa šibava na drugi današnji sprehod.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Marčevke 2013
14.4.2013 13:44:51   
katniss
Hojla! user posted image

DAnes smo pustili atiju da je malo spal, midva sva pa palacinke za zajtrk spekla. Kosilu bo kmalu pol na gremo na sladoled v mesto! user posted image
Soncka sicer ni, je pa fino toplo.

Mamaja: Tudi nas je rdec. Sva ga nabavila, se preden smo vedeli, da bo fantek pa nisem zelela crnega (kao nevtralnega) pa se mi je rdeca zdela se najbolj nevtralna in lepa.
Malo me sicer heca zlaganje, ker imam obcutek, kot da je en zatic malce trsi kot drugi..ampak ponavadi moram samo malo mocna bit pa gre.

Teza: Tudi mene zanima, kaj jeste, da gre teza tako gor! Sicer pa je res, da se je nas v tem prvem mescu zredil za nekje 700g ze (jutri se ponovno tehtamo, tako da bomo videli kako in kaj).

Kopanje: Tu zacnejo kopat dojencke ze takoj prve dni, ko je popkovina se zraven. Nasega smo zaceli kopat cetrti dan menda, ko je zacel na tezi pridobivat.
Sicer je res trajalo 10 dni, da je popkovina odpadla, ampak se ni nic gnojilo ali kaj.
Je pa res, da sem zdaj opazila (predvsem ko joce in se napenja), da je se en del, ki se ni zacelil. Glede na podatke z interneta, je to dokaj pogosto in zdravnik mora nekaj namazati gor, da se zaceli. Gre pa verjetno za 'mrtvo meso', ker nasega to nic ne boli in nic ne moti. Tudi gnoji se ne.. tak da.. no sej bom jutri vprasala v posvetovalnici.
Zanimivo mi je kaksne so razlike med nego tukaj na NL in v Sloveniji.

Nekaj mi povejte, spijo vasi dojencki pod odejo (tako cisto prav, presito, s perjem/bombazem/volno ipd) ali pod dekico samo? Tu so striktno povedali, da mora biti dekica iz bombaza, nic kaka odeja. Sem bila malo zalostna, ker je moja mami narocila posebej tako odejico lepo, polnjeno z ovcjo volno..
Se gre pa pri vsej stvari za varno spanje. No, v vozicku jo ziher lahko uporabljam, ker ga imam tam skozi na oceh.user posted image

Lep preostanek nedelje vam zelim user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Marčevke 2013
14.4.2013 15:44:59   
Michelle12
Pozdravljene!

Kakšen lep sončen vikend imamo :D

Kaj jem? Vse razen jagod :) In meda ampak tega tako ne maram. Svinjino, sveže sadnje in zelenjavo, čebulo,česen...ma vse vse drugo jem :) No, pa citruisov tudi še ne. Pijem pa večinoma samo vodo. Vsake toliko kakšen sok. Ko je kakšen izreden dogodek, kot včeraj, ki smo bili na RDju. In se imeli super:)

Danes smo pa takoj po zajtrku v trgovino šli, potem sprehod, kosilo (mož kuha ta vikend, ki je končno doma po enem mesecu), otročki spat, jaz sem pa balkon očistila in pripravila mizico, stole in vse to:) Komaj čakam, da spijemo kavico zdaj zunaj. Dobimo obisk in potem spet sprehod. Aja, mi smo že v kratkih pa še v tem mi je prevroče.

nov voziček smo kupili oz ga gremo jutri (ali v torek) iskat. Mura plus, plave barve. Komaj čakam! :)Ta naš falotek je prerastel košaro..in voziček sem že prodala. Mi je kar malo žal :( kaj čem, če mi ne pride v poštev.

So pa res veliko razlike kar se porodništva in dojenčkov tiče, ja....mi smo itak še v srednjem veku.
Aja, pokrivam ga s koutrom, spimo skupaj in je pokrit z našim. Je pa nek čuden, bambusov se mi zdi...ma ful je nek mehek no..

Grem, moram še malo pospravit, pa ne vem ali bi torto zdaj naredila ali potem, ko kolegica gre,....sem dobila od mam za RD biskvit za torto in kremo..nardim pa naj si jo sama...ful se mi da in ful imam čas.... :/

Lepo se imejte! :D



_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Marčevke 2013
15.4.2013 12:44:18   
abc123
Zunaj so že čisto poletne temperature. Sej je fajn, ampak kajko ne veš kako se oblečt, pol bomo pa spet vsi prehlajeni. Kako vi oblečete vaše user posted image za v voziček. Jaz tako kot je noter (dvoje rokave zgoraj in hlače spodaj), čez dam pa še jakno iz velurja in čez nogice eno dekico pa košaro od vozička zaprem. Aja, pa kapo seveda.

