|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
24.4.2015 20:55:41   
ronja
Haha, it runs in the familyuser posted image . Samo da ona ni glih usekana na testenine, sva bila oba presenečena, da je to kupila, ker... no, ni glih tip za delat domače testenine, nikoli jih ni delala - zato tudi Simija ni nikoli uporabljala in zato si ga nisem mogla zapomnit, saj ga verjetno nikoli nisem videla... NO, bo pa zdaj nadoknadil vse zamujeno!user posted image
Potem, ko sem pregledala še tiste original zapakirane šobe, sem videla, da je še ena nova, tako da sva dobila še 3 šobe, ki jih še nisva imela, jupi!!! In ena od njih je za pico in krhko testo ipd... NO, včeraj sem iz firbca poskusila to šobo s krhkim testom, da sem naredila piškote "gospode Pajke" (beri: spidermane, tako mu reče mali), ki jih je gospod pajek prinesel na današnjo zabavo (malo pozno za njegov rd;).
Poročilo: krhko testo lepo naredi, nekaj časa tudi lepo not tlači, potem pa ni več hotel kaj dosti not porivat in tudi sicer je za ta namen po moje brezveze - zamesiš lahko krhko testo veliko enostavneje v kakem multipraktiku in potem samo zvaljaš - imaš manj svinjarije kot vse te delčke pucat (oni jih sicer ne bi, samo jaz res ne bi puščala masla na lopatkah do naslednje uporabe:D).

Tako da se mi zdi, da je najboljše za vsako stvar uporabljat tisti strojček, ki je primarno temu namenjen: testeninar za testenine, kruhomat za testo za kruh (ali pa navaden mikser z gnetilko za testo), za krhko testo se mi zdi najboljše ali multipraktik zaenkrat, nisem pa še poskusila z novo mašinco in mešalko za testo. Pri navadnem mikserju to ni šlo. Ampak probat sem pa morala, ko ga glih mam, hehe:). Tudi njoke se mi zdi enostavneje naredit kar na roke kot v strojčku, ker ta manj težka testa težko kasneje not poriva in je več packarije kot če samo zvaljaš svaljke. Za makarone je pa zaaaakon!!!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   [Brisano sporočilo]
25.4.2015 10:50:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
26.4.2015 16:43:21   
malaMravljica
wow.. bozicni pes in velikonocni zajc na enkrat al kaj. Prav vesela sem zate. Mega, sploh, da lahko vse tvoje nastavke uporabljas naprej. Kolk razlicnih pa imas sedaj? To je bila v bistvu najboljsa opcija zate, bi bilo skoda vseh tvojih nastavkov.
Ehm.. kako pa se dela pasto z mikserjem in nastavkom gor? Je bolj po rusko a ne.

in kaj si sedaj naredila na zalogo?

Jaz delam ponavad na enkrat eno porcijo s kilo gresa in potem se s pol kile spagete, ker so tko by the mimo narejeni. In pride kar dost robe tam ven.
Ves kaj iscem se vedno, eno tako fajno zadevco za pasto dol rezat, sej eno imam, pa mi ni vsec, original od moje masine zgleda tok fajn, pa ga ne najdem vec.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
26.4.2015 16:50:36   
malaMravljica
jaz drgac vse mozne varjante testa za piskote delam v multipratiku, za pico in kruh na roke, ker je tko na hitro narejeno, mam uno posodo s pokrovom za vzdigovanje testa in je res fajn, za potico dam pa v multipraktika mesat, delam itak sam potico na mrzlo. Njoke tud na roko, sej je hitro narejeno in se mi ne bi dalo se kaj pucat zraven. Listnato testo pa kupim.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
3.5.2015 0:42:13   
ronja
metulj, a ne da?user posted image Aja, samo povem, da zdaj smo preseljeni, če se boš hotela kdaj ene večje "igračke za velike punce" znebit:D. No, saj zdaj bo poletje, ampak preden jaz naštudiram, bo ap verjetno že zima:D. Nič ne mudi, samo mal spomnim, hehe;).

