|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 14:30:47   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Kar se tiče prehranjevalne funkcije: moja tamala je recimo imela toliko kil, kot jih ima zdaj mali, pred slabim letom dni... Zelo kmalu bosta enako težka. Misliš, da sta bo rabila enako hrane?


Količina hrane je ireleventna za razgovor o vrsti oziroma izvoru hrane.

Po tej logiki je vse tisto kar otrok sam zeli dobro, ce mu le ti ne ponujas.

Ne, ni vse dobro, vendar se je pedofilija vedno nekaj, česar si otrok sam ne bi izbral (če ga niso že prej zlorabljali in da ne ve, da je sploh mogoče drugače). Mislim, da si otrok nikoli ne želi spolnega stika z odraslo osebo, ne glede na to, kako je ta spolni stik zavit, otroci čutijo, da je drugače.


Otrok si izbere crkljanje, bozanje, intimnost. Vsak otrok si to izbere. Pedofilija pa ni nujno zgolj spolni odnos - je vprašanje meje crkljanja in bozanja, enako kot je pri dojenju vprasanje meje med dojenjem in bolestnostjo.


Pri petih letih je dojenje na pobudo otroka le takrat, ko ga k temu spodbuja mati.

Mogoče, ne vem. Nisem nikoli dojila otroka 5 let;). Vendar si sama ne upam tako vehementno postavit let, ko dojenje postane za otroka slabo in zloraba. Ker mislim, da so otroci različni. Punci sem odstavaljala obe po istem sistemu: ne ponujaj, probaj zamotit, če se ne da, pa ne odvzemaj. In se je ena odstavila pri 16 mesecih, druga pri skoraj 2 letih in pol,


Torej ne samo da nisi ponujala ampak si si vzela čas in trud, da si zamotila, da si problala brez dojenja. Zakaj le, če je to tako super potrebno za otroka, njegovo psihofizicno zdravlje, imuniteto itn..?
zakaj sploh razmisljas o "odvzemanju" ce je baje zgolj neponujanje zadosti. zakaj bi odvzemala, ce bi s tem delala skodo? ... retoricno , skorajda.

.. Vendar je ona rabila poleg tega še dojenje in je vsakič začela jokat tako, da sem vedela da ji je res hudo, če ni dobila svoje zize. Čez par mesecev pa je ista rutina bila dovolj ..


Torej, takoj ko je otrok bil dovolj zrel, da prezivi brez dojke, si jo "odvzela" oziroma naredila vse kar si znala, da na fin nacin odvzames otroku dojko; za razliko od ignoriraranja (neponujanja), ko si otrok dojko na pr. razlaga (posamezni primeri) kot samopostrezno trgovino.



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 15:32:11   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin



Zadeva IMO niti nima toliko veze s kuturo, koliko s otrokovo fiziolosko potrebo za prehranjevanjem in koliko je njegovo prezivetje odvisno od dojenja. Ko otrok vec ne potrebuje materino mleko za prezivetje, dojenje preneha biti relevanten faktor.




Ampak zakaj te tok vznemirja dojenje kot tolaženje (jasno se vsi strinjamo, da kar se prehrane tiče, ni nujnih tistih par centilitrov mleka), nimaš pa težav z drugimi oblikami - božanjem, objemanjem, celo poljubljanjem otrok?

Saj tudi nič od tega ni relevantno za 5letnikovo preživetje. Ne objemamo jih za preživetje, ne crkljamo jih za preživetje, kot jih tudi dojimo ne za preživetje. Res ne štekam. Če mene vprašaš, je npr. božanje veliko bolj na meji pedofilskega kot dojenje. Zakaj te torej ne jezi tolaženje, crklanje z božanjem?


Joj, patrino, takale teze o "razvoju"kultur me pa pojezijo še veliko bolj kot vprašanja dojenja ... Sploh kar se tiče otrok, smo res blazno napredni, ja ... Izumili smo voziček, vrtec, stajico, posteljico, sam še dojenje skenslamo, pa smo na konju ...