A jih imate vi v stanovanju v dvojnih rokavih. Nam se sonce opre in imamo noter 24°C in mam občutek da so ji dvoji rokavi preveč.

Ponoči je pokrita s tanko dekico spodaj in kovterček čez, pase mi zdi da ji čist paše, da ni preveč.

Čiščo imam jaz tudi, na momente že zelo malo pol pa spet kr pride, no jutr bo 4 tedne, torej mam mal še časa, da se zrihta.

Zdej delava prve sprehode blizu hiše,večinoma spi v vozičku. Komaj čakam na prve daljše sprehode, ker meni tudi že gibanja manjka.

A jim ve kakšen ritem ustvarjate (npr. enkrat na dan v posteljo spat, zvečer rutina) alkakor pač nanese. Mi še vedno lovimo en ritem, odvisno kako se ponoči zbuja in pol je temu ves dan podrejen, razen zvečer zaspi med 21-22.uro.

Bodite lepo in uživajte na soncu.user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Marčevke 2013
15.4.2013 22:55:30   
Michelle12
Oi :)

Ja, pri nas je res že pravo poletje:)

Sem pozabila napisat še glede dojenja in pridobivanja na teže.... Michelleka je dosti manj pridobivala kot on zdaj. Ma večkrat slišim, da drugi dosti hitreje raste kot prvi...ma itak je pomembno samo, da pridobivajo :)

Jaz ga imam in doma in zunaj v tankem bodyju z dolgimi rokavi in tankih dolgih hlačkah. Če je mrzlo mu pa oblečem še tanko majčko čez. S sabo pa imamo vedno še dekico, če bi bilo slučajno mrzlo. Kape mu ne dajam več. Razen, če piha. Jo pa imam vedno s sabo za vsak slučajno. tisto najtanjšo :)
V stanovanju imamo mi čez dan 24 stopinj, balkon je odprt od jutra do večera. Žal pri nas ne bo spomladi oz bo ampak sam kakšen teden in bo tu že poletje:(
No, tako imamo v Izoli, drugje verjetno še ni tako toplo... ma jaz delam po občutku oz ga tipam za vrat in tako ga tudi slačim/oblačim.

Jutri imam pregled pri G, bomo bideli kaj pravi :)
ŽZdaj pa grem, smo danes zgodaj ustali (ob devetih:)). Lahko noč :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Marčevke 2013
17.4.2013 8:45:41   
Mamaja
Daan!

Joj kako je luštno, ko so taki lepi pomladni dnevi! Midve prav uživava.

Včeraj smo se končno prvič kopali. Ivi je bilo zelo všeč. Tudi patronažna je bila včeraj zadnjič pri nas.

Sva pa pridelali soor oz. glivice user posted image . Nič hujšega, bomo sanirali z daktarinom... Še katera s tako težavo?

Pa zadnja dva dneva je veliko bolj lačna kot prej. Tudi ponoči ne zdrži več kot 4 ure, podnevi pa včasih želi jesti že po eni uri. Skratka, ritem se je malo podrl. Računam, da bo po tem apetitu kmalu kar čez noč zrasla, vsaj pri nečakih je bilo ponavadi tako, da je obdobjem volčje lakote sledilo obdobje turbo rasti.

Oblačenje je te dni kar izziv. Tako kot Michelle tudi jaz večkrat preverim na vratu, ali je punčki vroče, in se sproti prilagajam. Sicer pa tudi sama "pove", če ji je vroče ali jo zebe, ampak raje ne čakam do takrat, ko zajoka.

Fajn se imejte in veliko crkljajte svoje user posted image

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Marčevke 2013
17.4.2013 9:16:34   
drejcisu
Jutro :-)

Kako ste kaj? Končno mi je uspelo kaj napisat....skoz nekaj šteka ta RR. Tud midve uživava v vozičkanju na sončku..mam pa tud jaz težave kaj oblečt Hani ko je tako smešno vreme...nekak se znajdeva upam da prav :-)
Pri nas se še ne kopamo, ker je prejšni teden spet malo rosilo iz popka tako da mamo novo hrastico in zdaj čakamo da odpade.
Hranjenje je tud pri nas nekaj pogostejše sploh čez dan na dve urci ali manj...ponoč je pa kar pridna in spi že štiri ure.Moram jo pohvalit da se je celo navadla podret kupček...je kar trajalo...pol jo je pa napenjalo če ga ni tko da upam da bo v naprej tud tko...
Patronažna jo pride v torek še stehtat, v sredo pa imava prvi pregled pri pediatru.

