|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 14:03:23   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Pomlad- moje zgornje besede, ki sem jih napisala nazadnje, so v veliki meri letele prav nate veš? Žalostno pri vsem tem je, da znaš otroka vzgajati le na podlagi člankov in enih in istih znanstvenih zapisih ( ki jih po prebranem v resnici očitno niti ne razumeš najbolj- oz, jih razumeš tako , da pašejo v tvoj svet). Ko se človek poskuša s tabo pogovoriti na način preprostih mater, pa odpoveš na celi črti. Žal.


Patrino, glej, saj lahko se greva po tvoje. Pa bom jaz zdaj tebi natresla par svojih idej, kot si jih ti meni obilico.
Pa poskusimo:
Kako grozna mama si, ker si otroke nehala dojiti pri enem letu! To je nezaslišano! Reveži. Smilijo se mi, veš, ker si jih ti odrinila stran do sebe že v tako nežni dobi, izključno zaradi svoje nesamozavesti in verjetno nevarne ali ambivalentne navezanosti na svojo mamo. Vzgojila si 3 socialne in čustvene invalide, ki ne bodo mogli nikoli navezati normalnega stika s partnerjem, saj bodo vedno iskali preveč bližine in se bolestno oklepali svojih zvez ali pa zaradi strahu pred varnim, normalnim odnosom, ki ga doma niso imeli moč spoznati, od vez bežali. Poleg tega bodo gotovo predebeli in bolni in še v šoli jim bo šlo slabo, samo zato, ker si jih ti sebično oropala večletnega dojenja ...

No vidiš, in kaj bova zdaj? Your word against mine. Zato smo prišli do tega, da poskušamo najti še kakšen zunanji argument, ki ni, kot si se izrazila pri kritike Ronje, priplaval po luži.

PS: Pa da ne bo pomote: seveda ne mislim tega zgoraj, upam in privoščim ti 3 srečne otroke, samo poskušam ti držati ogledalo, kako izzveni tvoje pisanje.

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 9.6.2013 14:12:38 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 14:10:03   
pomlad08
Lulu, a veš, da se načeloma kar strinjam. Ampak saj glih za to gre - po merilih, ki so zrasla na lastnem zeljniku, pač ne moreš obsojati drugih. Lahko poveš, kaj si misliš, da pa vlečeš iz tega povsem nore zaključke, je pa tumač.

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
 Đabe meni nekdo strokovne članke ven vleče, če mu v dveh klikih (če bi se mi dalo user posted image ) najdem nasprotno njegovim trditvam.


To sem tudi jaz mislila, ampak zgleda, da čisto za vsako reč pa tole ne velja ... Čakava z Ronjo, da bo kdo opravil ta dva klika, pa se nič ne zgodi.

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 9.6.2013 14:13:39 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 14:14:31   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

To sem tudi jaz mislila, ampak zgleda, da čisto za vsako reč pa tole ne velja ... Čakava z Ronjo, da bo kdo opravil ta dva klika, pa se nič ne zgodi.