Kolk razlicnih pa imas sedaj?

Veš, da jih še nisem preštela! Moram jutri, zdaj gor uspavam fanta - velik je zaspal, mali pa še brca:D. Je popoldne spal...
To je bila v bistvu najboljsa opcija zate, bi bilo skoda vseh tvojih nastavkov.

Vsekakor! Sploh ker je đabe, hehe:). No, zdaj če temu crkne motor, imava najinega starega in lahko skombiniram, hehe. Upam, da bo dooolgo delal:). Zaenkrat vse super.

No, danes smo spet jedli domačo pašto - in sicer Jamijeve male rotolote v paradižnikovi omaki - pečene. Ko ena zvita lazanja - taki zvitki v omaki, njami! Mi je ta verzija še ljubša od klasičnega rotola, pa že ta je v naši družini hudimano visoko na lestvici. Nisem pa uporabila te mašince: testo mi je zgnetel Gorči (manj pomivanja in to naredi super), zvaljala sem ga pa kar na moji stari dobri Ampii, ker se mi zdi za te plahte najbolj enostavna kar ročna mašinca (ker tega nastavka za lazanje pa dejansko nimam za Simija:D).

Ehm.. kako pa se dela pasto z mikserjem in nastavkom gor? Je bolj po rusko a ne.

Haha, ja, res je bolj po rusko, rabiš enega močnega Slovana zraven definitivnouser posted image .

in kaj si sedaj naredila na zalogo?

Na zalogo nič, vse mi sproti požrejo:D. Not gre kila pašte in kilo pašte požremo... tak da... enkrat mi je ostalo par nudlov za v juho za naslednji dan... Ne baš. Enkrat je ostalo ravno dovolj za testeninsko solato za temnolasko za v šolo za kosilo (mala je vse, ampak ne mara šolskega kosila (poje, če mora, ampak pravi, da je zelenjava razkuhana in da je ful ocvrtega, kar ji ni všeč -kdo bi ji zameril...) - ker ga voham, ko pridemo ponjo, ji težko to zamerim in je ne silim jest tam - mene tudi niso in sem jim za to hvaležna. Samo da ji dam jaz kaj s sabo, da potem vsaj nekaj je;).

Za rezila pa nimam pojma, jaz režem dol po rusko - z nožemuser posted image . A ebay si že obrnila? Kaj pa če vprašaš te, ki so ti prodali, mogoče se da narčit kje original rezalo... Kako pa zgleda?

Ja, multipraktik je zakon! Meni je testo v kruhomatu fajn, ker mu lahko rečeš, da naj ga naredi do recimo šestih zjutraj/petih popoldne/... In je narejeno:). Ali pa če maš recimo zabavo, pa bi rada, da potem skup delate kruhke, prej maš kup drugega dela, not pa samo namečeš stvari, pa je. Mi delamo na roke kruh min. 1x/ teden, ker pač k zlatolaski prihaja un njen škrat, pa ji piše recepte in pol nimam kajuser posted image , ampak za kake bizi dni, je pa super, ker lahko vnaprej splaniraš, namečeš not, ko maš čas in naredi testo, ko ga nimaš:).
Se pa to planetarno čudo od mikserja zelo dobro obnese za zgnest testo, katerokoli, to mu moram priznat. Pa iz pol litra smetane hitro naredi maslo, to mu tudi štejem v plus. Samo če mu daš pa čisto malo smetane, pa traaaja in to mi ni všeč, ker dostikrat bi rabila samo za kako kupo in to nerabiš ravno četrt litra... Če ima kdo kak nasvet glede tega, se priporočam. za mume vem, da so rekli, da moraš nekaj nastavljat, kako meša, koliko dol je mešalna glava... Tu nisem videla česa takega, moram enkrat na servis poklicat, saj so prijazni:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 55
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?