Lep sončen dan vsem in lepo vozičkanje z vašimi user posted image !!

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Marčevke 2013
17.4.2013 14:24:45   
Michelle12
Dober dan :)

Ne morem verjet, mi je odprlo okence iz prve!! Bravo RRuser posted image user posted image user posted image

Pomlad? To je že poletje user posted image

Mi smo pravkar prišli s triurnega sprehoda:) Z novim vozičkom in je super:) Pa še tisti bord za Michelle smo kupili tako, da sem danes naredila kar nekaj več metrov oz km :)
Sem ga pa danes imela v samem bodyju z dolgimi. Ko smo šli ven, je imel še hlače ampak sem jih slekla, je bil prav moker, bogi..tako vroče je že. Kaj bo šele poleti :/

Moj ima vneto ritko in zgleda, da tudi glivice. V ustih in na joških pa ni nič,na srečo..še:)

Aja, kil imam 90 in naslednji pregled pri G čez pol leta, za bris in kontracepcijo, če bom želela. To je to:)

Grem, moram kuhat, kmalu pride mož..uživajte na sončku :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Marčevke 2013
17.4.2013 21:04:55   
abc123
No končno je RR odprl....

Michelle jest pa sploh ne upam imet tolk mal oblečene, ker veter piha. Sej če je v vozičku je itak zaščitena, ampak če jo pa ven vzamem ... kaj pa vem... je pa res, da če se pa poti in jo veter dobi, je pa še slabše.

Naša še vedno večino časa ko je budna jokauser posted image . Sej včasih ima res neke krče, ampak včasih ji pa nič ni pa se dere ko hudič. Pa fora je, da ga ni položaja ki bi ji ustrezal, ne v naročju, ne v postelji...

A morda katera uporablja kakšne kapljice za krče in katere? Bi ji mogoče kej takega dala pred hranjenjem, glede na to da tudi po hranjenju vedno full joka.

Kolk in kako vaši kaj spijo? Naša je vmes kakšno uro, včasih dve budna in pol spet spi.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Marčevke 2013
18.4.2013 10:56:33   
rotty
O, tudi men se je RR takoj odprl:)

Vreme je res super, da smo lahko zunaj, je pa res problem kaj gor dat. Moja je dobila polno majhnih pikic po obrazu, če sva na zraku je bolš, če ji je pa prevroče, pa tko rdeče ratajo, sm že misla, da je kaka alergija, pa nima nikjer drugje! Drugač mava že 4900g. Poje kr velik, podnevi na 3 do 4 ure, ponoči pa spi nekje po 6 ur skupaj.
Dejte uporabljat za ritko Bepanthen al pa bebival in ne bo nobenih težav! Je pa res, da sta dražja, lahko pa tud tako nardite, enkrat namažete z bepanthenom drugič pa s hladilnim mazilom al kar pač mate, da se mal izmenjuje! Pa pleničke tud pazte, da so iz Nem al pa Avs, ne glede na znamko!
Naša je velik pokakana pa nima niti ene pikice in je res fajn.

Me pa na srečo nomava nobenih krčev, je pa res, da se sama kr pazim kaj pojem, pijem samo kompot pa čaj za dojenje, za malco jogurti, drugač pa samo kuhano zelenjavo, perutnino in govedino, nobene solate itd, jo pa pogrešam, sm rajš mal pazm, pa mamo res mir in nič ne jokamo. No pa sladkarijo tud pojem kako.

Pregled pri gin sem pa že mela, vse je ok, za zaščito mi je pa dala tabletke carozzete al neki podobnega, jih lahko ješ med dojenjem! Sicer jih še nisem začela jest, jih pa verjetno kr bom.

No, zdj pa grem likat, pol pa jest in ven.
Uživajte in se beremouser posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Marčevke 2013
18.4.2013 11:39:20   
katniss
Ojla punce!user posted image

Uf nas ima danes en taki dan.. no, ze noc je bila pestra. Je do zdaj ze imel lepo ritem, sma se porihtala zvecer okrog 10h, pa ob 3h je hotel jesti..pol pa smo do 6h meli mir (takrat gre ati v sluzbo). Danes je blo pa na eno do dve uri... in se se ni nehalo. user posted image
Ocitno si zeli nas decko vse vase bebice dohitet po kilah hehe.

