|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
6.6.2013 0:35:15   
Michelle12
Spanje Moj tudi popoldne težko oz ful težje zaspi kot dopoldne:) Ma tega pri Michelleki nisem opazila, ali pa sem že pozabila :D
Se mi je zdelo, da mogoče malo preveč spi tale moj otrok pa vidim, da vaši podobno spijo kot moj tako, da sigurno ne morejo bit kaj narobe z vsemi, kajne? :D
Posteljo pa imamo tudi mi 140x200 :)
Izalina kaj pa če mu je vroče?

Sonce Senait, v tistih urah bodite doma ali nekje v res dobi senci...pol pa tudi, če ga sonce vidi, ne bo panike :) Jaz mojih ne nameravam skrit pred soncem, vitamin D je še kako potreben..naravni seveda, kapljic ne dajem :)

Danes nakupila še nekaj oblačilc za moja dva škratka...nič kaj dosti, ker imamo že ogromno pa itak bosta večinoma naga zdaj poleti. No, upam, da sploh bo kaj od poletja letos...nič ne kaže nato :/

Aja, tiste črte nosečniške jaz nimam in je nisem imela niti v prvi nosečnosti :) Edino popek se mi je izbočil in to samo v drugi..in meni je to blo tako grdo! No, zdaj je že na svojem mestu :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Marčevke 2013
6.6.2013 8:08:37   
abc123
Jutro,
tudi naša popoldne težje zaspi kot dopoldne in je potem proti večeru že tako utrujena. Zdaj nekaj dni imamo zvečer tak jok, da je joj in to takrat, ko ji pripravim flaško da bipojedla in potem počasi šla spat, ona pa, ko zagleda flaško v jok in potem jo je potrebno najprej pomirit kar traja ene 15 min, da lahko potem v miru poje.

Vitamin D - jaz zadnjih nekaj dni dajem po eno kapljico, danes spet ne bom dala, da vidim, če je jokanje popoldne kaj s te povezano.

Črto na trebuhu še imam in polno maščobe tudi user posted image

Michelle se strinjam, da človek od prvega otroka full pozabi. Naša prva je imelahude kolike, pa se sploh ne spomnim, kako je blo, spomnim se samo, da je blo hudo in zelo naporno.

Naša pa noče bit v vozičku kadar je budno oz. le nekaj minut in sploh ne vem kaj naj naredim, ker greva potem težko na dolg sprehod.

Jaz imam full več energije odkar se je včeraj končno sonce prikazalo. Naj tako ostane.user posted image

Naša je tudi budna nekje od ene ure do dveh, nikoli 6-7 ur skupaj. Potem zaspi za ene pol urce in spet, popoldne je bolj kriza. Zvečer zaspi pa med 20.00 -20.30. To mi je kar fajn, ker imam potem še kaj od večera.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Marčevke 2013
6.6.2013 8:30:30   
Mamaja
Jutrooo!

Izalina upam, da vam gre že na bolje in da mali ne vztraja v težavni fazi. Glede na to, da si poskusila že vse ostalo, me je prešinilo, če je mogoče lačen, pa zato ponoči ne spi. Ker si ti zvečer že fajn utrujena, mogoče ne dobi dovolj, pa se zbuja in ponoči noče z dojke. Če imaš slučajno doma AM, bi morda lahko poskusila zvečer po dojenju ponudit še malo AM. Če bo sit, ga ne bo hotel, če bo lačen, bo pa pojedel, kolikor bo rabil. Ponoči boste imeli mir malo dlje časa in ti si boš malo odpočila in boš posledično imela več mleka, pa se lahko zgodi, da ti že naslednji dan/čez nekaj dni ne bo treba dodajat. Sicer nisem zagovornica AM, nimam pa nič proti, če pomaga prebroditi krizo. Nama je to pomagalo v porodnišnici, potem pa hvalabogu nisva več rabili.

Kar se tiče spanja: Naša je podaljšala nočno spanje, dnevnega je pa skrajšala. Zadnjih 14 dni spi ponoči 7 ur+ 3ure, nato je pa odvisno od vremena. Če cel dan dežuje, moje dete veliko spi. Ob lepem vremenu pa po 12. uri spi samo še nekajkrat po 45 minut, običajno potem, ko se naje ali se utrudi po igranju. Na splošno je pa tako, da je proti večeru vse bolj budna. Včasih se jo da malo okoli prinest, če jo pozno popoldne stisneš k sebi in na kavču zaspiš z njo (to prakticira moj dragi, ko pride iz službe)

Abc fajn, da tvoja punčka lepo napreduje

Glede kreme za sončenje sem tudi jaz razmišljala kaj naj, pa sem za zdaj sklenila, da je čez dan ne bom soncu izpostavljala, ker za tako majhne še ne priporočajo uporabe teh krem. Jaz sem gledala tudi sončna očalca, da bi ji zaščitila oči pred močno svetlobo, pa tudi nisem prepričana, a jih je pametno uporabit že pri tako majhni. Se bom poogovorila s pediatrinjo, ko bova imeli naslednjo posvetovalnico... Kakšno je pa vaše mnenje o sončnih očalih za tako majhne otroke?

Lep dan vsem!


(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Marčevke 2013
6.6.2013 14:51:46   
katniss
Pozdravljene!