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 7.6.2013 15:37:09 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 15:40:05   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin



Otrok si izbere crkljanje, bozanje, intimnost. Vsak otrok si to izbere. Pedofilija pa ni nujno zgolj spolni odnos - je vprašanje meje crkljanja in bozanja, enako kot je pri dojenju vprasanje meje med dojenjem in bolestnostjo.




A! No vidiš! Škoda, da nisem prej prebrala tvojega drugega posta. Čestitam, si si že sama odgovorila na moja vprašanja zgoraj. Torej je vprašanje o MEJI - kje je meja božanja, da ni pedofilija? Kje je meja med dojenjem in bolestnostjo? Ti pač izhajaš iz tega, da smo mame, ki dojimo, psihopati (oz., po patrininih besedah - vredne obsojanja (?!?!)), jaz bi pa lahko isto rekla za mame, ki božajo. Pa ne bom rekla, ker pač vem in verjamem, da mame v 99% nismo bolane in ne izkoriščamo ter ne zlorabljamo svojih otrok.

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 7.6.2013 15:42:13 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 15:41:06   
ronja
Količina hrane je ireleventna za razgovor o vrsti oziroma izvoru hrane.

To je letelo na raziskave, ki kažejo, koliko časa se mladiči sesalcev, sploh človeku podobnih opic dojijo. Ne dosežejo vsi 3x porodne teže pri istih mesecih.

Pedofilija pa ni nujno zgolj spolni odnos - je vprašanje meje crkljanja in bozanja, enako kot je pri dojenju vprasanje meje med dojenjem in bolestnostjo.

Ni nujno, vendar mislim, da se čuti, če se te človek dotakne z drugačnim namenom, saj to čutimo tudi pri odraslem, čeprav je lahko dotik enak (če te prime za roko nekdo, ki si mu všeč ali pa nekdo, ki do tebe ne čuti spolne privlačnosti). Če to otrokom ne bi bilo neprijetno in škodljivo, ne bi bilo prepovedano. polega tega se to čuti pri odraslem - če je pedofil, potem bo tak dotik zanj vseboval erotični naboj. Gotovo se najde kakšna čudakinja, ki tudi v dojenju to čuti in vidi, vendar po moje glih toliko kot pri kateremkoli drugem opravilu. Ni dojenje 2 letnika nič bolj seksualno kot dojenje 2 mesečnika. Nobeno te niti približno ne spravi v kakšno erotično razpoloženje.

Torej ne samo da nisi ponujala ampak si si vzela čas in trud, da si zamotila, da si problala brez dojenja.
Ja, seveda si vsak vzame čas in se potrudi, da se otrok odstavi. Tako kot si vzamemo čas in trudimo, da se nauči vozit s kolesom, ga naučimo 100 drugih stvari, ki jih bo rabil na svoji samostojni poti, kar je cilj starševstva, ne?
Vseeno pa recimo pri 2 letih to ni šlo, pa konec. Ne vem pa, zakaj bi morala naredit konec tako, da se otrok dere, ko še ni pripravljen, če lahko končava tako, da sva oba za in ni nobene traume pri tem?

Torej, takoj ko je otrok bil dovolj zrel, da prezivi brez dojke, si jo "odvzela" oziroma naredila vse kar si znala, da na fin nacin odvzames otroku dojko

Seveda. Saj po moje to vse delamo, samo so pač otroci različni in eni rabijo manj časa kot drugi. Nekateri pač niso zreli pri 12 mesecih. In ne vem, zakaj bi morala otroka silit in ga matrat, da se dere in je ves nesrečen, če to ni treba - škodi nikomur. In pač mislim, da je kak otrok pripravljen opustit dojenje šele pri 3 letih ali kaj pa vem, kdaj - za 3 leta pač poznam primere, za dlje pa res ne, kar pa ne pomeni, da ni mogoče, samo pač ne vem.

Eno vprašanje: če si starejši otrok želi poizkusit materino mleko, ko si ga ta črpa - je to tudi sporno? Ali gre samo za dotik prsi? Ker dejansko ko dojiš, ti prsi niso seksualni organ, so tako kot roke - lahko seveda božajo tudi seksualno, ampak ko je zraven otrok, vsekakor nimajo te funkcije, ker ti takrat spolnost itak ne pade na pamet (saj smo meli na spolnosti debato o tem, da ne znamo tak na izi preklapljat;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 15:43:39   
ronja
kje je meja božanja, da ni pedofilija?