Glede oblacil ga imam jaz cez dan v bodiju z dolgimi rokavi, hlackah in zoknckih. Imamo pa 20 stopinj v hisi pa ga nic ne zebe. Je pa res, da je dosti v nosilki in na meni gor, kar pomeni da mu je avtomatsko bolj toplo. V vozicku pa mu ponavadi dam gor tako bombazno jaknico pa dekico cez noge in obvezno kapico na glavo. Zraven vzamem se pa dodatno dekico. Je pa ponavadi tu okol 18 stopinj zunaj in kr vetrovno ampak ce je v kosari, se mi zdi, da ni nekega problema, ker mu ne piha noter.Ko ga doma ven vzamem, je res vedno fajn topel in se nikoli ne pritozuje glede tega.

Glivic na sreco nimava, sem pa imela prve tri tedne eno tako res grozno rano na bradavici, ki se je tezko celila. Na sreco je zdaj dosti bolje!

Izpuscaj pa je res najbolje bepanten uporabljat. Se kr strinjam z rotty. Smo imeli zdaj kr tezave s tem, zdaj uporabljam pa bepanthen in je zelo boljse. Je pa res, da ne uporabljam cistilnih robckov ampak samo toplo vodo in vato, za med gubice pa vcasih malo baby olja nakapljam in tudi gre fino dol.

abc123: Jaz ti priporocam nosilko. Nas se zna tudi fino jokat, ampak v nosilki se vedno umiri. Pri aprilcicah so se pogovarjale o tehnikah za umirjanje jokavih dojenckov, mogoce si tam se malce poglej? Upam, da vam jo rata potolazit.
Meni se vedno srce trga, ko ga slisim jokat pa vem, da so krcki.

Hrana: Jaz jem od zacetka vse. Solate, med, cebulo, sveze sadje pa tudi kaki kos pice kdaj. V glavnem ni da ni ampak do zdaj se mi dozdeva, da ima mogoce bolj mocne krce samo po cebuli.
Med je nevaren samo ce ga sami direkt zauzijejo zaradi bakterije botulizem. To bakterijo pa nase telo uspe predelati in ne prehaja v mleko.

Drugace pa sem nasla en zanimiv blog v anglescini, kjer je na voljo OGROMNO informacij o dojenju: http://kellymom.com/

Uzivajte v sonckuuser posted image

(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Marčevke 2013
18.4.2013 15:41:16   
Michelle12
Pa je le uspleo..s tretje :)

Jaz uporabljam kar Sudocrem. Pleničke Babylove in toto krpice+voda. Tudi za Michelle sem to uporabljala in še zmeraj. Robčke imamo mi samo kadar gremo ven in ju je potrebno previt. Ampak to se redko zgodi, bolj jih uporabljamo za brisat rokice in ust po jedi :) Pri Michelle seveda..
No, trenutno vodo nadomešča hrastovo lubje in moram reč, da se je ful izboljšalo. Po moje bo do večera že zginlo vse.

Aleksandra sem danes imela zunaj v bodyju z dolgimi rokavi in nogavičkah. Pa mu je bilo vroče. Ampak bodyjev s kratkimi nimam..še. Sem včeraj gledala neki sam nisem dobila št tako, da grem danes še drugam pogledat, ki mamo več časa:) Mi trije smo pa itak v krakih. V dolgih se sploh dihat ne da. V stanovanju pa imamo trenutno 25 stopinj. Klima ne dela že kakšna dva tedna in zadnje dni imamo po cel dan odprt balkon in okna. Danes tudi čez noč pa vseeno..je prevroče. Bo kar treba lepo zapret in klimo prižgat za hlajenje.

Nosilke, trakovi..to je zakon. Sam jaz še vedno nisem nabavila. Bom pa Bobo 3g v kratkem. Sam očitno nam ta mesec finančno spet ne bo zneslo. Je 100€. Pa voziček smo kupili,m nekaj garderobe in še je bo treba, za otroka. Tako, da ja, bo to počakalo na naslednji mesec.



_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Marčevke 2013
18.4.2013 15:44:13   
Michelle12
Aja... hrana. Dieta med dojenjem je brez veze. Razen, če vidiš, da otroku neka hrana res ne paše. Krči so in krči bojo. Pri nekaterih so bolj izraziti, pri nekaterih manj. Nekateri jih lažje prenašajo in manj jokajo, drugi jih težje in zto več joka. Jaz sem v prvo bila vsaj ene dva meseca na "dieti" in gledala sem tisto surovo solato pa sadje ma nisem jedla. In krči so bili vseeno. Hujši kot zdaj pri Aleksandru, ko jem popolnoma vse! :)

Zdaj pa res grem, moram dat prat perilo dokler spijo :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Marčevke 2013
19.4.2013 9:21:45   
Mamaja
živjo,

vidim, da imamo vse težave z oblačenjem naših user posted image v tem poletnem vremenu.