Mi smo danes koncno spaaaali dvakrat po stiri ure ponoci. Madonca, se pocutim cisto prerojena! user posted image
Tale 'miracle blanket' dela cudeze, res. Nas pubec namrec intenzivno rocice odkriva.. in potem se vedno znova prebuja, ker z njimi toliko krili. V tej odejici pa jih ima lepo stisnjenje k telesu in je mir. user posted image
No zdaj ga je spet zmanjkalo. Sva prej malo grulila in se igrala .. na vecer pa bo verjetno spet zelooo buden. Ve, kdaj ati pride domov. Obozuje, ko se lahko dotika njegove brade. Kar vriska zraven od veselja!
Sicer pa jaz trenutno abstiniram od mleka in mlecnih izdelkov. Njegov kakec je zdaj ze kak teden zelen. Seveda mi vsi pravijo, da je to pac vcasih tak.. ampak jaz bom raje vseeno izlocla nekatere stvari iz diete. Malo je sicer kriza, ker bi jaz lahko jedla sir za zajtrk, kosilo in vecerjouser posted image ampak za tega fanticka mojega bom naredila vse.
Drugace ga cisto nic ne zvija, lepo napreduje, se smeji (ce le ni utrujen) in se fino igra tako da me skrbi ne prevec, imamo pa posvetovalnico v ponedeljek pa bomo se tam vprasali. Zdravnika smo klicali, so rekli, da ni nic posebnega.. ok. Pac zdaj probam sama resitev najt...

Se se kateri vcasih zazdi, da je vse skupaj malce prevec?
Vceraj je ze bil en taki dan, ko sem se zvecer mozu kr razjokala od utrujenosti. Je bilo vsega malo prevec se mi zdi pa se fantic je bil zelo zivahen in ni hotel spati.. Sem bila res cisto na koncu. Danes je itak boljse, ampak vcasih je treba res globoko dihat.. in seveda opazovat vse tiste lusne nasmeske, ki jih je iz dneva v dan vec!
(joj kak je fino, ko je zjutraj naspan in se zbudi, me pogleda in se tak na veliko nasmehne!user posted image )

No,zdaj pocasi pride kolegica, grem v mesto malo.. pikec spi, upam, da bo se malo zdrzal. user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Marčevke 2013
11.6.2013 12:41:29   
izalina
Hej,

kakšno zatišje je tu gor. Se vidi da je lepo vreme in smo vse veselu zunaj z vozički.

Katniss - kakšna dekica je to? Oziroma kje si jo kupila? Jaz ga povijem kar v navadno dekico, ampak se potem med spanjem razvije user posted image . naš tudi tako krili z rokami, da sam sebe zbudi. Ko je pa povit pa spi veliko bolje.

No pri nas je spanje malo bolše...težave so še vedno z uspavanjem. Res se trudim, da je vsak dan ista rutina, ampak en dan je ok, naslednji pa katastrofa. Velikokrat zaspi šele takrat, ko se toliko naje, da vse ven izbruha. Potem pa zaspi v roku 15 minut. user posted image

Naš je imel tak sluzast kakec in tudi bolj zelenkaste barve. šele kakšne 3-4 tedne po izločitvi mleka, mlečnih izdelkov in jajc je bil kakec normalen. Vmes se še pojavi zelenkast, če ga kaj zvija oziroma takrat, ko nisem pozorna kaj pojem...moram vse deklaracije pozorno prebrat, ker so problem tudi samo sledovi mleka in jajc ali pa sirotka.


(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Marčevke 2013
11.6.2013 16:18:29   
katniss
Pozdravljeni,

hitro porocilo iz posvetovalnice: skoraj 5kg (jupii!), 55cm in pa napotnica za fizioterapijo. Hipertonicna drza... Tudi nas stiska pesti in sem v bistvu tudi sama zacela opazat, da je bil zadnja dva tedna bolj 'trd'. No, sej ze od zacetka malce bolj trdo deluje, zdaj bomo pa videli, kaj bo fizioterapevtka dejala. Malo me skrbi, ker so te stvari povezane z raznimi poskodbami mozganov, ampak glede na to da nas pikec zelo lepo napreduje (nosi rokice v usta, zagrabi ze kaksno stvar in zacel je klatit po igrackah, ki nad njim visijo, vzpostavi kontakt z ocmi, sledi ipd.) resnicno upam, da se bo s pravim handlingom in vajami vse izboljsalo.
Zdajle spi kot polhec, je bil vceraj cepljen pa razen joka ni bilo nobenih drugih posebnosti.
Narocila sem tudi crpalko od Medele. Moram si neko zalogo ustvarit, ker se malce bojim, da bodo moji zolcni kamni postali resen problem in bom mogla na operacijo... in zelim, da Aleksej dobiva moje mleko dokler bo le mogoce. Mleka imam itak ogromno, iztisnem si sama tudi.. Zdaj bomo se pa malce zaloge ustvarli, je za 6 mesecev vredu ce je zamrznjeno.

izalina:
http://www.miracleblanket.com/
Tole smo nabavli, samo zdaj moram pac pocakati, kaj bo fizioterapevtka rekla. Meni se naceloma ne zdi nic narobe, ker ga dejansko taaaako umiri, da postane ves mehak in sproscen. Je res da ima rokice cisto ob telesu v tem polozaju medtem ko so pa kolki in kolena svobodni, tako,da lahko tudi brca brez problema.
Ima pa nas tudi zelen kakec trenutno, zvija ga pa ne. Jaz sem imela en dan tako mini trebusno virozico, sem na wc letala, ko zmesana. Potem je se on dobil malo sluzastega/vodenega kakca... zdaj je zeleno vse skupaj, jaz sem pa nehala mleko pit/jest. Trenutno smo danes in vceraj imeli ze po dve 'normalni' plenicki, ostalo pac zeleno. Bomo videli kako bo slo dalje.. Se moram itak se dva/tri tedne pocakat, da bodo pravi rezultati vidni.
Sem pa opazila, da ce poje prevec in mora bruhati, tudi ne zaspi takoj, ampak sele potem, ko vse ven iz njega pride. Zaspi pa tudi ponavadi okrog 21.30.. in spi do 1h/2h ponoci, se podoji, potem pa do 6h. Takrat se ati zbudi in se je treba se z njim pogovorit in se mu smejckat. Zvecer ga pa tudi caka in ni sans, da ga okrog 6h uspavam... Ve, da takrat ati pride domov in, da se bosta pogovarjala.