Po mojem pojmovanju je pedofilija tam, kjer je za odraslega prisoten erotičen naboj oz. spolna privlačnost oz. spolno ugodje. Pa ne glede na to, kako do tega dotika pride. Tudi s samim gledanjem fotografij nagih otrok in v kopalkah ni nič narobe, če jih gledaš, kaj ste počeli na morju in nimaš pri teh nobenih perverznih misli. Lahko pa dela pedofil isto stvar, pa se čisto drugače zraven počuti - in v tem je po moje razlika in to razliko tudi otroci čutijo, zato je pa pedofilija prepovedana. Ker dela škodo. Sam dotik, samo dojenje, če zraven ni erotike, pa ne dela nobene škode (če ga ne treščiš, seveda).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 15:44:58   
pomlad08
No, saj za vse nazaj in naprej kar Ronjo podpišem, ker zna lepše povedat, pa ne razburi se tok kot jaz user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 15:47:11   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kje je meja božanja, da ni pedofilija?

Po mojem pojmovanju je pedofilija tam, kjer je za odraslega prisoten erotičen naboj oz. spolna privlačnost oz. spolno ugodje. Pa ne glede na to, kako do tega dotika pride. Tudi s samim gledanjem fotografij nagih otrok in v kopalkah ni nič narobe, če jih gledaš, kaj ste počeli na morju in nimaš pri teh nobenih perverznih misli. Lahko pa dela pedofil isto stvar, pa se čisto drugače zraven počuti - in v tem je po moje razlika in to razliko tudi otroci čutijo, zato je pa pedofilija prepovedana. Ker dela škodo. Sam dotik, samo dojenje, če zraven ni erotike, pa ne dela nobene škode (če ga ne treščiš, seveda).


Ja, saj, to je bilo mišljeno kot retorično vprašanj za Frodo user posted image Saj sem napisala ravno to - da izhajam iz tega, da nas velika večina mam ni bolanih in zato ne glede na način izkazovanja ljubezni do otroka, le-ta nikoli nima nikakršnega erotičnega naboja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 15:55:43   
ronja
Vem,da je bilo retorično, hotela sem samo poudarit, da pač ni dojenje nič povezano s seksom oz. z erotiko. Večina maratonk se dojenja naveliča prej kot njihovi otroci in večina jih verjetno poizkuša odstavit svoje mladiče.

Po moje je to težko razumet ljudem, ki dojenja niso izkusili - ženske ali moški, nima veze - ker so pač videli prsi celo življenje izključno v seksualni funkciji in so jih navajeni tako gledat. In pri dojenčku še nekak gre, ker so pač povsod fotografije dojenčkov, ki se dojijo in to ni več tako čudno, čim večji pa je otrok, bolj jim čudno izgleda, ker je bolj podobno temu, kar poznajo - dva odrasla, ki se dotikata prsi - navadno seksualno. Težko je pojasnit človeku, da lahko pri dotiku prsi ne čutiš nobene seksualnosti, če so jo sami navajeni samo tako gledat, to je po moje srž problema. Da veliko ljudi pač vidi prsi tako in konec.
Meni recimo je bilo dojenje nekaj normalenga, ker je tudi mami dojila brata (sicer ne tako dolgo, ampak 1 leto pa), nekomu, ki pa ni tega ni v otroštvu gledal v živo, pa lahko deluje nenaravno, samo zato, ker jim je tuje. IN ker je bila cela generacija v glavnem na stekleničkah, ker so mame začele tako zgodaj delat... imaš tu pač tako splošno klimo. Saj se bo spremenila, počasi:).

Vedno bojo pa mame, ki bojo prepričane, da je njihova metoda edino pravilna. Pa naj bo to 12 mesecev dojenja ali pa kaj tretjega. Sama okoli vidim toliko načinov, ki vsi delajo, da nisem glih pametna - če sta otrok in mama srečna in nikomur ne škoduje, potem že en more bit narobe:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 16:11:52   
Vijoličarka
Glejte punce, tukajle:

Del foruma, ki je popolnoma posvečen dojenčkom


In glej ga zlomka? Neverjetno! V okviru tega dela foruma, cel podforum, ki je posvečen dojenju, znotraj njega pa 13 tem.