Kdor čaka, dočaka user posted image  

jaz ziher nisem ta, ki bo to delala... imam pa svoje mnenje o tem ja. Bom raje tiho tukaj user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 14:37:35   
patrino
Pomlad, saj sem ti navedla zunanji argument, ki ga je podala specialistka- izobražena ženska na tem področju, ki se s tem ukvarja že čez dvajset let. Vendar , ker se ni skladal s tvojim prepričanjem, si ga popljuvala, se norčevala iz specialista, kot bi bila zadnji pomočnik zidarja in vztrajala naprej pri svojem. Njen odgovor ženski, ki je v stiski je zrasel iz takšnih in drugačnih izkušenj, ki si jih je skozi toliko let prakse nabrala in jasno in glasno izraža tisto ( da tako dolgotrajno dojenje vpliva negativno na odnos med materjo in otrokom in da je za nastalo situacijo v prvi vrsti kriva dotična mamica, ker je z odstavljanjem predolgo vlekla), kar ti jaz ( in druge somišljenice) skušam dopovedati na podlagi svojih izkušenj. Dobila si tudi strokovno razlago- kaj bi sploh še rada?
Kar se tiče mojih materinskih dejanj in rezultatov- so precej drugačna od tistih, ki si jih nekoliko zlobno navedla ti, vendar me pošteno povedano ne ganejo dosti. Med drugimi , se namreč zanesem tudi na to, da se pri nas z otroki o težavah, strahovih, občutkih pogovarjamo. Otroci naju s tem namenom velikokrat poiščejo. Oba. Mogoče sem čudna, vendar želim, da otroške strahove in dileme v njihovih glavah rešujema oba, saj sva zato tam, da po svojih močeh vzgajava najin zaklad. In najini otroci svojo stisko , težave...pač izražajo z besedami in ne dvigovanjem majice pri meni in visenjem na prsni bradavici. Verjamem, da je otroku lažje zamašiti usta in nič raziskati, kaj je z otrokom narobe, kaj v bistvu se skriva za tem bolestnim tiščanjem prs v usta. Pogovarjati se je pač treba znati, treba je le včasih pozabiti nase - pri dojenju imaš pa lahko možgane na off oz. si lahko vmes še fino spoliraš nohte na rokahuser posted image
Aja- glede odstavljanja mojih mečkinov od prs nisem imela čisto z nobenim niti najmanjših težav. Kot sem že rekla, sem vse dojila dobro leto. Težav pri odstavitvi preprosto ni bilo zato, ker so imeli otročki mojo zizo res le za prehrambene namene- predvsem potem proti koncu. Ko smo nadomeščali obroke dojenja z ostalo prehrano, se je dojenje spontano razredčilo, mleko je začelo usihati in ker se je bilo za mleko potrebno kar precej namučiti, je ziza postala nezanimiva. Večerno zizo je tako zamenjala mlečna kaša, crkljanje in uspavanje z zizo v ustih pa je zamenjalo prijetno večernje pogovarjanje, obnavljanje dnevnih dogodkov, petje uspavank v dvoje...Na tak način se ne vzgajajo psihični invalidi in drugače čustveno hendikepirani otroci- to ti lahko že sedaj povem, ker sta ta večja že kar zrasla in bosta kmalu pubertetnika. Pa tudi neinteligentna nista- prej celo zelo obratno. Ti pa za svoje ne moreš reči da si na pravi poti. ne še. Zaenkrat kaže, da zavijaš na napačno. Žal.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 14:43:15   
patrino
az ziher nisem ta, ki bo to delala... imam pa svoje mnenje o tem ja. Bom raje tiho tukaj

Lulu, ne bodi zajec- vrži se med leve no user posted image . V vsakem primeru te bo nekdo ugriznil za bedro. Biti takole na sredi je tako nezanimivo in dolgočasno.Saj imaš tudi ti otroke , ne? Joj, samo ne reči, da sta že šolarja in da enega ravnokar dojiš ter zato ne moreš sodelovati v debati user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 14:45:34   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Med drugimi , se namreč zanesem tudi na to, da se pri nas z otroki o težavah, strahovih, občutkih pogovarjamo. Otroci naju s tem namenom velikokrat poiščejo. Oba. Mogoče sem čudna, vendar želim, da otroške strahove in dileme v njihovih glavah rešujema oba, saj sva zato tam, da po svojih močeh vzgajava najin zaklad.


Iiiiii user posted image


Aja- glede odstavljanja mojih mečkinov od prs nisem imela čisto z nobenim niti najmanjših težav. Kot sem že rekla, sem vse dojila dobro Večerno zizo je tako zamenjala mlečna kaša, crkljanje in uspavanje z zizo v ustih pa je zamenjalo prijetno večernje pogovarjanje, obnavljanje dnevnih dogodkov, petje uspavank v dvoje...


O, kok cute! user posted image user posted image user posted image

Na tak način se ne vzgajajo psihični invalidi in drugače čustveno hendikepirani otroci- to ti lahko že sedaj povem, ker sta ta večja že kar zrasla in bosta kmalu pubertetnika. Pa tudi neinteligentna nista- prej celo zelo obratno.


Ja pa to je pa super! user posted image

Hvala ti za vse te nasvete. Morda bom res spremenila naš obstoječi večerni ritual - vsakemu eno dojko v usto, mama pa Lady v roke. Sploh ideja z uspavanko mi je ful všeč! Še nikoli nisem pomislila, da bi otrokoma kaj zapela, to si se enkratno spomnila! Hvala!

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 9.6.2013 14:47:04 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 14:50:46   
patrino
Pomlad, saj če imaš težave glede pogovora z otroci ali morda nimaš posluha jih lahko pošlješ k meni. Ti boš pa ta čas lahko prebrala dve Lady.user posted image

< Sporočilo je popravil patrino -- 9.6.2013 14:51:42 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 14:53:57   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Pomlad, saj če imaš težave glede pogovora z otroci ali morda nimaš posluha

user posted image user posted image

Ojoj, ta je šele dobra; če bom izdala, kateri faks pravkar končujem, boste res mislile, da se izmišljujem user posted image

Ne, posluha in mleka pri nas definitivno ne manjka.user posted image

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 9.6.2013 14:59:16 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   [Brisano sporočilo]
9.6.2013 14:55:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 14:56:19   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

az ziher nisem ta, ki bo to delala... imam pa svoje mnenje o tem ja. Bom raje tiho tukaj