Aaah, mi v soboto potujemo v Slovenijo. Bom porocala, kak je bit s takim malim nadebudnezem 12+ ur v avtu hahauser posted image . Komaj cakam, da pridem malo na 'slovenski zrak', da gremo na izlet na morje in valda, da nasega pikeca vsem pokazem hihi. user posted image

Uzivajte na soncku!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Marčevke 2013
11.6.2013 21:47:30   
nejkec
Hoj!
Mene pa zanima, če obstaja fb skupina marčevke 2013 in če ja, če me lahko dodate.

Hvala!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Marčevke 2013
12.6.2013 15:45:26   
rotty
Živjo!
Kako ste? Pa smo dočakali pravo poletje in kratke rokave tudi za naše škratke a neuser posted image
No mi smo super, v pon sva mele posvetovalnico, ma 6620g in 64cm, Je bla tud cepljena in na srečo brez reakcije. Naročila pa sem tudi cepivo proti rota virusu, da ga dobi pri 4 in 5 mesecih.
Mi pa zaspimo okrog 10 zvečer in spi nekje do 6, potem se previjeva, jeva in spi še nekje 3 urce. Je pa res, da podnevi je pa kr budna, zaspi nekje 3x po pol urce in to je to. Sicer ni nič tečna, tud zunaj v vozičku je velik budna in gleda okol sebe, tud na vrt grem z njo, se pogovarjava in kr zdrži. Če je pa že kriza pa mal dudo vzame in je.
Drugač se pa zlo lepo pogovarja, igra, ful rada se kopa, je čist cela kopalnica mokra, ker tok brca, da gre vse naokol.

No, uživajte kje v senčki in pocrklajte svoje sončke! lpuser posted image

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Marčevke 2013
13.6.2013 16:54:51   
Senait
Ojla!

No končno lepo vremeuser posted image Bomo lahko potegnile na plano kratke rokaveuser posted image

Moj pikec je bil predvčerajšnjim star že 4 mesece Prav ne morem verjeti kako hitro gredo tedni in meseci..drug teden imava posvetovalnico in drugega pikeca.

Drugače pa se mi zdi da vsak dan bolj napreduje. Prejšnji teden sem mu kupila igralno podlogo z loki in igračkami-igralni center al kako se že reče-in je očitna razlika v gibanju. Začel se je obračat iz hrbta na bok, roke ima že skoraj čisto pod kontrolo..prejle sem ga pustila v dnevni za 5 min ko sem kuhala kosilo in ko pridem nazaj, je imel noge tam kot je imel pred 5 minutami glavo. Prav nisem mogla verjetuser posted image Pa ga vprašam kaj je zdaj to, če bo kmalu pobegnil, pa se je začet tok smejatuser posted image user posted image Zelo se zamoti s temi igračkami, včeraj je bil eno uro, pa se ni niti malo pritoževal. Tako da lahko od skrbi kaj naredim polek njega.
Vse kaj mu pride v roke nese v usta, začel se je tudi sliniti..zelo všeč so mu očitno tudi moja očala, je že ugotovil, kako jih je treba zagrabit, da mu ostanejo v rokahuser posted image potem pa hitro v usta, preden jih mami ne vzameuser posted image

Sončna očala za user posted image -glih zadnjič sem jih gledala in razmišljala če bi jih bilo pametno kupiti..kaj vem, glede na to da je še tako majhen, bi ga verjetno motile..preden bo samostojno sedel,  jih najverjetneje ne bom kupovala.

Katniss-nič ne skrbi..fizioterapije mu bodo prav gotovo koristile. Želim vam srečno vožnjo v naše kraje..namerili se boste ravno na krasno vremeuser posted image

Mleko-tud jaz sem ga dajal v zamrzovalnik( ko ga je bilo še viška) zadnjič sem ga vzela vem, odtalila in je imelo mleko tako čuden vonj, da sem vzela vse ven in zlila stran. S.icer sem se potem pogovarjala s kolegico, ki je rekla, da je ona tudi opazil, da je imelo čudn vonj pa ga je uporabila in je bilo vse ok..

Jooj, še kateri tako izpadajo lasje?? Groza..saj bom čist plešata postala. po celem stanovanju jih je dovolj, urban jih ima za celo pest, ko me potegneuser posted image

Pa še nekaj..tiste ki nosite očala/leče, ali je katera opazila, da po porodu slabše vidi? Meni se je kar poslabšalo in to sem opazila takoj po porodu. Pa tudi leč nekako ne prenašam več dobrouser posted image Bo teba do okulista..

Nič, greva še en krog, zdaj ko sonce ni več tako močno..potem jest, kopat in spančkat. Pa bo spet dan okrog..
Lepo bodite.