A bo šlo?

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 7.6.2013 16:13:12 >


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 16:19:17   
LuLu
Hitro pišite in berite, ker dojenje in taka božanja tukaj brišejo. No, vsaj mene so  user posted image  user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 16:31:45   
Vijoličarka
He, he. Jaz nič ne brišem, nisem iz tega sloja. Meni gre samo na jetra, ker me zanima, če se tašča še vedno kuja, če je gospod mož kaj bliže odraslosti in kako kaj sprehodi z babico. Vedno z velikim upanjem kliknem na nova sporočila in ... od vsepovsod mleko curlja. user posted image

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 16:47:16   
patrino
Violči, seveda bo šlo, samo da še puncam odgovorim tisto kar sem že špešnajstkrat napisala.

Kot prvo- Pomlad zate: neskončno bedno se mi zdi tvoje večno ponavljanje, da nekateri obsojamo dojenje. Prosim, da si končno razjasniš in ne posplošuješ užaljeno vsevprek: osebno obsojam dojenje velikih otrok ( nekako od tretjega leta naprej), preprosto, ker - kot sem tudi že večkrat povedala: to dojenje zadovoljuje potrebe matere ( , ki so na suhem drugje- ali , če povem bolj učeno: jim manjka pozornosti, nežnosti , željenosti, občutka, da so nekomu nenadomestljive...)in ne potrebe otrok.Kar pa se tiče naše razvitosti, pa ne vem kje si pri meni prebrala, da trdim, da smo mi med najrazvitejšemi itd. Omenila sem le , da v vseh kulturah kar jih poznam - slabše ali bolj razvitih od naše- nisem nikjer zasledila , da bi se štelo dojenje petletnika za koristno. Pa mi je bilo takšne in drugačne literature o napredku raznih kultur slučajno ob študiju dano precej pobliže spoznati, kot bi jih sicer.

Kot drugo - Ronja: Ronja, kaj si mislila s tem, da prepričanja nekaterih, ki zagovarjate maratonsko dojenje v večnost, ne razumemo zato, ker nismo nikoli prišli v stik z njim?? Ob tem, da sem sama iz dojenčka v malčka zrasla ob zizi svoje mame in da so podobno zrasli v malčka tudi moji trije otroci, se mi zdi, da imam na tem področju pač nekaj izkušenj- vsaj primerljivih s tabo (ki imaš po mojem prebiranju tudi tri otroke) in da o dojenju nisem prvič slišala na tej temi.
Ni treba, da se jezite in iščete izgovore zame in podobno misleče, ki se jim zdi vaše početje neprimerno. Ni v tem nič osebnega , ker vas niti pod razno ne poznam, še posebej zato ker sem komaj prilezla tule gor. Najverjetneje bi se z mnogimi zadevami, ki jih počnete strinjala oz. bi se v njih našla. Tole žal ni ena od njih. Človek pač težko spremeni mnenje o stvari, ko se gre za zlorabo otrok.




_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 16:48:20   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

He, he. Jaz nič ne brišem, nisem iz tega sloja. Meni gre samo na jetra, ker me zanima, če se tašča še vedno kuja, če je gospod mož kaj bliže odraslosti in kako kaj sprehodi z babico. Vedno z velikim upanjem kliknem na nova sporočila in ... od vsepovsod mleko curlja. user posted image


Še dobro, da si povzela... sem že pozabila o čem se gre user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 17:01:34   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Glejte punce, tukajle:

Del foruma, ki je popolnoma posvečen dojenčkom


In glej ga zlomka? Neverjetno! V okviru tega dela foruma, cel podforum, ki je posvečen dojenju, znotraj njega pa 13 tem.