Jaz jo stalno nekaj oblačim in slačim in še nisem prepričana, da mi čisto uspeva. Čez dan se še najbolje obnese bodi+ bombažne žabice ali samo bombažni pajac, zvečer ji je pa to malo premalo in ji dam plišaste žabe. Je pa tudi moja pupa pikasta. Sem klicala pediatrinjo in je rekla, da je to od potenja, ter svetovala, naj jo umijem s fiziološko raztopino in oblačim slojevito, da lahko sproti oblečem/slečem kako majčko. Zdaj to počnem, čeprav mi ravno tankih oblačil manjka. Kdo je pa računal, da bodo marčevski otroci že na začetku potrebovali tanka oblačila user posted image

Abc123 glede joka: menda noben dojenček ne joka kar tako, da je za vsak jok razlog. Samo prepoznat je treba, kaj je vzrok - mi se tudi tu še lovimo, nam gre pa vse bolje. Če ima krče, potem otrok ne le joka, ampak se tudi zvija in steguje. Največkart pa tako pove, da je lačen. Sicer pa naša joka tudi če je zelo pokakana, če ji je vroče ali jo zebe, če si želi bližine oz. dotika (v tem primeru pomaga tudi nosilka, če je treba kaj nujno narest, pa rabiš proste roke), pa če se zelo trudi spravit dudo v usta in ji ne uspe (včasih se tudi pol ure trudi, potem pa "pokliče" na pomoč). Mogoče ti naše izkušnje pomagajo, da pri tvoji ugotoviš, kaj ji manjka. Potem pogruntaš, da se jok razlikuje in je lažje.

Hrana jaz tudi jem vse, pa za zdaj ni veliko krčev - kak večer (2-3x tedensko) nekaj minut. Katniss med pri nas odsvetujejo, ker je alergen, tako kot jagode, citruse in oreške. In ker imamo v naši družini kar težave z alergijami, se tem živilom še izogibam.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Marčevke 2013
19.4.2013 10:41:58   
katniss
Dobro jutrouser posted image

Tale nas fantic si je ze 'uspel' priborit prostor v najini postelji. No, meni se preprosto ne da ob treh zjutraj dve uri okrog ga nosit in prepricevat, da mora zaspat v zibki (ki je sicer zraven najine postelje). Je lazje, ce spi zraven mene. Malo me je se strah da se mi ne bi iz postelje odvalil ali da bi se jaz na njega zvalila, ampak se ze pocasi navajam.
Moz je sicer malce 'obupan' in sprasuje, kdaj bo koncno sam spal ampak mislim, da je se cas za to.
Sama vidim, da pac intenzivno rabi blizino nekoga, ker je takrat res najbolj zadovoljen in srecen. Ko je buden, te gleda in gleda s svojimi velikimi ocmi in se ti kdaj pa kdaj nasmehne. Sej pocasi bodo ti nasmehi ze zavestni!user posted image

Kako se kaj ve pocutite po porodu?
Meni se zdravstvene tezave na zalost se niso nehaleuser posted image . Me prav frustrira to, ker sem bila vedno zdrava in moj imunski sistem je odlicen. Zdaj pa imam pesek v zolcniku (me verjetno caka operacija), dioptrija se mi je poslabsala in dva zoba je potrebno zdraviti. Sem bila kr fejst zalostna, ko mi je zobozdravnica to povedala. Jaz pac nisem nic cutila. Zdaj me sicer en zob malo kljuva, ampak ni zdaj to bolecina, da bi tulila zraven. Ocitno znajo hormoni res svoje naret.
Drugace je pocutje vredu, imam ze kar dosti energije, mi uspe po hisi dosti urediti pa sprehodi so itak zakonuser posted image
Jutri pa dobim starse na obisk za en teden, tako da bo se vec parov rok, ki bodo nosile in razvajale nasega pubeca.user posted image

Mamaja; Ja, ce imate alergike v druzini, pol pa je verjetno res bolje previdno postopati na zacetku. Na sreco mi nimamo nekih alergij, tako da pac zaenkrat jemo vse, ceprav se jagod se tudi nisem lotla. Se mi jih nekako ne lusta.
Bi pa pojedla sira na tone! Sem mislila, da take zelje po specificni hrani izginejo po nosecnosti heheuser posted image .

abc123: Kako ste kaj? Se tvoja pupika ze kaj bolje pocuti? user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?