(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Marčevke 2013
13.6.2013 17:17:00   
katniss
Pozdravljene,

prva fizioterapija za nami. Gospa bila zelo prijazna,ceprav jo je Aleksej pobruhaluser posted image . Je pa rekla, da je res malce hipertonicen ampak, da zaenkrat ne rabi nekih posebnih vaj. Edino kar je vazno, da ga obracam na bok in se tako z njim igram in cimvec stimuliram rokice, da pesti odpira. Tako poostane cisto mehki, ce ga malo zgeckas po rokicah hehe. Je rekla pa da naj pazim, da bo vec na desni kot na levi strani, ker daje blazjo prednost levi zaenkrat. Pac, da ne bo imel glavice polezane na eno strano. Je lazje zdaj preprecit kot pa kasneje popravljat.
Se je pa mali tako veselo pogovarjal z njo, da je bilo res fino za videt.user posted image
V glavnem, super napreduje!
Lahko uporabljava tudi to odejico za zavijanje in lahko ga imam tudi v nosilki. V glavnem, ce mu pase, je vredu.

Senait:
Ja, jaz imam nova ocala ze. Sem opazila ze kr ene tri tedne po porodu in sla preverit. Malenkost vecja dioptrija, ampak sem vseeno vzela nova ocala (lece meni sploh ne sedejo). Zdaj je bolje.
Lase sem jaz kr ostrigla in sem bila zelo presenecena kako fino je imet cisto kratke! Sem pa tudi jaz imela obcutek, da bom postala plesasta... Sicer zdaj se vedno izpadajo ampak se da lazje ocistit tla/kopalnico, ker so krajsi.
Za mleko pa me je laktacijska svetovalka opozorila, da ima lahko drugacen vonj/okus ampak, da ni nic narobe. Je pa danes prispela moja crpalka tako da jupi! user posted image

Tak, jutri zacnem pakirat! Wooo, se ze veselimuser posted image

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Marčevke 2013
14.6.2013 13:06:33   
Mamaja
Daan!

Pa je končno poletje. Jupiii! Sicer se bo zaradi vročine in močnega sonca treba navadit na drugačen ritem sprehodov, kot sva ga imeli doslej, a vseeno neskončno paše. Pa še kaj se bova evakuirali na Gorenjsko, kjer je manj vroče. Sva bili ta teden na mini počitnicah pri mojih, ker je bil dragi na službeni poti, in je prav pasalo.

Super, da se vaše bebice tako lepo razvijajo. A ni lepo opazovat, kako vsak dan znajo kaj več, so večji in se razvijajo user posted image . Pa se strinjam s Katniss, da je nekaj najlepšega na svetu, ko se ti tvoj mišek nasmehne. Takrat pozabiš na vse user posted image .

Zelen kakec je lahko tudi od tega, ker otrok dobi preveč laktoze. Kot sem prebrala na MON v odgovorih svetovalk La Leche league, se to rado zgodi, kadar otrok prepogosto menja dojki pri dojenju in tako dobi preveč vodenega mleka in premalo gostega. Tako da morda za začetek velja poskusit, da otrok čisto (ali vsaj zelo) izprazni eno dojko, preden ga daste na drugo. Občasen zelen kakec je nekaj normalnega, če je pa to stalen pojav, je pa treba zdravnika povprašat.

Se pa tudi meni tako kot Katniss včasih zazdi, da je vsega preveč oz. da ne obvladujem situacije in se moram zjokat. In to pri moji pridni punčki, ki ponoči veliko spi, se brez težav doji, je dobrovoljčica in strašno potrpežljivo dete. Kaj bi šele počela pri kakem bolj zahtevnem user posted image . Pomoje so hormoni krivi za jokavost user posted image .

Dioptrija se je tudi meni poslabšala, se mi zdi. Doslej sicer še nisem nič ukrepala, ker spomladi zaradi difuzne svetlobe jaz običajno slabše vidim kot v ostalih letnih časih. Če se še kak mesec stanje ne izboljša, bo treba k okulistu na pregled in po nova očala. Leč nimam.

Katniss srečno pot v Slovenijo! Uživajte na polno! Upam, da vam pot čim hitreje mine.

nejkec skupina marčevke na FB obstaja, a je, kot je meni znano, zaprta. Piši ZS marčevki.marec, ona ti bo lahko povedala več.

Jaz pa od stalnih čvek tu gor pogrešam Bebo78. Že dolgo se ni oglasila user posted image . Upam, da je vse OK z njo in njenimi tremi fanti in da ji samo RR nagaja....

Lepo bodite! Uživajte v poletju in sončku!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Marčevke 2013
16.6.2013 8:16:12   
leilla
POzdravljene punce!

Vaš že kar nekaj časa berem. Eno vprašanje - sedaj ko je čez dan že tako vroče, kdaj kaj greste na sprehod z user posted image ? Zjutraj ob 7,8,9? Mamo problem ko naši dve user posted image spita do 9 ure, potem pa preden se nahranimo in vse ostalo uredimo je ura že 11. Takrat je pa že kar vročina.

Uživajte

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Marčevke 2013
17.6.2013 15:44:56   
Mamaja
Tudi jaz imam podoben problem kot Leilla, ker sva doslej pozno hodili na sprehode. Danes sem se res potrudila, da sva šli malo pred 10. uro ven, pa je bilo že peklensko vroče user posted image . Pomoje bi bilo trenutno idealno, da bi se spravili od doma ob 8h in bili zunaj do največ 10. ure, a ne vem, če bova midve zaspanki to osvojili... Leilla še dobro, da se sploh uspete zrihtat, ko imaš dve. Jaz bi z dvema ob normalnem vremenu uspela prit iz hiše šele okoli 13h, ko sem tako počasna. user posted image

Kako pa sicer vaši user posted image prenašajo vročino? Moja še kar Ok, se mi zdi. Bolj pogosto se hrani, ker je žejna, tudi ponoči rabi en manjši obrok. Pa čez dan spi več kot prej, ker jo očitno vročina malo zdela. Sicer sva čez dan kar v stanovanju, ker je zunaj prehudo, a je tudi notri nekoliko topleje kot smo bili doslej navajeni - mi imamo ok. 25 stopinj.