A bo šlo?


ja, dej probi ti, mene ne poslušajo..

go there girls - ziza podforum le klik daleč ^^

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 17:01:39   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

kot sem tudi že večkrat povedala: to dojenje zadovoljuje potrebe matere (ki so na suhem drugje- ali , če povem bolj učeno: jim manjka pozornosti, nežnosti , željenosti, občutka, da so nekomu nenadomestljive...) in ne potrebe otrok.



A pa ti res ne opaziš, da lahko v tvojem stavku besedo "dojenje" nadomestiš z "božanje" (ali katerokoli obliko po tvojem mnenju sprejemljivega crklanja), pa čisto približno isto (ne)smiselno zveni:



to božanje/poljubljanje zadovoljuje potrebe matere (ki so na suhem drugje- ali , če povem bolj učeno: jim manjka pozornosti, nežnosti , željenosti, občutka, da so nekomu nenadomestljive...)in ne potrebe otrok.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 17:02:21   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Človek pač težko spremeni mnenje o stvari, ko se gre za zlorabo otrok.



No sej, pozab ...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 17:12:08   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Človek pač težko spremeni mnenje o stvari, ko se gre za zlorabo otrok.


No sej, pozab ...


provokativno. no tole tud po moje user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74
ali
http://www.youtube.com/watch?v=aOtWcLX4TBg

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 22:05:37   
liliana
fama o dojenju + zlobna in/ali/oz. posesivna tašča = požrtvovalna, samožrtvojujoča in trpeča mati = dobra mati

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 23:37:09   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

A! No vidiš! Škoda, da nisem prej prebrala tvojega drugega posta. Čestitam, si si že sama odgovorila na moja vprašanja zgoraj. Torej je vprašanje o MEJI - kje je meja božanja, da ni pedofilija? Kje je meja med dojenjem in bolestnostjo? Ti pač izhajaš iz tega, da smo mame, ki dojimo, psihopati


Ze spet to posplosevanje.... "mame , ki dojimo" , ne , ne mame , ki dojimo ampak mame , ki dojijo štiri ali petletnike. Da se ne bi potem spet cudili zakaj se ne razumemo. In ja , mame, ki prekomerno dojojo otroke, otroke, ki niso vec niti v jaslicni skupini, a jih se vedno dojijo imajo tezavo same s seboj. Koliko je motnja psihopatska pa je verjetno odvisno od vsake posebej.

Sicer - vedno je vprasanje meje.

(oz., po patrininih besedah - vredne obsojanja (?!?!)), jaz bi pa lahko isto rekla za mame, ki božajo. Pa ne bom rekla, ker pač vem in verjamem, da mame v 99% nismo bolane in ne izkoriščamo ter ne zlorabljamo svojih otrok.


Kot sem ze enkrat zapisala : ze Goebbelsove krute razuiskave kazejo, da se telesni stik (bozanje, objemanje) nujno za prezivetje. Za razliko navedenega dojenje ni nujno za prezivetje razen v obsegu nudenja hrane. Tudi otroci cigar matere nimajo mleka prezivijo ali z dojiljo, ali z adaptiranim mlekom, ali .....

Se bom kar strinjala z 99% nebolanih mater ( v zvezi z dojenjem), ker 99% mater ne doji štiri ali petletnikov.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 23:39:36   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kje je meja božanja, da ni pedofilija?

Po mojem pojmovanju je pedofilija tam, kjer je za odraslega prisoten erotičen naboj oz. spolna privlačnost oz. spolno ugodje. Pa ne glede na to, kako do tega dotika pride. Tudi s samim gledanjem fotografij nagih otrok in v kopalkah ni nič narobe, če jih gledaš, kaj ste počeli na morju in nimaš pri teh nobenih perverznih misli. Lahko pa dela pedofil isto stvar, pa se čisto drugače zraven počuti - in v tem je po moje razlika in to razliko tudi otroci čutijo, zato je pa pedofilija prepovedana. Ker dela škodo. Sam dotik, samo dojenje, če zraven ni erotike, pa ne dela nobene škode (če ga ne treščiš, seveda).


Ja, saj, to je bilo mišljeno kot retorično vprašanj za Frodo user posted image Saj sem napisala ravno to - da izhajam iz tega, da nas velika večina mam ni bolanih in zato ne glede na način izkazovanja ljubezni do otroka, le-ta nikoli nima nikakršnega erotičnega naboja.


