|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vloga?
10.6.2013 14:08:36   
peshich
Je že tako, da si večina nas moških, še preden izvemo za spol spočetega otroka, vsaj v nekem trenutku zaželimo, da bi bil fantek, pa če to naglas priznamo ali pač ne (verjetno je podobno tudi z ženskami in hčerkami). Ne vem, se mi zdi, da ima nekaj s tem opraviti dejstvo, da si veliko lažje predstavljaš, kako boš svetoval fantku v "fantovskih"dilemah, pa kako ti bo pomagal pri opravilih, za katere si zadolžen v gospodinjstvu in kako bosta recimo na travniku pred hišo brcala žogo na gol itd. Ampak, kot se rado zgodi ;) (statistično je celo večja verjetnost, ane), ni fantek, ampak je punčka. Pa da se ne bomo narobe razumeli, spol je resnično "postranskega" pomena, ampak vseeno opredeli množico stvari, še posebej, ko hčerkica ni več dojenček, ampak postaja otrok in naprej. 
In kaj zdaj? Kar naenkrat se začneš spraševati o svoji vlogi; kje je moje mesto, ali naj vseeno del časa namenim tudi "fantovskim" rečem? Očki, ki imate hčerke, kakšne so vaše izkušnje?
lp, p
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.6.2013 14:14:00   
mamica deklicam
ti bom nekaj odgovorila jaz, čeprav nisem "očka". Moj mož je čisto neumen na obe hčeri in ju sedaj veselo vpeljuje tudi v opravila okoli hiše, ki naj bi bila "moška". user posted image user posted image Jaz mislim, da sta veliko bolj navezani nanj kot name. Gre bolj tista varianta: oči - hči in mami - sin.

Tako da vse lahko delaš skupaj z otrokom, pa tudi če ni pravega spola

(odgovor članu peshich)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.6.2013 14:22:56   
ajataja
Pri nas sta tudi hčerki bolj atijevi,sinek pa čist moj.Ampak to ne pomeni da igrata hčerki z atijem nogomet in šraufata sinek pa zlaga perilo in se šminka z mano,ampak je ena navezanost bolj ,ati je bolj zaščitniški do punc ...ne vem sej se ne da čist točno povedat zakaj tako,ampak je res marsikje tako,da so pač punčke atijeve princeske in naš se kar topi ko mu kdo reče kolk lepe punčke ima user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.6.2013 14:29:29   
ronja
Ne vem, se mi zdi, da ima nekaj s tem opraviti dejstvo, da si veliko lažje predstavljaš, kako boš svetoval fantku v "fantovskih"dilemah, pa kako ti bo pomagal pri opravilih, za katere si zadolžen v gospodinjstvu in kako bosta recimo na travniku pred hišo brcala žogo na gol itd.

To dejstvo je res razlog. Ker očetje, ki že imajo kako hčerkico, si ne želijo več takoj sina,ker si pač tudi za punčko predstavljajo.

Statistično gledano pa se rodi več fantkov kot punčk.

Kaj bo tvoja hčerkica delala, je pa tabula raza - pojma nimaš, dokler ne vidiš. Mam eno strašno punčkasto punčko, veliko bolj kot sem sama kdajkoli bila in eno pravo fantolinko - na avtučke sicer ni, ampak je pa gibalna, bolj divja, živahna, res na igrišču kot en mulc. Je pa še vedno nežna in punčkasta na svoj način. Kakšen bo mali, nimam pojma, vendar mi je zanimivo, da se že kažejo določene razlike, čeprav jih nočem pripisovat nujno spolu - vendar so nekatere tako smešno stereotipne, da jih skoraj moraš;).

Aja, mimogrede: moj bratec se zelo rad lepo zrihta, tako kot mami in ni imel kakega posebnega veselja z veliko železnico, ki mu jo je naredil oče. Sama pa sem bolj tehnično praktično bitje in me take stvari zelo zanimajo, obleke in žaube pa čisto nič. Tako da... lahko te tvoja punčka preseneti;). Ti kar delaj z njo to, kar rad počneš, če ji bo všeč, se ti bo pridružila, če pa ne, pa bosta delala kaj drugega, kar bo obema ok.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu peshich)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.6.2013 14:29:31   
mateyka
moj mož si želi 3 hčere. pol pa enga sina, zato da bo pazil na njegove punce. jaz si nikoli nisem želela hčere bolj kot sina. v bistvu se sploh nisem mogla odločit kaj bi si želela dokler nisem zvedla spola (potem se pač ufuraš in to je to).