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Marčevke 2013
18.6.2013 8:21:56   
drejcisu
Jutro..
Kako ste kaj? Pri meni tak tempo da vas samo berem..nisem uspela do zdaj nč kj dost pisat...morm nekak stisnit še ta teden mam še izpite pol se pa vse skup mal umiri...
Ste že mele uz kolkov? Midve mava naslednji teden in to ob taki uri da se bova skuhale se mi zdi ..user posted image
Pri nas je pa še kar papcanje tudi ponoči...čez dan ji dam že kar kak požirek vode ali čaja zdj k je vroče...čeprav nimamo v hiši neke strašne vročine...
Tud nama ne uspe it dopoldan nč ven , sva zaspanke pol morva pa za očija kuhat k pride že ob 12 jest tko da mava predvsem popoldanske dolge sprehode....
Čez dva tedna pa spet posvetovalnica in cepljenje upam da ne bo prehudo. Me pa zelo zanima kaj bo rekla vaga, zanimivo mi je da še vedno kar dosti poliva ko se naje in včasih tud še urco po hranjenju bruhca...ne vem a je krivo to da preveč hitr je al je kj drugega...
Kolk pa mate kj oblečene vaše malčke ko greste ven?

Lep sončen dan vsem...

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Marčevke 2013
18.6.2013 11:58:24   
Michelle12
Po dolgem času...

Dva nazaj nazaj se je moj srček prvič kopal, v morju mislim :) Voda je super, vsak dan smo na plaži :)

V četrtek gremo na balkan, obiskat moževe strice in tete, jaz se fullll veselim, bo pa to prvi obisk za Michelle in Aleksandra :) NAzadnje smo bili tam, ko sem bila noseča z Michelle.

Danes je prišla osebna od mojega srčka, prav smešen je na slikici :)

Jaz Aleksandra oblačim v body brez rokavov al kratko majčko. Pa še to razmišljam, da bi ukinla, je prevroče. Ponoči je pa v bodyju s kratkimi al brez rokavov,odkrit, odprta vsa okna. Je lih prav. Še malo, bo treba met klimo tudi ponoči upaljeno :(


Sončna očala premajhen, niti ne vem, če se tako majhna dobijo. Vedno pazim, da mu ne sveti sonce v obraz tako, da lahko normalno gleda.

Hranjenje ponoči moj se še vedno doji ponoči, 1x-2x-3x, odvisno.
Podnevi pa mu ne dajam nič vode/čaja, samo joško. Dobi večkrat, prvo mleko je itak namenjeno žeji in se odžeja tako :)

Nazadnje je imel 6830 g in 66 cm, pred par dnevi....

Včeraj sem si naročila Bobo wrap, danes naj bi prišla pa je še ni :( upam, da še bo. Moram malo poštudirat vezanje preden gremo.

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Marčevke 2013
18.6.2013 12:01:13   
Michelle12
Lih sem oddala komentar in poštar zvonil, prišla boba!!! :) Komaj čakam, da se srce zbudi, da sprobamo :)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Marčevke 2013
18.6.2013 14:51:33   
lepjedan
Zdravo punce!

Tudi jaz bi se pridružila vaši debati, sem skoraj marčevka ;) .. Sicer sem 6. aprila dobila sinčka Bora, ampak se v naši temi tako nič ne dogaja, pa itak se mi zdi, da ste mi bližje (ker je bilo nekaj najbolj aktivnih tule v naši prejšnji temi).

Tudi jaz samo dojim, kar me zelo veseli, ker sem imela carski rez in sva zelo pozno začela (šele tretji dan...). Me pa včasih prav panika grabi, da ne bi izgubila mleka (stres, napor, vročina, itd...), ampak je večinoma vse le v moji glavi. Ponoči pridno enkrat poje in zaspi nazaj. Razen, kadar ga mučijo vetrovi - a imajo vaši podobne težave? Mi smo se končno znebili krčev (tudi zato, ker sem na dieti brez mleka in jajc), tako da je edino to napenjanje še problem. Ker sicer bi lepo zaspal nazaj, pa ga začne zvijat in moram včasih tudi pol ure sedet zraven in mu dajat dudo ali ga tolažit, da se olajša.. Zaenkrat mu ne dajem nič piti, ampak tudi zelo pazim, da sva ob tej vročini notri oz. v senci. Mu je pa vedno zelo toplo, tako da ima samo bodi s kratkimi rokavi.

Me pa zanima, kako jih ponoči oblačite? Ker malo se le shladi - še meni je fino, da se pokrijem z nečim, pa bi imela slabo vest, da bi ga imela odkritega. Samo kaj, ko je že tako aktiven, da se v 5 minutah zbrca in ponavadi zbrca dol še hlače :) .. Danes sem ga našla brez hlač in z rjuho v kotu posteljice :)

Edino, kar me še skrbi, je problem s kožo, ker ima po celem telesu male pikice in zelo suho kožo. Zdaj uporabljam eno kremo, ki jo je priporočila pediatrinja, seveda sem na strogi dieti (in pridno izgubljam kilograme v minus - pa tako me je skrbelo, kako bo šlo dol..), zdaj sem zamenjala še prašek (s katerim ve perete?). Vedno perem ločeno od najinih cunj, ki potrebujejo več praška, pa še skoraj nič praška ne dam ... Zaenkrat ni večjega učinka.

Glede cepljenj bova zaenkrat dala vsa obvezna. Ostalo se bova odločila naknadno. Se pa tudi jaz zelo nagibam k temu za klopni meningitis, ker sva oba iz koncev, ki so zelo ogroženi, pa še par tragičnih primerov poznam...