Lulu, ne bodi zajec- vrži se med leve no user posted image . V vsakem primeru te bo nekdo ugriznil za bedro. Biti takole na sredi je tako nezanimivo in dolgočasno.Saj imaš tudi ti otroke , ne? Joj, samo ne reči, da sta že šolarja in da enega ravnokar dojiš ter zato ne moreš sodelovati v debati user posted image


jaz sem na hitro že pri taščah namignila, kaj si mislim... v take debate pa zavestno ne vstopam z mnenjem. Včasih se spotaknem in noter padem user posted image , drugače pa hvala, ne hvala. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 15:01:31   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Sredina je kar fajn, a meja normalnega je, kot že rečeno, lahko precej razstegljiva.


aha, torej bi lahko rekli; ti maš raztegljivo, jaz pa ozko(gledo) user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   [Brisano sporočilo]
9.6.2013 15:05:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 15:10:41   
patrino

Ojoj, ta je šele dobra; pa ne, da bom morala zdaj izdati še smer faksa, ki ga ravnokar končujem


Sicer dvomim, da se bo moje mnenje glede dolgotrajnega dojenja kaj spremenilo zaradi tega , če izvem kateri faks končuješ (če se ne motim, si se malo nazaj pohvalila, da si jih kar nekaj začela- o kakšnem koncu ni bilo nobene hvale), vendar če se boš bolje počutila, ti kar povej. Sama sem svoj študi (tudi podiplomca)zaključila še predenj sem postala prvič mamica, tako, da sem sedaj v prvi vrsti preprosto mama.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 15:17:32   
patrino
Res niso dojile, so pa za dosego istih ciljev in nadomeščanje svojih primankljajev uporabljale druga sredstva in to skozi generacije:

Ankica, a veš da mi je tole Mazzinijevo kolumno bilo dano prebrati že zadnjič in potem spet včeraj, ko sem brskala po netu za informacijami, da bi razveselila Pomlad. Sem jo prebrala in prišla v skušnjavo, da jo pripopam tule gor k tej temi. Pa sem scagala, ker se mi ni dalo dražit čebel. Me pa nekaj zanima: kje si pa ti v tej kolumni prebrala, da tele mame teh bogih sinov niso dojile in da vse njihove " vrline" nimajo s tem nobene veze?

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 15:17:49   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Sama sem svoj študi (tudi podiplomca)zaključila še predenj sem postala prvič mamica, tako, da sem sedaj v prvi vrsti preprosto mama.


Vau, impressive! Izvoli, 2 aplavzka zate:user posted image user posted image

PS: Prej bi povedala, kok si stara, pa bi lažje razumeli, zakaj si tako nesproščena user posted image

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 9.6.2013 15:31:26 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 15:20:53   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Ankica, a veš da mi je tole Mazzinijevo kolumno bilo dano prebrati že zadnjič in potem spet včeraj, ko sem brskala po netu za informacijami, da bi razveselila Pomlad.



Wiii, zdaj si me pa res osrečila! Torej si iskala po netu nekaj, kar bi ovrglo moje teorije, pa le-tega ni bilo moč najti! Pa glih je Lulu razlagala, kako z dvema klikoma na netu najdeš kar češ.user posted image

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 9.6.2013 15:35:01 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 15:55:38   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Pa glih je Lulu razlagala, kako z dvema klikoma na netu najdeš kar češ.user posted image


Nea me mešaj preveč noter v debato user posted image  Tak pravijo... le 2 klika te ločita do cilja user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 16:59:42   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Sama sem svoj študi (tudi podiplomca)zaključila še predenj sem postala prvič mamica, tako, da sem sedaj v prvi vrsti preprosto mama.


Vau, impressive! Izvoli, 2 aplavzka zate:user posted image user posted image

PS: Prej bi povedala, kok si stara, pa bi lažje razumeli, zakaj si tako nesproščena user posted image


kaj pa naj bi to pomenilo? a zdaj pa še starost matere vpliva na dolžino dojenja in sproščenost matere al kako? fantastično, mislim da gremo nekam; dej prpopi še kake znastvene linke, da vidim kok znanstvenikov maš za sabo.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 17:09:59   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Sama sem svoj študi (tudi podiplomca)zaključila še predenj sem postala prvič mamica, tako, da sem sedaj v prvi vrsti preprosto mama.


Vau, impressive! Izvoli, 2 aplavzka zate:user posted image user posted image

PS: Prej bi povedala, kok si stara, pa bi lažje razumeli, zakaj si tako nesproščena user posted image


kaj pa naj bi to pomenilo? a zdaj pa še starost matere vpliva na dolžino dojenja in sproščenost matere al kako? fantastično, mislim da gremo nekam; dej prpopi še kake znastvene linke, da vidim kok znanstvenikov maš za sabo.