naša pupa je hud tomboy in je punčke sploh ne zanimajo. mi je že vnaprej naznanila da bo naslednje leto (ko bo 7) vpisana v nogometni klub.. hočem rečt, sej ne veš kakega otroka boš dobil; mogoče boš s punčko čist ok shajal in bosta imela skupne interese pri katerih ti ne bo zelo dolgčas user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.6.2013 15:32:29   
mamica deklicam
moja starejša je imela bodobje, ko je samo žogo brcala. Je bil enkrat na sporedu nogomet in je en možakar v bloku ravno čez okno pogledal in je rekel, da bo rajši tja gledal, ker je bolj zanimivo kot na TVuser posted image user posted image

moji dve sta tudi obe bolj fantovski, večja še bolj kot mlajša. Je pa mlajša vedno pod nogami, pa je vseeno kaj delamo ali jaz kuham ali pa oči šraufa user posted image user posted image . Bo očitno zelo vsestranska.

Delaj s hčerko tiste stvari, ki vaju bodo oba veselile. te zna presenetiti user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.6.2013 16:19:53   
mateyka
aja, ena smešna fora - kakor je naša en tomboy, edina res punčkasta zadeva je, da hoče met vse roza. vse kar se le da. lopatke, žogo, gumijaste škornje, dežno opravo za po lužah skakat, kopalke, dinozavre.. vse.
in mi zadnjič mož reče, da zdaj zarad tamale celo razmišlja met roza bas (kitaro) in kontrabas - da se mu zdi frajerko; da maš jajca, če maš roza inštrument ko maš punco doma, go figure user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.6.2013 17:46:56   
patrino
Pri nobenem od treh , nisva pred porodom vedela kaj bo prikukalo na svet, ker se nama je zdelo, da to da rojstvu otroka še poseben čar. Toda ko je prvič privekala na svet dečva, je moj ves v raznežen priznal, da si je že od nekdaj želel dobiti malo deklico. Tako da o tem, da naj bi si vsi očki v srcu želeli fantka, nisem najbolj prepričana. V tem času , ko je že kar zrasla in skupaj z njo še dva pobalina, lahko rečem, da sem jo vedno imela jaz na pukli, kadar je imela kakšne čustvene, " dekliške" probleme- takoj pa sem odpadla, če se je šlo za težave tehnične narave. Sedaj ko se začenjajo prve veeeelike ljubezni in so nekateri fantje takoooo" brezvezniuser posted image , pa me presneča moj, ko se je sposoben v trenutku preseliti v svoje pobalinsko obdobje, ter naši muli zelo dobro svetuje, kako naj gre v štric s fanti, da bo najbolj prav.Ker on da že ve, kako je to, ko lepe sošolke vihajo nos nad tabouser posted image . Včasih ju kar od daleč opazujem in se pod kožo režim. Nikoli nisem imela nekako občutek, da moj ne zna z njo oz. je kakšno zadevščino čisto instinktivno izpeljal celo bolje od mene. Ko takole gledam našo situacijo , se mi zdi, da ni tako važen spol pri otroku, kot starševski občutek in pa seveda karakter. Me z našo zlatkico se imava za umret radi, vendar sva si karakterno tako podobni, da prav zato včasih ne greva v štric. Moj rad reče, da vsa dve vročekrvnici, ter da si je oddahnil, ker imamo v hiši še dva fanta, ki sta bolj moško umirjenauser posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.6.2013 17:55:21   
Shorty_
Tudi moj ne potrjuje tega da si očki želijo sinčke. Moj si je zelo močno želel hčerko, in sta nerazdružjiva, pava očijeva crkljivka jeuser posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.6.2013 21:59:52   
peshich
Uf, super, hvala vsem za koristne in tudi hudomušne prispevke. Zdaj mi samo ni jasno, zakaj noben očka noče svoje zgodbe povedat, upam, da jih ni strah izrazit mnenja, hehe. 