Vaši pikci so sicer nekoliko starejši, ampak me vseeno zanima, a kaj "pasete kravice" in podobno? Jaz se sicer trudim z njim kar precej "razgibavat", ga masiram, itd, in je zelo zadovoljen z vsem mečkanjem ;)

Upam, da se hladite v kakšni senčki!
LP

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Marčevke 2013
18.6.2013 17:20:25   
leilla
Pozdravljene!

Moje punce so bile že cepljene in so prenesle brez problemov.
Punce ko berem ugotavljam, da ne dajete vašim dojenčkom neke dodatne tekočine - tudi tiste ne ko ne dojite? Namreč moji dve jesta svoje normalne obroke, vmes sta pa sedaj ko je tako vroče, zelo žejni. In spijeta kar veliko vode. Se pa ne dojimo nič.
Mali sta čez dan oblečeni samo v bodi brez rokavov. Ponoči pa bodi kratki rokav in tanka spalna vreča brez rokavov, ker imamo v spalnici kar fajn hladno. In ponoči ko ju previjam nista nič kaj preveč vroči, niti prehladni, tako da mislim da jima je zaenkrat tako ok.

A ve mogoče katera se rabi osebni dokument za otroka ali obstaja še tista varianta, da lahko vpišeš otroka k sebi v potni list?

LP

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Marčevke 2013
18.6.2013 23:45:19   
Mamaja
Hojla!

No, pa ste se malo razgovorile, pa še nove ste prišle, jupi! user posted image

Naša je ponoči praviloma oblečena bolj kot podnevi. Prejšnje dni, ko je bilo stanovanje še kar hladno, je spala v pajacku-pižamici z dolgimi rokavi in brez odeje, danes ko je že bolj segreto, je v bodiju s kratkimi rokavi in pokrita s pleničko. Če jo bo zeblo, ji bom dala odejico. Lepjedan meni tudi med spanjem zbrca hlače dol. Problem rešili s tankim pajackom-pižamico, ki je udoben in v enem kosu user posted image . Čez dan je pa zdaj tako zunaj kot v stanovanju v bodiju s kratkimi rokavi in je čisto zadovoljna.

napenjanje tudi pri nas še vztraja user posted image . Ponoči sicer ni težav z njim, so pa občasno čez dan, a ni hujšega. Ji pa pomaga, če ji masiram trebuškem ali če jo držim tako, da mi leži na roki.

Lepjedan a si ziher, da so pikice od praška in ne od tega, ker se mu tako čisti koža, ker pore še ne delajo tako, kot bi morale? Naša občasno dobi pikice po obrazu, pa jo umijem z fiziološko in izginejo. Perem pa za vse tri s Frosch gelom, dam ga manj, kot piše na embalaži, pa več vode za izpiranje in je ok.

Pasenje kravic itd. : jaz jo kar dajem past kravice, pa tudi razgibavava se. Mi mati in sestra težita, da je moja bejba zakrčena , zategnjena ali nevemkajše in zato delava vaje, ker se mi zdi, da ji škodit ne morejo, jo pa zabavajo.

Otrok potrebuje svoj osebni dokument - osebno izkaznico ali potni list. Vpis otrok v potni list enega od staršev ni več možen. Oboje, tako osebna kot potni list za tako majhne otroke imata veljavnost tri leta. Osebna stane cca 13 evrov, potni list malo čez 30.

Dodatna tekočina: jaz samo dojim in ne dodajam ničesar. Zdaj ob vročini žejo tešiva s pogostejšim dojenjem.

Mi gremo pa konec tedna na prve skupne počitnice. Kakšno potovalno lekarno si pripravite za tako majhne otroke? Jaz sem za malo mislila vzet s sabo le bepanthen za morebitne opekline ali druge težave s kožo, fenistil za pike, fiziološko raztopino in mogoče ene svečke za vročino zbijat.

Michelle kako se obnese Boba? Jaz imam hotsling pa se ga kar ne navadim. Iva je zdaj v njem občutno manj stlačena kot prej, a še vseeno se mi zdi, da to ni to.

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Marčevke 2013
19.6.2013 13:08:00   
izalina
Hej,
kakšna nora vročina. Mi smo že od včeraj kar pri mojih na počitnicah user posted image . Drugače smo lahko samo notri. Pa še hčerka je doma, je prejšnji teden imela vročino in jo imam preventivno še raje doma, ker gremo drug teden na krajše počitnice.

Naše spanje ponoči se je porihtalo,tako da se zbudimo 2x za dojenje. Je pa točen, na minuto...3.30 in 6.25 user posted image . Ponoči je oblečen v bodi s kratkimi in povit v tetra plenico...pokrrijem ga samo z rjuhico,ampak jo takoj zbrca.

Jaz mu tudi ne dodajam nobene tekočine,samo čez dan se večkrat podoji. Oblečen je pa samo v bodi brez rokavov, še bolj mu pa odgovarja samo majčka s kratkimi rokavi. Vročino pa prenaša zelo slabo.

Uživajte skrite kje v senčki.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Marčevke 2013
19.6.2013 13:34:04   
lepjedan
Hoj

Mi se kar borimo s tole vročino. Mu je zelo neprijetno in zelo težko zaspi. Pa še smešen je - stalno bi bil v naročju, ampak tako nama je obema še bolj vroče :/ .. Jaz ga oblečem samo v bodi s kratkimi ali brez rokavov + nogavičke, ker ima zelo mrzle nogice (če ne, pa tudi to ne..), pa je še vedno ves vroč. Se pa trudim, da je tudi čimdlje odvit, ko ga npr. previjam, čeprav imam potem v povprečju še dodatni 2 tetra plenici na dan za pranje (ker se vedno polula in po možnosti še pokaka...).