Hec, Mateyka, hec. Nič drugega. Nedolžen hec.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 17:21:06   
liliana
Obsedenost z dojenjem....in teze o bolj zdravih, krepkih, odpornih otrocih....da bo dete ne vem kako prikrajšano za bližino, občutke topline itd., če se ne bo dojilo se je začela v 70 letih prejšnjega stoletje, ko so proizvajalci adaptiranega mleka poleg ameriškega in evropskega tržišča želeli osvojiti še afriško tržišče.....kjer pa jim to ni uspelo, ker so afriške ženske pač zaradi neizobraženosti, visokih temperatur, oporečne vode ter ostalih dejavnikov, ki so nekoliko drugačni kot na zahodu, sicer nehale dojiti, pripraviti adaptiranega mleka pa ustrezno niso znale ali zmogle (onesnažena voda je bila tudi velik faktor)......in so dojenčki umirali...in potem se je vmešal WHO s kontrapropagando proti proizvajalcem adaptiranega mleka.....in kontra propaganda je seveda bila ta, kako je dojenje izjemnega pomena za otrokov psihofizični razvoj, za razvitost otroka v socialno in čuteče bitje.....

Skratka larifari......dojenje ima zgolj prehranjevalno funkcijo in je zizika identična flaški z adaptiranim mlekom......je enostavno (če seveda steče) in komot.....to pa je tudi vse....brez veze se pa dela s strani javnosti, takšnih in drugačnih laičnih dojiljskih društev in organizacij, in tudi stroke neka fama o blaznem pomenu dojenja in se že v porodnišnici na ta način psihira matere, ki če jim dojenje ne steče doma tri mesece nategujejo zizike gor, dol, levo, desno, so matere že psihično in fizično čisto izčrpane, dete se dere, ker je lačno, mleka pa ni.....adaptiranega mleka se pa ne sme baje dati, ker to ni naravno, dete bo bolno in bodo zgolj multinacionalke služile......

In potem imamo take skrajnosti, da se v gostilni 4 letni otrok prpopa materi na ziziko (ja, res je).......in ja, dojenje 4 ali 5 letnega otroka je skrajnost (da ne rečem celo obsedenost) in posledica te fame o ne vem kakih zdravilnih učinkih dojenja......ko mati več ne ve svojo zdravo pamet sama uporabljati.......


(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 17:26:32   
Masha_M

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

...dojenje ima zgolj prehranjevalno funkcijo in je zizika identična flaški z adaptiranim mlekom.....

Večjega bullshita kot je tale globokoumnost in še nekaj ostalih cvetk v tej temi pa že dolgo DOLGO nisem brala. Pa jih je RR drugače polna, samo ta tema pa zmaga brez konkurence. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 17:31:55   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

...dojenje ima zgolj prehranjevalno funkcijo in je zizika identična flaški z adaptiranim mlekom.....

Večjega bullshita kot je tale globokoumnost in še nekaj ostalih cvetk v tej temi pa že dolgo DOLGO nisem brala. Pa jih je RR drugače polna, samo ta tema pa zmaga brez konkurence. user posted image


Mogoče pa premalo bereš.......user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 17:43:30   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08
Hec, Mateyka, hec. Nič drugega. Nedolžen hec.


ehhh, kaj pa vem; vidve s patrino sta prešle nedolžnost v debati že dolgo tega? user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 18:00:07   
LuLu
Kokice se bodo postarale, če boste tak počasi odgovarjale user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
user posted image


kaj pa te to je? ne vem ali se smeje :D ali je :O  user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Podaljšano dojenje
9.6.2013 18:43:16   
patrino
Pomlad- seveda sem stara, za nekoga pri petnajstih letih...in tudi res se včasih po napornem dnevu ( ali noči) počutim kot stoletnica. Drugače pa se na splošno , kadar me seveda ne zvija artritis in ne daje demenca , pri svojih 31- tih kar dobro počutim. Kar se tiče nesproščenosti, sem se pa po mnenju mojega ljubimca ( moža), že kar sprostila. Sicer sem v medsebojni komunikaciji in debatah še zelo zadržana in redkobesedna ( kar si verjetno opazila user posted image ), vendar sem se toliko pokorajžla, da midva neverbalno komunicirava in zato TISTO že od lanskega leta počneva tudi pri luči.user posted image
Jooj, Pomlad ...si sprašla vse svoje adute ali kaj?
Še vedno pa nisi povedala katero fakulteto od mnogih, ki si jih načela, ti je uspelo zrint do final...pa koliko si pa ti stara...? Sicer mi ne deluješ nesproščeno, samo precej zagovedeno- tole je pa še huje, kot biti staruser posted image

la, la, la..bolje bit star nego zagoveden....bolje biti star nego zagoveden.....user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?