Kako je pa z avtoriteto? Moja je marčevka 2012 in so se zadnje čase začele pojavljati prve trme in situacije, ko namerno presliši vse, kar ji rečeš, ko pa končno uspeš ujeti njen pogled z očmi, pa vidiš tisto iskrico, ki ti pove, da točno ve, kaj počne. Včasih tudi pade hudomušni nasmeh, ki jo pa sploh izda. No kar hočem vprašati je, kako ste pri vas uveljavljali avtoriteto v takih trenutkih ... ker počasi jo je treba, sicer je lahko kmalu prepozno, ni res?

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
21.6.2013 10:35:57   
SU
Mislim, da ni neke meje, kdaj "uveljavljati avtoriteto"... itak to delaš sproti... kar se ne sme, se ne sme niti pri dveh letih, niti pri osmih... Je pa res, da nam je včasih presneto smešno, ko mali otroček nekaj naredi... potem pa, ko je par let starejši, pa ugotoviš, da niti ni tako smešno, da to dela user posted image ... tako, da sproti... po pameti... in kar se ne sme, se ne sme, ne glede na starost (npr. tepst, metat hrano po tleh itd. itd. itd.)

(odgovor članu peshich)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
21.6.2013 11:29:04   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: peshich
Zdaj mi samo ni jasno, zakaj noben očka noče svoje zgodbe povedat, upam, da jih ni strah izrazit mnenja, hehe. 


jah no, sej je enostaven razlog - moj mož ni član RR foruma, zato ga ni tle (in za ostale je podobno) user posted image

(odgovor članu peshich)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
2.7.2013 12:21:40   
kalbo
Kaj naj ti rečem, imam jih takole...fanta, punco, fanta in spolu nikol nisem posvečal pozornosti...Tamala je babnica v pravem pomenu besede, od zavijanja z očmi, do lišpanja in izbire cunj. Se mi zdi, da tole mojo otročad prav ona povezuje v tako harmonično celoto, pa nisem ziher al zato, ker je punca, ali zato ker je srednji otrok.

Se je pa zadnjič zgodilo, da sem iskal gate po potovalki v baldahinu in nesrečno čakal ženo, ki je spakirala fardamano potovalko (če preveč brskam jih namreč slišim, da preveč razmečem). Prileti mimo šestletna smrklja, skloni nosek v potovalko, za trenutek pobrska in privleče moje gate ven z zadovoljnim pogledom...na fotr, češ, kje maš pa oči....me je skor na rit vrglo od smeha.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
2.7.2013 13:37:31   
tashq
naša tamala (3) je čista očijeva lubica. če sta onadva skup, me sploh ne rabta.user posted image drugače pa žogo brcata skupaj pa tudi oči potrpežljivo čaka, da mu tamala vse špangice na glavo namala.user posted image user posted image sta res posrečena na čase.
glede avtoritete:čimprej, bolje je. pri nas imam večinoma jaz avtoriteto čez, ker tamala očija hitr okol obrne. pri vas boš pa že vedel, do kam jo boš pustil. da bo tekla na cesto s hudomušnim pogledom in vražički v očeh sigurno ne. s partnerko postavita meje in se jih držita. simpl k pasulj.user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
18.7.2013 22:01:10   
malibauc
Pri nas je tako - ati in sin sta največja  kompanjona, ko pa je kriza, pa pride samo mami v poštev. 
IN .... vse je kul med malo bibo in mamo, ko pa pride ati, pa ne veljam nič več.
Ne rabim več komentirat, ne?user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
9.9.2013 15:53:06   
daddy
Samo, ko je bila moja prvič noseča, sem si želel punčko in tega niti nisem skrival. Pa nisem bil razočaran, ko ni bila, pri vseh naslednjih se pa s spolom nisem obremenjeval, imava pa same pobe.

(odgovor članu peshich)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
8.10.2013 19:59:48   
Bralec

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Se je pa zadnjič zgodilo, da sem iskal gate po potovalki v baldahinu in nesrečno čakal ženo, ki je spakirala fardamano potovalko (če preveč brskam jih namreč slišim, da preveč razmečem). Prileti mimo šestletna smrklja, skloni nosek v potovalko, za trenutek pobrska in privleče moje gate ven z zadovoljnim pogledom...na fotr, češ, kje maš pa oči....me je skor na rit vrglo od smeha.


Ah to se meni redno dogaja. S to razliko, da je smrklja stara 5 let. Kaj bo šele, ko bo stara 10 let (kje je smajli za rezanje žil??).