Mamaja, skoraj sigurna sem, da pri teh pikicah ne gre za čiščenje kože. Tudi naš je imel pri parih tednih te mozoljčke po glavi (ogromno!!), ampak sem tudi s fiziološko čisto uredila stvari. Te pikice so pa čisto majcene, v bistvu bolj kot suha koža. Jih je tudi več na pregibih (v komolcih, pod koleni), kar je značilno za alergije. No, vsaj ne izgleda, da bi ga motilo (srbelo). Tudi vročina nič ne pomaga.

Vročina je pa res neznosna. Mi smo v bloku, ampak bova pomojem zdaj dva dni kar notri ostala. Sem šla danes zjutraj ob 8h do pošte in nazaj (pa imam zelo blizu!), in se mi zdi, da ga je že preveč pregrelo, ker imava celo dopoldne že borbe (bi se nosil, ampak ker je blazno težak, se trudim, da ga vsaj malo odložim. Naš je imel sicer pri dveh mesecih ravno 6kg in 60cm. Velik poba :) .. Zdaj ima pa verjetno že kar nekaj gramov več.

Je pa priden jedec. Ob tej vročini bi se kar večkrat dojil čez dan, ampak bom verjetno res poskusila tudi s kakšno žličko prekuhane vode ali čaja. Če preveč pogosto je (in poje vse, ker pustit na krožniku ni lepo ;)), potem poliva, sicer pa s tem nima težav... Očitno je problem žeja...

Za ponoči imam tudi jaz te pajacke, ampak se mi zdi, da bi v njih zgorel, ker ima vse dolg rokav in dolge hlačke s stopalci. Če bi ga ovila v kakšno rjuho ali tetra plenico, pa pomojem kar znori, ker non-stop krili z rokami in dviguje nogice itd. Meni so sicer na drugem pregledu dejali, da rahlo preferira eno stran (pogosteje gleda v eno stran) in naj na to pazim. Zato tudi jaz delam z njim vaje, pa običajno mu igračke itd. postavljam na drugo stran. Se mi zdi, da se je po tem že kar uravnotežilo stanje. Spi itak na hrbtu (na boku ne obstane niti sekundo, če ga tako odložim), potem pa menja stran glave :)

Michelle, tudi mene zanima, kako se obnese ta nosilka. Slingi in rute mi nekako niso blizu, bi raje kaj podobnega kenguruju. Predvsem bi imela za kakšne sprehode v slabšem vremenu, ker voziček nima pregrinjala za dež in potem sva bila v zadnjem deževnem obdobju še zato "priklenjena" na stanovanje. :P

Uživajte in se uspešno hladite!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Marčevke 2013
19.6.2013 15:13:42   
leilla
Mi smo pa danes bili že ob 6.30 zunaj. Prav sveže in prijetno je bilo. Ob 7.45 ko smo se vračali domov je pa bilo že fajn toplo, tako da dokler bo vročina bomo tako zgodaj hodili na sprehod.


(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Marčevke 2013
19.6.2013 18:51:08   
ana88
Zdravo punce!

Vas berem že od nosečnosti naprej...sicer sem februarka, ampak je naš forum propadel, ker so vse na fb...sem pa imela uradni PDP 1.3.13, tako da uradno spadam k vam in upam da me sprejmete user posted image No, rodili smo se skoraj en mesec prezgodaj - 7. 2. 13, in tako imamo doma že 4 in pol-mesečno punčko Lio.

Nekaj je bilo govora o cepljenju ...mi smo dobili danes prvo pikico in je kar dobro prenesla..malo zajokala, pa ni bilo hudo...zdaj hladimo mesto vboda, vročine nima..upam da tako ostane user posted image

Omenjale ste tudi nosilko, oziroma boba wrap...jaz imam tudi takšen trak, samo da je 100% bombaž in ni raztegljiv tako zelo kot boba..mi smo ga od začetka več uporabljali...predvsem za kakšno uspavanje in sprehode po gmajni, kamor z vozičkom težko prideš...minus je edino to, da se v takšni nosilki potiš (ampak najbrž se bolj ali manj v vsaki)...zato smo mi tudi nabavili 100% bombaž, ki bolj diha. Je pa super takle trak, ker se lahko veže na več načinov in tudi teža je razporejena čez cel hrbet.

Naše dete je čez dan oblečeno v body s kratkimi rokavi ali kratko majčko, ponoči pa v bombažen pajacek s kratkimi rokavi in hlačnicami, pokrijem pa jo s preobleko od kovtra - do trebuha..čeprav itak zbrca dol.

Mi smo delno dojeni oz. si črpam, ker noče več pri meni pit...potem pa še dodajamo AM. Tekočine sploh ne sprejema...ne čaja, ne vode...včeraj sva jo prelisičila, da sva dodala v vodo čisto malo AM - tako za barvo in okus, pa je spila 10ml. Sem pa danes vprašala na posvetovalnici za nasvet, pa je sestra rekla, da tu pa tam kakšno žličko vode in da naj se ne sekiram, če noče. Rekla je celo, da potem ko ne bo več čez 30 stopinj, da ni treba nič vode dodajat user posted image

lepjedan a je možno, da so te pikice vročinski izpuščaji? Naša jih tudi ima po ramah in tu pa tam po hrbtu...dobila jih je pred nekaj tedni po obrazu, ko je bila bolana in je imela rahlo povišano temperaturo...zdaj pa je itak savna zunaj..in notri...tako da jaz si jih tako razlagam user posted image

Drugače pa je naša punca seveda zelo navezana na mamo in čez dan najbolje spi, če jaz ležim zraven nje...tako da upam, da bom imela čas se pogosteje javljat...berem vas pa!