Tako mislis tudi v primeru 12, 14, 16 letnika, ki se doji?


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
7.6.2013 23:55:51   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Pedofilija pa ni nujno zgolj spolni odnos - je vprašanje meje crkljanja in bozanja, enako kot je pri dojenju vprasanje meje med dojenjem in bolestnostjo.

Ni nujno, vendar mislim, da se čuti, če se te človek dotakne z drugačnim namenom, saj to čutimo tudi pri odraslem, čeprav je lahko dotik enak (če te prime za roko nekdo, ki si mu všeč ali pa nekdo, ki do tebe ne čuti spolne privlačnosti). Če to otrokom ne bi bilo neprijetno in škodljivo, ne bi bilo prepovedano. polega tega se to čuti pri odraslem - če je pedofil, potem bo tak dotik zanj vseboval erotični naboj.


Zdaj bos se rekla, da otroci vedo kaj je eroticno in to cutijo. ce bo otroci to cutili jih ne bi perverznezi na limance peljali in ne bi bili nekateri zlorabljani leta in leta.

Gotovo se najde kakšna čudakinja, ki tudi v dojenju to čuti in vidi, vendar po moje glih toliko kot pri kateremkoli drugem opravilu. Ni dojenje 2 letnika nič bolj seksualno kot dojenje 2 mesečnika. Nobeno te niti približno ne spravi v kakšno erotično razpoloženje.


Pa ne ze spet. Govorimo o stiri in petletnikih. O otrocih, ki vec niso niti v jaslih.

Torej ne samo da nisi ponujala ampak si si vzela čas in trud, da si zamotila, da si problala brez dojenja.
Ja, seveda si vsak vzame čas in se potrudi, da se otrok odstavi. Tako kot si vzamemo čas in trudimo, da se nauči vozit s kolesom, ga naučimo 100 drugih stvari, ki jih bo rabil na svoji samostojni poti, kar je cilj starševstva, ne?


Ampak potem ga se vedno bozas, crkljas.. zakaj samo dojenje odpade, ko je pravite nekatere enkovredno crkljanju? zakaj potem ne nudite dojko enakovredno dokler otroka bozate crkljate valjate po narocju?

Vseeno pa recimo pri 2 letih to ni šlo, pa konec. Ne vem pa, zakaj bi morala naredit konec tako, da se otrok dere, ko še ni pripravljen, če lahko končava tako, da sva oba za in ni nobene traume pri tem?


Vsekekor ni potrebno nic delati na silo (zopet mesas starosti ronja, morda namerno?), ampak zakaj bi sploh odstvljala otroka? Zakaj se trudis? zakaj ne pustis, da sam samostojno izrazi zeljo, da se ne bo dojil.
Poznam otroke, ki jim je bilo zelo hudo, ce niso dobili ljubcek zjutraj pred solo, dokler jim ni postalo nerodno opred sosolci in ga niso zeleli vec... Menim, da bi samostojan odlocitev, da se vec ne bo dojil najmanj traumaticna za otroka, in da ga je nepotrebno napeljevat, pa mu pozornost preusmerjat, pa ga napeljevat... nsaj se bo sam enkrat odlocil.. torej dojimo do pubertete...

Torej, takoj ko je otrok bil dovolj zrel, da prezivi brez dojke, si jo "odvzela" oziroma naredila vse kar si znala, da na fin nacin odvzames otroku dojko

Seveda. Saj po moje to vse delamo, samo so pač otroci različni in eni rabijo manj časa kot drugi. Nekateri pač niso zreli pri 12 mesecih. In ne vem, zakaj bi morala otroka silit in ga matrat, da se dere in je ves nesrečen, če to ni treba - škodi nikomur. In pač mislim, da je kak otrok pripravljen opustit dojenje šele pri 3 letih ali kaj pa vem, kdaj - za 3 leta pač poznam primere, za dlje pa res ne, kar pa ne pomeni, da ni mogoče, samo pač ne vem.