Drugače pa, vloga očeta ob hčerkah. Prevsem to, da jim da vedeti, da so lepe, sprejete, ljubljene, take, kot so. V odnosu do njenih mamic pa mora oče pokazati, kako je spoštovanje, ljubezen, sprejemanje, prilagajanje. To, kar bodo videle, da oče počne z mamo, bodo absorbirale kot model in referenco za odnos med moškim in žensko.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
9.10.2013 18:19:07   
tashq

IZVIRNO SPOROČILO: Bralec
... V odnosu do njenih mamic pa mora oče pokazati, kako je spoštovanje, ljubezen, sprejemanje, prilagajanje. To, kar bodo videle, da oče počne z mamo, bodo absorbirale kot model in referenco za odnos med moškim in žensko. ...


user posted image ooo...user posted image to pa sploh nikoli nisem pomislila...
da midva s partnerjem in najinim odnosom drug do drugega dajeva hčerki zgled za prihodnost...

(odgovor članu Bralec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.10.2013 21:19:59   
Bralec

IZVIRNO SPOROČILO: tashq

user posted image ooo...user posted image to pa sploh nikoli nisem pomislila...
da midva s partnerjem in najinim odnosom drug do drugega dajeva hčerki zgled za prihodnost...


Hvala, hvala.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.10.2013 22:37:39   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Bralec
IZVIRNO SPOROČILO: tashq

user posted image ooo...user posted image to pa sploh nikoli nisem pomislila...
da midva s partnerjem in najinim odnosom drug do drugega dajeva hčerki zgled za prihodnost...


Hvala, hvala.


no ja, ni to zdaj nekaj novega. to zveš (iz knjige ali izkušenj), če se le malo poglobiš v družinske odnose in v vzgojo otrok (ter vpliv staršev). v bistvu sem presenečena, da nisi tega nikoli sama opazila. no, bolje kasneje kot nikoli.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 10.10.2013 22:38:04 >

(odgovor članu Bralec)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
10.10.2013 23:07:05   
Lukka
Midva sva se puncke bolj razveselila.... no, saj ne vem kako bi se fanta! Ceprav ni neki punckasta. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
11.10.2013 8:28:14   
tashq
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
no ja, ni to zdaj nekaj novega. to zveš (iz knjige ali izkušenj), če se le malo poglobiš v družinske odnose in v vzgojo otrok (ter vpliv staršev). v bistvu sem presenečena, da nisi tega nikoli sama opazila. no, bolje kasneje kot nikoli.

nisem rekla, da je to nekaj novega zame...mi je to čisto logično, da bo tamala pobrala najine vzorce (tudi glede drugih stvari, ne samo odnos med partnerjema), samo še nikoli nisem razmišljala o tem.mi pač ni padlo na pamet in res nisem še tega opazila, ker je pri teh letih (3) še nekam premlada za partnerje. vem, da pa ko bo čas za to, bo pa že skoraj prepozno, zato sem hvaležna Bralcu, da me je na nekaj spomnil (ne novega!). mislim tudi, da nobena mami in ati nimata VEDNO v glavi, kako se je treba obnašat pred otrokom, da ne bo pobral kaj slabega.pač smo vsi ljudje...

< Sporočilo je popravil tashq -- 11.10.2013 8:43:30 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
11.10.2013 8:30:29   
tashq

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Midva sva se puncke bolj razveselila.... no, saj ne vem kako bi se fanta! Ceprav ni neki punckasta. user posted image

vsak ima pač neke želje, to pa še vedno ne pomeni, da se nasprotnega spola ne bi razveselil.
mogoče pa še bo postala bolj punčkasta...user posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
11.10.2013 9:05:38   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Midva sva se puncke bolj razveselila.... no, saj ne vem kako bi se fanta! Ceprav ni neki punckasta. user posted image


ja, za to je pa res treba enga žalostnega smajlija nalimat; ker je ne moreš v drag queen našemit al zakaj že?

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: odnos očeta in hčerke - kakšna je moja vl...
11.10.2013 9:08:30   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: tashq
mislim tudi, da nobena mami in ati nimata VEDNO v glavi, kako se je treba obnašat pred otrokom, da ne bo pobral kaj slabega.pač smo vsi ljudje...


ja, jaz se kar trudim, pa če je otrok zraven al ne. nekak me vest peče drugače (če se ne trudim obnašat najbolje kot lahko) user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?