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Marčevke 2013
19.6.2013 23:40:48   
Mamaja
Ojla!

Pa je res grozna ta vročina! V LJ greš lahko ven šele okoli 20.30, prej se samo kuhaš. Leilla super, da ti rata pilotirat voziček z dvojčicama tako zgodaj, jaz bi se v vse robnike zaletela ob 6h zjutraj user posted image j. Sva pa danes ekstra pridno pohiteli in bili zunaj že ob 8.30, a je bilo žal že prevroče. Tako kot Izalina se bom tudi jaz evakuirala k svojim staršem, da bova lahko z malo vsaj malo zunaj čez dan. V prestolnici ni za živet, si lahko samo v stanovanju cele dneve.

Ana 88 dobrodošla med nami tudi ti! Več nas bo, bolj bo zanimivo user posted image

Lepjedan omenjaš, da tvoj voziček nima pregrinjala za dež. Moj ga tudi ni imel in sem kupila univerzalnega v DM za dobra dva evra in nam prav fino služi. Sploh pred kratkim, ko se je vreme iz minute v minuto spreminjalo, je prišla tale pelerina za voziček izredno prav tudi po večkrat na dan.

Glede pajacka za spat: mu pa kupi takega s kratkimi rokavi in kratkimi hlačnicami. Naša je dobila ene prav luštne tanke iz H&M in zdaj bodo prišli prav.


(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Marčevke 2013
20.6.2013 8:27:51   
lepjedan
Hoj

Mamaja, vidim, da sva someščanki (jaz sem sicer priseljena :)). Ja, tale Ljubljana res ubija. Se bom naslednji teden tudi sama malo "izselila" kakšen dan k staršem. Sva pa morala te dni še urgentno menjat avto (stari ni imel klime :P).. Je bil že dolgo namen, samo preden se začne kriza, se resno ne mudi :).

Včeraj se mi zdi, da ga je že zjutraj tako pregrelo, da je imel potem cel dan pokvarjen - pa sva bila notri, kjer je bilo kar znosno. Danes sva prepozno vstala in zamudila nizke temperature. Bova pač doma.. Bo pa vsaj tata danes prej iz službe, da se bo še on malo igral z njim. Meni na take dneve kar zmanjka energije in idej, kaj še početi. V igralnem kotičku in na ležalniku pa ima le nekaj minut potrpljenja :)

ana88, tudi na vročinske izpuščaje sem pomislila. Je imel tudi te v začetku, ker sem ga preveč oblačila (sama sem bila kar utrujena in me je pogosto zeblo, pa sem ga oblačila po sebi - velika napaka, ker je mali čisto po očetu, pravi termofor!). So pa tisti potem izginili. Zdaj ima bolj pordele lise suhe kože. Kakšen dan je bolje, kakšen dan slabše. V prehrani mislim, da ni vzrok, ker manj raznoliko kot zdaj, že težko jem. Marmelade po tejle dieti ne bom jedla najbrž kar nekaj let :D .. Bom počakala še kakšen dan, če se tole s praškom izkaže za dobro potezo. Potem pa pokličem za nasvet, kaj lahko še poskusim spremenit.

Super ideja za prevleko za voziček! In tudi za oblekice mi prav pridejo informacije. Danes sem ga oblekla v tak pajacek (kratek rokav in kratke hlače) + nogavičke. Zvečer je zaspal, sem ga pokrila s tanko rjuho, čez 5 minut je bil zbrcan :) .. Mogoče res takoj začuti, da mu je toplo in sam poskrbi za to. Sem pa preverjala ponoči in se mi ni zdel preveč hladen, tako da smo danes kar dobro spali.

Meni sicer grozno primanjkuje časa za kakšne opravke. Sploh zdaj, ko z malim dobesedno ne moreva iz hiše. :( Že trgovina za hrano je organizacijski izziv, kaj šele, da bi šla po cunje itd. Z njim mi nekako ni hodit po trgovinah. V lupinici je le med vožnjo, da bi pa še cel voz vozila s sabo (ker je res ogromen trikolesnik), se mi pa ne da :P .. Kar razmišljam, da bom začela prakticirat tole spletno trgovino od Mercatorja. Problem je, ker tudi tata dobesedno cele dneve dela in da bi vsako popoldne po službi še letal za nekimi opravki - nimam srca, da bi težila. Že tako so to tiste edine tri ure v dnevu, ko ga sploh vidi...

Izalina, tebe pa občudujem, ko pišeš, da se zraven še nekaj učiš... Meni je ostal kar velik dolg do faksa, pa pri najboljši volji ne najdem niti ene ure skupaj, da bi se usedla, in kaj naredila. Se tolažim, da bo jeseni, ko ga bomo lahko dali kam v varstvo že, tudi lažje...

Tiste, ki dojite .. Kako pogosto se pa zdaj v tej vročini hočejo dojit? Midva sva iz 6 obrokov na dan spet na 8-9 obrokov. Sicer podnevi bolj gosto razporejeni, ponoči pa enako kot prej - samo enkrat. Saj načeloma me ne moti, samo blazno nepredvidljivo je in včasih malo pozno dojamem, kaj ga muči :) .. Je pa hecno, kako se človek "navadi" tega joka. V začetku sem pri nekaj epizodah krčev kar jokala z njim. Zdaj pač vem, da je to nekaj, kar mora dat skozi in da ga lahko pač le tolažim in crkljam...

Zdaj pa še kaj postorit, preden zaključi jutranji dremež ;)
Lp

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?