Pravljica o primerljivosti 2 in 4 ali 5 letnega otroka ni potrebno plasirati. Ce petletnik ne more brez dojke ali ima tezave v razvoju ali ima tezavo mama, ki ga doji.

Eno vprašanje: če si starejši otrok želi poizkusit materino mleko, ko si ga ta črpa - je to tudi sporno? Ali gre samo za dotik prsi? Ker dejansko ko dojiš, ti prsi niso seksualni organ, so tako kot roke - lahko seveda božajo tudi seksualno, ampak ko je zraven otrok, vsekakor nimajo te funkcije, ker ti takrat spolnost itak ne pade na pamet (saj smo meli na spolnosti debato o tem, da ne znamo tak na izi preklapljat;).


user posted image user posted image user posted image
Kaksno flancanje. Zakaj odvajas otroka plenic? Zakaj ne cakamo, da se sam navadi brez prisile in navajanja? Zakaj mu ne brisemo ritko in popamo plenice do 5 leta... *Dejmo enako obravnavati vrisanje riti... Ko se otrok odloci, da bo to sam pocel ok.. dotlej pa.. bolj umirjeno kaka, ce ve, da bo mama nezno obrisala rit..
Adio pamet...

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
8.6.2013 7:33:08   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


ze Goebbelsove krute razuiskave kazejo, da je telesni stik (bozanje, objemanje) nujno za prezivetje.


Za 5letnika? Ali za 1,2-letnika? Nimam časa brskat po netu, zato sprašujem, ker sama ne poznam te raziskave. Se mi zdi čudno, da bi 5letnik brez telesnega stika umrl.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
8.6.2013 9:55:54   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


ze Goebbelsove krute razuiskave kazejo, da je telesni stik (bozanje, objemanje) nujno za prezivetje.


Za 5letnika? Ali za 1,2-letnika? Nimam časa brskat po netu, zato sprašujem, ker sama ne poznam te raziskave. Se mi zdi čudno, da bi 5letnik brez telesnega stika umrl.


Brez telesnega nimas petletnika. Otrok ze prej umre.
Petletnik, ki mu odvzames telesni stik - ogromna verjetnost, da bos dobila psihopata, zagotovo pa custveno moteno osebo. Zamisli si, da se te nihce ne dotakne .

Goebbels je delal tudi raziskave (v zivo, na resnicnih ljudeh in otrocih, predvsem zidih in slovanih)) kaj se zgodi, ce se z otrokom pogovarjas, se ga pa ne smes dotaknit, kaj ce niti govoris niti dotikas, in kaj ce dotikas in ne govoris...
Pozanimaj se , preberi in ko ti bo jasno kaj so vse ljudje sposobni narediti en drugemu, bos morda razumela zakaj je zanikanje obstoja devijantnega obnasanja povsem mimo.



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
8.6.2013 10:01:13   
pomlad08
Ampak zakaj je zate "key word" te teme preživetje? Ja, dojenje ni nujno za preživetje, pa 100 drugih stvari tudi ne. Prešnji teden smo šli na lutke - ni bilo nujno za preživetje. Danes se bomo igrali s sestričnami - ni nujno za preživetje.

Torej, moje vprašanje: kaj te glih pri dojenju tok vznemirja, da ga je treba obravnavat s preživetvenega vidika, ne pa z vidika tolažbe, ckrlanja? Kaj je tisto, zaradi česar je dojenje zate tak škandal? Dojka? Bradavica? Slečena majica?

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 8.6.2013 10:04:10 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
8.6.2013 11:01:07   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08
Torej, moje vprašanje: kaj te glih pri dojenju tok vznemirja, da ga je treba obravnavat s preživetvenega vidika, ne pa z vidika tolažbe, ckrlanja? Kaj je tisto, zaradi česar je dojenje zate tak škandal? Dojka? Bradavica? Slečena majica?


pa sej ti je že ne vem kolikokrat ponovila - dojenje 4-5 in več letnikov. to se ji zdi deviacija. prej ne. sem celo linke nalimala, da si pogledate kako to izgleda ko se pet ali sedemletnik doji.
a ni to jasno že od začetka tegale debakla o dojenju na tej temi?

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?